![]() |
Cytat:
|
To ja jednak chyba zlozylbym sie na Football Managera 2013 dla naszych w zarzadzie. Sam gram i innym polecam !
|
http://drschweitzer.files.wordpress....na_english.jpg
W końcu dojechali !!! XXI wiek a ludzi wiąż traktuje się jak bydło na granicach... ...jestem zażenowany. |
Cytat:
Zwłaszcza, że Cantoro zdaje się to przyszedł z worek gruszek a Uche jabłek i czereśni |
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...em-braga/frmhg
Tak wlasnie szukamy zdolnych pilkarzy... ale po co nam napastnik... |
Już widzę tę euforię, jeśli Wisła zakontraktowałaby Grunta... Niczym nie wyróżniający się piłkarz, po poważnej kontuzji, w II ligowym Zagłębiu 6 meczów 0 goli. Diament!
|
Cytat:
|
Cytat:
Ponadto nie tylko takich trzeba sprowadzać do klubu. My na razie grzebiemy dla odmiany w nigeryjskim śmietniku i wygrzebiemy 23 latka na papierze o wieku rzeczywistym 28 lat jako młodziaka:) Zdzisek Kapka ajeaoo ajeaoo Zdzisek Kapka ajeaoo ajeaoo i nic się nie zmienia.... |
Kolego - mówimy o II ligowym zawodniku, który jest po rekonstrukcji więzadeł... Powiedz mi jak skauci mieli go wypatrzyć jak On rok w piłkę nie grał? Ja rozumiem, że działania naszego klubu są ostatnimi czasy amatorskie, ale już czepianie się o takich "Gruntów" jest przesadą...
|
Cytat:
Nie chodzi o konkretnie Grunta a o piłkarzy z niższych lig, którzy często mają jeszcze marne statystyki ale spory potencjał. Ilu takich w tym roku trafiło na testy do nas? Jak na razie 0. A nie oszukujmy się kasą nie śmierdzimy więc kogo tańszego chcemy znaleźć? |
Piszę tylko konkretnie o Gruncie. Gdyby nie spryt Kołakowskiego i pewnie jakieś łączone interesy o chłopaku nikt by nie słyszał (bo i podstaw do "słyszenia" nie ma). Młode chłopaki co jakiś czas są testowane - tylko nie pod kątem pierwszej drużyny (dlatego o tym cisza).
|
Ten Romo to żaden talent. Ja .......ę - nasz skauting nie potrafi zrozumieć, że aby rozwinąć młodzież potrzeba kilku dobrych piłkarzy, nie zaś samych marnych zawodników. Pan Bednarz się przejedzie na takim oszczędzaniu, bo moim zdaniem w tym wyszukiwaniu zawodników nie widać ani ładu ani składu.
|
Cytat:
Widziałeś go na żywo? Czy oceniasz go po zdjęciach i filmach na YT? Daj mu zagrać przynajmniej w dzisiejszym sparingu. Bednarz nie ma góry pieniędzy do wykorzystania. Była już o tym mowa. |
Cytat:
I nieprawdą jest, że nie jesteśmy w stanie nikogo sensownego zakontraktować. Trzeba spojrzeć na perspektywę i kontraktować, a nie funkcjonować na zero. Trzydziestotysięczny stadion jest do zapełnienia. Oni nas mamią kryzysem, bo nie potrafią zapełnić tego stadionu, a to powinien być priorytet, co dałoby finalnie kwotę wyższą niż w chwili obecnej otrzymujemy z funkcjonowania stadionu. Rozwój marketingowy jest piekielnie ważny, przy obecnej marnej sytuacji naszego klubu. Nie dość, że pracują tutaj ludzie bez pasji i długofalowej wizji, to jeszcze są apodyktyczni, co przy ich braku racjonalnej oceny sytuacji, braku spekulacji nie doprowadzi nas do niczego dobrego. Niestety teraz w klub należało zainwestować. Nie inwestujemy = idziemy na pierwszą ligę. Aha - ja niby nie oceniam na żywo, a co robił Kapka i Bednarz? Oglądał Romo na testach w Helladzie Verona zapominając chyba przy tym, że tam grają lepsi grajkowie niż u nas w składzie, to po pierwsze, po drugie - przy tak cieńkim składzie, jakim obecnie dysponujemy żaden dobry piłkarz nie wyjdzie z klubu i na nim nie zarobimy, a kasa podobno jest ważna. Pan Bednarz patrzy na klub bez perspektywy czasowej, a wykonywanie funkcji księgowego może pełnić każdy księgowy w tym kraju. |
Cytat:
Podkreślę pytanie bo widzę, że nie zauważyłeś. Widziałeś go na żywo? Czy oceniasz go po zdjęciach i filmach na YT? |
Cytat:
|
Cytat:
Ale za co mamy kontraktować nowych, znanych zawodników? Skoro klubowa kasa praktycznie świeci pustkami i zmuszeni jesteśmy do szukania zawodników z kartą na ręku lub takich, którzy są w stanie rozwiązać kontrakt z obecnym klubem lub ostatecznie kwotowa odstępnego nie jest zbyt wygórowana. Zmuszeni jesteśmy również do testowania/kontraktowania zawodników którzy na kwotę 25 tys spadną z krzesła( nie ze śmiechu) bo taka jest prawda. Zawodnik został zaproszony na testy aby na żywo można było ocenić jego umiejętności, nie chce mi się wierzyć w to, że po wpadce zz Rumunem klub ściągałby na testy kogoś, kto nie był wcześniej obserwowany przez kogoś z działu skautingu. --- Owszem działania marketingowe są ważne, ale powiedzmy sobie szczerze. Nawet jakby zaproponowali bilety za 5 złotych to stadion nie zapełniłby się w 25 tysiącach. Nie ma wyniku sportowego, nie ma wyniku na trybunach - co jednak nie zwalania marketingu z nic nie robienia. |
Cytat:
|
Cytat:
wis.la/gh8de Pojechali albo i nie. Ale coż... trzeba zobaczyć co jest wart. Oby był jak najlepszy. |
Cytat:
|
Cytat:
Odpowiedź chyba oczywista. |
Cytat:
Akcje marketingową u nas buduje się wizerunkiem..Smudy !? Co to ma być, ..jakaś szopka !?. Jeśli mamy skromne możliwości finansowe, to powinniśmy uderzać w nutę "wiślacko-patriotyczną", na czele akcji marketingowej powinni być znani wiślacy, a trochę się ich w historii nazbierało, wraz z młodymi chłopakami którzy w wyniku kryzysu, raczej z przypadku przebijają się do pierwszego składu .. A tymczasem ze starej gwardii to Sobolewski wywalony, Kosowski też, o młodych cisza, mimo mojego gorącego zainteresowania Wisłą nic o naszych młodych wilczkach nie czytałem , ani nie słyszałem ponad podstawowe informacje statystyczne.. Kto niby ma zapełnić stadion ..Burdenski ?!? Nawet pokazani w mediach Małecki, Głowacki wraz z jakimś spektakularnym transferem mogli by dużo w tym względzie dobrego zrobić. A gdy pisze o spektakularnym transferze to nie znaczy że za dużą kasę, ot Brożek Paweł choćby, sportowo niewiadoma, ale zawsze przyciągnąłby na stadion dodatkowych kibiców, poza tym znak Białej Gwiazdy z hasłem powrotu do wiślackich korzeni , a tu ..Smuda i .. Burdenski. PS. Nie widzę Wisły w I lidze, tak czarno rzeczywistości nie oceniam, ale ten marazm, mnie zwyczajnie smuci. Powinny być transfery, tak uzasadnione sportowo, jak i marketingowo. |
Cytat:
"Był obserwowany na żywo przez przedstawiciela Wisły w sparingu, w którym testował go Hellas Werona." |
Cytat:
|
Cytat:
|
Szukają tego rosłego napastnika którego nam nie potrzeba, Bednarz to ma chyba opóźniony zapłon i dalej szuka wsparcia dla Brożka:D
Podpisałbym kontrakt z tym Eduardo bo i tak nikogo Smuda-Bednarz-Kapka nikogo lepszego nie znajdą. |
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Raz: "Był obserwowany na żywo przez przedstawiciela Wisły w sparingu, w którym testował go Hellas Werona." Dwa: ''W czerwcu brałem udział w turnieju w Chorwacji, gdzie obserwował mnie jeden z przedstawicieli Wisły. To dlatego się ze mną skontaktowali - twierdzi Romo'' Więc jak to jest z tą oczywistą odpowiedzią? Bo jakoś mija się z Twoją. |
Takie filmiki powinno się podesłać Cupiałowi. Może przypomniałby sobie jak kiedyś Wisła grała. Bo co to się dzieje w ostatnich sezonach to profanacja tej dyscypliny.
Brożek może i bez formy, ale stawiam duże pieniądze, że gdyby trafił do tej drużyny to nawet i bez kreatywnych pomocników strzeliłby kilka bramek. |
Cytat:
|
a nie sadzicie ze uratował by nas np. Robert Lewandowski w ataku, Boruc na bramce i w pomocy np. Kaka? To by było nawet spoko co nie, a nie jakis Brożek.
p.s. kiedy niektórzy sie ....a obudzą w tym temacie? |
No tak, bo Lewandowski aktualnie wart jest tyle na rynku transferowym co Paweł Brożek ..:lol:
A na poważnie, zamiast kupować wielu piłkarzy nic nie wnoszących lepiej sprowadzić choć jednego, który daje nadzieje na lepszą grę całej drużyny, problem w tym że Wisła nawet nie próbuje sondować ile by klub kosztował taki Brożek, lepiej wydawać kasę w ciemno na kolejne ogórki, może będzie szczęśliwy traf .. |
Wisła nie sonduje bo nie ma kasy. No ale niektorzy dalej w hermetycznym pudełku nie przyjmuja aktualnego stanu rzeczy....
|
Jak nie ma kasy to niech ogłosi Wisła, że żadnych transferów nie będzie.
Zaś jeśli słychać że transfery jednak będą to widać jakąś kasę ma, niedużą ale jednak na transfery ma, choć są tacy którzy uważają że Wisła jest tak biedna że Smuda pracuje u nas tylko za frytki .. Ponawiam tezę zamiast zatrudniać kilka ogórków, lepiej zaryzykować w przysłowiowego Brożka, jednak do tego trzeba odwagi, a w Wiśle nastał czas chowania głowy w piasek, czyli nic nie robisz, nie ryzykujesz że zrobisz coś źle, tyle że to iluzja której finał może być bardzo smutny. |
Cytat:
Czyli tym razem obserwowali ogóra zanim go zaprosili. Szacunek. |
Nie wiem być może nie przestawiłem się jeszcze mentalnie na obecną sytuacje. Mnie osobiście nie przekonał Stjepanović. Być może kwestie ekonomiczne zmuszają ludzi w klubie do szukania zawodników na takim poziomie i na takiej półce tylko wtedy należy się zastanowić dlaczego pożegnano Radka Sobolewskiego skoro w teorii jego następcą ma być piłkarz nie lepszy i już nie młody. Ostoja nie najgorzej grał piłką jednak daleko mu do Cantoro czy Sobola, niby odebrał kilka razy piłkę ale nie ma według mnie tak dobrego doskoku jak chociażby Wilk. Nie widziałem aby wyszedł jakimś fajnym dryblingiem czy zagrał jakieś ryzykowne podanie. Według mnie powinien pokazać więcej jeśli chodzi o zawodnika walczącego o angaż. To już Michał Nalepa z Omonią zanotował kilka fajnych wejść do przodu a gra na DP to chyba dla niego nowość. Generalnie Michał na pewno ma potencjał techniczny jeśli chodzi o grę na tej pozycji do tego ma szansę znajdować się częściej pod bramką przeciwnika, a tam jest naprawdę groźny.
Nie wiem na jakim poziomie fizycznym jest Ostoja być może na zgrupowanie dotarł z wakacji i nie czuje się optymalnie dlatego trudno pokazać mu wszystko. Nie wiem czy takie tymczasowe rozwiązanie i nie lepsze jest z Julianem De Guzmanem który mógłby przynajmniej na chwile wnieść nową jakość jeśli chodzi o rozgrywanie. Mam nadzieję, że ten bramkarz którego szukają w klubie to na pozycje numer 1 bo będziemy potrzebować solidności w bramce gdyż meczów raczej nie będziemy wygrać po 4:1 tylko wynikami bardzie na styku dlatego tutaj nie można pozwolić sobie na odpuszczanie tej pozycji. Jak kiedyś Mariusz mógł sobie pójść na grzyby to wynik był już raczej pewny i te babole najczęściej nie miały wpływu na to czy są 3 punkty czy nie. W obecnej sytuacji niepewność bramkarza może bezpośrednio decydować o punktach. Z testowanych najbardziej podoba mi się Carlos Eduardo z racji umiejętności technicznych oraz wieku choć zdaję sobie sprawę, że nie pokazał za wiele. Wydaję się że danie Srakiemu 3 letniego kontraktu było dobrą decyzją, widać, że stał się jednym z liderów drużyny. |
Z tego co widziałem to jedynie ten Macedończyk i tyle o ile ten Eduardo. Oczywiście w normalnych warunkach to Eduardo też out no ale na bezrybiu i rak ryba:)
A Paweł Brożek to byłoby dla nas świetne rozwiązanie ale wiadomo że kasy nie ma.... ale z nim z przodu zupełnie inaczej wyglądała by gra Sarki Małecki Brożek |
Cytat:
Dlaczego odszedł Sobolewski? Bo Smuda nie toleruje piłkarzy z charakterem. Z wzajemnością. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:29. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl