Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

Ejdzbiol 29.04.2010 17:44

Real się nie zgodzi bo DUDEK TO BOMBA MARKETINGOWA? Dla polaków tak, ale w Hiszpanii jakoś nie widzę koszulek z napisem Dudek?

IncognitoTSW 29.04.2010 21:29

Wśród polskich bramkarzy :
- Onyszko
- Sandomierski
- Wyparło

~ Dudek

Pierwsi trzej do wyjęcia bez większych trudności.

Ogryzek 29.04.2010 21:40

Onyszko i Wyparło to weterani. Niby wiek nie gra ale miałbym wątpliwości, chyba że 1 roczne kontrakty.

tomasz_19 30.04.2010 10:39

Samir Berkic - ofensywny pomocnik, 10 goli i 10 asyst w tym sezonie... w czerwcu będzie za darmo...
http://transfermarkt.de/de/samir-bek...ler_47149.html

Adin Dzafic - napastnik, 20 lat, 12 goli i 3 asysty w tym sezonie... w czerwcu za darmo....
http://transfermarkt.de/de/adin-dzaf...ler_46211.html

arti 30.04.2010 11:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 890885)
Onyszko i Wyparło to weterani. Niby wiek nie gra ale miałbym wątpliwości, chyba że 1 roczne kontrakty.

Poza tym Wyparło ma coś z oczami (krótkowidz? :) ). Więc bez jaj - ograniczcie nieco fantazję.

Baala 30.04.2010 12:01

Moja propozycja wysokiego napastnika:

http://www.transfermarkt.co.uk/en/ch...ler_41208.html

Gra w jednej z najgorszych Portugalskich drużyn, są na przedostatnim miejscu w lidze i niemal na pewno lecą. Młody 23 lata i wysoki 1,93 cm. W tym sezonie 25 meczy i 7 bramek najlepszy strzelec swej drużyny.Rok temu grał w drugiej drużynie Sevilli, więc coś potrafi skoro go taki klub wypatrzył. Cleber przychodził z zespołu podobnej klasy, też spadł ze swoim klubem. Kończy mu sie kontrakt.

enzo 30.04.2010 13:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Baala (Post 891049)
Moja propozycja wysokiego napastnika:
http://www.transfermarkt.co.uk/en/ch...ler_41208.html

Skorży już nie ma w Krakowie... ;-)

Szarny 01.05.2010 15:53

Oglądałem właśnie mecz MTK Budapeszt - Debreczyn, bo przy stanie 1-0 postawilem pare groszy na Debreczyn.

I co sie rzuca w oczy - 3 ofensywnych graczy - Czvitkovics, Feczesin i Coulibaly.
Myślę, że w naszym zasięgu finansowym jak najbardziej.
2 pierwszych to świetni techicznie i bardzo kreatywni pomocnicy / napastnicy (ciężko stwierdzić, bo Czvitkovics ciągle jest w innym sektorze boiska).
A Coulibaly to właśnie taki typ piłkarza, jakiego szukał całe życie Maciej Skorża.
Wysoki, cholernie silny napastnik, z dobrym dryblingiem i niezłą szybkością.

Nie mam pojęcia co oni jeszcze robią na tych Węgrzech.
W Polsce byliby jednymi z najlepszych zawodników w lidze.

Jeszcze lewoskrzydłowy Rezes też gra całkiem ciekawie. Kilka razy ładnie minął kilku rywali na skrzydle.

Ogólnie taki Debreczyn bije nas na głowe wyszkoleniem technicznym i atakiem pozycyjnym. Nic dziwnego że uporali się z Lewadią ;)

daniello1987 01.05.2010 16:20

Tak jak pisałem wczesniej Nam na JUŻ potrzeba 3 zawodników. a więc, BRAMKARZ!!!, Skrzydłowy i skuteczny Napastnik! jesli nic w lecie sie nie zmieni znowu przyjdzie nam wstydzic sie jak rok temu z Tallinem:(

Fajfer12 01.05.2010 16:32

1.http://www.transfermarkt.co.uk/en/ch...ler_31864.html
Gościu gra w 2.Bundenslidze,22 lata chyba 9 bramek dobry.
2.http://www.transfermarkt.co.uk/en/an...ler_85511.html
Serie B,24 lata,kontrakt się kończy w czerwcu
3.http://www.transfermarkt.co.uk/en/vi...ler_53354.html
Piłkarz-Marzenie

IncognitoTSW 01.05.2010 19:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 891040)
Poza tym Wyparło ma coś z oczami (krótkowidz? :) ). Więc bez jaj - ograniczcie nieco fantazję.

I tak lepiej niż bramkarz, który ma coś z głową.

Onyszko ma 36 lat i jest w świetnej formie. Van der Sar ma 40 i też nie zamierza kończyć kariery.
Co z tego, że ma 36?

Simao1 01.05.2010 19:27

A może Małkowski z Korony? Popisał się wczoraj dość dobrymi interwencjami. Jak na bramkarza, jest w dobrym wieku (32 l.)

Chociaż marzy mi się, by do Wisły przyszedł Dudek, ale to raczej mało realne...

JrQ- 01.05.2010 19:51

Cytat:

A może Małkowski z Korony? Popisał się wczoraj dość dobrymi interwencjami. Jak na bramkarza, jest w dobrym wieku (32 l.)
Pawełek też trafił do nas, dzięki temu, że z nami zagrał mecz życia.

Barocco 01.05.2010 21:03

Golańskiego dorzucić do Burligi - Alvareza nie wykupywać

i obrona ok

kreatywny środkowy (wysunięty) pomocnik i jakoś w tych pucharach wypadniemy

AgresywnyChomik 01.05.2010 21:17

nie lubie tego tematu ale:

Mierzejewski z Poloni W juz ktorys raz z rzedu gra naprawde dobra pilke (zobaczcie sobie jego bramke chyba 2 kolejki temu na pelnej szybkosci wkrecil kolesia i strzelil - takie akcje nie zdarzaja sie w ekstraklasie).

WISŁAZWE 01.05.2010 21:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Simao1 (Post 891878)

Chociaż marzy mi się, by do Wisły przyszedł Dudek, ale to raczej mało realne...

Małkowski był już u nas na testach niestety nie trafił do Wisły na stałe.
Więc wątpię by tym razem pojawił się w Krakowie na dłużej.

tofik 01.05.2010 21:49

Ten bramkarz ? Pamiętam filmik sklejony przez Szkotów, z czasów gdy grał w Hibernianie bodaj.
Miał wartości humorystyczne i to spore :)

grogoriogreg 02.05.2010 08:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 891923)
nie lubie tego tematu ale:

Mierzejewski z Poloni W juz ktorys raz z rzedu gra naprawde dobra pilke (zobaczcie sobie jego bramke chyba 2 kolejki temu na pelnej szybkosci wkrecil kolesia i strzelil - takie akcje nie zdarzaja sie w ekstraklasie).

Zgadzam się, w prawie każdym meczu jest wyróżniany przez Canal Plus, on ciągnie grę Polonii, w przypadku jej spadku do wyciągnięcia za niedużą kwotę. A nam brakuje dobrych skrzydłowych.

JrQ- 02.05.2010 19:34

Polonia nie spadnie.

Ravers 02.05.2010 20:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JarTSW (Post 892305)
Polonia nie spadnie.

Bardzo wyczerpująca wypowiedź.

JrQ- 02.05.2010 20:48

Cytat:

Wypowiedź jak wypowiedź, sprowadzam co poniektórych na ziemie, bo później znów będzie płacz, że nie 'maaa transfereeeeów!!!!'

Eleusis 02.05.2010 21:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ravers (Post 892349)

Krótko zwięźle i na temat. Oczekujesz jakichś przedłużeń typu, Polonia nie spadnie bo zajmie miejsce powyżej strefy spadkowej, gdyż zdobędzie komplet punktów w następnym meczu, ponieważ ma dobrych piłkarzy?:shock:
Po co rozwodzić się nad kwestią, którą można zawrzeć w paru słowach.

Barocco 02.05.2010 22:53

jak tak patrzę na nasz skład - to nie jest źle

tzn nie jest najlepiej bo FORMA wielu piłkarzy odbiega od tego co potrafią ale jak sobie popatrzymy na taki skład:

Paweł Brożek Małecki (Boguski)

Kirm Jirsak (Ba;mbo;) Łobodziński

Sobolewski

Piotr Brożek Marcelo Głowacki Golański

Dudek ;)

to on jest całkiem mocny nie tylko na papierze, jak się okazuje - do szczęścia niewiele potrzeba - a konkretnie ofensywnego bocznego obrońcy ( ja to foruję cały czas Golańskiego) i teoretycznego bramkarza marzeń dla Wisły :) bo przy sprzyjającym zbiegu okoliczności wzmocnienie tych dwóch pozycji tj bramkarza i bocznego obrońcy może moim zdaniem wystarczyć. Jakie jest Wasze zdanie ?

willow 02.05.2010 23:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Barocco (Post 892422)
jak tak patrzę na nasz skład - to nie jest źle

tzn nie jest najlepiej bo FORMA wielu piłkarzy odbiega od tego co potrafią ale jak sobie popatrzymy na taki skład:

Paweł Brożek Małecki (Boguski)

Kirm Jirsak (Ba;mbo;) Łobodziński

Sobolewski

Piotr Brożek Marcelo Głowacki Golański

Dudek ;)

to on jest całkiem mocny nie tylko na papierze, jak się okazuje - do szczęścia niewiele potrzeba - a konkretnie ofensywnego bocznego obrońcy ( ja to foruję cały czas Golańskiego) i teoretycznego bramkarza marzeń dla Wisły :) bo przy sprzyjającym zbiegu okoliczności wzmocnienie tych dwóch pozycji tj bramkarza i bocznego obrońcy może moim zdaniem wystarczyć. Jakie jest Wasze zdanie ?

Moje zdanie jest takie, że jest to zdanie niezgodne z Twoim zdaniem w zupełności ;)

Akurat największy problem to mamy w ofensywie i tu trzeba szukać wzmocnień.
Skrzydła nam zupełnie nie pracują i napadziora z prawdziwego zdarzenia nam trzeba.

For_FuN_ 02.05.2010 23:14

Kosowski, Krzynowek, Zurawski i Sapela...to moja krotka i konkretna lista zyczen ;). Trzem pierwszym dac 2-letnie kontrakty i mysle, ze mielibysmy maszynke do strzelania goli w tej buraczanej lidze. W koncu tez pilkarze z charakterem, z uderzeniem z dystansu, z dobrym wykonywaniem stalych fragmentow gry, dobra technika...Kamil z Jackiem juz grali razem na skrzydlach w reprezentacji Polski i wychodzilo to swietnie(wymieniali sie stronami, schodzili do srodka, itd). Mimo wieku, to takich pilkarzy w naszej lidze nie ma i dlugo nie bedzie. Szkoda, ze to tylko marzenia ;).

Junior_Battle 02.05.2010 23:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 892434)
Kosowski, Krzynowek, Zurawski i

ale to lista..

do drużyny oldboy'ow?

gdzie tu myślenie o długofalowosci, rozwoju.
nazwiska same nie graja.

ja widzę coś takiego:

Brożek Sobiech

Kirm Garguła/Ba Małecki
Sobolewski

Diaz/Pieta Marcelo/Sadlok Głowa Alvarez(jak się nauczy wrzucać)

Dudek/Sandomierski/Onyszko

For_FuN_ 03.05.2010 01:02

Od kiedy to pilkarze 33 i 34 letni to oldboje? To typowo polskie myslenie...a jeszcze starszy Franek pokazuje, kto rzadzi w ekstraklasie, jesli chodzi o napastnikow. Nigdzie w Europie nie patrza sie na wiek, tylko na umiejetnosci i klase pilkarska. Kosowski, Krzynowek i Zurawski przewyzszaja o conajmniej klase pozostalych pilkarzy w naszej lidze na swoich pozycjach.

P.S - Gdzie w tej smiesznej lidze jakis pomocnik, ktory zalicza kilkanascie asyst na sezon?? Nie ma takowego...nie ma kogo kupic(nawet gdyby byly pieniadze)...a Kosowski gwarantuje ich wlasnie tyle.

Junior_Battle 03.05.2010 07:53

Ale my już mamy 2 piłkarzy którzy mają "smykałke" do asyst. A mianowicie Kirm/Ba.
Przypatrz się jak oni szukają podania w grze.
aha i zobacz sobie ich statystyki z lat poprzednich;)

a pozatym trzeba jeszcze te podania umieć wykorzystać, (odrazu przypomina mi się sytuacja z meczu z piastem, kiedy Kirm zagrał do Alvareza)

Eleusis 03.05.2010 09:06

Dlaczego nie można spróbować Kirma na pozycji ofensywnego środkowego pomocnika? Na skrzydle rozegrał tylko parę fajnych meczów, a widać że kreatywność, podanie i chęć do asyst ma...

AYALA 03.05.2010 09:38

Kirm kompletnie zawodzi. Kriwiec z Lecha gra o wiele lepiej.Asystuje, szarpie na skrzydle, jest aktywny.

Za Kirma po sezonie ściągnąłbym Janoszke z Ruchu ale znajac życie to Niebiescy już go wycenili na milion € skoro za Sobiecha chcą już 2 mln €.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:28.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl