Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Przygotowania piłkarzy Wisły Kraków do sezonu: obozy, sparingi itp. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3140)

Griszka30KR 07.07.2017 21:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crux.a (Post 1474491)
Panie i panowie, bez paniki. Widzieliśmy sparing, ale nie wiemy, jakie był założenia. Wiemy natomiast, jakie nie były. Otóż NA PEWNO nie było założenia, żeby starać się za wszelką cenę ten mecz wygrać.

Założenia były dać sobie strzelić 4 bramki...dajcie już spokój.
Wiem,ze to sparing ,ale na tydzień przed startem,mecz sprawdzian z pierwszoligowcem powinien wypaść lepiej...przynajmniej w obronie.

pawlozm 07.07.2017 21:26

Na plus dzisiaj Carlitos- widać ze ma to coś, dać mu szansę od pierwszych spotkań w lidze, a na zmianę Zdenek i Paweł. Wtedy czuje, ze chłopak wypali. Ma ten ciąg na bramkę, który musi mieć napastnik bramkostrzelny. Za nim widziałbym Semira - dajcie spokój juz z tym ze człapie. Jak ma piłkę przy nodze potrafi z nią zrobić wszystko, czuje ze ten duet może wypalić: Carlitos-Stilic. Semir wszedł dziś na krótko a pociągnął 3 fajne akcje plus raz świetnie zgubił obrońców i ładnie uderzyl- centymetrów zabrakło do bramki.
Podobał mi się dzisiaj Halilovic. Aktywny. Wojtkowski również. Chłopaki będą nabierać na pierwszy skład. Swoją drogą Wojtkowskiego widziałbym na skrzydle, ma taki ciąg i zryw typowy dla skrzydłowego. Przy ustawieniu standardowym 4-2-3-1 mógłby grać z Malym na skrzydle. Bo sądzę, że Boguś długo pierwszej 11 nie utrzyma ( obym się mylił i oby był w Wielkiej formie)
Mój skład na Pogon: Cuesta - Cywka, Głowacki, Gonzalez, Sadlok - Lionch, Brlek - Małecki, Stilic, Boguski - Carlos Lopez.
Pierwsi do wejścia: Kostal na skrzydło, Halilovic na środek, Wojtkowski na skrzydło lub środek, Zdenek lub Paweł na atak. Dawno na ławce nie było tylu zawodników którzy po wejściu wniesliby ożywienie (Halilovic, Kostal, Wojtkowski)

silver03 07.07.2017 21:42

Sprawa jest prosta:

3-5-2 dostajemy w tube
4-4-2/4-5-1 przeciwnicy dostają

AntyMod 07.07.2017 21:57

nie ogladalem ani nie czytalem o tym sparingu - moze ktos obiektywnie napisac jak wypadl ten nowy bramkarz ?? bez napinki prosze

ashkeczup 07.07.2017 22:44

Carlitos-jeżeli będzie mu się stwarzać więcej okazji, niż dziś-może wypalić i to potężnie. Gość strzelił dziś krzyżakiem...

serek.c2 07.07.2017 22:58

Krzyżakiem? Mi to wyglądało na kiks lewą nogą...

Arkadiusz.Czerepach 07.07.2017 23:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maciekkk (Post 1474489)
Jedna rzecz bardzo mi się w oczy dzisiaj rzuciła. Brożek, który nowego chłopaka - Wojtkowskiego dwukrotnie mocno zrugał. Ja rozumiem, gdyby Paweł był w mega formie, strzelał na potęgę itd. Ale w tej sytuacji, teraz kiedy, strzela marne 4 gole na sezon i ogólnie widać, że jest pod formą, je.bać nowego gracza, który jako jeden z niewielu próbuje coś zagrać niekonwencjonalnie... no nie może tak być...

milcz! to prawdziwy Wiślak, legenda i żywy pomnik , jemu wolno psuć morale w drużynie !

MaLk 07.07.2017 23:33

Ale że zrugał go słusznie, czy nie słusznie? Bo tak trochę głupio byłoby odmawiać doświadczonemu zawodnikowi prawa do krytykowania złego zagrania młodego zawodnika tylko dlatego, że ten pierwszy w ubiegłym sezonie nie miał formy ;)

ashkeczup 07.07.2017 23:37

Nie wiem jak komu wyglądała, ale krzyżakiem

borsuk 07.07.2017 23:39

Nie ma meczowego dlatego piszę tu. Mój skład na sezon - nierealny!!! - ale napiszę:
Chorążka
Cywka - Arsenić - González - i tu jest problem bo na pewno nie dywersant Sadlok więc wolę Bartkowskiego/Pietrzaka
Kostal (Bartosz) - Halilović (Velez) - Llonch - Brlek - Wojtkowski (Małecki)
Lopez
Można pomarzyć? Budowa nowej/młodej Wisły.

serek.c2 07.07.2017 23:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1474513)

https://www.youtube.com/watch?v=7DWBCZrDVjc

sedonh 07.07.2017 23:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez borsuk (Post 1474514)
Nie ma meczowego dlatego piszę tu. Mój skład na sezon - nierealny!!! - ale napiszę:
Chorążka
Cywka - Arsenić - González - i tu jest problem bo na pewno nie dywersant Sadlok więc wolę Bartkowskiego/Pietrzaka
Kostal (Bartosz) - Halilović (Velez) - Llonch - Brlek - Wojtkowski (Małecki)
Lopez
Można pomarzyć? Budowa nowej/młodej Wisły.

Byłoby to niewątpliwie korzystne dla wszystkich, nowy duch, nowa fala

kpn 08.07.2017 05:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1474513)

Ty sam jestes krzyzak.

szczepans21 08.07.2017 08:26

grajmy 3-6-1 :D
bo czuje że Kiko napalił się na grę trojka DC

_ukoL 08.07.2017 08:46

I co z tego, że strzelił krzyżakiem? To ma być wyznacznik tego, że odpali? No kurde...

filemon 08.07.2017 08:46

Czy tylko ja odnoszę wrażenie ze Gonzalez jest w słabiutkiej formie?

Kristoferson 08.07.2017 08:51

Cala nasza obrona wyglądała bardzo słabo przy straconych golach. Qrsenic w ogóle nie kryje, Głowacki nie trafia seryjnie w piłkę a Gonzalez przegrywa pojedynki główkowe. Najgorsze jest to że nie ma kim postraszyć w ataku...a i żadnego krzyżaka nie bylo:-)

mitmichael 08.07.2017 09:24

Kiko Ramírez nie zgadza się z zarzutami, że 1-3-5-2 nie do końca leży krakowianom i apeluje o większą cierpliwość. „W ostatnich dwóch meczach nie straciliśmy gola, grając w tym systemie. Praca trenera nie powinna polegać na wyciąganiu aż tak prostych i pochopnych wniosków. Musimy dalej analizować, zobaczyć więcej szczegółów i potem decydować. Zespół musi nauczyć się różnych strategii, a akurat ta - z trójką stoperów - pozwoliła nam też lepiej podzielić obciążenia i zadania w okresie przygotowawczym

tak wiec z 1-3-5-2 raczej szybko nie zrezygnujemy

arti 08.07.2017 09:49

Ukręci sobie bat na d.. tym systemem. Tu musiałoby być dwóch bocznych o takich parametrach-szybkość,wydolność itd. jak Kuba w najlepszych czasach, a kogo mamy to zobaczylismy wczoraj.

El'kabat 08.07.2017 09:52

"Zespół musi być w stanie nauczyć się różnych systemów gry."

Panie Kiko - albo się Pan ogarnie z tym wymysłem na 3 obrońców albo ten zespół odpali Pana w ciągu kilku kolejek, jak mu się coś nie sposoba.

silver03 08.07.2017 09:54

Loco Kiko... Zrobił dobrą robotę w poprzednim sezonie, to teraz musi od jebać 3-5-2 -3-6-1 -3-7-0

Manhunt. 08.07.2017 10:28

Dajcie mu pracować eksperci z FM'a.

ashkeczup 08.07.2017 11:38

Nie strzelił :D Tak dziwnie się złożył i sama piłka tak dziwnie poleciała, a na dodatek sędzia zasłonił to co tam się stało na transmisji i tak mi sie wydawało. No ale jak nie krzyżakiem, to nie odpali

serek.c2 08.07.2017 12:10

Nikt nie mówi, że nie odpali - to jednak był klops, a nie zamierzone zagranie.

Smuga 08.07.2017 18:28

Z napastnikiem nigdy nie wiadomo do końca czy odpali, czy nie. Nie takie kozaki z ataku sprowadzane w przeszlości do polskiej ligi za gruby hajs rozczarowywały potem na całej linii. Najbardziej martwi mnie ta niepewność w obronie. Na papierze wszystko wygląda ładnie pięknie, ale naszą bolączką nadal jest to, że tracimy stanowczo zbyt dużo bramek. 57 bramek straconych w ubiegłym sezonie, to stanowczo za dużo i czas wreszcie, by Kiko głębiej zastanowił się, co jest tego przyczyną.

KOMINEK 08.07.2017 18:33

Tylko ile tych bramek wpadło na początku sezonu gdy testowaliśmy wahadłowe ustawienie.
Widać te wahadła to nie jest system dla Wisły co pokazują też sparingi.

czaro 08.07.2017 20:48

Ja myślę, że nie ma żadnego szczególnego związku pomiędzy klubem a systemem gry (no chyba, że ktoś upiera się, że tradycja zobowiązuje, by w Wiśle grać zawsze krakowską piłkę). Co najwyżej dane ustawienie może nie pasować do drużyny. Skład bardzo się zmienił, więc teoretycznie można byłoby grać tymi wahadłami, ale znów to nie wypala. Więc albo nowi piłkarze rzeczywiście potrzebują czasu, albo nie nadają się do tego tak samo, jak ci przed rokiem (jeżeli to miałeś na myśli i użyłeś po prostu skrótu myślowego, to przepraszam).

Ale jeżeli nasz aktualny skład też nie pasuje do ustawienia wahadłowego, to należy zadać pytanie, czy przeprowadzono odpowiednie transfery.

Ogólnie już od dłuższego czasu mam wrażenie, że nasz trener zrobił się trochę jak ciepłe kluchy i on się uśmiecha do piłkarzy, piłkarze do niego i tak sobie to płynie. Raz się zdenerwował na meczu z Lechią to chwilę na agresji pociągnęli.

MELON 08.07.2017 21:52

Ja tu prędzej widze system 5-3-2 . Obrona jest słaba to trzeba wzmocnić , pomoc i tak nie istnieje za bardzo to dwóch z pomocy wspomaga obronę a teoretyczni napastnicy zostają , Tak pół żartem

Karherop 09.07.2017 17:22

Więcej nie zawsze oznacza lepiej. Jeśli jest trzech środkowych obrońców którzy mają w krwi grę we dwóch się po prostu dublują, kryją w złe strefie i dochodzi do konfliktów, który z obrońców ma wyjść do piłki/przeciwnika.

A pierwsza bramka w zupełności obnażyła błędy tego systemu. Wahadłowy Cywka nie zdążył do obrony, Sosnowiec wyszedł w z kontrą, a trójka środkowych obrońców nie wiedziała co ma grać.

Nie wiem co musi się stać, aby Kiko zrezygnował z tego systemu. Może musimy dostać w dupę od Pogoni?
Oby to była zasłona dymna i na ligę wyjdziemy klasycznym systemem. Martwi, że na treningach ćwiczą głównie nowy system (z tego co się słyszy)...

swiety37 11.07.2017 09:18

My tu gadu-gadu, a może by się już przydał temat meczowy? :)

brylant17 11.07.2017 10:48

Spokojnie. ZWE zrobi daj mu czas, a jak nie to W.S ewentualnie czerepach :lol:

Arkadiusz.Czerepach 11.07.2017 14:47

mówisz masz:

http://www.wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=9812

Arkadiusz.Czerepach 13.09.2017 12:48

ktoś zrelacjonuje pokrótce dzisiejszy sparing ?

silver03 13.09.2017 13:04

W dupe 1:0, Banialuk poprzeczka

Matejas_ 13.09.2017 13:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1482387)

Komentowali dla Państwa Mateusz Worek i Tomasz PcHajto

KrzychooR 13.09.2017 13:22

Sięgnęliśmy bruku??

brylant17 13.09.2017 13:25

Gimbaza nie w szkole ?

FraMat 13.09.2017 13:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1482387)

banialuki to sobie możecie opowiadać

Bałaniuk, jak już...

Karherop 13.09.2017 15:14

Tyle co z tt:

Balaniuk - poprzeczka + pokazał, że ma potencjał
Perez - podobno widać, że jest 2 miesiąc bez gry, raczej słabo
Jezus - zmarnował dobrą sytuację, raczej słaby występ
Ze Manuel - poprzeczka
Świątko - obiecujący występ, ale był przestraszony debiutem
Basha - dobrze się zaprezentował
Wojtkowski - dobry występ

Dariook 13.09.2017 17:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1482411)
Tyle co z tt:

Balaniuk - poprzeczka + pokazał, że ma potencjał
Perez - podobno widać, że jest 2 miesiąc bez gry, raczej słabo
Jezus - zmarnował dobrą sytuację, raczej słaby występ
Ze Manuel - poprzeczka
Świątko - obiecujący występ, ale był przestraszony debiutem
Basha - dobrze się zaprezentował
Wojtkowski - dobry występ

To juz wolałem Twoją analizę z konferencji :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:36.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl