![]() |
No to kolejny test przed zarzadem. Zobaczymy co z tego wyjdzie, miejmy nadzieje, ze bedzie lepiej niz sie zapowiada. Ale z tymi pytaniami od kibicow to przesadzili, wybrali sobie najodpowiedniejsze dla siebie samych bo akurat teraz sklep czy nowa strona nie jest dla nas najwazniejsza informacją
|
Cytat:
Człowiek liczył, że skoro zarząd "otworzył" się na kibiców to będziemy wyłożenie kawy na ławę i szczere odpowiedzi a tu jak zawsze. "Dzisiaj jeszcze nie, ale już jutro będziemy walczyć o najwyższe cele". Z inwestorem też niech już dadzą sobie spokój. Chyba nikt nie wierzy, że on tu przyjdzie, a ci dalej opowiadają, że to normalne. PS. Dobrze kojarzę, że nie było żadnego pytania o Junco i jego prawdziwych powodach odejścia? |
Cytat:
Masz racje nie jestem kumaty, może nawet nie bystry. Rozumiem że obrażanie jest dla Ciebie normą. Ja nie mam zamiaru ludzi po szalu obrażać. Byłem cierpliwy, wierzyłem, słuchałem i już NIE WIERZE I NIE SŁUCHAM. Mamy kolejnych trenerów którym płacimy, przegrywamy sprawy w sądzie, piłkarze chcą spierd&&&& Inwestor jest tak mityczny że nikt w niego już nie wierzy. Nawet strony internetowej nie potrafią skomunikować. Mamy budżet płacowy 73% (!) Wszyscy mówili o wizji, ja tam wizji nie widziałem Może czas poszukać kogoś kto by to zaczął ogarniać. Może trzeba zatrudnić kogoś kto kompetencjami ogarnie obszary których oni nie ogarniają. I wiecie co...za rok (jak daj Boże się utrzymamy) to nic się nie zmieni. A motyw z pytaniami był kpiną i dla mnie obrazą KIBICÓW. Dobrego dnia |
Widac przynajmniej, ze ucza sie na bledach. Jedziemy teraz z oszczedniejsza wersja, celem na sezon bedzie przede wszystkim nie spadniecie i zajecie sie innymi wazniejszymi sprawami a nie Carrillo, puchary i wyniki. Powolutku i do przodu.
|
Zdecydowanie ważniejsze było dzisiaj to, co nie zostało powiedziane ale co można było wywnioskować:
Na dzień dzisiejszy płynności finansowej nie ma, wynagrodzenia nie są płacone - trzeba jak najszybciej sprzedać Carlitosa i dodatkowo kogo się da, żeby załatać te najpilniejsze dziury. Zarówno Głowa jak i Stolarczyk będą prowadzić rozmowy z piłkarzami, żeby Ci zapomnieli póki co o pieniądzach a skupili się na grze - rozumiem, że ważnym argumentem ma być właśnie to, że namawiać ma Głowa. Każdy kto tego nie "kupi" jest na sprzedaż, najlepiej jak najszybciej. Jak powiedział Głowa - pewne działania doraźne zostały już podjęte - najprawdopodobniej chodzi o krótkoterminowe pożyczki, które mają być spłacone z transferu Carlitosa. Zarząd musi działać tak, żeby zapobiegać 3 miesięcznym opóźnieniom, które umożliwiłyby rozwiązania kontraktów. Odejście Junco jest podyktowane najprawdopodobniej tylko i wyłącznie koniecznością umieszczenia na tym stanowisko kogoś takiego jak Głowa - osoby, która swoim autorytetem będzie uwiarygadniać wobec zawodników całe to "kredytowanie" i będzie brzmiała wiarygodnie opowiadając o "wiślackim charakterze". Zarząd wie, że po kolejnym roku projektu "hiszpańskiego" sytuacja finansowa nie poprawiła się ani o jotę, czyli dalsze brnięcie w tym kierunku oznacza bankructwo w perspektywie kwartału. Dlatego tniemy ile i co się da no i zobaczymy co będzie. Na koniec, żeby nie było - kupiłem 2 karnety:) Kto tylko może niech też kupuje, bo jeżeli miałoby się to skończyć 4 ligą to obawiam się, że pod rządami Majchrowskiego żaden szybki marsz do góry nie jest możliwy. |
Uważam, że Zarząd osobą Arka Głowackiego zapewnił sobie tarczę ochronną na najbliższy sezon. Ciężej przyjdzie kibicom atakowanie i rozliczanie za ewentualne niepowodzenia sportowe dyrektora sportowego,który jest legendą klubu.
A obniżenie budżetu sugeruje o co będziemy walczyć w przyszłym sezonie. |
Cytat:
Klub stronę robi na umowie barterowej, to wiele wyjaśnia, gdzie my jesteśmy. :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Dlatego należy sprzedać szybko Carlitosa, trzymać kciuki za podobną rundę w wykonaniu Imaza i jego także opchnąć w zimie.
|
No w dupie jestesmy od dwoch lat, dokładnie. Kazdy to wie, dlatego to nie czas na marzenie o wynikach, o dobrym trenerze, o pucharach bo sa inne wazniejsze kwestie. Jesli dojdziemy do momentu kiedy bedziemy wyplacalni, nie bedziemy mieli zaleglosci, wtedy mozna smialo decydowac sie na takie opcje. Zarzad sie pospieszyl. Najmsieszniejsze, ze wiekszosc kibicow chciala tego samego, nie wyszlo i oczywiscie zarzad winny wszystkiemu a pierwsi do krytykowania sa ci sami kibice;)
|
Cytat:
|
Sam klub tęż najwyraźniej długo nie był w stanie tego zaakceptować. Dlatego zwolniono Kiko.
|
Cytat:
Patrz imienniczka z Płocka - budżet, transfery i decyzje. Mamy prawo krytykować i rozliczać Zarząd bo swoimi decyzjami i słowami nie pomaga w wychodzeniu na prostą. Wdowczyk, Kiko i Carillo na utrzymaniu - to już idzie na konto TS. |
W dupie to my jesteśmy od lat siedmiu. Od dwóch jesteśmy w dupie czarnej i, co mnie najbardziej boli, nie wiadomo czy z tego finansowego szamba w najbliższych latach będziemy mogli w ogóle próbować wyjść.
Szkoda, bo sezon który się miesiąc temu zakończył dawał jakieś silne nadzieje, że idziemy w dobrym kierunku. Aż tu jebudu z grubej rury znowu okazało się, że żyliśmy mocno ponad stan. |
Czyli wyszliśmy z matrixu złudzeń życia ponad stan i witamy w siermiężnej rzeczywistości. Trzeba z tym żyć. Część kibiców może byc rozczarowana bo uwierzyła w nieodległy raj, a tu takie rozczarowanie.
Trzeba taniej robic wyniki takie jak teraz. I liczyć że kogoś wylansujemy i sprzedamy za większą kasę. |
Więcej cierpliwości w zarzadzie bo sie zachowują czasem jak Cupiał.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
A zrobili dwa w tył ;)
|
Głowacki: Wprowadzenie młodzieży do zespołu CELEM NADRZĘDNYM
czyli nie ważny wynik, miejsce, piłkarze, finanse, tylko wprowadzenie młodzieży no ku.rwa większej głupoty się nie spodziewałem |
Mnie martwi co innego.
Skoro miesiąc temu chcieliśmy Lloncha zatrzymać niezależnie od ceny (sam zarząd przyznał że dostał wszystko co chciał), a teraz "zmieniamy front" to ja się pytam o co chodzi? Czyżby nawet zarząd zrozumiał, że nowego inwestora nie będzie i nie ma co się łudzić czy wyszły nowy trupy z szafy (działania Junco?) i stąd takie sztukowanie? |
Cytat:
I te kroki to miały być puchary czy co ? Prosze wyjasnij nierozumnym jak to jest ze rok temu bylo ok a teraz jak piłkarze zeszli z kontraktów jest lipa? Wyglada to na "Valckx vol 2.0" |
Cytat:
|
Cytat:
|
A Ty myślałeś, że inwestor będzie. Masakra wpadliśmy w czarną dziurę bez wyjścia, zarząd vide TS Wisła nie udźwignął odpowiedzialności za sekcję piłkarska. Cupiał miał w tym miejscu rację, że sprzedaż klubu wcześniej TS jest równoznaczna z jego upadkiem krótkim czasie. Co do samej konferencji - kabaretu ciąg dalszy.
|
Może dlatego, że kadra liczyła prawie 30 zawodników na kontraktach ?????
A może dlatego, że do wypłat na wynagrodzenia wliczono również spłaty Jovanicia i Jovanovicia ??? To pierwsze pewne, to drugie nie wiadomo....... Co zaś do zarzucenia dotychczasowej polityki klubu - skoro przychodzili do nas zawodnicy na kontrakty 1+1, czy tak jak Llonch 05,+1, to w ten sposób nie można zbudować drużyny - negocjacje z Llonchiem udowodniły, że niestety gracz, który wypromuje się poprzez grę w naszej ekstraklapie zawsze może trafić do lepszej ligi, grać za wyższą gażę, której my mu nie damy (200 tys euro dla Pola to u nas max wszystkich maxów i pobożne życzenia). Carlos, również nie pali się do przedłużenia kontraktu, podobnie jak Imaz i Basha, którzy po prostu przystali na zaakceptowanie przedłużenia kontraktów o kolejny rok, bo nie mieli innego wyjścia. Budowanie w ten sposób kadry co rok, jest raczej mało rozwijające i utrzymuje tymczasowość - z drugiej strony zakontraktowanie hiszpańskich graczy na okresy dłuższe (2+2) powoduje, że jak się nie sprawdzą mamy gościa 2 lata na utrzymaniu kontraktu, nawet jeśli jest on śmieszny (przyjmując 30 tys zł miesięcznie - daje to 360 tys zł rocznie) i 3 takich niewypałów daje nam ponad milion zł wydatków rocznie....A niewypały mają prawo się zdarzyć... Pozostaje jedynie liczyć, że uda się nam sprzedać Carlosa Lopeza za więcej niż czapka śliwek i klub dzięki temu nie tyle spłaci długi, ile odzyska płynność finansową, bo tak naprawdę to jest istotne...... |
Cytat:
|
Tego nie wiem bo nie widzialem sprawozdania finansowego. Przychod to nie zysk, przychod to nie budzet.
|
Cytat:
Finanse najwazniejsze, dlatego wprowadzanie młodziezy. Taniej i szansa sporego zarobku! Wynik - jak spłacimy długi będzie ważniejszy. |
Cytat:
Wie ktoś kiedy kończymy spłacać jeszcze stare długi dt. piłkarzy (balkany)? |
Cytat:
|
No nie mamy dlatego mamy ciezej i pod gorke. Za rok w raporcie deloitte bedziemy mieli ponizej 60% wydatkow na wynagrodzenia w zestawieniu do przychodow, to bedziecie plakac, ze chujowe miejsce w lidze i, ze wiedzieliscie, ze tak bedzie;)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Każdy w połowie ogarnięty wie, że nie mamy. Nie trzeba ryzykować ligowego bytu, żeby się o tym przekonać. Cienko przędziemy w CLJ i właściwie nie mamy zawodników w młodzieżowych reprezentacjach. To może być jakaś wskazówka.
|
Cytat:
1. Arsenic ma wpisaną kwote odstępnego 1,75 mln euro a za Carlitosa na razie dają 1,2 mln euro - nijak nie wychodzi 4 mln. 3 mln euro na ten moment. 2. Nie sądzę żeby ktoś był tak naiwny i wpisał do bużetu tak niepewną pozycję jak dofinansowanie przez przyszłego udziałowca. |
Odbijanie od ściany do ściany taką strategię funduje nam po raz kolejny ten zarząd. Niestety za moment ścian braknie i upadek w przepaść jest kwestią czasu. Na miejscu zarządu i właściciela szukałbym od zaraz podmiot, któremu można byłoby ten klub sprzedać. TS wypracowuje cały czas nowe długi i o tym trzeba pamiętać. Wyjście z kryzysu finansowego bez kasy z zewnątrz jest niemożliwe. Zarząd nabiera kibiców, że to jest możliwe a wiadomo, że nie jest.
|
A co do tej kwoty odstępnego u Zorana to jest pewniak? Bo przecież na dzisiejsze realia piłki europejskiej to są drobne.
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:06. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl