Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

WislaOnly 19.06.2011 22:37

Wam się w pupach poprzewracało? Nie chcecie Diaza? to może wrócimy do pomocnika na obronie, a może Łobo???? Kurde ludzie...

Teqcontroller 19.06.2011 22:39

Panowie , jeśli Lamey przyszedł , to Diaz też może przyjść.

Cytat:

Moim zdaniem nie ma jednak bardziej irytującego piłkarza niż on. Chłopak potrafił kopnąć sobie piłkę do góry na wysokość 10 metrów, potem walczył o nią w powietrzu, co najczęściej kończyło się tym że był faulowany, spadał na plecy zwijał się dobrych kilkanaście sekund, potem jeszcze dyskutował z sędzią. Naprawdę ciężko się to ogląda,
Dokładnie.

stalsanok1946 19.06.2011 22:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wujekWojtek (Post 1113050)
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Filip Modelski na którym rzekomo zawiesiliśmy oko na testach w Koronie. Ciekawe, jak przejdzie to trzeba będzie popatrzeć jak gra ;)

Jestem przekonany, że jego menedżer porozsyłał oferty po Polsce by chłopak miał gdzie grać. Wątpię, że Wisła go obserwowała.

BiałaGwiazda 19.06.2011 22:45

Lamey,Diaz.."ciekawe" wzmocnienia na LM nam Valcx załatwia,nie ma co..

KOALIK 19.06.2011 22:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1113054)
co masz na myśli mówiac poważne transfery ?
Diaz grał w innej drużynie, imho w defensywie jest lepszy niz Paljic.

Skoro wg wielu wypowiedzi przedstawicieli Wisły nowi piłkarze mieli być obserwowani, to się pytam w jaki sposób ta dwójka była? Diaz leczył kilka miesięcy kontuzje, Lamey wiadomo. Poważne transfery? Przewinęło się przez forum kilku zawodników, którzy na to miano zasługują (nie mam na myśli nierealnego RvN, tylko realnych piłkarzy z Bułgarii, z Czarnogóry, itp., np. Iwanow, Stevanović).

Reser 19.06.2011 22:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1113062)
Skoro wg wielu wypowiedzi przedstawicieli Wisły nowi piłkarze mieli być obserwowani, to się pytam w jaki sposób ta dwójka była? Diaz leczył kilka miesięcy kontuzje, Lamey wiadomo. Poważne transfery? Przewinęło się przez forum kilku zawodników, którzy na to miano zasługują (nie mam na myśli nierealnego RvN, tylko realnych piłkarzy z Bułgarii, z Czarnogóry, itp., np. Iwanow, Stevanović).

Tyle razy już było tłumaczone gdzie Lamey mógł być obserwowany, ale tacy jak ty jeszcze za pół roku będą twierdzić, że nie dało się go zobaczyć w akcji.

KOALIK 19.06.2011 22:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reser (Post 1113063)
Tyle razy już było tłumaczone gdzie Lamey mógł być obserwowany, ale tacy jak ty jeszcze za pół roku będą twierdzić, że nie dało się go zobaczyć w akcji.

Faktycznie, liga rezerw to coś niesamowitego. Poziom wyższy niż Premiership. Był obserwowany na archiwalnych płytach sprzed sześciu lat.

JrQ- 19.06.2011 22:54

jak dla mnie to akurat Diaz najsalbiej gral wlasnie na lewej obronie
juz lepiej szlo jak gral na DP, LP, czy nawet ŚO...

willow 19.06.2011 23:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez donecki (Post 1113042)
Jeszcze nie przyszedł a wy juz płaczecie

Bo jest nad czym :)
Nigdy nie zaliczałem się do zwolenników Diaza.
Niepewny w obronie, notował ogromną ilość strat.
W kontekście walki o LM to osłabienie składu, Paljic bowiem jest od niego lepszy.
Oglądaliście wczoraj mecz? mam nadzieję, że tak.
Ufam, że to niesmaczny żart ze strony gazet.

Grzadq 19.06.2011 23:00

Na tą chwilę Paljić bije na głowę Diaza w grze defensywnej. Tamten to taki paralityk że ja pierdziele. Tydzień piłem jak odszedł. A teraz co, znowu powtórka z rozrywki? :rotfl: Czyli ani pożytku w ofensywie, wjazdy dwoma wyprostowanymi nogami w rywali, bycie wkręcanym przez zajebistych piłkarzy pokroju Wilka czy też akcje "pokiwam się w polu karnym zamiast podać koledze piłke". Nie no, zajebiście, nie ma co. Nie chce podważać kompetencji ludzi którzy na tym zęby zjadają, ale tu ślepy zauważyłby że Diaz na obronie to nieporozumienie. O, taki drugi Dudka.

Z resztą on nigdzie niczego nie pokazywał, w pomocy? Z zajebistym dryblingiem, przeglądem pola albo grą destrukcyjną? Będę się modlił żeby tego gościa nie podpisali.

nesta 19.06.2011 23:02

Diaz jest solidny, ponizej pewnego poziomu nigdy nie schodzil. Ale, przynajmniej dla mnie, to nie jest wzmocnienie na miare walki o LM czy LE.

willow 19.06.2011 23:04

Ja jestem ciekaw, kto w Wiśle wymyślił tego Diaza, bo Stan o jego istnieniu to chyba raczej nawet nie wiedział...
Jakiś usłużny "k...a" informator...

szprotson 19.06.2011 23:06

rozumiem ze byłaby większa euforia jakby przyszedł Luka Pejovic niz zapchajdziura Diaz ?

ja równiez ogladalem wczorajszy mecz. Chavez prze kozak. Ale wystarczy oglądnac jego pierwsze mecze w Wiśle gdzie wyglądał jakby tu był przez pomyłke. Mecz meczowi nie równy, ale dobrze ze są na forum scouci którzy sa w stanie ocenić akutalną na dany moment forme piłkarza.
Zapchajdziura badz pikarz uniwersalny badz piłkarz nie potrafiący grać na żadnej pozycji, zawsze może sie przydać.

Grzadq 19.06.2011 23:08

Stary, wole Boguskiego na obronie niż Diaza, przynajmniej jest szybszy. Oglądałem wczoraj mecz i widząc tego paralityka tak sobie myślałem że całe szczęście że już nie biega w naszej koszulce.

Kibic1928 19.06.2011 23:09

Po co nam zapchajdziura? My potrzeby konkretnych zawodników na konkretne pozycje. Nie gościa który nie umie grac na żadnej pozycji i jest rzucany po boisku.

Angmir 19.06.2011 23:15

A ja uważam ze Diaz byłby przy obecnym stanie kadrowym Wisły dobrym transferem - no właśnie transferem bo wypożyczenie nic dobrego nam nie daje, a takie klecenie kadry na kolanie, prowizorka na 1 sezon nie przystoi Wiśle.
Diaz grał w o wiele silniejszej drużynie niż mamy teraz - myślę że z pewnością wstydu by nie przynosił przy np Lameyu.

Ale cóż takie wyporzyczenie poprostu obnażało by nasza słabość.

Grzadq 19.06.2011 23:19

Ja myślę że oprócz Diaza środek obrony można by wzmocnić Mariuszem Jopem. Doświadczony, silny obrońca z przeszłością, a co, jak powroty to powroty :rotfl:

Kibic1928 19.06.2011 23:19

Jak ktoś oglądał wczorajszy mecz to wie o czym mowa. Ten zawodnik jest gorszy niż w momencie w którym od nas odchodził.

Uprzedzając pytania : tak widziałem go w chyba 4 meczach w lidze belgijskiej.

Stanowcze NIE. Oby to była plotka.

willow 19.06.2011 23:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Angmir (Post 1113081)
A ja uważam ze Diaz byłby przy obecnym stanie kadrowym Wisły dobrym transferem - no właśnie transferem bo wypożyczenie nic dobrego nam nie daje, a takie klecenie kadry na kolanie, prowizorka na 1 sezon nie przystoi Wiśle.
Diaz grał w o wiele silniejszej drużynie niż mamy teraz - myślę że z pewnością wstydu by nie przynosił przy np Lameyu.

Ale cóż takie wyporzyczenie poprostu obnażało by nasza słabość.

Nie obraź się chłopie, ale Ty masz ewidentnie coś z bańką.
Nie dość, że Diaz, to jeszcze transfer definitywny?!
Boże... Mamy płacić kasę za zawodnika, który się kopie po czole?
I awansować z nim do LM?

adamsubaru 19.06.2011 23:23

przesadzacie to już nie wiem kogo byście chcieli, mój boże Diaz ni pasuje no a nie ma kabzy na większe transfery Diaz by złapał formę on gra na wielu pozycjacj on kto w w Brugge może się wyrobił mimo, że grał mniej to może inny trening i inne zachowanie boiskowe ma.

Gordian 19.06.2011 23:25

Rzeźnik Diaz? skwituje to tylko tak: ehehehe. Więcej słów mi brak. Mam nadzieję, że to plota tylko.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez adamsubaru (Post 1113088)
przesadzacie to już nie wiem kogo byście chcieli, mój boże Diaz ni pasuje no a nie ma kabzy na większe transfery Diaz by złapał formę on gra na wielu pozycjacj on kto w w Brugge może się wyrobił mimo, że grał mniej to może inny trening i inne zachowanie boiskowe ma.

Szkoda tylko, że na każdej gra do dupy.

baro1995 19.06.2011 23:27

Nic tylko teraz porównac komentarze jak Diaz odchodził,płacz i lament kim my go zastąpimy,a teraz popatrzeć co ludzie piszą jak Diaz ma przyjśc ehh :D

mitmichael 19.06.2011 23:30

Ja tez jestem na nie jezeli chodzi o powroty pilkarzy bo wiadomo jak to z tym bywa. Zuraw wrocił do Wisły i nic nie grał - Frankowski trafił do Jagielloni i dobrze mu idzie tak wiec sprawa jak dla mnie jest oczywista

Kibic1928 19.06.2011 23:31

Ja nie płakałem, ale można to jakoś sensownie wyjaśnić - wtedy Diaz coś reprezentował, teraz to jest gracz ZA SŁABY jak na Wisłę.

krkgiba 19.06.2011 23:33

jeśli ma to być tylko wypożyczenie to warto zastanowić się co jest dla nas lepsze - mieć na lewej stronie tylko Paljicia, czy mieć Paljicia i zmiennika w postaci Diaza? a dodatkowo Diaz może być kołem ratunkowym na lewą pomoc i jako defensywny pomocnik.
Bo skoro faktycznie zastanawiają się nad Diazem w klubie i chcą go - to to oznacza, że nie mamy możliwości sprowadzić nikogo innego na tę pozycję - przynajmniej taką mam nadzieję, że to tak wygląda (oby nie żaden odgórny nakaz...)

Teqcontroller 19.06.2011 23:34

Pomoc w miarę dobrze wygląda , Atak tez będzie jeśli prawda z tym Serbem , Bramka tez , no ale obrona to jakieś jaja są na dzisiejszy dzień , widzę ze strasznie ciężko jest znaleźć jakiś obrońców na jakimś tam dobrym poziomie, a Diaza to do obrońców nie zaliczam , prędzej zatkaj dziura gdzieś na środku pomocy , bo tam mu w miarę szlo.

Reser 19.06.2011 23:36

A ja mam nadzieję, że negocjują z jakimś porządnym lewym obrońcą, a Diaz jest tylko na wypadek niepowodzenia w rozmowach - rozsądek mi podpowiada, że bardzo naiwne te moje myślenie :D

baro1995 19.06.2011 23:37

Despotovic,Stevanovic i Jovanovic ,tych 3 serbów wg mediów chce iśc do Wisły i do Wisły trafi,jeśli rzeczywiście się tak wydarzy będę bardzo szczęśliwy no i przy okazji niezłe bałkany będziemy mieli w ogóle wybuchową mieszankę.Powiem szczerze jak Diaz to tylko w formie wypożyczenia innej opcji nie widzę.

1q2 19.06.2011 23:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krkgiba (Post 1113096)
jeśli ma to być tylko wypożyczenie to warto zastanowić się co jest dla nas lepsze - mieć na lewej stronie tylko Paljicia, czy mieć Paljicia i zmiennika w postaci Diaza?

Kupić gościa który będzie lepszy od Paljicia.Diaz na boku obrony to dobry sposób by pożegnać się z pucharami po 2 meczach a jak on ma siedzieć na ławie to są tańsze alternatywy.
Do tego Junior zakończył występy w Brugge wraz z końcem października.Od tego czasu pojawił się na boisku raz...w ostatniej kolejce.

Ogólnie jak dla mnie poroniony pomysł
Nie żebym miał coś do Diaza - jako rozpierdalacz w środku, spisywał się przyzwoicie ale bok obrony to zupełnie inna bajka.No i chyba nie po to Stan obserwuje te dziesiątki zawodników, by brać odgrzewanego kotleta.

krkgiba 19.06.2011 23:50

1q2 - pełna zgoda, kupienie kogoś lepszego niż Paljic jest najlepszym rozwiązaniem - ale jeśli prawdą jest, że trwają rozmowy z Diazem - to widocznie nie ma opcji na kupienie lepszego piłkarza, no albo jest tak, że Diaz został "zalecony"

adamsubaru - szkoda czasu na rozmowę z Tobą, daj spokój. smacznych nugetsów.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:49.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl