Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

tedyy 01.08.2013 19:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TYSIAC906 (Post 1325697)
Już nie płaczcie tak po tym Wilku .Ja to się nawet cieszę ,że odchodzi .. Dobra ,rozumiem ,walczył .Stjepanovic odbiera kazda piłkę ,a i technicznie wydaje sie niezły .Poza tym to jego 1 powazny klub i mega sie stara. Nalepa na defensywnym? Czemu nie ,w zespolach juniorskich to nawet na ataku grywał ,trchniką przewyższa połowę drużyny. A przyjście Fryca ,wcale nie oznacza odejscia Stolarskiego ... Poprostu będziemy mieli dwóch prawych obrońców :D

wraca normalność?

Valandil 01.08.2013 19:55

Chociaż jak na to szczerze popatrzymy to tak, Fryc przyszedł za Stolarskiego ale moim zdaniem jest to zabezpieczenie na przyszłość. Stolar zapewne podpisze kontrakt na kilka lat i zagra tutaj jeszcze z pół roku, może rok ale nie okłamujmy się, jest wielkim talentem i w końcu ktoś wyłoży za niego sporą kwotę a wtedy raczej będą musieli się zgodzić.

_ukoL 01.08.2013 21:22

Z drugiej strony to trudno się dziwić młodym chłopaków, którzy wzbudzają zainteresowanie klubów z zachodu Europy. Drugi raz szansa może się nie powtórzyć i dziwnym raczej byłoby odrzucanie ofert.

mitmichael 01.08.2013 21:30

Patryk Fryc swietnie wykonuje dalekie wyrzuty z autu tak mowili w sport raporcie 24 na orange sport - moze bedziemy mieli swojego Roryego Delapa :D. Jezeli ktos nie wie co to za pilkarz to niech pooglada go w akcji (wyrzuty z autu) :)
wis.la/qlnkt

Dzimi 01.08.2013 21:45

Fryc śmierdzi raczej odejściem Stolarskiego. Jeśli nie za rundę, to za dwie.

gigant 01.08.2013 21:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzimi (Post 1325734)

Jesli tylko Wisła dobrze zarobi na tym odejściu to czemu nie.

domin_czyzyny 01.08.2013 21:52

Szkoda, ze Maków odpuscilismy. Za nie duże pieniądze mielibyśmy dwa wzmocnienia w ofensywie.

TYSIAC906 01.08.2013 22:11

Wisła w tej chwili nie da 500 tysiecy euro ,bo poprostu tyle nie ma .;) Tyle sobie GKS za obu woła

Ajax 02.08.2013 09:47

Cytat:

Raczej profesjonalizmem w działaniu klubu wiedzą, że długo mogą Stolarskiego nie utrzymać więc zawczasu sprowadzają młodego zawodnika, z ciekawym CV.

Proximus 02.08.2013 10:12

Cytat:

Przypominam że Fryc nie gra tylko na prawej obronie ale też na lewej i na prawej pomocy.

Sebak 02.08.2013 10:17

Stolarski nigdzie nie odejdzie. Pewne info.

Ajax 02.08.2013 10:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sebak (Post 1325793)
Stolarski nigdzie nie odejdzie. Pewne info.

Też mamy dostęp do strony Wisły na FB;)

Sebak 02.08.2013 10:23

No niektórzy chyba nie mają, co widać po ich postach.

PhantomRanger 02.08.2013 12:42

Cieszy transfer młodego wyróżniającego się w niższej klasie rozgrywkowej chłopaka.

s1mone 02.08.2013 18:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adam.M79 (Post 1325273)
Tak Panowie macie rację. Geniusz Franek nie lubi piłkarzy technicznych i hamulcowych. Dlatego słusznie pozbył się Sobola i Czarka. Dzięki temu naszą siła w pomocy stali się geniusze techniki Ostoja Stepanovic (przyjęcie piłki w meczu z Koroną pokazuje że to prawie Sami Khedira technicznie), Łukasz "Orbit" Garguła, oraz młody bo "tylko" 21-letni Chrapek. Ale pomińmy nawet to trio, w końcu sezon w tym roku bardzo długi, stąd na ławce potrzebujemy wartościowych zmienników. I mamy: Burdenskiego, może też zawsze zagrać Nalepa. Obydwaj biją Czarka i Sobola techniką na głowę... ( dla mniej kumatych SZYDERA).

Ty chyba ślepy jesteś. Ja o geniuszach nic nie wspominałem, ale można być drużyną środka tabeli grającą techniczny miły dla oka futbol, a można być średniakiem i męczyć bułę jak Wisła w ostatnim sezonie. Jeśli nie widzisz różnicy to zapraszam do okulisty. To, że z Franka można się śmiać to jedno, ale on zawsze lubił piłkarzy grających technicznie po ziemi i niezależnie od tego jak wyszydzany będzie publicznie, niezależnie czy będzie miał wyniki jego zespoły zawsze grają PIŁKĄ.

I owszem, zarówno Nalepa, Stepjanovic, Guła czy Chrapek biją technicznie Wilka na głowę. Jeśli nie na dwie.
Nie są to super piłkarze, ale starają sie grać przemyślanie i lubią grać piłką.

Nawet po Stepjanovicu to widać (to on zagrał do Sarkiego na kontrę przy bramce na 3:2, Wilk by zrobił w tej sytuacji V ligowy WYJAZD!). Widać po nim tremę, ale gra przytomnie - widzi partnerów!

Chrapek ma przegląd pola 1000000000000x większy od Wilka. Technikę taką, że porównywać ich to jak zestawiać domek z gliny z drapaczem chmur. I tu i tu technika jakaś jest, to jest jedyna rzecz wspólna.

Guła w poprzednim sezonie grał słabo albo tragicznie słabo. W tym zagrał jeden świetny mecz. Ale forma to jedno, a to, że Garguła zawsze był piłkarzem o dobrej technice to drugie. Ja wolę trzymać za niego kciuki niż jadzić, może wreszcie się pozbiera po tych kontuzjach ? (szczerzę w to wątpię, ale i tak bardzo na to liczę).

Wilk jedyne co potafi to piłkę odebrać i wybić, czasem podać do najbliższego. TYLE. I to w dodatku jeśli mu się chce. A ostatnio mu się nie chciało!

Dodam też, że grać o środek tabeli lepiej głodnymi piłkarzami dla których gra w środku tabeli to będzie przeżycie i coś ważnego, niż wypalonymi zmanierowanymi gwiazdkami, które zdobywając tytuły rok w rok srają teraz na grę o nic. I tak było z Genkowem, tak było z Wilkiem. Oni dla Wisły nie zrobili by już nic dobrego, bo ani nie czują się z nią związani, ani ich nie jara gra W Wiśle środka tabeli. A jak już przez swoje podejście trener ich ławkował by zmobilizować to się na klub obrazili i zaczęli słać pisma o rozwiązanie kontraktu!:D Dobrze się stało, wynocha!!!!!!! Mam nadzieję, że Wilka w koszulce Wisły już nigdy nie zobaczę!!

Co do Sobola, to on zawsze technikę miał średnią. To był najlepszy defensywny ostatnich 20 lat bo : A) świetnie się ustawiał B) miał świetny odbiór C) walczył do upadłego D) Mógł zabiegać dzisiejszego WILKA dwukroć! E) Miał niesamowitą dynamikę i zwrotność jak na swoje gabaryty i siłę! F) Miał MŁOTEK W NODZE, po prostu potrafił przylutować z dystansu jak rzadko kto!
A teraz? Juz nie te płuca, nie ta dynamika. Kiedyś oddawał więcej strzałów z dystansu - dlaczego? Bo miał na tyle dynamiki, że dochodził do sytuacji strzeleckich! Teraz nawet jak strzelał to to były strzały rozpaczy, ani celności, ani siły - bo jak się ma tętno 20000000000000000000x200000000000000 i się oddycha rękawami to nawet jak się coś potrafi to nie wychodzi! Defensywny pomocnik biega +10 KM w meczu, ciekaw jestem ile robił Sobolewski przed 30 a ile ostatnio? Podejrzewam, że różnica wynosiłaby przy porównaniu conajmniej 30%. Sobol mógł się spiąć na 2-3 mecze w sezonie i tyle. Na więcej zdrowie by mu nie pozwoliło. To nie jest pozycja dla długowiecznych piłkarzy. I nawet jeśli się znajdzie ktoś 33+ kto zagra dobrze na defensywnym pomocniku to oznacza, że przed 30 był DUŻO lepszy. A dla Sobola, mimo mojego OGROMNEGO SZACUNKU !!!! czas minął!! Tak, wolę Nalepę! Niech gra!

Z resztą twoje pierwsze zdanie to jakieś kuriozum, podejrzewam, że zwykły błąd składni. Idź się przewietrz. Sio.

Adam.M79 03.08.2013 09:27

S1mone widzę, że nie rozumiesz i pewnie nigdy nie zrozumiesz ale co zrobić. Więc prościej. Nie twierdzę, że Wilk jest lepszy niż trio, które gra ostatnio (choć to, że jest gorszy wątpiłbym). Piszę tylko, że jak dojdą kontuzje, kartki to będziesz żałował, że nie ma Wilka na ławce. A co do zachwytów nad tymi grającymi, to poszalałeś z tym, że Garguła zagrał świetny mecz w Kielcach, bo tak naprawdę oddał JEDEN świetny strzał, (przy pierwszej bramce strzał wcale świetny nie był, bramka padła dzięki rykoszetowi), poza tym gra przyzwoita ale nic więcej. Czy Ostoja piłkę zagrywał czy wybijał to się nigdy nie dowiemy, a grę Nalepy widziałem z cała pewnością więcej razy niż Ty, więc o jego technice proszę zamilcz. Niezależnie od tego, bo nie zamierzam się już dalej wdawać w polemikę, jeśli dla Ciebie nie jest powodem do zmartwienia, że gracze podstawowej przez kilka lat 11-tki odchodzą za darmo, gdyż klub im nie płaci, zamiast (jeśli naprawdę oceniasz ich jako nieprzydatnych) sprzedawać, wtedy i tylko wtedy kiedy klub chce, nawet za niewielkie pieniądze to naprawdę żal dalszego czasu na dyskusję.
P.S. A propos składni bym się na Twoim miejscu nie wypowiadał, owszem wypadło mi tam słowo "słabych" ale nigdy bym nie napisał, że jednocześnie w coś wątpię i bardzo na to liczę zarazem :) Ale co tam, raz zrobię wyjątek :) Bardzo liczę, że Twoja wiara w politykę transferową klubu okaże się słuszna. I bardzo w to wątpię :) Bez odbioru.

s1mone 03.08.2013 11:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adam.M79 (Post 1325922)
S1mone widzę, że nie rozumiesz i pewnie nigdy nie zrozumiesz ale co zrobić. Więc prościej. Nie twierdzę, że Wilk jest lepszy niż trio, które gra ostatnio (choć to, że jest gorszy wątpiłbym). Piszę tylko, że jak dojdą kontuzje, kartki to będziesz żałował, że nie ma Wilka na ławce. A co do zachwytów nad tymi grającymi, to poszalałeś z tym, że Garguła zagrał świetny mecz w Kielcach, bo tak naprawdę oddał JEDEN świetny strzał, (przy pierwszej bramce strzał wcale świetny nie był, bramka padła dzięki rykoszetowi), poza tym gra przyzwoita ale nic więcej. Czy Ostoja piłkę zagrywał czy wybijał to się nigdy nie dowiemy, a grę Nalepy widziałem z cała pewnością więcej razy niż Ty, więc o jego technice proszę zamilcz. Niezależnie od tego, bo nie zamierzam się już dalej wdawać w polemikę, jeśli dla Ciebie nie jest powodem do zmartwienia, że gracze podstawowej przez kilka lat 11-tki odchodzą za darmo, gdyż klub im nie płaci, zamiast (jeśli naprawdę oceniasz ich jako nieprzydatnych) sprzedawać, wtedy i tylko wtedy kiedy klub chce, nawet za niewielkie pieniądze to naprawdę żal dalszego czasu na dyskusję.
P.S. A propos składni bym się na Twoim miejscu nie wypowiadał, owszem wypadło mi tam słowo "słabych" ale nigdy bym nie napisał, że jednocześnie w coś wątpię i bardzo na to liczę zarazem :) Ale co tam, raz zrobię wyjątek :) Bardzo liczę, że Twoja wiara w politykę transferową klubu okaże się słuszna. I bardzo w to wątpię :) Bez odbioru.

Właśnie w jednym się nie zgadzamy - dla mnie Wilk wchodzący z ławki to piłkarz, który nie ma niczego. On potrafi tylko walczyć, a jak się czuje zdemotywowany i ma pretensje do trenera, że go ławkuje to g. zagra. Co do składni, to nie ma tam żadnego błędu.

Po prostu trzeba liczyć na to co mamy, a że mamy niewiele, to trzeba ściskać kciuki za Gargułę, mimo, że przeczuwam, że taki mecz w jego wykonaniu będzie 1 w rundzie.

Co do tego czy zagrał świetnie czy przyzwoicie - strzelił 2 bramki. To on wygrał nam ten mecz, jeśli nie zauważyłeś. Jeśli to nie wystarczy, żeby powiedzieć, że zagrał świetny mecz to nie wiem co by musiał zrobić. Wiadomo - było w tym trochę szczęścia, ale szczęście w futbolu jest nieodzowne.

Uran235 03.08.2013 13:39

Ten Fryc to byłby ciekawy ruch - nie piszę dobry, bo go w życiu nie widziałem w akcji. Sezon długi, nie można polegać cały czas na nastolatku jakim jest Stolarski. Burliga to dla mnie nie jest w ogóle obrońca, raczej gdzieś w pomocy się przyda, bo tak zaczynał. Jovanović nie dość, że niepewny na tej pozycji, to jeszcze nigdy nie wiadomo, kiedy rozboli go ząb albo wypadnie mu biodro. Fryc tak czy inaczej się przyda. Poza tym trzeba się liczyć, że jak Stolarski będzie dalej grał tak jak gra, to za rok przy Reymonta go nie będzie. Niekoniecznie Juventus, ale ktoś się na pewno po niego zgłosi, bo jest bardzo młody.

SharksiK 03.08.2013 19:27

Zaraz będzie...

Moglismy brac tego Visniakovsa a nie kaleke Brozka... Ale ten łysy jest podupcony! O Smudzie juz nie wspominając.
Cupial nas rozkrada. Za Moskala to były czasy...ahhh.

Ajax 03.08.2013 19:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SharksiK (Post 1326026)
Zaraz będzie...

Moglismy brac tego Visniakovsa a nie kaleke Brozka... Ale ten łysy jest podupcony! O Smudzie juz nie wspominając.

Też bym chciał, żeby Cupiał mnie okradał.... 10 baniek na rok minium echhh :(

Smuga 04.08.2013 13:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SharksiK (Post 1326026)
Zaraz będzie...

Ten kaleka Brożek to autor 86 bramek w Ekstraklasie... Można krytykować Brozia, czepiać się jego stylu gry czy jego pobytu poza granicami Polski, ale jednego faktu nie można mu odmówić: bramki potrafi nadal strzelać i co jak co, ale na tle Bitona, Genkova, Riosa czy innych napastników grających w klubie na przestrzeni ostatnich kilku lat wypada o niebo lepiej.

s1mone 04.08.2013 13:33

Masz. Poprawiłem dla Ciebie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smuga (Post 1326086)
Ten kaleka Brożek to autor 86 bramek w Ekstraklasie... Można krytykować Brozia, czepiać się jego stylu gry czy jego pobytu poza granicami Polski, ale jednego faktu nie można mu odmówić: bramki potrafił strzelać i co jak co, ale na tle Bitona, Genkova, Riosa czy innych napastników grających w klubie na przestrzeni ostatnich kilku lat wypadał o niebo lepiej.

Brożek to teraz jedna wielka niewiadoma.
Ja bym bardzo chciał, żeby odpalił.

TYSIAC906 04.08.2013 14:51

Uważasz ,że Biton był słaby?:) No nie wydaje mi się . 11 bramek to nie jest zły bilans .Był jednym z niewielu napastników którzy wypracowywali sobie sami okazje .

domin_czyzyny 04.08.2013 20:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TYSIAC906 (Post 1326103)
Uważasz ,że Biton był słaby?:) No nie wydaje mi się . 11 bramek to nie jest zły bilans .Był jednym z niewielu napastników którzy wypracowywali sobie sami okazje .

Ale nie potrafił współpracować z innymi zawodnikami, nie potrafił grać szybko i z klepy. Miał tylko albo aż strzał z daleka.

Beda jeszcze ludzie z Pawła Brożka

gigant 04.08.2013 20:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1326140)
Ale nie potrafił współpracować z innymi zawodnikami, nie potrafił grać szybko i z klepy. Miał tylko albo aż strzał z daleka.

Beda jeszcze ludzie z Pawła Brożka

Może przypomnisz jaki to miał ten strzał, bo z tego co pamiętam chyba dwie bramki strzelił zza pola karnego, raz w pucharach i chyba raz w lidze, choc tutaj akurat nie jestem pewny, budząc powszechne zdziwienie ze tak potrafi. Typowy sęp pola karnego jak niegdys Emilio Butragueno czy w blizszych czasach Frankowski.

Cisse99 04.08.2013 22:14

Ja mam wrażenie, że to forum opanowane jest większości przez kibiców Barcelony i gwiazd football menagera, bo wszystko wam nie pasuje, każdy kto przychodzi do Wisły to amator niezależnie od stanowiska. Prawda jest taka, że w obecnej sytuacji nie można narzekać tylko cierpliwie czekać, a wylewanie żali na forum nikomu nie pomoże. Czepiacie się Brożka, ale nie wiem na jakiej podstawie skoro 90% ligowców nie dałoby rady w żadnym jego poprzednim klubie, nikt jeszcze nie widział w jakiej jest formie a już był skreślony. Mogę się założyć, że jeszcze 2 dobre mecze w jego wykonaniu a będzie ulubieńcem większości kibicowskich chorągiew, przecież to samo było w przypadku Sarkiego, nikt go jeszcze nie widział w meczu, bo nadrabiał zaległości, a już dostał jakąś śmieszną ksywę "seler", to samo tyczy się Garguły i debili co piszą o nim orbit zamiast cieszyć się, że chłopak po tylu operacjach i kontuzjach z rundy na rundę wraca do siebie. Tematu Wilka nie chcę poruszać, bo Czarek z nami zostanie a wam się pewnie wtedy mordy zamkną.

domin_czyzyny 04.08.2013 22:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 1326141)
Może przypomnisz jaki to miał ten strzał, bo z tego co pamiętam chyba dwie bramki strzelił zza pola karnego, raz w pucharach i chyba raz w lidze, choc tutaj akurat nie jestem pewny, budząc powszechne zdziwienie ze tak potrafi. Typowy sęp pola karnego jak niegdys Emilio Butragueno czy w blizszych czasach Frankowski.

Po pierwsze Biton był dla mnie napastnikiem bez umiejętności niezbędnych do gry w Wiśle.
Co do Twojego pytania. Pamietam jego bramke z Twente i poprzeczkę z Twente, bramę z Fulham, bramę z Lubinem (strzał był z końca pola karnego). Wiecej nie pamiętam, zreszta nie mam zamiaru bo jak napisałem to nie był napastnik, o którym warto cos wiecej wspominać.

Dzięki tym zagraniom go w ogóle pamietam.

Lukasz 04.08.2013 23:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cisse99 (Post 1326163)
... Prawda jest taka, że w obecnej sytuacji nie można narzekać tylko cierpliwie czekać, a wylewanie żali na forum nikomu nie pomoże. .....Tematu Wilka nie chcę poruszać, bo Czarek z nami zostanie a wam się pewnie wtedy mordy zamkną.

Primo - skrobnij czasami kilka optymistycznych postów, może to zmieni sytuację. BTW Wiesz dobrze jak jest z ksywami i inwektywami na forum - jak nie mawiasz 'orbit' czy 'seler' to zawsze jakaś inna 'morda' się wtryni.

Secundo - Wilk raczej nie zostanie z nami.

LucjuszWielki 05.08.2013 22:11

Nie gadajcie, że Biton był słaby bo klasyfikacja napastników od 1998 roku wygląda mniej więcej tak:

1. Frankowski
2. Żurawski
3. Brożek
4. Kuźba
5. Genkov/Biton

Karherop 05.08.2013 22:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1326284)
Nie gadajcie, że Biton był słaby bo klasyfikacja napastników od 1998 roku wygląda mniej więcej tak:

1. Frankowski
2. Żurawski
3. Brożek
4. Kuźba
5. Genkov/Biton

na podstawie czego niby ta klasyfikacja ?

gdzie Moskalewicz ?
gdzie Boguski ?

a staty lepsze od Genkova/Bitona to miał i Zieńczuk , Kulawik a i Pater w najlepszych okresach dla tych zawodników w Wiśle.

Jak dla mnie w/w zagraniczni zawodnicy to piłkarze o których za 10-20 lat nikt nie będzie pamiętał .

LucjuszWielki 05.08.2013 23:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1326285)

gdzie Moskalewicz ?
gdzie Boguski ?

a staty lepsze od Genkova/Bitona to miał i Zieńczuk , Kulawik a i Pater w najlepszych okresach dla tych zawodników w Wiśle.

Jak dla mnie w/w zagraniczni zawodnicy to piłkarze o których za 10-20 lat nikt nie będzie pamiętał .

Boguski? A gdzie chcesz go wcisnąć do tej piątki? Olo grywał częściej w pomocy z tego co pamiętam, Frankowski z Żurawskim wiedli wtedy prym w naszym ataku.... Zieniu, Pater Kula nie byli napastnikami.

christof20 05.08.2013 23:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1326285)

gdzie Moskalewicz ?
gdzie Boguski ?

Klasyfikacja napastników. Czytaj ze zrozumieniem - Zieńczuk, Kulawik i Pater byli skrzydłowymi. Co do Moskalewicza i Boguskiego, to można jeszcze podyskutować ;) Trzeba by chyba policzyć średnią bramek na mecz.
Naprawdę sądzisz, że za 10-20 lat nikt nie będzie pamiętał o Frankowskim i Żurawskim ??

piotek 05.08.2013 23:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez christof20 (Post 1326287)
Klasyfikacja napastników. Czytaj ze zrozumieniem - Zieńczuk, Kulawik i Pater byli skrzydłowymi. Co do Moskalewicza i Boguskiego, to można jeszcze podyskutować ;) Trzeba by chyba policzyć średnią bramek na mecz.
Naprawdę sądzisz, że za 10-20 lat nikt nie będzie pamiętał o Frankowskim i Żurawskim ??

Kolega miał raczej na myśli, że nie będą pamiętać o Bitonie/ Genkovie.
Tym gorzej dla Cwetana i Batona, że skrzydłowi mają lepszy bilans od nich. Zwłaszcza, że to Bułgar i Żyd byli jedynymi napastnikami i teoretycznie oni powinni odpowiadać za wielką część bramek zdobywanych przez drużynę.

Grzaniec Galicyjski 06.08.2013 05:27

Kulawik skrzydłowym.. Boże drogi.. Po takim stwierdzeniu wstyd byłoby mi przyjść na Reymonta nie kryjąc twarzy w połach płaszcza.

serek.c2 06.08.2013 06:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grzaniec Galicyjski (Post 1326291)
Kulawik skrzydłowym.. Boże drogi.. Po takim stwierdzeniu wstyd byłoby mi przyjść na Reymonta nie kryjąc twarzy w połach płaszcza.

Z tego co pamiętam Kula grywał - szczególnie przed erą TF - na boku pomocy.

Karherop 06.08.2013 07:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez christof20 (Post 1326287)

i ze wzajemnością :P

a kim to dzisiaj jest napastnik ? osoba najbardziej wysunięta w ustawieniu drużyny od której może się odbije piłka lub może przypadkiem gdzieś dołoży nogę ? bądźmy poważni . Każde dziecko grając w piłkę chce być napastnikiem , ale później życie pokazuje że powinno się zmienić zawód . Nazewnictwo nie gra . Ustawienia drużyny zmieniają się tak często że dziś jesteś napastnikiem - jutro boczym obrońca , a pojutrze grasz w środku pola . Piszczek jeszcze w wieku 22 lat był napastnikiem , a dzisiaj kim jest ?

jak dla mnie umieszczanie w klasyfikacji 15 letniej zawodnika który w całej swojej karierze w Wiśle zdobył 11 bramek jest mało poważne . Mieliśmy zbyt wielu znakomitych snajperów , nawet wśród "nominalnych" pomocników by wyróżniać wogóle Genkova czy Bitona , gdzie jeden to lekkoatleta a drugi nie zaliczył ani jednej asysty w drużynie ( przypadek?) grając tylko pod siebie. (fakt dał nam trochę radości , tego mu nie odmawiam ).

dynek.pl 06.08.2013 08:08

To moze my wezmiemy drugiego Paixao - nam sie nie spieszy, moze poczekac na certyfikat do konca sierpnia.

marcin19876 06.08.2013 08:22

Syn Clebera wraca do Wisły!

wordbatata 06.08.2013 08:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marcin19876 (Post 1326302)
Syn Clebera wraca do Wisły!

Info z Onetu?
Czy cos bardziej pewniejszego? Bo takie gadki juz od dawna są.

Kobold 06.08.2013 08:35

http://www.dziennikpolski24.pl/pl/sp...1,0:pag:2#nav0 zero konkretów

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:02.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl