![]() |
pany, załączyłem fma13 po raz pierwszy, zaczalem grac tą Wisłą i to co sie nie dzieje to jaja, 3 pierwsze mecze ligowe w dupe i to po kilka bramek, nie ogarniam, a zazwyczaj w fmie jakoś w miarę mi szło, miał tak ktos tez?
zastanawiam się czy ich nie zajechałem kondycyjnym z wysoką intensywnością, ale niby kondycję mają ok i nie są przemęczeni, więc nie wiem. w ogóle ten nowy trening nie wiem czy dobrze rozumiem. :) edyta: jeszcze mnie denerwuje to "Nie ma powodu, by zwoływać zebranie zespołu" no, faktycznie, 16 miejsce, bilans bramek -8, ja też nie widzę żadnego powodu :D |
Ja z kolei bym zapytała, czy wymyślił ktoś jakiś myk na te plagi kontuzji? Pozmieniałam nawet w edytorze podatność na 5-6 i dalej to samo. Co mecz jedna lub dwie kontuzje. I to po parę tygodni...
|
Prezydentowa, chyba nie da się nic z tym zrobić, przynajmniej na razie... Wiem, ze w poprzedniej wersji gry można było zainstalować taki pliczek, dzięki któremu te kontuzje nie przytrafiały się aż tak często. Ale do FM13 nic takiego nie znalazłam...
|
Zmień obciążenia treningowe.
|
Cracka do najnowszego fm'a już na pewno nie zobaczymy, więc zainteresowały mnie oferty z allegro. Korzystał ktoś z możliwości gry w trybie offline za 10zł?
|
Panowie mam ogromny problem.
Przy wczytywaniu save'a wyskakuje coś takiego: http://img210.imageshack.us/img210/3290/35cehj9.jpg Mam ten problem od ponad 2 tygodni. Mniej więcej pojawia się w połowie drugiego sezonu po wyłączeniu gry i późniejszej próbie jej wczytania. Zapisuje do 3 plików ale z żadnego nie chce wejść. Formatowałem dysk, instalowałem system od nowa, reinstalowałem Fm'a 12, nie mam dodatków typu twarze, stroje (jedynie herby). Wgranych mam 21000 piłkarzy, 5 lig grywalnych tylko (3 angielskie, 2 polskie). Do tego wyłączone oglądanie meczów w 3d, jedynie komentarz. Komp elegancki : Pentium CoreDuo 2,50 ghz, 4 gb ram, karta GeForce 9600 GT 512 mb, Windows XP Sp3 (2009 ver.) Bardzo proszę o pomoc. Jaką bym nie zaczął grać ligą to mniej więcej w drugim sezonie nie da się załadować save'a. Szukałem na wielu forach i nie ma rozwiązania :/ |
A edytujesz bazę danych w trakcie gry?
|
Cytat:
Jedynie przed rozpoczęciem gry w edytorze Fm'a przeprowadzam aktualne transfery. Zawsze tak robiłem i nic się nie działo, a od 2 tygodni kaszana :/ |
Kamyczku, rozwiązanie jest zawsze.
probowales zainstalowac od nowa visual c++? albo np. wlacz ze grafike jest wspierana przez program,mi cos takiego pomogło w crashdupmach. ty a nie masz w innej grze jakiegoś błędu ? napewneo w komputerze wszystko na 100% smiga? dopnij ramy, nie wiem co jeszcze, ale rozwiązanie jest na 100% ! ;] |
Drogi Szprotsonie,
Instalowałem od nowa C++. Nie gram na kompie w inne gry :) Wszystko wewnątrz pc sprawdziłem, jest ok. Ale z grafiką wspieraną przez program to dobry pomysł. Spróbować warto. Dziękuję za rady. Jak dojdę do połowy drugiego sezonu to dam znać :) Edit. Gdzie się włącza to wspieranie grafiki ? Bo coś dzisiaj jestem śnięty i mało co kontaktuje... |
tez mialem problemy ze znalezieniem tego
zmienia sie to tam gdzie ustawiasz opcje graficzne czyli rozdzielczosc czy gry z okna (tak jest u mnie w 13) wyłaczenie antywirusa tez ma znaczenie |
Mam pytanie ma ktoś pirata? FM13?
|
Cytat:
Dla pewności stworzyłem drugiego save'a w innym katalogu i co jakiś czas na zmianę zapisuje. |
Cytat:
|
Pytanie czy warto? Bo gra bocznych obrońców to jakaś kpina. Zdecydowana większość bramek pada po wrzutce ze skrzydła. Ilość poprzeczek jest niesamowita. Środkowi pomocnicy praktycznie nie tracą piłek. Często widać, że obrońca mógłby przejąć piłkę ale tego nie robi. Napastnicy pudłują w 1000% sytuacjach. Za łatwo jest dojść do sytuacji bramkowej, a za trudno je wykorzystać. Piszę oczywiście o drużynie mojej i komputera, żeby ktoś nie zarzucił, że mam słabych piłkarzy/taktykę.
Coś jest schrzanione z silnikiem meczowym. Często powtarzam mecze na save/load (czego nie robiłem nigdy wcześniej w "karierze" FMowe, co też o czymś świadczy...) i można przegrać ok. 20 powtórzonych meczy pod rząd wynikami 1-0, 2-1. Jak dla mnie to te wyniki są generowane przed meczem. Niemożliwe jest, żeby w ponad 20 wyrównanych meczach dwóch wyrównanych drużyn padało 99% zwycięstw jednej z nich. Zobaczcie sobie też jak FM manipuluje statystykami "100% okazje", strasznie je zaniża, bo inaczej musiało by być po 5 na drużynę na mecz. A co najdziwniejsze to mecze w krajowym pucharze "działają" o wiele lepiej. Prawie zawsze mam wynik 4-4, 5-4. Pada około 10 bramek. Napastnicy nagle potrafią uderzyć lekko obok bramkarza. Strzał z 15 metrów bez obrońcy na plecach to jest formalność. Mogą minąć bramkarza w sytuacji sam na sam itd. Mam wrażenie, że zbyt duży wpływ na silnik meczowy ma presja czy coś w tym rodzaju. Ogólnie powinno być o wiele mniej sytuacji 100% ale o wiele większy procent ich wykorzystywania. Natomiast bardzo podoba m się praktyczni wszystko oprócz silnika meczowego. Ostatni dzień okienka transferowego rządzi :) |
Poszukuje napastnika do Wisły, maksymalnie 1 milion €. FM 12 ale z patchem na ten sezon. Zbroje się przed europejskimi pucharami i potrzebuje kogoś bo samym Smolarkiem nie wygram a reszte napastników przemilczę. Jedynie Iliev coś strzela ale on u mnie jest rozgrywającym a nie napastnikiem. Sikorskiego nie mam. Ahmed Sokouna się u mnie nie sprawdził, Genkova sprzedałem. Więc jak mi Smolarek padnie nie mam kim grać jedynie skrzydłowi jakoś strzelają i Głowacki ( 7 goli w 22 meczach O.o) Więc jest tragedia. Gram taktyką 4-2-3-1 a w czasami 4-2-4 (z dwoma cofniętymi skrzydłowymi).
|
Potrzebuje edytora czasu rzeczywistego do fm 2008. ma ktoś ?
|
@Seba_kraków
Ja w FM12 w pierwszym sezonie często kupuję brazylijczyka - Itamar. Jest bez klubu na początku gry, ma co prawda 31 lat, ale spokojnie zapewnia 10-15 bramek w lidze. Problem w tym, że gram w FMa 12 bez aktualizacji składów, więc nie wiem czy u Ciebie też będzie bezrobotny :) Dobry jest też Aidin (Aiden?) Mahmutovic . Jego statystyki może nie powalają, ale jest bardzo szybki i strzela dosyć sporo bramek. Jak chcesz kupić napastnika na lata, to kup sobie Milika, w pierwszym sezonie powoli go wprowadzaj, a w drugim może spokojnie grać w pierwszym składzie. |
@mistico.
Już załatwiłem sprawę, ściągnąłem Artema Kravetsa z Dynamo Kijów (wolny transfer) do tego Stępińskiego z Widzewa i wziąłem jakiegoś francuza na wypożyczenie z Sochaux. Więc napastników mam dużo: Smolarek, Karłowicz, Szewczyk, Kravets, Stępiński i ten francuz. Mam jeszcze jeden problem. Gram już w IV rundzie eliminacji do LM (pokonałem wcześniej Suduvę i Zurych) i chodzi o to że mocniejszy ode mnie Zurych pokonałem 4:2 i 5:3 a w lidze zremisowałem z Legią 2:2 i przegrałem z Niecieczą 0:1. Jak tak dalej pójdzie to skończe jak Maaskant, a tego bym nie chciał :lol:. |
też tak często mam, w pucharach potrafię wygrać 4-1 na wyjeździe z Celticem, a klika dni później zremisować w lidze z Ruchem :)
|
Cytat:
|
dziwna sprawa, zaraz po zakończeniu sezonu (jakoś w maju) zakontraktowałem Kosowskiego, któremu kończył się kontrakt w GKSie, a miał najwięcej asyst w lidze. Podpisałem z nim roczny kontrakt z przedłużeniem po rozegraniu iluś tam meczów, nie ważne. Kosowski miał zająć miejsce w składzie po Małeckim, którego sprzedałem. Kosa przyszedł 1 lipca, a już dzień później stwierdził, że 10 lipca przechodzi na zasłużoną emeryturę. Tak mnie oto Kosa wydymał :)
swoją drogą to dziwne, że zawodnik może ot tak sobie zerwać kontrakt i siedzieć w kapciach w domu :) |
Cytat:
Mialem, mialem...troche inaczej bo pierwsze 3 mecze wygralem a potem przyjechala Amica i 0-5...i tak juz poszlo...na dwie kolejki przed koncem jesieni BC sie wkurzyl i tez nie ma sie co dziwic bo rowniez zajmowalem 16 pozycje. Druzyna nie grala najgorzej, bo w 80% meczow statystyki mialem lepsze od przeciwnikow ale oni np. z 4 strzalow na bramke walili 3 gole a ja z 10 celnych strzelalem 1 gola...Wkurzylem sie i wrocilem do FM2011 ale w ten weekend znowu zasiade do 13 bo przeciez trzeba to ogarnac. W FMy rowniez idzie mi niezle, w FM11 zagralem 12 sezonow i 12 tytulow mistrzowskich w tym czasie ale w sumie to poczatki z kazdym FMem byly podobne...najpierw ze 2-3 razy mnie wywalali a potem, jak juz sie czlowiek przyzwyczail, porozgryzal to szlo bardzo dobrze. Duzo zmian jest w tej 13...troche za wiele jak na moj gust a rozgryzanie tego jest wkurzajace bo zamiast wygrywac czlowiek probuje cos zmieniac, ogarniac a druzyna przegrywa w tym czasie mecz za meczem...ale bedzie dobrze:) |
Witam, mam pytanie dlaczego mając FM 12 wersja 12.0.2 nie mogę dodać uaktualnienia na 2013, a takie ściągnąłem, i nie mogę zmienić bazy z domyśleń na inną. Wiekowy już jestem i sobie nie radzę. z góry dzięki
|
|
Opłaca się kupić tego FM 2013?
Mam trochę kasy na zbyciu i się zastanawiam. Oatatni w jakiego sporo grałem to był FM 2009. |
Cytat:
|
Cytat:
A dla mnie rewelacja. Na poczatku bylem wkurzony, bo wiele zmian w porownaniu do FM11, w ktorego gralem do tej pory, kupe nowych opcji a i na poczatku szlo jak po grudzie zeby to wszystko ogarnac, o czyms nie zapomniec itd. ale posiedzialem nad gra, podumalem i zaczely przychodzic wyniki, zaczelo granie w FM13 sprawiac przyjemnosc. jest strasznie grywalny. Twoje decyzje maja naprawde wplyw na wynik spotkania, co w FM11 i 09 nie bylo tak oczywiste. Tam mialem wrazenie, ze wyniki sa zapisane w programie i chocbys sie zesral to nie poradzisz. Tylko zastanawiam sie, czy nie za latwo mi wyniki przychodza, bo ugralem MP w pierwszym sezonie praktycznie bez kasy na transfery a w kolejnym sezonie, w LM to juz wyniki sa przesadnie dobre, np: z Olympiakosem 3-1 na wyjezdzie i 4-0 u siebie, z Interem 1-0 na wyjezdzie i 3-1 u siebie, w lidze, w rundzie jesiennej tylko 4 remisy a reszta to same zwyciestwa i to po 2-3 bramkowe. i to wszystko praktycznie bez pieniedzy na transfery a zarzad zabieral chyba z 70% z przychodow z rtransferow wiec jak odszedl malecki za 11 mln zl to na transfery dostalem troche ponad 3 mln co starczylo na Kazmierczaka i Stevenovicia ze Slaska... |
Cytat:
Cytat:
PS. Kiedyś byłem nałogowym graczem, grało się od CM93 (to już 20 lat!), potem poprzez bodajże CM97/98, CM01/02 (pożeracz czasu...), CM 03/04 (pierwszy z widokiem 2D), kończąc na FM2005. Grałem jeszcze trochę w FM2007 i FM2008, ale potem z braku czasu menadżery piłkarskie odeszły w zapomnienie. |
gram w te gówno od CM3.
i tak naprawde to lubie wszystkie wersje, wiadoma każda miała jakieś plusy i minusy ale o żadnej nie powiedziałbym że jest chujowa. Co do nowej to mi sie podoba, nie wiem czym kierowali sie poprzednicy piszac ze jest słaba, nie wiem bo np. nie ogladam meczy w 3d. Ja gram sporadycznie wiec moze dlatego nie zwracam uwagi na niektóre rzeczy (np. mam crashdupma zawsze :) ale i tak gram bo lubie :)) |
Dla tych, którzy nie chcieli kupować oryginalnego FM 2013 dobra wiadomość. Od wczoraj w sieci dostępna wersja 1.3 całkowicie stabilna. W nazwie CPY
Polecam jednak oryginał :) |
jak w edytorze fm 2012 zmienic wysokosc nagrod za miejsce w lidze?
szukam szukam i znalesc nie moge :( |
to samo przerabialem i chyba nie ma takiej konkretnej opcji zeby dodac do istniejacej ligi "zasade" dawania pieniedzy za konkretne miejsce w lidze
jest owszem ale to przy tworzeniu nowej ligi .. wiec albo sie obedziesz bez tego albo musisz stworzyc nowa lige (odtworzyc wszystko, reguly awansow spadkow itd) i zastapic nia ta co grasz |
jest już jakaś witaminka do FM 13? Te wszystkie wersje jakie się pokazywały to wywalało z gry po paru miesiącach? Jest coś nowego w tym temacie? :)
|
Apropo witaminek.
Wrzucam właśnie na chomika działająca wersje :) http://chomikuj.pl/JacobCFC/Football...ER-100*25+work) |
Jakie atrybuty sa najwazniejsze u asystenta zeby dobrze prowadzil trening i pilkarze sie rozwijali?
|
Cytat:
|
fajny poradnik, ale mi chodzi o konkretne zadanie asystenta z pośród wielu jakim jest trening- ustawianie treningu pilkarzom.a tu jest ogolnie
|
Ja polecam ustawianie samemu treningów. Większa przyjemność z gry, że to tylko dzięki mojemu ustawieniu zespół osiąga sukcesy.
Gdybym miał coś podpowiedzieć, to ustawiać w prawym górnym rogu ofensywę, na kalendarzu ofensywne/defensywne SFG, a po lewej stronie grę w obronie. Udawało mi się wybijać piłki i przeprowadzać kontry, strzelać z pośrednich wolnych i główką czy wbitką z metra na pustą. |
Czy tylko ja tak mam, ale co obejmę klub to zostawiam go na miejscu spadkowym. Pierwszy raz od CM 3 mi się coś takiego zdarza. Czy, aby trudność nie jest wyższa w stosunku do poprzednich wersji? Może jakieś rady do FM 13 macie, albo taktyki ?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:44. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl