Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

bódyń 13.07.2013 18:13

Wywiad na weszlo.com z Kuzba o skautingu Wisly
http://www.weszlo.com/news/15588-Mar...onczy%E2%80%A6

Barti 14.07.2013 00:39

Gdybym miał oceniać tylko po dzisiejszym meczu, to Romo vel don Wasyl Roma musiałby się już pakować. Dla mnie to on ma jakieś nieskoordynowane ruchy. Gdyby zamknął akcję po wrzutce ze skrzydła bodajże Małego - to co innego. Już na rozgrzewce nie przypadł mi do gustu jak z prostej piłki uwalił w trybuny. Kapka pewnie modlił się żeby ten gość wypalił, bo głównym celem miał być napastnik. Jak dla mnie jeżeli go zakontraktują, to będzie to bardzo "na siłę" robione, ale tak jak piszę, ja oceniam tylko po sparingu z Ruchem. Może fachowcy widzą w nim przyszłość.

silver03 14.07.2013 01:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Barti (Post 1322479)
Gdybym miał oceniać tylko po dzisiejszym meczu, to Romo vel don Wasyl Roma musiałby się już pakować. Dla mnie to on ma jakieś nieskoordynowane ruchy. Gdyby zamknął akcję po wrzutce ze skrzydła bodajże Małego - to co innego. Już na rozgrzewce nie przypadł mi do gustu jak z prostej piłki uwalił w trybuny. Kapka pewnie modlił się żeby ten gość wypalił, bo głównym celem miał być napastnik. Jak dla mnie jeżeli go zakontraktują, to będzie to bardzo "na siłę" robione, ale tak jak piszę, ja oceniam tylko po sparingu z Ruchem. Może fachowcy widzą w nim przyszłość.

Fachowcy mówią, że jeśli będzie się dobrze rozwijał to w przyszłości może być dobrym napastnikiem. Zresztą Smuda chyba się kapnął, że na teraz nadal nie ma ani jednego napastnika wystawiając na tej pozycji w drugiej połowie Sarkiego...

wiertar 14.07.2013 01:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1322482)
Fachowcy mówią, że jeśli będzie się dobrze rozwijał to w przyszłości może być dobrym napastnikiem. Zresztą Smuda chyba się kapnął, że na teraz nadal nie ma ani jednego napastnika wystawiając na tej pozycji w drugiej połowie Sarkiego...

za dwa lata ponoć ma wypalić wiec my go za kontraktujmy na rok... niech inni zbierają plony;)

Barti 14.07.2013 03:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1322482)
. Zresztą Smuda chyba się kapnął, że na teraz nadal nie ma ani jednego napastnika wystawiając na tej pozycji w drugiej połowie Sarkiego...

Tak jest, to był chyba rozpaczliwy ruch, szkoda że całą II-gą połowę był bezproduktywny i nie dał sią sprawdzić z tej strony. Jakby to napisali żałobnicy po Genkovie: nie miał mu kto dogrywać...
P.S.
Żartowałem... jemu faktycznie nie było komu dograć, bo nie było zgranej drużyny do wyprowadzenia akcji... mimo wszystko uważam że w młodych jest potencjał...

arti 14.07.2013 07:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1322388)
Wywiad na weszlo.com z Kuzba o skautingu Wisly
wis.la/iqhtr

Coś mi się wydaje, że wkrótce możemy mieć o jednego skauta mniej...:)
Fatalny obraz- dokądś tam jeżdżą, kogoś obserwują wychodzi na to, że nie wiadomo po co.
Bo potem na testy i tak przyjeżdżają jakieś króliki z kapelusza.
Llepiej puścić ogłoszenie w poniedziałkowej gw-praca, że szukamy grajków a nuż trafi się jakiś zdrowy chłopak z siłą, wytrzymałością i koordynacją i ambicją.
Poprzeczka jest doprawdy już tak nisko, że to mogłoby wypalić.

westersyl 14.07.2013 19:50

Mimo kontuzji Dolanda Gurriera uważam, że warto w niego zainwestować choćby miał nie grać ten miesiąc. Gość ma niesamowity sposób poruszania się, duża moc w nogach do tego nie boi się grać. Z moich jakiś tam obserwacji na podstawie video uważam, że sprawia wrażenie lekkiego wariata, a takim chyba łatwiej się zaaklimatyzować.

Zdaniem Hiszpańskich mediów Brożek dogadał się w kwestii rozwiązania umowy. Wiadomo, że wolałbym utalentowanego młodego gościa do tego Polaka, który będzie gwarantem goli ale wiadomo jak to jest.

Ostatnie doniesienia odnośnie bramkarzy zaczynają mnie niepokoić, mam nadzieję, że w klubie szukają kogoś kto docelowo będzie numerem 1.

edit: No i szkoda, że w tym Bełchatowie nadal nie myślą, nic ich nie nauczyło to że na takich piłkarzach jak Garugła czy Nowak zarobili zero złoty. Kiszą tych piłkarzy a potem kończą jak wszyscy widzimy. Przydałby się nam Mateusz Mak ale ta cena 500 k euro za obu to mocna przesada, a chłopak nie długo będzie miał 23 lata. Sezon w pierwszej lidze dobrze mu nie zrobi.

aNouc 14.07.2013 20:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qqq_b (Post 1322304)
Jakim cudem Wisła otrzymała licencje na gre w ekstraklasie, skoro wszędzie słychać "nie ma pieniędzy na nic w tym klubie"?

Bo gdybysmy brali wszystko na powaznie co piszą w mediach to wyszloby nam ze pierwszym czlowiekiem w kosmosie byl Etiopczyk, Abraham Lincoln skoczył ze stratosfery, ustanawiając trzy nowe rekordy świata, a Daniel Sikorski gral u boku Messiego

WISŁAZWE 14.07.2013 20:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1322557)

Zdaniem Hiszpańskich mediów Brożek dogadał się w kwestii rozwiązania umowy. Wiadomo, że wolałbym utalentowanego młodego gościa do tego Polaka, który będzie gwarantem goli ale wiadomo jak to jest.

Hmm, to skąd pojawiło się info, że Paweł miał ważny kontrakt do 30.06.2013? Już mnie to dziwiło, że Bednarz bodaj wspomniał o tym, że Brożek musi najpierw rozwiązać kontrakt..

Coś przegapiłem :mysli:

westersyl 14.07.2013 20:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1322563)
Hmm, to skąd pojawiło się info, że Paweł miał ważny kontrakt do 30.06.2013? Już mnie to dziwiło, że Bednarz bodaj wspomniał o tym, że Brożek musi najpierw rozwiązać kontrakt..

Coś przegapiłem :mysli:

Ja czytałem o dwóch wersjach.
Pierwsza, Paweł podpisał kontrakt na 2 lata z Recreativo. W obecnych okolicznościach chyba najbardziej prawdopodobna.
Druga wersja, że Paweł podpisał kontrakt na rok z opcją przedłużenia i to przeczytałem na jakiejś hiszpańskiej stronie.

Info z dzisiaj: wis.la/eny39
W tym jest napisane, że są dogadani z kilkoma piłkarzami w tym i z Brożkiem.
Cytat:

Other players with valid contracts have also reached an agreement with the Dean for his departure, the defense case Manolo Martinez, who will play Levadiakos in the Greek, and Polish striker Pawel Brozek, who likely will return home

Sialalalala 14.07.2013 21:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1322565)
Ja czytałem o dwóch wersjach.
Pierwsza, Paweł podpisał kontrakt na 2 lata z Recreativo. W obecnych okolicznościach chyba najbardziej prawdopodobna.
Druga wersja, że Paweł podpisał kontrakt na rok z opcją przedłużenia i to przeczytałem na jakiejś hiszpańskiej stronie.

Info z dzisiaj: wis.la/eny39
W tym jest napisane, że są dogadani z kilkoma piłkarzami w tym i z Brożkiem.

no to na mecz z Górnikiem się wyrobi a może nawet i na czwartkową prezentację

bonawentura 14.07.2013 22:23

Tragiczny jest Bednarz, tragiczny jest Kapka i tragikomiczny Smuda. To, co się dzieje w Wiśle jest po prostu żałosne. Sprowadzili tego Romo - pytanie po co? Jak nie ma piłkarzy, którzy mogliby mu dobrze w środku dograć piłkę do przodu. Aby Romo wzrósł na wartości, to potrzeba dobrych piłkarzy mieć na boisku, a nie całą tą bandę beztalenć na boisku. Może i tam nawet drzemią jakieś talenty, ale bez kilku dobrych piłkarzy, my z takim składem spadniemy z ligi, a gdy nie dokonają transferów w zimie, to latem pozostanie tylko siedemnaście spotkań na uratowanie się. Zważywszy, że już po połowie sezonu kibice zniechęcą się beznadziejną grą, to w zimie nie będzie pieniędzy, by kogokolwiek sprowadzić, zatem kibice - za rok witamy pierwszą ligę ! Przygotujmy się na to.

cfa 15.07.2013 06:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Barti (Post 1322479)

Te nieskoordynowane ruchy sprawiają, że jest fantastyczny na schodach przez co zauroczył w sobie Frania. Podobno spotykają się obaj prywatnie i Smuda obserwuje jak Romo pokonuje kolejne piętra :)

piter116 15.07.2013 06:47

Brożek dla PS (13.06) :

Cytat:

W każdym razie w Recreativo już grać nie będę. Mój kontrakt obowiązywał przez rok. Zostałby automatycznie przedłużony w przypadku awansu do Primera Division
Cytat:

Pożegnał się już pan z Recreativo?
Paweł Brożek: Tak. Od razu po ostatnim meczu z Huescą (0:0) był poczęstunek, szampan. Obyło się oczywiście bez łez (śmiech). Ale miło się pożegnaliśmy, było bardzo serdecznie. Życzyliśmy sobie z chłopakami i trenerami powodzenia
Nie wiem skąd to całe zamieszanie odnośnie rozwiązaniu kontraktu.

Spokolokoełrokoko 15.07.2013 08:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1322577)
Tragiczny jest Bednarz, tragiczny jest Kapka i tragikomiczny Smuda. To, co się dzieje w Wiśle jest po prostu żałosne. Sprowadzili tego Romo - pytanie po co? Jak nie ma piłkarzy, którzy mogliby mu dobrze w środku dograć piłkę do przodu. Aby Romo wzrósł na wartości, to potrzeba dobrych piłkarzy mieć na boisku, a nie całą tą bandę beztalenć na boisku. Może i tam nawet drzemią jakieś talenty, ale bez kilku dobrych piłkarzy, my z takim składem spadniemy z ligi, a gdy nie dokonają transferów w zimie, to latem pozostanie tylko siedemnaście spotkań na uratowanie się. Zważywszy, że już po połowie sezonu kibice zniechęcą się beznadziejną grą, to w zimie nie będzie pieniędzy, by kogokolwiek sprowadzić, zatem kibice - za rok witamy pierwszą ligę ! Przygotujmy się na to.

Przypominam, że w tej lidze grają jeszcze Widzew i Ruch...

domin_czyzyny 15.07.2013 09:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Spokolokoełrokoko (Post 1322595)
Przypominam, że w tej lidze grają jeszcze Widzew i Ruch...

przypominam, że Ruch pokazał nam w sobotę na co nas stać...Musimy sobie jasno powiedzieć, że jesteśmy w czarnej dupie i utrzymanie się w TME będzie trudne.

aby coś ugrać w tej lidze powinniśmy byli sprowadzić:
- Miłosza Przybeckiego
- Łukasza Piątka
- Maków
- Pawła Brożka
- bramkarza
- lewego obrońce (może Piotra Brożka)

Obawiam się, że ten model biznesowy obecnie wprowadzony na Wiśle się tutaj nie sprawdzi. Coraz większe oszczędności będą generować coraz gorszą grę i coraz gorszą sytuacje finansową spółki. Spadające wpływy z biletów, spadające wpływy z transmisji telewizyjnych, brak sponsora, itp.

Wiem, że jak nie ma kasy to i "Salomon z pustego nie naleje", ale powiedzmy sobie szczerze - kto do takiej sytuacji doprowadził ? Mamy od półtorej roku sytuacje, która odstrasza wszystkich od klubu: kibiców, sponsorów, piłkarzy, itp.

Coś czuję, że Franiu szybko zakończy swoją III przygodę z Wisłą. Niestety może by tak, że po 5-ciu kolejkach będziemy mieli okrągłe 0 punktów...

dynek.pl 15.07.2013 09:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piter116 (Post 1322589)
Brożek dla PS (13.06) :

Nie wiem skąd to całe zamieszanie odnośnie rozwiązaniu kontraktu.

Bajki Bednarza sa powszechnie znane - moze to jedna z nich.

marcin19876 15.07.2013 13:43

http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...uje_tylko.html
Chavez odchodzi...:-)

FraMat 15.07.2013 13:45

Oddamy Chaveza za darmo, czy będziemy jeszcze musieli spłacać mu zaległości?

Ogryzek 15.07.2013 13:48

Miejmy nadzieję że łysy coś wytarguje na tym nie skrywanym szczęściu Chaveza że odchodzi z Wisły.

Nie oszukujmy się akurat wielkiej dla nas różnicy z nim czy bez niego nie będzie - może jak się zwolni kasa z kontraktu Osmana to Pawła Brożka zakontraktujemy? :)

borys 15.07.2013 13:50

Z tego co pisano to 60% do poprzedniego klubu idzie a reszta pewnie zalatwi sprawe zaleglosci wzgledem niego. Takze wyjdziemy na zero.

P.S Ostatnio moje dziecko katuje Krola Lwa, jest tam taka piosenka gdzie ten zly spiewa "epoka przepychy sie skrada po cichu..." no wstawilbym leb Bednarza a pasowalo by idealnie do sytuacji.

sevenheaven 15.07.2013 14:14

dla mnie to jest śmieszne, każdy piłkarz od nas odchodzi za darmo.. ludzie to jest kapitan reprezentacji hondurasu ! nie ważne czy mieliśmy 100% transferu czy nie
wszystko zaczęło się od transferu Meliksona za pół darmo, który jest jednym z liderów francuskiej drużyny..
( teraz się odezwą Ci co uważają, że gówno grał.. tak grał gówno a i tak był najlepszym naszym graczem i wcale mu się nie dziwie, po tym jakich patałachów miał obok siebie )

borys 15.07.2013 15:05

Chavez odchodzi a wiec z wysokimi kontraktami zostaja Jovanovic, Bunoza, Gargula, a kolejny pewnie Bednarz:) oj zebys sie sam Jacku nie musial zwalniac....

szprotson 15.07.2013 15:15

Ekhm,takie pytanko mam : kto podpisywał Chaveza ? Czy to Bednarz jest winny temu jak wyglada jego kontrakt i umowa z byłym klubem czy może kto inny?

E: Ogryzku, ja niestety wiedziałem ze to robił Staszek. Chodzi o to ze jest grupa betonowa która nie przyswaja informacji badz nie potrafi myśleć.

Ogryzek 15.07.2013 15:36

Valxs zatrudniał Chaveza (jeśli dobrze pamiętam) i już wtedy było wiadomo że podpisaliśmy umowę na której trudno będzie zarobić. No chyba że kontrahenci płaciliby po kilka mln euro za Osmana. A tak nie było i nie jest.

Galonek 15.07.2013 15:43

Jeżeli tylko za pieniądze zaoszczędzone na transferze Chaveza przyjdzie jakiś napastnik, to nie ma co płakać. W środku obrony mamy obecnie najmniejszą biedę i jak będziemy przegrywać mecze, to nie przez stoperów tylko dziurę z przodu.

sevenheaven 15.07.2013 16:14

a kim Ty chcesz grać w obronie ? chodzą słuchy, że Bunoza w Dynamie jedną nogą..
zostaje Jovanovic i Głowacki z doświadczonych.. obiecujący Stolarski i Nalepa, który jest próbowany jako DP
poza tym wiecznie kontuzjowany Czekaj i Uryga, Burligi to mi się nawet wymieniać nie chce
łącznie zostanie 6 obrońców o ile będą wszyscy zdrowi

Spokolokoełrokoko 15.07.2013 16:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Galonek (Post 1322672)
Jeżeli tylko za pieniądze zaoszczędzone na transferze Chaveza przyjdzie jakiś napastnik, to nie ma co płakać. W środku obrony mamy obecnie najmniejszą biedę i jak będziemy przegrywać mecze, to nie przez stoperów tylko dziurę z przodu.

Ilość nie oznacza jakości. Akurat Chavez jest (bo jeszcze nie odszedł :P) najlepszym obrońcą jaki w tej chwili w Wiśle jest. Oczywiście jeśli mu się chce, ale brak chęci to nie tylko jego problem. Inni nawet jakby chcieli to wyżej dupy nie podskoczą, a Chavez ma duży potencjał i wcale nie jest stary zwłaszcza jak na obrońcę. Głowa był dobry, ale po powrocie z Turcji gra cienko.
Nie ma co się łudzić i zakłamywać rzeczywistości - po sprzedaży Chaveza będzie jeszcze większy gnój bo ta kasa nie zostanie przeznaczona na konkretne transfery. Tym bardziej że jak czytam, kokosów z tego nie będzie. Prędzej zostanie ona przeznaczona na spłaty zaległości wobec Pareiki, rezerwę na Genkova i inne zaległości i zobowiązania....

qqq_b 15.07.2013 16:30

Na jesień czeka 21 meczy ( najwięcej w historii ligi ) + puchar polski. W obronie Wisła ma ( po odejsciu Chaveza ) 2 graczy do na słabym poziomie i 2 zawodników młodych. Głowacki zaraz złapie kontuzję pewnie. 3 graczy na obronę na ponad 21 meczy. Szykuje się ciekawie. Może Smuda stanie na środku i bedzie bronil :D

Ogryzek 15.07.2013 16:37

Za to z przodu jest pół napastnik Boguski. Z tyłu źle bez Chaveza ale jeszcze nie najgorzej. (Gramy o max 8 miejsce pamiętajmy) Za to z przodu nie ma nic. Nawet tych trzech a pół napastnik Boguski wiecznie kontuzjowany. Z tyłu jako tako to wygląda.

bonawentura 15.07.2013 16:40

Spadek nam się szykuje, a Bednarz bredzi, że będziemy z tych miernot zarabiać grube miliony. Łysy - coś ty wciągał przez weekend?

Poza tym, to wszystkie działania klubu wskazują jednak na to, że Cupiał ucieka z Wisły.

Galonek 15.07.2013 16:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Spokolokoełrokoko (Post 1322686)
Ilość nie oznacza jakości.

W moim poście nigdzie nie ma mowy o ilości, nie wiem skąd taki wniosek w twojej wypowiedzi? Napisałem, że mamy najmniejszą biedę, bo nawet obecnie, po odejściu Osmana, mamy czterech nominalnych stoperów: Głowacki, Jovanović, Czekaj, Nalepa. Zwłaszcza pierwsza trójka, jak na warunki naszej ligi, w zupełności wystarcza.

fabio 15.07.2013 17:01

Bednarz to pie....li jak potłuczony , będziemy zarabiać tylko na kim? Już raz błysnął jak powiedział że Brud nie jest na sprzedaż! I nie był poszedł za friko, pewnie żeby zejść z kontraktu!!!! Baran i tyle!!!!!!!!!!

fanfan 15.07.2013 17:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1322661)
Ekhm,takie pytanko mam : kto podpisywał Chaveza ? Czy to Bednarz jest winny temu jak wyglada jego kontrakt i umowa z byłym klubem czy może kto inny?

E: Ogryzku, ja niestety wiedziałem ze to robił Staszek. Chodzi o to ze jest grupa betonowa która nie przyswaja informacji badz nie potrafi myśleć.

Ale gdyby nie taki kontrakt Chaveza i nie ten procent dla poprzedniego klubu Chavez w ogóle nie zostałby wykupiony . Rozumiesz ? A wtedy po Jego pierwszy sezonie był najlepszym stoperem w lidze i został słusznie wybrany do 11 sezonu . Przecież idealnie pamiętam te jęczenia kibiców dlaczego jeszcze nie wykupili Osmana a Stan robił wszystko żeby zbić cenę której nie mogliśmy zapłacić ,negocjacje się przeciągały i stąd takie zasady tego transferu .

Ogryzek 15.07.2013 17:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanfan (Post 1322706)
Ale gdyby nie taki kontrakt Chaveza i nie ten procent dla poprzedniego klubu Chavez w ogóle nie zostałby wykupiony . Rozumiesz ? A wtedy po Jego pierwszy sezonie był najlepszym stoperem w lidze i został słusznie wybrany do 11 sezonu . Przecież idealnie pamiętam te jęczenia kibiców dlaczego jeszcze nie wykupili Osmana a Stan robił wszystko żeby zbić cenę której nie mogliśmy zapłacić ,negocjacje się przeciągały i stąd takie zasady tego transferu .

Ale nikt nie płacze z tego powodu że Valxcs podpisał taki a nie inny kontrakt. Tylko zaraz się zaczną płaczę dlaczego łysy sprzedał go za darmo a przecież powinniśmy na nim zarobić góry złota i to wina łysego że nic nie ma za Chaveza:)
(rozumiesz?)

fanfan 15.07.2013 17:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1322707)
Ale nikt nie płacze z tego powodu że Valxcs podpisał taki a nie inny kontrakt. Tylko zaraz się zaczną płaczę dlaczego łysy sprzedał go za darmo a przecież powinniśmy na nim zarobić góry złota i to wina łysego że nic nie ma za Chaveza:)
(rozumiesz?)

Ok tylko z tego co czytałem to Osman rozwiążę kontrakt na podobnych zasadach co Genkov za zaległości finansowe ale tego oczywiście nie jestem pewien i nie chcę nikogo wprowadzić w błąd .

serek.c2 15.07.2013 17:39

No i co z tego? Gdyby go sprzedali trzeba by zapłacić odpowiedni procent jego poprzedniemu klubowi i uregulować zaległości płacowe. Wyszłoby pewnie na to samo.

kacu 15.07.2013 19:11

Skoro mamy pół napastnika, a testujemy ogórków z Rumunii to dlaczego by nie zaprosić na testy np takiego Mateusza Cholewiaka z Puszczy Niepołomice. Gość ma papiery na grę. Tylko lepiej ściągać piłkarzy z egzotycznych krajów...

szprotson 15.07.2013 19:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanfan (Post 1322706)

Ogryzek widze rozumie o co mi chodziło, wiec wyłożył Ci to jak na tacy.
p.s. zaległości finansowe wobec piłkarzy to też wina Jacka co nie? :)

zluzujcie, w czwartek beda piłkarze to kazdy będzie miał możliwośc zapytać dlaczego jest jak jest. Będziecie?
a w piątek na meczu ? czy moze odpuszczacie pierwsze kolejki jak na prawdziwych kibicow przystało ?:)

Merkury 15.07.2013 19:47

Chciałbym przypomnieć, że mamy na dzień dzisiejszy 2 zdrowych środkowych obrońców (Głowa i Jovanovic) - nie liczę Bunozy bo on raczej będzie występował na boku.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:17.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl