Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Królewski, Błaszczykowski, Łanoszka, Moore, Nowak, Adamczyk - właściciele Wisły SA (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10843)

wierność83 31.07.2024 11:39

To też świadczy o skali potencjalnej inwestycji jeśli te jego ~70% mają się rozmyć do pakietu mniejszościowego.

FraMat 31.07.2024 11:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekpw (Post 1630496)
Zjebane samopoczucie hejterkowych pajaców jak kryształ, framat, jaroo1, spowodowane przedłuzeniem Rodado (co jest niewątpliwą zasługą Królewskiego) bezcenne.

Już sobie zwaliłeś? To idź się powycieraj.

ps. czy jest na tym forum ktoś, kto wbrew waleniu konia przez leszekpw uważa, że zatrzymanie Rodado jest powodem do zjebanego samopoczucia?

leszekpw 31.07.2024 11:45

Brawo Królewski.

wierność83 31.07.2024 12:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wierność83 (Post 1630507)
To też świadczy o skali potencjalnej inwestycji jeśli te jego ~70% mają się rozmyć do pakietu mniejszościowego.

Natomiast pytanie zasadnicze - na ile jest to realne, a na ile jest to myślenie życzeniowe. Wczoraj w sumie wybrzmiało, że są pewne rzeczy, które trzeba wykonać, ale że rozmowy trwają, nie ma deadlinu tym razem i że "zobaczymy jak to się skończy..".

FraMat 31.07.2024 12:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekpw (Post 1630510)
Brawo Królewski.

Drugi raz dzisiaj sobie zwalasz?

krysztal 31.07.2024 14:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1630513)

Jak widać asperger czy autyzm to są na forum te lżejsze przypadki....

sevenheaven 31.07.2024 15:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wierność83 (Post 1630494)
Polecam obejrzeć prezesa we wczorajszym hejt parku: https://www.youtube.com/live/xFfGKMl...adoCyDfND2Nvfi

Można sporo wyłowić, np. wyjaśniony plan na te narzędzia AI, skąd w ogóle pomysł na te dane (skuszenie inwestora), że usilnie pracuje nad inwestorem, rozmawia, można wyczuć między wierszami, że to chyba jeden z głównych celów Wisły obecnie i jego i ciężko się dziwić, biorąc pod uwagę potrzeby.

Zastanawia mnie jedna rzecz po tym wywiadzie. Nie widziałem, żeby ktokolwiek o to zapytał..

Nawet jeśli udałoby nam się stworzyć produkt, który byłby wart XXX tysięćy lub XXX milionów to kto będzie posiadał do niego prawo? Wisła czy Synrise, jeśli Królewski odejdzie?

Dla JK to może być kura znosząca złote jajo,czyli sprzedawanie później licencji, dlatego teraz kurczowo trzyma się stołka, bo może na żywym organiżmie testować.. przecież to zespół programistów z Synrise pracuje nad tym tymi rozwiązaniami, brzmi trochę jak wałek :)

wolfy 31.07.2024 16:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Witalis (Post 1630488)
Na pewno wyglądałoby to ładniej i profesjonalniej, gdyby na konferencji obecni byli i Królewski, i Basha. Basha by ogłosił i powiedział, że to sukces Królewskiego i że on cieszy się, że może pracować u boku taaakiego wspaniałego prezesa. Skoro jednak Basha jest p.o. dyrektora, to można to sobie jakoś wytłumaczyć.

Co do Bashy, to może być też tak że jest zwyczajnie zajęty. Mamy podobno dwóch piłkarzy przedłużyć w tym tygodniu, na razie udało się tylko z Krzyżanowskim, który dodatkowo ma trafić do Torino - co też trzeba uzgodnić.
Do tego ma być transfer minimum jednego środkowego pomocnika, być może jakieś od nas wypożyczenia...

To jest akurat najgorętszy okres dla sztabu sportowego, potrafię sobie wyobrazić że Basha musiał gdzieś jechać albo siedział na telefonie. Ruchy w pierwszym zespole i rezerwach są non stop.

@FraMat - idź się przewietrz kretynie. Teksty typu "Zwaliłeś sobie? To idź się wytrzyj." nawet na tym forum są poniżej krytyki.

leszekpw 31.07.2024 16:19

Zarówno Basha jak i Królewski pracują nad tym byśmy byli zadowoleni z efektów.

Witalis 31.07.2024 16:57

Oby, oby. Ja będę zadowolony, jeśli Moskal powie, że jest w miarę zadowolony. Ufam mu, on wie, kogo potrzebuje, żeby awansować.

Bo na razie jesteśmy atakowani sprzecznymi komunikatami i nie wiadomo, czego oczekiwać. Odchodzi duży sponsor i łatamy po nim dziury, ale negocjujemy jakiegoś drogiego zawodnika z II ligi. Zajmują nam pieniądze z pucharów na poczet Mandziary, ale przedłużamy Rodado.

Drozd 31.07.2024 18:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1630490)
Brednie to były twoje opinie po informacji o urazie Dudy szamanie.
Czego papudroku nie rozumiesz jak ktoś w temacie "Polityka transferowa Wisły" po przedłużeniu kontraktu z kluczowym zawodnikiem pisze "Brawo" Mam Królewskiemu rowa wylizać jak Ty Markus Wolfy i Leszekpw nieśmiało wychodzący z nory?
Czy to robota Królewskiego?Pewnie tak,wszak do wypinania klaty do orderu jest pierwszy,gorzej że jak coś za.......i to udaje niewinnego.W normalnym klubie za takie sprawy odpowiada dyrektor sportowy,my mamy człowieka renesansu któremu potrzebne są tylko słupy żeby w razie czego było na kogo zwalić winę.

A możesz przytoczyć te moje brednie? Bo wiele wskazuje, że miałem racje, ale trzeba rozumieć co się czyta...

Napisałeś "brawo" :rotfl:. Jakiś Ty wylewny. Ale było by ok, gdybyś znowu nie płakał, że Bashy nie było :). Kolejna z serii kompromitacji Królewskiego, bo w "normalnym klubie"...

Kabaret.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1630513)

Jaja Ci się zagotowały?

Widzę, że niektórym puszcza ciśnienie. Ale z jakiego powodu? Bo się dobrze dzieje? To jest powód? Dramat...

krysztal 31.07.2024 22:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1630526)
A możesz przytoczyć te moje brednie? Bo wiele wskazuje, że miałem racje, ale trzeba rozumieć co się czyta...

Napisałeś "brawo" :rotfl:. Jakiś Ty wylewny. Ale było by ok, gdybyś znowu nie płakał, że Bashy nie było :). Kolejna z serii kompromitacji Królewskiego, bo w "normalnym klubie"...

Kabaret.

Jaja Ci się zagotowały?

Widzę, że niektórym puszcza ciśnienie. Ale z jakiego powodu? Bo się dobrze dzieje? To jest powód? Dramat...

Więc tradycyjnie już odpowiem tak jak ty,tych swoich bredni to sam sobie szukaj.
Tak napisałem "brawo", nie wystarczy?Każdy od razu musi pucować Królewskiemu jajca jak ty Markus Leszek i od czasu do czasu Wolfy.
I nigdzie szamanie nie mówię o kompromitacji,to akurat twoja pojebana wyobrażnia.Decyzja o zatrzymaniu Rodado ze wszech miar słuszna.Zadowolony?
Jakbyś się tak nie telepał spoceńcu to może zauważyłbyś,że podoba mi się także decyzja w sprawie Krzyżanowskiego ale tu jak wiadomo ty się nie wypowiesz bo na młodym postawiłeś już krzyżyk

AgresywnyChomik 31.07.2024 22:25

Framacie bardzo brzydko się starzejesz, ciśnienia nie trzymasz, dystansu do siebie nie masz, moze na starość jeszcze sąsiadce zaczniesz kibicować, bo jak widać poziomem juz tam równasz.
Apeluje zastanów się nad sobą póki nie jest za późno (?).

KOALIK 31.07.2024 23:03

Królewicz doprowadził Wisłę do dwudziestego ósmego miejsca w Polsce.

Zaskroniec,

Jesteś wielki!

Drozd 01.08.2024 08:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1630530)
Więc tradycyjnie już odpowiem tak jak ty,tych swoich bredni to sam sobie szukaj.
Tak napisałem "brawo", nie wystarczy?Każdy od razu musi pucować Królewskiemu jajca jak ty Markus Leszek i od czasu do czasu Wolfy.
I nigdzie szamanie nie mówię o kompromitacji,to akurat twoja pojebana wyobrażnia.Decyzja o zatrzymaniu Rodado ze wszech miar słuszna.Zadowolony?
Jakbyś się tak nie telepał spoceńcu to może zauważyłbyś,że podoba mi się także decyzja w sprawie Krzyżanowskiego ale tu jak wiadomo ty się nie wypowiesz bo na młodym postawiłeś już krzyżyk

Łaskawca prawdziwy jesteś :rotfl: Jarek powinien szykować specjalne miejsce w loży :).

Decyzja słuszna? Doprawdy... Decydować to sobie można, liczy się sprawczość i tej dowiódł Królewski. Sprawczość w którą niewielu wierzyło.

A Krzyżanowski to sam na sobie postawił krzyżyk postawą na boisku. Jego szczęście polega na tym, że jest jeszcze gówniarzem i ma klub, który za darmo daje mu kolejną szansę. Dzięki której może się otrząśnie.

skarabeus 01.08.2024 08:37

Sevenheaven.

Otoz ja o tym pisalem, jakis rok temu, jak odrzucil zaskroniec oferte Mada. Dokladnie to napisalem, co Ty, ze Wisla bedzie sluzyc jedynie do eksperymentow i promowania AI w pilce i jak juz zostanie wykorzystana, to zostanie wypluta/porzucona. Poki nie zrealizuje swojego planu bedzie podtrzymywac Wisle przy zyciu, za swoje lub cudze.

I ten scenariusz mniej lub bardziej sie realizuje.
Stad moja gleboka pogarda dla zaskronca. Pal szczesc jakby realizowal swojej interesy, ale przy okazji Wisla by na tym zyskiwala. Tymczasem Wisla sie stacza po rowni pochylej.

FraMat 01.08.2024 09:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 1630533)
Framacie bardzo brzydko się starzejesz, ciśnienia nie trzymasz, dystansu do siebie nie masz, moze na starość jeszcze sąsiadce zaczniesz kibicować, bo jak widać poziomem juz tam równasz.

Powiedz mi, proszę, jak odpowiedzieć gostkowi, który pisze: "Zjebane samopoczucie hejterkowych pajaców jak kryształ, framat, jaroo1, spowodowane przedłuzeniem Rodado (co jest niewątpliwą zasługą Królewskiego) bezcenne."
Ignorowanie nie ma sensu.
Kiedy próbujesz takiemu tłumaczyć, że to, co napisał jest kłamstwem, manipulacją i w ogóle prowokacją to nawet nie reaguje, a w zamian powtarzane kłamstwo staje się dla innych prawdą i zaraz potem inni zaczynają je powtarzać twierdząc, ze kryształ, framat, jaroo1 są zmartwieni podpisaniem Rodado.
Dla mnie taki gość to szmata, więc traktuję go jak szmatę.

leszekpw 01.08.2024 09:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1630541)
Łaskawca prawdziwy jesteś :rotfl: Jarek powinien szykować specjalne miejsce w loży :).

Decyzja słuszna? Doprawdy... Decydować to sobie można, liczy się sprawczość i tej dowiódł Królewski. Sprawczość w którą niewielu wierzyło

Otóż to. I jest to w niesmak wielu tutaj. Brawo Królewski, czekamy na dalsze pozytywne sygnały, że wszystko idzie w dobrym kierunku.

Markus 01.08.2024 10:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 1630533)

Z nim niestety już od bardzo dawna dzieją się niedobre rzeczy: nieprzemijające wyszukiwanie Aspergera u innych, nazywanie manipulacjami pisania o faktach, częste insynuacje, przekłamania, projektowanie własnej rzeczywistości, wmawianie innym przekonań, których nie mają, wyzywanie kibiców wiosną cieszących się ze zwycięstw Wisły, tendencyjne przytaczanie cytatów z rumuńskich źródeł, obok których wrzuca własne oceny i opinie typu "grubszy Sobczak", a potem zarzekanie się, że jego własnego stanowiska wśród nich nie ma. :shock: :rotfl:

Jednym z kulminacyjnych momentów tej degrengolady było układanie fabuły rozmowy między Rude a Jopem na podstawie jednego ujęcia kamery, mającej wykazać, że Hiszpan go nie słucha. :lol:

Kompletny upadek.

Dramat.

Niemniej, nawet mimo to nie zasługuje na to, by być stawianym w jednym rzędzie z takim Jaroo czy Krysztalem. :-D

AgresywnyChomik 01.08.2024 10:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1630545)
Powiedz mi, proszę, jak odpowiedzieć gostkowi, który pisze: "Zjebane samopoczucie hejterkowych pajaców jak kryształ, framat, jaroo1, spowodowane przedłuzeniem Rodado (co jest niewątpliwą zasługą Królewskiego) bezcenne."
Ignorowanie nie ma sensu.
Kiedy próbujesz takiemu tłumaczyć, że to, co napisał jest kłamstwem, manipulacją i w ogóle prowokacją to nawet nie reaguje, a w zamian powtarzane kłamstwo staje się dla innych prawdą i zaraz potem inni zaczynają je powtarzać twierdząc, ze kryształ, framat, jaroo1 są zmartwieni podpisaniem Rodado.
Dla mnie taki gość to szmata, więc traktuję go jak szmatę.

Szczerze to nie wiem i nie obchodzi mnie to, wiem za to że gadki o waleniu są poniżej poziomu (wysokiego) ktory lata prezentowaleś.

DeadOrAlive 02.08.2024 08:36

Fajnie się wyśmiewało sugestie dziennikarza Grzegorza Wójtowicza, że we wrześniu będziemy mieć 1/3 kadry kontuzjowaną ? To teraz mówimy SPRAWDZAM, stan na 2 Sierpnia jest taki, ze nie ma kim wyjść na ŚO i ŚPD.

Nie wiadomo, co ze skrzydłami, nowi obcokrajowcy nie zdawali sobie sprawy z tego, do jak wielkiego klubu przychodzą. Here we go again, panie Właścicielu.

Jagul 02.08.2024 08:57

Ale jak to.
Przecież tyle się tutaj naczytałem jak to wspaniale Zaskroniec nauczył się wyciągać wnioski :D

Drozd 02.08.2024 18:35

A jaki powinien być wniosek po kontuzji Józka? Królewski jest winny? :rotfl:

Jagul 02.08.2024 18:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1630730)
A jaki powinien być wniosek po kontuzji Józka? Królewski jest winny? :rotfl:

Wniosek taki, że Zaskroniec źle zbudował kadrę, bo przedłużył parodystę Łasickiego i sprowadził do klubu drugiego Urygę. Jak rozumiem jest to mityczne wyciągnięcie wniosków, o którym wspominałeś i doskonale zabezpieczona pozycja ŚO :D

Drozd 02.08.2024 19:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1630731)
Wniosek taki, że Zaskroniec źle zbudował kadrę, bo przedłużył parodystę Łasickiego i sprowadził do klubu drugiego Urygę. Jak rozumiem jest to mityczne wyciągnięcie wniosków, o którym wspominałeś i doskonale zabezpieczona pozycja ŚO :D

Łasicki i Jaroch powinni zostać pożegnani, nie dlatego, że są za słabi tylko dlatego że, są zgnili mentalnie dowiódłtego zeszły sezon, a Jaroch dokładnie to wczoraj potwierdził i tak jak wcześniej pisałem są na to empiryczne dowody generowane przez komputer. "drugi Uryga" to jakiś kretyński wymysł. Biedrzycki to Urygę nakrywa czapką. Jeżeli ktoś tego nie widzi to nie ma o czym dyskutować.

Jeżeli mieć o coś do Królewskiego pretensje to o fakt, że nie wypie....olił całego sztabu medycznego na zbity pysk. Naderwać achillesa nie jest tak łatwo, trzeba być albo bardzo przeciążonym, albo zapuszczonym jeżeli chodzi o odnowę i regenerację. Mamy miesiąc nowego sezonu i rozegrane 5 meczów. Skandal.

Jagul 02.08.2024 19:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1630732)
Łasicki i Jaroch powinni zostać pożegnani, nie dlatego, że są za słabi tylko dlatego że, są zgnili mentalnie dowiódłtego zeszły sezon, a Jaroch dokładnie to wczoraj potwierdził i tak jak wcześniej pisałem są na to empiryczne dowody generowane przez komputer. "drugi Uryga" to jakiś kretyński wymysł. Biedrzycki to Urygę nakrywa czapką. Jeżeli ktoś tego nie widzi to nie ma o czym dyskutować.

Jeżeli mieć o coś do Królewskiego pretensje to o fakt, że nie wypie....olił całego sztabu medycznego na zbity pysk. Naderwać achillesa nie jest tak łatwo, trzeba być albo bardzo przeciążonym, albo zapuszczonym jeżeli chodzi o odnowę i regenerację. Mamy miesiąc nowego sezonu i rozegrane 5 meczów. Skandal.

Drugi Uryga bo prezentuje podobnie jak ten prawdziwy ograniczoną zwrotność i dynamikę, co potwierdził już z Polonią. Bardzo logiczny transfer do drużyny, która ma grać stosunkowo wysoko.
Co do sztabu medycznego pełna zgoda.

Drozd 02.08.2024 19:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1630733)
Drugi Uryga bo prezentuje podobnie jak ten prawdziwy ograniczoną zwrotność i dynamikę, co potwierdził już z Polonią. Bardzo logiczny transfer do drużyny, która ma grać stosunkowo wysoko.
Co do sztabu medycznego pełna zgoda.

Środkowy obrońca musi być wysoki żeby dominować w powietrzu i w miarę szybki na dystansie. I to i to Biedrzycki ma lepsze niż Uryga. Stoper nigdy nie będzie zwrotniejszy niż napastnik. Musi to nadrabiać ustawieniem i to zawiodło z Polonią.

s1mone 02.08.2024 19:29

Dajcie już mu spokój.
Popełnił błąd i tyle.
Każdemu stoperowi się zdarza.

Inna sprawa, że ta piłka to było ciasteczko i zasługiwało na gola. Piłka była zagrana idealnie na nos. Biedrzycki dał się wyprzedzić i głupio interweniował. Życie. Ja go po jednym meczu i jednej pomyłce oceniał jednoznacznie nie będę. Od takich cudów jest Markusik.

Markus 02.08.2024 20:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1630737)
Ja go po jednym meczu i jednej pomyłce oceniał jednoznacznie nie będę. Od takich cudów jest Markusik.

Temu znów się coś pozajączkowało. :lol: Dawaj cytat, w którym oceniam wartość i możliwości piłkarza na podstawie jednej pomyłki. Szybciutko. :evil:

Twoje gadanie jest równie głupie jak wtedy, gdy robiłeś z Brody dobrego bramkarza, mającego jakość odpowiednią do gry w pierwszym składzie. Wróć sobie do tego, bo było to przynajmniej dosyć zabawne. :-D:evil:

KOALIK 02.08.2024 20:10

Jakie wnioski wyciągnięto po fatalnych sezonach 19/20 i 20/21?

Takie, że Wisła spadła po ostrej ofensywie transferowej z szóstym budżetem płacowym i po błogosławieństwie samego króla Pcimia w ramach projektu ,,rodzina na swoim" przy wszechobecnej akceptacji prezentowanej na słynnej konferencji pospadkowej, która toczyła się w ramach hasła: ,,nie mamy sobie nic do zarzucenia", bo uczestnicy twierdzili, że wiele dobra uczynili i dziwili się uzasadnionej krytyce.

Niby były zapewnienia o wyciąganiu wniosków, Jarek wielokrotnie przechwalał się, że będzie coraz lepiej, a jest jak jest.

Wyciąganie wniosków po spadku skończyło się dwoma przegranymi sezonami w pierwszej lidze, a Jarek cały czas: ,,będzie lepiej".

Dwudzieste ósme miejsce w Polsce to coś niesamowitego.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:50.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl