![]() |
Cytat:
?? Sam napisałeś że przez zarządzanie stajemy się klubikiem..dobrze ci odpisał. |
Cytat:
Napisałem ...przez takie zarządzanie.... pod tym względem . Czyt. zarzadzanie u nas powoli staje się jak w jakimś klubiku. Teraz jest jasno? |
Cytat:
Ja akurat siedzę w handlu i przy większych kwotach jeżeli masz z kimś dobry układ to 2,5 miesiąca zaległości to jest nic. Z doświadczenia wiem, że im większe kwoty wchodzą w grę w dzisiejszych czasach tym większe poślizgi. Mimo wszystko raczej nie szasta się wezwaniami do zapłaty na prawo i lewo bo przy tak śmiesznym czasie przedawnienia rzadko kto jest gotów ryzykować utratę dobrych kontaktów handlowych. Wilk jednak na chama doszedł swego - ale utracił szacunek lwiej części kibiców, w tym mój. Jest honor, jest kasa. Wilk wypiął się na Wisłę, klub który nie tylko mu płacił - ale też dał szansę rozwoju i wypromowania się w Polsce/Europie. Olał kibiców, którzy traktowali go z ogromnym szacunkiem. Olał ludzi z którymi pracował od lat, drużynę której wiele razy kapitanował. Chciał się stąd zmyć bo to nie była już ta Wisła do której przychodził. I nawet chyba to zaważyło bardziej. Spójrzmy prawdzie w oczy : Wilkowi wcale nie przeszkadzało, że w Wiśle nie dostał pensji za 2 miesiące z okładem. Wątpię, żeby mu brakowało pieniędzy na bieżące wydatki z tego powodu. On po prostu chciał odejść, a zaległości były do tego zwykłym pretekstem. Zachował się bez honoru, bez klasy, bez poszanowania współpracowników, klubu i kibiców. Zlał nas ciepłym moczem, a tu niektórzy go bronią mimo to. Poczytajcie wypowiedzi Chaveza, który sam mówił do prasy, że on by się nigdy w podobny sposób nie zachował. Są ludzie honoru i zwykłe mendy. Nie dowiesz się kto jest kim, dopóki jest dobrze. Wszystko zawsze wychodzi jak się dzieje źle. Jeden znajomy będzie Cię wspierał, drugi się na Ciebie wysra. Także żegnam ozięble piłkarzynę Wilka. Mam nadzieję, że twoja noga na Reymonta już nigdy nie postanie. W żadnej postaci. |
Prawda jest taka, że Wilk już w tamtym sezonie zgłaszał chęć odejścia, ponieważ nie było super kupca a Wisła nie chciała go puścić więc wykorzystał sytuację i nas kopnął. Kapitan tak nie robi.
|
Cytat:
|
Cytat:
Wydaje mi się że Bednarz zwyczajnie nie miał pieniędzy na spłatę zadłużenia i dlatego też przelał 2/3 kwoty licząc ze to coś zmieni w postawie Wilka. Niestety Czarkowi zależało na zmianie otoczenia a nie na pieniądzach. |
Cytat:
Do czego zmierzam, mianowicie jeśli obdarzasz kogoś zaufaniem to czy dopuszczasz możliwość , że kiedyś o tym zapomni i bez mrugnięcia okiem w.......i ci nóż w plecy? Jestem pewien że nie. Prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie... |
Dobrze ze odszedł.Z niewolnika nie ma pracownika tylko by psuł atmosferę.Prawda jest taka ze nadarzyła się okazja to zwial jak zwykły szczur z tonącego okrętu.zwykły leszcz.
|
Cytat:
Po prostu podjął decyzję wcześniej . Podejrzewam że był po jakimś słowie z Deportivo. Trochę mnie Wilk zawiódł i nie podoba mi się to co zrobił, proponuje jednak popatrzeć trochę z jego strony; to dla niego ostatnia szansa na jakąś kasę a być może jakiś rozwój. Za trzy lata nienagannej postawy piłkarza ("gryzienia trawy" ) w barwach Wisły, w niełatwym okresie, proponuję spuśćmy zasłonę milczenia na styl odejścia z klubu. Życzmy mu wszystkiego dobrego. P.S. Co do "spłaty całości" - oczywiście trzeba będzie spłacić zaległości i pewnie tzw okres wypowiedzenia (powyżej 3 lat pracy jest to 3 miesiące) .... |
Faktycznie troszke szkoda Czarka, ponieważ Nalepa to jednak nie ten poziom, a Wilk zawsze dawał z siebie wszystko, za to go ceniłem.
Natomiast z całym szacunkiem dla umiejętności Czarka, Deportivo to moim zdaniem zdecydowanie za wysokie progi dla niego. |
Deportivo to poziom za wysoko dla niego ale co zarobi to zarobi :)
Nalepa jest jeszcze mlody wiec poczekajmy. Fakt, ze powinnismy podziekowac i skonczyc temat bo jednak co dal Wisle to dal. |
Co z Machado i Frycem? Dziwnie długo ciągną się ich transfery. Szczególnie tego drugiego.
A Wilka nie ma co żałować bo zwyczajnie nie miał nic do zaoferowania tej drużynie. Mało tego był jednym z głównych odpowiedzialnych za mizerie ofensywną Wisły. Nie wiem czy mamy kogoś lepszego na jego miejsce ale na pewno są zawodnicy, którzy będą w stanie go przynajmniej zastąpić. |
Wczoraj było info że najpóźniej dzisiaj kontrakt będzie podpisany
|
Z niewolnika nie ma pracownika, jak chciał odejść to krzyż na drogę to jedno. Ale jak Bednarz mógł dopuścić do tego, że nastąpiło to w taki sposób?? Klub frajersko kolejny raz zrezygnował z jakichkolwiek pieniędzy za transfer!! Nie było chętnych? A ktoś z klubu ich w ogóle szukał? Jak ma się zawodnika, który chce odejść, to albo sie go zatrzymuje mimo tego, albo wystawia na listę transferową z atrakcyjną ceną sprzedaży.
Rozważmy te dwie opcje: Klub chciał go zatrzymać, dlaczego nie zatrzymał, bo przelał mu wynagrodzenie o 1 (słownie: jeden) miesiąc za mało, dając mu pretekst. Nie mieli na tyle pieniędzy, żeby zapłacić mu jeden miesiąc więcej?? Bez jaj. Wilk zachował się mało honorowo, ale nie oceniam jego tylko nieprofesjonalny klub, który na taką rzecz pozwolił. Druga opcja: Sprzedaż Wilka. Nie było pewnie chętnych, żeby dać za niego nawet 500-600 tys. euro. Ale za 100-200 tys euro nie znaleźliby się naprawdę? Stać nas na rezygnację z tego? Lepiej jest mieć 100 tys euro czy nic? I do tego nikt tu nie pisze o czymś równie ważnym a nawet ważniejszym: Reputacji i Wizerunku Klubu. Cała Polska z nas się śmieje teraz. |
Fakt, trochę Wilk u nas był, ale to tak przeciętny piłkarz (żeby nie powiedzieć słaby) że jestem zaskoczony jak wiele słów zostało mu poświęconych. Wielu takich się przez klub przewinęło i wielu takich się przewinie... pff...
A co do zarzutów do Bednarza. Nie chcę się mądrzyć bo w przeciwieństwie do forumowych znawców nie siedzę w papierach naszego klubu, ale moim okiem... No skoro klub mu nie płacił to chyba nie z Jackowego "widzimisię" ale dlatego że pieniędzy nie ma. To co miał Łysy zrobić, dodrukować? |
Wilk był co najwyżej solidnym ligowcem niż więcej, nigdy się nie wyróżniał na tle innych defensywnych pomocników, ale twierdzicie że to kapitan i należał mu się szacunek, a ja się pytam jak został kapitanem? Bo Sobolewski był kontuzjowany lub Głowacki, a Boguski, Garguła to nie typy na liderów? Bo komu mieli powierzyć opaskę, Jaliensowi czy Genkovowi?
|
Dla mnie sprawa jest jasna:
Wilk zachowal sie jak ostatnia ciota - jak go Wisla wyciagala z prowincjonalnej Korony jako anonimowego chlopaka to pierdzielil jak to Wisla to wielki klub i wspaniali kibice. Teraz jak jest problem z finansami do ktorego sam po czesci doprowadzil kopiac sie po czole przez ostatnie 2 lata, ucieka jak parszywy szczur. Jak to zrobil Genkov czy Jovanic to sie nawet nie zdziwilem bo to normalni najemnicy - w przypadku Wilka wydawalo sie ze jest inaczej. Teraz sie okazuje ze nas poprostu oszukal i te wszystkie wywiady, rozmowy z kibicami, bicie sie w piers po strzeleniu bramki itp to byl zwyczajny teatrzyk zeby zaskarbic sobie nasza sympatie - zwyczajne klamstwo. Nic tylko przelknac rozczarowanie i zapomniec o czlowieku bo takich jak on w Wielkiej Wisle bylo juz tysiace - przecietniak pilkarsko i jak sie okazuje zwykly leszcz. Co do Bednarza to o dziwo nie mam pretensji - jak napisal ktos powyzej jak sie nie ma miedzi to i z czego ma zaplacic ? Sprzedac swoje mieszkanie i przelac czarusiowi ? Gdyby kazdy kopacz w naszej ekstraklasie rozwiazywal kontrakt po miesiecznym opoznieniu w wyplatach to bysmy mieli moze 3 zespoly ktore mogly by wystawic 11 zawodnikow do gry. Oczywiscie zawsze mozna sie jakos dogadac ale tutaj woli z obu stron - wystarczy spojrzec na menago czarusia - kolakowski. Dobrze to sobie pokombinowali ze za wolnego zawodnika i on zgarnie jakas premie a i szczur wynegocjuje wyzszy kontrakt. Nie przepadam za Smuda ani za Bednarzem - ogolnie jestem w....iony na ta cala sytuacje w Wisle teraz ale takie czasy i trzeba zacisnac zeby - myslicie ze tylko czarus mial opoznienia w pensjach ? |
Cytat:
|
Nikt nie napisał a Ramonowi Machado odnowiła sie kontuzja i tak zakonczył testy w Naszym zespole.
|
Cytat:
Tak, każdy by się sądził jakby zarabiał 2000 zł i nie miał z czego żyć na codzień. Tak, każdy by się sądził gdyby pracodawca nie wyrażał chęci wypłaty wynagrodzenia w ogóle. Przypuśćmy, że masz wysokie wynagrodzenie, rezerwy finansowe na utrzymanie, szefa z którym współpracujesz latami i masz z nim świetny kontakt, zawdzięczasz mu rozwój i to, że wypatrzył Cię wśród tylu innych pracowników i obdarzył cię zaufaniem. Mimo wszystko wiesz, że w firmie dzieje się źle ostatnio - ale szef daje sygnały, że firma niedługo wyjdzie na prostą. W końcu wystawiasz mu wezwanie do zapłaty a on wpłaca 2/3 i mówi, że więcej nie ma na tą chwilę, ale niedługo przeleję resztę - powiedz, lecisz z tym do sądu? Na pewno? Każdy? Nie każdy. Ja do sądu poszedłem tylko raz. A wezwań do zapłaty wysłałem dziesiątki jeśli nie setki. Bo jak widać, że ktoś chce płacić i stale podpłaca to przecież nie odwalę mu takiego s....ysyństwa no nie? Jakby tak każdy się dochodził jak Wilk wszystkiego od razu, to 2/3 firm na polskim rynku lądowałoby w sądzie. Ale ktoś tu chyba nie zna realiów polskiego rynku. |
No właśnie tylko czy są jakieś poważne przesłanki, by sądzić, że "firma zaraz wyjdzie na prostą" poza gadaniem szefa? I po drugie, wg mnie nie ma co patrzeć na wysokość zarobków. Nie wiemy, czy Wilk nie inwestował zarabianych pieniędzy, może ma kilkumilionowy kredyt, może kontakt z "górą" nie był wcale taki dobry jak mogło to wyglądać z zewnątrz. Jest za dużo niedopowiedzeń, by jednoznacznie określać Wilka "szczurem, mendą, uciekinierem". Wykorzystał możliwości prawne, ponieważ nie był traktowany fair przez klub, a zawsze dawał z siebie wszystko.
|
Cytat:
Myślisz, że Wisła w najbliższym czasie zbankrutuje? Jeśli nie to oznacza, że pieniądze były bezpieczne. Do sądu można podać później. Ja podałem po 10 miesiącach i odpowiedzi od dłużnika 'że go to nie interesuje'. Można? Można. Cytat:
Można? Można. Cytat:
Wilk jest dokładnie tym, co opisałeś w tych 3 jakże malowniczych sformułowaniach :) |
Cytat:
Ale do rzeczy: Skończcie już pisać o tym Wilku, bo zdecydowanie nie jest to piłkarz, którego powinniśmy specjalnie opłakiwać. Natomiast jeśli prawdą jest, że była za niego oferta w okolicach pół dużej bańki, a Wisła ją zupełnie olała, to z pewnością decyzja piłkarza nie dziwi aż tak bardzo. Bo skoro wielu zawodnikom od miesięcy zalega się z wypłatami, a z drugiej strony klub czuje się na tyle bogaty, żeby rezygnować z niezłej kwoty za, bądź co bądź, mocno średniego zawodnika, to chyba coś tu nie gra. |
Cytat:
Zwalam winę na upały :)! Już zmienione :) |
Cytat:
Tym bardziej że sądy nierychliwe i niezbyt sprawiedliwe:) |
Cytat:
|
Cytat:
|
A co z tym młodym Frycem? Słuch o nim zaginął....
|
Cytat:
|
Wczoraj okazało się, jak tego przeciętnego grajka brakuje w kadrze Wisły. Smuda chciał wpuścić kogoś na defensywnego pomocnika i wolał już wpuścić Chaveza niż Burdenskiego. Jak się to skończyło każdy wie... Wilk wielkim piłkarzem nie jest ale każdy wie, że na tej pozycji zagrałby lepiej od Honduranina. I nie doszłoby do wyrównania. Obawiam się, że to będzie częsta sytuacja, gdyż po prostu nie mamy na ławce piłkarza zbliżonego nawet do poziomu Wilka.
|
Skoro mamy kase za Marcelo to niech Bednarz dzwoni do Bełchatowa i negocjuje transfer Maków.
Myślę,że Makowie spokojnie wybiorą Wisłe mimo zainteresowania Lecha i Piasta,a same oferty klubów będą na zbliżonym poziomie 300.000-400.000 euro.Lech odpadł z pucharów więc nie stać go na podbijanie stawki. Makowie to dobra inwestycja na przyszłość a i w chwili obecnej bardzo przydatni gracze. Mam tylko nadzieję,że kasa z Marcelo nie pójdzie na zaległości wobec piłkarzy! (ta kwota nie była planowana w budżecie więc spokojnie można przeznaczyć na transfery) |
Póki co jak jest dopływ gotówki to wypadałoby wszystkich pospłacać,żeby nie wyszły takie kwiatki jak z Czarusiem.
A potem ewentualnie można myśleć o jakichkolwiek transferach gotówkowych typu Maki,czy inny... |
Cytat:
|
Pasuje jeszcze zatrudnić jednego zawodnika, ale żeby to było wzmocnienie i realnie patrząc jest szansa na ósemke. Pareiko tez grał słabo nogami, ale to co pokazuje Miśkiewicz to tragedia. Każdy pisze że nas ratował wcześniej, robił to co każdy bramkarz od tego jest. Można by z nim przetrwać przy dobrej formie drużyny. Trzeba kogoś ściągnąc na środek pola, mieliśmy przykład wczoraj że nie ma kim grać, zszedł naprawdę dobrze grający Ostoja wchodzi zapchajdziura Nalepa, dosłownie na środek mamy 2 piłkarzy, Chrapka i Ostoję nikogo więcej bo jak nazwać amatora Burdeńskiego. Jak na materiał jaki mamy to nie wygląda to źle.
|
Cytat:
Jeżeli teraz ich nie pozyskamy to możemy już nie mieć podobnej okazji. Mateusz spokojnie może walczyć o pierwszy skład natomiast Michał może być zmiennikiem dla Brożka lub Boguskiego . |
Wrzućcie na luz z tymi pieniędzmi za Marcelo. Jeżeli spłynęłyby do nas przed zamknięciem okna to byłby prawdziwy cud. PSV to marka, ale z takimi zobowiązaniami rzadko kto się spieszy. POmijając już fakt, że PSV też może nie dostać swojej kasy w jednej transzy.
A wydawaniu pieniędzy, których jeszcze nie ma na koncie, szczególnie w klubie, który ma problemy z płynnością finansową, mówię stanowcze nie. |
Cytat:
|
Dodam coś od siebie jeśli chodzi o transfery.
Wszyscy zapominają tu o kontuzjowanych zawodnikach - Urydze, Czekaju i Szewczyku. Dwaj ostatni już zaczęli lekkie treningi, na Alana trzeba będzie poczekać trochę dużej (jak dobrze pójdzie we wrześniu mógłby być gotowy do gry). Przydałyby się nie licząc ewentualnego nowego pierwszego bramkarza (raczej nierealne) ze dwa rozsądne wzmocnienia do ofensywy, bo obecnie jest : Uryga, Stjepanovic, Garguła, Chrapek, Boguski, Sarki, Szewczyk, Małecki i Brożek (amatora Burdenskiego i obrońców Burligi i Nalepy nie liczę, podobnie jak juniorów, gdyż jak teraz im Smuda nie dał minut to ciężko to widzę) - 9 piłkarzy na 6 pozycji. Ilościowo dramat. |
Niestety mamy bardzo wąską kadrę i wyraźnie pokazał to mecz z Jagą. Biorąc pod uwagę, że mamy do rozegrania mnóstwo meczów, już w drugiej połowie sezonu mogą się zacząć bardzo duże kłopoty. Bardzo potrzebni są piłkarze na niekoniecznie od razu do pierwszego składu, ale na ławkę.
|
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:14. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl