Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Europejskie puchary w wykonaniu polskich drużyn. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=989)

philips kr 06.11.2010 19:52

Widać niektórym żal dupe ściska ,że akurat przypadkiem Lech wydymał MC,ludzie wieje tradycyją swojską zaściankową wiochą tylko dlatego ,że to przyjaciele pasów:lol::lol::lol:Polska...

wwf 07.11.2010 01:36

Nie nam Lech nie przeszkadza i jego wyniki.

Bardziej świadomość tego że gdyby Cupiał choć trochę bardziej dbałby o klub to my również grali byśmy w grypie ligi europejskiej i mieli takie same sukcesy.

Nie ma w Lechu jakiś niesamowitych zawodników, którzy na tle tej ligi byli by jacyś kosmiczni. Taka Wisła, Legia za chwilkę jak wszystko pójdzie po ich myśli to mogą być nawet lepsze niż ten Lech.

Nas bardziej złości to że na własne życzenie nie jesteśmy tam gdzie teraz jest Lech. Wystarczyło by tylko żeby Basajał utrzymał skałd + kupić z 3 mocnych grajków + 3 grajków na ławkę (takich jak kupiliśmy w okienku), dobry trener i zapewne w lidze europejskiej też byśmy powaliczyli.

Mnie naprawdę cieszą wyniki Lecha. Naprawde fajnie jest że w tej międzynarodowej bezsilności którą nasze kluby pokazały jest ktos kto potrafi dobrze zagrać. I nie jest ważne że Lech ma w tych meczach trochę szczęścia. Za pół roku nikt nie będzie pamiętał że taka bramka jak Arboledy zdarza się raz na 100 lat.

royalmichael 07.11.2010 02:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Niemogesiezarejestrowac (Post 1004249)
Czemu od naszych zawodników piłka nie odbija się przez przypadek w polu karnym i nie trafia do bramki?...

Czemu oni zawsze tak farcą??!!

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ivory1906 (Post 1004158)
hehehe paranoja...Ribas dalej bedziesz obstawial przy swoim ? Amica ma tyle szczescia ze nawet razem wziete wszystkie kluby ekstraklasy tyle nie maja co amica...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Teqcontroller (Post 1004255)
Brawo dla Pyry za dobry mecz Fart jak nic przy 2 bramce no ale zdarza się tylko szkoda że my nie mamy takiego farta ;/

Tak po za tym szkoda wielka kuponik poszedł się jeb....

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Greeg (Post 1004164)
Kur** mać, jakim cudem te wronieckie sprzedawczyki mają więcej szczęścia niż cała Polska piłka razem wzięta.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez neq. (Post 1004166)
no ch*j mnie strzeli bo te pajace borek z kołtoniem jeszcze twierdzą że to nie był fart....przecież jakby to była Wisełka to by przez miesiąc mówili że zwykły fart, no ale że amica to nie mogłobyć zwykle szczęście...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 1004169)
Ja .......e to sa jakies jaja.

3 bramki - 2 strzaly zycia i jednej mega fuks. Wronieckie sprzedawczyki chyba musialy zostac kurtyzana diabla

:lol:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ivory1906 (Post 1004181)
To tylko amica tak umie.

Owszem trzeba umiec pomoc, ale to szczescie trzeba miec a amica ma go jak zwykle w przeciwienstwie do Wisly czy wielu innych klubow. Taka prawda.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez <3 Wisla Kraków (Post 1004187)
wiecej farta niz rozumu razem wzieci tam na boisku,a Borka to już słuchać sie nie dało,chyba biało w gaciach miał po meczu : o .

Nie wiem czy już ktoś Wam próbował wyjaśnić co to jest szczęście i skąd ono się bierze bo doszedłem do 214-215 strony.
Narzekacie że my takiego nie mamy ale czy widujecie u nas jakieś strzały z dystansu? albo takie wrzutki po której Arboledzie udało się wpakować piłkę do siatki? wczoraj z podobnej części boiska "wrzucał" piłkę Małecki, futbolówka po "centrze" wylądowała na trubunach. My nawet nie mamy okazji by z tego szczęścia skorzystać.
To tak samo jak widzicie dupe na ulicy - jeżeli nie podejdziecie i nie zagadacie prawdopodobnie już jej nigdy nie zobaczycie.
Otóż szczęściu trzeba pomóc, nic samo nie przychodzi. I brawa dla Gorzowa.

Zbychu 07.11.2010 09:20

Przy wygranej City z Juve wystarczy Lechowi remis z Salzburgiem w ostatniej kolejce,co jest prawdopodobne biorąc pod uwage iż austriacy będą grać o pietruszke.W razie ewentualnego wyjścia z grupy chciałbym aby poznaniacy trafili na Sparte Praga,która myśle jest do ogrania po tym co zaprezentowała w kw.LM.

Acha i pamiętajcie - im lepiej Lech gra w Lidze Europy tym więcej punktów dla Polski i tym słabszy Lech w ekstraklasie:)

Edson 08.11.2010 12:41

Sytuacja Amiki przypomina mi FC Nantes w sezonie 2001/02. Wtedy to wygrali swoją grupę w Lidze Mistrzów, a w międzyczasie zajmowali ostatnie miejsce w lidze francuskiej.

AYALA 01.12.2010 03:32

nie wiadomo czy będzie rozegrany mecz z Juventusem, może byc za zimno.To mi troche przypomina nasze odwołane spotkanie z Lazio w Krakowie sprzed 8 lat.Co do sytuacji w grupie Lecha to myśle że jak w dwóch ostatnich meczach przynajmniej jeden wygra ( po Juve jedzie do Salzburga) to wyjdzie z grupy
http://sport.wp.pl/kat,1754,title,Mr...l?ticaid=1b56c

Marszałek 01.12.2010 15:29

Amika nie wyjdzie z grupy. Po pierwsze musiałby dziś zdobyć jakieś punkty z Juve,a to możliwe nie jest. Juventus ma kontakt z czołówką, ledwie 6 pkt do Milanu. Strata żadna. Czyli nie musi wszystkiego odrzucać aby kupić się na lidze. Jest w grze. W LE ma także kontakt, jednak aby wyjść z grupy musi wszystko wygrać. Jest w stanie to zrobić bez najmniejszego problemu. Kluczowym wydaje się być dzisiejszy mecz, tak więc zagrają na 100 procent swoich możliwości i dupa zbita. Amika mogła liczyć na korzystny wynik tylko w razie dawania dupy przez Juve w lidze. Wtedy typowo włoskich zwyczajem olaliby puchary tak samo jak olali pierwszy mecz z Amiką. Koniec kropka, nie będzie dziś ogólnonarodowego onanizmu. To czas gdzie każdy wraca do swego szeregu.

flamengista 01.12.2010 15:46

Marszałku - zapominasz, ile może zdziałać motywacja. Zawodnicy Amiki czują, że mają życiową szansę - wyjście z grupy to dla nich zwiększenie szans na angaż w solidnym zachodnim klubie. W tym meczu Peszko, Stilić, Rudnevs, Bandrowski, Arboleda mogą się po raz kolejny pokazać skautom.

Obawiam się, że Amika ma spore szanse na awans. Kluczowy był mecz z City, który Poznaniacy wygrali.

For_FuN_ 01.12.2010 16:03

Wydaje sie, ze Lech moze dzisiaj wygrac. Bierzmy pod uwage, ze w Juventusie wystapi wielu rezerwowych, bo duza czesc pilkarzy nie jest poprostu zarejestrowana do wystepow w LE. Juz dokonali czegos fantastycznego, a wyjscie z grupy(takiej grupy!) bedzie niesamowitym osiagnieciem.

cieniek 01.12.2010 16:09

Mnie dziś żaden wynik nie zdziwi. Dobrze grający Lech może wygrać ten mecz i nie będzie to żadna sensacja. Pokazali już wielokrotnie, że potrafią zagrać dobrą piłkę niezależnie od klasy rywala. Juve będzie musiało naprawdę mocno się spiąć by ugrać w Poznaniu 3 punkty.

neq. 01.12.2010 16:23

amice potrzebny remis czyli jeżeli zagrają na remis to dostaną ostro w dupsko bo tak uczy historia....natomiast jeżeli zagrają otwarcie z zębem to też dostaną w dupsko albo wygrają, nie widze tutaj możliwości remisu...ale obstawiam jedenak opcję pierwszą bo to jednak POLSKA więc zagrają na remis i przegrają....

DeadOrAlive 01.12.2010 16:49

Weźcie pod uwagę też to, że zwycięstwo Lecha Poznań dzisiaj przyniesie korzyści Polsce w rankingu...

Hudy 01.12.2010 17:37

Włosi potrafili LM odpuszczać przykładając większą wagę do rozgrywek Serii A a co dopiero LE. Jak Lech zagra agresywnie to ma szanse na dobry wynik w tych warunkach pogodowych i na tej zlodowaciałej murawie. Dla nich to finał LM a dla Juve to kolejny mecz mimo wszystko z mniejszą presją niż ligowe starcia.
Ale przyznam, że bałbym się obstawiać bo jak już ktoś pisał może być każdy wynik.

kreseq 01.12.2010 17:57

Bedzie 2:1 lub 1:1 zobaczycie :D

Cos czuje ze Leszek sie sprezy, Juve troszke odpusci, pogoda jest jaka jest... Teraz Lech zwyciestwo lub remis, a ostatni mecz ligowy wtopa :lol:

studio2 01.12.2010 18:10

Też czuje 1:1 i to mimo -12 stopni u nas;) Jednym i drugim bedzie sie chcialo biegac bo kto wytrzyma stanie przy takim ....zisku?

Znikam na mecz, Marszalek patrz czy mgla bedzie bo masz to w zwyczaju ;-)

Robek 01.12.2010 18:10

W teleexpresie mówili że wcale nie wiadomo czy mecz sie odbedzie
w/g przepisów uefa jezeli jest poniżej -15 *C to decyduje sedzia zawodów a w Poznaniu bedzie nim hiszpan
wiec nie wiadomo co zadecyduje, w czasie meczu podobno temp. odczuwalna ma byc -30*C

http://tvp.info/teleexpress/wideo/01122010-1635/3294159
4 minuta

CH. 01.12.2010 18:14

Tak, na godzinę przed meczem nakażą wyjść 40 tyś ludziom ze stadionu, mediom powrócić do krajów, a piłkarzom żeby się przebrali w ciuchy prywatne. Tak jak z Manchesterem mieli odwołać, oczywiście że nie odwołają. Na Bułgarskiej znów będzie 40% turtystów i wiele ekip z różnych zakądków kraju. Kto im wróci pieniądze za przejazd, żarło, że nie wspomnę jaja z biletami przy takiej ilości osób? A to jest jeden z problemów. Za duże ryzyko skandalu i tego hiszpana choćby musieli to powieszą za jaja byle mecz się odbył. Wiem że z matką naturą nie wygrasz, ale takie odwołanie na 2 godziny przed meczem nie wchodzi w grę. Chyba że gra toczyłaby się na stadionie Piasta Gliwice, gdzie dwie drużyny z A-klasy rozgrywałyby sparing. Ten dach przypominający grzyb swoje robi, tam często nie ma czym oddychać, młga goni mgłę, para goni parę.

Przesłyszalem się czy babka w Polsacie powiedziała że POZnań* zagra z najlepszą drużyną świata Juventusem ? :shock: , murawa dramtyczna.

nbp 01.12.2010 18:29

a właśnie, bo ja trochę nie w temacie, ocb z tą mgłą u nich w Poznaniu ? Tzn dlaczego jest ? Taka budowa stadionu / dachu ?

Czy jakiś problem z wentylacją jest ?

Gwiaździsty 01.12.2010 19:04

O 19.30 w europejskich pucharach gra polska druzyna i nazywa się ...Wisła Kraków (koszykówka). A Wy tu się jakąś Amiką zajmujecie i jej wyrobnikami.

Hanys 01.12.2010 19:20

" Włosi potrafili LM odpuszczać przykładając większą wagę do rozgrywek Serii A"

Hudy - ale pieprzysz w tym momencie.

rafkur 01.12.2010 19:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hanys (Post 1020674)
" Włosi potrafili LM odpuszczać przykładając większą wagę do rozgrywek Serii A"

Hudy - ale pieprzysz w tym momencie.

W tym konkretnym przypadku Juve ma w d... ten mecz. Pół składu wygrzebane z głębokich rezerw.

Hanys 01.12.2010 19:28

A co mnie to obchodzi ze mają w dupie?
To ich problem.

Sam często stawiam u bukmachera często na puchar UEFA - wierz mi, czuje się bardzo wielką antypatię do niektóych klubów które były faworytami a dały dupy.

Wynik idzie w świat (wraz ze wstydem), a pieniądze do kieszeni.

Mimo wszystko uwazam ze Lech nie będzie miał łatwo w tym meczu.

sergio 01.12.2010 19:29

A ja coś czuję że ten balonik dzisiaj pęknie i będzie 0:2 ewntualnie 0:3

marcin225 01.12.2010 19:33

Ja wam mówę będzie 4:0 dla starej damy.

WiślakMyślenice 01.12.2010 20:06

a ja Wam mówię, że będzie 2:1 dla Lecha.

Tylko z tego powodu, że w sanktuarium przy Bułgarskiej dzieją się cuda.

LanceTS 01.12.2010 20:24

6-1 dla Juve!
3:0 do przerwy, i 20k ludzi pójdzie do domu, bo im zimno będzie!

snyrting 01.12.2010 20:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1020665)
O 19.30 w europejskich pucharach gra polska druzyna i nazywa się ...Wisła Kraków (koszykówka). A Wy tu się jakąś Amiką zajmujecie i jej wyrobnikami.

Sorry, ale damska koszykówka podobnie jak curling, biegi narciarskie i piłka wodna mnie nie interesują.

Wole zajmować się wyrobnikami z Poznania.

Usulovski 01.12.2010 20:45

Jest jakaś transmisja typu sopcast? Nie posiadam telewizora dodam.

cieniek 01.12.2010 20:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Usulovski (Post 1020739)
Jest jakaś transmisja typu sopcast? Nie posiadam telewizora dodam.

tu jest całkiem przyzwoicie: http://www.drhtv.com.pl/transmisja-158.html#

felipe 01.12.2010 21:03

Peszko z podciągniętymi rękawami mnie zniszczył :lol:

nbp 01.12.2010 21:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 1020757)
Peszko z podciągniętymi rękawami mnie zniszczył :lol:

chce żeby przebizgało go, żeby szybciej wytrzeźwieć.

anka1906 01.12.2010 21:17

mnie zniszczył trener Lecha z szalikiem swojego klubu "do góry nogami" :)
swoja droga nie mogli tego meczu ustawic na godzine np.14? zawsze to trochę cieplej :)

michu-k 01.12.2010 21:17

No to jest dziwne. W lidze cioty a tu :foch:

63624 01.12.2010 21:20

No i już prowadzą. Boisko takie, że efektem jest chaos, czyli to co lubią polskie zespoły.

Maxior 01.12.2010 21:23

Rudnes niesamowity chłopak, przydałby się Wiśle. jest bezcenny:D:D

wislacki 01.12.2010 21:28

Coś ziemniaki cicho siedzą, jak na siebie to mizernie. PrzymrOZki...

nbp 01.12.2010 21:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez anka1906 (Post 1020764)
mnie zniszczył trener Lecha z szalikiem swojego klubu "do góry nogami" :)
swoja droga nie mogli tego meczu ustawic na godzine np.14? zawsze to trochę cieplej :)

Mecz tej rangi o 14:00 w dniu roboczym ? Zapomnij :P

Poza tym to chyba Uefa odgórnie narzuca godzinę (?).

Tak przy okazji, jak ma się sprawa z Arboledą i tym Perquis`ie ? Oby dwoje chcą dla nas grać, więc co jest ? Nie podaje się do informacji publicznej, że już poczyniono pewne kroki, żeby dać im nasze paszporty, czy Smuda chce ich jeszcze poobserwować ?

ps. Maxior - obstawiłeś ten mecz na Juve czy to nie Ty ;-) ?

Maxior 01.12.2010 21:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nbp (Post 1020783)
Mecz tej rangi o 14:00 w dniu roboczym ? Zapomnij :P

Poza tym to chyba Uefa odgórnie narzuca godzinę (?).

Tak przy okazji, jak ma się sprawa z Arboledą i tym Perquis`ie ? Oby dwoje chcą dla nas grać, więc co jest ? Nie podaje się do informacji publicznej, że już poczyniono pewne kroki, żeby dać im nasze paszporty, czy Smuda chce ich jeszcze poobserwować ?

ps. Maxior - obstawiłeś ten mecz na Juve czy to nie Ty ;-) ?

ja mam Lech 1x heh po kursie 1.70:D:D

Jazon 01.12.2010 21:38

Amica ten mecz wygra z prostego powodu: Największym zmartwieniem piłkarzy Juve jest to, żeby jak najszybciej wrócić do domu z tego koła podbiegunowego i o niczym innym nie myślą, a największym zmartwieniem sztabu Juve jest to, żeby żaden piłkarz nie zaliczył kontuzji albo zapalenia płuc. Oni mają gdzieś ten "pucharek" (tak o LE pisały włoskie media) i ważniejsze jest dla nich to, żeby się nie sforsować za mocno na ligę, którą traktują bardzo poważnie. Szkoda że Juventus nie może sprawdzić Amiki w normalnych warunkach atmosferycznych i na normalnej murawie, wtedy moglibyśmy coś napisać o rzeczywistej formie polskiej drużyny.

nbp 01.12.2010 21:39

ja też na pyry 1x + wynik całego meczu 2:1 , w 1 połowie 1:0 i na koniec 2:1.

No a resztę kuponów widziałeś, zresztą mamy swój temat na forum ;-)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:55.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl