![]() |
Guerrier jedną noga u nas.
Sport_pl: Wilde Donald Guerrier podpisał kontrakt z Wisłą Kraków, ale klub z nim jeszcze nie http://www.sport.pl/pilka/1,64946,14...a_Krakow_.html Haitański obrońca czeka na wizę i pozwolenie na pracę. - Jeśli nic nie stanie na przeszkodzie, będzie naszym piłkarzem - mówi Jacek Bednarz, prezes Wisły. |
Cytat:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...a_bez_podstaw/ |
Czyli dwa kolejne transfery do Wisły Machado i Donald oraz możliwe dwa odejścia Wilka i Chaveza
Edit//// Czarek Wilk stwierdził że nie ma tematu jego odejścia z Wisły ,, Pytany po treningu przed południem Wilk, czy chce odejść z Wisły, stwierdził krótko: - Nie ma takiego tematu." ,, Naciskany, czy rzeczywiście złożył prośbę o rozwiązanie kontraktu, odparł: - Ciężko mi powiedzieć, kto wymyśla takie informacje. Ja nic takiego nie powiedziałem i na dziś nie ma takiego tematu." Także Franciszek Smuda, trener Wisły stwierdził: - Nie ma takiej możliwości, by Wilk odszedł. PS:Klub oddał Wilkowi tylko 2/3 zaległych pieniędzy Link http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...zwiazania.html |
E skoro prezes klubu oficjalnie wyraził się, że taka możliwość istnieje, a sam zawodnik mówi, że nie. Czegoś tu nie rozumiem. TymonPRO skąd masz te wypowiedzi?
|
To kto tu kur... klamie:
Za oficjalna, slowa Bednarza: Dwa dni temu wpłynęło do klubu pismo z prośbą o rozwiązanie kontraktu z powodu niezapłaconych w terminie wynagrodzeń dla zawodnika. Sprawa zostanie rozstrzygnięta przez Izbę ds. Rozstrzygania Sporów 7. sierpnia, gdyż ze strony klubu brak podstaw do takiego działania. Do tego czasu zawodnik, Cezary Wilk, będzie uczestniczył w treningach i pozostaje do dyspozycji trenera” – stwierdził. |
borys: pisałem w innym temacie jak to według mnie wygląda. Krok Wilka to krok skrajny, Bednarz mógł się tego nie spodziewać. Przyciśnięty może przelać resztę hajsu Wilkowi do 7 sierpnia, żeby Izba nie skompromitowała jego słów z konferencji.
|
Tak ale Bednarz mowi ze sa papiery, a Wilk ze nie.
|
Wczoraj pisałem że Paweł Brożek zagra z 23 bo Niemiec miał mu ją oddać jednak pan Burdenski się nie zgodził
Nową przygodę z Wisłą zaczniesz z "jedenastką" na koszulce. Nie dało się wrócić do twojego ulubionego 23? Niestety nie... Jest zajęty (przez Fabiana Burdenskiego - przyp. red.) i nie udało się dojść do porozumienia... Mam nadzieję, że za rok, jeśli uda mi się przedłużyć kontrakt, odzyskam ten numer. |
To jest już komedia. Przychodzi jakiś nowy, niemiecki szczyl do zespołu. Wraca jakby nie patrzeć LEGENDA klubu,a ten się nie zgadza oddać numeru ?:) Bednarz powinien gościa wziąć na minutkę na bok i wytlumaczyc,że wypada numer oddac i na pewno będzie to zachowanie na + zarówna dla kibiców,jak i zawodników.
Jak ktoś jest choc trochę ogarnięty to powinien się zgodzić.... |
Cytat:
No dokładnie, Małecki powinien go też wziąć na bok i powiedzieć Kim ty .... jesteś Fabian? :D To powinna być oczywista oczywistość, że Brożek bierze ten numer, a nie jakiś znajomy Franza ... |
A gdzie jest powiedziane, że to Burdenski nie oddał numeru? Przecież został zgłoszony do rozgrywek, zagrał już z 23, Ekstraklasa ma zmienić numer w trakcie sezonu?
Już dopieprzacie się do wszystkiego, żeby tylko się pokazać. Brożek niech nie jojczy, już z dychą grał za Liczki i było. |
Cytat:
|
A jak skomentujecie transfer czarnucha z 3 świata ,którego odstrzelił amerykanśki średniak ?(mysle ,że nawet słabszy od Wisełki )
|
Cytat:
|
A już miałem pisać,żebyś zmienił tego czarnucha na afroamerykanina z pięknych stepów,gdzie pasą się lwy i żyrafy.
Inaczej za chwilę Cię tu ukamieniują :D A co do tego Donalda to przecież odniósł sie dziś do niego Bednarz i chłop póki co czeka na wizę. |
A moze z tym DC United było tak ze zobaczyli gościa hmm jest niezły to zaprosimy go na testy.Zapytali go czy ma z kims podpisany kontrakt powiedział ze nie lub ze jest dogadany na słowo.Zaprosili go po 2-3 dniach okazało sie ze jest podpisana jednostronna umowa z Wisła i gościowi podziekowali.A oficjalnie klub z ju łe sej nie komentował sprawy tylko wszyscy myśleli i ze gość testy oblał.
|
Cytat:
Czarnuch ? I co w tym złego ,że czarny? |
Czytałem przedtem gdzieś, że w DC. United trenował dla podtrzymania formy, nie było to nazwane testami, jak można to w innych tekstach przeczytać.
|
Cytat:
|
zwał jak zwał ,ja nie jestem zwolennikiem tego transferu ;) Natomiast bycie gimbusem mam juz troche za sobą .
|
Cytat:
" Burdenski chciał oddać ten numer Brożkowi, ale teraz już się nie da, bo skład i numeracja została przed sezonem zaklepana, a nie ma możliwości zmiany numerów w czasie sezonu. Do 31 sierpnia można tylko dorejestrować nowych zawodników z nowymi numerami. Brożek może odzyskać numer najwcześniej w czasie przerwy zimowej." |
Cytat:
U nas bez zmian, tak jak dawno temu Gorawski przejął siódemkę po Moskalu w przerwie zimowej. |
Cytat:
Oby dał nam wiele radości i sukcesów swoją grą - mam (bo muszę mieć) nadzieję, że ściągając go wiemy co robimy. A co do domniemanych testów w us&a... biedacy tacy jak my nie powinni się tak łatwo obrażać. to niemądre. Czasy gdy jak np. Bosacki nie chciał przejść do Wisły to dzień czy 3 później kupiliśmy Kałużnego minęły (póki co?). |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
W trakcie sezonu? Chyba nie trafiłeś.
|
Mam nadzieję że tylko nasza bieda zadecydowała o angażu dla dzikiego. Pierdoły Bednarza o agencji manadżerskiej i niemaniu wpływu na to co przedstawia amerykański klub od razu odrzucam. Niech łysy powie co z kontraktem Jovanica i ile dostalismy za Webstera w sprawie Kokoszki. Prawnik jak ch.uj, a wszystkie sprawy mamy w pi.zdę.
|
Mi chodziło o poziom sportowy ,a nie o to czy pojechał do USA ,bo mu blizej ,czy nie . Skoro był testowany i odrzucony przez D.C ,to czemu Wisła ,ktora jest chyba wiekszym klubem(nawet w obecnej sytuacji) bierze go bez testow ,z miejsca ... (tak wiem ,że obserwowali go od dluzszego czasu ,ale to chyba za malo)
|
Cytat:
|
Cytat:
Ilu grajków skasowano w gorszym klubie, potem przypadkiem znaleźli się w lepszym i okazało się, że to jest to? Obejrzeć kompilację na youtube, mecz czy dwa z ich pucharu concacaf - jaką to daję wiedzę? Tu jest drugi koniec świata, jak dla mnie to sytuacja - zakręcamy ruletką - zaaklimatyzuje się i pokaże co potrafi (a co faktycznie potrafi-któż to wie?) albo nie. Spore ryzyko, ale może się uda - kto wie. |
Wg Lolka z wislaportal jutro testy medyczne ma przechodzić jakiś zawodnik
|
Ktoś mógł dobrze pisać, że napotkał się na konto na TT Bednarza i raczej będzie nim chyba ten z Haiti, ale jak narazie bym wolał Stilicia:D Zresztą teraz każdy transfer pprzyjmę z usmiechem na twarzy
|
Cytat:
|
Cytat:
Właściwie największym znakiem zapytania jest głowa tego piłkarza bo możliwości motoryczne określę jako wyjątkowe, technicznie jest na tyle dobry, że w ekstraklasie nie będzie miał żadnego problemu. Wydaję się też, że nie jest to gość, który "obsra się" gdy zobaczy pełny stadion na Legii czy Lechu i będzie kopał w trybuny. Przeciwko Hiszpanii grał naprawdę spokojnie mimo, że pressingiem atakowali go nie przypadkowi zawodnicy. Już wcześniej napisałem, że dla mnie jest to lekki wariat i wydaję mi się, że sobie poradzi. W internecie wiszą za pewne jeszcze mecze Haiti z Hiszpanią, Włochami czy ostatni w tym gold cup w którym grał, także można wyrobić sobie opinie na temat tego zawodnika nie kierując się tylko domysłami. |
jutro podobno testy medyczne tego haitanczyka lub tego brazyliano co z nami trenuje
|
Cytat:
Obecnie, każda zmiana meczowa tylko obniża potencjał i siłę drużyny więc jeśli tylko prezentują poziom pierwszej 11 to klepać na rok i alleluja. Brak rywalizacji zabija wszystko. Od woli walki aż po umiejętności. Jeden sezon się poleci, można walnąć wynik lecz w dłuższej perspektywie nastąpi rozkład. Juz to przerabialiśmy za Maaskanta, pewna 11 zrobiła wynik jednak brak rywalizacji w drużynie powolutku zabijał ducha walki. Jeśli się czegoś nie musi to się po prostu tego nie robi, jak w życiu. |
W ostatnim akapicie wypowiedź Brożka dot. numeru na koszulce
http://sport.wp.pl/kat,32282,title,D...wiadomosc.html |
Cytat:
Ten artykuł to ogólnie chyba lipa,bo wczesniej słyszałem,ze Burdenski chciał oddac numer Pawłowi ,a teraz ,ze nie.Nie wyobrażam sobie,ze młody siusiek ,grajacy zaledwie 2 miesiace w klubie stawia sie powracajacej gwieździe.To juz nie tylko Brożek,ale cały zespół na czele z Głowackim by go "zjedli". |
wreście może jakiś talent http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...patryka_fryca/
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:49. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl