Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2008/2009 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4560)

tommiyacht 03.05.2009 19:30

ciekawe jak bedzie wyglądał Śląsk bez Tarasiewicza na ławce trenerskiej w meczu z Lechem

Jazda 03.05.2009 19:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bb.1906 (Post 719735)
Chyba wszyscy równają poziomem w dół. Ten nasz lider to w podobnym składzie nie tak dawno odpadł z pucharów z jakimiś ruskimi ogórkami.

W niedzielę za tydzień będzie zmiana lidera :foch:

Maciuś 03.05.2009 19:35

Fojut ewidentnie specjalnie wbil tego samoboja.

jova 03.05.2009 19:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 719741)
a czemu Ty sądzisz, że ja mam problem z 93 rokiem?

bo tu:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 719726)
i znów jałowa dyskusja o mistrzostwie z 93 roku.
i znów wypominanie czasów Wdowczyka
to może powopominamy czasy Pana Saksa?

wymieniłeś go w jednym ciągu razem z Wdowczykiem i Saksem. To wyglądało tak, jakbyś uznawał te zdarzenia za równoważne.
Zwyczajnie się nie zrozumieliśmy.

Aro1234 03.05.2009 19:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 719742)
ciekawe jak bedzie wyglądał Śląsk bez Tarasiewicza na ławce trenerskiej w meczu z Lechem

To nieistotne, Lech chyba nie jest już w stanie zawalczyć o Mistrzostwo... Dziś raptem 2-3 ładne akcje (ta przy golu, naprawdę brawo dla Sławka Peszko, chyba powinien szukać innego pracodawcy ... :lol: ). Do tego najlepsi kibice w Polsce dali wyraźnie odczuć, że w Majstra już nie wierzą. Ja się teraz bardziej Bełchatowa obawiam. Polonia też nam dzisiaj odpadła. Zostały Legia, Wisła i GKS (biorąc pod uwagę zwycięstwa Wisły i GKS za tydzień, zrobi się niewiarygodnie ciekawie... ;] )

warszawiak&vendeta 03.05.2009 20:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 719740)
Naprawdę, chcielibyscie mieć tego mistrza w 93?
Przecież sam Szczęsny mówił, że ten mecz był sprzedany...

Ja bym nie chciał. Niesmak pzostaje tylko dlatego, że był to jednorazowy wyskok. Wszyscy wiedzieli, że liga jest co roku ustawiana i jakoś wcześniej ani później nikomu to nie przeszkadzało. Dziwne prawda?
A wyniki były ustawiane regularnie conajmniej od lat 60-tych. Sam Oślizło, czy jak mu tam, opowiadał jak ustawiali z Górnikiem mecz przeciw Legii. Gdyby Legia była takim centrum korupcji, to by miała więcej sukcesów. Jak się mają nasze 4 mistrzostwa do 14 mistrzostw Górnika w tym samym czasie? Wystarczy zobaczyć jak to się potem przekładało na wyniki międzynarodowe. Dla mnie więcej znaczy to co ugrali w pucharach, niż w ustawianej rokrocznie lidze. A na naszym podwórku każdy ma coś za uszami i nie ma się co spierać kto więcej bo i tak się tego nie dowiemy.

Baala 03.05.2009 20:04

Ktoś pisał o przekrętach to jednak największy był w Białym, przeciez to wygladało jakby cała Jagiellonia sprzedała mecz nie mówiąc nic Frankowi i Grosickiemu. Stoperzy sobie stoja w polu karnym, "przypadkowe straty" 30 metrow od bramki, wykładanie piłki napastnikom Odry i nie wracanie. Nasza liga jednak nie jest czysta...

1q2 03.05.2009 20:08

Aro1234 - ja bym jednak nie przesądzał tak kategorycznie a to dla tego że każdy pracuje po równo na to by mistrza prędko nie poznać.

Amica już dawno mogła mieć bezpieczną przewagę ale zapomniała jak się mecze wygrywa,Legia mogła dobić Amice a tylko zremisowała w meczu z nimi,my powinniśmy wygrać i spokojnie czekać na Legie i też nic z tego nie wyszło.Jedynie Bełchatów jedzie z koksem ale trochę za późno odpalili.

jabadabaryba 03.05.2009 20:12

Z forum Lecha.

... Jedyne co mnie śmieszy to zachowanie Kotła. Hmm może nie śmieszy - złe słowo. Jak można 85 minut pozytywnie dopingować szajs ? :| Były okresy lepszej gry, ale druga połowa była dnem totalnym. Najlepsi kibice w Polsce dopingują przeciętnych kopaczy,którzy albo nie wiedzą po co są na boisku ( vide Bandrowski - po grzyb mu biegać 13 km w meczu jak ma same straty ? :| ) albo im się nie chce biegać ( Bosy i niestety Maniek w obronie ). Tak nie gra przyszły MP. Tak nie grał Lech Poznań. A na wiosnę ? Ile pkt straciliśmy ? Ile meczy w fatalnym stylu zagrali ? Szkoda klawiatury...

No wy mi powiedzcie, jak "najlepsi kibice w Polsce, mogą dopingować przeciętnych kopaczy" :D

AS82 03.05.2009 20:34

Widzialem w powtorce interwencje Kotorowskiego,cofnal rece w ostatniej fazie lotu pilki ,jakby tego nei zrobil to moze by obronil :)

iiYama 03.05.2009 20:35

Obejrzałem bramkę Legii i dwie ostatnie z meczu Ara-Śląsk.

Osobiście samobój Sieranta wydaje mi się całkowicie przypadkowy. Piła odbiła się jeszcze od czapy Chinyamy i dopiero trafiła w glacę Sieranta.

Natomiast nieporadność Fojuta ... . Piękny szczupak na 3:3, na co ten gość liczył? Wydaje się że chcąc ratować drużynę powinien starać się wybić piłę nogą.

Lysy 03.05.2009 20:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 719747)
Fojut ewidentnie specjalnie wbil tego samoboja.

I zaliczył asystę przy bramce na 3:2 dla Arki! Dawno nie widziałem by ktoś tak 'bez mydła' krzywdził swój zespół! Makabra co się teraz wyprawia...

sergio 03.05.2009 20:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 719793)
Widzialem w powtorce interwencje Kotorowskiego,cofnal rece w ostatniej fazie lotu pilki ,jakby tego nei zrobil to moze by obronil :)

chlopie idz sie jebni w kaloryfer ty juz nie jedna teorie wymysliles?

Takie farmazony sadzisz ze szkoda gadac!

Gwiaździsty 03.05.2009 20:39

A dzisiejszy mecz na Kałuży ? Groclin nawet nie próbował atakować, żeby przypadkiem ktoś po rykoszecie albo samobóju nie strzelił. Widać że telefony biznesowe przed tym meczem na linii Comarch - JC Construction rozgrzały się do czerwoności .

darotsok73 03.05.2009 20:40

Zbliża się najważniejszy ligowy mecz wiosny , amika oklapła więc oczywiste jest że Wisełka zawalczy z Legią o Mistrza. I to między nami kwestia tytułu się rozstrzygnie. Tak (subiektywnie) twierdzę.

Na haniebnym meczu w 1993 r. byłem i bardzo dobrze go pamiętam. Bytła to najwyklejsza korupcja- prostytucja , cyniczne aktorstwo i bezczelne oszustwo.
Więc kilzone lepiej ochłoń , starych Wiślaków nie wkurzaj i nie kompromituj się. Jaki z ówczesnego człowieka sukcesu Janusza W. trener i propagator sportu powiedzą Ci w paru prokuraturach w Polsce. Amen.

Ps.Amika przegrywa majstra na własne życzenie . Liga się wyrównuje ale niestety w dół i to mocno.

Konrad. 03.05.2009 20:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 719703)
Dla mnie weryfikacja sily ligii sa europejskie puchary, a jak to wyglada wszyscy wiemy.

Lech rewelacyjnie, Wisła bardzo dobrze, Legia przeciętnie.

Najlepszy sezon od 2004 gdy Wisła szalała w Parmie, Gelsenkirchen, Rzymie...

Ale ja już sił nie mam się kłócić, to taki narodowy sport - narzekanie.

Irman pisał juz posty, po kolejkach w których Wisła/Legia/Lech miały łatwe zwycięstwa, teraz pisze gdy liderzy tracą - zawsze diagnoza jest taka sama - kryzys polskiej piłki.

AS82 03.05.2009 20:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sergio (Post 719797)
chlopie idz sie jebni w kaloryfer ty juz nie jedna teorie wymysliles?

Takie farmazony sadzisz ze szkoda gadac!

zajebiscie ,ale ogladnij sobie powtorke i sam sie jebnij w kaloryfer , zobacz sobie co Kotorowski zrobil na koncu swojej parady schowal rece.Nie wiem czy ten bramkarz jest chory czy myslal ze wylecial poza swiatlo bramki ,ale tak interweniował

Robek 03.05.2009 20:59

ogladalem bramke tylko raz ale tez mialem takie wrażenie

AS82 03.05.2009 21:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 719821)
Schował bo był pewien że piłka wpadnie w boczną siatkę.
To normalne. Oglądając ten gol inaczej się to widzi, bramkarz inaczej, dużo gorzej.
Co nie zmienia faktu że mógł się lepiej zachować, ale z tego powodu rozpaczać nie będę.

No wlasnie,o tym pisze ,ze jakby nei chowal to moglby obronic

Tylko_Wisła! 03.05.2009 21:07

Ale nie obronił i gitara ;]. Chyba my kibice WISŁY nie będziemy płakać ;P. Szkoda , że Janoszka nie strzelił tego sam na sam bo Amica nie zdobyła by nawet 1 punkciku...

Robek 03.05.2009 21:10

hehe, nawet mu piane moge postawić na rynku

eye63 03.05.2009 21:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 719808)
zajebiscie ,ale ogladnij sobie powtorke i sam sie jebnij w kaloryfer , zobacz sobie co Kotorowski zrobil na koncu swojej parady schowal rece.Nie wiem czy ten bramkarz jest chory czy myslal ze wylecial poza swiatlo bramki ,ale tak interweniował

Niestety spiskowa teoria. Kotorowski źle się ustawił, a później gonił za piłką, nawet z wyprostowaną łapą raczej nie było szans. Tam zresztą widać, że skoczył na pałę, albo piłka w niego trafi, albo nie - no i nie trafiła :).
Ręki nie cofnął, tylko zrobił lekkie podbicie do góry, robi się tak, żeby odbić piłkę i przede wszystkim po to, żeby Ci po palcach nie przeleciała, ale przeważnie wtedy, gdy się wie, że się ją odbije - dlatego to dziwnie wygląda. Pamiętaj też o tym, że bramkarze są szkoleni w takich "skocznych" interwencjach i czasami w locie wykonują odruch bezwarunkowy, który zapewni im stabilne lądowanie. Jeśli tego się nie zrobi, to się ląduje najczęściej na żebrach, co do najbezpieczniejszych rzeczy nie należy.

PS. Smuda już zapowiada, że w bramie stanie Turina :).

PS 2. Tego poniżej też nie można wykluczyć.

Martinho 03.05.2009 21:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 719808)

wg mnie schowal rece zeby sie nie zderzyc ze slupkiem a nie zeby bramke puscic :|

irman 03.05.2009 21:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 719805)

Irman pisał juz posty, po kolejkach w których Wisła/Legia/Lech miały łatwe zwycięstwa, teraz pisze gdy liderzy tracą - zawsze diagnoza jest taka sama - kryzys polskiej piłki.

Nie wypowiadam się czy ta śmieszna walka o tytuł, to dowód na kryzys polskiej piłki. Wiem natomiast, że trzy kluby walczące o mistrzostwo są bardzo słabe. Mistrza może zdobyć:

- grająca bez stylu przez cały sezon Legia, gdzie w dobrej formie są chyba tylko obrońcy i Czijama,

- Amica która w chwili gdy powinna sobie zapewnić mistrza remisuje sześć z ostatnich siedmiu meczów, a w kluczowym momencie sezonu chyba nikt tam nie jest w formie

- Wisła grająca o klasę gorzej niż w zeszłym roku, wygrywająca raz na pół roku na wyjeździe, gdzie w pomocy nie ma żadnego sensownego ofensywnego piłkarza

W zakończonej właśnie kolejce każda z tych trzech drużyn grała mecze w których mogła być krok bliżej mistrzostwa. Zaczęła Wisła. Miała wygrać z Piastem, a wymęczyła remis, olała pierwszą połowę, stworzyła może z trzy klarowne okazje do zdobycia gola przez cały mecz. Dzień później Legia grała w chodzonego z ŁKS, stworzyła może dwie sytuacje do strzelenia gola, wreszcie uratował ich jakiś patałach z ŁKS w doliczonym czasie. Amica miała znowu wszystko w swoich rękach, zagrała niezłą pierwszą połowę, a w drugiej po stracie gola, zamiast atakować oddała inicjatywę Ruchowi i skompromitowała się ponownie. Każda kolejka wygląda tak, że trzeba się zastanawiać kto zagrał mniej beznadziejnie, a nie kto błysnął formą.

Fakt, że dwa lata temu gdy o mistrza walczyły Bełchatów i Lubin było podobnie. Jednak w pozostałych przypadkach, gdy ktoś szedł na mistrza, bardzo rzadko gubił punkty i zwykle naprawdę był najlepszą drużyną. Podobnie jest w najlepszych ligach europejskich. Barca, Manchester, Inter i Wolfsburg pewnie idą po mistrza i rzadko gubią punkty. Wyjątkiem jest jedynie liga francuska, gdzie kryzys przechodzi Lyon.

Robek 03.05.2009 21:34

Nie do konca bo mamy jeszcze mecze z Lechią, Lks i jak z nimi nie wygramy to po co nam wygrana z Legią?
jeżeli taka bedzie (w co wierze)

AS82 03.05.2009 21:40

Przeciez ja nie psize ze chcial puscic bramke,tylko ze dziwnie interweniowal nie widzial pilki,albo zle oblcizyl lot ,ale gdyby samoczynnie te rece pzoostawil to pilka by w nie trafila a tak ta parada to jakis wielbłąd jak mawial spocony Janek ;)

Marszałek 03.05.2009 21:45

Wszytko zostało po staremu,tylko meczów mniej. Szaleństwo jakieś mnie ogarnia,bo bardziej obawiam się spotkania z ŁKS-em niż z Legią.
Szkoda,że ten łamaga z ruchu nie strzelił na jeden zero w pierwszej połowie.

I kto to są Ci eksperci? to Ci,którzy pisali,że Amica gra rewelecyjna pikę i że MP ma w kieszeni? to Ci,którzy pochowali już Wisłę i Legię.? Tak więc prosze nie piszcie o ekspertach,bo w Polskiej piłce takich nie ma,tylko są mierne pismaki,którzy piszą co im do łba przyjdzie,a że mało im przychodzi...

1q2 03.05.2009 21:58

ale po pierwsze no one ,to nie jest jakaś teoria, tylko prawidłowość, a ten sezon może być jedynie odstępstwem od reguły , a po drugie czy nie za wcześnie by oznajmiać jej 'totalną porażkę'?

Teoretycznie Legia może zremisować z nami(tak na zimno to najbardziej prawdopodobny wynik) a i tak zdobyć mistrza - właśnie poprzez najbardziej przyzwoitą grą ze średniakami.

Krissu 03.05.2009 22:00

Zaprawdę powiem Wam..

..jaja jak berety to będą jak mistrzem zostanie Bełchatów.

:D

Robek 03.05.2009 22:03

rozumie cie, ale nie do końca
bo kto im zabronił zrobić sobie wieksza kadre skoro maja takiego bogatego sponsora?
na pewno działacze którzy CHCĄ wszystkiego małym kosztem czyli jak U NAS
PU,PP,MP wszystko zdobyc tylko jak to zrobic 11 piłkarzy ?
niestety sie nie da
tylko komu to powiedzieć?
F.Smuda już to wie
ale to nie nasz problem

Raphael 03.05.2009 22:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez irman (Post 719844)
....

Ale kogóż obchodzi w jakim stylu tytuł zdobędzie Mistrz Polski AD 2009. To jest wewnętrzna rywalizacja polskich klubów i to, że różnica pomiędzy punkami zdobytymi przez końcowego lidera a kolejnymi drużynami będzie niewielka, jest bez znaczenia. Świadczy to tylko o wyrównanym poziomie drużyn Ekstraklasy.

Dopiero postawa polskich klubów w pucharach powie na jakim poziomie jest liga i jej mistrz. Poziom ten moim zdaniem zwyżkuje już od pewnego czasu czego efektem jest najlepszy wynik polskich drużyn w ostatniej edycji europucharów. Kolejna edycja powinna ten trend potwierdzić bo mamy w czołówce kilka drużyn, które stać na dobrą postawę w starciach z klubami z zagranicy. Dodatkowo powiększona do 3 liczba klubów, które mogą grać w w Pucharze UEFA zwiększa prawdopodobieństwo, że przynajmniej 1-2 zajdą wystarczająco daleko, żeby uzbierać parę punktów do rankingu UEFA. Takie szczęście (wylosowanie słabych zespołów) miał w tym sezonie Lech - nie miała go Wisła niestety...

1q2 03.05.2009 22:13

Fakt Raphael. Zeszło/tegoroczne puchary były bardzo przyzwoite jak na nasze polskie niewielkie możliwości.
Ciała trochę dała tylko Legia, my zagraliśmy na miarę naszych możliwości,Amica nad wyraz dobrze ale żadnej dużej wpadki z takimi przeciwnikami jak Beitar,Tottenham,Austria,CSKA,Deportivo,Feyenoord, Udinese - czyli takie europejskie średniaki ale wszystkie ze zdecydowanie wyższym budżetem, jednak o czymś świadczy

ToTylkoJa 03.05.2009 22:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez no one (Post 719896)
Jedna kmimo wszystko jestem pewny z tych ostatnich meczów tylko zwycięstwa z Legią :)

jesteś pewny, ale tylko w necie. Idz postaw 1000 zł , wtedy uwierzę w Twoją pewność.

Ja pewny nie jestem już niczego. I nie będę się bawił w wyliczanki, kogo to Legia pokona, z kim zremisuje lub przegra- bo i tak można to o kant dupy rozbić. To samo jest w przypadku Wisły i Lecha. Po każdej kolejce jest to samo.

AYALA 03.05.2009 22:20

Taka Wisła sprzed kilku lat z Żurawiem i Frankiem to by dziś te lige zdemolowała i miała ze 12 punktów przewagi nad drugim zespołem.Jakoś większych szans nie daje mistrzowi Polski 2009 w walce o lige mistrzów nawet z toretycznie słabszymi zespołami w eliminacjach.Uważam że poziom czołowych zespołów znacznie sie obniżył.

gooro33 03.05.2009 22:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 719868)
Przeciez ja nie psize ze chcial puscic bramke,tylko ze dziwnie interweniowal nie widzial pilki,albo zle oblcizyl lot ,ale gdyby samoczynnie te rece pzoostawil to pilka by w nie trafila a tak ta parada to jakis wielbłąd jak mawial spocony Janek ;)

http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...ski__1_1_.html
Byl zle ustawiony i to zdecydowalo, nawet bez podniesienia tych rak do gory w ostatniej fazie bramka by padla.

Konrad. 03.05.2009 22:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 719904)
Taka Wisła sprzed kilku lat z Żurawiem i Frankiem to by dziś miała 12 punktów przewagi nad drugim zespołem.

A dlaczego? Bo Wisła miała na każdej pozycji najlepszego piłkarza... Pozostałe kluby, kupowały za grosze, a gdy trafiły na jakąś perełkę, to albo podkupowała im go Wisła, albo szedł na zachód...

Piszesz, że Wisła z Frankiem i Żurawiem by rządziła - pewnie. A to dlatego, że dwóch zdecydowanie najlepszych napastników grało w jednym klubie. Dzisiaj Brożek gra w Wiśle, Lewandowski w Lechu, Chinyama w Legii. Gdyby któryś klub stać było, na stworzenie duetu z tych piłkarzy, też zdominował by ligę...

Oczywiście podobnie jest z każda inną pozycją. Kilka lat temu Wisła miała zdecydowanie najlepszą linie pomocy. Dzisiaj Wisła ma bardzo mocnych defensywnych pomocników (Sobolewski, Diaz), Lech znowu mocne skrzydła...

Mnie cieszy fakt, że trzy kluby mają piłkarzy o podobnych umiejętnościach...

Dubi 03.05.2009 22:37

Konrad. ,masz rację, tym bardziej wydaje mi się ze Wisla stanęła w miejscu,żle,moze innaczej, to reszta (wykorzystała czas ) poziomem,a było to jak najbardziej do przewidzenia.

ToTylkoJa 03.05.2009 22:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez no one (Post 719905)
nie zalezy mi ani trochę zebyś mi wierzył. ani troszunię.

nie musi Ci zależeć. Ale chyba lubisz wygrywać kasę, a masz ku temu okazję. W końcu jesteś pewny. Ale tak jak przypuszczałem, tylko w necie ;)

Grisza1 03.05.2009 22:46

Tak qwoli przypomnienia. Zgodnie z tradycją, zespół, który w pojedynku Legia Wisła wygrywał w Warszawie, mistrzostwa nie zdobywał. Na jesieni wygrała ... Legi :D

kreseq 03.05.2009 22:50

Juz przestancie z tym obstawianiem ;)
Gdybym ja mial obstawiac to bym postawil...z ciezkim sercem ale jednak na... Belchatow :D
Uklad meczy maja prosty jak na ich dzisiejsza forme i umiejetnosci, zbieraja punkty a jak wiemy o to chodzi :)
Legia,Wisla,Lech.... Miedzy soba jako tako walcza a potem daja (_!_) z teoretycznie slabszymi przeciwnikiem i caly misterny plan idzie sie @%$*

Pismaki beda musialy sobie glowy popiolem posypac, zawodnicy poczekac do konca rundy i uciekac do 4 ligi Burkina Faso by zarobic 2 razy wiecej, trenerzy jak zwykle nie dostana tego czego oczekuja od tych na gorze, Smuda zajedzie kolejna druzyne, to samo co u nas ta menda od przygotowania :)

Przyjdzie nowy sezon i znowu bedziemy pasjonowac sie ta szopka i liczyc ze to wlasnie MY a nie Wy lub Wy a nie My zdobedziecie/zdobedziemy tytul mistrza mega slabej ligi :)
Na poczatku beda slabo grac bo to poczatek, potem wejda w rytm i trafia z forma ale to bedzie juz ostatnia kolejka :P Tak jest co roku...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:05.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl