Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Paweł 20.06.2011 21:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez elliot_ness (Post 1113878)
Na stronie Partizana Belgrad nic nie pisze o ofercie Wisły w stosunku do Marko Jovanovića. Nie przejmował bym się tym bo w skladzie Partizana jest uwzględniony jeszcze Ivica Iliev.

A dlaczego strona klubu miałaby informować o ofertach, jakie klub otrzymał? Ich rolą jest podawanie faktów, a te na dzień dzisiejszy są takie, że Jovanović jest piłkarzem Partizana. Od spekulacji są dziennikarze.

willow 20.06.2011 21:45

Mam dzisiaj świetny humor i powiem Wam, że jesteśmy chyba jedynymi kibicami w Polsce (a czasami chodzę po różnych forach), którzy ekscytują się informacją, która wypłynęła od anonimowego faceta komentującego newsa :)
Ba, niektórzy już go (tego piłkarza, znaczy się) witają w klubie :)
Kocham ten okres transferowy :) Nic mi tak nie poprawia humoru :)

whistar 20.06.2011 21:47

Ależ się wszyscy ożywili. Wygląda nieźle. Takich grajków nam trzeba. Trzymajmy kciuki.

PODpalacz 20.06.2011 21:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez elliot_ness (Post 1113878)
Na stronie Partizana Belgrad nic nie pisze o ofercie Wisły w stosunku do Marko Jovanovića. Nie przejmował bym się tym bo w skladzie Partizana jest uwzględniony jeszcze Ivica Iliev.

Marko na 90% jest dziś w Krakowie na testch jeden fan Partizana napisał że drózyna pojechała autobusem a Marko poleciał samolotem do Krakowa <nikt nie płacze że wielka strata>

fcb4 20.06.2011 21:49

Spokojnie jutro prawdopodobnie wszystko powinno się wyjaśnic wiem tylko jedno że przyjdą zawodnicy uniwersalni mogący grać na róznych pozycjach takich teraz szukamy co podreslają Stan i Maskaant.I tak na chwilę obecną mamy już kadrę która jest wstanie spokojnie wyeliminowac Skonto więc teraz będą transfery pod III runde :D

grogoriogreg 20.06.2011 21:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CH. (Post 1113879)

Czyli dementi klubu w sprawie Despotovicia? Dobrze rozumiem?

FraMat 20.06.2011 21:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez victor (Post 1113889)
spytalem sie na twitter goscia co mowil juz wczesniej ze Gervasio Nú&ntilde;ez leci do Polski ....

@FedeDoval Escuchar el rumor de Gervasio Nú&ntilde;ez llega a Wisla Cracovia. &iquest;Podría decirme algo más sobre el jugador?

@wtrzaska volante izquierdo, técnico, de muy mal torneo en Quilmes. Uno de los refuerzos mas caros y el que menos rindió.

@wtrzaska Ha jugado de volante izquierdo y de lateral izquierdo. Jugó con todos los entrenadores. &iquest;Refuerzo del Wisla?

Wyglada ze nie mial udanego sezonu. Drogi gracz co sie nie sprawdzil w ostatnim klubie. Moze troche podobne do sytuacji Lamey ? Ale prawda jest taka ze nawet jeszcze nie wiemy czy on do nas jedzie.

Klienci, którzy będą na to forum wklejali jakieś wypociny w obcych językach, bez tłumaczenia, dostaną ode mnie bana, też bez tłumaczenia.
Serio..

w kwesti wyjaśnienia... ja sobie z różnymi językami radze (niektorzy wiedzą), ale nie zniosę jak zaraz pojawi się fafnascie postów "kto może to przetłumaczyć"?
Obowiązek przetłumaczenia spoczywa na cytującym

dadek 20.06.2011 21:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 1113886)
Mam dzisiaj świetny humor i powiem Wam, że jesteśmy chyba jedynymi kibicami w Polsce (a czasami chodzę po różnych forach), którzy ekscytują się informacją, która wypłynęła od anonimowego faceta komentującego newsa :)
Ba, niektórzy już go (tego piłkarza, znaczy się) witają w klubie :)
Kocham ten okres transferowy :) Nic mi tak nie poprawia humoru :)

to tylko obrazuje to jaka bardzo wszyscy czekamy na dobre informacje ;)

murray 20.06.2011 21:55

Eeee tam.
Rok temu, prawie o tej samej porze była dyskusja na dwie strony, czy "nedohodlo" znaczy dogadali się, czy nie :D
Pamiętacie, czy już zapomnieliście?

Tominho 20.06.2011 21:57

Jak dla mnie ten gość może grać zarówno w obronie jak i w pomocy. Zgadzam się również z tezą, że Stan ewidentnie szuka piłkarzy uniwersalnych (Iliev też takim jest).

Ten niejaki Zbymak zamknął swój portal i zapowiada powrót jutro około godziny 12.00 :)

westersyl 20.06.2011 21:58

Nunez wygląda imponująco. Nareszcie ktoś kto posturą przypomina skrzydłowego z prawdziwego zdarzenia. Silny, szybki, świetnie drybluję. Dobry strzał z dystansu, który na tym filmiku pokazał kilkakrotnie. Dobra wrzutka.
I przede wszystkim jest lewonożny, ilu piłkarzy lewonożnych mamy w drużynie ? Nie za wielu.

Nie dałbym sobie za niego jednak ręki uciąć jak za Meliksona bo tego widziałem w jednym meczu i o tym że w tej lidze będzie gwiazdą byłem przekonany.

JrQ- 20.06.2011 21:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1113722)
ale zauważyliście ze w tym okienku po raz pierwszy chyba nie mamy brazylijczyka z 156 ligi na testach?

a w poprzednim był jakis? :>

Tominho 20.06.2011 22:00

Oficjalna stronka ma to do siebie, że często informuje o nowych graczach około północy... Jak chcecie, to możecie godzinkę poczekać :>

HEDu 20.06.2011 22:00

Außenbahn links - wtedy gosc moze grac na LO. Tutaj mamy linkes off. Mittelfeld, czyli człowiek nie majacy nic wspolnego z obroną. Ofensywny skrzydłowy bądź pomocnik. Ofc lewonożny.

blanco 20.06.2011 22:02

Przyznam szczerze,że po tym filmiku podpaliłem się na gościa jak dziecko, wygląda bardzo dobrze .

alexx 20.06.2011 22:05

Transfermarkt może się mylić. Na filmiku w połowie sytuacji występuje na lewej obronie

JrQ- 20.06.2011 22:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1113797)
Kolejny? Przecież tam już mamy Kirma i Ilieva :) No chyba, że o czymś nie wiemy i zgłosił się ktoś po Kirma.

Mamy dwa skrzydła i 4 skrzydłowych przy ew. transferze tego Nuneza...
Na Meliksona też narzekaliscie, ze mamy Bukhariego, Jirsaka, Gargułę :rotfl:
Wieć siedziec cicho i zaufać Staszkowi, bo wie co robi!!!

Demogorgon 20.06.2011 22:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 1113905)
Außenbahn links - wtedy gosc moze grac na LO. Tutaj mamy linkes off. Mittelfeld, czyli człowiek nie majacy nic wspolnego z obroną. Ofensywny skrzydłowy bądź pomocnik. Ofc lewonożny.

Na filmiku, do którego link był już wcześniej dodany widać, że gra i na lewej obronie (urywki gdzie gra w drużynie z żółtymi koszulkami), więc myślę że bronić potrafi.

cinekw 20.06.2011 22:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 1113905)

Tiaaa, bo lepiej bezsensownie przeczytać co jest napisane na niemieckim portalu o zawodniku z drugiego końca świata.. Może spojrzyj na filmik i od razu widać, że gość może grać na lewej obronie co by się zgadzało z naszymi potrzebami bo na pewno lewoskrzydłowego nie szukamy.. Mam nadzieje, że z tym Nunezem to nie jest plotka bo wolałbym nie widzieć już u nas Diaza ;)

River 20.06.2011 22:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez alexx (Post 1113911)
Transfermarkt może się mylić. Na filmiku w połowie sytuacji występuje na lewej obronie

Wydaje sie, ze jest to zawodnik umiejacy grac i na LO i na LP. Na obu tych pozycjach moze on do maksimum wykorzystywac swoja dynamike oraz szybkosc.
Na pewno pasuje Valxc'owi jesli chodzi o wszechstronnosc. Taki zawodnik bylby Wisle bardzo przydatny tym bardziej, ze jest lewonozny a takich grajkow o takim poziomie w zasiegu Wisly to ze swieca szukac.

Lysy 20.06.2011 22:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1113912)
Na Meliksona też narzekaliscie, ze mamy Bukhariego, Jirsaka, Gargułę :rotfl:

A czy ja narzekam? Będę w siódmym niebie gdy zakontraktują takiego zawodnika. Więc nie wiem, czemu akurat mój komentarz zacytowałeś. Na drugi raz zastanów się jakie posty przytaczasz, chyba , że problemy ze zrozumieniem czytanych tekstów?

Michal_1990 20.06.2011 22:17

Zdaje się, że szukaliśmy kogoś, kto potrafi bronić i jest lepszy od Pajlica... W ofensywie koleś jest OK, podobny styl jak Marcelo z Realu (odpowiednie proporcje umiejętności), tylko czy rzeczywiście nas wzmocni i gwarantowałby jakość na LO ? Chyba lepiej, żeby trafił do Wisły zamiast Diaza. Jutro wszystko się wyjaśni.

baro1995 20.06.2011 22:18

SV i RM powiedzili,że chcieli doświadczenia,a teraz kolej na graczy uniwersalnych,a więc Diaz,Jovanovic i Nunez do opisu pasują,miały być jeszcze 3 transfery,no i możliwe,że to będzie ta trójka,ja prawdę mówiąc byłbym zadowolony,Diaz potrafi grać na 5 pozycjach więc w razie kontuzji zawieszeń,zawsze można go wszędzie wstawić,Nunez skrzydło i LO,może i na szpicy by się go spróbowało,Jovanović,Lo,stoper i nawet na PO go próbowali w Partizanie,Iliev pewnie trakowany jest jako zastępca Genkova,może też grać na obu skrzydłach więc jest git,mały tak samo może grać na szpicy więc powiem szczerze wole tych 3 defensywnych,niż zmiennika/konkurenta dla Genkova.Czekamy do jutra i zobaczymy co będzie :)

Karherop 20.06.2011 22:19

Pytanie brzmi czemu tak utalentowany zawodnik nie zrobił jeszcze kariery , bo z tego co widzimy grywał w Argentynie dość regularnie . Może to fakt że mają tam takich piłkarzy na pęczki , może były jakies inne powody .

Myśle że najpóźniej jutro w godzinach poranych pojawią się w mediach informacje o Nunezie , ile to juz razy media brały swoje informacje z for internetowych .

Mam nadzieję że po tak jasnej deklaracji , dojdzie jutro do przedstawienia chociaz jednego nowego piłkarza , dwóch to już byłoby bardzo dobrze . Na 4 piłkarzy do końca tygodnia nie wierzę .

cinekw 20.06.2011 22:20

Wogóle czy to całe info wyszło z tego, że jakiś gośc napisał, że Nunez przechodzi do Wisły?

http://twitter.com/#!/FedeDoval

Swoją drogą na tej stronce można o nim poczytać opinie i to prawda ze gra na obronie. Najlepiej tlumaczyc na angielski ;)

el Nuero 20.06.2011 22:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grogoriogreg (Post 1113892)
Czyli dementi klubu w sprawie Despotovicia? Dobrze rozumiem?

Ta wiadomość znaczy dokładnie tyle, że hiszpański drugoligowiec składa oficjalne dementi.

* El Wisla no ha hecho oferta por Despotovic - Wisła nie złożyła oferty zakupu Despotovicia.
* el Girona FC quiere negar categóricamente esta noticia - Girona chce kategorycznie zaprzeczyć pogłoskom (o ofercie Wisły).
* En ningún momento el Wisla ha contactado con el Girona FC para fichar el internacional serbio - w żadnym momencie Wisła nie kontaktowała się z Gironą w sprawie podpisania kontraktu z reprezentantem Serbii.

Wychodzi na to, że prędzej jakiś pismak dorobił sobie do wierszówki, niż nasz sportowy dyro rzucał się z motyką na słońce. Zwłaszcza, że motyka niezbyt potężna (czytaj: skromny fundusz na transfery). Mam jednak nadzieję, że kogoś jeszcze pozyskają w najbliższych dniach.

For_FuN_ 20.06.2011 22:23

Czyli Jovanovic, Despotovic, J. Diaz i argentynczyk ;-)? Gdyby tak bylo, to okienko byloby bardzo owocne.

power1928 20.06.2011 22:25

Ludzie po co nam Diaz. Co do pozostałych rewelacji, może coś się sprawdzi, a może zakontraktujemy jakiegoś zupełnie innego grajka który nie przewinął się przez te wszystkie "plotki" i "informatorów". Basałaj powiedział że w poniedziałek lub wtorek klub przedstawi 2 zawodników więc poczekajmy jeszcze jeden dzień.

murray 20.06.2011 22:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1113903)
a w poprzednim był jakis? :>

Alemało i jakiś ziomek od gotowania i to nawet na obozie. Jeszcze do tego Jeronimo.
Oj, znalazło się paru.

baro1995 20.06.2011 22:56

Prawdę mówiąc wolałem już ten Super Bomby transferowe przynajmniej było wesoło,Van Nisterlooij w Sheratonie,Santa Cruz z Rodriguezem wylądowali odrzutowcem na lotnisku w Krakowi,a teraz anonimowe nazwiska,rzucana na wiatr przez proroków,i 20 stron podniety, i witanie w klubie,to jest żałosne,w dodatku,że jutro mają być 2 transfery i się wszystkiego oficjalnie dowiemy..

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:23.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl