![]() |
Cytat:
|
Sędzia - i co z tego? Najlepszym wyjściem obecnie dla Kaczora byłoby przegrać 49% i to z klasą.
Zwycięstwo bowiem będzie dokładnie takie samo jak Pyrrysa pod Asculum. Prezydent Kaczyński to PIS z poparciem ok. 15% w nastepnych wybnorach parlamentarnych i jeszcze gorszym wynikiem samorządowym Cytat:
|
Dobry dokument na tvp1 był teraz. Trochę pod kampanię wyborczą podchodził.
PS. Zainspirowany protestem kibiców Lecha w Wielkopolsce przeciwko spółce Agora a konkretniej przeciwko Gazecie Wyborczej naszła mnie taka myśl aby coś takiego zorganizować w Małopolsce a potem rozszerzyć na inne kluby i województwa. W końcu walczymy o wizerunek kibica bez podziałów. Kibice stadionowi to jedna z grup w Polsce, która przywiązuje wartości do patriotyzmu i ojczyzny. Kibice wszystkich klubów potrafią się zjednoczyć na mecz reprezentacji. A patriotyzm Gazecie Wyborczej jest nie na rękę. Dlatego trzeba zaprotestować. Chciałbym w tej sprawie wystosować pismo do władz SKWK czy uważacie to za dobry pomysł ? |
Ja chyba oddam głos na Olechowskiego, ponieważ jest z Krakowa i nasze miasto zawsze będzie oczkiem w głowie i przy nim nie zginiemy. Euro by nas nie ominęło itp...
Proszę tylko kogoś obeznanego o trochę wiadomości o Olechowskim, czy nadal jest związany jakoś z Krakowem? PS Czy to właśnie Napieralski, najmłodszy kandydat, był kiedyś związany z którąź z grup Ultra w Polsce? |
Cytat:
Hola hola Proszę Pana, Troszeczkę się chyba zagalopowałeś, po pierwsze pogrubianie nie jest potrzebne potrafimy czytać ze zrozumieniem i nie Musisz nakierowywać nas na najważniejsze Twoim zdaniem konkluzje. mam nadzieję że na te oskarżenia masz jakieś dokumenty ?? Jeśli już ponoszą odpowiedzialność za stan Państwa to w takim samym stopniu jak wszystkie ekipy rządzące wcześniej włącznie z wiadomą ekipą .... Kto dopuścił się aby tym samym samolotem leciał taki skład ??? ano chyba organizator a kto nim był powinieneś wiedzieć skoro masz ugruntowane poglądy i wiedzę. Rozumiem że Klich i Tusk mieli stanąć na Lotnisku i zabronić pilotowi lądować ... w sumie nawet niezły pomysł ... Naprawdę nie chce nikogo bronić i oskarżać ale bardzo proszę ochłoń troszkę i staraj sie być bezstronny w swoich dywagacjach a tym bardziej oskarżeniach ... A jeśli już chcesz mówić coś o kłamstwie to proszę wyjaśnij mi kwestię wniosku Pana Karskiego do prokuratury (o ile dobrze pamiętam) w sprawie ukarania pilota za nie wykonanie rozkazu oraz zapytanie poselskie [nr 2496] 02-10-2008 - posiedzenie nr 23 cyt. "Pilot odmówił zmiany kierunku lotu" "Decyzja pilota doprowadziła do licznych komplikacji w wizycie czterech prezydentów w Gruzji" i dalej "Proszę wobec tego Pana Ministra o odpowiedzi na następujące pytania: 1. Czy pilot ma prawo odmówić wykonania rozkazu zwierzchnika Sił Zbrojnych RP?" i na dodatek w 2008 r. pytał Lecha Kaczyńskiego dziennikarz "Newsweeka" - To prawda, że wydał pan wojskowemu pilotowi rządowego samolotu polecenie lotu do Tbilisi? - Przez generałów Wojska Polskiego, nawet na piśmie. Odmówił. - odpowiedział Lech Kaczyński. Więc odpowiedz mi proszę kto mija się z prawdą (bo przecież nie kłamie) Pan Karski, czy Może Pan Bielan A może jeden i drugi a sytuacji takiej nie było ... ale może wtedy kłamie ktoś inny ... no ale przecież i tak wszystkiemu winny jest Tusk ehhhh |
Cytat:
A przy okazji - w tym kraju nie trzeba z tego robić głównego motta. Wystarczy nie pozwalać ludziom o tym zapomnieć. PiS ma jednak skłonności do przesady (patrz kampania korupcyjna czyli jeden z najgorszy przykładów marketingu politycznego w historii) i wydaje mi się że skoro JK nie ma skrupułów żeby już się na to powoływać, to tym bardziej nie będzie miał ich później. |
Cytat:
Wystosuj pismo, ładnie się podpisz i już będzie z górki, upadek Gazety na wyciągnięcie ręki. Tylko popracuj nad tą nazwą "kibice stadionowi" bo może mieć wydzwięk negatywny. Do Bielana jeszcze napsiz pewnie też się podpisze pod tym pismem do SKWK. Nie rozumiem jak można być takim Jarosław Kaczyński. Dla mnie to człowiek bez żadnej granicy, cel uświęca środki, a celem nie jest jakaś górnolotna "ojczyzna", "Polska" itp a zwykła prozaiczna.... chęć władzy. Przeraża natura tego człowieka. |
Dziwi mnie ilość jadu, jaka jest tutaj sączona wobec tego Człowieka. Tragedia w Smoleńsku części osób niczego nie nauczyła. Zamiast przekonywać do swoich racji, do kandydata najbliższego Waszym przekonaniom za wszelką cenę stosujecie tzw. kampanię negatywną, umniejszając i negując pozytywy konkurenta bądź nawet posuwając się do niewybrednych tekstów, epitetów i życzenia najgorszego. Właściwie niezależnie w jaki sposób zgłosiłby swoją kandydaturę Kaczyński i tak byłoby źle i tak byłby "dążącym do władzy cynikiem". A to już w ogóle jakaś paranoja, bowiem nie ma chyba w świecie polityka, którego celem nie byłaby władza.
Mam wrażenie, że część z was próbuje tutaj sugerować, że Jarosławowi na rękę była śmierć brata i kilku innych polityków PiSu czy pozostałych formacji. Właściwie kilka osób tu zasugerowało, iż mało co ta tragedia Go obeszła i zapewne kilka minut później obmyślał już swoją kampanię wyborczą. Ludzie opamiętajcie się, bo wkrótce dojdzie do tego, że to Jego będziecie oskarżać o zamach i doprowadzenie do katastrofy. Nikomu z Was nie życzę tego co ten Człowiek musiał i musi w ostatnim czasie przeżywać, a to że startuje, choć jak wszystkie ośrodki badania opini społecznej na chwilę bieżącą wskazują, szans na wygraną nie ma, to dopuście choć do siebie taką myśl, że może to robić z poczucia obowiązku za to co wraz z Bratem stworzyli i w co wierzyli. Naprawdę nie stać Was nawet na próbę zrozumienia tego Człowieka?? |
A co jest złego w rzeczonej "chęci władzy"?!?
Ktoś ma pomysł na Polskę, ucziciwe państwo, niższe podatki, silny kraj pamiętający o swojej historii to chce go realizować. To jest kwintesencja polityki. Władza jest narzedziem do realizacji pomysłów a więc celem i nic w tym złego. |
Zrozumieć Jarosława Kaczyńskiego... Nawet próba tego mi nie wychodzi.
Jarkowi wymiotło pół rodziny i drugą połówkę partii i jakoś daje radę. Szczerze po czymś takim nie ma dobra większego niż spokój a on idzie na konfrontacje. Jak go zrozumieć? Kamikadze? Ja widzę jeden powód takiego kierunku, dla mnie jest to marzenie o władzy. Dawno przestałem wierzyć w slogany o ojczyźnie, o nowej Polsce. To wszystko przy ogromie tej tragedii to zwyczajne .......enie. Ja nie daje się łapać na to że papa Jarek się poświęca i robi to z przymusu. Oczywiście można próbować go rozumieć. Wielu było którzy dla większego dobra robili bardzo dziwne rzeczy, czy można ich zrozumieć, pewnie wielu próbuje, są tacy którym się udaje, mi nie. |
Pamiętajcie , że musimy być solidarni w dążeniu do jedynego słusznego prawego celu.
Tako rzecze Jan Pospieszalski oraz lud prawy i sprawiedliwy :) A jak przypuszczam publiczna nr1 się dopiero rozkręca. |
Cytat:
Ja jeszcze jakiś czas temu myślałem tak sobie że to będzie parodia jak on zdecyduje się kandydować - w sensie, w obliczu tej tragedii rodzinnej. Teraz myślę że to szczególnie z psychicznego punktu widzenia dobra decyzja.Zajmie się czymś , będzie miał jakiś cel - pozwoli mu się to jakoś pozbierać. Jednak autentycznie boje się tego że Pis zrobi z tego wszystkiego szopkę jakiej jeszcze nie widzieliśmy Janek już jedzie kompletnie bez trzymanki;) |
Cytat:
Twierdzisz, że idzie na konfrontacje, owszem wybory są konfrontacją, ale w dobrym tego słowa znaczeniu. Chyba, że chodzi Ci o coś innego ale jak na razie przynajmniej ze strony Kaczyńskiego nie widzę prób zagrywek nie fair. Edit. Dlaczego bez trzymanki?? Dlatego, że puścił wypowiedzi ludzi rozgoryczonych nie tylko tragedią, ale sposobem uprawiania polityki?? Na co dzień zamiast Janka Pośpieszalskiego macie "Szkło kontaktowe" i wypowiedzi telefoniczne tamtejszego "ludu" w guście "skandaliczne luki w uzębieniu ma Lech Kaczyński, jak ktoś taki może być Prezydentem, przecież On się nawet normalnie uśmiechać nie potrafi". To ja podziękuję wolę jednak Janka Pośpieszalskiego i Ewę Stankiewicz (współautorkę najlepszego dokumentu jaki widziałem pt. "Trzech kumpli") i autentycznych ludzi wkur...ych tragedią jaka się wydarzyła i wcześniejszymi manipulacjami mediów. |
Jedrek - Ty nie widzisz, a inni widzą. Dla Ciebie ogłoszenie (a w zasadzie jego forma) nie były rażące, a np. dla mnie były. I to bardzo.
Z drugiej strony zgadzam się z Tobą. Jeśli polityk nie dąży do władzy to jest z koziej dupy trąba, a nie polityk. Władza to narzędzie w rękach polityka bez którego przecież nic nie może zrobić. Tutaj nadal rozchodzi się o formę i okoliczności. Moim zdaniem bardzo mocno kontrowersyjne. Tak jak pisałem kilka dni temu - JK albo mógł kandydować, albo odejść na polityczną emeryturę. Wybrał (mimo wszystko) to pierwsze. A co do wcześniejszej kwestii wykorzystywania tragedii to już pan Migalski zaczął jechać po bandzie: "Jarosław Kaczyński zdecydował się kontynuować dzieło brata. Bo któż inny mógłby to zrobić lepiej? Jeśli w boju ginie król, to kto inny, jeśli nie jego brat powinien dalej nieść sztandar? Kto inny lepiej nadaje się do tego, by walczyć o te idee i sprawy, za które poprzednik oddał życie? Kto mocniej i godniej trzymać będzie drzewiec z proporcem zmarłego? Dlatego stańmy przy królu wszyscy, którym bliskie były ideały jego zmarłego brata!". |
Cytat:
Cytat:
Wcale nie jestem taki pewien, że on to wytrzyma. |
Cytat:
natomiast parafrazując słynne powiedzenie ks. Tischnera, to w dzisiejszych czasach są 4 prawdy: Śwint a prawda, Tyz prawda, Gówno prawda i najniżej się lokująca GW - Prawda....... |
Cytat:
czyzby NIC? |
Komentarz do przebiegu śledztwa osoby, którą o sympatię dla PiSu, czy też Kaczyńskich trudno posądzić.
http://fakty.interia.pl/felietony/pi...-lasku,1470357 |
Troche bez sensu argument. Chocby dlatego ze wtedy wypadkow nie bylo. I chocby dlatego ze maszyna ma swoja zywotnosc, za rzadow PIS byla zwyczajnie mlodsza.
Choc obarczanie wina Tuska i Klicha uwazam za przesade to trudno sie nie zgodzic ze nie wyciagnmeli zadnych wnioskow z wczesniejszych wypadkow. Klich do dymisji powinien podac sie juz dawno. |
Cytat:
Fajna szopka, ale oczywiście, wszelkie próby podważenia tego to oszołomstwo. Rosjanie na pewno po prostu się pomylili! |
Cytat:
Dokument jest tendencyjny .Narzucający widzowi uprawdopodobnienie tezy , jakoby po jednej stronie barykady stał Naród składający się z po pierwsze z tych zawsze prawych(niedoszacowanych przez reżymowe media) i w drugiej kolejności z przebudzonych lemingów a po drugiej stronie barykady okopała się garstka salonowych elyt. Już nie będę się przyczepiał do tego , że autor dokumentu nawet nie próbuje udawać bezstronności . Przynajmniej jest szczery niczym Michael Moor :lol: Teza narzucana jest fałszywa . Naród wciąż jest podzielony tak jak był , nie ma NAS i WŁADZY jak za czasów upadku komuny. Może ja też mógłbym wyjść z kamerą na miasto i poszukać ludzi , którzy mają już dość tej całej wzniosłej otoczki związanej z mitologizacją wydarzenia(to już akurat zarzut odnośnie wydarzeń związanych z żałobą a nie samą tragedia) i osoby Prezydenta Lecha Kaczyńskiego. Jakbym był jakimś znanym dziennikarzem , to zapewne nie miał bym większym problemów ze znalezieniem takiej samej liczby osób co Pospieszalski , tylko że wypowiadających się zgodnie co do założeń mojej tezy. Tylko ja nie dostał bym prime time'u w telewizji o największej oglądalności w kraju i tytuł ,,Solidarni przeciwko mitowi- 2010'' raczej by nie przeszedł . |
Cytat:
Jedni oglądają JP a drudzy wolą "Szkło kontaktowe". Ci drudzy widzą próby obrażania części Polaków poprzez segregowanie na patriotów i resztę, ale chamstwa i inwektyw w swoim programie nie dostrzegają. Ci drudzy podobno są tolrerancyjni - ale niestety wyłącznie dla osób innych orientacji seksulanych, innej rasy bądż innej orientacji wyznaniowej, natomiast tolerancja dla osób mających inne poglądy polityczne i inny sposób postrzegania patriotyzmu - nie istnieje. Masz szansę - wykaż się pozdrawiam |
Cytat:
Najlepszym podsumowaniem stanu w jakim się znalazła obecnie postkomuna ze swoim towarzysko-medialno-biznesowym zapleczem jest wypowiedź jednego z uczestników kolejki, który stwierdził, że to co się dzieje przypomina mu rok 1980, gdzie towarzysze siedzieli wystraszeni w komitetach, a ludzie wyszli na ulice. Taki sam strach padł teraz na to towarzystwo wzajemnej adoracji, ktore nie wie jak wytłumaczyć to co się stało, próbując znowu tłoczyć w swoich goebelsowskich mediach tą samą prymitywną propagandę. Idź do TVN i podaj swój pomysł, żeby ściągneli takie same tłumy oczywiście nie za pieniądze i opowiadali zgodnie. Albo idź do RoMana z GW-na krakowskiego. On napewno to podchwyci. Lubi gejów, koszerny klub z kałuży i płacą mu za to aby lansował takie poglady jak twoje. |
Gwiaździsty - kto wie, kto wie - może Mareczek już stał pod Franciszkańską wraz z bojówkami Róży Thun i rozpytywał manifestantów z wysokim poziomem IQ no i rodem z wielkiego miasta oraz wykształceniem ponadprzecietnym ? Nie mów hop - za ksywą Mareczek kryć się może medialna bestia ;)
A oto przykład fenomenalnej obłudy pismaków oraz robienia z ludzi debili Cytat:
czy może mi ktoś powiedzieć jaki błąd popełnili piloci? |
Cytat:
|
Szkoda że PiS nie wystawił np.Romaszewskiego.Jarosław Kaczyński choćby był najlepszym politykiem to ma zbyt negatywny wizerunek i ciężko będzie mu wygrać.Myśle że maksimum zakwalifikowanie się do II tury może prezes Prawa i Sprawiedliwości ugrać.A szkoda bo sondaże po tragedii,kiedy Kaczyński nie wypowiadał się publicznie były coraz lepsze dla PiSu i wydawało się że społeczeństwo jest w stanie poprzeć kandydata PiS , a teraz prawdopodobnie jesteśmy skazani na hegemonie PO,chociaż może to i dobrze - przynajmniej nie będzie już tłumaczeń że mało robimy bo " prezydent zawetował" itp.,może to mobilizująco wpłynie na partie Tuska.
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Ci ludzie też płacą abonament i też mają prawo do tej telewizji w której dziennikarzami poza Pośpieszalskim są także takie osoby jak Lis i Żakowski, których trudno o sympatię do PiSu i Kaczyńskich podejrzewać. Może powinieneś im doradzić aby zeszli wreszcie ze swoich wyściełanych foteli i opuściwszy klimatyzowane hermetyczne studio, wyszli na ulicę zrobić reportaż zgodny z Twoją wizją świata. |
Cytat:
"coraz więcej wykształściuchów zakłada moherowe berety" I nie chodzi mi o obrażanie kogokolwiek lecz o stwierdzenie faktu. Nawet po dzisiejszej informacji z Prokuratury potwierdzającej poniekąd ( wcześniej nazywane spikowymi ) teorie wyciągnięte z jednego filmiku, jedna z moich koleżanek w pracy stwierdziła jakże dobitnie: "Trzeba kupować cukier ! " "Po co ? " - zapytała druga "Będzie wojna ..." Co do dziennikarzy - nie myślałem iż to napiszę: Lis szacunek za wczorajsze pytanie: "Jakim cudem ?" Ciekawe rozkminy są w Gazecie Polskiej : http://media.wp.pl/kat,1022943,wid,1...l?ticaid=1a10c Niejako dla potwierdzenia teorii spiskowej: czy ktoś widział, poza 10.04.2010 roku w TVN, materiał gdzie dwóch pracowników chyba warsztatu samochodowego opowiada jak nisko leciał samolot nad ich garażem, jak słyszeli "bum-bum-bum bum-bum" , na co kamerzysta czy też pytający rzekł z przestrachem " o ****a " ? |
Zapraszam wszystkich do oddawania głosów na Janusza Korwina Mikkego! Obecnie jedynego, slusznego kandydata. http://prezydentxxi.pl/
|
funkykoval , jedrek , wolfy
Zmusiliście mnie abym przeczytał jeszcze raz swój post i upewnił się , czy czasem nie dostałem jakiejś chwilowej niepoczytalności i nie napisałem na końcu czegoś w stylu ,,w przeciwieństwie do merytorycznych i całkowicie bezstronnych dokumentów kręconych np przez dziennikarzy tvn-u'' . Jednak tak nie napisałem , więc nie bardzo rozumiem po co te odniesienia. Coś na zasadzie , że jak u nich biją murzynów to u nas też wolno ? Cytat:
Już sam tytuł (do którego nawiązałem w poprzednim poście) sugeruje do czego dążył , co miał na myśli , autor dokumentu. Cytat:
Mam nadzieję , że użytkownicy inteligentni zrozumieli iż przykład z wyjściem do ,,drugiej grupy osób'' nie skupiał się na tym kto to ma zrobić , tylko do jakiego targetu dotrzeć . Gwiaździsty za swój zbyt wysublimowany (jak dla zwykłego leminga , wykształciucha z dużego miasta) język powinien dostać nominację do ignorowanych , ale widzę , że ta opcja nie działa . Wielka szkoda dla mojego zdrowia. |
Cytat:
|
Cytat:
także uważaj z ironią |
GieWu i tefałen kłamią , ale nie wtedy kiedy idą po naszej myśli.
Tak jest ! Wykładnia nie-lemingów nigdy nie zawodzi |
Cytat:
Sec: Czemu nazywasz oddanie głosu zgodnie ze swoimi przekonaniami jego marnowaniem? Mam głosować na tego na kogo chcę, czy na tego kto ma szanse wygrać? Zagłosuje na Komorowskiego, żeby powiedzieć "zagłosowałem i wygrałem"? |
Cytat:
Może zbastuj z tą hipokryzją - każda akcja powoduje reakcję. Twoi ideowi koledzy ewidentnie przegięli i teraz następuje efekt odbicia wahadła. I radzę Ci się przyzwyczajać, bo ono jest dopiero na początku drogi powrotnej. A może mi wytłumaczysz, coście sobie wtedy myśleli? Że zawsze tak będzie? Że przewodnia rola partii i wieczysta przyjaźń z mediami? Kiedy ja zwracałem uwagę na degrengoladę debaty publicznej, na jej schamienie: czułeś się dowartościowany, dopieszczony medialnie - prawda? Trzeba było wtedy protestować przeciw "Polsce B", przeciw Palikotowi i Niesiołowskiemu. Teraz Twoje uwagi budzą co najwyżej uśmiech politowania. "Diabeł ubrał się w ornat i ogonem na mszę dzwoni". |
Cytat:
|
Cytat:
Nie oglądałem programu Pospieszalskiego, nie wiem nawet co w nim było. Jestem jednak pewien, że do poziomu żenady Palikota i akcji "schowaj babci dowód" nawet się nie zbliżyli. Skąd? Takie chamstwo zostałoby na pewno przeciw "oszołomom" wykorzystane. To wasz monopol. |
Być może , ale abstrahując od tego.
Jak to się ma do zacytowanej wypowiedzi , która odnosiła się do posta napisanego przez samba ? Ty również nie skrytykowałeś jakiejkolwiek manipulacji atakującej Twoich przeciwników a nie zabraniam Ci krytykowania przykładowych tefałenów i GieWów. Cytat:
Huhuhue mocne. To wyjaśnijmy sobie , bo trochę nie rozumiem. Ja jestem do tych nie-prawych czy od tych którzy stoją tam gdzie stoi ZOMO ? Hipokryzja by była gdybym tamte zachowania popierał a przeciwko analogicznym z drugiej strony protestował Diabłem dzwoniącym w ornat bym był , gdybym sam brał udział w tych hmm manipulacjach. Proponuję zapoznanie się ze słownikiem zanim wytoczysz po raz kolejny tego typu argumenty. |
Cytat:
Serio - były jakieś anty-PO manipulacje "GW", TVN-u, ZET-ki czy Newsweeka? Nie potrafię sobie przypomnieć abym o tym słyszał. Dasz jakiś przykład analogicznych działań w liczących się mediach? Znowu Ziemkiewicz, ale on ma chyba najlepszą puentę. Przy okazji widać tę radykalizację, która na salonie 24 była obecna już w dzień po pogrzebie Prezydenta. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:42. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl