Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Acapelo 05.01.2009 17:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kubawislak (Post 652275)
No masz racje jest to dość przestarzały system... Ale z Marcelo, Cleberem, Głowackim i jeszcze do tego ten David... No kto wie... Mam nadzieję, że puszczą nam tego Gargułę już teraz... Nie żebym był nim jakoś bardzo zachwycony, ale z pewnością obecnie prezentuje się lepiej niż Mauro.

Ktoś ostatnio mówił że do niego się wraca?

buczo1985 05.01.2009 17:14

i co z tą konferencją? jakos tak poniedzialek ucieka a oprocz tego ze od wczoraj jest info o Gargule dalej nic nie wiadomo.

A jeszcze odnosnie transferów brazylijczykow. nie sciagalbym na miejscu klubu kolejnego stopera z Brazylii.Marcelo + wiekowy juz Cleber wystarcza.Gdyby to ode mnie zalezalo staralbym sie wyszukac polską perełkę na to miejsce, pilkarza mlodego, który powoli wchodzilby w druzyne. Chyba ze transfer tego kolesia jest traktowany w kategorii pakietu z Beto, badz sam piłkarz nie bedzie drogi w utrzymaniu.

jachting 05.01.2009 17:14

Nie opłaca się teraz żadnych klauzul robić ,ceny rynkowe w naszej ekstraklasie będą z miesiąca na miesiąc rosły ,a jak powstaną te stadiony to będzie można zacząć zupełnie inaczej gadać .

Cytat:

A jeszcze odnosnie transferów brazylijczykow. nie sciagalbym na miejscu klubu kolejnego stopera.Gdyby to ode mnie zalezalo staralbym sie wyszukac polską perełkę na to miejsce, pilkarza mlodego, który powoli wchodzilby w druzyne. Chyba ze transfer tego kolesia jest traktowany w kategorii pakietu z Beto, badz sam piłkarz nie bedzie drogi w utrzymaniu.
Czy ja wiem on jest podobno nie słabszy od Marcelo,gral w młodzieżowych reprezentacjach można na nim zarobić a Cleber powoli bedzie przechodzil na "emeryturę" .W Polsce z obrańcami przynajmniej w ostatnich latach nie było różowo .

Cytat:

Mam dokladnie takie samo zdanie, po krotkim rzuceniu okiem na statystyki tych pilkarzy. Widac, ze to nie jest taka sama historia jak z Marcelo, bo tamten byl podstawowym graczem Santosu i w zasadzie zaraz po rozegraniu dla nich swojego ostatniego meczu, wsiadl w samolot i przylecial by grac w Wisle.
Natomiast ci dwaj goscie, jak slusznie zauwazasz, z wystepami w brazylijskiej Serie A, nie maja za duzo wspolnego. Zamiast tego byli miotani od klubu do klubu i niestety nie wiazalo sie to ze sportowym awansem.
Młodzi są, widać że nie są to Robinho ale myśle że warto podejmować ryzyko bo rynek tam jest wielki a skoro grali w młodzieżówkach muszą mieć albo jakiś talent lub choć potencjał .Konkurencja jest tam co najmniej parokrotnie większa ,Brazylia sama też

Eustachy 05.01.2009 17:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 652214)
Odnośnie tych Brazylów to nie wiem czy Bednarz się nie zagubił czasem w tym co robi. Wiem że goście mają ciekawe nazwiska ale mimo wszystko to nie grali na poziome Seria A za dużo. Nie wiem może są to dobrzyi zawodnicy ale na jakiej podstawie ich ocenić, na video z tych kamer z regionalnych występów ? Miejmy nadzieje że pan Hector nie wykorzystuje tego, że Marcelo się sprawdził i nie chce czasem nam wcisnąć kiepskiego towaru.

Ciekawi mnie jeszcze jedna sprawa skoro pan Perlarta przywozi takich dobrych zawodników to dlaczego nie ściągnie tu Romeu ? Przecież jest jego managerem, skończył mu się kontrakt z Fluminense, i to jest już w pełni ukształtowany piłkarz gotowy od razu do gry na wysokim europejskim poziomie, dlaczego go tu nie ma ? Mam dziwne wrażenie że sam Perlarta sam nie chce go tu ściągać.

Mam dokladnie takie samo zdanie, po krotkim rzuceniu okiem na statystyki tych pilkarzy. Widac, ze to nie jest taka sama historia jak z Marcelo, bo tamten byl podstawowym graczem Santosu i w zasadzie zaraz po rozegraniu dla nich swojego ostatniego meczu, wsiadl w samolot i przylecial by grac w Wisle.
Natomiast ci dwaj goscie, jak slusznie zauwazasz, z wystepami w brazylijskiej Serie A, nie maja za duzo wspolnego. Zamiast tego byli miotani od klubu do klubu i niestety nie wiazalo sie to ze sportowym awansem.

1q2 05.01.2009 17:23

No wlasnie - byle z tym agentem nie bylo jak z ujowym dilerem - pierwsza transakcja palce lizac, a potem sam szajs;)
Ja sie tak zastanawiam czy my zamierzamy ich jakos testowac, czy wezmiemy kota w worku

Coach 05.01.2009 17:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 652285)
No wlasnie - byle z tym agentem nie bylo jak z ujowym dilerem - pierwsza transakcja palce lizac, a potem sam szajs;)
Ja sie tak zastanawiam czy my zamierzamy ich jakos testowac, czy wezmiemy kota w worku

Beto był obserwowany od kilku miesięcy , tylko ten drugi to jakaś niewiadoma. Tan nawiasem mowiac to wyglada jakby mial 15 lat ;)

jachting 05.01.2009 17:39

Cytat:

Trudniej będzie namówić na grę w Wiśle 22-letniego Davida Braza. Ten utalentowany środkowy defensor ma za sobą występy w juniorskiej i młodzieżowej reprezentacji Brazylii. Grał w narodowym zespole do lat 18, 20 i 23. Dwa lata temu z młodzieżową reprezentacją Kraju Kawy triumfował w mistrzostwach Ameryki Południowej. Z ekipą Palmeiras w ubiegłym sezonie wygrał też rozgrywki w stanie San Paulo. To świetnie wyszkolony technicznie i taktycznie zawodnik. Podobnie jak w przypadku Beto, jego kontrakt z klubem Palmeiras wygasł z końcem grudnia.
Ale z tego by wynikało że ma lepsze referencja ,choć sam osobiście nie sprawdzałem jego danych dokładnie :P

dzollo 05.01.2009 17:39

Bednarz ostatnio w jakiejs wypowiedzi mowil o brazilijczyku ktory bedzie zaskoczeniem dla kibicow.
Wiec, juz wiemy o kim mowa... tylko troche nie rozumie, na co nam 4 srodkowy obronca...

hudinho 05.01.2009 17:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dzollo (Post 652299)
Bednarz ostatnio w jakiejs wypowiedzi mowil o brazilijczyku ktory bedzie zaskoczeniem dla kibicow.
Wiec, juz wiemy o kim mowa... tylko troche nie rozumie, na co nam 4 srodkowy obronca...

kolejny środkowy obrońca ponieważ Cleber ma ile lat? 34? juz powoli zaczyna popełniac glupie błedy. Głowa jak wszyscy wiemy kontuzjogenny i tez nie jakos super mlody. Dlatego Kolejny Stoper, a do tego młody to inwestycja w przyszłość i to chyba tą najbliższą.

Mnie dziwi tylko jedno... Dlaczego z Gargułą podpisali kontrak do 2014roku????:shock: ani on mlody ani tani w utrzymaniu. troche chyba JB przegiął z długością kontraktu... no chyba ze jeszcze liczą na jego sprzedaż za 2-3 sezony

MACIUŚ

David Braz (z lewej) i Beto w krakowskim hotelu.

wg INTERIA.PL

KoPer 05.01.2009 17:48

http://img.interia.pl/sport/nimg/f/y...ie_3060479.jpg

Maciuś 05.01.2009 17:49

Tej z prawej wyglada mi na srodkowego obronce.

dzollo 05.01.2009 17:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 652305)
Tej z prawej wyglada mi na srodkowego obronce.

I tu sie mylisz to akurat jest napastnik Beto (190 cm)

Pablooo 05.01.2009 17:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dzollo (Post 652299)

Jak to na co? Rozwalają mnie te pytania.
Arek to okaz zdrowia i nie miewa kontuzji, nie? Zostaje dwóch i co? Mają grać całą rundę we dwójkę? Czy może Diaza znowu na środek dawać, kiedy bardziej jest potrzebny gdzie indziej.
Myślcie zanim napiszecie! Chociaż raz na dziesięć postów!

Maćko 05.01.2009 17:55

Maciuś - a jest napastnikiem, prawdopodobnie.
Być może Braz może grać jako defensywny pomocnik i to tam widzi go Skorża. Poza tym jeśli to dobry zawodnik i możemy mieć go za darmo - brać.

Wielkie brawa za transfer Garguły, wszak rywalizowaliśmy z wieloma mocnymi firmami. Zawsze mi się ten zawodnik najbardziej podobał spośród naszych ligowych "rozgrywających", mam nadzieję, że szybko zgra się z zespołem, no i że dołączy do nas już teraz.

arth_ur 05.01.2009 18:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KoPer (Post 652304)

Dla mnie to gwiazdy Hip - Hop,u Jay-Z i Beyonce ? Marzy mi się aby w Wiśle występowali sami Polacy. No ale na razie to nierealne.

buczo1985 05.01.2009 18:08

^^ot po prostu dwóch dzieciaków z Brazylii w wielkim mieście:P

tomorow 05.01.2009 18:12

Właśnie oglądałem na TVP Info wywiad z JB, i wypowiadał się na temat tych dwóch Brazyljanów. Powiedział, że jednym z nich naprawde są zainteresowani, jednak drugi (nie mówił który) to wyssana z palca bzdura...

Nehiar 05.01.2009 18:14

Hehehe Beto sobie z kolegą przyjechał i od razu pisamaki szukały po zdjęciach kogo najbardziej przypomina :)

4fan_player 05.01.2009 18:15

To po co oni są w Krakowie we dwoje? Pedały czy jaki huj?

Acapelo 05.01.2009 18:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomorow (Post 652322)
Właśnie oglądałem na TVP Info wywiad z JB, i wypowiadał się na temat tych dwóch Brazyljanów. Powiedział, że jednym z nich naprawde są zainteresowani, jednak drugi (nie mówił który) to wyssana z palca bzdura...

to pewnie jest jakiś staty wywiad i dotyczy Romeu. Że pewnie Romeu się już nie interesujemy.

Krissu 05.01.2009 18:19

Dzisiejszy.
Bednarz stał na stadionie pokrytym śniegiem :)

Acapelo 05.01.2009 18:24

Może David idzie do sąsiadów zza miedzy?:)

Oby to oznaczało że jest jeszcze szansa na Romeu. Wtedy o naszą linię pomocy byłbym spokojny przez następne 3 lata. Zapewne byłaby sytematycznie wzmacniana. Romeu Garguła na zmianie Jirsak i tylko boki pomocy by się wzmacniało i kogoś potem za Sobola. Marzenia...

hoho 05.01.2009 18:31

Nie wiem czy Canarinhos beda w Wisełce ,ale żeby jak beda w kilku ,nie zaczeli odpier**ać jakis cyrków (tak jak Elton w Legii,ktory uwazal ze jest gwiazdoremi sie pijany samochodem rozbijał po miescie ,a trenowac mu sie nei chcialo).
Podpisanie kontraktu Garguły świadczy ,ze kolejne odejście Cupiała z Wisły nie doszło do skutku ;)

Marszałek 05.01.2009 18:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acapelo (Post 652332)
Może David idzie do sąsiadów zza miedzy?:)

...

Imię ma odpowiednie. Może ten caly menago jeździ po Europie i bierze ilu wlezie z Brazyli i ich upycha.On bezpośrednio z Kraju Kawy przyleciał?

Acapelo 05.01.2009 18:42

A może jeden z tych na zdjęciu to Peralta:) Wydaje się że może to być np. brat Beto... przecież często warunki fizyczyne rodzeństwo ma podobne. Chociaż mordy mają różne.

Raven 05.01.2009 19:03

Cudujecie. Menagerio brzlilianow robi zapewne wycieczke objazdowa po europie. zamiast jezdzic po kazdego z osobna zabral dwoch na raz. Jeden do krakowa, jak go tu upcha to pewnie z drugim pojedzie gdzies dalej

mic 05.01.2009 19:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acapelo (Post 652343)
A może jeden z tych na zdjęciu to Peralta:) Wydaje się że może to być np. brat Beto... przecież często warunki fizyczyne rodzeństwo ma podobne. Chociaż mordy mają różne.

Bo drugi to sprawka mleczarza :D

Teraz powaznie, ciekawi mnie co z tego wszystkiego wyjdzie. Najbardziej obawiam sie negocjacji z Belchatowem, chyba nas zbytnio nie lubia po tym co sie dzialo ostatnio, wiec raczej ponizej tych 300k ojro nie zejda.

I czemu nie szuka sie wzmocnien na prawej/lewej pomocy ? Rozumiem ze rozgrywajacy to byl priorytet, ale skrzydel tez nie mamy. Chyba ze lysy trzyma jakas niespodzianke, tylko z drugiej strony jak dlugo ? Bo najlepiej zeby od pierwszego treningu sie zgrywali z zespolem.

bearex 05.01.2009 19:15

A co do tego środkowego obrońcy to Skorża mówił że jak się jakaś "perełka" do defensywy trafi to też wezmą.

Raven 05.01.2009 19:23

W Polsacie Ochalik mowil, ze wystosowali dzis pismo do GKSu odnosnie przystapienia do rozmow transferowych dotyczacych Garguły.

BRTS39 05.01.2009 19:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arth_ur (Post 652315)
Dla mnie to gwiazdy Hip - Hop,u Jay-Z i Beyonce ? Marzy mi się aby w Wiśle występowali sami Polacy. No ale na razie to nierealne.

jesteś rasista??? ja do murzynów nic nie mam . do murzynów ...

PS. tak na boku moglby mi ktos powiedziec czy jest mozliwosc jakims programem zrobic fotomontaz?? dla wlasnej pociechy??:)

JrQ- 05.01.2009 19:47

Da się, photoshopem, ale te zdjecia to orginaly, pozdro :)

bódyń 05.01.2009 19:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez buczo1985 (Post 652317)
^^ot po prostu dwóch dzieciaków z Brazylii w wielkim mieście:P

Porownujac tam gdzie grali to czuja sie w Krakowie jak na agroturystycznej wycieczce:)

hoho 05.01.2009 20:02

To Wiśle i Gargule do kompletu brakuje tylko...Matusiaka:lol: :-p

sayek89 05.01.2009 20:11

No faktycznie potrzebny nam teraz Matusiak po byku... A tak na poważnie to ciesze się że Łukasz Garguła dołączy do Nas, widać że Pan Jacek działa z głową. Pewnie jutro będą trąbić portale ... Beto w Wiśle ! oby ;)

czesiu 05.01.2009 20:17

A więc witamy Łukasza w wiślackiej rodzinie! To dobry transfer, bo Wisła potrzebowała grajka z takim charakterem. Wisła powinna zaproponować GKS-owi kogoś na wymianę, bo płacenie 200-300 kilo E za 10 meczów to za drogo.
Sporym zaskoczeniem jest natomiast Filho. Nie sądziłem, że Wisłę stać na wielokrotnego młodzieżowego reprezentanta Brazyli. Nie ma się co zastanawiać tylko brać.

piter116 05.01.2009 20:22

W Sporcie na TVP1 powiedzieli, że decyzji GKS odnośnie transferu Garguły należy się spodziewać w środę.

flamengista 05.01.2009 20:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 652248)
Po pierwsze już dawno by to ogłosili po drugie w tym wypadku nie obowiązuje prawo Bosmana czyli nie moglibyśmy z nim podpisać kontraktu bo jest to prawnie nie możliwe. Romeu miał podobno dzisiaj podjąć decyzje także może się coś jeszcze dzisiaj wyjaśni. Nic nie wskazuje na to, że zagra w Wiśle jak na ten moment.

Myślę że panu Hectorowi nie opłaca się umieszczać u nas w pełni ukształtowanych graczy dlatego podsyła nam ludzi do "oszlifowania". Nie podoba mi się to.

Na razie nic nie wiadomo w kwestii zawodników ze stajni Peralty, więc nie wiem skąd ten pesymizm.

Uważałbym też z nazywaniem Romeu "pełni ukształtowanym graczem". To, czy by się sprawdził na polskich boiskach, wcale nie jest takie pewne. W końcu Barreto się nie sprawdził.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez buczo1985 (Post 652317)
ot po prostu dwóch dzieciaków z Brazylii w wielkim mieście:P

Lubię takie prowincjonalne wyskoki. Kraków pępkiem świata... Nasze miasto ma 750 tys., w porównaniu z Sao Paulo skąd ci dwaj pochodzą (blisko 20 mln mieszkańców) to jest totalna pipidówa.

Przynajmniej tak sobie mogli pomyśleć, widząc nasze lotnisko:-D

4fan_player 05.01.2009 20:39

Na stronie gazeta.pl możemy przeczytać że Bełchatów chce za Łukasza milion złotych.

vote-for-mikey 05.01.2009 20:46

milion złotych to raczej nie dużo, patrząc na to, że taki milion wydawaliśmy na przykład na Gołego...

hoho 05.01.2009 20:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vote-for-mikey (Post 652403)
milion złotych to raczej nie dużo, patrząc na to, że taki milion wydawaliśmy na przykład na Gołego...

Z drugiej strony za milion mozna by kupic kogos ze Slaska np. Gancarczyka

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:21.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl