![]() |
Zwłaszcza po pierwszym meczu w sezonie, i z zawodnikiem nie trenującym od półtora miesiąca, który już dawno mógł być nasz. Ahh - no i który pewnie nie zagra przez najbliższy miesiąc, bo będzie musiał przejść indywidualne przygotowanie... Normalnie szał ciał.
|
Obawiam się, że z powrotem Brożka będzie jak z powrotem Irka Jelenia do ekstraklasy... obym się mylił.
|
Cytat:
Z powrotem Brozka bedzie jak z innymi powrotami...Kosy czy Zurawia. Czyli stara zdarta płyta ktora kiedys super działała. Pytanie w jakiej Pawel jest w formie to klucz dla nas. Z tym ze nasza sytuacja jest tak beznadziejna ze slepy z kulawą noga moglby zagrac . P.S Ogldalem dzis kawalek meczu Ruch-Amika i w ataku Ruchu gral Kuswik.Widac ze mlody i ogarniety.Wyciagniecie go z Belchatowa chyba nie wymagalo cudow.Ale lepiej testowac 15 murzynow niewiadmio skad i zostac z niczym. |
No młody :D Ma 26 lat :D
Pewnie podpiszą tego Brożka, bo kogo innego, ale informację podał profil strony o ... kulturystyce i fitness, w dodatku na FB, także ja bym się wstrzymał z łykaniem wszystkiego jak, jakżeby inaczej, młody pelikan. |
Była szansa jedynie na Brożka, więc to żadne zaskoczenie.
Miejmy nadzieję, że względnie szybko nadrobi zaległości treningowe a dodatkowego kopa da mu fakt, że wraca do domu. Do tego czasu napastnika musi udawać Boguski. |
Ja bym jednak poczekał na oficjalne info, chociaż wydaje mi się, że ogłoszenie tego transferu to kwestia godzin, czy paru dni. Podejrzewam, że Coulibaly i tajemniczy Serb to tylko zasłona dymna i ci zawodnicy nie byli w ogóle brani pod uwagę-gierka z Pawłem o zejście z ceny. Francuz ma za sobą 4 świetne sezony na Węgrzech i jeżeli nie dostanie angażu w Charltonie, to zapewne znajdzie do końca sierpnia inny klub atrakcyjniejszy od Wisły pod względem sportowym jak i finansowym. Facet ma przed sobą ostatni kontrakt i będzie chciał sobie dorobić do emerytury. U nas takiej kasy nie dostanie.
Wracając do Brożka- jestem na tak, na lepszego zawodnika nas nie stać. Chciałbym się dowiedzieć jak naprawdę wyglądała sytuacja z kontraktem Brożka, który miesiąc temu w wywiadzie dla PS stwierdził, że podpisał z Recreativo roczną umowę. Skąd zatem ostatnie informacje odnośnie rozwiązania kontraktu z Huelvą? Jeżeli faktycznie od 30 czerwca był wolnym piłkarzem, to wypada tylko żałować, że nie sprowadzono go wcześniej. Widocznie konieczne było przetestowanie szrotu z całego świata, a potem porażka w sparingu z Ruchem by zorientować się, że gdzieś tam na ofertę z kartą na ręku czeka nasz były napastnik. Poczekajmy na oficjalną informacje. |
Na nikogo lepszego nas obecnie nie stać. Pora najwyższa byście to sobie uświadomili.
|
Cytat:
|
No i super, z Pawłem w składzie możemy być kandydatem do gry w grupie mistrzowskiej. Niech nas omijają kontuzje i chłopaki walczą jak z Górnikiem, nareszcie będzie do kogo dośrodkować piłkę. Jeszcze pewnie uda się do końca sierpnia znaleźć jakiegoś rezerwowego być może młody talent na tę pozycję.
|
Cytat:
Po cichy też liczono na kogoś z łapanki, bo po co płacić Pawłowi takie pieniądze jakie by otrzymał w Lechii czy Białymstoku jeśli za połowę ceny podobno miało się udac, niestety tak się nie stało i się zjebało. Widac że ktoś w końcu poszedł po rozum do głowy, jednak znając możliwości negocjacyjne J.B to powrót Brozia wcale nie jest taki oczywisty. Cieszy to że jest cierpliwy i nie kombinuje na boku, bo chyba oczywiste że na brak zainteresowania w Polsce by nie narzekał. Czy to dobry wybór? Hmm A czy przystoi mieć wątpliwości? Chłopak całą seniorską karierę związany z Białą Gwiazdą, nasz najlepszy napastnik ostatnich lat... czy czegoś potrzeba więcej? Cechą Wielkich klubów jest to,że pamiętają o swoich zasłużonych piłkarzach. Nie boją się wyciągnąc rękę, jest to naturalny odruch, dlatego też chcę by mój klub był Wielki! Dla Wisły i jej kibiców Paweł to nie ten z Turcji, Szkocji czy Hiszpanii ale ten z R22, kiler...Kraków jest doskonałym miejscem na to by ponownie się kibicom przypomnieć. Wisła to jego dom. |
Cytat:
|
Powrót Brożka? Myślę, że w obecnej sytuacji kadrowej nie ma co wybrzydzać. KAŻDY napastnik będzie kolosalnym wzmocnieniem tej drużyny.
Inna sprawa, że część z Was mentalnie tkwi jeszcze w minionych już, lepszych czasach... Oby jak najszybciej wróciły. |
Dla mnie Brozek to zły wybór.Obawiam ,ze jak sie rozkręci (jak w ogóle),strzeli gola to bedzie z 11 kolejka.....
|
Jak to mówią lepszy rydz niż nic Mieliśmy powroty Żurawia, pierwszy Kosy i Głowy każdy inny. Pamiętam też jak kiedyś fajnie działała współpraca Brożka z Boguskim. Brożek zna uwarunkowania naszej ligi zna Smudę wie że gwiazdą nie jest i ma cos do udowodnienia. Pytanie czy będzie mu się chciało
|
No dokładnie lepszy Brożek niż nikt. Chociaż w zasadzie w tamtym sezonie nasz napad też był tragiczny, a zawodników mogących grac na tej pozycji mieliśmy przynajmniej czterech. Brożek może wypalic jednak nie musi, ale faktycznie lepszy on niż nikt. Tylko, że ja i tak bym podpisał Romo za frytki, a do tego Brożka, który mógłby obdażyc go jakimś doświadczeniem i byli by 2 napastnicy. Ale chyba ktoś jednak w klubie uważa, że kontuzję się nie przytrafiają, a ważne żeby cyferki się zgadzały.
|
Cytat:
Zawsze lepszy Brożek niż Murzyn z Ugandy z przebitymi blachami albo kolejny syn znajomego Smudy. |
Z tego co prasa pisze, jest na tapecie Brożek i Coulibaly. Ten ostatni jest na testach w Charlton i dużo w kontekście Wisły zależeć będzie od tego jak wypadł (z tego co wiem w sparingu nic nie strzelił). Zastanawiam się kto jest tym magicznym 'trzecim' kandydatem.
Męczy natomiast fakt że ktoś mówi o 'gotówce' na napastnika a ściągany jest 30-sto letni zawodnik z kartą w ręku. |
moze chodzilo o to ze jest kasa za podpis, albo na wynagrodzenie.
|
Cytat:
- Czy to były zawodnik z kartą na ręku czy kupiony? - dopytywali dziennikarze. - Na tego zawodnika mamy pieniądze - odparł Smuda. |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Sytuacja z Coulibalym byłaby inna, gdyż on brał udział w przygotowaniach Charltonu... Więc na pewno byłby gotowy do gry na dziś. |
Cytat:
Znalazłeś sobie kozła ofiarnego bo tak Ci wygodnie? Podebrał Ci dziewczynę? W każdym poście masz jakieś aluzje w stosunku do Bednarza, opanuj się bo to zmierza to choroby psychicznej. Cytat:
Cytat:
Może podasz mi nazwiska osób, które chciałbyś aby były w skautingu. |
Cytat:
Albo nic nie robią albo nikt ich nie słucha oba przypadki są niedopuszczalne. Czasem wystarczy by skauting sprawdził zawodnika w bazie 90minut.pl Hmmmm spokojnie mogę wystawić swoją kandydaturę, jako swojego współpracownika widzę k4milo ;) |
Ajax a czy wiesz jak pracuje nasz scouting ? Wiesz ? Po tym co napisałes, to sadze ze twoja wiedza to głównie domysły.
Taki Kuźbik na przykład to jeżdził obserwował i na tym sie kończyło, bo tak naprawde nie wiedział z kim w tym klubie ma gadać. On proponował zawodnika X i Y a na testy zapraszali zawodnika A i B nie wiadomo przez kogo poleconych nawet.Jeśli nie wierzysz zapraszam na bizneslige można go tam spotkać i z nim porozmawiac, zeby nie bylo ze wymyślam... jeśli od scouta słyszysz " a idz w .... z tym wszystkim" to daje do myślenia co nie? E: tak masz racje Ajax, nie doczytalem :) |
Cytat:
|
Bo masz w klubie ludzi pokroju właśnie Kapki, Bednarza i Smudy. Jak to ma normalnie funkcjonować, jeśli każdy chce wytargać dla siebie jak największą część. Transfery są robione z polecenia, nie z jakiejś tam obserwacji - i tu pojawia kwestia prowizji, która leci w czyjeś łapy. Może to i teoria spiskowa, ale w normalnych klubach kluby pozyskują graczy poprzez właśnie skauting i obserwacje. U nas od jakiegoś czasu jest całkiem odwrotnie. Ale czegóż oczekiwać od wyżej wymienionego trio?
|
Kadra powinna być skompletowana na pierwszą kolejkę. Zawodnicy zgrani i przygotowani do sezonu, a tak poza nazwiskiem i wspomnieniami nic w tej chwili o Brożku powiedzieć nie można. Braki treningowe ma na pewno i ciężko w tej chwili wierzyć, że zacznie strzelać "z marszu". Zawsze można było doczepić się do polityki transferowej we Wiśle ale to co wyprawiają w tym roku to czysty sabotaż. Nie jest usprawiedliwieniem fatalny stan klubowej kasy.
|
Cytat:
Albo nic nie robią albo nikt ich nie słucha oba przypadki są niedopuszczalne. Jestem w stanie spokojnie uwierzyć w to co piszesz. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Brożek w obecnej sytuacji na pewno będzie wzmocnieniem. Problem w tym, że próba grania jednym napastnikiem długiego i wyczerpującego sezonu jest tylko trochę mniej przerażająca niż granie bez napastnika.
|
Cytat:
A z resztą, gość z 4 ligi hiszpanskiej u nas zachwyca bajeczną techniką...no comment. |
7 krotny Mistrz Polski z Wisłą Kraków
2 krotny zdobywca Pucharu Polski z Wisłą Kraków Zdobywca Pucharu Ligi i Super Pucharu Polski 2 krotny Król strzelców Ekstraklasy(23 i 19 gole w 27 meczach) Ligowiec Roku Piłkarz Roku Ekstraklasy Zdobywca Mistrzostwa Polski Juniorów U19 Zdobywca 110 goli dla Wisły Kraków we wszystkich rozgrywkach Rozegrał do tej pory 246 meczy w barwach Wisły Kraków Reprezentacja: Zdobywca Mistrzostwa Europy U18 36 krotny reprezentant Polski Uczestnik Mistrzostw Świata w Niemczech 2006 Uczestnik Mistrzostw Europy 2012 I najważniejsze Wiślak z krwii i kości Paweł wracaj na R22! |
Cytat:
Żurawski - ostatnie od 20 lat pracuje jako urzędnik w UG w Syrowie Weilkimi w dziale melioracje Kuźba - całe życie był szewcem o specjalności kalosze . Informacje że: - Żurawski - wydał zgodę na melioracje boiska miejscowego KS Tajfun i - Kuźba naprawiał kiedyś Frankowskiemu buty piłkarskie ADIDAS TORSION, są informacjami niesprawdzonymi, więc nadal uważam że obaj panowie to dyletanci. Proponuje zatrudnić Bonawenturę. |
Cytat:
Cytat:
|
Wymieniaj...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie to żeby jazda na pośladach była zła. W wolnych chwilach też lubie popatrzyć na walke i bezsensowne zapierdalanie od 1- do 90 minuty, dlatego w tym celu jak tylko jest okazja, biorę browary i idę na Victorię Kobierzyn. Nie zapominajmy o najważniejszym. Mówimy o Polskiej lidze, gdzie wiele nie trzeba by grać jak na nasze warunki przyzwoicie. Polonia w tamtym sezonie pokazała, że z marszu można punktować. Bez przygotowania i zgrania. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:16. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl