Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

willow 20.06.2011 21:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acapelo (Post 1113840)
gervasio witamy:)

A co, już podpisał? ;)
Wierzę, że to ironia :)

Reser 20.06.2011 21:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1113843)
Przed przyjsciem Meliksona nic nie mowiłem - patrzyłem tylko na statystyki, ktore mial bardzo dobrze - poza tym bylo wiele filmikow na ktorym bylo pokazane to co Maor potwierdził w rundzie wiosennej. Jezeli nie znam jakiego zawodnika, pierwszy raz o nim slysze to chyba normalne jest to co napisałem wyzej zwłaszcza wiedzac co bylo z Riosem.

Chyba nie do końca normalne. Bo jak nie wiesz czegoś o zawodniku, to najpierw się dowiedz - a później trolluj.

Przemoo 20.06.2011 21:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez alexx (Post 1113828)

tutaj czasami widać go na lewej obronie. Bardzo szybki dynamiczny ale ilrytujacy jezdziec bez glowy, ale ten gol w 3:10 sliczny. w ogole od 3 min jest pokazywany w defensywie...

jason wiślak 20.06.2011 21:17

Wam to wszystko nie pasuje malkontenci...

Jak dla mnie to byłaby bomba. Przed trzema laty uznawany za olbrzymi talent. Piłkarz na polskie warunki nietuzinkowy. Mamy za dużo skrzydłowych? Powaliło Was chyba? 3 to za duzo? Gratuluję...Mamy grac na 3 frontach, potrzebna jest szeroka kadra a w walce o LM zawodnicy których jakość jest większa od tych ktorych mamy...

Gervasio - Witamy w Wiśle :) Sukcesów życze...:D

tomasz_19 20.06.2011 21:19

jeżeli ten gość do nas trafi (a jest duże prawdopodobieństwo) to ja nie widzę Kirma na lewej pomocy...gość jest jak na polską ligę jak z innej planety... przyspieszenie szybkość, drybling... oby drugi Melikson...

szczepans21 20.06.2011 21:21

malkontenci i tyle. trza się cieszyć jak są transfery bo były czasy że była lipa!
a Staś wie co robi dajcie mu tylko czas i na spokojnie. Ludziom z kluba naprawdę zależy na sprowadzenia jak najlepszych zawodników ;)

Kibic1928 20.06.2011 21:21

Podpisał???? Nie widzę, więc po co takie posty "witamy"...

Błaźnicie się okrutnie.

hawkins 20.06.2011 21:21

Na tym filmiku gość gra ewidentnie na lewej obronie. Bardzo ładnie włącza się do ofensywy i na pewno jest szybki i dobrze wyszkolony technicznie.

Przydałby się taki ofensywny LO (jak kiedyś Nikola)

Czyżby jednak info Zbymaka o Juniorze Diazie się nie potwierdzi? Wątpie żeby ściągali dwóch LO.

Ikki 20.06.2011 21:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez alexx (Post 1113828)

Na tym filmiku widać, że na lewej obronie też grać potrafi. Można zauważyć, że mimo 187 cm to szybkość jest jego zaletą.

Vuko 20.06.2011 21:23

Ten Argentyńczyk mógłby grać w środku obok Sobola i Meliksona (w taktyce z jednym defensywnym pomocnikiem). O Meliksonie też można powiedzieć, że to skrzydłowy, a u nas gra jako ofensywny pomocnik.

Acapelo 20.06.2011 21:24

witamy gerwazy chciałem napisać:P)

kubanczyk 20.06.2011 21:25

na filmiku widac ze rga rowniez w obronie, moze Holendrzy szykuja go za Palijicia?

dobry drybling, przyspieszenie, mocne wrzutki, dobre rozwiazania ktora to liga argentynska?

Donki 20.06.2011 21:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hawkins (Post 1113854)
Na tym filmiku gość gra ewidentnie na lewej obronie. Bardzo ładnie włącza się do ofensywy i na pewno jest szybki i dobrze wyszkolony technicznie.

Czyżby jednak info Zbymaka o Juniorze Diazie się nie potwierdzi? Wątpie żeby ściągali dwóch LO.

A dlaczego ma sie nie sprawdzic ? Zbymak nie pisał, że Diaz przyjdzie, tylko że sie nim interesujemy i moze przyjsc. A to jest duza róznica.

jason wiślak 20.06.2011 21:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hawkins (Post 1113854)

Akurat Nunez to ofensywny pomocnik lub lewy pomocnik. Zaden obronca. Także Diaz myślę ze jak najbardziej aktualny.

Griszka30KR 20.06.2011 21:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSW_forever (Post 1113783)
No to mamy latynosa na badaniach medycznych - Gervalio Nunez

http://www.transfermarkt.de/de/gerva...ler_55211.html

Źródło - Lolek z WisłaPortal (a więc wiarygodne).

http://www.weszlo.com/news/7101

Gdzie indziej(w kometarzach) juz się rozeszło...

ChG 20.06.2011 21:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kubanczyk (Post 1113861)
na filmiku widac ze rga rowniez w obronie, moze Holendrzy szykuja go za Palijicia?

dobry drybling, przyspieszenie, mocne wrzutki, dobre rozwiazania ktora to liga argentynska?

Z tego co widzę, to grali w pierwszej, jednak teraz Gerwazy i spółka spadli do drugiej.

Fajny zawodnik, ciekawe czy szykowany na obronę, czy jednak przyszła dobra oferta za Kirma... ;)

El'kabat 20.06.2011 21:28

Heh to zapowiada sie jutro dzien oczekiwania :) Nunez - bylaby bajka gdyby to wypalilo ! Tylko czekac jak to onet albo inny fakt podłapie

Św. Mikołaj 20.06.2011 21:28

BRAĆ GO JEST BAJECZNY. to zapewne ten lewy obrońca. Chłopak ma talent brac brac brac

Blaszczu16 20.06.2011 21:28

A gdzie jest jakaś informacja o zainteresowaniu tym Argentyńczykiem ze strony Wisły?

hawkins 20.06.2011 21:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vuko (Post 1113858)
Ten Argentyńczyk mógłby grać w środku obok Sobola i Meliksona (w taktyce z jednym defensywnym pomocnikiem). O Meliksonie też można powiedzieć, że to skrzydłowy, a u nas gra jako ofensywny pomocnik.

On JEST obrońcą! Na tym filmiku jest skrót z kilkunastu meczów i na każdym gra na lewej obronie! Transfermarkt kłamie :]

KuLwIk 20.06.2011 21:29

Argentyńska wersja Boenischa

leszekm_ 20.06.2011 21:30

Wszystko wskazuje na to, że z Nunezem to prawda :) Brawo Stanisław, za takie transfery cię lubię.

WioReXXX 20.06.2011 21:30

Zawsze dość sceptycznie podchodzę do tych informacji informatorów, tak jak i do zmontowanych filmików. Ale widać, że gość ma świetną lewą nogę (ilu takich piłkarzy w polskiej lidze? 0?), jest szybki i przede wszystkim- grał w tej Argentynie. Co prawda, tacy zawodnicy mają zazwyczaj spore problemy z przystosowaniem się do gry w europejskich ligach, ale ta nietuzinkowość, szybkość i technika będą niezwykle ważne w starciach z drwalami z Rygi. Oby, oby.

Co jeszcze fajniejsze, gość jest młody. 2 sezony i można go gdzięs sprzedać za konkretne pieniądze.

Ups, przepraszam, trochę się zapędziłem. Może się to okazać jakąś totalną bzdurą i jako że się dość "napaliłem", więc zapewne tak będzie :)

River 20.06.2011 21:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vuko (Post 1113858)
Ten Argentyńczyk mógłby grać w środku obok Sobola i Meliksona (w taktyce z jednym defensywnym pomocnikiem).

W srodku zawodnik o takiej dynamice nie bylby w pelni wykorzystany. Zaraz ktos powie, ze Melikson gra przeciez w srodku ale Maor to jest zawodnik kreatywny, twaorzacy gre. Nunez wyglada mi na typowego rasowego skrzydlowego, ktory na boku ma robic roznice i dogrywac napastnikowi.

Tak patrze na ten filmik to gosc ma niebywala wrecz szybkosc i przyspieszenie. Do tego latwosc mijania w sytuacjach 1 na 1 i technike tez przy tym na poziomie. Ciekaw jestem czy faktycznie trafi on do Wisly bo jesli by tak bylo to gosc ma zadadki na gwiazde ligi.

prezes85 20.06.2011 21:32

jak na naszą ligę to napastnik...

Lysy 20.06.2011 21:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1113843)
Mylisz fakty - powiedziałem tylko, zeby go nie skreslac. Poza tym jak mozna porownywac przyjscie doswiadczonego Lameya z przyjsciem gracza, o ktorym pewnie dowiedziałes sie dopiero dzisiaj.

Powiedziałeś, żeby go nie skreślać, a sam to robisz dokładnie to samo w przypadku Núñez'a - dlatego się śmieję :-)
Poza tym "doświadczenie" Lameya zostało tu już omówione wielokrotnie i nie ma nad czym dyskutować, średnia "4" z kickera mówi wszystko. Núñez natomiast pod względem technicznym i szybkościowym prezentuje się bardzo dobrze i ma dopiero 23 lata!

elliot_ness 20.06.2011 21:34

Na stronie Partizana Belgrad nic nie pisze o ofercie Wisły w stosunku do Marko Jovanovića. Nie przejmował bym się tym bo w skladzie Partizana jest uwzględniony jeszcze Ivica Iliev.

CH. 20.06.2011 21:35

http://www.gironafutbolclub.com/cast...ot=1095&lang=1

fialo 20.06.2011 21:36

Jakie ....a witamy w Wiśle ? Gość kontrakt podpisał czy co ? Ogarnijcie się i wykażcie trochę cierpliwości.

Zobaczymy co to za 'info', chociaż szczerze powiedziawszy ten Lolek ma całkiem wysoką sprawdzalność w tym okienku (Iliev + Lamey), nie to co strzelający ślepakami ten cały zbymak(Diaz przykadowo), więc ok można rozpatrywać jego wypowiedź, ale teksty w stylu witamy w Wiśle to trochę jeszcze za wcześnie.

Mogę się opierać tylko na filmiku (podobnie jak w przypadku Meliksona - on też czarował na Youtubie) - wygląda niesamowicie. Szybki, świetna technika, do tego wysoki. Ciekawe jak prezentuje się 'w pełnej okazałosci', a nie tylko na filmikach. Tak czy owak - trzymam kciuki za jego transfer, bo wygląda kozacko!

mitmichael 20.06.2011 21:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reser (Post 1113845)
Chyba nie do końca normalne. Bo jak nie wiesz czegoś o zawodniku, to najpierw się dowiedz - a później trolluj.

Dlatego, ze nic o nim nie wiem postawiłem w moim wpisie pytajnik a mial on oznacza to, ze w Wisle byl juz jeden Argentynczyk, ktory zawiodł a oczekiwania tez byly duze. Chodzilo mi tylko o to, zeby Nunez nie był wlasnie drugim Riosem - nie było tam zadnej krytyki z mojej strony co do ewentualnego transferu tego zawodnika. Jestem jedna z nielicznych osob, ktorzy zaufali Stanowi jezeli chodzi o transfer Lameya dlatego skoro (rzekomo) Nunez ma byc kolejnym wzmocnieniem to wierze tez w Niego. A moj wpis "Takie transfery to by była lekka przesada? - to tez było odwołanie do Riosa. Jakbym dodał do wpisu - Takie transfery jak "Rios" pewnie nie byłoby niedomowien

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:23.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl