Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w europejskich pucharach 11/12 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8092)

vip2008 23.08.2011 23:46

ciakawe o co poszło:
RM:
"Chciałbym pogratulować APOEL-owi, który zasłużył na awans do Ligi Mistrzów" - dodał szkoleniowiec Białej Gwiazdy, a potem dodał: "Chciałbym jeszcze dodac jedną rzecz, która nie ma nic wspólnego z przegrywaniem czy wygrywaniem. "Dzisiaj ci, którzy siedzieli na ławce rezerwowych APOEl-u pokazali, jak bardzo nie szanują przeciwnika, mówiąc rzeczy, których nie powinni, tym bardziej, że nie zrobiliśmy nic złego. To nie miało nic wspólnego z piłką nożną. Mogę zrozumieć emocje, jakie rządzą kibicami, ale nie mogę zrozumieć zachowania tych, którzy są związani z futbolem" - mówił Holender. "Nie mówię tutaj o trenerze Jovanoviciu, który przeprosił za zachowanie swoich ludzi. Nie widział, co się stało" - dodał na zakończenie.

ociec Ciemka 23.08.2011 23:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1153350)
Nie mam wątpliwości, niezależnie od wyższości piłkarskiej Apoelu, że przygniotła naszych piłkarzy presja, ciężar oczekiwań. Było widać, że są stłamszeni, że nie radzą sobie dobrze ze stresem. Mam nadzieję, że w LE przyzwyczają się do gry z przeciwnikami na poziomie Apoelu i za rok w 4 fazie eliminacji, zobaczymy zespół pewny swoich umiejętności, bardziej doświadczony i spokojniejszy.
.

Do samobójczej bramki piłkarzy Apoelu też stress zjadał. Stawka spotkania była wysoka dla obu stron. Też popełniali błędy wynikające z presji wyniku.

milosz 23.08.2011 23:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ciastek1 (Post 1153334)
Najśmieszniejsze jak przed tym meczem odbywały się tutaj licytacje pt. ile to Wisła zarobi na LM oraz na kogo fajnie byłoby trafić .Następnym razem trochę pokory bo to , że media przy takim wydarzeniu pompują balonik to rzecz normalna bo Polska od ponad 15 lat jest czarną plamą na mapie LM ale nie oznacza to , że i my mamy ulegać tej euforii . Teraz ważne żeby zaprezentować się solidnie w LE , nazbierać pkt. a jednocześnie być wysoko w tabeli rundy jesiennej a najlepiej liderować .

Jedno mnie martwi co zostało tutaj poruszone a mianowicie nie mamy perspektyw jeśli chodzi i rozwój tej drużyny i zgranie bo polowa składu to za rok będą niestety emeryci .

PS. Żal Sobol bo być może to było jego ostatnie w karierze podejście do LM .

To nie tak, bo Ci emeryci mogą grać jeszcze ładne parę lat i przy nich uczyć się może ta młodsza część kadry.
Ważna jest jakość kolejnych transferów i tu widać na przykładzie Diaza że te poprzednie z "innej epoki" były raczej cienkie (wyjątki były rzadkie, np. Marcelo), no i nadal brakuje nam LO.
Ważną kwestią jest też trener (bo dyr. sp. Stan jest SUPER) Maaskant, ma nasz trenejro ma 0,5 roku aby pokazać ładną grę, jeśli wiosną będzie cos nie tak to może nowa miotła by sie przydała.

Tak czy owak czas miodowy się dla tej ekipy skończył, co mieli wygrać wygrali, co mieli przegrać przegrali ...przychodzi czas budowy lepszej jakości.

Ciastek1 23.08.2011 23:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ociec Ciemka (Post 1153352)
AAAAAA nie oglądał kolega moderator meczy z Litexem?

A cóż to za wykładnik mecz z Litexem , mistrzem kraju w którym liga jest skorumpowana w dodatku połowa zespołów w ichniejszej lidze to zespoły półamatorskie .Mieliśmy już gwiazdora tamtejszych boisk czyli Hristova który po meczu Wisły z GKS stwierdził , że gra była tak szybka , że nie wiedział co się dzieje .

Kurz 23.08.2011 23:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krkgiba (Post 1153356)
piszecie, że za rok to i tamto, że za rok to będziemy zajebiści i damy sobie radę.

ja mam jedną tylko prośbę - niech będzie to "za rok" ! i na tym się teraz skupmy.

a i jeszcze jedna prośba do tych ważnych z góry - nie chcę transferów w zimie, chcę rozpoczęcia budowy bazy treningowej, bez tego nadal będziemy tkwili w gównie.

Nie będziemy zajebiści, ale jest szansa, że podniesiemy swój poziom i to znacznie. Co nie oznacza, że w 4 rundzie eliminacji nie będzie drużyn od nas lepszych.

Kurz 23.08.2011 23:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ociec Ciemka (Post 1153360)
Do samobójczej bramki piłkarzy Apoelu też stress zjadał. Stawka spotkania była wysoka dla obu stron. Też popełniali błędy wynikające z presji wyniku.

W jakimś stopniu tak, ale to najwyżej troszkę ich spowolniło, a niektórym naszym piłkarzom spętało nogi. Nie ukrywajmy, był to dla Wisły pierwszy mecz na takim poziomie od lat, a dla Apoelu nie i to było widać.

KOMINEK 23.08.2011 23:53

Teraz pytania na co kłaść większy nacisk na LE, żeby uczyli się grać z takimi ekipami i nie pękali co niesie zagrożenie że w przyszłym roku pucharów nie powąchamy czy skupić się na ekstraklasie co może owocować że w nawet jako mistrz w przyszły roku znowu z jakąś Nikozją odpadniemy

mitmichael 23.08.2011 23:54

Zeby troche ochlonac ten temat powinien byc zamkniety przynajmniej do piatkowego losowania. Nie zasluzylismy na LM ale zasluzylismy na LE. Najwazniejsza jest jednak tylko i wyłacznie liga - europejskie puchary to na chwile obecna dodatek

AYALA 23.08.2011 23:56

w porównaniu z poprzednim rokiem i dwa lata temu to i tak jest spoory krok do przodu.Za rok będzie dobrze :)

BigLeb 23.08.2011 23:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1153369)
Teraz pytania na co kłaść większy nacisk na LE, żeby uczyli się grać z takimi ekipami i nie pękali co niesie zagrożenie że w przyszłym roku pucharów nie powąchamy czy skupić się na ekstraklasie co może owocować że w nawet jako mistrz w przyszły roku znowu z jakąś Nikozją odpadniemy

Chyba powinno być jasne, że liczy się tylko liga. LE to tylko dodatek. Ale jak poprawić morale, to nie wiem.

thechris 23.08.2011 23:57

Grupa marzeń sportowo: Panathinaikos, Celtic, Rosenborg
Grupa marzeń kibicowsko: PSV, Fulham, Sparta Praga
Grupa przerąbana sportowo i kibicowsko: Sporting Lizbona, Rubin Kazań, Maccabi Hajfa

PanPlamka 23.08.2011 23:57

Cytat:

Chcac byc powaznym europejskim klubem musimy miec 2 rownorzedne sklady, ktore beda potrafily grac zarowno w LE jak i naszej ekstraklasie.

Fenix54 23.08.2011 23:58

Na kogo mozemy trafic w grupie LE?

ociec Ciemka 24.08.2011 00:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ciastek1 (Post 1153362)
A cóż to za wykładnik mecz z Litexem , mistrzem kraju w którym liga jest skorumpowana w dodatku połowa zespołów w ichniejszej lidze to zespoły półamatorskie .Mieliśmy już gwiazdora tamtejszych boisk czyli Hristova który po meczu Wisły z GKS stwierdził , że gra była tak szybka , że nie wiedział co się dzieje .

stress Cię zjada? Maor z Litexem zagrał świetne zawody. Niektórzy po meczu w Łoweczu płakusiali, że fart, że Litex taki świetny. Byłeś w ich gronie?

Heero 24.08.2011 00:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fenix54 (Post 1153378)
Na kogo mozemy trafic w grupie LE?

Po czwartkowych meczach się okaże...

masada 24.08.2011 00:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1153292)
Tylko po co w tym kraju ciagle pompuje sie balonik jesli nie ma ku temu zadnych podstaw ?

Szybko Ci wyjaśnię. Dlatego, że w pierwszym meczu osiągnęliśmy przyzwoity rezultat, który dawał całkiem uzasadnione nadzieje na awans, co się potwierdziło, bo jeszcze trzy minuty przed końcem to my bylismy w LM. Że trochę szczęśliwie, że byliśmy w przekroju dwumeczu zdecydowanie słabsi? Tak, ale znowu było tak niesamowicie blisko..

Gramy dalej w LE, to i tak pewnie więcej niż przypuszczalismy, zwłaszcza, że na 99% będziemy jedyną polską drużyną która gra dalej. Koleżanki z drugiej strony błoń niech sobie dalej będą Cypryjczykami i dzielnie emocjonują się obroną się przed spadkiem z ligi:)

PS. w portalu Gazety dla naszych piłkarzy noty za dzisiejszy mecz: sześć jedynek :rotfl: Co za tłuki! :rotfl:
PS2. Pozdrowniena dla tych nielicznych, którzy bez względu na wynik dzisiaj dobrze bawili się na hali.

milosz 24.08.2011 00:03

Cytat:

To proste w lidze zdobywamy punkty na widoku mając obronę tytułu.

A w LE oglądamy zespół i oceniamy czego nam jeszcze brakuje do LM. ot oceny całych formacji, pojedynczych jej ogniw czyli piłkarzy i wyciągamy wnioski, tak wobec piłkarzy jak i wobec trenera. LE to dla nas lekcja poglądowa jak sie gra w nowoczesną piłkę bo w nasze lidze raczej niewiele sie możemy już nauczyć tam po prostu trzeba zdobywać punkty, jak choćby w następnym meczu z Lechią Gdańsk.

PanPlamka 24.08.2011 00:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ociec Ciemka (Post 1153379)
stress Cię zjada? Maor z Litexem zagrał świetne zawody. Niektórzy po meczu w Łoweczu płakusiali, że fart, że Litex taki świetny. Byłeś w ich gronie?

Fakt, Maor rozegral swietne zawody z Bulgarami, ale w starciu z APOELem nie zablysnal. Kolega zastanawia sie po prostu, czy powstrzymali go zawodnicy APOELu czy tez Maor blyska tylko w konfrontacji z przeciwnikami naszej klasy.

mitmichael 24.08.2011 00:04

Prawda jest taka, ze jakby taki APOEL gral w polskiej lidze to by mogł miec nawet 80pkt na koniec sezonu. Liga to jest co innego - tutaj sie gra łatwiej dlatego w zeszlym roku zdobylismy Mistrzostwo. Moze Lech gra ladniej pilka ale do takich cypryjczykow porownywanie ich to strata czasu

ociec Ciemka 24.08.2011 00:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PanPlamka (Post 1153383)
Fakt, Maor rozegral swietne zawody z Bulgarami, ale w starciu z APOELem nie zablysnal. Kolega zastanawia sie po prostu, czy powstrzymali go zawodnicy APOELu czy tez Maor blyska tylko w konfrontacji z przeciwnikami naszej klasy.

:) zobaczymy w LE

CH. 24.08.2011 00:06

Maor grał z krwiakiem na nodze? bo kuśtykał momentami..

Może nie rozegrał jakichś dobry zawodów ale widac jak się porusza, ile widzi, i te podania. Pamiętajmy że to nawet Messi nie jest zawsze w stanie samemu wygrać meczu. Żeby tak było 10 podobnych Maorów to lepiej by to wyglądało a tak to nie ma zawsze do końca z kim grać. To dobry gracz, jeszcze dużo pokaże.

I DO WSZYSTKICH - WSZYSCY NA MECZ Z LECHIĄ, TEN MECZ POKAŻE JAKCIH MA WISŁA KIBICÓW! nie róbmy też tragedii, nie spadamy z Ekstraklasy, mamy LE. Nie udalo się, taki jest sport.

robin hood 24.08.2011 00:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez masada (Post 1153381)

PS. w portalu Gazety dla naszych piłkarzy noty za dzisiejszy mecz: sześć jedynek :rotfl: Co za tłuki! :rotfl:
PS2. Pozdrowniena dla tych nielicznych, którzy bez względu na wynik dzisiaj dobrze bawili się na hali.

Wyjaśnij mi jedną rzecz jeśli możesz, wymagamy od innych kultury u szacunku a sami jej nie mamy, co oznacza stwierdzenie :rotfl: Co za tłuki! :rotfl:
A nie maja racji ??
a może napisałeś to tylko dlatego że to GW ??
ja dodałbym jeszcze jedynkę dla właściciela Klubu i dla Trenera bo dzisiejszy wynik to splot działań wielu ludzi.

Liga Europy - sukces bo nie mamy składu na te rozgrywki
Jeśli chcemy uciułać w LE jakieś punkciki do rankingu i zarobić jakąś kasę za wygrane mecze to - natychmiast musimy zacząć myśleć o wzmocnieniach (a to raczej nie realne) w przeciwnym bowiem razie obudzimy się w środku tabeli na koniec sezonu i nie będziemy mieć kompletnie NIC

Heero 24.08.2011 00:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez masada (Post 1153381)

A nie ma w tym prawdy? W pewnym momencie to wyglądało jak mecz Wisła - MKS Sławków, z tym, że to my byliśmy Sławkowem...

Wojtek 24.08.2011 00:09

Śmieszy mnie obrażanie tu personalnie konkretnych piłkarzy, szczególnie Małeckiego, bo przyznać trzeba, że cała drużyna jako kolektyw była po prostu za słaba. Szczerze powiedziawszy, już po bramce na 0-2 wiedziałem, że z tej mąki chleba nie będzie i zastanawiałem się, co trzeba zrobić, by można awansować do upragnionej LM. Niestety, wydaje mi się, że jedynie zainwestowanie konkretnych pieniędzy w transfery (~5 mln euro?) może nas przybliżyć do celu.

Od rana chodziły mi po głowie Ateny, i niestety czarne myśli się sprawdziły. Tyle, że chłopaków nie tyle zjadł stres, co - po prostu - na więcej ich nie stać. Trzeba nam 3 + piłkarzy, którzy "robią różnicę" - jak Ljuboja w Legii czy Stilić w Amice. Jeśli nasza drużyna zostałaby wzmocniona kolejnymi 3 Melexami, to LM mielibyśmy w kieszeni. A tak Ailton i spółka pokazali nam miejsce w szeregu.

Łzy popłynęły, ale już czekam na przyszły rok!

jasnyGwint 24.08.2011 00:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BigLeb (Post 1153373)
Chyba powinno być jasne, że liczy się tylko liga. LE to tylko dodatek. Ale jak poprawić morale, to nie wiem.

Tylko, że z takim podejsciem za rok możemy nie być rozstawieni nawet w 3 rundzie el do LM. Niestety ale musimy i zdobyć mistrzostwo i nastukać trochę punktów w LE, żeby w ogole marzyć o jakichkolwiek pucharach za rok.

Kurz 24.08.2011 00:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez robin hood (Post 1153390)
Liga Europy - sukces bo nie mamy składu na te rozgrywki

Nie zgodzę się. To nie kwestia składu, tylko tego, że w tak krótkim czasie udało się zbudować drużynę pod względem mentalnym, ale nie sportowym. Nie mam wątpliwości, że nawet ci zawodnicy za jakiś czas mogą grać o wiele lepiej, co oczywiście nie znaczy, że nie powinniśmy się dalej wzmacniać.

pepe72 24.08.2011 00:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 1153055)
Amika nie potrzebuje satysfakcji bo gra obecnie o klasę lepszą piłkę od Wisły.

Jak puszczą Rudnevsa w zimie to wrócą "do normy".

Macieeek 24.08.2011 00:13

dobra, w....ilem sie i musze sie wyzalic. postanowilem ze .......e albo przestane chodzic na mecze albo przestane chodzic na C, mam ....a dosc tych .......onych "warjatoff" co jebnal sobie słit focie przy oprawie a jak ....a bedzie trzeba pospiewac, wrzucic na oprawe, czy wziac czerwona koszulke to juz ....a nie bo na ..... dzis sobie daje postanowienie iz przechodze na inny sektor bede siedzial jak jakis jebany janusz, i wpierdalal kielbase i gwizdal na swoich pilkarzy, ....a ci tez pilkarzyki-pajacyki jebani najemnicy . to co dziś/wczoraj widzialem to od tego zeby bolaly, jebal nas jakis jebany apoel do ktorego polacy jezdzili sie odbudowac. a jeszcze co do tych jebanych trybun, gyd przyjechal apoel to bylo "och ach och patrz jak oni sie bawia jak skacza, wszyscy maja pomaranczowekoszulki" i to ....a mowily osoby co w przerwie meczu gadaly o jebanych dekoderach i warcrafcie, w bialych koszulkach i ....a jak gniazdowy prosil o skakanie to juz dupy nie ruszyli, dobra starczy na dzis, i tak mi jebną bana wiec narazie.

Kurz 24.08.2011 00:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Macieeek (Post 1153399)
dobra, w....ilem sie i musze sie wyzalic. postanowilem ze .......e albo przestane chodzic na mecze albo przestane chodzic na C, mam ....a dosc tych .......onych "warjatoff" co jebnal sobie słit focie przy oprawie a jak ....a bedzie trzeba pospiewac, wrzucic na oprawe, czy wziac czerwona koszulke to juz ....a nie bo na ..... dzis sobie daje postanowienie iz przechodze na inny sektor bede siedzial jak jakis jebany janusz, i wpierdalal kielbase i gwizdal na swoich pilkarzy, ....a ci tez pilkarzyki-pajacyki jebani najemnicy . to co dziś/wczoraj widzialem to od tego zeby bolaly, jebal nas jakis jebany apoel do ktorego polacy jezdzili sie odbudowac. a jeszcze co do tych jebanych trybun, gyd przyjechal apoel to bylo "och ach och patrz jak oni sie bawia jak skacza, wszyscy maja czerwone koszulki" i to ....a mowily osoby co w przerwie meczu gadaly o jebanych dekoderach i warcrafcie, w bialych koszulkach i ....a jak gniazdowy prosil o skakanie to juz dupy nie ruszyli, dobra starczy na dzis, i tak mi jebną bana wiec narazie.

I na koniec mam nadzieję, że dobra konkluzja :)

Mauret 24.08.2011 00:15

Powiem tylko, że mimo beznadziejnego meczu Małeckieo akurat o 1 gola nie ma co winić, ani dziwić się dlaczego tam stał jak już gdzieś czytałem. Na słupkach zwykle ustawia się tych niskich, wysocy są potrzebni gdzieś indziej.

milosz 24.08.2011 00:17

Wystarczyło nie stracić jednej bramki na 3 minuty przed końcem meczu (plus parę doliczonych) i pewnie wiele teorii dziś ogłaszanych jako jedyne byłoby całkowicie bzdurne ...3 minuty, taki jest sport.

Czyli walczymy o mistrza, zdobywamy go i spotykamy się w tym samym miejscu za rok. Ważne o czym już pisałem aby te 12 najbliższych miesięcy było tak udane jak 12 poprzednich, kolejny krok do przodu i za rok będzie więcej powodów do radości.

TommyTSW 24.08.2011 00:18

Losowania są w ten piątek?

masada 24.08.2011 00:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez robin hood (Post 1153390)
Wyjaśnij mi jedną rzecz jeśli możesz, wymagamy od innych kultury u szacunku a sami jej nie mamy, co oznacza stwierdzenie :rotfl: Co za tłuki! :rotfl:
A nie maja racji ??
a może napisałeś to tylko dlatego że to GW ??
ja dodałbym jeszcze jedynkę dla właściciela Klubu i dla Trenera bo dzisiejszy wynik to splot działań wielu ludzi.

kulą w płot, kolego, nie dlatego że GW, tylko dlatego. że akurat redakcję sportową mają składającą się z wybitnych półgłówków co udowodnili po raz kolejny. To zupełne tabloidowa wizja świata, danie sześciu jedynek to dokładnie to, czego oczekuje plebs, czyli igrzysk, dojebać komuś, jak mu się noga podwinęła. Idę o zakład, że gdyby Wisła dowiozła to 1-2, to byłyby czwórki, piatki i entuzjastyczne opinie.

Jaka ocenę proponujesz w takim razie dla innych trenerów i właścicieli polskich drużyn z ekstraklasy? -6? :/

RAF 24.08.2011 00:20

Do kazdej taktyki trzeba miec pilkarzy i wykonancow. Wisla nie ma zawodnikow do bronienia sie i grania z kontry. Wisa nie ma zawodnikow do ataku pozycyjnego. Czy ktos moze wskazac taktyke i podac sklad jaki mialby ja wykonywac? Atak pozycyjny? Kim w srodku? Kontratak? Kim? Potrzeba dwoch Meliksonow do srodka pola + lewy obronca... Na wczoraj.

dzollo 24.08.2011 00:20

Tak naprawdę drodzy bracia, jak sięgniemy pamięcią i wrócimy 10 lat do tyłu to cały czas cofamy sie niestety do tyłu
Gdyby w Atenach zagrał skład z czasów Parmy i Lazio czy nawet Realu na 100% juz wtedy gralibyśmy w LM. Gdyby na miejscu Zienia grał np. Kosa dzisiaj na pewno byli byśmy w innym miejscu. Po tej porażce nastąpił kolejny zjazd siły naszej drużyny po równi pochyłej w dół aż do meczu z Karabachem, w tym momęcie byliśmy w szczycie naszego "kryzysu". Ostatni rok to jak najbardziej krok w przód, lecz nie byliśmy w stanie w tak krótkim czasie nadrobić tego co zostało spieprzone przez wcześniejsze lata.
Idę o zakład, że gdybyśmy mieli do dyspozycji dziś skład nawet z Aten, Ci chłopcy spokojnie by sobie poradzili.

Na tą chwile, mimo tego żę pracę szczegolnie Stana można oceniać pozytywnie (chociaż można było zrobić zdecydowanie więcej, bo np. sprowadzenie Diaza było chorą myślą od samego początku) niestety trzeba skrytykować Holendrów, ponieważ po roku prowadzenia drużyny gdzie dostali najwięcej swobody od czasów przejęcia Wisełki przez T-F, drużyna nie posiada stylu, nie potrafi kompletnie poradzić sobie z presingiem rywali, nie potrafi wymienić kilku podań z pierwszej piłki, i mimo tego że zawodnicy którzy są w kadrze na tą chwile indywidualnie umiejętności posiadają całkiem niezłe to nie stanowią kompletnie drużyny. I za to obwiniam szczególnie Roberta. Mam nadzieję, że teraz zamiast uprawiać pięknego piaru podczas konferencji zakasa rękawy i weźnię sie ostro do pracy. Bo to że pięknie potrafi przemawiać już wiemy teraz czas, żeby pokazał iż jest również dobrym trenerem.
To co w tej chwili pokazuje Wisełka i pokazywała od dłuższego czasu, naprawdę mógłby wpoić zawodnikom nawet trener z okręgówki. I zaznaczam nie jest to opinia wywołana przegraną w tym konkretnym meczu, ja osobiście od dłuższego czasu nie jestem zadowolony z pracy naszego treneiro. Nie wierzę w to poprostu nie wierzę, iż w drużynie gdzie 70 % zawodników grało lub aktualnie gra w reprezentacji swojego kraju, zawodnicy nie potrafią wymienić między sobą 4 celnych podań w trakcie meczu.

For_FuN_ 24.08.2011 00:20

Litex to jest powazna druzyna :D? 90% klubow z naszej ekstraklasy ma wiekszy budzet ;). Takie Loko Sofia(rywal Slaska) ma 4 mln zl/sezon ;). Umiejetnosci Meliksona mozna ocenic na tle rywali w LE lub takiego APOELu. Wszystko wyjdzie w praniu, ale narazie nie wyglada to wesolo.
Do Holendrow mozna miec takie zastrzezenie, ze sprowadzaja emerytow, ktorzy pewnego poziomu nie przeskocza. Lamey zagral dzisiaj katastrofalnie(przez kolosalne braki w szybkosci), a Jaliens nie spelnia pokladanych w nim nadziei. Zreszta nie ma kogo wyrozniac, bo zostalismy zmiazdzeni i to przez Mistrza Cypru ;)...

BigLeb 24.08.2011 00:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dzollo (Post 1153411)
Tak naprawdę drodzy bracia, jak sięgniemy pamięcią i wrócimy 10 lat do tyłu to cały czas cofamy sie niestety do tyłu
Gdyby w Atenach zagrał skład z czasów Parmy i Lazio czy nawet Realu na 100% juz wtedy gralibyśmy w LM. Gdyby na miejscu Zienia grał np. Kosa dzisiaj na pewno byli byśmy w innym miejscu. Po tej porażce nastąpił kolejny zjazd siły naszej drużyny po równi pochyłej w dół aż do meczu z Karabachem, w tym momęcie byliśmy w szczycie naszego "kryzysu". Ostatni rok to jak najbardziej krok w przód, lecz nie byliśmy w stanie w tak krótkim czasie nadrobić tego co zostało spieprzone przez wcześniejsze lata.
Idę o zakład, że gdybyśmy mieli do dyspozycji dziś skład nawet z Aten, Ci chłopcy spokojnie by sobie poradzili.

Na tą chwile, mimo tego żę pracę szczegolnie Stana można oceniać pozytywnie (chociaż można było zrobić zdecydowanie więcej, bo np. sprowadzenie Diaza było chorą myślą od samego początku) niestety trzeba skrytykować Holendrów, ponieważ po roku prowadzenia drużyny gdzie dostali najwięcej swobody od czasów przejęcia Wisełki przez T-F, drużyna nie posiada stylu, nie potrafi kompletnie poradzić sobie z presingiem rywali, nie potrafi wymienić kilku podań z pierwszej piłki, i mimo tego że zawodnicy którzy są w kadrze na tą chwile indywidualnie umiejętności posiadają całkiem niezłe to nie stanowią kompletnie drużyny. I za to obwiniam szczególnie Roberta. Mam nadzieję, że teraz zamiast uprawiać pięknego piaru podczas konferencji zakasa rękawy i weźnię sie ostro do pracy. Bo to że pięknie potrafi przemawiać już wiemy teraz czas, żeby pokazał iż jest również dobrym trenerem.
Bo na to co w tej chwili pokazuje Wisełka i pokazywała od dłuższego czasu, naprawdę mógłby wpoić zawodnikom nawet trener z okręgówki.

Fajnie jest tak .......ić skoro nikt tego nie może zweryfikować.Kosowski grałna lewej a Zieńczuk na prawej dalej nie chce mi się nawet czytać tego.

1q2 24.08.2011 00:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BigLeb (Post 1153402)
Jasne.U Maaskanta dzisiaj zagrało 2 nihilistów piłkarskich

nihilistów....idź już chłopie spać, zaręczam ci że rano będziesz miał inny pogląd:>
dostaliśmy w cipe bo byliśmy gorsi....tak ta wysepka była lepsza - o klase.
Zdarza się - jak będziemy budowali tak jak budowali od lat na Cyprze to i nam się poszczęści.
Na dziś - 3 raz Cypr - 0 Polska.

Kolumbus 24.08.2011 00:29

w Krakowie tez byli lepsi o klase? no chyba ze przyjmujemy ze zagrali na pół gwizdka

Kurz 24.08.2011 00:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kolumbus (Post 1153420)
w Krakowie tez byli lepsi o klase? no chyba ze przyjmujemy ze zagrali na pół gwizdka

Nie o klasę, ale zagrali niezły mecz. Zwykle Wisła też gra dużo lepiej u siebie niż na wyjazdach, więc to chyba nie powinno dziwić.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:49.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl