![]() |
Ja uważam, że kibice Wisły powinni jak najszybciej rozpocząć ostrzejszy protest w sprawie inwestycji przy R22. Trwająca już 6 lat inwestycja stadionowa jest nadal poważnie zagrożona możliwoscią jej nie dokończenia a hala TS została całkowicie odrzucona. Walka o interes Wisły w Krakowie dopiero powinna sie teraz rozpocząć na dobre i aż do skutku.
Powinniśmy na każdym meczu w nowej rundzie wywieszać hasła takie jak : " wracamy w Czerwcu na R22 " oraz " hala TS Wisła musi powstać " a od teraz już, należy przeprowadzać wszelkiego rodzaju protesty i pikiety także pod Urzędem i Radą Miasta, aż interes Wisły zostanie pozytywnie załatwiony. Radni w swojej uchwale, zobowiązali prezydenta Majchrowskiego do realizacji powtania hali TS Wisła a reakcją tegoż prezydenta, było złożenie wniosku w Urzędzie Marszałkowskim o odebranie Wiśle TS dotacji unijnej oraz odmowa powstania tej hali. Nie powinno to nikogo dziwić, jeśli prezydent Miasta Krakowa jest kibolem i współwłaścicielem klubu konkurencyjnego Cracovii i nie chodzi tu tylko o konflikt interesów ale i o wrogie traktowanie Wisły przez prezydenta, który publicznie i perfidnie podjudza kibiców swojego klubu do nienawiści wobec "psów" z Wisły. Trzeba jak najszybciej doprowadzić do realizacji uchwały Rady Miasta, w związku z tendencyjnie wrogą postawą prezydenta miasta wobec Wisły. Posłuchajcie się starego kibica i zrozumcie, że jeśli teraz nie zadbamy sami o nasze sprawy, to stadion nie zostanie ukończony w terminie, gdyż już są ogromne opóźnienia a brak w najbliższym miesiącu przetargów na płytę boiska, IT, drogi, parkingi itp. zaowocuje najprawdopodobniej opóźnieniem rocznym w oddaniu nam stadionu kompleksowo i zgodnie z wcześniejszymi ustaleniami, gdyż w trakcie tegorocznej kampanii wyborczej, już nikt nie będzie się tymi sprawami zajmował i bez kasy oraz niezbędnych przetargów, sprawa przeciągnie się na rok 2011 . Majchrowski najpewniej o tym wie, bo przecież nie przeznaczył ani złotowki w swojej autopoprawce do budżetu na 2010 rok w celu zabezpieczenia śrdków co do dokończenia stadionu na pominięte dotąd i niezbędne prace, a nawet nie zastosował się do uchwały Rady Miasta, wzywającej go do poinformowania wszystkich o wysokości tych brakujących prac oraz kosztów, i dlatego dzisiaj z premedytacją zwrócił się słowami o "psach" do wyborców Cracovii, gdyż w związku z nieuniknionymi opóźnieniami stadionowymi na Wiśle oraz odmową w sprawie hali, spodziewa się braku Wiślackiego poparcia wyborczego. Nie pozwólmy aby uniemożliwił nam terminowy powrót na R22 oraz żeby przerobił nasz stadion na potanioną budę dla "psów", do której trzeba będzie chodzić w błocie i kaloszach. Nie pozwólmy też, aby Majchrowski nawet bez stosownej uchwały Rady Miasta czyli z własnej inicjatywy, znajdował w budżecie miasta środki na lodowisko oraz hale swojej Cracovii czy inne inwestycje miejskie a Wiśle odmawiał nie tylko dokończenia stadionu, ale i powstania hali, mimo iż Rada Miasta go do tego zobowiązała stosowną uchwałą. Rada Miasta w dniu 17 XII 2009 uchwaliła kierunki działań dla przezydenta w sprawie realizacji hali a prezydent w pięć dni potem, czyli natychmiast, bez jakichkolwiek działań czy starań w tym kierunku, w dniu 22 XII 2009 w swojej autopoprawce do budżetu na rok 2010 odrzucił w całości, w tym nawet sfinansowanie projektu tej hali, nie mówiąc tu o wskazanym przez Radę Miasta, przejęciu gruntów pod tą halę. To jest niezgodne z prawem administracyjnym czy standardami urzędniczymi i tendencyjnie wrogie , działanie na szkodę Wisły, przy jednocześnie jawnym wspieraniu Cracovii, której jest współwłaścicielem, co stanowi ewidentny konflikt interesów tych 2 klubów, na korzyść Cracovii. Dlaczego Majchrowski nie może na przykład skorzystać z dofinansowania hali z środków Ministerstwa Sportu i czy w ogóle o takie rozwiązanie zabiegał ? Dlaczego wreszcie, nie można postąpić tak jak z halą w Czyżynach, czyli wesprzeć inwestycji niezbędną kwotą do powstania projektu i uratowania dotacji unijnej na zasadach kredytu długoterminowego lub szukania inwestora ? Dlaczego prezydent tak jawnie może łamac swoje obowiązki i jeszcze ubliżać Wiśle od "psów", narażając kibiców i miasto na niespotykaną oraz drastycznie groźną eskalację " świętej wojny ". To jest sprawa dla prokuratury oraz odpowiednich ministerstw rządowych. Sprawy hali TS Wisła nie wolno nam odpuścić. Nie jest bowiem powiedziane, że nie można do niej wrócić i uratować wyrzucone na śmietnik w ostanim głosowaniu radnych, 34 miliony zł dotacji unijnej. Trzeba prezydenckiemu kibolowi Cracovii i Radnym Miasta Krakowa, przywrócić pojęcie gospodarnosci i służebności na rzecz swoich wyborców oraz miasta Kraków. Trzeba im nakazać realizację swoich własnych uchwał. Walka o rozwój Wisły i Krakowa dopiero się zaczyna. Zbiega się ona z kampanią wyborczą do samorządów i trzeba zmusić polityków i Radnych do uszanowania woli i głosu wyborców oraz ich własnych postanowień. Im będzie głośniej i ostrzej z naszej strony, tym większy odniesiemy sukces w walce o przywrócenie normalnosci i gospodarnosci w naszym mieście oraz przy R22. http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=22426 http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...isly,id,t.html Uwierzcie mi, że walka ta jest nieodzowna i konieczna, jeśli nie chcemy dopuścić do degradacji naszego klubu w Krakowie a zagrożenia są wręcz epokowe. Brak stadionu w terminie i jakosci zgodnej z planami, to potężne kłopoty Wisły SA, jeśli znowu poprzez utrudnienia i brak pucharów przy R 22, Wisła z nich odpadnie a klub będzie musiał kolejną rundę grać bez kibiców i kasy z biletów. Nie chcę nawet myśleć, co by się stało, jeśli Cupiał by już tego nie wytrzymał. Zaś brak hali TS to upadek wielu sekcji sportowych TS i degrengolada 103 letniego TS. Nie wolno się poddawać i zaprzestać starań o halę. Zamiast otrzymać za zasługi w promocji Krakowa, należne wsparcie ze strony miasta dla mistrzowskich klubów SA i TS, dostajemy odpowiedź od miasta, że czeka nas regres w rozwoju. Jednocześnie inwestycje na Cracovii są niczym nie zagrożone a wręcz są przeprowadzane błyskawicznie i perfekcyjnie, choć klub ten nie przysporzył miastu tylu zasług, co ostatnio Wisła. To jest nieakceptowalne pod każdym względem. W innych miastach polskich i na świecie, taki stan rzeczy jest nie do pomyślenia. Tam dbają o kluby przynoszące im rozgłos a Legii, inaczej niż Polonii, to nawet budują za pieniądze miasta, bazę i boiska treningowe z oświetleniem oraz podgrzewaną czy sztuczną murawą. Czas to uświadomić naszym rajcom i politykom miejskim. Czas na protest aż do skutku. Kluby TS i SA wraz z SKWK oraz resztą Wiślaków, muszą ramię w ramię podjąć stosowne działania od zaraz. Namawiam także do jak najszybszej integracji rozproszonego środowiska Wiślackiego w Krakowie, na rzecz zadbania o należny Wiśle, interes w naszym mieście. Ps. dj_ibutti - nie mylisz się, budowa przy R22 nie tyle stanęła całkowicie, co od jakiegoś czasu znacznie została spowolniona. Do tej pory bowiem, nie ma brakującej korekty projektów stadionu a nawet nie ma nowego projektanta, który mógłby te korekty poczynić. Dopiero po tych korektach, można zamawiać niezbędne prefabrykaty do dalszej budowy a to niestety wymaga swojego czasu i stąd już są przestoje a czekają nas jeszcze większe. Majchrowski do dziś nie przedstawił kosztów ostatecznych naszego stadionu oraz niezbędnej infrastruktury stadionowej i wokól stadionowej, mimo że był do tego zobowiązany przez Radę Miasta. Mało tego, skłamał wszystkich, że wymiana płyty boiska zawiera się w kontrakcie Polimexu, gdyż Polimex zaprzeczył temu oficjalnie. Prawdopodobnie teraz szuka potanienia wykończenia stadionu, chcąc między innymi przeszklić go tańszymi szybami i pewnie odbiegającymi od wymaganej normy aby kłamstwo to ukryć i tym sposobem znaleźć brakującą kasę w kontrakcie z Polimexem, na wykonanie murawy boiska, zapewne jakiejś najtańszej z możliwych a my będziemy musieli po paru miesiącach, tę murawę i te przykładowe szyby wymieniać. Znając życie, jego urzędniczy nadzór budowlany, przy ciągłym braku architekta odpowiedzialnego za projekt, przyklepie wszelkie zmiany i potanienia i tak nie dość, że po terminie, to jeszcze nie w zgodzie z oryginalnym projektem, otrzymamy podwójny bubel stadionowy a`la Obtułowicz & Majchrowski. |
Przejeżdżam tamtędy 4 razy w tyg. na siłownie i właśnie coś nie zauważyłem, żeby dźwigi zmieniały pozycję, stąd pytam. A podobno konstrukcja dachu miała być skonczona do stycznia.
|
Odnośnie prac na budowie stadionu, cytat ze strony ofcjalnej:
"Czas między Bożym Narodzeniem a Nowym Rokiem to okres wytchnienia dla pracowników budowy stadionu przy Reymonta 22. Na budowie pojawia się niewielu robotników. Ci, którzy nie mają wolnego, pracują między innymi przy składaniu kolejnych elementów dachu. Najważniejsza poświąteczna informacja z budowy jest taka, że zgodnie z zapowiedziami przed świętami został zalany strop nad częścią parkingową, która znajduje się w podziemiach trybuny zachodniej. Koleje elementy tej trybuny będą już ustawiane z prefabrykatów, więc ich montaż, który rozpocznie się po Nowym Roku, powinien iść szybko." I jeszcze a propos Majchrowskiego i jego zaangażowania w budowę hali Wisły: http://www.youtube.com/watch?v=VFUrA0ikR14 Jasno określił swoje sympatie klubowe. Pewnie nie ma to prostego przełożenia na politykę ale ... |
Widzieliście Fakty w TVN? Było o majcherku i tym co powiedział:p I mimo że nasz stadion zostanie wybudowany w tym roku to chyba już żaden Wiślak na niego nie zagłosuje:lol:
|
Cytat:
A przepraszam, jednak widziałem: http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=22426 |
Tak prawdę powiedziawszy ,to wisi mi czy jakiś majchrowski jest kibicem Wisły.
Nasz klub ma wielu prawdziwych kibiców i tacy jak on ,są nam zbędni. Jedno co bym chciał ,to jego mordy nie oglądać na Reymonta.... |
Będzie otwarcie Naszego stadionu i mam nadzieje ze nikt z Wislaków oraz naszych władz nie pozwoli mu(obrzezanemu majchrowskiemu) na jego otwarcie !!!!!
|
Majchrowski najwyraźniej utracił instynkt samozachowawczy. Teraz zczaił się, że palnął głupotę i zaczął się wycofywać, przepraszać, ale jest już za późno. Zresztą, mnie wisi, komu on kibicuje, co gada. Bardziej zniechęca mnie i innych kibiców Wisły to, co robi. Traktowanie po macoszemu budowy naszego stadionu, udupienie hali. Szkoda, że jeszcze rok ta menda będzie nami rządziła...
|
przed chwilą oglądnąłem fakty w TVN- Nieźle dolali oliwy do ognia. Ale to dobrze, bo może więcej ludzi przejrzy na oczy i przekona się na kogo głosować :D
|
A co mowili, bo nie mialem mozliwosci ogladac?
|
Cytat:
|
Cytat:
nie wiem jak mozna o tym nie bylo slyszec hehe.. http://www.tvn24.pl/28377,1636284,0,...wiadomosc.html majcher tlumaczy sie bardzo elegancko. "jak kogos dotknalem to przepraszam" ... .- niech te przeprosiny sobie wsadzi w du.. WISŁA KRAKÓW. Pamietaj ty kur* żydowska, IZRAEL to twoja wioska. |
Szkoda że nic nie powiedzieli w tym materiale o tym jak fantastycznie prezydent zachował sięw sprawie hali. Szczególnie tą prośbą o odebranie TS-owi dotacji unijnej.
|
Jeśli jego wredny ryj jakimś sposobem pojawi się na R22 to bedzie miał "uroczyste" powitanie. Nikogo zaczęcać nie trzeba będzie, do powitania go odpowiednimi hasłami i przyśpiewkami. Nawet jakby to miało trwać 90 minut. A ze stadionu opuszczanym w pośpiechu ochraniać go będzie straż miejska. Taki widzę jedyny scenariusz.
|
Cytat:
Jeszcze raz: Cytat:
|
Panie Darku.
Też nie ma co aż tak strasznie demonizować.Majrchowski to ... (wiadomo kto), ale jednak nie można odmówić mu tego, że jednak rozpoczął powolną modernizację stadionu Wisły (jeszcze grubo przed Euro).Szkoda tylko, że powierzył te zadanie swojemu "koledze" od kosciołów ew muzeów. Nie ma co siać populizmu. |
Dodając do tego co napisał Pablo84 , przypomnę szanując Pańskie zasługi (chwała) , że w dużej mierze euro12 w Krakowie nie mamy dzięki Pańskiemu PIS-owi , i to też jest fakt niezaprzeczalny.
Majchrowski to mega populista , a nie żaden kibic , nie ma co nad tym dywagować bo to troszkę dziecinne. Dziś , no cóż , tylko sie kompromituje. Parę lat temu , jak prezydent USA przyjechał do Krakowa, Nasz Jacuś- pacyfista udawał Wiślaka i na mecz przyszedł zamiast go przywitać. I na różnych topowych meczach często bywał , fetował , drinki pił i uszami klaskał. Stadiony ?? chciał budować jeden wspólny , , wycofał sie bo musiał , docelowo nie zależało mu na żadnych stadionach. Zwodzenie i zbędny koszt. Taka jest prawda. Jego prezydentura ? Jest tak piękna jak ta hala w Czyżynach... , a prestiż i poziom taki jak nauczanie w jego szkołach. |
Pomimo tego, że pan Darek się ewidentnie próbuje promować, to nie można mu zarzucić kłamstwa. Kiedyś w ramach "dziennikarskiego śledztwa" odnośnie stadionu zaglądałem w protokoły, KRSy itd. I nazwisko Pana Darka dość często się przewijało. Natomiast nie przywiązywał bym wielkiej wagi do klubów. Piszecie bodajże że Bystrowski jest hipokrytą, bo pisał na blogu o hali a zagłosował przeciwko. Po prostu klub PO wprowadził dyscyplinę i musiał tak zagłosować jak cały klub. PO zagłosowało przeciwko Majchrowskiemu i budżetowi. A osobiste preferencję Bystrowskiego/Fedorowicza i reszty nie mają nic do tego.
Podobnie jak Pan Darek pisał o tym, że "nie lubi" PiSu, ale jednak jest jego członkiem, bo podejrzewam że jako niezrzeszony by nie zaistniał. A co do Majchrowskiego, od dawna wiadomo jaki on jest i dawno temu powinien za parę rzeczy beknąć, problem w tym że, jak jest trzeźwy, to jest wybitnym taktykiem. Wie jak to zrobić, żeby w razie czego za wszystko odpowiedział jego współpracownik, a już najlepiej prezes jakieś prywatnej firmy (kto trochę śledzi krakowskie inwestycję, ten wie o czym mówię). Jest też mimo wszystko dobrym prawnikiem i wie co powiedzieć może, a czego nie. Oczywiście, jest również znany ze swojego prostactwa i miłości do trunkow (sprawa motelu Krak nagrana przez dziennikarza RMFu) i to wczoraj wylazło, za pewne wraz z %. |
Panie Radny , nie musi sie Pan promowac i lansować i staram sie nie odbierac w taki sposób Pańskich wpisów ,mam swoje stałe poglądy polityczne i cały ten temat nie ma na to wpływu.
Może troszkę przynudzę , może off-top robię , ale nurtuje mnie problem straty Euro i zachowanie pierwszoligowych krakowskich polityków( Fedorowicz , Rokita , Ziobro , Wasserman , inni posłowie z Małopolski) toż to w większości "wierchuszka" tamtejszego rządu i opozycji . Szokuje mnie że nikt nic nie zrobił , totalny tumiwisizm.Czy wiadomo Panu coś na ten temat ?? Jak to wszystko wyglądało ?? Bo przykładowo na dziś ( i nie tylko) postawa p. Fedorowicza to mi chwilami Majchrowskiego przypomina. Ustawic saię do kamery ,pouśmiechać , powymądrzać i to...wszystko. Zna Pan jakieś KONKRETY w tym temacie ? |
Ale Pan był.
|
Cytat:
|
Mialem bardzo ciekawa rozmowe wczoraj ze swoja rodzinka , ktora mieszka w Krakowie .Musialem niestety przyznac Im racje - gdy pojawily sie plany Euro 2012 w Polsce , Krakow (a dokladniej ludzie sprawujacy wladze )po prostu sprawe olal , gdyz nie wierzyl , ze ktos przy zdrowych zmyslach pozwoli na zorganizowanie mistrzostw w Polsce.Gdy natomiast zapadla decyzja , ta banda uznala , ze ze wzgledu na znaczenie zarowno kulturalne jak i sportowe Krakowowi sie automatycznie naleza.Do dzis nie moge przelknac tej gorzkiej pigulki , a jak jeszcze zobaczylem wypowiedz Prezydenta Stolecznego Krolewskiego Miasta Krakowa sprzed dwoch dni to az sie trzese od srodka ( i nie sa to bynajmniej efekty po-sylwestrowe)
|
Akurat to, że się nawet bez walki należało Krakowowi EURO to prawda. Kto przy zdrowych zmysłach mógł sądzić, że mistrzostwa przypadną Poznaniowi, który ma aż JEDEN pięciogwiazdkowy hotel. Kto mógł przypuszczać że UEFA weźmie w ciemno dwa stadiony na papierze od jednego już budowanego? Dla mnie oczywistym było, że Kraków musi być w gronie organizatorów. Walory tego miasta grupo przewyższają Poznań, Gdańsk i Wrocław i dla zdrowo myślącego człowieka jest to rzecz oczywista. Mówiąc o walorach chodzi mi o bazie hotelowej, odremontowany dworzec, drugie pod względem wielkości lotnisko w kraju, najprężniej rozwijającą się w kraju komunikacją miejską, czy też błoniami obok stadionu. Błonia ideale miejsce na strefę kibica. Kraków nie musiał walczyć, bo nie miał żadnej konkurencji zdawałoby się. Wystarczyło żeby majcher i ska na czas dostarczyli zgłoszenie...
|
|
Ja bym prosił aby koledzy dali spokój panu Darkowi Olszówce. Czy się promuje czy się nie promuje to mnie nie interesuje. Podobnie czy był czy nie był członkiem PiSu. Faktem jest, ze się zaangażował dla sprawy wiślackich inwestycji i zrobił w tym temacie więcej niż tutejsi krytykanci. Jak chcecie głosować na Bystrowskiego czy innego Federowicza to proszę uprzejmie (zasłużyli na to oddaniem dla sprawy Wisły, prawda?:evil:), ale to nie jest temat polityczny więc dajcie sobie spokój. Dla mnie Ci którzy głosowali przeciw hali, nieważne z jakiej są partii są skończeni. I tyle.
|
Cytat:
|
Rozumiesz słowo pisane drogi kolego? Mój post nie dotyczy czasów obecnych. Nigdzie nie rozważam, który stadion stanie pierwszy.
|
Dziękuję Panie Darku za odpowiedź , to co Pan napisał tylko potwierdza to co już wiedziałem w temacie euro12 . Liczyłem trochę że zna Pan i ujawni jakieś zakulisowe "smaczki" ale zapewne to nie czas i miejsce.
To co Pan napisał o bohaterach naszej porażki świadczy tylko o miałkości krakowskiej (małopolskiej) klasy :D politycznej . Ziobro i Rokita raz że sport mają bardzo głęboko w...poważaniu ,a dwa to najchętniej zamknęliby wszystkie stadiony , knajpy po 22 , spacyfikowali kibiców , pijanych rowerzystów i hałasującą młodzież. Ziobro dorzuciłby gratis każdemu podsłuch. I on chciał być prezydentem Krakowa , chroń nas Boże. Wasserman , jak były głosowania w sejmie w sprawie dofinansowania Balic to chciał jak najmniej pieniędzy na to dać żeby.. mu zbyt często samoloty nad domem nie latały bo jego rodzina potrzebuje spokoju. itd, itp. Mimo to niepojęte dla mnie jest jakim cudem uwczesne pustynie piłkarskie (Gdańsk i Wrocław) potrafiły przeforsować swoje kandydatury. Wiem , Schetyna i Tusk , ale to ma oznaczać że lobbing "góry przenosi" ?. Smiech pusty mnie ogarniał jak słyszałem mamienie różnych pseudo zorientowanych że "jesteśmy w grze , nie wszystko stracone , Ukraińcy się potkną 6+2 , 6+4 itp" A jak już klamka zapadła to nagle Wasserman się znalazł , niby-oburzoną gębę do kamery wtykał , żenada. Dzisiaj nowa przynęta-nadzieja bo we Wrocławiu widomo(bardzo poważne) kłopoty mają. Wierzy Pan w to że im odbiorą euro ? Ja jakoś nie bardzo , żeby nie powiedzieć wcale. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ja osobiście uważam ,że mu wolno. Są oczywiście twardziele,którzy kontestują wszystko dookoła ,tyko dla samego faktu by poczuć się ważnym. |
Cytat:
Cytat:
To jest forum Wisły, a nie słup ogłoszeniowy na którym wiesza się plakaty wyborcze. |
Chłopie daj już sobie spokój, albo może napisz co Ty zrobiłeś dla hali i stadionu. Chętnie bym się dowiedział.
Skoro po jego (tzn. radnego Olszówki) poprawkach to po jego poprawkach. Miał napisać, że po poprawkach radnej Jantos? A jak wiesz, ze to nie poprawki radnego Olszówki to napisz, co Ci szkodzi:-P |
gdybym był z Krakowa zagłosowałbym na p. Olszówkę tylko i wyłącznie wtedy kiedy reprezentowałby partię PO, a tak... to... ehh...
a co do stadionu, nie zauważyliście, że to metalowe rusztowanie, które będzie dachem, ma inny kolor niż rusztowanie pod dachem trybun E i D.. troszkę mnie to martwi.. bo śmiesznie to będzie wyglądać.. trybuny niespójne, odległość od boiska spora, krzesełka niebieskie z żółtymi schodkami, okrąglak z dupy (jakie poprawki w tej sprawie zgłaszał pan radny?) i do tego dach kolorowy... |
Cytat:
Niewielu jak widać jest polityków którzy chcą wspomóc Wisłę i kibiców..... (stadion, hala) A Pan Olszówka przynajmniej próbował i ja to doceniam. |
Dokładnie.
To jest forum Wisły i temat jest o budowie stadionu, gdzie niewątpliwe zasługi ma radny Olszówka. I ma prawo powiedzieć i przyznać się że to dzięki jego poprawkom przeszła sprawa NASZEGO stadionu. A czy waszym zdaniem to mało czy nie, czy jest sens głosować na "ostatniego sprawiedliwego" to już wasza sprawa. Ja uważam że właśnie przez takie węszenie i szukanie spisku Wisła ma tak mało przedstawicieli i jednocześnie możliwości w radzie miasta. Na całym świecie jest tak, że każdy głosuje na swojego. Jak widać tylko nie u nas, bo już jest "ostatni sprawiedliwy" i tym podobne. Zrobicie jak uważacie za stosowne, ja tam już wiem na kogo oddam swój głos. A mianowicie na kogoś kto dba o mój klub, kto zgłasza poprawki, składa interpelacje, odbywa rozmowy poza kulisami, jest źródłem informacji dla nas na przeróżne tematy żeby pokazać jak to rzeczywiście wyglądało itp. Uważam że taka osoba jest godna naszych głosów. Ale powtarzam, zrobicie jak będziecie uważali. Tylko przestańcie najeżdżać na radnego Olszówke. Co do samego stadionu - mam cholerne obawy jeśli chodzi o planowe oddanie stadionu po tym, co usłyszałem z (przyznaje się, do przedwczoraj "mojego" kandydata) ust Majchrowskiego. Wyszło szydło z worka, ani jemu, ani POpaprańcom ani chyba nikomu nie będzie zależało na planowym oddaniu stadionu, tylko nam, kibicom, a to może być za mało ... |
Panowie , temat jest związany z Wisłą , pan radny Olszówka zechciał osobiście z zabrać głos , przedstawić swój pogląd na sprawę , ,zrobił to . Odpowiedział wielu osobom na frapujące nas kwestie , przedstawił swoje zdanie i DZIĘKI mu za to. Zapraszamy do stałej konwersacji , bo bez tego są tylko gdybania , plotki i domysły. Nosi Wisłę w sercu , działa dla NAS , bardzo dobrze , tylko tak dalej. W tym aspekcie w 100% Go popieram . Jaki ma w tym swój osobisty cel ? Domyślam sie ale nie wnikam , jego sprawa , mnie to nie interesuje.!!!
Jestem aktywnym wyborcą , chodzę głosować i wiem na kogo. Szkoda że inni radni czy nawet "nasi" posłowie (Fedorowicz czy też...RAś :D) nie próbują się tą drogą komunikować. Pytań i kwestii byłoby wiele. |
Dla mnie sprawa dwóch nazwisk jest całkowicie jasna:
Pan Dariusz Olszówka na pewno dotychczasową działalnością na rzecz Wisły w pełni zasługuje na mój głos w nadchodzących wyborach i zaufanie. Natomiast Jacek Majchrowski ani w tych, ani w żadnych innych wyborach mojego głosu nie dostanie, po skandalach i krętactwach, których jesteśmy świadkami. Posłowie PO, na czele z dwulicowymi Fedorowiczami również moich głosów nie dostaną - w ostatnich tygodniach nie zrobili kompletnie nic dla Wisły, gdy była w potrzebie. Zresztą, nie tylko wtedy. Pokazali, że dla nich najważniejszy jest wyłącznie interes partyjny i własne stołki. Nie oddam głosu na nikogo, kto jest przeciwko Wiśle, ma głęboko w d....e jej dobro, a na meczach pojawia się jedynie po to, by zamanifestować swą obecność z gębą pustych frazesów i zbałamucić naiwnych wyborców. |
Dla wszystkich którzy zapomnieli o tym co przesądziło o braku Euro w Krakowie (mowa o rankingu miast):
http://stadiony.net/news.php?n=213 I radze zwrócić tu na "Terminowe przekazania do sztabu Euro 2012 dokumentacji zgłoszeniowej miast kandydujących" co pokazuje które miasta potraktowały Euro poważnie. I proszę już nie powttarzac, że Kraków nie potraktował tematu Euro poważnie! |
Cytat:
1. Pis nic nie robiło 2. PO się kłuciło 3. Majchrowski miał w dupie 4. Federowicze to chojraki... Więc morał jest taki, że nie ma na kogo głosować... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:00. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl