Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

Proud 29.06.2010 07:43

A wczoraj było oficjalne info Klubu o konferencji?
Bo na oficjalnej nie widziałem.

fialo 29.06.2010 07:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 922966)
Nie sądzę , w końcu klub nie poda informacji o konferencji "za pięć 12".

A wczoraj to co niby było ? Oficjalna informacja o Żurawskim na oficjalnej pojawiła się o 13.12, była też podana godzina 14.30, jako godzina rozpoczęcia konferencji. Więc chyba nie w tym rzecz.

Swoją drogą ten Milinković z twarzy jest bardzo podobny do Sobiecha :)

maci0s 29.06.2010 07:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 922966)
Nie sądzę , w końcu klub nie poda informacji o konferencji "za pięć 12".

Oczywiście ze poda... Wczoraj do redakcji zostały rozesłane meile po 12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kondzio500 (Post 922927)
przeczytałem to na jednym z portali wiślackich i nie wiem czy to prawda, czy ktos sie nabija z innych (powtarzam to nie moje rewelacje):

Milinkovic jutro Wiślakiem

Jutro zawodnikiem Wisły zostanie Marko Milinkovic.Prowadzone są również rozmowy z trzema obrońcami(Ivan Strinic z Hajduka Split,David Braz z Panathinaikosu Ateny oraz jeszcze jeden obrońca z Bałkanów,którego personaliów nie mogę ujawnić,bo transfer ten jest najbardziej prawdopodobny).Ponadto Wisła negocjuje również z Mario Djurovskim,Mirko Oremusem oraz Stephenem Makinwą(do walki o Nigeryjczyka włączyła się Larissa).Bądźcie cierpliwi,bo w przeciągu maksymalnie dwóch tygodni poznacie nazwiska nowych piłkarzy.

Jest już wtorek to mogę trochę uchylić rąbka tajemnicy...
Jeśli wczoraj wieczorem i dziś z rana wszystko poszło ok ( nie mam info) to faktycznie do klubu dołączy Marko Milinkovic.
Co do źródeł tych stron to wiem, że np wislasoccer.com dostała info o tym i później sprawdzała to na słowackich portalach i tak powstał artykuł...
Kończąc napisze też że nazwiska wyżej podane... "są prawdopodobne" ;)

IncognitoTSW 29.06.2010 07:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 922945)
Angmir powiem o Milinkovic`iu tak: to co jest na tych filmikach to ledwo 25% tego co on NAPRAWDE potrafi:). Tak naprawde ciezko zaklasyfikowac tego pilkarza na ktorejkolwiek konkretnej pozycji bo na boisku jest wszedzie. Podaje, strzela, dosrodkowuje, rzuca prostopadle pilki, wdaje sie w pojedynki 1 na 1, odbiera pilki czesto zmienia skrzydla, lub nawet pozycje. To jest taki pilkarz jakiego naprawde dawno nie bylo w naszym klubie. 22 lata dopiero ma a wierzcie mi wylowilismy prawdziwa perelke, ktora wystarczy doszlifowac.

A gdzie go widziałeś?

tomasz_19 29.06.2010 08:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 922945)
Angmir powiem o Milinkovic`iu tak: to co jest na tych filmikach to ledwo 25% tego co on NAPRAWDE potrafi:). Tak naprawde ciezko zaklasyfikowac tego pilkarza na ktorejkolwiek konkretnej pozycji bo na boisku jest wszedzie. Podaje, strzela, dosrodkowuje, rzuca prostopadle pilki, wdaje sie w pojedynki 1 na 1, odbiera pilki czesto zmienia skrzydla, lub nawet pozycje. To jest taki pilkarz jakiego naprawde dawno nie bylo w naszym klubie. 22 lata dopiero ma a wierzcie mi wylowilismy prawdziwa perelke, ktora wystarczy doszlifowac.

dokładnie mam nadzieję, że u nas pokaże pełnię swoich możliwości, jeżeli nie zeżre go trema (bo nigdy wcześniej nie grał przy takich trybunach :P) to mi się wydaje, że polska liga takiego piłkarza nie widziała... u nas pewnie będzie wolnym elektronem nie przystosowanym do jakiejś konkretnej pozycji na boisku... on jest niesamowicie ofensywny.. trzeba będzie to dobrze wykorzystać :) super!

KOMINEK 29.06.2010 08:34

Robię porządki w tym temacie i zapraszam tu

Reser 29.06.2010 08:36

Narazie wykorzystywać to możecie swoje kobiety i chusteczki higieniczne. Nie napalajcie się tak, póki co mogło coś nie pójść wczoraj wieczorem albo dzisiaj z rana i później znowu będzie płacz ;) Wam coś powiedzieć to odrazu traktujecie piłkarza jakby conajmniej założył już trykot Wisły na plecy.

zbymak 29.06.2010 08:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 922999)
dokładnie mam nadzieję, że u nas pokaże pełnię swoich możliwości, jeżeli nie zeżre go trema (bo nigdy wcześniej nie grał przy takich trybunach :P) to mi się wydaje, że polska liga takiego piłkarza nie widziała... u nas pewnie będzie wolnym elektronem nie przystosowanym do jakiejś konkretnej pozycji na boisku... on jest niesamowicie ofensywny.. trzeba będzie to dobrze wykorzystać :) super!

Mysle ,że bedzie to dobre wzmocnienie i widać jak bardzo Wisle zalezało na tym graczu.Jesli bedzie mial jeden z najwyzszych kontraktów w zespole to chyba jest dobry?No chyba ,że Makinwa go przebije z zarobkami:)

tomasz_19 29.06.2010 08:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 923002)
Mysle ,że bedzie to dobre wzmocnienie i widać jak bardzo Wisle zalezało na tym graczu.Jesli bedzie mial jeden z najwyzszych kontraktów w zespole to chyba jest dobry?No chyba ,że Makinwa go przebije z zarobkami:)

no słuchaj to, że dostanie wysoki kontrakt to mnie akurat nie dziwi, mówi się o 250 tys za sezon. Akurat odeszło tylko zawodników z wysokimi kontraktami, że Wisłę teraz stać na to, żeby dobrze zapłacić dwóm czy nawet trzem zawodnikom :P

Witoldon 29.06.2010 08:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 923002)

Łobo też zgarnia kokosy, a każdy widzi jak się prezentuje. Na razie wszystkie spekulacje dotyczą graczy ofensywnych, mam nadzieję, że ktoś w tym klubie myśli o defensywie bo tam mamy największe braki.

Adamek21 29.06.2010 08:59

Zbymak albo maci0s wiadomo coś na temat konferencji o której będzie bo wszyscy czekamy.

AYALA 29.06.2010 09:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 922968)

Swoją drogą ten Milinković z twarzy jest bardzo podobny do Sobiecha :)

a ja bym chciał że Milinkovic grał chociaż w połowie jak Kosa albo Zieniu a nie jak Kirm czy Jirsak

westersyl 29.06.2010 10:00

Nie podważajmy umiejętności Milinkovicia bo patrząc tylko na sposób poruszania można śmiało stwierdzić że takiego piłkarza u nas dawno nie było. Zobaczcie jak biega Kirm, Łobodzinski... zero dynamiki, zero przyśpieszenia wszystko w jednostajnym tempie. A Marko jak przyspieszy to zawodnicy oglądają jego plecy. Nie wspomnę już o takich aspektach jak panowanie nad piłką czy nawet agresja bo Kirm to odsuwa nogi a Łobodziński jest za wolny aby odebrać piłkę.

Ejdzbiol 29.06.2010 10:20

Ale tak w sumie zastanawiam sie jak bedzie wygladac nasza jedenastka jesli wypala transfery...
Jovanic - Singlar, Cleber, Marcelo, Brożek - Makinwa, Garguła, Sobolewski, Milinkowic - Brożek, Żurawski....
oj się pozmieniało :p

emailowiec 29.06.2010 10:33

A do tego druga jedenastka:
Pawełek,
Burliga, Kowalski, Diaz
Kirm, Mączyński, Jirsak, Łobodziński
Boguski, Małecki
(jak widać brakuje jednego obrońcy)

iq1000 29.06.2010 10:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ejdzbiol (Post 923091)
Ale tak w sumie zastanawiam sie jak bedzie wygladac nasza jedenastka jesli wypala transfery...
Jovanic - Singlar, Cleber, Marcelo, Brożek - Makinwa, Garguła, Sobolewski, Milinkowic - Brożek, Żurawski....

nie zapominaj o dwóch tajemniczych obrońcach ;)

Jovanic/Pawełek - ???/Singlar, ???/Kowalski, Marcelo/Cleber, Brożek/Diaz - Makinwa/Łobodziński, Garguła/Jirsak, Sobolewski/Mączyński, Milinkowic/Kirm - Brożek/Małecki, Żurawski/Boguski

Szok, dawno nie mięliśmy tylu piłkarzy :rotfl:

Ejdzbiol 29.06.2010 10:35

Przecież jest Czekaj <lol2>

TSW06 29.06.2010 10:48

jeśli już tacy dokładni jesteście to nie zapominajcie o Djurovxkim =]
Jovanić/Kurto - ?/Singlar, ?/Kowalski, Marcelo/Cleber, Brożek/Diaz - Kirm/Łobodziński, Djurovski/Garguła, Sobolewski/Maczyński, Milinković/Małecki - Brożek/Makinwa, Żurawski/Boguski

Wislak35 29.06.2010 10:53

coć mi się wydaje ze tymi dwoma tajemniczymi zawodnikami którzy maja załatać dziurę po Alvarezie i Głowie będą Marcin Kowalczyk z Dynama Moskwy i David Braz z Panathinaikosu poczekamy zobaczymy może klub szykuje niespodziankę i siegnie po jeszcze lepszych grajków...

endriu133 29.06.2010 10:58

oj będą jaja jak nie przyjdzie ten Serb wszyscy się na palili ja tez:) ale jak nie wypali to miazga będzie... trochę nie chce mi się wieżyc ze przyjdzie do pl. jak naprawdę jest taki dobry to Niemcy by już go dawno wyczaili;> i tego się boje

endriu133 29.06.2010 10:59

gdyby to wszystko okazało się prawda mielibyśmy najlepsze okno transferowe w historii klubu...

Wislak35 29.06.2010 11:03

wszystkie poważne portale wiślackie zamilkły dzisiaj :P czy to cisza przed burzą ? oby :)

endriu133 29.06.2010 11:09

miejmy nadzieje ze tak:)) nie ma co karmić W i O ;)) bo te portale wszystko psuja:)) trzeba czekać...

willow 29.06.2010 11:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 923072)
a ja bym chciał że Milinkovic grał chociaż w połowie jak Kosa albo Zieniu a nie jak Kirm czy Jirsak

Z tym Zieniem to mam nadzieję, że miałeś na myśli tylko jeden, wiadomy sezon? Bo jeśli nie to ja bym nie chciał, żeby grał nawet tak jak "cały" Zieniu...

arti 29.06.2010 11:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez endriu133 (Post 923115)
gdyby to wszystko okazało się prawda mielibyśmy najlepsze okno transferowe w historii klubu...

Przebic jakoscia transfery okienka zima 1997/1998: Czerwiec, Wegrzyn, Kaluzny, Kaliciak, Bukalski, Nicinski, Dubicki, Wierzchowski itd. to bylaby duza sprawa:) oby..

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ejdzbiol (Post 923091)

A tu widac, ze Clebi i Singlar oraz w mniejszym stopniu pozycja Makinwy jesli nie przyjdzie to sa potencjalnie slabsze ogniwa i trzeba je uzupelnic z tym, ze obrone koniecznie

Ejdzbiol 29.06.2010 11:40

Nie przesadzałbym znowu z tą prawą stroną pomocy: jest Małecki jest Łobo może tam grać Kirm, Burliga, Mąka jak się uprzeć. Naprawdę to nie jest taka zła opcja ;)

arti 29.06.2010 11:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ejdzbiol (Post 923154)
Nie przesadzałbym znowu z tą prawą stroną pomocy: jest Małecki jest Łobo może tam grać Kirm, Burliga, Mąka jak się uprzeć. Naprawdę to nie jest taka zła opcja ;)

Moim zdaniem Maly jest najlepszy dla drużyny w ataku albo jako podwieszony. Tak gral jesienia i bylo dobrze - gole, rozegrania z Pawlem... Wiosna na skrzydle to juz nie bylo to i... nie bedzie bo Maly jest moim zdaniem za wolny na skrzydlo - malo komu jest w stanie uciec, wrzutka tez nie rewelacyjna.

fanfan 29.06.2010 11:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 923162)
Moim zdaniem Maly jest najlepszy dla drużyny w ataku albo jako podwieszony. Tak gral jesienia i bylo dobrze - gole, rozegrania z Pawlem... Wiosna na skrzydle to juz nie bylo to i... nie bedzie bo Maly jest moim zdaniem za wolny na skrzydlo - malo komu jest w stanie uciec, wrzutka tez nie rewelacyjna.

Mały jest najszybszym naszym piłkarzem a przynajmniej jednym z najszybszych . Przynajmniej ostatnio miał najlepsze wyniki szybkościowe w drużynie z tego co wiem. To że wiosną grał słabiej można zwalić na jego słabszą formę i powiedzmy sobie szczerze czasem brak umiejętności ale do jego szybkości nic mieć nie możemy bo pod tym względem jest dobrze.

Ejdzbiol 29.06.2010 11:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 923162)

To swoją drogą, ale też na tym skrzydle nie ma z nowu takiej tragedii przecież! I wbrew pozorom Łobo jest taki słaby, umie jeden zwód i jest wolny jak mucha w smole ale gdy czasem wrzuci piłkę to się nie dziwię czemu go Benhauer powołał. Z tymże on już nigdy nie nabierze dynamiki :(

zordon 29.06.2010 12:01

Mały jest chyba naszym najlepszym piłkarzem w pojedynkach 1na1. Moim zdaniem wystawianie go na środku ataku to rezygnowanie z jego największych walorów: nie ma warunków fizycznych aby przyjmować piłkę tyłem do bramki, z dwójką rosłych stoperów na plecach. Najlepiej ustawić go na skrzydle, gdzie podobnie jak Messi w Barcelonie ma miejsce by przyjąć piłkę, rozpędzić się, kiwnąć, zejść do środka na strzał bądź wyjść po linii na pozycję na wrzutkę. Trzeba tylko popracować nad jego dośrodkowaniami. No i oczywiście mentalnością, bo to machanie łapami i darcie się na kolegów jest w przypadku tak młodego i niedoświadczonego piłkarzyny zupełnie nie na miejscu

zbymak 29.06.2010 12:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zordon (Post 923173)
Mały jest chyba naszym najlepszym piłkarzem w pojedynkach 1na1. Moim zdaniem wystawianie go na środku ataku to rezygnowanie z jego największych walorów: nie ma warunków fizycznych aby przyjmować piłkę tyłem do bramki, z dwójką rosłych stoperów na plecach. Najlepiej ustawić go na skrzydle, gdzie podobnie jak Messi w Barcelonie ma miejsce by przyjąć piłkę, rozpędzić się, kiwnąć, zejść do środka na strzał bądź wyjść po linii na pozycję na wrzutkę. Trzeba tylko popracować nad jego dośrodkowaniami. No i oczywiście mentalnością, bo to machanie łapami i darcie się na kolegów jest w przypadku tak młodego i niedoświadczonego piłkarzyny zupełnie nie na miejscu

Jak transfery wypalą to Mały moze usiąsć na ławce.Tak chciałem zobaczyć jak opieprza Zurawia a moze i Makinwe ze zle graja :lol:

ardianek 29.06.2010 12:27

zbymak, jest dzis tak konferencja?

Ejdzbiol 29.06.2010 12:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 923179)
Jak transfery wypalą to Mały moze usiąsć na ławce.Tak chciałem zobaczyć jak opieprza Zurawia a moze i Makinwe ze zle graja :lol:

No mały będzie musiał w końcu walczyć o skład :D będzie ciekawie :p

zbymak 29.06.2010 12:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ardianek (Post 923187)
zbymak, jest dzis tak konferencja?

Była planowana ale to wszystko sie zmienia.Wczoraj negocjowali z innymi zawodnikami mozliwe ze doszli do porozumienia i np.jutro zrobią konferencje i polaczą te sprawy. Dziś czy jutro co za róznica?

Billy 29.06.2010 12:41

Tak na prawdę to jest nie ważne kiedy konferencja będzie. Wystarczy żeby na oficjalnej potwierdzili.

Wislak35 29.06.2010 12:44

a tak w ogóle to na miejscu Jarosza zainteresował bym sie Siergiejem Kislakiem bo Sobol na wieki nie bedzie grał gosc jest do wziecia maks za 200 tys euro a naprawde wyglada całkiem całkiem...ale to juz jak chyba dla naszego klubu jest totalne s-f bo musieli by dac te 200 tys euro ....

Mar85 29.06.2010 12:54

Jest różnica czy dziś, czy jutro...nie będzie trzeba czytać tych farmazonów co poniektórzy piszą po różnych stronach. Wystarczy że potwierdzą na oficjalnej i tyle. Nie wiem w czym problem, ale skoro nie ma potwierdzenia tzn. że jeszcze nie ma transferu...radze wstrzymać się z optymizmem bo w historii klubu były już różne przypadki...

Wislak35 29.06.2010 12:55

dokładnie Mar85

nt5 29.06.2010 12:59

jak ma umowę do 30 czerwca, to jakim cudem mieliby go zaprezentować jako własnego zawodnika 29 czerwca? Dajcie sobie siana do jutra i nie nabijajcie postów.

Mar85 29.06.2010 13:03

Chodzi o to że nie muszą prezentować tylko napisać że jest już zawodnikiem Wisły,że podpisał kontrakt od 1 lipca. Oczywiście to nie wina klubu tylko ludzi, którzy piszą różne głupoty...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:22.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl