Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2009/2010 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5997)

wislacki 03.04.2010 19:46

Jest jakaś nadzieja, że z nowymi stadionami przyjdzie nowa jakość do polskiej ligi.
Więcej takich meczy!

Robek 03.04.2010 19:46

jakby ktoś zobaczyl stadion amici i disco-polo to by nigdy nie pomyslał ze to ta sama liga

a oni maja jeszcze ten daszek?:rotfl:

prober 03.04.2010 19:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 880499)
No to nie ciekawie mecz z Lechem bedzie dla Nas meczem za 6 punktów

Serio? Ja myślę, że przy spodziewanym 4-punktowym prowadzeniu w tabeli to będzie mecz za 3 punkty. Remis powinien zadowolić Wisłę.

AdiWiślak. 03.04.2010 19:50

Tak , pod warunkiem ,że pokonamy Śląsk. A po tym co dzisiaj ujrzałem , to wcale bym nie był tego taki pewny.

Aimable 03.04.2010 19:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mikesz (Post 880492)
łoho, kwintesencja ślepoty

cieszy to, że odjeżdżamy w tabeli ale różnica między nimi a nami jest kolosalna, oni grają w piłkę a my w piłko-polo

Bez przesady - Lech z Odrą nie wygladał wcale imponująco, Legia w swoich meczach również. W takich spotkaniach jak dzisiejsze olbrzymia rolę garją motywacja, adrenalina, atmosfera, otwarta gra i super murawa. Martwi odrodzenie Stilica - przypomina to Edsona, który swoimi wolnymi pobawił nas Mistrzostwa za Wdowczyka.
Lewy za to partoli co może. Póki co... Wesołych Świąt życzę!

felipe 03.04.2010 19:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AdiWiślak. (Post 880505)
Tak , pod warunkiem ,że pokonamy Śląsk. A po tym co dzisiaj ujrzałem , to wcale bym nie był tego taki pewny.

Bez przesady, Śląsk gra obecnie duzo większe gó*no.

FraMat 03.04.2010 19:52

gra, faktycznie widowiskowa, ale obydwie drużyny pozwalają przeciwnikowi na wiele - stąd ta widowiskowość

gromaders 03.04.2010 19:59

sędziowanie w tym meczu to jest skandal poprostu

harthausen 03.04.2010 20:01

ten Walter to naprawdę musi być nasz człowiek. Przecież jedyny, który ratuje zespół od wpadek jest Mucha. Od dawna. A ten go lekką ręką oddaje, zamiast mu , nawet po cichu. porządny geld dać.
Bez tego Słowaka Legia wyżej Korony czy Polonii Bytom nie podskoczy. Ruch ich rezerwami pogoni, Bełchatów też.

gigant 03.04.2010 20:01

Za chwilę zacznie się najazd na forum amikowców, więc będzie niezła zabawa.

Mareq 03.04.2010 20:03

Cytat:

Jakby ktos zobaczyl mecz Wisla - Polonia i teraz Lech - Legia, to watpie by uwierzyl, ze Wisla jest liderem..
A jakby ktoś zobaczył mecz Lecha z Odrą , to wątpie by uwierzył ,że to grał vc lider z drużyną z tyłu tabeli.
Owszem bardzo ładna gra Lecha , ale mecz meczowi nierówny . To znaczy nie ma sensu porównywać dzisiejszych meczy w Poznaniu i Warszawie .

Pablo84 03.04.2010 20:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Qbz (Post 880494)
Jakby ktos zobaczyl mecz Wisla - Polonia i teraz Lech - Legia, to watpie by uwierzyl, ze Wisla jest liderem..

A jak by ktoś zobaczył "boisko" w Warszawie to nie mógł by uwierzyć, że to murawa.
Nie ma co .......ić, mecz fajny ale nie ma sensu porównywac tych dwóch meczów. W meczu na szczycie nikt się nie broni w 9, mecz jest otwarty, wiec i szybki. Pograj sobię w piłkę na błocie i spróboj rozgrywac piłkę to pogadamy.

Nie bronie naszych kopaczy, ale też troszkę obiektywizmu

AS82 03.04.2010 20:04

Żeby tylko Marcelo i Glowacki nie odpadli na mecz z Lechem bo bedzie niezla lipa

prober 03.04.2010 20:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez harthausen (Post 880513)
ten Walter to naprawdę musi być nasz człowiek. Przecież jedyny, który ratuje zespół od wpadek jest Mucha. Od dawna. A ten go lekką ręką oddaje, zamiast mu , nawet po cichu. porządny geld dać.

Sądzisz, że Legia byłaby w stanie przebić ofertę zdeterminowanego Evertonu?

Donki 03.04.2010 20:08

Panowie jak to jest że Lewandowski ma 3 100% sytuacjie marnuje je, a wielcy komentatorzy go chwalą ??

Robek 03.04.2010 20:10

a czemu Laskowski taki zadowolony skoro Legia przegrała?

mikesz 03.04.2010 20:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Donki (Post 880523)
Panowie jak to jest że Lewandowski ma 3 100% sytuacjie marnuje je, a wielcy komentatorzy go chwalą ??

a oglądałeś mecz? jeśli tak to nie rozumiem pytania

Mareq 03.04.2010 20:10

Cytat:

Panowie jak to jest że Lewandowski ma 3 100% sytuacjie marnuje je, a wielcy komentatorzy go chwalą
a) spisek poznański
b) jest bardzo dobrym napastnikiem

różni ludzie wybiorą różne warianty ...

Mario Nh 03.04.2010 20:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Donki (Post 880523)

Bo zagrał bez dwóch zdań bardzo dobre zawody.

bebeto 03.04.2010 20:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 880529)
Bo zagrał bez dwóch zdań bardzo dobre zawody.

Marnując sytuacje za sytuacją... :D

Mahazel888 03.04.2010 20:13

Śląsk zremisował. Nie najgorzej.

banasik 03.04.2010 20:14

Przecież Lewandowski dzisiaj był beznadziejnny - TRAGICZNY. Pokazał tym samym, że pod presją, w mocniejszej lidze sobie nie poradzi, u nas ponapierdala bramek jakims Odrom, Zagłębiom, Izraelom etc.

Mareq 03.04.2010 20:15

Cytat:

Marnując sytuacje za sytuacją... :D
Które nie polegały na tym , że miał dobić piłkę z 2 m wyłożoną idealnie przez kolegę , tylko większość z nich sobie sam wypracował , czy to bardzo dobrą grą bez piłki/ustawieniem , czy dzięki dynamice i sile fizycznej.

gigant 03.04.2010 20:16

Wynik dla nas najgorszy z możliwych, poziom czysto piłkarski na dzisiaj nie do osiągnięcia.

Boję się, że ze Śląskiem Marcelo i Głowa dostaną po żółtku i bedzie naprawdę ciężko.
Najlepsze jest zaś to że wszystko w nogach i głowach naszych piłkarzy i od nikogo nie jesteśmy zależni.

dynek.pl 03.04.2010 20:17

1. swietne widowisko w Poznaniu jak na nasze warunki

2. zwyciestwo Lecha raczej zasluzone biorac jeszcze pod uwage tego ewidentnego karnego

3. po tym co w dzisiejszych meczach pokazaly Wisla i Lecha to za bardzo nie widze naszego meczu
z pyrami za 2 tyg.
powiecie, ze nawet Odra potrafila z nimi nie przegrac - tak ale Odra ma Onyszke

Acima 03.04.2010 20:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez banasik (Post 880533)
u nas ponapierdala bramek jakims Odrom, Zagłębiom, Izraelom etc.

Wiśle już nie raz strzelił, więc się tak nie napinaj. Lepiej mieć sytuacje i je marnować niż w ogóle do nich nie dochodzić jak Brożek, bo to świadczy o braku formy.

banasik 03.04.2010 20:18

Nie ma co sie oglądać na innych - przed Amica jeszcze wyjazd do nas, czy do Chorzowa - my patrząc realnie mamy jeden trudny mecz - wyjazd do Wwy w dodatku wszystko zalezy od nas, taką sytuację utrzymujemy od drugiej kolejki, a w poprzednim sezonie taki moment osiągnęliśmy dwie kolejki... ale przed koncem sezonu.

dynek.pl 03.04.2010 20:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez banasik (Post 880533)
Przecież Lewandowski dzisiaj był beznadziejnny - TRAGICZNY.

to w takim razie Brozek w ogole nie jest pilkarzem, a juz na pewno nie napastnikiem :D

harthausen 03.04.2010 20:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prober (Post 880521)
Sądzisz, że Legia byłaby w stanie przebić ofertę zdeterminowanego Evertonu?

może i Everton zdeterminowany. Ale (po mojemu, mogę się mylić) spokojnie mógłby Walter zapłacić Musze dwa razy tyle co reszcie zespołu razem wziętym. Czy i wtedy oferta Anglików byłaby lepsza - nie wiem.
Jedno wiem - Borubar i Fabiański razem to i tak mniej niż Mucha. I oni go oddają, a tam jedynie ten Inaki jeszcze coś potrafi i jeszcze mu się na dodatek chce :). Ciekawe jak długo?

1q2 03.04.2010 20:22

Niestety cienko to widzę - Nasza gra a Amiki to na dziś różnica 2 klas i to mi nawet nie chodzi o dzisiejszy nasz mecz bo w tym bagnie to i Barcy by było ciężko ale patrząc ogólnie na te męczarnie naszej drużyny i niewątpliwy polot(jak na naszą ligę) Poznaniaków, to wnioski same się wyciągają.
Fajnie by było zremisować za 2 tygodnie.

bebeto 03.04.2010 20:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mareq (Post 880535)
Które nie polegały na tym , że miał dobić piłkę z 2 m wyłożoną idealnie przez kolegę , tylko większość z nich sobie sam wypracował , czy to bardzo dobrą grą bez piłki/ustawieniem , czy dzięki dynamice i sile fizycznej.

A komu jest potrzebny(w dobrym zachodnim klubie) dynamiczny , silny fizycznie(twoim zdaniem) zawodnik nie potrafiący poprawnie strzelić na bramkę??

Donki 03.04.2010 20:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 880542)
to w takim razie Brozek w ogole nie jest pilkarzem, a juz na pewno nie napastnikiem :D

No wiesz Brożek też dzis grał bardzo słabo ale nie widomo czy mając trzy setki jakiejs by nie wykorzystał :> :D

Deever 03.04.2010 20:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez banasik (Post 880540)
Nie ma co sie oglądać na innych - przed Amica jeszcze wyjazd do nas, czy do Chorzowa - my patrząc realnie mamy jeden trudny mecz - wyjazd do Wwy w dodatku wszystko zalezy od nas, taką sytuację utrzymujemy od drugiej kolejki, a w poprzednim sezonie taki moment osiągnęliśmy dwie kolejki... ale przed koncem sezonu.

Czyli rozumiem, że mecz z Lechem na Suchych Stawach to będzie spacerek? :D

Ps. Głowacki i Marcelo na ławkę za tydzień...

banasik 03.04.2010 20:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 880542)

Tylko, że w Lechu pod Lewandowskiego jest gra kreowana - Brożek przez 3 mecze miał JEDNĄ dogodną sytuację do zdobycia bramki, więc porównanie z dupy

bebeto 03.04.2010 20:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez harthausen (Post 880543)
może i Everton zdeterminowany. Ale (po mojemu, mogę się mylić) spokojnie mógłby Walter zapłacić Musze dwa razy tyle co reszcie zespołu razem wziętym. Czy i wtedy oferta Anglików byłaby lepsza - nie wiem.
Jedno wiem - Borubar i Fabiański razem to i tak mniej niż Mucha. I oni go oddają, a tam jedynie ten Inaki jeszcze coś potrafi i jeszcze mu się na dodatek chce :). Ciekawe jak długo?

No przepraszam Cię bardzo ale Astiz nie potrafi wyskoczyć do byle jakiej główki bez faulu.

Mareq 03.04.2010 20:30

Cytat:

A komu jest potrzebny(w dobrym zachodnim klubie) dynamiczny , silny fizycznie(twoim zdaniem) zawodnik nie potrafiący poprawnie strzelić na bramkę
Czy ja jestem menadżerem Lewandowskiego , żeby mu klubu szukać ?
Lewandowski zagrał dziś bardzo dobry mecz a dowodów na to że potrafi poprawnie strzelać na bramkę proponuję poszukać w jego statystykach .
To że nie gra u nas Lewandowski , tylko jakieś Dudu-Beto-Christowy jest porażką naszej polityki transferowej . Nie ma co czarować rzeczywistości i wmawiać sobie , że jest to słaby napastnik .

Pablo84 03.04.2010 20:32

****a, jak tu ktoś porónuje nasze nasz mecz z tym w Poznaniu, to ma ładnie najebane pod kopułą. My gralismy w bagnie Legia z drużyną z Wielkopolski, na boisku.

Tak trudno to pojąć?

!!IRIVER!! 03.04.2010 20:32

Jeszcze niedawno pisano na tym forum, że Ruchowi daleko do pucharów. Czy inaczej - daleko do tego, aby z pierwszej trójki wypadł ktoś z drużyn: Wisła, Legia, Lech. A tu proszę - cichaczem wyprzedzili Legię, która... dzisiaj odpadła z walki o MP. Pozostały tak naprawdę Wisła i Lech. Zdobycie w naszym przypadku w najbliższych dwóch meczach: ze Śląskiem i Lechem - 4 pkt, powinno dać Mistrza. Legioniści, w zasadzie muszą się modlić o to, aby zdobyć to 3.miejsce..

0 22 03.04.2010 20:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Robek (Post 880525)
a czemu Laskowski taki zadowolony skoro Legia przegrała?

Bo jest kibicem Widzewa? :>

Może za rok, może za dwa... :-p

P.S. A karny ewidentny.

Maciuś 03.04.2010 20:46

Nie macie wrazenia ze Lech w przeciwienstwie do nas wie co ma grac?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:26.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl