Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Jak? Gdzie? Kiedy? (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Bilety (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1565)

vabanq 28.08.2011 10:08

No to ja od tego sezonu wlacznie z pucharami za kazdym razem musialem okazywac dokumenty + nieraz jeszcze dowod.

Wiślak z Azorów 28.08.2011 11:58

bo to jest tak że jak siedzisz na najtańszych trybunach to zawsze sie przysrają a jak na d albo e to nigdy nawet możesz nóż wnieść w plecaku bo go nie sprawdzają.

LanceTS 28.08.2011 12:38

Nie do końca. Na C tylko raz zapytał się mnie ochroniarz czy mam legitymacje. Ja na to, ze tak i zaczynam jej szukać, a on żebym szedł dalej. I tyle.

A przeszukiwanie to oczywiście zależy od ochroniarza. Zdarza się taki co 3 razy sprawdzi plecak i Cię przeszuka, a taki co dotknie Cię po plecach i mówi żebyś szedł dalej.

Wiślak z Azorów 28.08.2011 12:52

/\/\ no tak zależy jaki ochroniarz ale na E był mój kumpel na meczu z cracovią był z torbą przechodzi przez bramki i ochroniarz sie go pyta czy ma jakieś niebezpieczne przedmioty on na to że nie a ochroniarz mówi żeby szedł dalej więc ja nie mam pytań.

regis 28.08.2011 21:14

Cytat:

No to ja od tego sezonu wlacznie z pucharami za kazdym razem musialem okazywac dokumenty + nieraz jeszcze dowod.
1) Ani razu w tym sezonie nie musiałem pokazywać potwierdzenia.
2) Ochrona NIE MA PRAWA żądać od ciebie dowodu.

Wie ktoś, czy na mecz z Odense jest wymagana karta kibica (wiem, że pytanie już było na poprzedniej stronie, ale odpowiedzi nie było)?

Wiślak z Azorów 28.08.2011 21:18

na Odense nie jest potrzebna KK i ,ochrona ma prawo żądać od ciebie dowodu niestety ...

doodi 29.08.2011 14:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regis (Post 1157559)

Jesteś pewien?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Regulamin posiadacza biletu
Służby porządkowe i informacyjne upoważnione są do legitymowania osób, przeglądania zawartości bagażu i odzieży, (...)

Podstawa: Ustawa z dnia 20.03.2009r. o bezpieczeństwie imprez masowych

(Wydrukowane na każdym bilecie)

mr_kwolf 29.08.2011 15:31

Tak w ogóle to chciałbym w tym momencie "pozdrowić" ekonomistów, którzy wmawiali na wiosne mi i innym, że ceny biletów na wiosne były za drogie i jakby były tańsze to na mecze chodziłoby dużo więcej osób.

Teraz macie tańsze bilety i gdzie te tłumy na meczach ligowych? Czyżby jednak wyszło na to, że to nie jest tak że jak15 tysięcy kupiło bilety po 30 zł, to w przypadku jakby bilety było po 25 zł to kupiłoby je 23 tysiące kibiców?

szprotson 29.08.2011 16:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wiślak z Azorów (Post 1157562)
na Odense nie jest potrzebna KK i ,ochrona ma prawo żądać od ciebie dowodu niestety ...

skąd źródło ?

Wiślak z Azorów 29.08.2011 16:57

jakie źródło ? na mecze pucharowe nie jest potrzebna KK

Arkas 29.08.2011 18:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wiślak z Azorów (Post 1157986)
jakie źródło ? na mecze pucharowe nie jest potrzebna KK

Jeszcze nie potrzebna? Ja pierdo*e kiedy wprowadzą oni obowiązek KK ? Przez to kolejki po bilety będą takie jakie były na APOEL-u...

koniukrk 29.08.2011 18:30

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...z_z_odense_bk/

R33 29.08.2011 18:35

Wg mnie z cenami przesadzili przynajmniej dla tych co nie mają karnetów.

nero 29.08.2011 18:44

Nie można było zrobić karnetu na trzy spotkania :/

Tylko 3 mecze, 3 wizyty po bilet. Masakra. Gdzie Ci ludzie z marketingu się uchwali :/

BoBaSbK 29.08.2011 19:10

Patryk stwierdził żeby pikniki nie przychodzili - to teraz marketing musi zarobić na fanatykach.

koniak 29.08.2011 19:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1157941)
Tak w ogóle to chciałbym w tym momencie "pozdrowić" ekonomistów, którzy wmawiali na wiosne mi i innym, że ceny biletów na wiosne były za drogie i jakby były tańsze to na mecze chodziłoby dużo więcej osób.

Teraz macie tańsze bilety i gdzie te tłumy na meczach ligowych? Czyżby jednak wyszło na to, że to nie jest tak że jak15 tysięcy kupiło bilety po 30 zł, to w przypadku jakby bilety było po 25 zł to kupiłoby je 23 tysiące kibiców?

Co prawda nie należę do tych osób, ale chciałbym zauważyć, że ceny biletów na wiosnę były takie same jak teraz...

MatMario 29.08.2011 19:12

Fuck nie starczy mi na kiełbasę z takimi cenami biletów...

Jak za oglądanie w.......u z mało atrakcyjnym rywalem to sporo sobie życzą.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BoBaSbK (Post 1158043)
Patryk stwierdził żeby pikniki nie przychodzili - to teraz marketing musi zarobić na fanatykach.

I bez wypowiedzi Małeckiego by nie przyszli więc trzeba pociągnąć od tych którym na "widowisku" troszkę mniej zależy.

CH. 29.08.2011 19:15

Legia ma droższe na mecze ligowe z Podbeskidziem więc ceny ok

koniak 29.08.2011 19:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nero (Post 1158030)
Nie można było zrobić karnetu na trzy spotkania :/

Tylko 3 mecze, 3 wizyty po bilet. Masakra. Gdzie Ci ludzie z marketingu się uchwali :/

Też jestem zdziwiony tak jak i wielu znajomych. Co za problem stworzyć taki karnet na 3 mecze ? Widocznie dla naszego marketingu zbyt duży...

zim zum 29.08.2011 19:26

Ceny są ewidentnie tak ustawione żeby zmusić ludzi do kupienia karnetu. Czy ten manewr okaże się sukcesem przekonamy się wkrótce. W obecnej sytuacji uważam, że bardzo realne jest niesprzedanie wszystkich biletów.

DysoN 29.08.2011 19:27

jesli nominalnie sa takie same (sam nie sprawdzalem) to biorac pod uwage inflacje znaczy ze faktycznie sa tansze ;)

MatMario 29.08.2011 19:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CH. (Post 1158047)
Legia ma droższe na mecze ligowe z Podbeskidziem więc ceny ok

No i po co takie bajki pisać?

http://www.legia.com/www/images/news...c8d7b53d92.jpg

CH. 29.08.2011 19:53

O wiele się nie pomyliłem, a przypominam że to ceny na mecze ligowe a nie na fazę grupową LE
Tfu, na niektóre sektory mają droższe bilety od nas na mecz w LE
najtańszy od 35 zł (normalny) , u nas ulgowy od 36 zł. i to z karnetem!

Cytat:

ale jednak
to "jednak" odróżnij od tego że to ceny na lige, a u nas na LE więc różnica jest kolosalna.

MatMario 29.08.2011 19:54

O wiele nie, ale jednak.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CH. (Post 1158078)
Tfu, na niektóre sektory mają droższe bilety od nas na mecz w LE
najtańszy od 35 zł (normalny) , u nas ulgowy od 36 zł. i to z karnetem!

Ale co ty mi udowadniasz? Że jednak mamy droższe bilety niż oni na Podbeskidzie?

:D

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CH. (Post 1158078)
to "jednak" odróżnij od tego że to ceny na lige, a u nas na LE więc różnica jest kolosalna.

O 20:15 napisałeś :

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CH.
Legia ma droższe na mecze ligowe z Podbeskidziem więc ceny ok.

Wklejam ci cennik Legii z którego wynika że jednak bilety na mecz Legia- Podbeskidzie będą tańsze.
Zaczynasz mi udowadniać że jednak ceny na Wisła- Odense jest wyższa :D
A teraz piesze, no tak są wyższe ale to przecież LE :D

PADŁEM :D

regis 29.08.2011 22:09

Cytat:

Jesteś pewien?
Tak twierdzą psy - ochroniarz zabrał znajomemu dowód na stadionie i kiedy ten poszedł zgłosić sprawę, pies mu powiedział, że dokumentem, który identyfikuje cię na stadionie jest karta kibica i ochrona nie ma prawa żądać dowodu (już nie mówiąc o zabieraniu go).

WiślakMyślenice 29.08.2011 22:40

Zauważcie różnicę między zarobkami w Krakowie i Warszawie oraz koszt utrzymania.

Mareq 29.08.2011 22:51

Widzę że niestety pomysłu mini-karnetów na LE nie udało się wprowadzić...
A daleko w przestrzeni i czasie szukać nie trzeba było.
Bystrzaki.

R33 29.08.2011 23:11

Wisła teraz też za dobrze nie gra, tak więc ciężko płacić za oglądanie marnego widowiska, do tego dochodzi środek tygodnia, mało atrakcyjny rywal. Bilety powinny być tańsze przynajmniej o 10 zł. każdy.

Ja_Kibic 29.08.2011 23:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regis (Post 1157559)
1) Ani razu w tym sezonie nie musiałem pokazywać potwierdzenia.

Wie ktoś, czy na mecz z Odense jest wymagana karta kibica (wiem, że pytanie już było na poprzedniej stronie, ale odpowiedzi nie było)?

Nie jest wymagana, to jest napisane przy cenniku biletów.

do ptk. 2 to wcale nie jestem tego taki pewny.

Mamy cos takiego jak ustawa o bezpieczeństwie imprez masowych

http://www.nettax.pl/dzienniki/du/2009/62/poz.504.htm

i np. Art. 20. 1. Służby porządkowe i informacyjne są uprawnione do:

2) legitymowania osób w celu ustalenia ich tożsamości

oraz Art. 3. Ilekroć w ustawie jest mowa o:

19) dokumencie potwierdzającym tożsamość - należy przez to rozumieć dowód osobisty, tymczasowe zaświadczenie tożsamości, paszport, prawo jazdy, legitymację szkolną lub studencką, dokument stwierdzający tożsamość cudzoziemca albo inny dokument potwierdzający tożsamość zaopatrzony w wizerunek twarzy i adres zamieszkania osoby.

Może nie jest stricte to tak samo ujete ale zapewne o to chodzi, bo na KK nie ma adresu zamieszkania.

Nie kończył ktoś prawa może aby potwierdzić/ zaprzeczyć bo ja moge sobie to rozumieć na chlopski rozum.

zim zum 30.08.2011 07:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mareq (Post 1158183)
Widzę że niestety pomysłu mini-karnetów na LE nie udało się wprowadzić...
A daleko w przestrzeni i czasie szukać nie trzeba było.
Bystrzaki.

Na braku karnetów mogą się przejechać, bo jak pograją "dobrze" na jesień w lidze i w tej grupie LE to na zimowe spotkanie z Twente albo będa bilety za grosze albo będa pustki :)

domin_czyzyny 30.08.2011 07:51

brak mini karnetu jest duzym bledem... Mysle, ze kilka tysiecy osb by go kupilo, i juz klub mialby z tymi miejscami spokoj. A Kibice wygode, bo niektorzy dojezdzaja z dosyc daleka.

Tak wiec, nowa osoba od marketingu jeszcze nie ogarnela sie po awansie...

felipe 30.08.2011 08:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1158061)
W obecnej sytuacji uważam, że bardzo realne jest niesprzedanie wszystkich biletów.

Więcej jak pewne. Równie drogo jak na Apoel, a atmosfera wokół Wisły na pewno poszła w dół. Po pierwsze - przez ostatnią kichę w lidze (a być może na dobicie dojdzie jeszcze wpi*rdol z Amiką...), po drugie przez wypowiedź Patryka z Suwałk, po trzecie - LE to liga pocieszenia, nie ten kaliber co nawet ostatnia runda eliminacji do LM (gdzie ludzi podniecała sama perspektywa piłki i hymnu LM przed meczem). No i czwarte - klasa rywala. Skoro na Apoel sprzedano komplet (podobno) jakimś rzutem na taśmę, to czego sie spodziewać po przyjeździe średniaka duńskiego ?

Nie byłbym optymistą jeśli idzie o frekwecję - ale to dobrze, mniejsze kolejki będą.

Belzebub 30.08.2011 09:02

Ceny jak dla mnie za wysokie..Sam, nie wiem czy pójdę na ten mecz..
Przy takich cenach na LE, będziemy niestety skazani na na te max.15 tys w lidze, biorąc pod uwagę, że dopiero ostatni mecz w rundzie, to mecz TOP.

"Kibice" będą wybierać mecze LE, zamiast ligowych i na lidze będzie marnie.

Z jednej strony sie cieszę, bo po kompletach na eliminacjach LM, spodziewałem się statusu quo, jesli chodzi o ceny na ligę i puchary..a tu jednak klub będzie musiał ponownie przeanalizowac ceny biletów..Bo swiecacy pustkami stadion, to chyba nie to czego wszyscy oczekują.

fan01 30.08.2011 09:40

LE droższa niż "mecz stulecia" z Apoelem? dziwne... dziwne... nie spodziewam sie kompletu z Odense.

_Vodka 30.08.2011 09:43

Jak dla mnie ceny skandalicznie wysokie mając na uwadze klasę przeciwnika. Jak oni chcą zapełnić stadion skoro ustalają ceny na poziomie wyższym niż w LM. "Kiełbaska" mówił prorocze słowa - będzie grał dla garstki ludzi którzy zapełnią trybuny za bramką bo kupowanie biletów na inne sektory to masochizm..

Wisl@k 30.08.2011 09:49

Witam, orientuje się ktoś ile kosztował bilet na mecz z Feyenoordem w pucharze UEFA ?

Zubert_Wisla 30.08.2011 11:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reksio33 (Post 1158198)
Wisła teraz też za dobrze nie gra, tak więc ciężko płacić za oglądanie marnego widowiska, do tego dochodzi środek tygodnia, mało atrakcyjny rywal. Bilety powinny być tańsze przynajmniej o 10 zł. każdy.

W pełni się pod tym podopisuję, wiadomo Ci najbardziej fanatyczni nawet jak nie mają kaski, to już myślą skąd ją wsiąść, popatrzmy na to jednak z perspektywy całego stadionu. Jak klub chce zachęcić ludzi na przyjście na stadion skoro bilety normalne w wolnej sprzedaży wahają się od 60 do 100 zł. Patrząc racjonalnie żaden pikol nie da tyle na bilet z mało atrakcyjnym rywalem. Do tego dochodzi dojazd, jakieś jedzonko i koszt obejrzenia meczu wzrasta o kilkadziesiąt kolejnych złotych.
Także patrząc z jakiej klasy rywalem gramy, ceny biletów oraz termin i godzinę rozgrywania spotkania, można troszkę bać się o frekwencję.
P.S. wiadomo że kto ma być to i tak będzie i nie musi nawet tutaj zaglądać, szkoda tylko że chyba nikt z działu marketingu tutaj nie zagląda...

krzys1906 30.08.2011 12:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wisl@k (Post 1158262)
Witam, orientuje się ktoś ile kosztował bilet na mecz z Feyenoordem w pucharze UEFA ?

Z tego co pamiętam 17 euro

Semper Fidelis 1985 30.08.2011 13:39

Proponuje po.jebać Odense i przyjść na Bełchatów, różnice buły jaką byście wydali na Odense przeznaczyć na cele ultras :kumple:

Mario Nh 02.09.2011 09:49

Sprawa wyglądałaby nieco inaczej gdyby ruszyła sprzedaż biletów przez internet. Ileż można jeździć po te bilety? Dla osób spoza Krakowa to spore utrudnienie i dodatkowy koszt.
Karnetów też nie ma.
Minęło kupę czasu odkąd wprowadzili te "super nowoczesne" kk z hasłem do swojego konta. Pisali coś o ostatnim meczu w zeszłym sezonie, dalej czekają na czwartą trybunę?
Różne czynniki składają się na frekwencje meczową, efekty już widać.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:26.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl