Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Zabawy statystyką, czyli czy możliwe jest ... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9596)

pepe72 27.04.2025 13:31

Staty po meczu poniżej. Komentarz do meczu na obrazku.
Coś więcej będzie wiadomo w poniedziałek, po meczu WPłock-Znicz
Kod:

razem  dom    wyjazd
kolejka            30      15      15
punkty            53      29      24
średnia            1,77    1,93    1,60
Procent meczów    88%         

7 miejsce (pkt)    49         
zostało meczów      4         
przewaga            4         
możemy tracić      1,00         

2 miejsce (pkt)    62         
zostało meczów      4         
brakuje punktów    9         
potrzebna średnia+  2,25

https://i.imgur.com/5Hhsvnlm.jpg

wolfy 27.04.2025 14:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1646203)
Bedziemy grać jeszcze dogrywke i może karne.

Przy naszej szerokiej kadrze Wisły im dluzej będzie trwał mecz tym lepiej dla nas. Jestesmy bardzo dobrze przygotowani fizycznie.

Zresztą wiekszosc zawodnikow z 1 składu odnotowala naprawdę spory postep indywidualnej formy w tej rundzie. Ale to temat na inna dyskusje

O ile nie dojdzie do katastrofy, to klasyczne zagrania przeciw nam, czyli gra na czas i siedzenie w polu karnym nic nie dadzą, bo mecz musi się skończyć rozstrzygnięciem. Gdyby w piątek był mecz barażowy to Termalika miałaby większy problem, bo 2:2 oznacza dogrywkę.

Jest jedno tylko ale - Jop nie może sabotować gry zmianami. Czyli nie Sukiennicki, nie Kuziemka, Kiss tylko jeśli złapie formę. To są mecze o wszystko, nie ma miejsca na parytety i "budowanie".

Mecz z Termaliką kończyliśmy de facto bez skrzydeł, a nasi obrońcy nie mieli komu podać. Sukiennicki jak chciał dośrodkować to przylutował z całej siły w nogi rywala piłką i trzeba było ją gonić żeby kontry nie było...

Patryko 27.04.2025 14:42

Kuziemka wyglądał wczoraj blado na tle III-ligowej Avii, więc nie ma czego szukać w I lidze.

Póki co wyniki meczów układają się po naszej myśli, bardzo mnie cieszy zatrzymanie marszu GKSu przez Polonię.
Remis Łęcznej z Odrą też jest bardzo korzystny.

Tantal 27.04.2025 15:00

Przepatrzyłem trochę ten marsz GKSu i jedna rzecz mi się rzuciła w oczy. Łoją jak leci słabsze drużyny ale z czołówką wielkiego biłansu nie mają. Na jesieni same remisy, m. in. z Arką i nami, teraz na wiosnę przegrana z BBT, remis z Polonią i 2 wygrane: z Miedzią i Płockiem. Ta końcówja sezonu to i dla nich będzie "miesiąc prawdy". Równie dobrze mogą potracić punkty i nie zakwalifikować się do baraży

Szneka 27.04.2025 17:03

Wolfy piszesz, że Jop nie może sabotować gry zmianami- kogo więc miał wpuścić w Niecieczy? Kiakos czy Sukiennicki? Nie mamy ławki i tyle.

wolfy 27.04.2025 18:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1646219)
Wolfy piszesz, że Jop nie może sabotować gry zmianami- kogo więc miał wpuścić w Niecieczy? Kiakos czy Sukiennicki? Nie mamy ławki i tyle.

Kiakos >>> Sukiennicki, ale ja nie widzę sensu robienia zmian tylko po to żeby je zrobić.
Po wejściu Kissa i Sukiennickiego przestaliśmy grać.

W barażach nie możemy sobie na coś takiego pozwolić. Ba, już z Termaliką nie mogliśmy...

Szneka 27.04.2025 18:59

Duarte słaniał się na nogach, Baena też już bez sił. Nie dasz rady grać 90 minut na skrzydle na pełnej intensywności. Nie mamy kogo wpuścić w ich miejsce.

Karherop 27.04.2025 19:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1646215)
O ile nie dojdzie do katastrofy, to klasyczne zagrania przeciw nam, czyli gra na czas i siedzenie w polu karnym nic nie dadzą, bo mecz musi się skończyć rozstrzygnięciem. Gdyby w piątek był mecz barażowy to Termalika miałaby większy problem, bo 2:2 oznacza dogrywkę.

Jest jedno tylko ale - Jop nie może sabotować gry zmianami. Czyli nie Sukiennicki, nie Kuziemka, Kiss tylko jeśli złapie formę. To są mecze o wszystko, nie ma miejsca na parytety i "budowanie".

Mecz z Termaliką kończyliśmy de facto bez skrzydeł, a nasi obrońcy nie mieli komu podać. Sukiennicki jak chciał dośrodkować to przylutował z całej siły w nogi rywala piłką i trzeba było ją gonić żeby kontry nie było...

Ja patrze na to także przez pryzmat rywali..Bruk bet kończył bez ataku i skrzydel. A nasza ławka na tle rywali w lidze wyglada kosmicznie: Duda/Igbekeme, Zwolinski, Carbo, Kiss, Kiakos, Biedrzycki, Kutwa, zaraz bedzie Colley. Któryś zespół by sie zamienił?

Co nie znaczy że nie wyobrazam sobie lepszych skrzydlowych, natomiast jak gramy w 1 lidze to nie mielismy lepszej sytuacji na ławce.

wolfy 27.04.2025 20:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1646226)
Ja patrze na to także przez pryzmat rywali..Bruk bet kończył bez ataku i skrzydel. A nasza ławka na tle rywali w lidze wyglada kosmicznie: Duda/Igbekeme, Zwolinski, Carbo, Kiss, Kiakos, Biedrzycki, Kutwa, zaraz bedzie Colley. Któryś zespół by sie zamienił?

Co nie znaczy że nie wyobrazam sobie lepszych skrzydlowych, natomiast jak gramy w 1 lidze to nie mielismy lepszej sytuacji na ławce.

Ci wymienieni OK, Kiss ze znakiem zapytania. Ale ja pisałem o wpuszczaniu Sukiennickiego kiedy musimy gonić wynik, Tamasa w sumie też. To przeciwskuteczne.
Lepiej zatrzymać te kilka minut zmęczonych Baenę i Duarte.

FraMat 27.04.2025 21:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1646222)
Kiakos >>> Sukiennicki, ale ja nie widzę sensu robienia zmian tylko po to żeby je zrobić.
Po wejściu Kissa i Sukiennickiego przestaliśmy grać.

.

Jednak graliśmy nadal.
Nie wszyscy są tego samego zdania, co ty.
Sukiennicki miał kilka udanych zagrań, a i Kiss miał ciąg do przodu.
Nie rozumiem tego najeżdżania.
Chodzi o wywołanie gównoburzy?
Nie ma sensu.

Patryko 28.04.2025 07:59

Z FB Odry Opole:

Cytat:

Czy Odra nie dostanie walkowera, jak od 80 minuty nie mamy młodzieżowca na boisku?
Za takie coś jest chyba walkower z automatu? Czyli +2 punkty dla Górnika :(

Karherop 28.04.2025 08:11

Glupoty kopiujesz. Jak młodzieżowiec wyleci za czerwona kartke to nie ma konieczności wprowadzania za niego mlodziezowca.

Patryko 28.04.2025 08:18

Uff, to kamień z serca.

leszekpw 28.04.2025 09:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1646209)
Leszek znowu źle zawiało i się chorągiewka przestawiła? Elektrycznego Ratona bronił - Letkiewicz zły. PMS zły ale Rude nieudacznik, który dwóch meczów pod rząd wygrać nie umiał i skończył na 10 miejscu to Bóg trenerki i lesiu listy pisał do Zaskrońca żeby Rude zostawic xd

A co, Letkiewicz jest bardzo dobry? Non stop popełnia duże błędy, no ale to Polak, więc brawopolacy jak ty, piszczą z zachwytu.
Nie zesraj się już z tej obrony Polaków. Ilekroć tak robiłeś, nic z tego nie wynikało - Sobol, Moskal, a zapewne i teraz Jop. Uczepiłeś się tego Rude jako linii obrony, a Polaków trenerów było już dwóch ostatnimi czasy i każdy widział jaka to myśl szkoleniowa. Jop się wpisuje w ten nurt. Niestety.

wolfy 28.04.2025 10:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1646229)
Jednak graliśmy nadal.
Nie wszyscy są tego samego zdania, co ty.
Sukiennicki miał kilka udanych zagrań, a i Kiss miał ciąg do przodu.
Nie rozumiem tego najeżdżania.
Chodzi o wywołanie gównoburzy?
Nie ma sensu.

Sukiennicki nie miał żadnych udanych zagrań (chyba że liczyć za takie odbicie się piłki od stopy rywala która przetoczyła się po polu karnym za plecami naszych), po jego wejściu gra się skończyła. Przestań tworzyć alternatywną rzeczywistość, te same brednie co kiedyś z Młyńskim i Starzyńskim...

Nieustanne promowanie tej miernoty szkodzi Wiśle. Po prostu.

@Karherop +1, jest dokładnie tak jak piszesz.

FraMat 28.04.2025 10:12

Nikt nikogo nie promuje, chodzi o elementarną uczciwość, a nie najeżdżanie na kogoś, kto się nam nie podoba.

wolfy 28.04.2025 10:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1646239)
Nikt nikogo nie promuje, chodzi o elementarną uczciwość, a nie najeżdżanie na kogoś, kto się nam nie podoba.

Więc ja jestem uczciwy, oceniam go jako piłkarską miernotę jaką jest, zawodnika nieprzydatnego w ataku i obronie. Nie robią na mnie wrażenia holowanie piłki i podania do tyłu.

Mnie się piłkarze generalnie nie podobają bo jestem heteroseksualny. Dlatego oceniam ich na podstawie gry.

Sukiennicki gra dramatycznie słabo. Nie tworzy nic w ofensywie, jest beznadziejny w pressingu i statystuje w obronie. To jest uczciwa ocena.

Dopiero kiedy osoby nie mające o tym pojęcia zaczynają pisać o ogrywaniu, potencjale, młodym wieku i z piłkarskiego drewna robią talent - wtedy jest nieuczciwie. Ja wiem że na szkoleniu się nie znam, za to widzę jak kto gra. I na tym się skupiam.

Sukiennicki grę pozoruje.

Jaroo1 28.04.2025 12:46

Cytat:

Nie zesraj się już z tej obrony Polaków. Ilekroć tak robiłeś, nic z tego nie wynikało - Sobol, Moskal, a zapewne i teraz Jop. Uczepiłeś się tego Rude jako linii obrony, a Polaków trenerów było już dwóch ostatnimi czasy i każdy widział jaka to myśl szkoleniowa. Jop się wpisuje w ten nurt. Niestety.
Żadnego Rudego się nie uczepiłem, tylko pokazuje na jego przykłądzie jakimi szmatami jesteście. Z pseudo trenera, amatora, robiliście boga trenerki bo się nazywał Rude a nie Rudziński i pochodził z Hiszpanii a nie Polski. Jop rozjeżdża swoimi wynikami tego amatora, a ty zamiast się zamknąć i się nie ośmieszać, to go krytykujesz.

Rude stał się tutaj takim papierkiem lakmusowym dla ojkofobów i pajaców twojego, wofyego czy markusa pokroju.

Karherop 28.04.2025 13:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1646241)
.
Sukiennicki grę pozoruje.

Nie, on po prostu za nią nie nadąża.

Brakuje mu tylko (albo aż) decyzyjności.

Jak podaje to za pozno albo do zlego partnera. Jak ma podac to drybluje, jak ma dryblowac to podaje. Jak ma pressowac to robi
to w zlym momencie, jak ma odbierać to robi to za późno. Moze jedynie strzały sa u niego na dobrym poziomie, bo tutaj juz nie musi zachodzic zadna kooperacja z partnerem.

Natomiast nawet rok takiego kiszenia jak teraz, moze sprawic że za pol roku cos mu sie przestawi i wskoczy na wyzszy poziom. Pilka nozna nie raz widziala takie przypadki.

Oczywiście może mu tez nie przeskoczyć. Pożyjemy zobaczymy.

wolfy 28.04.2025 13:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1646255)
Nie, on po prostu za nią nie nadąża.

Brakuje mu tylko (albo aż) decyzyjności.

Jak podaje to za pozno albo do zlego partnera. Jak ma podac to drybluje, jak ma dryblowac to podaje. Jak ma pressowac to robi
to w zlym momencie, jak ma odbierać to robi to za późno. Moze jedynie strzały sa u niego na dobrym poziomie, bo tutaj juz nie musi zachodzic zadna kooperacja z partnerem.

Natomiast nawet rok takiego kiszenia jak teraz, moze sprawic że za pol roku cos mu sie przestawi i wskoczy na wyzszy poziom. Pilka nozna nie raz widziala takie przypadki.

Dodajmy że jak ma odebrać to często wjeżdża komuś w nogi. Osiem żółtych kartek nie wzięło się z niczego.

Ale, tak jak napisałem na początku tej dyskusji - przestawianie czegoś Sukiennickiemu nie jest priorytetem. Jest nim awans.

Kurz 28.04.2025 13:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1646255)

Możemy śmiało założyć, że mu nie przeskoczy. Przy okazji wkrótce przestanie być młodzieżowcem...

Karherop 28.04.2025 13:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1646258)
Możemy śmiało założyć, że mu nie przeskoczy. Przy okazji wkrótce przestanie być młodzieżowcem...

A może nawet i rok temu przestał.

leszekpw 28.04.2025 16:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1646252)
Żadnego Rudego się nie uczepiłem, tylko pokazuje na jego przykłądzie jakimi szmatami jesteście. Z pseudo trenera, amatora, robiliście boga trenerki bo się nazywał Rude a nie Rudziński i pochodził z Hiszpanii a nie Polski. Jop rozjeżdża swoimi wynikami tego amatora, a ty zamiast się zamknąć i się nie ośmieszać, to go krytykujesz.

Rude stał się tutaj takim papierkiem lakmusowym dla ojkofobów i pajaców twojego, wofyego czy markusa pokroju.

No właśnie, dlatego, że nie Rudziński, a Rude, to je.iesz go na każdym kroku. Tacy to jesteście fajnoPolacy, a wszystko co spoza granic, to g.... Nawet jakby tu przyszedł Klopp, to byłby pewnie przez takich fajnopolakóe jak ty gnojony.

krysztal 28.04.2025 17:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekpw (Post 1646266)
No właśnie, dlatego, że nie Rudziński, a Rude, to je.iesz go na każdym kroku. Tacy to jesteście fajnoPolacy, a wszystko co spoza granic, to g.... Nawet jakby tu przyszedł Klopp, to byłby pewnie przez takich fajnopolakóe jak ty gnojony.

Ale nie przyszedł Klopp tylko hiszpański poganiacz owiec więc nie pier.dol oszołomie i nie podpieraj się przykładami z dupy.Jakoś Sobolewskiego nikt nie bronił chociaż jest z PMS

pepe72 28.04.2025 20:13

Liga zagrała dla nas, zwłaszcza kartony Wiślackiego należy wysłać do Znicza.
Kolejki do końca z indeksem miejsca:
Kod:

Wisła      5  Bruk-Bet  2    Miedź    4    Wpłock  3    Polonia  6    Górnik Ł  7    GKS T    8
31  d Wpłock  3  w Arka    1  d Odra    13  w Wisła    5  d Stal SW 18  d Pogoń    17  w Znicz  10
32  w GKS T    8  d Górnik Ł 7  w Pogoń  17  d Arka    1  w Stal Rz 12  w Bruk-Bet  2  d Wisła    5
33  d Stal SW 18  w Miedź    4  d Bruk-Bet 2  w Górnik Ł 7  d ŁKS    11  d Wpłock    3  w Arka    1
34  w Stal Rz 12  d Kotwica 15  w Wpłock  3  d Miedź    4  w Ruch    9  w GKS T    8  d Górnik Ł 7
      10,25        6,75          8,75          4,25          12,50        7,50          5,75

pepe72 28.04.2025 20:25

Wnioski.
1. 12 punktów (4Z) daje nam co najmniej 4 miejsce - mamy gorszy stosunek z Miedzią
2. 8 punktów daje nam na pewno baraże
3. Jeśli zdobędziemy co najmniej 9 punktów to istnieją rozkłady wyników dające nam 2 miejsce.
4. Musimy liczyć, że Miedź gdzieś straci punkty ale nie z Termaliką.
5. Jedno z możliwych rozwiązań:
- my 12 pkt, 4Z
- BBT musiałoby nie zdobyć więcej niż 3 punkty, co patrząc na układ meczów nie jest takie nieprawdopodobne :>
- wystarczy, że Arka, Górnik Ł i Miedź wygrają z Termaliką.

Jaroo1 28.04.2025 20:47

Cytat:

Leszku, ja ciebie gnoję a nie Rudego

leszekpw 28.04.2025 21:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1646281)
Leszku, ja ciebie gnoję a nie Rudego

Ojeju...a dopiero co tak ładnie przepraszałeś w temacie Framata. Obłuda wylewa ci się z uszu. Było do przewidzenia :D

wolfy 28.04.2025 22:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1646274)
Liga zagrała dla nas, zwłaszcza kartony Wiślackiego należy wysłać do Znicza.
Kolejki do końca z indeksem miejsca:
Kod:

Wisła      5  Bruk-Bet  2    Miedź    4    Wpłock  3    Polonia  6    Górnik Ł  7    GKS T    8
31  d Wpłock  3  w Arka    1  d Odra    13  w Wisła    5  d Stal SW 18  d Pogoń    17  w Znicz  10
32  w GKS T    8  d Górnik Ł 7  w Pogoń  17  d Arka    1  w Stal Rz 12  w Bruk-Bet  2  d Wisła    5
33  d Stal SW 18  w Miedź    4  d Bruk-Bet 2  w Górnik Ł 7  d ŁKS    11  d Wpłock    3  w Arka    1
34  w Stal Rz 12  d Kotwica 15  w Wpłock  3  d Miedź    4  w Ruch    9  w GKS T    8  d Górnik Ł 7
      10,25        6,75          8,75          4,25          12,50        7,50          5,75

Najgorszy terminarz ma Wisła Płock, drugi w kolejności Termalika.
My mamy w sumie średni, jedna drużyna z szóstki u siebie, aapirujący GKS na wyjeździe, poza tym dwie drużyny z dołu tabeli.

pepe72 28.04.2025 22:47

Najłatwiej ma Polonia.
Tylko Stal SW gra o coś. Reszta na wakacjach.
Pamiętając o tym, że nie może nas dogonić to niestety trzeba wszystko wygrać jak leci.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:29.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl