Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w europejskich pucharach 11/12 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8092)

thechris 16.08.2011 11:00

Ja myślę, że to ekipa pokroju Iraklisu. Będą chcieli strzelić bramkę i spróbują otwartej gry. Obawiam się początku meczu. Pewnie się rzucą na nas a w obronie jak wiadomo - naszym piłkarzom się nogi trzęsą. Z PAO czy Iraklisem trzeba było gonić wynik. Fajnie byłoby jutro - dla odmiany - strzelić bramkę jako pierwsi i potem grać już z kontry. Obstawiam 1:0 dla nas albo 1:1 jeśli trzeba będzie gonić wynik.

PANDEM0NIUM 16.08.2011 11:00

Kolejna wypowiedź Szczęki Hehe Gmocha

Poza tym moim ukochanym klubem jest Legia Warszawa i z tego względu Wisła Kraków wzbudza we mnie mieszane uczucia. Bolało mnie, że to Biała Gwiazda zdobyła mistrzostwo Polski kosztem Legii. Nie chcę nikogo okłamywać, że teraz trzymam kciuki za Wisłę w eliminacjach Ligi Mistrzów. Mówię, co czuję. Mam nadzieję, że te słowa nie wywołały w Polsce negatywnych emocji - mówi w rozmowie z Polska the Times trener Jacek Gmoch.

fond 16.08.2011 11:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PANDEM0NIUM (Post 1147546)
A ty oglądasz czasem mecze Wisły?

Nie, bo i po co. Czytam sobie tylko to forum :-) Na pewno gdybym np. oglądał ostatni
mecz z Zagłębiem to zespołowość gry by mnie po prostu powaliła z nóg :D

Ale nie oglądałem, więc nie mogła :( Ale na pewno trenowaliśmy tę zespołowość i w każdym
meczu jesteśmy bardziej zgrani co widzą ci co te mecze oglądają :)

Mareq 16.08.2011 11:39

Cytat:

Poza tym moim ukochanym klubem jest Legia Warszawa i z tego względu Wisła Kraków wzbudza we mnie mieszane uczucia. Bolało mnie, że to Biała Gwiazda zdobyła mistrzostwo Polski kosztem Legii. Nie chcę nikogo okłamywać, że teraz trzymam kciuki za Wisłę w eliminacjach Ligi Mistrzów. Mówię, co czuję. Mam nadzieję, że te słowa nie wywołały w Polsce negatywnych emocji - mówi w rozmowie z Polska the Times trener Jacek Gmoch.
No i co oburzenie ma być?
Jak widać są ludzie z kręgu (nazwijmy ich umownie) piłkarskich celebrytów , którzy odróżniają się od bezkształtnej masy kibiców ,,naszych w pucharach''

snikki_(konto-usuniete) 16.08.2011 11:41

Raz jeszcze wywiad z naszym trenerem zamieszczony na rp.pl. Godne uwagi fragmenty podkreśliłem.

Robert Maaskant, trener Wisły, o jutrzejszym meczu z Apoelem Nikozja w eliminacjach Ligi Mistrzów

Rz: Jesteście dwa mecze od rundy grupowej. Wczoraj na wasz trening w Krakowie przyszło tysiąc osób. Czuje pan już, o co toczy się gra?

Robert Maaskant: Kibice zapytali mnie, czy mogą krzyczeć i śpiewać w trakcie treningu. Zostali tylko przez chwilę. Dla mnie to niesamowite przeżycie, rozmawiałem później z piłkarzami i na ich wyobraźnię też podziałało. Poczuliśmy przedsmak tego, co będzie działo się w środę.

Teraz pora na słowne gry? Jak Jose Mourinho zdejmie pan presję ze swoich piłkarzy?

Nie muszę. Widziałem, jak zachowują się przez ostatnie dni, a oni patrzyli na mnie i też próbowali coś odczytać. Wydaje mi się, że dobrze ich znam. Wiem, że dadzą radę. Nie chcę niczego zmieniać w przygotowaniach. Przeczytałem ostatnio książkę dla trenerów, która utwierdziła mnie w przekonaniu, że nagłe zmiany mogłyby tylko wybić nas z rytmu. Jeśli zrobimy coś inaczej, to tylko na boisku. Zapewniam, że piłkarze podczas meczu nie będą myśleć o milionach, które zarobią dla klubu, ani o milionach ludzi oglądających mecz w telewizji. Liczyć się będzie tylko piłka.

Rozmowy z Patrykiem Małeckim o przedłużeniu kontraktu zostały przerwane. To chyba nie najlepszy moment?

Zawsze w klubie ktoś negocjuje kontrakt, nie uciekniemy przed tym. Stajemy przed szansą wejścia do rozgrywek na najwyższym światowym poziomie i teraz sprawy wysokości kontraktów schodzą na dalszy plan. O Lidze Mistrzów marzy każdy piłkarz. Jestem pewien, chociaż spróbować nie zamierzam, że gdybym ich poprosił, wszyscy zagraliby z Apoelem za darmo.

Prezes Bogdan Basałaj mówi: awansujemy, to będzie ośrodek treningowy. A nie powinien być najpierw ośrodek, a później awans?

Ma pan rację, normalnie tak to wygląda. Wybraliśmy inwestowanie w zespół po to, by zyskać środki choćby na nowe boiska. Nasza baza mogłaby być lepsza... Dla polskich klubów inwestowanie w młodzież będzie kluczowe, ale na to trzeba widocznie poczekać. Sukces można osiągnąć, wychowując piłkarzy albo ich kupując. Na razie kupujemy.

Nie przeceniacie Apoelu? Patrząc na inne drużyny, Wisła miała szczęście w losowaniu.

Po losowaniu powiedziałem, że mamy duże szanse na awans, ale nie możemy zapominać, że rywale dwa lata temu grali w Lidze Mistrzów i skład nie zmienił im się tak bardzo. 50 na 50 – tak oceniam szanse. W poniedziałek miałem spotkanie z piłkarzami, na którym rozmawialiśmy o mocnych stronach Apoelu. Dziś będziemy rozmawiać o słabościach. Musimy być pewni siebie, ale jednocześnie trzeba zachować pokorę.

Dla pana to też najważniejszy mecz w karierze?

Trener musi być przyzwyczajony do najważniejszych meczów w karierze. Jak grałem z Roosendaal o pierwszą ligę w Holandii – były najważniejsze. Jak walczyłem o fazę grupową Ligi Europejskiej z NAC Breda – też. Ale na pewno wiem, o co gramy teraz. Zdaję sobie sprawę, że polskiego klubu nie było w Lidze Mistrzów 15 lat i to nie jest mecz ważny tylko dla Wisły, ale dla całego kraju. Ale ja muszę się zachowywać zwyczajnie, jak przed każdym meczem. Siła w spokoju i powtarzalności.

Nie boi się pan, że jeśli Wisła awansuje do Ligi Mistrzów, to zderzenie z Chelsea, Milanem czy Barceloną będzie bardzo bolesne?

Sprawdźmy to. Przekonajmy się, ile nam brakuje do europejskiej czołówki. Jak dostaniemy się do rundy grupowej i zderzymy się ze ścianą, to zaczniemy pracować od początku, wiedząc, na czym się skupić. Gdyby Wiśle, Śląskowi i Legii udało się awansować do fazy grupowej pucharów, polska liga weszłaby na inny poziom, byłaby zupełnie inaczej odbierana. O to walczymy.

—rozmawiał Michał Kołodziejczyk
Rzeczpospolita
© Wszystkie prawa zastrzeżone

Baala 16.08.2011 11:52

Mnie tylko zastanawia jak mogli dać takiego Szczękę do komentowania meczu PAO-Wisla, gdzie udawał, że to Wiśle kibicuje, widać jak na konto TVP kaske przelała to i sympatie się zmieniły.

PitM 16.08.2011 11:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PANDEM0NIUM (Post 1147618)

W sumie to szacunek za to wyjasnienie a nie wykręty połączone z lizaniem dupy.

Co nie zmienia faktu ze gdyby nie byl staruszkiem miałbym ochote dać mu w szczęke.

snikki_(konto-usuniete) 16.08.2011 11:56

Francuz nam posędziuje - doświadczony w europejskich pucharach.

Cytat:

Francuz Stephane Lannoy będzie głównym arbitrem środowego meczu 4. rundy kwalifikacyjnej piłkarskiej Ligi Mistrzów Wisła Kraków - Apoel Nikozja.

41-letni sędzia na międzynarodowej arenie występuje od 2006 roku. W 2008 był arbitrem technicznym na mistrzostwach Europy w Austrii i Szwajcarii; w ubiegłym roku prowadził dwa mecze (Holandia - Dania oraz Brazylia - Wybrzeże Kości Słoniowej) na mundialu w RPA. Regularnie sędziuje w Lidze Mistrzów i Lidze Europejskiej.

Porozumiewa się w językach francuskim i angielskim. Na co dzień mieszka w Sailly-sur-la-Lys, gdzie pracuje jako sprzedawca gier komputerowych.

Spotkanie Wisła - Apoel rozpocznie się w środę o godz. 20.45. Rewanż za tydzień na Cyprze. Zwycięzca dwumeczu awansuje do fazy grupowej LM.
http://polskalokalna.pl/news/francuz...m,1681386,4430

ardem99 16.08.2011 12:06

będą jaja z dojazdem, hehe :)
http://tsw.com.pl/news/Liga-Mistrzow-w-Gdansku-1259

kriswisla 16.08.2011 12:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ardem99 (Post 1147649)

pisza ze podobno 700 kibicow Apoelu jest awizowanych na ten mecz:>:>

PANDEM0NIUM 16.08.2011 12:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pitm (Post 1147645)
co nie zmienia faktu ze gdyby nie byl staruszkiem miałbym ochote dać mu w szczęke.

he he he
...

rabi86 16.08.2011 12:12

Tego Francuza skądś kojarzyłem. I właśnie znalazłem skąd.

http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...80/story.shtml

Dobrze się w tamtym meczu nie pokazał. Szczególnie pamiętam tą bramkę dla Brazylii strzeloną po dwóch rękach Luisa Fabiano przy przyjmowaniu piłki. Ale to tak na marginesie.

szczepek19 16.08.2011 12:12

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html

Ciastek1 16.08.2011 12:20

Ludzie dajcie spokój z cytowaniem portali .Dziennik bałtycki napisał artykuł , że Wisła zagra ewentualną LM na PGE arenie co jest totalnym wymysłem a reszta portali i gazet jak to bywa podchwyciło i zrobił się łańcuszek . Jeżeli Wisła zagra 4 rundę u siebie ( a tak się stanie) to znaczy , że stadion jest gotowy na faze grupową lub są jakieś poprawki ale nie na tyle poważne żeby jechać na drugi koniec Polski .Problemem jest bodaj liczba miejsc dla VIPów i stanowisko kamer a to można łatwo rozwiązać .

FraMat 16.08.2011 12:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczepek19 (Post 1147657)

wiecie, na blogu córki mojego kolegi też pojawiła się notka o tym, ze ewentualnie Wisła grac bedzie LM w Gdańsku.
To już chyba wszystko przesądza?
:rotfl:

Ivory1906 16.08.2011 12:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ciastek1 (Post 1147659)
Ludzie dajcie spokój z cytowaniem portali .Dziennik bałtycki napisał artykuł , że Wisła zagra ewentualną LM na PGE arenie co jest totalnym wymysłem a reszta portali i gazet jak to bywa podchwyciło i zrobił się łańcuszek . Jeżeli Wisła zagra 4 rundę u siebie ( a tak się stanie) to znaczy , że stadion jest gotowy na faze grupową lub są jakieś poprawki ale nie na tyle poważne żeby jechać na drugi koniec Polski .Problemem jest bodaj liczba miejsc dla VIPów i stanowisko kamer a to można łatwo rozwiązać .

Latwo nie latwo aczkolwiek masz racje. Tak jak pisalem w innym temacie, jesli nasz stadion jest dopuszczony do IV rundy to mozemy spokojnie grac na Nim az do Polfinalu. Nie siejcie paniki bo ktos puscil plotke i teraz sie to roznosi po mediach jak cieple buleczki po piekarniach.

mitmichael 16.08.2011 12:58

Zamiast pomoc polskiemu zespolowi to Marcin Zewłakow pomaga cypryjczykom

Konrad. 16.08.2011 13:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1147697)

Ale się na pomagał, udzielił wywiadu do gazety... Rozstrzelać go!

alberto 16.08.2011 13:05

od 18:30 transmisja konferencji maaskanta przed jutrzejszym meczem http://www.malopolskatv.pl/przed-bitwa-o-lige-mistrzow/

thechris 16.08.2011 13:07

Największym zagrożenia dla Wisły są stałe fragmenty dla... Wisły. Zazwyczaj są bite tak marnie (szczególnie rożne), że zaraz idzie kontra :/

Pan Jotka 16.08.2011 13:08

Cytat:

To tak jakby ci doradzić na wypadek bólu brzucha doradzić wizyte u lekarza, a ty mi dziekujesz za udzielenie pomocy medycznej :rotfl:

zibi2000 16.08.2011 13:08

Wredny Żewłakow powiedział, żeby uważać na ofensywnych pomocników. Przecież to była taka tajemnica. Przez niego na pewno nie awansujemy...

PANDEM0NIUM 16.08.2011 13:13

tak sobie analizowałem kadre APOELU i stwierdzam że tam nie jakiś specjalnie niesamowitych nazwisk.
Wg mnie najgroźniejsi są
Gustavo Mandunca
Ailton
Ivan Trickovski

I to wszystko...

nh79 16.08.2011 13:17

Cytat:

ale im napomagal:) takie tajemnice im sprzedal, ze teraz to juz nas rozpracowali:)

DrunkenBear 16.08.2011 13:23

Powiem krótko, jeśli defensywa Wisły nie wzniesie się na wyżyny swoich umiejętności, to będzie dramat. Gramy z drużyną, która nie straciła bramki w eliminacjach.

ChG 16.08.2011 13:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DrunkenBear (Post 1147712)
Powiem krótko, jeśli defensywa Wisły nie wzniesie się na wyżyny swoich umiejętności, to będzie dramat. Gramy z drużyną, która nie straciła bramki w eliminacjach.

Nie stracili żadnej bramki, ale nie wygrali wszystkich meczów, tak jak my.:foch:

LooNatyk 16.08.2011 13:30

dokładnie ChG :-)

Taka już nasz przywara, że zamiast szukać pozytywów, lubimy wyszukiwać rzeczy negatywne..

delukas96 16.08.2011 13:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PANDEM0NIUM (Post 1147708)
tak sobie analizowałem kadre APOELU i stwierdzam że tam nie jakiś specjalnie niesamowitych nazwisk.
Wg mnie najgroźniejsi są
Gustavo Mandunca
Ailton
Ivan Trickovski

I to wszystko...

Jeszcze można do tego grona zaliczyć Solariego

mitmichael 16.08.2011 14:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 1147699)
Ale się na pomagał, udzielił wywiadu do gazety... Rozstrzelać go!

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 1147702)
To tak jakby ci doradzić na wypadek bólu brzucha doradzić wizyte u lekarza, a ty mi dziekujesz za udzielenie pomocy medycznej :rotfl:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zibi2000 (Post 1147703)
Wredny Żewłakow powiedział, żeby uważać na ofensywnych pomocników. Przecież to była taka tajemnica. Przez niego na pewno nie awansujemy...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nh79 (Post 1147709)
ale im napomagal:) takie tajemnice im sprzedal, ze teraz to juz nas rozpracowali:)

Spodziewałem sie takich dennych odpowiedzi :rotfl: Nie musiał nic im przekazywac bo od tego maja swoich ludzi, ktorzy zreszta byli na meczu z Zaglebiem. Tutaj raczej chodzi w ogole o wypowiedz dla mediow cypryjskich a nie o tresc :P

Voin 16.08.2011 14:12

Miejmy nadzieję, że nawet ta ładna buźka
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/f...r/IMG_5207.jpg
Będzie po meczu płakała :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:22.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl