![]() |
Cytat:
wdg wislaportal,z pon 22lipca |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Już prawie zapomniałem jak Brozio wybiegał do prostopadłych piłek, łezka się w oku kręci :)
|
Dariook
Cytat:
Wiec nie ....... mi tu ze bez znajomosci rynku za 3 banki euro rozbijemy te lige. Po drugie, 700 tys euro za Nitkabonkize, 700tys euro za Jirsaka, 1 mln euro za Vdroljaka, 1 mln euro za Murawskiego, 500 tys euro za Genkova, 600 tys. euro za Ubiparipa... To ze masz banke w kieszeni to nie znaczy jeszcze ze za te banke sciagniesz Meliksona. Moze tak, moze nie. Tak to jest jak sie operuje bez scautingu. Czyste szczescie, czysty zbieg okolicznosci... P.S Jestes jak Smuda. Myslami dalej w latach 90 i, jakby tego bylo malo, zgrywajacy wazniaka i eksperta. Futbol sie troche zmienil od tego czasu. Naprawde. Nesta, a kto ma byc trenerem budujacym nowa Wielka Wisle? Smuda? Przeciesz to duzo mowi o calym tym projekcie... To bedzie projekt lat 90 budowany w ramce XXI wieku :D Choc coz... lepsza Polonia Wojciechowskiego niz Widzew Cacka. Sukcesow nie bedzie i tu i tu, ale przynajmniej bedzie czolowka ekstraklasy. |
Cytat:
piszesz tak bo latwo wydawac nie swoje pieniadze... nie zna sie na pilce? Ty za to sie znasz ogladajac dwa razy w tygodniu mecz Bayernu z Borussia i Barcelony z Realem. wszyscy mamy gowno a nie pojecie o pilce... nie siedzimy w klubie, nie wydajemy pieniedzy, nie transferujemy zawodnikow, nie siedzimy przy tysiacach dokumentow, nie rozmawiamy z menedzerami, i tak dalej.. nie wiemy jak to wyglada od srodka. Cupial wie. mozecie glowkowac nad wynikami meczow, robic rozpiski taktyczne, puszczac u buka kupony.. ale to nie ma nic wspolnego z prowadzeniem klubu, 99% stąd nie wiedzialoby o co chodzi jakby im przyszlo go prowadzic. |
Cytat:
|
Cytat:
Więc wybacz ale co decyduje o sukcesie i porażce to nie żadna tajemna wiedza. Wszyscy wiedzą co trzeba zrobić, niewielu wie jak i Cupiał raczej się wśród tej grupy nie znajduje. Świadczą o tym fakty z którymi wiesz kto dyskutuje ... |
Cytat:
|
Czy Chavez jest dalej w Wiśle czy nie???
|
bonawentura coś .......isz. Jurado przyszedł z Hiszpanii a nie z nikąd. Cessay to zawodnik Djurngarden,jesli nie znasz tej druzyny to twoje teksty o znaniu się na piłce sa hitowe.Węgier przyszedł z ligi węgierskiej, no ale Ty pewnie nie wiesz że tam jest liga...
Ale i tak najlepszy przykład z Demjanem. Za Piechną nie płaczesz? ty jesteś taki "typowy seba" co nie? |
Cytat:
|
ale dlaczego to 60 ligi swiata miałby przyjść ktoś kto gra pierwsze skrzypce w ligach z pierwszej piątki ?
Piłkarze sprowadzani są doraźnie - rozumiem że o tym wiesz bo pracujesz w klubie, albo chociaz znasz ludzi którzy pracują i wiesz jaka jest wizja. Skąd wiesz ze Demjan jakościowo byłby lepszy niż Brożek ? I co do Demjana, to rozumiem że byś sie na ten transfer zrzucił prawda? Zarząd sie zachowuje jak zachowuje, jest to wypadkowa pewnych czynów i pewnej strategii. No ale dla Ciebie to jest niezrozumiałem bo liczy sie tylko transfer znanego nazwiska. Spoko. Kupimy Jaliensa za w .... hajsu. Pasuje? E: bonawentura mała dygresja : byłeś na meczu czy ogladales w tv ? |
Cytat:
Napiszę jeszcze więcej, Pan Cupiał nigdy, przenigdy nie inwestował w piłkę z jakimkolwiek zamysłem i plotki, o których teraz pisze nesta są zatrważające. Jeśli to prawda, to szkoda takie wypowiedzi w ogóle komentować - najlepiej, żeby zwinął się z Wisły jak najszybciej, stwierdził, że dług to była jego durna zabawa z piłką i komuś go sprzedał za grosze. Bo jeśli nie potrafi się zarządzać profesjonalnie klubem piłkarskim, to efekty są takie, jakie są. Wisła ma olbrzymi potencjał by z takim stadionem bez udziału Pana Cupiała prowadzić bardzo dobrą politykę transferową, przemyślaną. Tego po dziś dzień od piętnastu lat w klubie nie spotkałem. Była wizja, ale przez chwilę - za Valcxa, z Meliksonem, z Genkovem, może jeszcze z Jaliensem i Pareiką. Z pewnością nie z resztą. Ta reszta moim zdaniem świadczy tylko i wyłącznie o chorych ambicjach Pana Cupiała, by zdobyć Ligę Mistrzów w jeden moment. Teraz odgrażanie się, że te dwa suche lata to kara za to, że sam nakazał zrobić drużynę na już, na Ligę Mistrzów woła o pomstę do nieba. |
Bonawentura .. tak w ogóle to oprócz domagania się dymisji Bednarza o co ci chodzi ???
Czytam twoje jojczenie od kilku stron i wnioskuje że wszyscy w Wiśle to durnie i dyletanci na czele z właścicielem. Nie sądzisz że to staje się nudne ? To prawda że poziom kontraktowanych zawodników jest niższy niż 4-5 lat temu ale może to wynika z urealnienia (ograniczenia) nakładów .... Nie możesz w to uwierzyć ? Załatw audiencje u Cupiała i przekonaj go żeby wyłożył kaskę .. bo to się opłaca. No chyba że nadal twierdzisz że kasa jest .............. tylko Bednarz itd |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
A ja przyłączą się do próśb bo miałem dostać pełną listę skautów z Ekstraklasy a tu cisza..
|
Przecież to klaun, który chciał Wdowczyka w Wiśle, wcześniej sprzedać Wisłę Majchrowskiemu i jeszcze coś tylko już nie pamiętam.
Na tym forum roi się od popaprańców z drugiej strony. Nie dajcie się wypuszczać :> |
To prawda - też mam takie podejrzenia - jest trochę podszywających się parchów na forum. Albo "pożytecznych" idiotów:)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Brożek na rok, Stolarki bliski Piasta, Lepiarz na testach w Siarce Tarnobrzeg. Buras w Okocimskim - wypożyczenie. |
Stolarski jest dalej na kontrakcie juniorskim, że bd mógł odejść za darmo jak skończy 18 lat?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Mi się i tak wydaje, że zostanie w Wiśle. Walczy z powodzeniem o pierwszą 11, jest wychowankiem, a Piast może go skusić jedynie poprzednim sezonem konia i tyle. Zresztą nie zaoferowanie Stolarskiemu dobrego kontraktu uznam za harakiri ze strony zarządu.
|
Cytat:
|
Czytasz informacje na temat Wisły i dlatego wiesz na co ją stać? Ciekawe...
|
Cytat:
|
Z tym Stolarskim to już przestańcie pompować balon. Tłumaczyło juz kilkuu ludzi,że pismaki podlapaly temat z czata i tyle.. Chłopak z wiślackiej rodziny i przywiązany do klubu,a kasa powinna się dla niego znaleźć,bez jaj.
|
tu gdzieś jest jakas dyskusja? napisałes swoje pierdoły ktoś pyta o konkrety a ty zmieniasz temat.
Ja zadałem pytanie na początku, z którego sektora ogladałes spotkanie z Górnikiem? |
Co do Stolarskiego 2 lata temu miał opcje wyjazdu jeśli dobrze pamiętam do Holandii wiec już wtedy mógł czmychnąć ;) Wiec skoro wtedy nie uciekł a obecnie gra w pierwszym składzie to moze zostanie
A co do napastnika w zeszłym tygodniu była jeszcze inna opcja brana pod uwagę mianowicie powrót z emerytury pewnego dobrze nam znanego napastnika który pracuje w naszym klubie :) |
Cytat:
http://www.dcunited.com/news/2013/07...aining-notes-1 |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Ja również ponawiam swoją prośbe. Może to Tobie należy się dożywotni zakaz wstępu na to forum..
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:48. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl