Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2008/2009 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4560)

DJ Hazel 03.05.2009 18:25

My gramy najlepszą piłkę i będziemy mistrzami!!!!!!!!!!!!!!!!

Lysy 03.05.2009 18:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafal777 (Post 719629)
A ja się pytam z jakiej paki sędzia doliczył 4 minuty w 2 połowie?????? MASAKRA

Żebyś miał o czym pisać i snuć swoje spiskowe teorie? Zauważ, że 4 minuty dostała także Wisła w Gliwicach i Legia... lecz tylko jeden klub potrafił to wykorzystać (notabene najsłabiej grający w przekroju całego spotkania)

kreseq 03.05.2009 18:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dubi (Post 719660)
remis Lecha a więc Legia jedzie do Krakowa murowac bramkę i zagraja chłopaki z kontry(napinka) :)

Wierzysz w to :)? Murowac bramke z dosc przetrzebiona obrona to nie jest dobry pomysl.
Mysle ze mecz bedzie toczyc sie do pierwszego bledu w srodku pola ;)
Moze i gramy slabo, najslabiej...ale sie zepna chlopaki i nie dadza sobie odebrac przewagi w tabeli :)

Zobaczcie sobie :
http://www.weszlo.com/news/2906

W szczegolnosci film opisujacy walke o mistrzostwo ( genialny motyw z MP ) heh... MP - Mistrzostwo Polski, Monty Python...zbierznosc ;) ?

Szary007 03.05.2009 18:27

Jak można byc aż takimi kibicami sukcesu?

Przecież to co wyprawiali po meczu "kibice" Lecha, to u mnie tylko śmiech wywołuje :lol:

Więcej ambicji.. A jak ostatnio w tych końcówkach remisowali/wygrywali, to ambicji nie było?

Niektórym to się w dupach poprzewracało tam..

killzone 03.05.2009 18:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dubi (Post 719660)
remis Lecha a więc Legia jedzie do Krakowa murowac bramkę i zagraja chłopaki z kontry(napinka) :)

Jak taka gra nam dać mistrzowski punkt(sadze ze jakakolwiek zdobycz Legii w przyszlym tygodniu da nam "10" tytuł), to czemu nie :P

For_FuN_ 03.05.2009 18:29

Tylu "reprezentantow" gra w lidze, bo nasz "kochany" holender powoluje kazdego pilkarza z tej marnej ligii...wystarczy wspomniec kopaczy Cracovii(ktore miejsce w tabeli zajmuja i jak ci kopacze graja?), czy Gornika Zabrze...Beenhakker zniszczyl pojecie reprezentanta Polski.

emj10 03.05.2009 18:31

Jestem właśnie ciekawy jak Urban ustawi drużynę w meczu u Was. Murowanie bramki? Nie sądzę, to się może zemścić. Może zagra 4-2-3-1 z dwoma defensywnymi pomocnikami, ale tylko w wypadku jeśli Jarza wróci. Iwański kompletnie bez formy, więc środek u nas kuleje.

Konrad. 03.05.2009 18:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 719668)
Tylu "reprezentantow" gra w lidze, bo nasz "kochany" holender powoluje kazdego pilkarza z tej marnej ligii...wystarczy wspomniec kopaczy Cracovii(ktore miejsce w tabeli zajmuja i jak ci kopacze graja?), czy Gornika Zabrze...Beenhakker zniszczyl pojecie reprezentanta Polski.

w jakim to meczu el MŚ grał piłkarz Cracovii/Górnik Zabrze?

Bo chyba nie mówisz o mecze towarzyskich...

jova 03.05.2009 18:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 719659)
jakim kryzysie? Ostatnie 10 lat, reprezentacja ma jedne z najlepszych w historii (nie licząc przełomu lat 70/80 oczywiście).

Ludzie my nigdy nie byliśmy potęgą...

A jak ktoś mówi o najsłabszym mistrzu "od lat", to przypomnę choćby Zagłębie 2 lata temu...

Ostatnie dziesięciolecie dobre dla reprezentacji? Bo awansujemy do turniejów, by dostawać na nich wpieprz? Jeśli jest tak świetnie to czemu żaden przyzwoity europejski klub nie chce mieć w składzie zawodnika z Polski? No, najwyżej bramkarza. Nawet taki Juskowiak zrobił karierę, o której Brożek może pomarzyć.

Jeśli idzie o Lubin to moim zdaniem był lepszy niż aktualna czołówka ligi.

Jazda 03.05.2009 18:34

Nie zgadzam się z tym że "żadna z drużyn nie zasługuje na mistrza". Po prostu liga stała się bardziej wyrównana , przez co z resztą dużo ciekawsza (chociaż moje serce do końca może tego nie wytrzymać:D ). Owszem sezony w których zdobywaliśmy mistrza z dużą przewagą punktową były bezcenne :-D:-D:-D, ale nie uważam że wtedy bardziej Wisła na tego mistrza zasługiwała niż np. teraz:D. W niedzielę 10 maja około godziny 19 będziemy wiedzieć kto na prawdę zasługuje na Mistrza Polski,i nie mam wątpliwości że będzie to... Wisełka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:D:D:D:D

For_FuN_ 03.05.2009 18:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 719672)
w jakim to meczu el MŚ grał piłkarz Cracovii/Górnik Zabrze?

Bo chyba nie mówisz o mecze towarzyskich...

To o jakich reprezentantach ty mowisz? Mowiac o ilosci...bo teraz pytasz sam siebie stawiajac takie pytanie :D.

Przypomne, ze w Legii gra chyba tylko jeden, a kiedys bylo conajmniej kilku...

GregorTS 03.05.2009 18:38

dla mnie ktoś kto pisze że w obecnym sezonie nit nie zasługuje namistrza manierówno pod sufitem! Liga jest najmocniejsza od dobrych 15 lat albo i dłuzej. Kto by to wyreżyserowałże tak się sezon ułoży? Lech miał eieklnie mocną jesien ale teraz zgasł ,Legia bez kibiców gromadziła punkty a my sie obudziliśmy na wiosne, do tego drużyny z drugiego planu Polonia Bełchatów i WKS i 8 drużyn walczących o utrzymanie na 4 kolejki do końca !! To jest niesamowite t co się dzieje z naszym futbolem na naszych oczach,trzeba być człowiekiem małostkowym by tego nie zauważyć.

AS82 03.05.2009 18:38

Mozna po tej kolejce wskazac ile przynosi zmiana trenera :
in plus - Fornalak i Ruch
in minus - Grembocki i Polonia W.

For_FuN_ 03.05.2009 18:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 719673)
Ostatnie dziesięciolecie dobre dla reprezentacji? Bo awansujemy do turniejów, by dostawać na nich wpieprz? Jeśli jest tak świetnie to czemu żaden przyzwoity europejski klub nie chce mieć w składzie zawodnika z Polski? No, najwyżej bramkarza. Nawet taki Juskowiak zrobił karierę, o której Brożek może pomarzyć.

Bierze sie tez stad, ze podskoczylismy w rankingach i juz za Engela mielismy srednia grupe eliminacyjna(ktora oczywiscie i tak trzeba wygrac). Wystarczy wspomniec lata wczesniejsze, gdzie gralismy np. z Anglikami i Wlochami w jednej grupie. Szkoda, bo tamto pokolenie bylo zdecydowanie lepsze pilkarsko, ale paradoksalnie nie potrafilismy awansowac na zadna impreze.

Plastman 03.05.2009 18:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez killzone (Post 719667)
Jak taka gra nam dać mistrzowski punkt(sadze ze jakakolwiek zdobycz Legii w przyszlym tygodniu da nam "10" tytuł), to czemu nie :P

A wy cały czas nie nauczyliście się do 10 liczyć! Po 8 jest jeszcze 9 proszę Pana.

Maciuś 03.05.2009 18:40

Pieknie Smuda zalatwil Lecha, trzeba wykorzystac usmiech losu.

Konrad. 03.05.2009 18:41

Cytat:

Kolego napisałeś o "kryzysie polskiej piłki". Żeby był kryzys, musiało kiedyś być lepiej... Pytam się kiedy (oprócz wspomnianego 10 lecia w 80 letniej historii związku)?

Cytat:

Cóż, kwestia gustu...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 719676)
To o jakich reprezentantach ty mowisz? Mowiac o ilosci...bo teraz pytasz sam siebie stawiajac takie pytanie :D.

Paweł Brożek, Robert Lewandowski, Bosacki, Murawski i pfu! pfu! Roger...

Plus Mucha, Diaz (Słowacja i Kostaryka maja realne szanse na mundial), i Rengifo który gra w 11 przeciw Brazylii...

Ja postęp dostrzegam...
Cytat:

Przypomne, ze w Legii gra chyba tylko jeden, a kiedys bylo conajmniej kilku...
Ano grali, wtedy gdy Polska reprezentacja kończyła swoje przygody na eliminacjach...
Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 719683)
Bierze sie tez stad, ze podskoczylismy w rankingach i juz za Engela mielismy srednia grupe eliminacyjna(ktora oczywiscie i tak trzeba wygrac). Wystarczy wspomniec lata wczesniejsze, gdzie gralismy np. z Anglikami i Wlochami w jednej grupie. Szkoda, bo tamto pokolenie bylo zdecydowanie lepsze pilkarsko, ale paradoksalnie nie potrafilismy awansowac na zadna impreze.

Czyli to, że podskoczyliśmy w rankingach, ma być argumentem, za kryzysem polskiej piłki?

Raphael 03.05.2009 18:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kasiarz (Post 719635)
Jakkolwiek ten sezon sie nie skonczy mistrzem zostanie najsłabsza od lat ekipa. I bedzie mozna powiedziec ze wszyscy robili co tylko jest mozliwe żeby nim nie zostać.

Żebyś się nie zdziwił kiedy ta "najsłabsza od lat ekipa" awansuje do Ligi Mistrzów. To, że w czołówce ligi jest ścisk i każdy jest w stanie walczyć jak równy z równym z każdym nie znaczy, że liga obniżyła swój poziom.
Jaki będzie tegoroczny mistrz przekonamy się dopiero w najbliższej edycji europucharów.

GregorTS 03.05.2009 18:43

Cytat:

buahahaha, położyleś mnietym tekstem ten przekupny państwowy moloch rządzony przez marionetki w zaleznosci od tego kto jest w rzadzie? <lol>

martin_TSW 03.05.2009 18:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Plastman (Post 719684)
A wy cały czas nie nauczyliście się do 10 liczyć! Po 8 jest jeszcze 9 proszę Pana.

Oni cały czas są przekonani, ze majstra w 93 niesprawiedliwie im odebrano :lol:

killzone 03.05.2009 18:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Plastman (Post 719684)

Jakie bylo orzeczenie sadu? Moze mi pan powiedziec? :>

Lysy 03.05.2009 18:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 719686)
Kolego napisałeś o "kryzysie polskiej piłki". Żeby był kryzys, musiało kiedyś być lepiej... Pytam się kiedy (oprócz wspomnianego 10 lecia w 80 letniej historii związku)?

Cóż, kwestia gustu...

Plus Mucha, Diaz (Słowacja i Kostaryka maja realne szanse na mundial), i Rengifo który gra w 11 przeciw Brazylii...

Ja postęp dostrzegam...

Wybacz ale Wisła jaką prowadził Kasperczak, z Frankowskim, Żurawskim, Kosowskim, Uche, Szymkowiakiem prawdopodobnie wygrałaby z obecną w cuglach. Ja postępu nie dostrzegam... :)

For_FuN_ 03.05.2009 18:47

Cytat:

Cóż, kwestia gustu...

Ja postęp dostrzegam...
Ano grali, wtedy gdy Polska reprezentacja kończyła swoje przygody na eliminacjach...
Czyli to, że podskoczyliśmy w rankingach, ma być argumentem, za kryzysem polskiej piłki?

O ile sie nie myle, to wtedy Legia czy Widzew graly w LM ;), a nasze zespoly nie odpadaly z ogorkami w europejskich pucharach. Stad tez od lat spadamy w rankingu klubowym. Przypomne, ze niedawno mielismy 4 miejsca w P. UEFA, ale przez slabe zespoly w naszej lidze spadlismy drastycznie.
Jeszcze jedno...ja twierdze, ze przezywamy od kilku lat kryzys pilki klubowej, bo pilkarzy mamy bardzo ciekawych.

P.S - I gdzie ta ilosc i to podstawowych pilkarzy 1-szej jedenastki naszej reprezentacji ;)?

Lemoniadowy Joe 03.05.2009 18:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GregorTS (Post 719681)
dla mnie ktoś kto pisze że w obecnym sezonie nit nie zasługuje namistrza manierówno pod sufitem! Liga jest najmocniejsza od dobrych 15 lat albo i dłuzej. .

dokładnie , nie ma gwiazd ale liga jest coraz mocniejsza i wyrównana trzeba być ślepym żeby tego nie widzieć

i Amica ma spory potencjał i Wisła a może największy Legia tylko ma jakiegoś takiego trenera

Stilic Lewandowski Murawski ,Głowacki Marcelo Sobolewski , Brożek , Roger, Iwański Mucha to nie sa klasowi zawodnicy a jest jeszcze kilku innych

R33 03.05.2009 18:50

Jeszcze sie zdziwicie, jak na koniec sezonu MP zdobedzie... GKS :)

Mam pytanie do osób które siedza w tym temacie: Czy te wszystkie magazyny na C+ ligi hiszpanskiej, angielskiej i polskiej to dają spora dawke wiedzy na temat akutalnych sytuacji klubów, czy to tylko strata czasu i lepiej poprzegladać sobie serwisy internetowe poswiecone danym ligą? I ile taki magazyn średnio trwa, bo jak patrzyłem na program TV to wynika, ze pół godziny, ale kumpel coś mi kiedys mówił, ze dłużej? Pytam bo ostatnio wróciłem do mojej pasji pt. ,,Piłka Nożna" po paru letniej przerwie ;)

For_FuN_ 03.05.2009 18:52

Dla mnie weryfikacja sily ligii sa europejskie puchary, a jak to wyglada wszyscy wiemy.

Gwiaździsty 03.05.2009 18:53

kilzone napisał:
Cytat:

Jaki byl wyrok sadu? Moze mi pan powiedziec? :>
Co mają wyroki sądów do decyzji niezależnych związków piłkarskich takich jak UEFA czy PZPN ?
Powoływanie się na kupionego MP w 1993 r. pokazuje tylko, że korupcja w Legii ma dalej przyzwolenie kibiców. Wątku Wdowczyka z ostatnich lat i tego jego i waszego "mistrzostwa" nie ma co ciągnąć. Wnet amnestia.

Lemoniadowy Joe 03.05.2009 18:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 719703)
Dla mnie weryfikacja sily ligii sa europejskie puchary, a jak to wyglada wszyscy wiemy.

wygląda jak zawsze o wielu lat

Plastman 03.05.2009 18:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez killzone (Post 719695)

A nie nooo, spoko! Wyrok sądu...
Byłem na tym meczu i widziałem co się działo.
A może wy wszystkie tytułuy MP zdobyliście w ten sposób i po prostu nie widzicie różnicy?

Tak czy inaczej, na razie jeszcze złotej gwiazdki sobie nie naszyjecie nad herbem.

Swoją drogą, z innej beczki ale a propos sądów.
Może Wisła mogłaby uderzyć do sądu o przyznanie MP za rok 1951!
Przecież wygraliśmy wtedy ligę, UCZCIWIE.

P.S.
Widzę, że zaczynają się małe złośliwości, czyżby to już wstęp do niedzielnego meczu?

jova 03.05.2009 18:59

Cytat:

Dzięki rozstawieniom i rankingom trafiamy na leszczy i ich potrafimy ogrywać, ale przepaść pomiędzy Polską i najlepszymi zespołami świata jest największa od lat 70tychi (kiepsko orientuję się jak wyglądało to wcześniej). Ponawiam pytanie: jeśli jest tak dobrze, to dlaczego nasi zawodnicy są ignorowani przez średniej klasy kluby zagraniczne? Kiedyś transfer Citki do czołowego angielskiego klubu był realny, a czy dziś ktoś sobie wyobraża Brożka np. w Atletico Madryt? :lol: Młody Grzesiek Pater byłby gwiazdą aktualnej Wisły.

seba 03.05.2009 19:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez killzone (Post 719695)

chłopie nie rob siary... widzilaes ten mecz ? pewnie Cie jeszcze na swiecie nie bylo... i jeszcze smiesz sobie w podpisie napisac date 1993...

wstydu nie mnacie w tej warszawce...

Pozdrow Janusza W.

ToTylkoJa 03.05.2009 19:14

i znów jałowa dyskusja o mistrzostwie z 93 roku.
i znów wypominanie czasów Wdowczyka

to może powopominamy czasy Pana Saksa? Dajcie spokój, nie nudzi Wam się to już?(obu stronom)

Jazda 03.05.2009 19:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 719726)
i znów jałowa dyskusja o mistrzostwie z 93 roku.
i znów wypominanie czasów Wdowczyka

to może powopominamy czasy Pana Saksa? Dajcie spokój, nie nudzi Wam się to już?(obu stronom)

Niewygodna przeszłość...:shock: Prawda boli...:-P

ToTylkoJa 03.05.2009 19:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jazda (Post 719728)
Niewygodna przeszłość...:shock: Prawda boli...:-P

widocznie Ciebie też boli, skoro ani słowa w Twojej wypowiedzi o 3 aspekcie mojego komentarza :)

jova 03.05.2009 19:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 719726)
to może powopominamy czasy Pana Saksa?

Nie krępuj się i opisz kiedy dzięki Saksowi dochodziło do przekrętów. Śmiało.

bb.1906 03.05.2009 19:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jazda (Post 719675)
Nie zgadzam się z tym że "żadna z drużyn nie zasługuje na mistrza". Po prostu liga stała się bardziej wyrównana , przez co z resztą dużo ciekawsza (chociaż moje serce do końca może tego nie wytrzymać:D ). Owszem sezony w których zdobywaliśmy mistrza z dużą przewagą punktową były bezcenne :-D:-D:-D, ale nie uważam że wtedy bardziej Wisła na tego mistrza zasługiwała niż np. teraz:D. W niedzielę 10 maja około godziny 19 będziemy wiedzieć kto na prawdę zasługuje na Mistrza Polski,i nie mam wątpliwości że będzie to... Wisełka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:D:D:D:D

Chyba wszyscy równają poziomem w dół. Ten nasz lider to w podobnym składzie nie tak dawno odpadł z pucharów z jakimiś ruskimi ogórkami.

ToTylkoJa 03.05.2009 19:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 719734)
Nie krępuj się i opisz kiedy dzięki Saksowi dochodziło do przekrętów. Śmiało.

Ty również się nie krępuj i powiedz o przekrętach Wdowczyka w Legii. Jako, że jesteś u 'siebie' to daję Ci pierwszeństwo w odpowiedzi. Śmiało

jova 03.05.2009 19:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 719736)
Ty również się nie krępuj i powiedz o przekrętach Wdowczyka w Legii. Jako, że jesteś u 'siebie' to daję Ci pierwszeństwo w odpowiedzi. Śmiało

yyy... a czemu sądzisz, że ja mam jakieś zastrzeżenia do wdowczykowej Legii?
rok 93 to już inna bajka.

Pablo84 03.05.2009 19:28

Tzn chyba Wójcika....

ToTylkoJa
Masz rację w tym, że nie było procesu, a jak wytłumaczysz fakt, że po tym meczu z Wisłą rozstało się połowę drużyny?Wyjebano ich z klubu tylko dlatego, że dostaliśmy 6-0?
Współczuje legioniście, który jeszcze nawiązuje do tego 93, bo musi być naprawdę wielkim hipokrytą...

http://www.youtube.com/watch?v=U2XRJjXxykU
Jeśli ktokolwiek widzi tu normalny mecz, to polecam zmienić lekarza.

Naprawdę, chcielibyscie mieć tego mistrza w 93?
Przecież sam Szczęsny mówił, że ten mecz był sprzedany...

ToTylkoJa 03.05.2009 19:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 719738)
yyy... a czemu sądzisz, że ja mam jakieś zastrzeżenia do wdowczykowej Legii?
rok 93 to już inna bajka.

a czemu Ty sądzisz, że ja mam problem z 93 rokiem? Mam problem z tym, że zarzuca się Legii przekręty za Wdowca i tyle. Ktoś wypomniał Wdowca, to ja Saksa lub Blache mogę (taka sama śmieszna logika)

Pablo z kimś mnie pomyliłeś. Ja już kiedyś napisałem, że w 93 roku powinno być bezkrólewie. I to na tym forum. A za innych nie odpowiadam

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:51.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl