Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

TRNKRN 21.07.2013 22:21

Zwłaszcza po pierwszym meczu w sezonie, i z zawodnikiem nie trenującym od półtora miesiąca, który już dawno mógł być nasz. Ahh - no i który pewnie nie zagra przez najbliższy miesiąc, bo będzie musiał przejść indywidualne przygotowanie... Normalnie szał ciał.

silver03 21.07.2013 22:23

Obawiam się, że z powrotem Brożka będzie jak z powrotem Irka Jelenia do ekstraklasy... obym się mylił.

Wojtas 21.07.2013 22:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1323801)
Obawiam się, że z powrotem Brożka będzie jak z powrotem Irka Jelenia do ekstraklasy... obym się mylił.

Z powrotem Brozka bedzie jak z innymi powrotami...Kosy czy Zurawia.

Czyli stara zdarta płyta ktora kiedys super działała.

Pytanie w jakiej Pawel jest w formie to klucz dla nas.
Z tym ze nasza sytuacja jest tak beznadziejna ze slepy z kulawą noga moglby zagrac .

P.S Ogldalem dzis kawalek meczu Ruch-Amika i w ataku Ruchu gral Kuswik.Widac ze mlody i ogarniety.Wyciagniecie go z Belchatowa chyba nie wymagalo cudow.Ale lepiej testowac 15 murzynow niewiadmio skad i zostac z niczym.

fialo 21.07.2013 22:34

No młody :D Ma 26 lat :D

Pewnie podpiszą tego Brożka, bo kogo innego, ale informację podał profil strony o ... kulturystyce i fitness, w dodatku na FB, także ja bym się wstrzymał z łykaniem wszystkiego jak, jakżeby inaczej, młody pelikan.

Krotochwila 21.07.2013 22:35

Była szansa jedynie na Brożka, więc to żadne zaskoczenie.
Miejmy nadzieję, że względnie szybko nadrobi zaległości treningowe a dodatkowego kopa da mu fakt, że wraca do domu. Do tego czasu napastnika musi udawać Boguski.

piter116 21.07.2013 22:58

Ja bym jednak poczekał na oficjalne info, chociaż wydaje mi się, że ogłoszenie tego transferu to kwestia godzin, czy paru dni. Podejrzewam, że Coulibaly i tajemniczy Serb to tylko zasłona dymna i ci zawodnicy nie byli w ogóle brani pod uwagę-gierka z Pawłem o zejście z ceny. Francuz ma za sobą 4 świetne sezony na Węgrzech i jeżeli nie dostanie angażu w Charltonie, to zapewne znajdzie do końca sierpnia inny klub atrakcyjniejszy od Wisły pod względem sportowym jak i finansowym. Facet ma przed sobą ostatni kontrakt i będzie chciał sobie dorobić do emerytury. U nas takiej kasy nie dostanie.

Wracając do Brożka- jestem na tak, na lepszego zawodnika nas nie stać. Chciałbym się dowiedzieć jak naprawdę wyglądała sytuacja z kontraktem Brożka, który miesiąc temu w wywiadzie dla PS stwierdził, że podpisał z Recreativo roczną umowę. Skąd zatem ostatnie informacje odnośnie rozwiązania kontraktu z Huelvą? Jeżeli faktycznie od 30 czerwca był wolnym piłkarzem, to wypada tylko żałować, że nie sprowadzono go wcześniej. Widocznie konieczne było przetestowanie szrotu z całego świata, a potem porażka w sparingu z Ruchem by zorientować się, że gdzieś tam na ofertę z kartą na ręku czeka nasz były napastnik.

Poczekajmy na oficjalną informacje.

Kamson 21.07.2013 23:09

Na nikogo lepszego nas obecnie nie stać. Pora najwyższa byście to sobie uświadomili.

bonawentura 22.07.2013 00:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamson (Post 1323808)
Na nikogo lepszego nas obecnie nie stać. Pora najwyższa byście to sobie uświadomili.

Tak, są miliony piłkarzy na tej planecie, ale akurat dziwnym trafem bierzemy Brożka :rotfl:

mszumski 22.07.2013 02:09

No i super, z Pawłem w składzie możemy być kandydatem do gry w grupie mistrzowskiej. Niech nas omijają kontuzje i chłopaki walczą jak z Górnikiem, nareszcie będzie do kogo dośrodkować piłkę. Jeszcze pewnie uda się do końca sierpnia znaleźć jakiegoś rezerwowego być może młody talent na tę pozycję.

Dariook 22.07.2013 04:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1323810)
Tak, są miliony piłkarzy na tej planecie, ale akurat dziwnym trafem bierzemy Brożka :rotfl:

Ostatnio mieliśmy przyjemność obcowania z trójką napadziorów i to co zobaczyłem mi osobiście wystarczy. Jak wspominałem wcześniej, Wisła była w ciągłym kontakcie z Brożkiem jednak możliwe fiasko było tak duże, że oficjqalnie wypierano się jakiegokolwiek zainteresowania jego osobą.
Po cichy też liczono na kogoś z łapanki, bo po co płacić Pawłowi takie pieniądze jakie by otrzymał w Lechii czy Białymstoku jeśli za połowę ceny podobno miało się udac, niestety tak się nie stało i się zjebało.

Widac że ktoś w końcu poszedł po rozum do głowy, jednak znając możliwości negocjacyjne J.B to powrót Brozia wcale nie jest taki oczywisty. Cieszy to że jest cierpliwy i nie kombinuje na boku, bo chyba oczywiste że na brak zainteresowania w Polsce by nie narzekał.

Czy to dobry wybór? Hmm A czy przystoi mieć wątpliwości? Chłopak całą seniorską karierę związany z Białą Gwiazdą, nasz najlepszy napastnik ostatnich lat... czy czegoś potrzeba więcej?

Cechą Wielkich klubów jest to,że pamiętają o swoich zasłużonych piłkarzach. Nie boją się wyciągnąc rękę, jest to naturalny odruch, dlatego też chcę by mój klub był Wielki!

Dla Wisły i jej kibiców Paweł to nie ten z Turcji, Szkocji czy Hiszpanii ale ten z R22, kiler...Kraków jest doskonałym miejscem na to by ponownie się kibicom przypomnieć.
Wisła to jego dom.

cfa 22.07.2013 06:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mszumski (Post 1323811)
No i super, z Pawłem w składzie możemy być kandydatem do gry w grupie mistrzowskiej. Niech nas omijają kontuzje i chłopaki walczą jak z Górnikiem, nareszcie będzie do kogo dośrodkować piłkę. Jeszcze pewnie uda się do końca sierpnia znaleźć jakiegoś rezerwowego być może młody talent na tę pozycję.

Ponoc właśnie Romo był taki młody talent, pewnie i bez wielkich wymagań finansowych, ale po roku miał byc napadziorem pełną gębą.

nazgulTSWot 22.07.2013 07:32

Powrót Brożka? Myślę, że w obecnej sytuacji kadrowej nie ma co wybrzydzać. KAŻDY napastnik będzie kolosalnym wzmocnieniem tej drużyny.

Inna sprawa, że część z Was mentalnie tkwi jeszcze w minionych już, lepszych czasach... Oby jak najszybciej wróciły.

Griszka30KR 22.07.2013 07:35

Dla mnie Brozek to zły wybór.Obawiam ,ze jak sie rozkręci (jak w ogóle),strzeli gola to bedzie z 11 kolejka.....

KOMINEK 22.07.2013 08:06

Jak to mówią lepszy rydz niż nic Mieliśmy powroty Żurawia, pierwszy Kosy i Głowy każdy inny. Pamiętam też jak kiedyś fajnie działała współpraca Brożka z Boguskim. Brożek zna uwarunkowania naszej ligi zna Smudę wie że gwiazdą nie jest i ma cos do udowodnienia. Pytanie czy będzie mu się chciało

cfa 22.07.2013 08:27

No dokładnie lepszy Brożek niż nikt. Chociaż w zasadzie w tamtym sezonie nasz napad też był tragiczny, a zawodników mogących grac na tej pozycji mieliśmy przynajmniej czterech. Brożek może wypalic jednak nie musi, ale faktycznie lepszy on niż nikt. Tylko, że ja i tak bym podpisał Romo za frytki, a do tego Brożka, który mógłby obdażyc go jakimś doświadczeniem i byli by 2 napastnicy. Ale chyba ktoś jednak w klubie uważa, że kontuzję się nie przytrafiają, a ważne żeby cyferki się zgadzały.

Karamazow 22.07.2013 08:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1323821)
Jak to mówią lepszy rydz niż nic Mieliśmy powroty Żurawia, pierwszy Kosy i Głowy każdy inny. Pamiętam też jak kiedyś fajnie działała współpraca Brożka z Boguskim. Brożek zna uwarunkowania naszej ligi zna Smudę wie że gwiazdą nie jest i ma cos do udowodnienia. Pytanie czy będzie mu się chciało

To chyba jedna z ostatnich rzeczy jakie można o nim napisać.
Zawsze lepszy Brożek niż Murzyn z Ugandy z przebitymi blachami albo kolejny syn znajomego Smudy.

Lukasz 22.07.2013 08:41

Z tego co prasa pisze, jest na tapecie Brożek i Coulibaly. Ten ostatni jest na testach w Charlton i dużo w kontekście Wisły zależeć będzie od tego jak wypadł (z tego co wiem w sparingu nic nie strzelił). Zastanawiam się kto jest tym magicznym 'trzecim' kandydatem.
Męczy natomiast fakt że ktoś mówi o 'gotówce' na napastnika a ściągany jest 30-sto letni zawodnik z kartą w ręku.

tommiyacht 22.07.2013 08:45

moze chodzilo o to ze jest kasa za podpis, albo na wynagrodzenie.

Lukasz 22.07.2013 09:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 1323827)
moze chodzilo o to ze jest kasa za podpis, albo na wynagrodzenie.

Szkoleniowiec zapewnia, że każdy z tych kandydatów nie przyjechałby na testy, tylko od razu podpisać umowę.
- Czy to były zawodnik z kartą na ręku czy kupiony? - dopytywali dziennikarze.
- Na tego zawodnika mamy pieniądze - odparł Smuda.

mitmichael 22.07.2013 09:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 1323820)
Dla mnie Brozek to zły wybór.Obawiam ,ze jak sie rozkręci (jak w ogóle),strzeli gola to bedzie z 11 kolejka.....

Na ten moment nie mamy innego wyboru a z samym Boguskim (ktory nie jest typowym napastnikiem) i z młodym Kaminskim. Ja tam wierze, ze Brozek szybko sie rozkreci. To pod okiem Smudy grał w meczach towarzyskich reprezentacji wiec dobrze zna jego treningi - wystarczy popracowac nad fizyka i jestem pewien, ze pare bramek waznych dla Nas strzeli

bonawentura 22.07.2013 09:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nazgulTSWot (Post 1323819)
Powrót Brożka? Myślę, że w obecnej sytuacji kadrowej nie ma co wybrzydzać. KAŻDY napastnik będzie kolosalnym wzmocnieniem tej drużyny.

A ja myślę, że prędzej powinieneś napisać, że przy obecnym składzie działu skautingu Wisły nie ma co wybrzydzać. Oni nie znają się na piłce.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1323826)
Zastanawiam się kto jest tym magicznym 'trzecim' kandydatem.

To piłkarz serbski, którego Żurawski dopiero w ten weekend miał obserwować. No żal dupsko ściska, jak ten skauting działa... :(

TRNKRN 22.07.2013 09:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1323833)
Ja tam wierze, ze Brozek szybko sie rozkreci. To pod okiem Smudy grał w meczach towarzyskich reprezentacji wiec dobrze zna jego treningi - wystarczy popracowac nad fizyka i jestem pewien, ze pare bramek waznych dla Nas strzeli

Człowiek wielkiej wiary z Ciebie. Niestety bardziej skłaniam się ku poglądom, że nie strzeli niczego w pierwszych kolejkach, bo po prostu nie jest gotowy do gry. A wpuszczanie gracza, który nie przepracował okresu przygotowawczego to jakieś samobójstwo. Lepiej niech dojdzie do jakiejś formy, fizycznie będzie gotowy, dopiero potem można czegoś od niego oczekiwać.

Sytuacja z Coulibalym byłaby inna, gdyż on brał udział w przygotowaniach Charltonu... Więc na pewno byłby gotowy do gry na dziś.

WISŁAZWE 22.07.2013 10:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1323797)
Bednarz nie wychylił nosa spoza biura i podpisał kontrakt z zawodnikiem, który sam do niego zapukał. Cóż za wybitny skauting!!! ;)

Bednarz jest prezesem od oglądania piłkarzy jest dział skautingu i dyrektor sportowy, więc nie rozumiem dlaczego znowu przypierdzielasz się do Bednarza?

Znalazłeś sobie kozła ofiarnego bo tak Ci wygodnie? Podebrał Ci dziewczynę? W każdym poście masz jakieś aluzje w stosunku do Bednarza, opanuj się bo to zmierza to choroby psychicznej.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1323810)

Wystarczy jak wymienisz mi 1000 zawodników(realnych), którzy mogli przyjść do Wisły.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1323834)
A ja myślę, że prędzej powinieneś napisać, że przy obecnym składzie działu skautingu Wisły nie ma co wybrzydzać. Oni nie znają się na piłce.

Rozumiem, że jakby w skautingu był Marco Van Basten, Leonardo, Beckham czy inna znana osoba, nagle załatwili by przy obecnym budżecie setki zdolnych zawodników.

Może podasz mi nazwiska osób, które chciałbyś aby były w skautingu.

Ajax 22.07.2013 10:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1323836)
Bednarz jest prezesem od oglądania piłkarzy jest dział skautingu i dyrektor sportowy, więc nie rozumiem dlaczego znowu przypierdzielasz się do Bednarza?

Znalazłeś sobie kozła ofiarnego bo tak Ci wygodnie? Podebrał Ci dziewczynę? W każdym poście masz jakieś aluzje w stosunku do Bednarza, opanuj się bo to zmierza to choroby psychicznej.

Wystarczy jak wymienisz mi 1000 zawodników(realnych), którzy mogli przyjść do Wisły.

Rozumiem, że jakby w skautingu był Marco Van Basten, Leonardo, Beckham czy inna znana osoba, nagle załatwili by przy obecnym budżecie setki zdolnych zawodników.

Hmm ciężko o nazwiska ale wystarczył by taki skauting który przez rok potrafi znaleźć do przetestowania więcej niż jednego zawodnika (Ostoja), a przy okazji przez klub przewija się oszuści udający piłkarzy czy ludzie którzy od 2 lat w piłkę nigdzie nie grali.

Albo nic nie robią albo nikt ich nie słucha oba przypadki są niedopuszczalne.

Czasem wystarczy by skauting sprawdził zawodnika w bazie 90minut.pl

Hmmmm spokojnie mogę wystawić swoją kandydaturę, jako swojego współpracownika widzę k4milo ;)

szprotson 22.07.2013 10:48

Ajax a czy wiesz jak pracuje nasz scouting ? Wiesz ? Po tym co napisałes, to sadze ze twoja wiedza to głównie domysły.
Taki Kuźbik na przykład to jeżdził obserwował i na tym sie kończyło, bo tak naprawde nie wiedział z kim w tym klubie ma gadać. On proponował zawodnika X i Y a na testy zapraszali zawodnika A i B nie wiadomo przez kogo poleconych nawet.Jeśli nie wierzysz zapraszam na bizneslige można go tam spotkać i z nim porozmawiac, zeby nie bylo ze wymyślam...
jeśli od scouta słyszysz " a idz w .... z tym wszystkim" to daje do myślenia co nie?

E: tak masz racje Ajax, nie doczytalem :)

cfa 22.07.2013 10:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1323840)
Ajax a czy wiesz jak pracuje nasz scouting ? Wiesz ? Po tym co napisałes, to sadze ze twoja wiedza to głównie domysły.
Taki Kuźbik na przykład to jeżdził obserwował i na tym sie kończyło, bo tak naprawde nie wiedział z kim w tym klubie ma gadać. On proponował zawodnika X i Y a na testy zapraszali zawodnika A i B nie wiadomo przez kogo poleconych nawet.Jeśli nie wierzysz zapraszam na bizneslige można go tam spotkać i z nim porozmawiac, zeby nie bylo ze wymyślam...
jeśli od scouta słyszysz " a idz w .... z tym wszystkim" to daje do myślenia co nie?

Nie trzeba chodzic na biznes ligę, wystarczy przeczytac wywiad z Kuźbą http://www.weszlo.com/news/15588-Mar...onczy%E2%80%A6

TRNKRN 22.07.2013 10:53

Bo masz w klubie ludzi pokroju właśnie Kapki, Bednarza i Smudy. Jak to ma normalnie funkcjonować, jeśli każdy chce wytargać dla siebie jak największą część. Transfery są robione z polecenia, nie z jakiejś tam obserwacji - i tu pojawia kwestia prowizji, która leci w czyjeś łapy. Może to i teoria spiskowa, ale w normalnych klubach kluby pozyskują graczy poprzez właśnie skauting i obserwacje. U nas od jakiegoś czasu jest całkiem odwrotnie. Ale czegóż oczekiwać od wyżej wymienionego trio?

_ukoL 22.07.2013 11:10

Kadra powinna być skompletowana na pierwszą kolejkę. Zawodnicy zgrani i przygotowani do sezonu, a tak poza nazwiskiem i wspomnieniami nic w tej chwili o Brożku powiedzieć nie można. Braki treningowe ma na pewno i ciężko w tej chwili wierzyć, że zacznie strzelać "z marszu". Zawsze można było doczepić się do polityki transferowej we Wiśle ale to co wyprawiają w tym roku to czysty sabotaż. Nie jest usprawiedliwieniem fatalny stan klubowej kasy.

Ajax 22.07.2013 11:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1323840)

Nie przeczytałeś całego mojego posta. Napisałem:

Albo nic nie robią albo nikt ich nie słucha oba przypadki są niedopuszczalne.

Jestem w stanie spokojnie uwierzyć w to co piszesz.

Lukasz 22.07.2013 11:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TRNKRN (Post 1323842)
Może to i teoria spiskowa, ale w normalnych klubach kluby pozyskują graczy poprzez właśnie skauting i obserwacje.

Tylko kwestia skali - małe kluby owszem, duże już nie. 'Futbol to gra, w której 22 mężczyzn biega za piłką, a na końcu zawsze zarabia Jorge Mendes' tutaj: http://www.rp.pl/artykul/1018696.html?print=tak&p=0 trochę informacji. Interes w piłce kręci się tylko wtedy gdy zawodnicy są często odsprzedawani - zarabia się niebotyczne pieniądze na koszulkach i reklamie. Trzeba odróżnić transfer młodzika którego chcemy wyszkolić od transferu gracza z marką i CV. Na tych ostatnich kluby i managerowie zarabiają najwięcej - stąd niebotyczne transfery do Monaco czy też przeskakiwanie Ibry z klubu na klub co sezon. Za wszystkim stoi manager zawodnika. W zasadzie kilku z nich pociąga za większość sznurków.

nazgulTSWot 22.07.2013 11:44

Cytat:

A może dajmy im czas popracować? Mylisz że co? Przyjdzie ktoś jako skaut w maju, a na czerwiec wyciągnie nam z Sandecji, tudzież innej Niecieczy zawodnika o potencjale Lewandowskiego?

Arked 22.07.2013 12:18

Brożek w obecnej sytuacji na pewno będzie wzmocnieniem. Problem w tym, że próba grania jednym napastnikiem długiego i wyczerpującego sezonu jest tylko trochę mniej przerażająca niż granie bez napastnika.

Dariook 22.07.2013 12:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _ukoL (Post 1323847)
Kadra powinna być skompletowana na pierwszą kolejkę. Zawodnicy zgrani i przygotowani do sezonu, a tak poza nazwiskiem i wspomnieniami nic w tej chwili o Brożku powiedzieć nie można. Braki treningowe ma na pewno i ciężko w tej chwili wierzyć, że zacznie strzelać "z marszu". Zawsze można było doczepić się do polityki transferowej we Wiśle ale to co wyprawiają w tym roku to czysty sabotaż. Nie jest usprawiedliwieniem fatalny stan klubowej kasy.

A co ty myślisz że on tam leży na plaży i kasiorke za frajer trzepie? To że nie mieścił się w meczówce nie znaczy że nie musi zapier... na treningach.

A z resztą, gość z 4 ligi hiszpanskiej u nas zachwyca bajeczną techniką...no comment.

TymonPRO 22.07.2013 12:32

7 krotny Mistrz Polski z Wisłą Kraków
2 krotny zdobywca Pucharu Polski z Wisłą Kraków
Zdobywca Pucharu Ligi i Super Pucharu Polski

2 krotny Król strzelców Ekstraklasy(23 i 19 gole w 27 meczach)
Ligowiec Roku
Piłkarz Roku Ekstraklasy

Zdobywca Mistrzostwa Polski Juniorów U19

Zdobywca 110 goli dla Wisły Kraków we wszystkich rozgrywkach

Rozegrał do tej pory 246 meczy w barwach Wisły Kraków

Reprezentacja:

Zdobywca Mistrzostwa Europy U18

36 krotny reprezentant Polski

Uczestnik Mistrzostw Świata w Niemczech 2006

Uczestnik Mistrzostw Europy 2012

I najważniejsze Wiślak z krwii i kości

Paweł wracaj na R22!

Grantar 22.07.2013 12:32

Cytat:

Potwierdzam:
Żurawski - ostatnie od 20 lat pracuje jako urzędnik w UG w Syrowie Weilkimi w dziale melioracje
Kuźba - całe życie był szewcem o specjalności kalosze .
Informacje że:
- Żurawski - wydał zgodę na melioracje boiska miejscowego KS Tajfun
i
- Kuźba naprawiał kiedyś Frankowskiemu buty piłkarskie ADIDAS TORSION,

są informacjami niesprawdzonymi, więc nadal uważam że obaj panowie to dyletanci.

Proponuje zatrudnić Bonawenturę.

bonawentura 22.07.2013 12:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1323836)

Mogę wymienić wszystkich skautów pracujących dla klubów grających w Ekstraklasie. Chcesz?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nazgulTSWot (Post 1323856)
A może dajmy im czas popracować? Mylisz że co? Przyjdzie ktoś jako skaut w maju, a na czerwiec wyciągnie nam z Sandecji, tudzież innej Niecieczy zawodnika o potencjale Lewandowskiego?

Ale w jakim maju? Skauci działają już od ponad roku w takim składzie i nic specjalnego nie udało się znaleźć. Najbardziej wśród skautów irytuje mnie jedna osoba, wszyscy wiedzą o kogo chodzi. Mogę wymienić wszystkich dyrektorów sportowych w Ekstraklasie i część w pierwszej lidze, może ktoś wreszcie obudzi się, że Wisła ma tragiczny skauting, choć bardziej mówię tutaj o efektach - nie widać w dziale skautingu żadnego sensownego działania - jest chaos, polityka Bednarza to totalne dno, bowiem to on swoimi decyzjami hamuje rozwój klubu. Bednarz krzyknął - opierajmy klub na młodzieży i tak się stało - prawie jak jakiś bóg. Z tym, że nikt nie zastanawiał się, jak młodzież ma się rozwijać, dzięki komu? Dobra - w obronie jest Głowacki, może Jovanovic - oni czegoś może nauczą. Ale w pomocy - niby kto? Garguła? Małecki? Sarki? Dajcie spokój...

WISŁAZWE 22.07.2013 12:53

Wymieniaj...

_ukoL 22.07.2013 12:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1323859)
A co ty myślisz że on tam leży na plaży i kasiorke za frajer trzepie? To że nie mieścił się w meczówce nie znaczy że nie musi zapier... na treningach.

A z resztą, gość z 4 ligi hiszpanskiej u nas zachwyca bajeczną techniką...no comment.

Zapieprzanie na treningach to nie rytm meczowy i pewność siebie, która u napastnika jest bardzo ważna. Jest bardzo prosta zasada w piłce, nie grasz - tracisz formę i nic Ci nie da zapieprzanie na treningach. Z resztą zapieprz na treningu i Paweł Brożek to jakoś mi się kłóci. ;)

cfa 22.07.2013 13:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1323865)
Mogę wymienić wszystkich skautów pracujących dla klubów grających w Ekstraklasie. Chcesz?

Ale w jakim maju? Skauci działają już od ponad roku w takim składzie i nic specjalnego nie udało się znaleźć. Najbardziej wśród skautów irytuje mnie jedna osoba, wszyscy wiedzą o kogo chodzi. Mogę wymienić wszystkich dyrektorów sportowych w Ekstraklasie i część w pierwszej lidze, może ktoś wreszcie obudzi się, że Wisła ma tragiczny skauting, choć bardziej mówię tutaj o efektach - nie widać w dziale skautingu żadnego sensownego działania - jest chaos, polityka Bednarza to totalne dno, bowiem to on swoimi decyzjami hamuje rozwój klubu. Bednarz krzyknął - opierajmy klub na młodzieży i tak się stało - prawie jak jakiś bóg. Z tym, że nikt nie zastanawiał się, jak młodzież ma się rozwijać, dzięki komu? Dobra - w obronie jest Głowacki, może Jovanovic - oni czegoś może nauczą. Ale w pomocy - niby kto? Garguła? Małecki? Sarki? Dajcie spokój...

Nie przesadzaj, może wpadają im w oczy tylko piłkarze których trzeba kupic i nie można przyciąc nic co się może nie podobac np Kapce, albo Bednarzowi, a może sam Cupiał wyrzuca ich raporty do kubła.

Dariook 22.07.2013 13:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _ukoL (Post 1323868)
Zapieprzanie na treningach to nie rytm meczowy i pewność siebie, która u napastnika jest bardzo ważna. Jest bardzo prosta zasada w piłce, nie grasz - tracisz formę i nic Ci nie da zapieprzanie na treningach. Z resztą zapieprz na treningu i Paweł Brożek to jakoś mi się kłóci. ;)

No wiesz, jedni gryzą trawę i ściskają poślady a inni mają umiejętności. Mi osobiście odpowiada to drugie i tego bym oczekiwał od piłkarzy Wisły Kraków.
Nie to żeby jazda na pośladach była zła. W wolnych chwilach też lubie popatrzyć na walke i bezsensowne zapierdalanie od 1- do 90 minuty, dlatego w tym celu jak tylko jest okazja, biorę browary i idę na Victorię Kobierzyn.

Nie zapominajmy o najważniejszym. Mówimy o Polskiej lidze, gdzie wiele nie trzeba by grać jak na nasze warunki przyzwoicie. Polonia w tamtym sezonie pokazała, że z marszu można punktować. Bez przygotowania i zgrania.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:16.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl