Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

szczepanwislak 03.03.2010 13:41

różnie to się podaje w naszym języku , częściej Christow ,raz tak raz tak , ale faktycznie macie rację , Hristov jest poprawnie

piotrekwrd 03.03.2010 13:42

...widzisz mi dzwoni w prawym to samo xD Zresztą to jest taka sama sytuacja jak z Chorwacją (we wszystkich innych językach słowiańskich przez H np Hrvatska)

maaarcin 03.03.2010 13:56

tak jak pisze FraMat po polsku poprawnie jest Georgi Christow

co do jego nazwiska na koszulce, to nie wiem czy sam nie poprosił o to, aby było napisane po "angielsku"

szczepanwislak 03.03.2010 13:56

To już w końcu jak poprawnie powinno być z tym jego nazwiskiem ??

maaarcin 03.03.2010 13:59

język polski: Georgi Christow
język angielski: Georgi Hristov

czyli pisząc po polsku powinno się pisać Georgi Christow

pysio 03.03.2010 14:02

coraz bardziej zaczyna mnie wpieniać Paweł Brożek.. niech jakiś ekspert mi wyjaśni jak można nabawić się kontuzji na rozgrzewce przed meczem? co on kurde z porcelany jest.. szczerze mam już dość takich pseudo piłkarzy..

mic 03.03.2010 14:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 863091)
coraz bardziej zaczyna mnie wpieniać Paweł Brożek.. niech jakiś ekspert mi wyjaśni jak można nabawić się kontuzji na rozgrzewce przed meczem? co on kurde z porcelany jest.. szczerze mam już dość takich pseudo piłkarzy..

Z Toba naprawde jest cos nie tak

szczepanwislak 03.03.2010 14:09

Dzięki maaarcin za wyjaśnienie tej kwestii:) Tak właśnie mi się wydawało , że powinno być przez '' Ch " , tak samo podaje też '' Przegląd Sportowy " i to właśnie na podstawie tej gazety się kierowałem

sandbender 03.03.2010 14:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 863077)
Oczywiście "profesjonaliści" w naszym klubie nie znają zasad transkrypcji i postanowili być "międzynaroodowi" pisząc Christowa po angielsku jako Hristova.

Na głupotę i niekompetencję nie ma lekarstwa

Oczywiście sami debile.
Bo normalnie jak go będą _ewentualnie_ sprzedawać to nie ma jak tłumaczyć wszystkim na około, że ten Hristov co go widzieli na stronie UEFA.COM, to ten sam co Christov co gra w Wiśle i ten sam, którego Bułgarzy nazywają Hristov.

Ale luz. Sami debile.

korzychxp 03.03.2010 14:21

heheh nawet na koszulce Levskiego miał przez samo "H" a to przeciez ich rodzima liga.

tragez88 03.03.2010 14:28

Nie podam linka ale była mowa, że sam zawodnik poprosił o wpisanie swego nazwiska w pisowni angielskiej. Więc spoko luz- jednak mamy "profesjonalistów w naszym klubie znających sie na zasadach transkrypcji" :P

FraMat 03.03.2010 14:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandbender (Post 863098)
Oczywiście sami debile.
Bo normalnie jak go będą _ewentualnie_ sprzedawać to nie ma jak tłumaczyć wszystkim na około, że ten Hristov co go widzieli na stronie UEFA.COM, to ten sam co Christov co gra w Wiśle i ten sam, którego Bułgarzy nazywają Hristov.

Ale luz. Sami debile.

Rozmawiamy o poprawności, a nie o urojonych problemach ze sprzedażą.
Widać w Polsce ważniejsze są zasady angielskie niż polskie.

KOMINEK 03.03.2010 14:40

Panowie na koszulce jest tak jak On sam sobie zażyczył. Więc proszę odpuście sobie tą jazdę po klubie. Tak samo jak Kaka czy Kuba (Błaszczykowski)

zbymak 03.03.2010 14:46

http://futbolnet.pl/wiadomosci/chris...al-mi-o-bonku-

tofik 03.03.2010 15:04

Wracając do Hristova. Oto co napisał fan Levskiego o nim na jutubie:
Cytat:

well he was top scorer of bulgarian league before he came to Levski but since then he hasn't shown any form. This video is from his first match where he scored 3 against former team. Then he scored 4 in a match against another bottom team and 1 in the derby. That's been the highlight of his career. This was last year, this year he has only 2 goals in domestic competition and a few in EL.

Fans don't like him much cause he looks very timid in his game, makes alot of misses and all his shots were really weak. We really couldn't believe he was transfered given his record and performance. Otherwise he's a quiet and humble bloke which is uncommon among footballers here. Hope he does better at your team.
Cholera kolejny Jirsak. Bojaźliwy w grze, dużo pudłuje i słabo strzela. No zbyt dobrze się to nie zapowiada. Oczywiście nie skreslam chłopaka. Dla pocieszenia tym razem nie wypruliśmy się z kasy gdyby faktycznie nam nie pomagał i wypożyczy sie kogoś innego.

Musiek1906 03.03.2010 15:04

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Cytat:

Po wtorkowym treningu Białej Gwiazdy, Urugwajczyk ostatni zszedł do szatni z boiska treningowego. Został po zajęciach, by szlifować formę. - To, że zostaję dłużej po treningu nie ma nic wspólnego z porażką w Bełchatowie. To normalne, mam zakodowane, że piłkarz powinien zawsze podnosić swoje umiejętności. Zawsze próbuję to robić. Są takie dni, kiedy zostaję dłużej po treningu i na własną rękę pracuję dodatkowo. Nie dlatego, że trener mi każe. Wolę potrenować w ciągu tygodnia mocniej, a lżej tuż przed samym meczem - tłumaczy.
Szkoda, ze w Polsce nie kodują, tego w umysłach piłkarzy... Alvarez szacunek.

wonski_eNHa 03.03.2010 15:33

Bo w polscy 'piłkarze' mają od małego takie podejście:
'Ku**a znowu trening, deszcz pada, słońce grzeje, zimno, gorąco.... yyy.
Mogłem zostać alfonsem.... Jakoś przetrwam ten trening ale dlaczego on nie trwa 30 minut... i poco nam każą biegać?? Tylko żeby piłki nie były za twarde, bo znowu będę miał siniaki na nogach od kopania. A od ćwiczeń jakoś się wymigam, przecież trenejro mi nic nie zrobi jak trochę odpuszczę. Dobra byle szybko minęło, w końcu po treningu mamy wszyscy iść się schlać/zjarać/przećpać!! Byle do zabawy!'

I nikt mi nie powie że tak nie jest. W przeciwnym wypadku bylibyśmy jednym z czołowych 'producentów' piłkarzy.

tomasz_19 03.03.2010 15:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Musiek1906 (Post 863133)

szkoda, że w czerwcu nas opuści, bo jakoś nie mogę sobie wyobrazić tego, że go wykupią za 400 tyś € ...

Oldpara 03.03.2010 16:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 863157)
szkoda, że w czerwcu nas opuści, bo jakoś nie mogę sobie wyobrazić tego, że go wykupią za 400 tyś € ...

Jak zdobędziemy mistrza, to go kupią (jeśli oczywiście jest ta klauzula 400 tys), nawet po to, żeby go sporzedać za 700-800 tys. CV mu się poprawi. A może go zatrzymają na dłużej?
Jak nie zdobędziemy mistrza, to nie ma o czym mówić.

arti 03.03.2010 16:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Musiek1906 (Post 863133)

Ja trochę złośliwie - co on tak trenuje jak nadal strzału zero, dośrodkowania też. Może trzebaby skorygować trochę ten trening?

korzychxp 03.03.2010 17:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 863132)
Cholera kolejny Jirsak. Bojaźliwy w grze, dużo pudłuje i słabo strzela. No zbyt dobrze się to nie zapowiada. Oczywiście nie skreslam chłopaka. Dla pocieszenia tym razem nie wypruliśmy się z kasy gdyby faktycznie nam nie pomagał i wypożyczy sie kogoś innego.

no cóż, drewniak z słabym charakterem :-P Jirsak to chociaz ma kopniecie i jakas wizje gry, choc przez ten charakter, nie umie go wdrozyc do gry.

SpoXsteR 03.03.2010 17:26

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ie_na_trening/

... co z tego skoro po wyjściu na trening lub po skończonym meczu z Arką znów odnowi się kontuzja i tak w kółko :) ))

brylant17 03.03.2010 18:46

Nie oceniajcie Hristov po jednym meczu, zobaczymy co pokaże w dalszej części sezonu.Może nie wypał a może to strzelec :P Oby wypalił to będzie ciekawym wzmocnieniem.

grzesiek632 03.03.2010 21:23

A Andraż Kirm strzelił bramke dla swojej reprezentacji;)

BRTS39 03.03.2010 21:26

Andraż strzelil.:D

drugi :D

Waldus88 03.03.2010 21:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 863132)

Oceniać piłkarza po jednym komentarzu na stronie internetowej, jak dla mnie jest nie na miejscu, tymbardziej, iż wcale tak beznadziejnie (jak pewnie sądzisz) w meczu z Bełchatowem nie zagrał. Na pewno się starał, choć jak wiadomo same chęci nie wystarczą...W piątek coś strzeli :)

brylant17 03.03.2010 22:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BRTS39 (Post 863360)

Cholera ja już nie wiem co jest, że u nas mało strzela chyba mają większe bramki na Słowenii :P :D Ale nadal wierzę, że będzie u nas strzelał :D

tomasz_19 03.03.2010 22:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BRTS39 (Post 863360)

Andraż dla reprezentacji gra jak z nut, a u nas gra powiedzmy na 40% swoich możliwości :/ Gdyby Skorża potrafił wykorzystać jego potencjał i umiejętności to Słoweniec byłby prawdziwym liderem zespołu, a tak patrzymy jak Brożki machają łapami na niego....

ardianek 03.03.2010 23:00

czy ktos sie orientuje w tych wszystkich kontuzjach w naszej kadrze? bo ja juz sie szczerze pogubilem...
1. peter singlar (wiadomo cos o jego rehabilitacji? kiedy wroci do treningow? czy w ogole co sie z nim dzieje?)
2. mariusz jop - to akurat zadne oslabienie, no ale nadal wyplaty dostaje z kasy wisly, kiedy ten pan wroci do treningow?
3. Cleber - jw
4. Konrad Gołos - trenował w hiszpanii, gral w sparignach a nagle go zabraklo i znow o nim cicho...
5. Łukasz Garguła - mial znac konrety po powrocie ze zgrupowania, wiec gdzie one sa?
6. Lobodzinski - na oficjalnej dzis podali ze byc moze bedzie w 18 na arke
7. issa ba - tylko z nami podpisal i juz dorownal reszcie - kontuzja ;/

czy nie uwazacie ze az tyle kontuzji negatywnie swiaczy albo o przeprowadzanych treningach, albo o pionie medycznym? gdy w wisle ktos odniesie powazniejsza niz zlamanie paznkoncia kontyzje, ciagnie sie to w nieskocznonosc. Podam tu przyklad np Boguskiego, ktory ciagle na cos teraz narzeka. Czy Dawidowskiego ktory u nas zerwal wiezadla z 8 razy, w Lechii gra teraz bez problemu. Podobnie sprawa sie ma teraz z gargula, juz dawno by gral, gdyby ktos nie s*** pierwszej operacji..

Marszałek 03.03.2010 23:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 863410)
Cholera ja już nie wiem co jest, że u nas mało strzela chyba mają większe bramki na Słowenii :P :D Ale nadal wierzę, że będzie u nas strzelał :D

Tam ma z kim grać. U nas zanim mu piłkę dograją, odegrają to lata mijają.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:21.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl