![]() |
różnie to się podaje w naszym języku , częściej Christow ,raz tak raz tak , ale faktycznie macie rację , Hristov jest poprawnie
|
...widzisz mi dzwoni w prawym to samo xD Zresztą to jest taka sama sytuacja jak z Chorwacją (we wszystkich innych językach słowiańskich przez H np Hrvatska)
|
tak jak pisze FraMat po polsku poprawnie jest Georgi Christow
co do jego nazwiska na koszulce, to nie wiem czy sam nie poprosił o to, aby było napisane po "angielsku" |
To już w końcu jak poprawnie powinno być z tym jego nazwiskiem ??
|
język polski: Georgi Christow
język angielski: Georgi Hristov czyli pisząc po polsku powinno się pisać Georgi Christow |
coraz bardziej zaczyna mnie wpieniać Paweł Brożek.. niech jakiś ekspert mi wyjaśni jak można nabawić się kontuzji na rozgrzewce przed meczem? co on kurde z porcelany jest.. szczerze mam już dość takich pseudo piłkarzy..
|
Cytat:
|
Dzięki maaarcin za wyjaśnienie tej kwestii:) Tak właśnie mi się wydawało , że powinno być przez '' Ch " , tak samo podaje też '' Przegląd Sportowy " i to właśnie na podstawie tej gazety się kierowałem
|
Cytat:
Bo normalnie jak go będą _ewentualnie_ sprzedawać to nie ma jak tłumaczyć wszystkim na około, że ten Hristov co go widzieli na stronie UEFA.COM, to ten sam co Christov co gra w Wiśle i ten sam, którego Bułgarzy nazywają Hristov. Ale luz. Sami debile. |
heheh nawet na koszulce Levskiego miał przez samo "H" a to przeciez ich rodzima liga.
|
Nie podam linka ale była mowa, że sam zawodnik poprosił o wpisanie swego nazwiska w pisowni angielskiej. Więc spoko luz- jednak mamy "profesjonalistów w naszym klubie znających sie na zasadach transkrypcji" :P
|
Cytat:
Widać w Polsce ważniejsze są zasady angielskie niż polskie. |
Panowie na koszulce jest tak jak On sam sobie zażyczył. Więc proszę odpuście sobie tą jazdę po klubie. Tak samo jak Kaka czy Kuba (Błaszczykowski)
|
|
Wracając do Hristova. Oto co napisał fan Levskiego o nim na jutubie:
Cytat:
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Cytat:
|
Bo w polscy 'piłkarze' mają od małego takie podejście:
'Ku**a znowu trening, deszcz pada, słońce grzeje, zimno, gorąco.... yyy. Mogłem zostać alfonsem.... Jakoś przetrwam ten trening ale dlaczego on nie trwa 30 minut... i poco nam każą biegać?? Tylko żeby piłki nie były za twarde, bo znowu będę miał siniaki na nogach od kopania. A od ćwiczeń jakoś się wymigam, przecież trenejro mi nic nie zrobi jak trochę odpuszczę. Dobra byle szybko minęło, w końcu po treningu mamy wszyscy iść się schlać/zjarać/przećpać!! Byle do zabawy!' I nikt mi nie powie że tak nie jest. W przeciwnym wypadku bylibyśmy jednym z czołowych 'producentów' piłkarzy. |
Cytat:
|
Cytat:
Jak nie zdobędziemy mistrza, to nie ma o czym mówić. |
Cytat:
|
Cytat:
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ie_na_trening/
... co z tego skoro po wyjściu na trening lub po skończonym meczu z Arką znów odnowi się kontuzja i tak w kółko :) )) |
Nie oceniajcie Hristov po jednym meczu, zobaczymy co pokaże w dalszej części sezonu.Może nie wypał a może to strzelec :P Oby wypalił to będzie ciekawym wzmocnieniem.
|
A Andraż Kirm strzelił bramke dla swojej reprezentacji;)
|
Andraż strzelil.:D
drugi :D |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
czy ktos sie orientuje w tych wszystkich kontuzjach w naszej kadrze? bo ja juz sie szczerze pogubilem...
1. peter singlar (wiadomo cos o jego rehabilitacji? kiedy wroci do treningow? czy w ogole co sie z nim dzieje?) 2. mariusz jop - to akurat zadne oslabienie, no ale nadal wyplaty dostaje z kasy wisly, kiedy ten pan wroci do treningow? 3. Cleber - jw 4. Konrad Gołos - trenował w hiszpanii, gral w sparignach a nagle go zabraklo i znow o nim cicho... 5. Łukasz Garguła - mial znac konrety po powrocie ze zgrupowania, wiec gdzie one sa? 6. Lobodzinski - na oficjalnej dzis podali ze byc moze bedzie w 18 na arke 7. issa ba - tylko z nami podpisal i juz dorownal reszcie - kontuzja ;/ czy nie uwazacie ze az tyle kontuzji negatywnie swiaczy albo o przeprowadzanych treningach, albo o pionie medycznym? gdy w wisle ktos odniesie powazniejsza niz zlamanie paznkoncia kontyzje, ciagnie sie to w nieskocznonosc. Podam tu przyklad np Boguskiego, ktory ciagle na cos teraz narzeka. Czy Dawidowskiego ktory u nas zerwal wiezadla z 8 razy, w Lechii gra teraz bez problemu. Podobnie sprawa sie ma teraz z gargula, juz dawno by gral, gdyby ktos nie s*** pierwszej operacji.. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:21. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl