Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

masterlag 17.11.2010 20:16

Cyfrowy Polsat z Cyfrą+ mi osobiście by odpowiadał :)

Co do ITI (tvnu)- jak dla mnie beznadziejna sprawa, bo mają Legię. Wiadomo jakby wtedy było. . .
I bądźmy konsekwentni: ITI spi******* ;P

John1906 17.11.2010 20:22

Całą ligę powinna mieć jedna platforma inaczej to porażka jakaś, bo ktoś chce oglądnąć całą kolejkę i co ma mieć np Cyfre i CP. Dramat.

Tem 17.11.2010 20:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Emenems81 (Post 1012858)
Nie ma takiej opcji zeby N padlo ;] Nawet nie wygrywajac przetargu na Ekstraklase, trzeba nie miec zielonego pojęcia piszac takie bzdury :))

Jest tak opcja. po pierwsze nie takie firmy już padały, po drugie N ani razu nie przyniosła dochodu, po trzecie zaś ITI jest mocno zadłużone i sądzę że w przypadku kolejnych 3-5 lat deficytu po prostu sprzedadzą tą platformę(znaczną część już w zeszłym roku zakupiła Grupa TVN, wbrew głosom akcjonariuszy mniejszościowych)

RAF 17.11.2010 20:49

Poziom pokazywania polskiej ligi przez Canal+ jest - mowiac obiektywnie - bardzo wysoki. Nie mam na mysli tutaj komentarza ktory czasami bywa stronniczy i malo obiektywny ale sama technike pokazywania meczow. Jak przypomne sobie okres kiedy lige powazywala TVP a co potem zaoferowala C+ to wogole niebo a ziemia. Wogole, trzeba obiektywnie przyjac ze zainteresowanie Polska Liga ogromnie wzroslo od kiedy, przed paru laty, Canal+ kupilo do niej prawa. Innymi slowy, poziom pokazywania meczow nijak sie ma do tego co jest pokazywane. Oby bylo w tym lepiej.

pzkwr 17.11.2010 20:51

Jak wygra N to ja olewam sprawę i wogóle nie wykupię abonamentu (a mam Canal+ od ładnych kilku lat). Po pierwsze poziom programów sportowych w TVN jest żenujący (pamiętacie Kudłatego?), po drugie nie mam zamiaru oglądać Doroty Gardias komentującej mecz a po trzecie jak chcą promować Legię, to nie za moje pieniądze.

PoloniaDumaStolicy 17.11.2010 21:04

Kto wie, może w przyszłości dołożymy się do transferu jakiegoś Ronaldo czy innego Raula do Legii ;)

emj10 17.11.2010 21:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PoloniaDumaStolicy (Post 1012888)
Kto wie, może w przyszłości dołożymy się do transferu jakiegoś Ronaldo czy innego Raula do Legii ;)

W takim razie oby żadna platforma nie wygrała, bo C+ idzie w parze z Polsatem (sponsorem Śląska).

MatMario 17.11.2010 21:24

A ja dziś w dzienniku spotkałem wypowiedź profesóra pasiastego.

I tak mnie naszło, że te wypłaty to nie są w piłkarzy, ale żeby pokazać koleżanką z Kauflanda, żeby stulili pyski i nie psioczyli, bo jak sam mówi czyta fora.

A na forach można było spotkać bardzo ostre komentarze pod adresem psora. Więc pasiaste koleżanki, morda w kubeł i klaskać bo jak nie to zbieram zabawki i koniec zabawy.

rafkur 17.11.2010 21:36

Gdyby ligę miała brać N to ja już chyba wolę Tv Trwam - w sumie przyoszczędzę w takiej sytuacji bo N na pewno nie kupię. Aż takim kretynem nie jestem żeby Rudego dobrowolnie wspierać. Nie dołożę z własnej woli ani 1 grosza do kampanii POpaprańców.

loozak84 17.11.2010 21:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1012905)
W takim razie oby żadna platforma nie wygrała, bo C+ idzie w parze z Polsatem (sponsorem Śląska).

Mylisz sie. C+ nie idzie w parze z zadnym Polsatem. Polsat nie startuje.

MatMario 17.11.2010 21:42

Tak samo jak Orange nie startuje a jak N wygra to mecze pokaże...

Pozmieniała się w ostatnich miesiącach mocno sytuacja na rynku platform i C+ zwąchało się z Polsatem, dali sobie programy nawzajem, stąd w C+ jest paczka Polsatu, co przez lata było nie do pomyślenia.

N podpisała z Tp umowę partnerską, mówili że Orange sport jest z tego wyłączone, jak widać bujda na resorach.

C+ i polsat grają na wyniszczenie N. Zobaczymy jak to się skończy.

Marszałek 17.11.2010 22:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tem (Post 1012877)
Jest tak opcja. po pierwsze nie takie firmy już padały, po drugie N ani razu nie przyniosła dochodu, po trzecie zaś ITI jest mocno zadłużone i sądzę że w przypadku kolejnych 3-5 lat deficytu po prostu sprzedadzą tą platformę(znaczną część już w zeszłym roku zakupiła Grupa TVN, wbrew głosom akcjonariuszy mniejszościowych)

Ale komu ją sprzedadzą?Jedyne co jest tam warte uwagi to LM,a raczej prawa do nich.Tylko tym mogą handlować. Sądzę,że przy tym przetargu będą chcieli dobić ITI a jeśli przetarg wygra były junior Wisły to większość kasy będzie od zakrytej w krzaczorach TP. Wszyscy są porobieni, poza polsatem ktory nie wiedzieć czemu z gotówką stoi i patrzy. Gdzieś tu jakiś myk musi być,bo nie wierzę aby Zygmunt tak to odpuścił. Chyba,że za bezcen będzie odkupywał sublicencje od wykrwawionych graczy?

Tak czy siak mogliby przed 31 grudnia ogłosić wyniki,bo wtedy mogę wymówić obecną umowę z C+.

saklak1906 17.11.2010 22:21

N nie wygra z C+ bo do dla canalu to jest byc albo i nie byc na polskim rynku. Bo co by nie mowic 70% abonametow cyfry to ludzie ktorzy ogladaj nasza lige. Miedzy innymi ja place co miesiac 200 stowy zeby ogladac Wisle i inne spotkania od czasu do czasu- pelny pakiet plus HD
I jezeli straca lige straca i mnie jako klienta, bo oprocz C+filmu i sportu w wiekszosc platform to prawie te same kanaly tylko w innych pakietach.

Tem 17.11.2010 23:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1012944)
Ale komu ją sprzedadzą?Jedyne co jest tam warte uwagi to LM,a raczej prawa do nich.Tylko tym mogą handlować. Sądzę,że przy tym przetargu będą chcieli dobić ITI a jeśli przetarg wygra były junior Wisły to większość kasy będzie od zakrytej w krzaczorach TP. Wszyscy są porobieni, poza polsatem ktory nie wiedzieć czemu z gotówką stoi i patrzy. Gdzieś tu jakiś myk musi być,bo nie wierzę aby Zygmunt tak to odpuścił. Chyba,że za bezcen będzie odkupywał sublicencje od wykrwawionych graczy?

Tak czy siak mogliby przed 31 grudnia ogłosić wyniki,bo wtedy mogę wymówić obecną umowę z C+.

Zaplecze technologiczne, sieć dystrybucyjna baza abonencka sądzę że znaleźliby się kupcy. Chociaż wszystko zależy od ceny

Solorz jakoś na dniach sprzedał Polsat do Cyfrowego Polsatu co ma mu dać 2.5 mld zł gotówki, mimo iż większość tej kwoty zapewne wrzuci w rozwój swojego internetu i kupno Polkomtela to nie sądzę by odpuścił krajowy rynek sportowy. Inna sprawa że właściciel CP nigdy nie przepłacał, stąd moje domniemanie że gotówkę na zakup wszystkich pakietów wyłoży C+. Zaś ten ostatni w zamian za mniejszy udział w kosztach kupna praw do naszej skopanej uruchomi na platformie C+ swój program z polską piłką, który będzie równolegle emitowany na platformie Polsatu. W ten sposób CP zyskuje tą część rynku która jest zainteresowana polską ligą, a dla której C+ jest zbyt drogim produktem. Zaś C+ utrzymuje obecną bazę abonentów i ma szansę na dalszą ekspansję(kosztem głównie platformy N)

emj10 18.11.2010 00:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez loozak84 (Post 1012924)
Mylisz sie. C+ nie idzie w parze z zadnym Polsatem. Polsat nie startuje.

Oczywiście, że idzie w parze. Od dawna ptaszki ćwierkają, że szykuje się połączenie obu platform.

Orange + ITI vs Cyfra + Polast

Tak to mniej więcej wygląda :)

John1906 18.11.2010 00:13

Wydaje mi się, że C+ będzie zainteresowany pakietem 1 i 2, a resztę może odpuścić. Raczej nie są w stanie pokazać wszystkich meczy na żywo w swoich kanałach, więc 4 najlepsze mecze z każdej kolejki pewnie ich zadowolą.
1. Pakiet pierwszego wyboru
Stacja ma w każdej kolejce dwa mecze - wybiera jako 1. i 4. w kolejności

2. Pakiet drugiego wyboru
Stacja wybiera dwa mecze - jako 2. i 3. w kolejności.

3. Pakiet szeroki
Stacja pokazuje wszystkie pozostałe mecze, czyli 5.-8. w każdej kolejce

kpn 18.11.2010 12:05

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-p,1559169,812

_gilardino_ 18.11.2010 12:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1012927)

Pozmieniała się w ostatnich miesiącach mocno sytuacja na rynku platform i C+ zwąchało się z Polsatem, dali sobie programy nawzajem, stąd w C+ jest paczka Polsatu, co przez lata było nie do pomyślenia.

Z tego co wiem to kanały Polsatu mają też dołączyć do N, więc nie wyciągałbym z tego specjalnych wniosków.

Jazon 19.11.2010 13:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kpn (Post 1013101)

"Klub miał być doskonałym forum dla biznesu podstawowego - wielkiej firmy informatycznej. Tymczasem - jak zauważa prezes Filipiak - "dostajemy w tyłek". Nowy, przepiękny stadion stwarzał nowe perspektywy. Na przepięknym nowym stadionie widzów jednak coraz mniej, a loże biznesowe świecą pustkami."

Miód na moje serce;)

Marszałek 19.11.2010 16:05

Loże nie świeciłyby pustkami gdyby zespół coś grał albo gdyby klub była jakąś marką. A, że jedno i drugie nie ma miejsca, no to takie tego są efekty. W sumie nie rozumiem zdziwienia Filipaka, w zasadzie czego oczekiwał?
Już jakiś czas temu pisałem,że nie ma żadych logicznych przesłanek za tym aby taka firma jak Comarch ładowała kasę w taki dziwny klub. Na chyba,że ma to działać na zasadzie byleby gadali:) byle jak ale żeby gadali i pokazywali. No to pokazują i gadają o Cracovii jako o zespole tragicznych występów i śmiesznych kibiców.

A kwestia tego,że stadion nie będzie zapełniony choćby w 50 procentach wszyscy bardzo dobrze wiedzieli,ale jak widać z wyjątkiem Filipaka.

Rzuć to chłopie czym prędzej,jak już musisz to zainwestuj w koszykówkę a nie rób niczego na siłę. Masz TSV idź tam,przynajmniej kibiców ten klub ma.

Buziek_LG 19.11.2010 16:12

Nie ma to jak dobra rada od Wiślaka ;-]

7 kotów 19.11.2010 17:54

Ciezko w ramach relaksu korzystac z lozy w chlewie, gdzie stado swini bluzga na lewo i prawo przez 90 minut.
I jeszcze za to placic. Chyba ze jest sie takim samym zjebem jak cala reszta w tym pasiastym burdelu.
Ale to wtedy zazwyczaj nastepuje integracja z akademikami na poziomie zwyklej trybuny.

Sam sobie filipiak wyhodowal to bydlo na trybunach to niech teraz nie placze, ze loze biznesowe puste.

Emenems81 19.11.2010 19:39

Dzisiaj ponoc jakas kozak oprawa na Legii, trzeba obserwowac uwaznie :))

63.5 Kg 19.11.2010 19:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _gilardino_ (Post 1013105)
Z tego co wiem to kanały Polsatu mają też dołączyć do N, więc nie wyciągałbym z tego specjalnych wniosków.

No nie wiem czy tak szybko dolacza bo sa przecie roznice w systemie kodowania N i Polsatu..

Emenems81 19.11.2010 20:03

jedno trzeba Im przyznac(Legii) oprawy to robia mega kozak !

Eternit 19.11.2010 20:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Emenems81 (Post 1013847)
Dzisiaj ponoc jakas kozak oprawa na Legii, trzeba obserwowac uwaznie :))

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Emenems81 (Post 1013858)

A Ty czemu nie na meczu?

Emenems81 19.11.2010 20:10

A co Wisła dzis gra? :D

Donki 19.11.2010 20:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Emenems81 (Post 1013858)

Ta to nieszególnie przypadła MI do gustu, jakas taka nie wyrazna :)
Duzo ładniejsza była ta z meczu z Den Haag

Emenems81 19.11.2010 20:12

Kwestia gustu :) Generalnie potrafia to zrobic z jajem, mam nadzieje, ze wynik tez bedzie z jajem :]

Eternit 19.11.2010 20:14

Co to za ekspert komentuje?
"Proszę zwrócić uwagę na grę Legii widać, że będą grali dzisiaj wyłącznie krótkimi podaniami" w tym momencie poszła kilkudziesięciometrowa dzida:D

nh79 19.11.2010 20:24

nawet ja bym to strzelil:)

4fan_player 19.11.2010 20:24

Co było na w/w oprawie?

RAF 19.11.2010 20:25

Ten koles z Arki co przed chwila popisowo spartolil sytuacje sam na sam powinien ponownie zastanowic sie nad wyborem zawodu; bo to co on zrobil to wstyd dla profesjonalnego pilkarza.

FajQ 19.11.2010 20:27

Ale ta Legia gra chu**...Ciężko to się ogląda...

brylant17 19.11.2010 20:29

Maciuś eksperymentuje Skaba w bramce ciekawe czy to naprawdę talent czy nie wypał...?

Edit:

Górnik prowadzi z Koroną...

TSW Fanatyk 19.11.2010 20:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 4fan_player (Post 1013870)
Co było na w/w oprawie?

http://www.legia.net/wiadomosci,3936...o_be_wild.html

tu możesz sobie oglądnąć.

3+/6 za oprawę.

masterlag 19.11.2010 20:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eternit (Post 1013866)
Co to za ekspert komentuje?
"Proszę zwrócić uwagę na grę Legii widać, że będą grali dzisiaj wyłącznie krótkimi podaniami" w tym momencie poszła kilkudziesięciometrowa dzida:D

Nie przysłuchiwałam się kto dokładnie to powiedział, ale komentuje Przytuła i Dembiński. Jak słychać pierdoły to od razu wiadomo, że to były piłkarz gada. No niestety, ale Przytuła nie bardzo pasuje do tego fachu. ;)

Oprawa Legii- moim zdaniem nie najlepsza. Tak się patrzyłam patrzyłam i dopiero po chwili dojrzałam co tam pisze itd. Nie podobała mi się (ale co to kogo obchodzi :-p).
Ale jeśli mogę coś pozytywnego powiedzieć o tym klubie, to fajnie wygląda ta trybunka, na której stoją fanatycy. Choć na biało wyglądają nudno i nie lubię tego koloru, to poskaczą, pośpiewają. Fajnie było słychać tę ich piosenkę wstępną jak zaśpiewali- "Sen..." ;)
All in all- gdzie im tam do NAS :D

Szkoda akcji Budzyńskiego :/ Miejmy nadzieję, że ostatecznie Arka się dobrze zamuruje :)

krzywy 19.11.2010 20:34

coś mi się wydaje, że prolegijni tak zwani dziennikarze sportowi zagłaskali krawaciarzy na śmierć. To się nazywa pokaz siły 4 władzy -po porażce 0-4 wmówili ległonistom, że są najlepsi w lidze

FajQ 19.11.2010 20:42

O kur** co to jest ?!!!

nh79 19.11.2010 20:43

ale wałek do tego japonski spisek siega głeboko:) nawet w Japonii pzpn ma wtyki:)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:03.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl