Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

szprotson 17.07.2013 12:24

jak posmaruje to wygryzie
ale dopiero jak wejdzie w wiek zezwalający na grę

wolfy 17.07.2013 15:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1322995)
Nie mam ....a pytań.
chłop jest 2 tygodnie, a oni jak zawsze są w dupie. Dlaczego w tym klubie pracują debile??? Dlaczego nie słychac z innych klubow (szczególnie z innych lig) ze są problemy z zarejestorwaniem gracza. Rozumiem gracza z Afryki gdzie certyfikaty pisane są na bananach ale Macedonia to chyba nie leży koło Erytrei? WTF?

To wina Holendrów.
Że aż Ciebie samego zacytuję: myśl trochę!

nesta 17.07.2013 16:24

Ja nie wiem na co oni czekaja z Brozkiem i czemu nie wezma go np. na rok z opcja przedluzenia. To najprostsza sytuacja teraz. Facet jest wolny, wiadomo, ze cos soba reprezentuje, jest zwiazany z klubem i miastem.

Czy oni nie widza, ze sytuacja jest podbramkowa i kuriozalna ? To nie jest tak, ze jest kontuzjowany napastnik i niedlugo wroci, jest napastnik bez formy, jest ich za mało.. ....a tu nie ma w ogole gracza do ataku!! To jakis surrealizm obcy nawet okregowce.

Ajax 17.07.2013 16:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1323103)
Ja nie wiem na co oni czekaja z Brozkiem i czemu nie wezma go np. na rok z opcja przedluzenia. To najprostsza sytuacja teraz. Facet jest wolny, wiadomo, ze cos soba reprezentuje, jest zwiazany z klubem i miastem.

Czy oni nie widza, ze sytuacja jest podbramkowa i kuriozalna ? To nie jest tak, ze jest kontuzjowany napastnik i niedlugo wroci, jest napastnik bez formy, jest ich za mało.. ....a tu nie ma w ogole gracza do ataku!! To jakis surrealizm obcy nawet okregowce.

A ja głupi myślałem, że za Sikorskim w Wiśle nigdy nie zatęsknię a tu proszę ZONK:)

Byłby on wielkim wzmocnieniem naszego zespołu:D

TRNKRN 17.07.2013 16:56

nesta nie stresuj się, przecież mamy napastnika: http://www.90minut.pl/kariera.php?id=24517 będzie beka tak czy owak. Przyjdzie napastnik pewnie za 2-3 kolejki, bo w zarządzie już są ob....i po wynikach, zajmie mu pół rundy, żeby coś ogarnąć my w tym czasie będziemy obijani przez potęgi typu Podbeskidzie i Ruch... Normalnie parodia.

gypsy 17.07.2013 17:02

To jest jakaś żenada. Jak my możemy aspirować do CZEGOKOLWIEK, nie mając zawodnika, który miałby bezpośrednio przyczyniać się do strzelania bramek. To w końcu o te bramki w piłce nożnej chodzi. A Boguski jak strzeli 5 w rundzie to będzie jedna wielka euforia i szał ciał. Tu jest napadzior potrzebny na gwałt, aż się prosi żeby ściągnąć Brozia. Przynajmniej jego, chociaż jeszcze jeden by się przydał...

KOMINEK 17.07.2013 17:03

Brak kontraktu dla Pereza może świadczyć o jednym jednak zdecydowali się na zakontraktowanie normalnego napastnika i chyba nie jest od tego tak daleko

Watts 17.07.2013 17:05

Błogosławieni, którzy nie widzieli, a uwierzyli. Jeżeli BC faktycznie miał się zgodzić na lepszego napastnika niż Romo, to może jego odprawienie to zwiastun jakiejś korzystniejszej dla nas transakcji.

Ostatnio za dużo wokół tej drużyny "może".

Tominho 17.07.2013 17:06

W obecnej sytuacji wiele był dał za newsa na głównej: "Celin i Eduardo jednak wiślakami". Celin od początku wydawał mi się lepszy od Romo i nie chodzi mi tu wcale o zdobyte bramki. Natomiast Eduardo miał tzw. ciąg na bramkę, a do tego ma dopiero 20 lat. W sparingach wyglądał na gracza uniwersalnego, moim zdaniem przyzwoicie radził sobie w środku pomocy. Gorzej było na skrzydle, ale z drugiej strony z kim on miał tam pograć...

edit: Czekam na nowe posty dawida, nowego informatora na forum :) Na shoutboxie siał dziś zamęt, że Romo już podpisany...

Ajax 17.07.2013 17:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1323118)
Brak kontraktu dla Pereza może świadczyć o jednym jednak zdecydowali się na zakontraktowanie normalnego napastnika i chyba nie jest od tego tak daleko

Gdyby nie te wsyztskie cyrki w Wiśle przez ostatni rok to też bym tak sądził ale jakoś wydaje mi się, że tą kadrą zagramy całą rundę jesienną.

FraMat 17.07.2013 17:08

Bunoza może grac w ataku?
:mysli:

Watts 17.07.2013 17:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tominho (Post 1323120)
W obecnej sytuacji wiele był dał za newsa na głównej: "Celin i Eduardo jednak wiślakami". Celin od początku wydawał mi się lepszy od Romo i nie chodzi mi tu wcale o zdobyte bramki. Natomiast Eduardo miał tzw. ciąg na bramkę, a do tego ma dopiero 20 lat. W sparingach wyglądał na gracza uniwersalnego, moim zdaniem przyzwoicie radził sobie w środku pomocy. Gorzej było na skrzydle, ale z drugiej strony z kim on miał tam pograć...

Dla mnie byli o wiele lepsi od Romo.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ajax (Post 1323121)
Gdyby nie te wsyztskie cyrki w Wiśle przez ostatni rok to też bym tak sądził ale jakoś wydaje mi się, że tą kadrą zagramy całą rundę jesienną.

Cóż. Nie gramy w pucharach, więc nie ma zbytniego pośpiechu. Smuda opowiadał w wywiadach, że w klubie bardzo serio traktują datę zamknięcia okienka transferowego 31 sierpnia.

TRNKRN 17.07.2013 17:16

Gorzej jeśli do 31 sierpnia przegramy 3 mecze, wtedy będzie na prawdę gorąco w klubie. Też liczę, że puknęli się w głowę i wyłożą jakąś kasę za napastnika, bo jest nieciekawie. Dodatkowo Boguski dalej kontuzja, najpewniej w piątek nie zagra, więc na dziś jest blada du*a....

Arked 17.07.2013 17:31

Czyli już w pierwszej kolejce Smuda musi kombinować ze składem jako, że nasz jedyny pół-napastnik Boguski może nie zagrać z powodu kontuzji. W ataku będzie więc musiał zagrać Małecki albo Sarki. Ciekawe kto wypełni lukę na boku pomocy. Jeśli Stolarski to powstanie luka na prawej obronie. Tą lukę pewnie wypełni Jovanović, a lukę po nim na środku obrony Nalepa. I tak wkoło Macieju. A to dopiero pierwsza kolejka. Witaj sezonie 2013/14 :)

PS. Zapomniałem na śmierć o Burlidze.

Glazik 17.07.2013 17:34

Wyglada to nie ciekawie... jesli ktos sie spodziewa grupy mistrzowskiej w jesieni... jest niepoprawnym optymista..nie ,nie, Głupcem..walka o utrzymanie z nadzieja o utrzymanie...\

Adenalix 17.07.2013 17:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1323127)
PS. Zapomniałem na śmierć o Burlidze.

i słusznie. 12345 znaków

buczo1985 17.07.2013 17:46

Także jestem zdania, że rezygnacja z Romo oznacza ruch w kierunku zatrudnienia jako takiego napadziora. Pytanie czy będą to chcieli zrobić w najbliższych dniach, czy spokojnie bez pośpiechu załatwią sprawę końcem sierpnia.

tomasz_19 17.07.2013 18:02

zgadzam się z opinią większości, że rezygnacja z Wenezuelczyka oznaczać może chęć zakontraktowania doświadczonego napastnika, mam tylko nadzieje, że nie będzie to pierwszy lepszy ogórek, a gość który coś znaczył w swoim klubie oraz całej lidze, ale to tylko takie moje mrzonki

St Yabol 17.07.2013 18:10

kogokolwiek by nie zakontraktowali to na pierwszą kolejke nie mamy kadry. Nawet Stjepanovic nie zagra

fansorina 17.07.2013 18:11

Tylko jak my teraz mamy mieć do nich zaufanie . Przecież nie zakontraktują nie wiadomo kogo , przyjdzie facet nie przygotowany i co będziemy czekać kolejny miesiąc.

crux.a 17.07.2013 18:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez buczo1985 (Post 1323132)
Także jestem zdania, że rezygnacja z Romo oznacza ruch w kierunku zatrudnienia jako takiego napadziora. Pytanie czy będą to chcieli zrobić w najbliższych dniach, czy spokojnie bez pośpiechu załatwią sprawę końcem sierpnia.

Logiczne, ale właśnie dlatego nie masz chyba racji. Wydaje mi się, że to, co dzieje się w Wiśle, jest od dawna chaotyczną wypadkową walk frakcyjnych. Kapka sie żre z Bednarzem, Bednarz ze Smudą, Smuda z Kapką, zresztą konfiguracji nie znam i nie jest ona najważniejsza. Chodzi o to, że w naszym klubie hierarchia ważności działaczy nie zależy od pełnionej funkcji, tylko od dostępu danej osoby do ucha bossa. Więc zamiast robić swoje, podgryzają się nawzajem, bo im gorszą wpadkę zaliczy Kapka, tym lepiej dla Bednarza itd. Efekty są opłakane.

Serce się kraje. Uważam, że FraMat ma rację, Bunoza na szpicę, bo w szybkie sprowadzenie kogoś sensownego nie wierzę.

cruxalba

mitmichael 17.07.2013 18:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1323118)

Na to by wychodziło. W Dzienniku Polskim pisali, ze Smuda był na rozmowie z Cupiałem po meczu z Ruchem i ten zgodził sie dac pieniadze na napastnika i lewego obronce. Niezakontraktowanie Romo w pewnym stopniu potwierdza to co w DP napisali inaczej pewnie Romo dostałby kontrakt

kws 17.07.2013 18:29

Oby nie Niedzielan, który podobno ma rozwiązać kontrakt z Ruchem.

fansorina 17.07.2013 18:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kws (Post 1323138)
Oby nie Niedzielan, który podobno ma rozwiązać kontrakt z Ruchem.

Nie no ,on już kończy z piłką.

syryls 17.07.2013 18:34

Był do wzięcia Eduardo, Celin to się kur.. uparli na tego Romo który jest beznadziejny... Bednarz, Kapka, Smuda to wszystkonie jest pierwszej młodości, jedyny co Bednarzowi wychodzi to sprzeczanie się w mediach,zawsze wygra do niczego potrzebny już nie jest, Kapka i Smuda to 2 chodzące katastrofy

arti 17.07.2013 18:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ajax (Post 1323104)
A ja głupi myślałem, że za Sikorskim w Wiśle nigdy nie zatęsknię a tu proszę ZONK:)

Byłby on wielkim wzmocnieniem naszego zespołu:D

Jak chodzi o S to jestem zdania, że spokojnie ze stu takich S by się znalazło na trybunach. Przepychać się z obrońcą przez 15 czy 30 minut, pociągnąć go za koszulkę czasem samemu być pociągniętym.
Nieistotny gol i asysta w całym sezonie - poprzeczka niezbyt wysoko zawieszona.
@ kws
nieee, to musi być klasyczna 9... jak np. Zahorski...:D

bonawentura 17.07.2013 21:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez syryls (Post 1323141)
Był do wzięcia Eduardo, Celin to się kur.. uparli na tego Romo który jest beznadziejny... Bednarz, Kapka, Smuda to wszystkonie jest pierwszej młodości, jedyny co Bednarzowi wychodzi to sprzeczanie się w mediach,zawsze wygra do niczego potrzebny już nie jest, Kapka i Smuda to 2 chodzące katastrofy

Szczerze powiedziawszy Ci piłkarze generalnie nie powalają na kolana. Zastanawiający jest brak transferów, bo podobno Jaliens, Genkov, Iliev i cała reszta zakontraktowanych przez Valcxa byli mocno przepłaceni. To teraz powinien być duży luz w kontraktach, tak by można było kogoś zakontraktować. Niestety Bednarz, który upadł na głowę upiera się, że Wisła w taki zestawieniu obroni się przed spadkiem. Cóż. To, co się dzieje w klubie to kretynizm. Zostało parę dni do rozpoczęcia ligi a my dalej jesteśmy w czarnej dupie. Za to Pan Bednarz razem z Kapką powinni polecieć. I to z marszu. Sami powinni się zdymisjonować. Wisła spadnie z ligi, jak nie zrobi transferów. I to w tym okienku, bo w przyszłym będzie już bardzo trudno cokolwiek stwierdzać, analizować, ba - trzeba będzie grubo dopłacić, a dojdzie do tego fatalna atmosfera w zespole i brak wiary we własne umiejętności. Nie wiem, co za kretyn wpoił Panu Cupiałowi, że będziemy grali młodzieżą, to oni się wypromują, Pan Cupiał zainkasuje parę złotych, a potem wszystko będzie niczym perpetuum mobile. Niestety tak nigdzie nie było i nie będzie. Młodzież powinna się uczyć wśród zawodników ogranych i doświadczonych. My nawet nie mamy jedenastu piłkarzy na poziomie Ekstraklasy. To jak ma ta młodzież się uczyć? Oni nie udźwignęliby walki o awans do Ekstraklasy, a co dopiero walki o utrzymanie w Ekstraklasie. Ciężko mówić cokolwiek na temat tej młodzieży, ale boję się, że Pan Bednarz swoimi kretyńskimi przemyśleniami i działaniami może tych młodych bardzo skrzywdzić.

La Furia Dell' Est 17.07.2013 21:07

Frankowski. Tomasz. Wrócil do Krakowa, nic nie kosztuje a pomimo lat "kasuje" wszytstkich do kupy "napastników" jakich mamy. Bednarz do dzieła........I nawet to nie jest śmieszne....

piter116 17.07.2013 21:37

Opcje są 2:

-odstrzelili Celina i Romo, bo mają na oku jakiegoś "normalnego" napastnika
-odstrzelili Celina i Romo, bo nie prezentowali się oni lepiej od takiego Kuczaka, czy Kamińskiego

Jeżeli prawdziwa jest opcja 1, to szkoda, że tak późno poszli po rozum do głowy. To było do przewidzenia.
Kolejni goście, którzy wygrali darmowe wakacje z Wisłą.

it 17.07.2013 21:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piter116 (Post 1323168)
Opcje są 2:

-odstrzelili Celina i Romo, bo mają na oku jakiegoś "normalnego" napastnika
-odstrzelili Celina i Romo, bo nie prezentowali się oni lepiej od takiego Kuczaka, czy Kamińskiego

Jeżeli prawdziwa jest opcja 1, to szkoda, że tak późno poszli po rozum do głowy. To było do przewidzenia.
Kolejni goście, którzy wygrali darmowe wakacje z Wisłą.

Opcji jest więcej, a jedna tyleż najbardziej prawdopodobna, co banalna:
- odstrzelili Celina i Romo, bo nie byli za darmo, bądź ich utrzymanie kosztowałoby za dużo.

piter116 17.07.2013 21:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez it (Post 1323169)
Opcji jest więcej, a jedna tyleż najbardziej prawdopodobna, co banalna:
- odstrzelili Celina i Romo, bo nie byli za darmo, bądź ich utrzymanie kosztowałoby za dużo.

Aha, jednego testowali 3 tygodnie, drugiego 2 bez jakiegokolwiek wcześniejszego rozeznania odnośnie zarobków, czy kwoty transferowej? W aż taki debilizm działaczy nie chce mi się wierzyć.

leszekpw 17.07.2013 22:05

Wróble ćwierkają, że rozmowy są prowadzone z dwójką piłkarzy i jednym z nich który zasili drużynę do końca sierpnia może być Brożek lub Smolarek. Zaznaczam, że nie są to informacje potwierdzone, ale z dużą dozą prawdopodobieństwa.

I już nie wiem kogo bym bardziej chciał, Brożka czy Ebiego.

El'kabat 17.07.2013 22:29

Wróble wczoraj jeszcze ćwierkały we wszystkich miejscach,że temat Brożka jest definitywnie spalony.
Wątpie,żeby cos w tym temacie się zmieniło....

Revolver 17.07.2013 22:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekpw (Post 1323172)
Wróble ćwierkają, że rozmowy są prowadzone z dwójką piłkarzy i jednym z nich który zasili drużynę do końca sierpnia może być Brożek lub Smolarek. Zaznaczam, że nie są to informacje potwierdzone, ale z dużą dozą prawdopodobieństwa.

I już nie wiem kogo bym bardziej chciał, Brożka czy Ebiego.

U mnie ćwierkają, że Bredniarz jest już dogadany z Pawłem Kryszałowiczem. Nie wiadomo tylko czy w kontekście powrotu do Wisły, czy na 0,7 Żołądkówki. Pojawia się też nazwisko Wita Żelazko, który ma być odpowiedzialny za PR.

P.S. Skoro Brożek jest wolny to o czym prezes chce z nim jeszcze rozmawiać przez następne 1,5 miesiąca? Będą się 5 tygodni przebijać z Ebim kto-weźmie-mniej?

leszekpw 17.07.2013 22:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1323179)
Wróble wczoraj jeszcze ćwierkały we wszystkich miejscach,że temat Brożka jest definitywnie spalony.

hmmm podobnie jak jeszcze wczoraj ćwierkały, że Romo podpisze umowę a dziś juz zupełnie odmienna informacja.

Obecnie w klubie panuje jeden wielki b..... i to co wydaje się być prawdopodobne dziś może takim nie być za tydzień, dwa...stąd tylko pogłoski i przypuszczenia...

Dariook 17.07.2013 22:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1323179)

Nie jest spalony. Jesli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniadze.

leszekpw 17.07.2013 22:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1323183)
Nie jest spalony. Jesli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniadze.

Spoko, dogadają się. Ani Brożek nie ma specjalnie obecnie mnóstwa propozycji a i Wisła potrzebuje pilnie napadziora.

JacobCFC 17.07.2013 23:30

Przeczuwam Brożka w Wiśle od poniedziałku. Mogę iść o zakład.

piter116 17.07.2013 23:38

Wywiad ze Smudą dla SKWK:

Cytat:

Jak Pan skomentuje słynne testy Sorina Oproiescu?
Jak jest człowiek w biedzie i w potrzebie to bierze się każdego zawodnika, którego ewentualnie można opłacić. Proszę bardzo, niech przyjedzie zobaczymy. Marcin Kuźba rozmawiał z tym jego menadżerem, wyglądało, że jest wszystko okej.

Ale zostaliście oszukani.
Tak. Ale mamy taką sytuację, jaką mamy. W grudniu będzie mam nadzieje inna sytuacja. Nie będziemy czekać na menadżerów, tylko sami będziemy szukać piłkarzy i będzie nas na nich stać.

Rozumiem. Ale potem zaproszono na testy trzydziestoletniego Piotra Hajduka z Karpat Krosno…
Ktoś nam powiedział, że on ma dwadzieścia trzy lata. Jak jest w takim wieku, to niech przyjedzie, pokaże co potrafi. Ale potem pesel się nie zgadzał więc odesłaliśmy go do domu. Zostaliśmy oszukani po raz kolejny.

Szukamy napastnika. Co będzie dalej z Romo?
Romo jest to dwudziestoletni chłopak. Bardzo dobre wrażenie robi na treningach. Jeszcze mu damy trochę czasu. Bardzo fajny, charakterny chłopak, waleczny. Pół-Indianin. Zawodnik do obróbki…

Widzi Pan dla niego miejsce w składzie?
Jak popracowalibyśmy rok czasu to byłby świetnym napastnikiem. Ale nie jest to chłopak, który teraz wyjdzie i będzie bramki strzelał.

Dla Celina nie widział Pan miejsca w Wiśle.
On był powolny…
całośc tutaj http://skwk.pl/pilkanozna/8-pilka-no...eba-pomoc.html

Co do pogrubionego- ręce opadają...

force93TS 18.07.2013 01:10

a może zróbmy jakąś akcje "zbieramy na transfery". Każdy kibic coś da i może będzie choć na część kontraktu.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:42.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl