Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

rendkamp 24.10.2010 15:28

W krótkim wywiadzie udzielonym portalowi Futbolnews.pl trener PSV Fred Rutten podzielił się spostrzerzeniami na temat Marcelo:
- Byłem gorącym orędownikiem sprowadzenia Marcelo do PSV. To dobry piłkarz, ma spory potencjał, ale ma pewne nawyki, które staramy się wykorzeniać. Czeka nas sporo pracy, bo wasza liga nie wymaga wiele od piłkarzy i jest słaba. Przekazałem także Marcelo, że ma wziąść się do nauki języka bo ma problemy z komunikacją w zespole. To wstyd, że nie mówi nawet po angielsku.

Apropo naszej kopanej.Widok z zachodniej strony:D

tofik 24.10.2010 15:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 998363)
no własnie szukam składu zobaczyc czy Marcelo grał i na stronie psv.nl nie moge znaleźć

Grał. Z resztą grali trójką w obronie.

bakiagh 24.10.2010 15:29

Injacowi już dziękujemy...... Lech w 10.

duce! 24.10.2010 15:31

ciekawe kto zagra w środku w Lechu przeciwko nam

rozarian 24.10.2010 15:32

Naprawdę podoba mi się ten Sikorski.Trochę przypomina młodego Kuźbę.Do wyjęcia z Górnika.

bakiagh 24.10.2010 15:33

Jak patrze jak gra Thsimbamba to bardzo sie ciesze ze do nas nie przyszedl.

Baala 24.10.2010 15:34

Która to kartka była Injaca? Zagra z nami?

sevenheaven 24.10.2010 15:35

wie ktośczy Injac będzie mógł z nami grać ? nie było bezposredniej czerwonej tylko dwie żolte .. wiec niby tak, ale które to były jego zolte w tym sezonie ?

odpadl tez Drygas .. wiec mieliby dziure w pomocy

legion18 24.10.2010 15:37

Lech idzie na rekord Cracovii z początku sezonu

Titto 24.10.2010 15:38

Panowie, naprawdę nie możemy stracić punktów z drużyną która ostatnie 4 mecze w lidze przegrał. Przyszedł czas w końcu na przełamanie się i wygranie z Lechem od tych 6 meczów.
Ciekawy jestem czy Zieliński od razu po tym meczu poleci. Ja tak samo jak ktoś tam wcześniej chciałbym, aby dotrwał jeszcze do meczu z nami ;)

pawelwislak 24.10.2010 15:38

To co robią kuchenkorze cieszy mnie prawie tak bardzo jak świetna i ułożona gra pasiastych :D

bakiagh 24.10.2010 15:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Baala (Post 998382)
Która to kartka była Injaca? Zagra z nami?

Wydaje mi się, że teraz dostał swoją 2 i 3 kartkę więc chyba zagra z nami.

Wasiu 24.10.2010 15:41

Injac byl kontuzjowany w tym seoznie przez pewien czas, nie zdazyl kartek nalapac. Zagra z nami.

Teqcontroller 24.10.2010 15:45

Brawo Kuchenki :D Tak trzymać :D

Marszałek 24.10.2010 15:46

Górnik gdyby grał coś więcej niż nędze to w tych kontrach pojechałby Amikę z 5. A Sikorski to może i jest widoczny ale idiotycznie gra. Strasznie siermiężny, szablonowy, podejmuje głupkowate decyzje.Tragedia w skali europejskiej. A co do Amiki, to grają to samo co z City, czyli nic, kopanie na typowe alibi. Bez pomysłu,ładu i składu. Bieganie i kopanie do przodu. Wielu mówiło,że tak grali przeciwko City,bo to silny rywal i inaczej się nie da.Prawda jest taka,że oni są niepoukładani, bez pomysłu na grę, wręcz z tragiczną jakością gry. W zasadzie z jej brakiem.

Zieliński,gwizdek na szyje i do kantorka, uczyć przewrotu w przód. Tragedią naszej piłki są tacy trenerzy.

Ceny sprzętu AGD w górę. Trzeba zbierać na trenera:)

Ogryzek 24.10.2010 15:47

Niestety Przybylski dostał czerwień w 94 minucie - Legia będzie mieć lżej za tydzień w Warszawie - jakby nie było w 2 linii to kluczowy gracz Górnika.

Baala 24.10.2010 15:47

Jak dla mnie to Arboleda powinien być zawieszony na następny mecz.

IncognitoTSW 24.10.2010 15:48

Też mi się wydaje, że on go nawet nie dotknął.

dynek.pl 24.10.2010 15:48

szczerze to ja tego nie rozumiem co sie dzieje z Lechem w lidze
przeciez oni naprawde bardzo dobrze grali z tym Man City, nie wierze w te teorie,
ze sie nie mobilizuja na lige - moze kiedys ale nie teraz, przeciez juz sa w bardzo ciemnej dupie
tabela nie klamie - oni sa naprawde 14 druzyna ligi
czyli z naszą ligą nie jest jednak tak zle skoro 14 zespol sobie przyzwoicie pogrywa w Europie :D

qchar90 24.10.2010 15:49

ale Arboleda to aktor ;/ jak ja go nie trawię...

rafkur 24.10.2010 15:50

No ja jestem bardzo ciekawy interpretacji - jeżeli uwajaj nie został dotknięty to sorry ale odsunięcie od meczu(ów) obowiązkowe !

Co do samego meczu: Amica aktualnie gra w lidze tragicznie. My na ta chwilę ( przy całej swojej ułomności ) jesteśmy od nich o klasę lepsi. Górnik gra "bułgarską' piłkę czyli twardo ( na granicy faulu) i jak widać to wystarczy na ligowych potentatów ale po obejrzeniu tego meczu nie mogę się nadziwić jak mogliśmy z takim drewnem przegrać - przecież w tym meczu ani razu nie widziałem prawidłowego przyjęcia piłki w wydaniu zawodników Górnika - zawsze (!) im odskakiwała na parę metrów. Gdzie ta liga zaszła - żeby wygrać nie trzeba nic umieć a wystarczy tylko biegać...

dynek.pl 24.10.2010 15:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 998394)
Zieliński,gwizdek na szyje i do kantorka, uczyć przewrotu w przód. Tragedią naszej piłki są tacy trenerzy.

Nie generalizuj. Benitez jest z wyksztalcenia nauczycielem WF.
Mourinho tez chyba pracowal jako nauczyciel.
Jest wielu gorszych trenerow w lidze.

tofik 24.10.2010 15:53

Kartke anulować, Arbolede zawiesić :)

63.5 Kg 24.10.2010 15:53

Arboleda to najwiekszy pajac w Polskiej lidze...

Ale tak to juz jest jak sie gra w zespole pajacow...

Marszałek 24.10.2010 15:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qchar90 (Post 998401)
ale Arboleda to aktor ;/ jak ja go nie trawię...

A coś Ty myślał,że piłkarz?Gdyby w lidze byli lepsi sędziowie to ta karykatura piłkarza co rusz by dostawał kartki i zawieszenia.

dynek.pl a co Ty porównujesz Zielinskiego do Murinho i Beniteza:)dobre.

kreseq 24.10.2010 15:56

Lech przegrywa nie tylko mecze... Lech jest ogolnie mowiac przegrany bo albo :
1) tam nie ma zupelnie atmosfery i kazdy gra dla siebie
2) tam skupiaja sie na pucharach by sie wypromowac i uciekac do lepszej ligi
3) zawodnicy sa po prostu mimo wszystko do dupy bo nie potrafia grac co 3-4 dni a to w dzisiejszych czasach dyskwalifikuje ich jesli chodzi o kariere na zachodzie.

Wspolczuje im. Od euforii po mistrzostwie, poprzez umiarkowane zadowolenie z gry w pucharach, az do totalnej zaloby jesli chodzi o lige.

Cytat z ich forum dobrze oddaje to co sie tam dzieje "Stado baranów prowadzonych przez pasterza specjalnej troski" :D

PS; Arboleda to jednak buraczany chlopek. Clown, prowokator i burak w jednym...
PS2: Jak ja sie ciesze ze "Czibamba" gra jednak w Lechu.
PS3 : Buric 2 klopsy... oj goni chlopina Marijana ;)

For_FuN_ 24.10.2010 16:01

Sory, ale to zawodnik Gornika to jakis kretyn. Zamiarem bylo uderzenie Arboledy(przy stanie 2 : 0 i w 94 minucie) i czerwona, jak najbardziej sluszna. Zachowanie Kolumbijczyka, to zupelnie inna sprawa...ale tak gra sie na calym swiecie(i wzorami dla takich pilkarzy sa Ronaldo czy Messi, ktorzy w podobnych sytuacjach tak wlasnie sie zachowuja).

masterlag 24.10.2010 16:03

Nie no, bez jaj. Arboleda po prostu musi w każdym meczu się dobitni pokazać. Przybylski go nie dotknął i ciekawa jestem jak się ta sprawa rozwinie w jakiejś Komisji Ligi czy gdzie tam. Bo kontrowersji w L+E nie ma co oglądać, pan Stempniewski i tak w 95% trzyma stronę sędziów; zawsze ich jakoś wytłumaczy.

Brawo dla Górnika, choć ta druga bramka to raczej "brawo" dla Buricia ;). Z nami się pewnie już tak nie pomyli (bo to naprawdę dobry bramkarz), ale nie możemy stchórzyć- to jest najważniejsze w Poznaniu.
My już jakieś tam pierwsze przełamanie mamy za sobą. Lech ciągle w plecy, więc trzeba będzie podwójnie uważać.

Mimo wszystko jestem bardziej optymistycznie nastawiona teraz do tego meczu w Poznaniu niż miało to miejsce jeszcze w minionym tygodniu. Ale nie zamierzam się podniecać na zapas. ;)

pawelwislak 24.10.2010 16:05

Najbardziej niszczy mnie że Górnik obecnie na 3 miejscu, ekipa która gra typowy antyfutbol. Dobrze ustawiająca się w obronie i wybiegana. Jeszcze się okaże że po awansie są w stanie takim stylem grać do końca sezonu. A jak będą frajerów punktować takimi przypadkami jak nas to oni na pudle jeszcze się utrzymają. Dół tabeli wygląda prawie jak z moich marzeń :D

Oldpara 24.10.2010 16:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelwislak (Post 998415)
Najbardziej niszczy mnie że Górnik obecnie na 3 miejscu, ekipa która gra typowy antyfutbol. Dobrze ustawiająca się w obronie i wybiegana. Jeszcze się okaże że po awansie są w stanie takim stylem grać do końca sezonu. A jak będą frajerów punktować takimi przypadkami jak nas to oni na pudle jeszcze się utrzymają. Dół tabeli wygląda prawie jak z moich marzeń :D

Nawałka z gównianych piłkarzy zrobił zespół.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:47.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl