Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Lukasz 31.07.2013 14:07

Guerrier jedną noga u nas.

Sport_pl:
Wilde Donald Guerrier podpisał kontrakt z Wisłą Kraków, ale klub z nim jeszcze nie
http://www.sport.pl/pilka/1,64946,14...a_Krakow_.html

Haitański obrońca czeka na wizę i pozwolenie na pracę. - Jeśli nic nie stanie na przeszkodzie, będzie naszym piłkarzem - mówi Jacek Bednarz, prezes Wisły.

mitmichael 31.07.2013 14:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1325371)
Guerrier jedną noga u nas.

Sport_pl:
Wilde Donald Guerrier podpisał kontrakt z Wisłą Kraków, ale klub z nim jeszcze nie
wis.la/tifyc

Haitański obrońca czeka na wizę i pozwolenie na pracę. - Jeśli nic nie stanie na przeszkodzie, będzie naszym piłkarzem - mówi Jacek Bednarz, prezes Wisły.

Jest juz potwierdzenie tego na oficjalnej czyli jednak ktos tam z wislaportal miał racje
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...a_bez_podstaw/

TymonPRO 31.07.2013 14:26

Czyli dwa kolejne transfery do Wisły Machado i Donald oraz możliwe dwa odejścia Wilka i Chaveza

Edit//// Czarek Wilk stwierdził że nie ma tematu jego odejścia z Wisły

,, Pytany po treningu przed południem Wilk, czy chce odejść z Wisły, stwierdził krótko: - Nie ma takiego tematu."

,, Naciskany, czy rzeczywiście złożył prośbę o rozwiązanie kontraktu, odparł: - Ciężko mi powiedzieć, kto wymyśla takie informacje. Ja nic takiego nie powiedziałem i na dziś nie ma takiego tematu."

Także Franciszek Smuda, trener Wisły stwierdził: - Nie ma takiej możliwości, by Wilk odszedł.

PS:Klub oddał Wilkowi tylko 2/3 zaległych pieniędzy

Link http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...zwiazania.html

buczo1985 31.07.2013 14:49

E skoro prezes klubu oficjalnie wyraził się, że taka możliwość istnieje, a sam zawodnik mówi, że nie. Czegoś tu nie rozumiem. TymonPRO skąd masz te wypowiedzi?

borys 31.07.2013 14:50

To kto tu kur... klamie:

Za oficjalna, slowa Bednarza:

Dwa dni temu wpłynęło do klubu pismo z prośbą o rozwiązanie kontraktu z powodu niezapłaconych w terminie wynagrodzeń dla zawodnika. Sprawa zostanie rozstrzygnięta przez Izbę ds. Rozstrzygania Sporów 7. sierpnia, gdyż ze strony klubu brak podstaw do takiego działania. Do tego czasu zawodnik, Cezary Wilk, będzie uczestniczył w treningach i pozostaje do dyspozycji trenera” – stwierdził.

Watts 31.07.2013 14:52

borys: pisałem w innym temacie jak to według mnie wygląda. Krok Wilka to krok skrajny, Bednarz mógł się tego nie spodziewać. Przyciśnięty może przelać resztę hajsu Wilkowi do 7 sierpnia, żeby Izba nie skompromitowała jego słów z konferencji.

borys 31.07.2013 14:54

Tak ale Bednarz mowi ze sa papiery, a Wilk ze nie.

TymonPRO 31.07.2013 15:02

Wczoraj pisałem że Paweł Brożek zagra z 23 bo Niemiec miał mu ją oddać jednak pan Burdenski się nie zgodził

Nową przygodę z Wisłą zaczniesz z "jedenastką" na koszulce. Nie dało się wrócić do twojego ulubionego 23?

Niestety nie... Jest zajęty (przez Fabiana Burdenskiego - przyp. red.) i nie udało się dojść do porozumienia... Mam nadzieję, że za rok, jeśli uda mi się przedłużyć kontrakt, odzyskam ten numer.

El'kabat 31.07.2013 15:11

To jest już komedia. Przychodzi jakiś nowy, niemiecki szczyl do zespołu. Wraca jakby nie patrzeć LEGENDA klubu,a ten się nie zgadza oddać numeru ?:) Bednarz powinien gościa wziąć na minutkę na bok i wytlumaczyc,że wypada numer oddac i na pewno będzie to zachowanie na + zarówna dla kibiców,jak i zawodników.
Jak ktoś jest choc trochę ogarnięty to powinien się zgodzić....

zxcv1906zxcv 31.07.2013 15:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1325394)
To jest już komedia. Przychodzi jakiś nowy, niemiecki szczyl do zespołu. Wraca jakby nie patrzeć LEGENDA klubu,a ten się nie zgadza oddać numeru ?:) Bednarz powinien gościa wziąć na minutkę na bok i wytlumaczyc,że wypada numer oddac i na pewno będzie to zachowanie na + zarówna dla kibiców,jak i zawodników.

No dokładnie, Małecki powinien go też wziąć na bok i powiedzieć Kim ty .... jesteś Fabian? :D To powinna być oczywista oczywistość, że Brożek bierze ten numer, a nie jakiś znajomy Franza ...

d 31.07.2013 15:18

A gdzie jest powiedziane, że to Burdenski nie oddał numeru? Przecież został zgłoszony do rozgrywek, zagrał już z 23, Ekstraklasa ma zmienić numer w trakcie sezonu?
Już dopieprzacie się do wszystkiego, żeby tylko się pokazać.

Brożek niech nie jojczy, już z dychą grał za Liczki i było.

dynek.pl 31.07.2013 15:19

Cytat:

Nigdze na swiecie sie takich rzeczy nie praktykuje. Zreszta Wisly nie stac na to zeby teraz wyrzucic wszystkie koszulki przygotowane dla Burdenskiego i wprasowywac numery od nowa.

TYSIAC906 31.07.2013 15:51

A jak skomentujecie transfer czarnucha z 3 świata ,którego odstrzelił amerykanśki średniak ?(mysle ,że nawet słabszy od Wisełki )

Krotochwila 31.07.2013 16:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TYSIAC906 (Post 1325403)
A jak skomentujecie transfer czarnucha z 3 świata ,którego odstrzelił amerykanśki średniak ?(mysle ,że nawet słabszy od Wisełki )

Zamilknij zaściankowy, rasistowski gimbusie. Może tak?

El'kabat 31.07.2013 16:07

A już miałem pisać,żebyś zmienił tego czarnucha na afroamerykanina z pięknych stepów,gdzie pasą się lwy i żyrafy.
Inaczej za chwilę Cię tu ukamieniują :D

A co do tego Donalda to przecież odniósł sie dziś do niego Bednarz i chłop póki co czeka na wizę.

wordbatata 31.07.2013 16:08

A moze z tym DC United było tak ze zobaczyli gościa hmm jest niezły to zaprosimy go na testy.Zapytali go czy ma z kims podpisany kontrakt powiedział ze nie lub ze jest dogadany na słowo.Zaprosili go po 2-3 dniach okazało sie ze jest podpisana jednostronna umowa z Wisła i gościowi podziekowali.A oficjalnie klub z ju łe sej nie komentował sprawy tylko wszyscy myśleli i ze gość testy oblał.

kristos 31.07.2013 16:08

Cytat:

Kolego trochę szacunku dla człowieka .
Czarnuch ?
I co w tym złego ,że czarny?

FLPman 31.07.2013 16:31

Czytałem przedtem gdzieś, że w DC. United trenował dla podtrzymania formy, nie było to nazwane testami, jak można to w innych tekstach przeczytać.

Lukasz 31.07.2013 16:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1325408)
A już miałem pisać,żebyś zmienił tego czarnucha na afroamerykanina z pięknych stepów,gdzie pasą się lwy i żyrafy.

http://www.youtube.com/watch?v=IDtdQ8bTvRc 0:12 - Haiti.

TYSIAC906 31.07.2013 16:36

zwał jak zwał ,ja nie jestem zwolennikiem tego transferu ;) Natomiast bycie gimbusem mam juz troche za sobą .

Valandil 31.07.2013 16:51

Cytat:

Cytuje jedną z racjonalnych wypowiedzi na Onecie.

" Burdenski chciał oddać ten numer Brożkowi, ale teraz już się nie da, bo skład i numeracja została przed sezonem zaklepana, a nie ma możliwości zmiany numerów w czasie sezonu. Do 31 sierpnia można tylko dorejestrować nowych zawodników z nowymi numerami. Brożek może odzyskać numer najwcześniej w czasie przerwy zimowej."

d 31.07.2013 17:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Valandil (Post 1325419)
Brożek może odzyskać numer najwcześniej w czasie przerwy zimowej."

To i tak są jaja, nie wiem czy gdziekolwiek tak jest.

U nas bez zmian, tak jak dawno temu Gorawski przejął siódemkę po Moskalu w przerwie zimowej.

arti 31.07.2013 17:14

Cytat:

Witamy w Wiśle.
Oby dał nam wiele radości i sukcesów swoją grą - mam (bo muszę mieć) nadzieję, że ściągając go wiemy co robimy.
A co do domniemanych testów w us&a... biedacy tacy jak my nie powinni się tak łatwo obrażać. to niemądre.
Czasy gdy jak np. Bosacki nie chciał przejść do Wisły to dzień czy 3 później kupiliśmy Kałużnego minęły (póki co?).

Bronex 31.07.2013 17:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1325413)

Pamiętacie jak (bodajże?) Wdowczyk komentując mecz Trynidadu i Tobago na MŚ2006 cały czas mówił Afrykanie o nich.

Lukasz 31.07.2013 17:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1325423)
A co do domniemanych testów w us&a... biedacy tacy jak my nie powinni się tak łatwo obrażać. to niemądre.

Nie dziwie się chłopakowi. Pewnie na jego miejscu postąpiłbym podobnie. Washington jest zdecydowanie bliżej rodzinnego Haithi niż Kraków. Gdy masz wybór takie rzeczy przeważają. Z USA blisko do domu, kultura podobna więc i większa szansa na aklimatyzację.

fox mulder 31.07.2013 18:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez d (Post 1325421)
To i tak są jaja, nie wiem czy gdziekolwiek tak jest.

U nas bez zmian, tak jak dawno temu Gorawski przejął siódemkę po Moskalu w przerwie zimowej.

W Realu Madryt, Ronaldo?

d 31.07.2013 19:04

W trakcie sezonu? Chyba nie trafiłeś.

gigant 31.07.2013 19:52

Mam nadzieję że tylko nasza bieda zadecydowała o angażu dla dzikiego. Pierdoły Bednarza o agencji manadżerskiej i niemaniu wpływu na to co przedstawia amerykański klub od razu odrzucam. Niech łysy powie co z kontraktem Jovanica i ile dostalismy za Webstera w sprawie Kokoszki. Prawnik jak ch.uj, a wszystkie sprawy mamy w pi.zdę.

TYSIAC906 31.07.2013 20:03

Mi chodziło o poziom sportowy ,a nie o to czy pojechał do USA ,bo mu blizej ,czy nie . Skoro był testowany i odrzucony przez D.C ,to czemu Wisła ,ktora jest chyba wiekszym klubem(nawet w obecnej sytuacji) bierze go bez testow ,z miejsca ... (tak wiem ,że obserwowali go od dluzszego czasu ,ale to chyba za malo)

palikot 31.07.2013 20:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1325413)

Dobrze mu pojechałeś :D

arti 31.07.2013 20:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TYSIAC906 (Post 1325475)
Mi chodziło o poziom sportowy ,a nie o to czy pojechał do USA ,bo mu blizej ,czy nie . Skoro był testowany i odrzucony przez D.C ,to czemu Wisła ,ktora jest chyba wiekszym klubem(nawet w obecnej sytuacji) bierze go bez testow ,z miejsca ... (tak wiem ,że obserwowali go od dluzszego czasu ,ale to chyba za malo)

A co my możemy wiedzieć o jego poziomie sportowym?
Ilu grajków skasowano w gorszym klubie, potem przypadkiem znaleźli się w lepszym i okazało się, że to jest to?
Obejrzeć kompilację na youtube, mecz czy dwa z ich pucharu concacaf - jaką to daję wiedzę?
Tu jest drugi koniec świata, jak dla mnie to sytuacja - zakręcamy ruletką - zaaklimatyzuje się i pokaże co potrafi (a co faktycznie potrafi-któż to wie?) albo nie. Spore ryzyko, ale może się uda - kto wie.

RybaTs 31.07.2013 20:47

Wg Lolka z wislaportal jutro testy medyczne ma przechodzić jakiś zawodnik

hejR22 31.07.2013 20:50

Ktoś mógł dobrze pisać, że napotkał się na konto na TT Bednarza i raczej będzie nim chyba ten z Haiti, ale jak narazie bym wolał Stilicia:D Zresztą teraz każdy transfer pprzyjmę z usmiechem na twarzy

TYSIAC906 31.07.2013 20:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1325491)
A co my możemy wiedzieć o jego poziomie sportowym?

Dlatego napisałem ,żeby nie brali go z miejsca tylko przetestowali ;)

westersyl 31.07.2013 21:05

Cytat:

Obejrzałem jeden i pół meczu z jego występami i jestem entuzjastycznie nastawiony do tego transferu. Moim zdaniem piłkarza z takim potencjałem do gry na tej pozycji nie mieliśmy już dawno.
Właściwie największym znakiem zapytania jest głowa tego piłkarza bo możliwości motoryczne określę jako wyjątkowe, technicznie jest na tyle dobry, że w ekstraklasie nie będzie miał żadnego problemu. Wydaję się też, że nie jest to gość, który "obsra się" gdy zobaczy pełny stadion na Legii czy Lechu i będzie kopał w trybuny. Przeciwko Hiszpanii grał naprawdę spokojnie mimo, że pressingiem atakowali go nie przypadkowi zawodnicy. Już wcześniej napisałem, że dla mnie jest to lekki wariat i wydaję mi się, że sobie poradzi.

W internecie wiszą za pewne jeszcze mecze Haiti z Hiszpanią, Włochami czy ostatni w tym gold cup w którym grał, także można wyrobić sobie opinie na temat tego zawodnika nie kierując się tylko domysłami.

seba_109 31.07.2013 23:29

jutro podobno testy medyczne tego haitanczyka lub tego brazyliano co z nami trenuje

SharksiK 01.08.2013 05:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez seba_109 (Post 1325516)
jutro podobno testy medyczne tego haitanczyka lub tego brazyliano co z nami trenuje

A niech biorą jednego i drugiego. Juz nic lepszego się nie wymyśli a przy naszej sytuacji kadrowej każda para nóg jest na wagę złota.
Obecnie, każda zmiana meczowa tylko obniża potencjał i siłę drużyny więc jeśli tylko prezentują poziom pierwszej 11 to klepać na rok i alleluja.

Brak rywalizacji zabija wszystko. Od woli walki aż po umiejętności. Jeden sezon się poleci, można walnąć wynik lecz w dłuższej perspektywie nastąpi rozkład. Juz to przerabialiśmy za Maaskanta, pewna 11 zrobiła wynik jednak brak rywalizacji w drużynie powolutku zabijał ducha walki. Jeśli się czegoś nie musi to się po prostu tego nie robi, jak w życiu.

quenta 01.08.2013 08:05

W ostatnim akapicie wypowiedź Brożka dot. numeru na koszulce
http://sport.wp.pl/kat,32282,title,D...wiadomosc.html

Griszka30KR 01.08.2013 08:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez quenta (Post 1325536)
W ostatnim akapicie wypowiedź Brożka dot. numeru na koszulce
http://sport.wp.pl/kat,32282,title,D...wiadomosc.html

Jak napisałem w innym temacie:
Ten artykuł to ogólnie chyba lipa,bo wczesniej słyszałem,ze Burdenski chciał oddac numer Pawłowi ,a teraz ,ze nie.Nie wyobrażam sobie,ze młody siusiek ,grajacy zaledwie 2 miesiace w klubie stawia sie powracajacej gwieździe.To juz nie tylko Brożek,ale cały zespół na czele z Głowackim by go "zjedli".

seba_109 01.08.2013 08:52

wreście może jakiś talent http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...patryka_fryca/

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:49.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl