![]() |
Niestety, to jest kadra na spadek z ligi. Jak nie będzie realnych wzmocnień, to polecimy. Sjepanovica bym nie kontraktował, jest za słaby na grę w Wiśle, albo generalizując - w Ekstraklasie. Jeżeli to mają być transfery, to lepiej grać młodzieżą i nie tracić czasu na skauting, jeżeli ma być tak beznadziejny.
Jeżeli w każdym meczu mają tak się błaźnić te testowane ogórki, to ja już wolę ich nie widzieć na oczy. Sytuacja jest tragiczna i głowy muszą polecieć. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Tak jak nie popadałem w euforię po naszym zwycięstwie 3:0 nad Cypryjczykami, tak nie zamierzam się dołować i płakać o walce o utrzymanie bo zremisowaliśmy z GKS'ą.
Sparingi można przerżnąć wszystkie - tylko liga się liczy. Skład dużo słabszy niż to do czego przywykliśmy, ale przynajmniej odmłodzony i bardziej perspektywniczny niż ten z poprzedniego roku. Co do testowanych piłkarzy to się nie wypowiadam - nie widziałem ich w akcji, poza jakimiś ochłapami, więc nie ma o czym dyskutować. |
Cytat:
Testowani piłkarze są beznadziejni, bo nie wnoszą jakości do gry Wisły. Co do Jose Romo ciężko się wypowiadać, jako że niedawno dołączył do drużyny, ale mam wrażenie że również będzie tragiczny. Wiśle potrzeba jakości i to już. Inaczej będzie bardzo źle. |
Ciężko powiedzieć, że mamy bardziej perspektywiczny skład niż rok temu skoro dysponujemy praktycznie tymi samymi młodymi zawodnikami co w zeszłym sezonie (doszedł Nalepa i tyle). Większość z nich wybiega na boisko tylko dlatego, że nie ma kto grać.
|
Cytat:
W Wiśle przeciętny wiek gracza z pierwszego składu jest bardzo niski, mamy fajna młodzież. Szkoda, że do niej nie dochodzą piłkarze z uznaną marką (poza małym i sarkim) ale nie mamy kasy. Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma. Do tego Smuda na ławce i na pewno będzie wesoło. W walkę o utrzymanie nie uwierzę, wszak w tym sezonie graliśmy straszne gówno a to 7 miejsce zajęliśmy. Jesteśmy średniakiem w naszej lidze, niestety. Niektórzy tak bardzo nie potrafią się z tym pogodzić, że od razu wróżą rychły spadek. Przy Franiu wiele możliwe, ale chyba nawet on by nie był nas w stanie spuścić z tej ligi. /edit : Arked. Niby tak, ale Sobol miał zawsze pewny plac jak był zdrowy. Iliev też często zajmował miejsce, Jaliens również. A te młode chłopaki niekoniecznie dostawały szansę. Skoro nie gramy o mistrza to niech grają Sarki Małecki Boguski Głowacki może Jovanović, może Bunoza, a resztę uzupełnić młodzieżą. Niech się ogrywają a nie wchodzą na ogony. Niech Stolarski ciśnie cały sezon na boku obrony, niech Nalepa gra za Sobola, niech się ogrywa Uryga przy Głowackim (fakt wiem kontuzja), niech gra Chrapek w pomocy zamiast Gargamela. I niech grają mecz w mecz, błąd nie błąd, oni ich jeszcze dużo popełnią, ale skoro nie gramy o mistrza to warto postawić na nich i dać im szansę wskoczyć na wyższy poziom. I tyle. A nie, że przegrany mecz to roszada, młodzież ława. Bez sensu. My już nie walczymy o mistrzostwo, to w takim razie stwórzmy zespół na przyszłość. Warunki są dobre bo wielu podstarzałych piłkarzy i grajków się pozbyliśmy w tym sezonie. |
Cytat:
A ja z całej grupy testowanych zakontraktował bym jedynie Celina, podobała mi się wczoraj jego gra tyłem do bramki i to jak parę razy zagrał piłkę. Na pewno zaprezentował się lepiej niż Romo. |
Cytat:
Gdy wczoraj zrobiłem sobie małą analizę, dotyczącą tego kogo mamy na tę pozycję, to doszedłem do wniosku, że zostali tylko Garguła i Chrapek... Wilk, Stjepanović (?), Uryga czy Nalepa to wszystko piłkarze, którzy mają grać na DP. A gdzie klasyczni PŚ czy OPŚ? No chyba, że Burdenski... Ale jeśli tak, to obawiam się że mamy problem :D Celin zagrał w trzech sparingach i w każdym z nich pokazał jakieś ciekawe podanie między obrońcami otwierające drogę do bramki. Dodatkowo z Omonią strzelił gola. Jedyne czego nie wiemy, to jak Celin spisuje się przy stałych fragmentach gry. Niestety każdy z nich podczas sparingów był wykonany fatalnie i nie było po nich jakiegoś zagrożenia. Mam nadzieję, że na treningach komuś udało się dostrzec jak wygląda gra w powietrzu u Brazylijczyka. Przy obecnej sytuacji w napadzie, mimo wszystko chyba bym go podpisał. Ale zaznaczam, przy obecnej sytuacji w napadzie :D |
Tylem do bramki :rotfl:
Ten tekst rozp... moje tatuaże. |
Zdzisiu polecam, na pewno będzie tani :) - http://www.youtube.com/watch?v=yewzbhF9a0k
|
Ten Burdenski to już kontrakt z nami podpisał? Bo na 90 minut nie jest zaznaczony na zielono. Może jest jeszcze szansa że ktoś się opamięta i go pogonią szczególnie że nie grał w ostatnim sparingu. Z ?Lechem też tylko na końcówkę wbiegł. To by oznaczało że przegrywa rywalizacje w środku z KAŻDYM zawodnikiem jaki jest w kadrze.
Z tych testowanych to chyba tylko na Carlos Eduardo bym się skusił. Reszta testowanych jest za słaba na ekstraklasę. Poziom pierwszo ligowy. Żeby nie było ten Carlos też jest piłkarzem pierwszo ligowym, ale jakąś technikę ma i jeszcze młody także jakby trochę taktyki się nauczył to była by szansa że cośby pokazał i w Ekstraklasie. Cellin dobrze gra tyłem do bramki hehe wolałbym by grał dobrze przodem bo tyłem do bramki gola nie strzeli. Beto mistrzowsko grał tyłem do bramki :> |
wis.la/ofg8m
Sunday dość odważnie wypowiada się o Mendie , zobaczymy jaka okaże się rzeczywistość , dziw tylko bierze dlaczego w wieku 22 lat ( na papierze :P ) ciągle siedział w Nigerii ? Iich liga jest najlepsza w Afryce (podobno) i mocno filtrowana przez klubu europejskie . Osobiście wolałbym Mendie od tego Haitańczyka (nie wypowiadam się co do klasy sportowej) .. widzimy co się dzieje z Chavezem przez jego ciągłe wyjazdy . Więcej na kadrze niż w klubie . Dziwne że się ciągle chcemy pakować w takich zawodników. |
W sumie racja z tym Chavezem czy wcześniej Juniorem Diazem. Wyjazdy na reprezentacje zwłaszcza tak męczące jak na Karaiby czy Ameryki środkowej to spory minus. Może ktoś się zlituje i kupi Chaveza od nas? :)
A jeśli Sunday ma taką smykałkę do wyławiania lepszych piłkarzy tak jak w przypadku Sarkiego to kto wie? Pytanie tylko czemu tak późno dotarł ten Nigeryjczyk do Krakowa? |
Cytat:
|
Akurat Sunday-owi ufam i na papierze ten Nigeryjczyk wyglada solidnie. Szczególnie że grał w kadrze olimpijskiej i w niezłym jak na Afrykę klubie. Co do tego że nie został wyłowiony to spokojnie. W tym samym klubie gra 22-letni środkowy obrońca który ma już w seniorskiej kadrze Nigerii ponad 20 spotkać i dalej siedzi w Afryce. Także nie każdy solidny czarny odrazu w wieku nastoletni wyjeżdża do Francji czy innego kraju zachodniego.
|
Nie podniecajcie się tą wypowiedzią Sundaya, bo wszystko wskazuje na to że ten Mendie aka Mende, który jest przedstawiany jako zawodnik Sunshine Stars, ostatni raz grał w tym klubie w 2011 roku.
Na jego profilu z CAF Confederation Cup z 2011 roku, można przeczytać że nie wywalczył sobie miejsca w składzie i został zwolniony z Sunshine Stars: http://www.mtnfootball.com/africa/af...iel-mende.html W składzie Sunshine Stars na Afrykańską Champions League z 2012 roku już go nie ma: http://cafonline.com/userfiles/file/...%20Nigeria.pdf Nie znalazłem na nigeryjskich lub afrykańskich stronach żadnych informacji czy składów z 2012 czy 2013 roku, wiążących go z Sunshine Stars. Ostatnie doniesienia konczą się na 2011 roku. Wygląda więc na to że na testy przyjechał kolejny niedzielny grajek. |
K4millo jeszcze raz coś napiszesz to będziesz persona non grata na R22 :lol:
Ale skoro w Afryce mogą zmieniać blachy to czemu nie mieliby zmieniać nazwisk i Meddie nie mógłby w 2012 nazywać się Sambo Soga, Ado Ali albo Oluwaniyi Segun :lol:? |
Na transfermarkt jest taki grajek ale bez danych bo z tej ligi nikt nie uzupełnia także spokojnie.
|
moze on w Nigerii sie nazywa inaczej :P
niemniej jednak czekam aż Sunday zaprosi innego nigeryjczyka o jakże fajnym nazwisku http://www.transfermarkt.co.uk/en/th...er_143601.html Do nas na obrone by pasował idealnie... |
Cytat:
Chocby tutaj: http://www.transfermarkt.com/en/suns...ein_17064.html Jest to skład Sunshine Stars na sezon 2013/14 wg. transfermarkt.com. |
Cytat:
A jak na afrykańskim tm, którego nikt nie aktualizuje to spoko... Skoro ten cały Mendie jest w drużynie to dlaczego nie ma jeszcze swojego numeru?? Może faktycznie go wywalili w 2011 a teraz znów go przygarnęli?? Jedno drugiego nie wyklucza... |
Cytat:
Ale K4millo ma rację co do afrykańskiej LM 2012. Tu jest cała kadra na LM 2012 i kto ile grał. Ani śladu grajka o tym nazwisku. http://www.mtnfootball.com/africa/af...ine-stars.html Wkur.iliście mnie więc też jeszcze poszperam:) |
Cytat:
http://www.football-talents.org/Dani...7-67275-6.html |
sierpień 2011 - testy w Tatran Presov, ale potem w kadrze na sezon go nie ma i nie mogę nic znaleźć aż do kadry SS 2013/2014.
wis.la/xhmho |
Cytat:
:lol: |
Cytat:
To pokazuje jaki jest poziom aktualizacji ligi nigeryjskiej na tej stronie, aktualizowanej przecież przez wolontariuszy. ***** Moim zdaniem bardzo dobrą stroną odnośnie lig afrykańskich jest westafricanfootball.com, gdzie podawane są na bieżąco doniesienia, obserwacje, składy, statystyki i transfery w ligach afrykańskich. Tutaj na przykład można znaleźć składy drużyn ligi nigeryjskiej z bieżącego sezonu: http://westafricanfootball.com/2013/...eague-2013-10/ i testowanego przez Wisłę Daniela M. nie ma w składzie Sunshine Stars, ani żadnej innej drużyny. Doniesienia o nim na tej stronie również kończą się na 2011 roku. Wygląda więc na to że Sunday Ibrahim naopowiadał bajeczek, a ludzie odpowiedzialni za transfery w Wiśle znowu to kupili, bez porządnej weryfikacji. |
Oczywiście K4millo masz rację.
Widział ktoś sprzedawcę który by nie zachwalał swojego produktu? Przecież On z tego żyje, poza tym idzie za ciosem. |
Wiele wskazuje na to, że Sunday opowiada farmazony. W 2011 Mendie oblewa testy na Słowacji i znika z kadry Sunshine Stars na dwa lata by nagle pojawić się cudownie w kadrze na ten sezon nie starzejąc się ani o rok. Może w Nigerii testowali maszynę do hibernacji i Nigeryjczyk chcąc dorobić do pensji przeleżał w niej dwa lata. Druga opcja: gość podróżuje w czasie.
No chyba, że jest dwóch Danielów Ignatiusów Mendie, lewych obrońców, grających w Sunshine Stars. Wtedy przepraszam :rotfl: |
Cytat:
|
W związku z doniesieniami (a w zasadzie ich brakiem) na temat Daniela Ignatiusa Mendie nie wypada skomentować tego inaczej niż tradycyjnym już...
http://drschweitzer.files.wordpress....na_english.jpg :mysli: :shock: :cenzura: |
Jak można tak w biały dzień przebijać piłkarskie blachy? :D
|
Cytat:
|
Ten Sunday(po lewej) to jakiś raper kunta kinte ? Na bank ma gnata jak reszta Cripsów.
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.n...17784850_n.jpg |
Spokojnie , może poczekajmy aż ten Nigeryjski lewy obrońca zostanie przetestowany , w każdy razie nie jest amatorem jak Sorin . Sunday też nie miałby w interesie polecać nam kogoś słabego ponieważ dla menedżera ważne jest zaufanie i wyrobiona wcześniej marka . Sunday zapunktował mocno transferem Sarkiego czym zyskał zaufanie ludzi pracujących w Wiśle nie po to żeby teraz próbować wepchnąć jakiegoś ogóra . To że nie ma na necie statystyk od 2011 roku jeszcze o niczym nie świadczy , różnie mogło być - może doznał kontuzji przez którą wyleciał na dłuższy czas ? Zresztą Sarki do nas jak przychodził to też nie grał przez niecały rok więc spokojnie w każdym razie Sunday ma na razie lepszą skuteczność od Clebera w którym większość pokładała nadzieje , po jednej stronie jest Sarki a po drugiej dwójka Brazylijczyków którzy ostatnio byli testowani i raczej nie zostaną u nas na dłużej bo okazali się mocno przeciętni .
|
Kiedy jakieś trzy-cztery dni wcześniej zarzuciłem informacją o przebitych blachach tego jaśnie pana, to prawie nie było odzewu, dopiero jak k4millo podrzucił to coś się zaczęło ;) Zwłaszcza link, który sam podałem.
Co nie zmienia faktów, że Nigeria jak i połowa Afryki dla mnie odpada z wiadomych względów. ich trzeba ściągać w wieku 8-10 lat, kiedy jeszcze widać, jacy są starzy. Później zostaje liczenie słoi jak w drzewach. |
Cytat:
|
Może i to nie ma znaczenia, ale Sunday wygląda jakby się wyrwał z getta w Bronxie. Niemniej nie szaty, a skuteczność ma tutaj znaczenie. Biały kołnierzyk i komórka nie gwarantuje sukcesu. Aczkolwiek tak jak pisano wcześniej nikt tak naprawdę nie wiem w jakim wieku są te grajki z Afryki.
|
Kapka: No, więc posłuchaj mnie teraz uważnie,Łysy. Byłeś w Stanach?
Bednarz: Nie. Kapka: No właśnie, a ja... znam kogoś, kto był i opowiedział mi to i owo. Wiesz, skąd przyjechali czarni do Ameryki? Bedenarz: Z Afryki. Kapka: No właśnie, handlarze niewolników przywieźli ich z Afryki. A myślisz, że to taka prosta sprawa wysiąść na plaży w Afryce, złapać w siatkę zwinnego, silnego Murzyna i wywieźć go za ocean? Bednarz: Chyba nie. Kapka: No jasne, że nie. Udało im się to zrobić, ponieważ wywozili tylko takich, co albo nie potrafili s.......ić przed siatką, albo byli największymi głąbami z plemienia i wódz sprzedawał ich za paczkę fajek, bo i tak nie miałby z nich pożytku. Bednarz: Acha, OK. Bierzemy. |
Suche, Dariook. Idź na spacer.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:16. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl