![]() |
DZIĘKI BYŁYM GWIĄZDĄ KLUB ZAROBI 300TYS EURO
http://.................../viewtopic.php?t=7181 |
Rozmowa z Marcelo po losowaniu grup LE.
Cytat:
|
Cytat:
Trudno się z Kazkiem nie zgodzic |
a ja nie, bo bzdurą jest stwierdzenie, że ma piłkarzy wystarczających na starcia w fazie grupowej - bo chodzi mu chyba o rywalizację na podobnym poziomie, a my niestety jesteśmy tam najsłabsi
|
Również się nie zgodzę z Węgrzynem.
Mi tam podobała mi się gra Wisły, a wszczególności wynik, który był najważniejszy.W drugim meczu brakło tylko 5 min do awansu do CL, taki maaskant miał plan ,taktykę, która o włos mu wyszła.Gdyby się jednak udało, to węgrzyn rozpływałby się o genialnej taktyce i stylu Mourinho. Tu nie chodzi o to by grać pieknie, a wygrywać i zdobywać punkty. Ludzie, na dzien dzisiejszy Cypr za rok będzie mógł wystawić 2 drużyny do walki o CL!!!Nie widzicie, że jest przepaść? Apoel w tym roku zajdzie daleko w Europejskic pucharach. |
Cytat:
|
Nie przypomina mi sie, bysmy zagrali w Krakowie z cypryjczykami zle - chyba Wegrzyn tego meczu dokładnie nie ogladal
|
http://sport.wp.pl/kat,1754,title,Pe...cea7&_ticrsn=3
Petrescu w Polsce pracował niespełna rok. W styczniu 2006 roku został trenerem Wisły, z którą wywalczył wicemistrzostwo Polski. We wrześniu został zwolniony i wrócił do Rumunii, gdzie odniósł wielki sukces wprowadzając Unireę Urziceni do Ligi Mistrzów. Obecnie jest szkoleniowcem Kubania Krasnodar. 43-letni trener z krótkiego okresu pracy w Polsce najbardziej zapamiętał polskich kibiców. Na łamach serwisu sport.ro wychwalał atmosferę jaka na trybunach potrafią stworzyć fani polskich klubów. Właśnie na doping zwrócił uwagę, kiedy rumuńscy dziennikarze zapytali go o Legię. - Nigdy nie widziałem tak szalonych kibiców, jak w Polsce. Atmosfera jest niesamowita, a ultrasi najgorsi na świecie - powiedział Petrescu, który niegdyś grał w Chelsea Londyn. Pierwszy mecz Rapid z Legią rozegra 20 października na własnym stadionie. Rewanż w Warszawie odbędzie się 3 listopada. |
Cytat:
Ja sie zastanawiam - Węgrzyn gra w Oldbojach Wisly, wiec jakby mial skomentowac jakis mecz tych oldbojow, to przeciez musialby powiedziec ze rozegrali beznadziejne spotkanie, kompromitujaca forma, do Lecha to im duzo brakuje... |
Oglądał ktoś może dwumecz Slovan - Roma ? Ciekawi mnie jak zagrał Cikosz :)
|
Cytat:
|
Tak tak, powalczymy ze średniakiem Premier League.... :lol:
|
|
Cytat:
Polecam pooglądać Premier League. W zasięgu byłby może team ze środka Primera Division, ale nie z angielskiej, tym bardziej, że Wisła obecnie gra padlinę. |
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html on swoją robotę wykonywał aż od rozpoczęcia zgrupowania do nowego sezonu w czerwcu.
|
Mecz z Legią będzie chyba dla ciebie wyjątkowy z powodu osoby trenera…
Nie mogę się doczekać. Skorża ściągnął mnie do Wisły, bardzo dużo się od niego nauczyłem. Ma podobną mentalność do mnie, jego celem jest rozwijanie się od najmłodszego wieku. To najlepszy trener, z jakim pracowałem w Polsce. Kiedyś poprowadzi waszą reprezentację. Zawsze będę powtarzał, że jestem mu bardzo wdzięczny, bo miał duży udział w sukcesie piłkarza Marcelo. Po co to powiedziałeś Marcelo? :-) Nie mów tak do wyznawców siwego boga Kasperczaka :-) :-) :-) Przecież to HK był Twoim najlepszym trenerem !!! :-) :-) :-) I nieważne, że roztrwonił przewagę i przegrał MP z Lechem. PS pozdrowienia dla trzeźwo myslących a nie mitomanów |
Cytat:
Wypowiedź z dnia 15.03.2010 (gdy trenerem był Skorża) PS: Na razie jednak nie wygrywacie i nie jest pewne, że Maciej Skorża poprowadzi wasz poniedziałkowy trening. - Nie no, bez przesady. Mam nadzieję, że zostanie. Zwalnianie go byłoby głupotą. Pomimo młodego wieku mogę już stwierdzić, że nie ma lepszego trenera w Polsce. Wygrał z nami dwa mistrzostwa. Wierzę głęboko, że razem zdobędziemy też trzecie. Trener nie gra za nas, on nam tylko podpowiada. Bardzo dużo robi. Wypowiedź z dnia 14.04.2011 (z czasów Maaskanta) Który trener był dla ciebie największym mentorem, komu najwięcej zawdzięczasz? Najwięcej zawdzięczam trenerowi Skorży. Oj tam, nie znają się piłkarzyki :foch: |
Paulista trenuje z Polonią Bytom uff nie będzie biegał w pasiastej koszulce
|
Cytat:
|
Nawiązując do dzisiejszego meczu reprezentacji Polski można jednoznacznie powiedzieć, że Genkov nie ma szans na dojście do takiego poziomu międzynarodowego jaki prezentuje Genkov i nie ma co się tutaj rozdrabniać, bo każdy wie, że w porównaniu Paweł Brożek - Genkov to Brozio wypada na plus w odgrywaniu piłki, wykorzystywaniu sytuacji sam na sam, rozgrywaniu ataku, potrafi wywalczyć sobie przewagę i stworzyć groźną sytuację dzięki niesamowitemu sprintowi. Nie dość, że potrafi strzelić to także umie zagrać, pewnie też piłkę przetrzymać, a nie odgrywać w ślepo (bije do sytuacji z Apoelem). Dużo lepiej się porusza , potrafił wygrać sam mecze Wisły i argument który jest jokerem w mojej talii ... nie przyszło mu zagrać z Meliksonem, który wielokrotnie potrafiłby dobrze obsłużyć Brozia !
|
Czy chce się komuś policzyć w ilu kolejnych spotkaniach przy Łazienkowskiej zdobył Brożek ( zarówno Wisła jak i kadra ) ?
|
Cytat:
Genkov a Brożek to 2 różne typy napastników. Genkov gra bardziej cofnięty do bramki stwarzając sytuacje strzeleckie dla partnerów na skrzydłach (Kirm, Małecki, teraz Iliev), a później sobie. Nie potrafi wygrać w pojedynkę meczy? A u siebie z Amiką (wygrany 1-0 po bramce...) ? Z tym wykorzystywaniem sam na sam też różnie bywało... Nie mniej jednak można odnaleźć pewne podobieństwa. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[/QUOTE] Zresztą może nie ma co tutaj porównywać klas tych piłkarzy, bo każdy wie że Genkov pewnego krajowego poziomu nie przeskoczy. Obecnie gdzie jest każdy widzi , bo jego wartość to marne 500 tys. euro i gra w Wiśle, w przeciwieństwie do Brożka, który gra w Trabzonie, który jest bez dwóch zdań znacznie lepszy klubem ! |
Niektórym ciężko się pogodzić z faktem że Brożek jest lepszym piłkarzem niż Genkov. Nie znaczy ze Genkov to kupa złomu itd, ale jak pisze anthony09 - pewnego poziomu nie przeskoczy. Brożek może już nie przeskoczy ale za czasów wczesnego Skorzy przewyższał ligę o jedną klasę.
Natomiast inna kwestia to taka że Paweł psychicznie się wypalił w Wiśle. Gdyby jednak nie poszło mu w Trabzonie - chętnie zobaczyłbym go znowu w Wiśle. razem z Genkovem tworzyliby dobry duet napastników:D A co do Genkova - jak nie gola to chociaż niech asystę urodzi w meczu a nie będzie źle. |
Źle mnie zrozumiałeś Ogryzek. Nie wrzucam ich do dwóch worków (lepszego i gorszego), bo to moim zdaniem kompletnie mija się z celem. To 2 różne typy piłkarzy.
Tak jak wspomniał anthony09, Genkov to "9", Brożek "11". Napastnika wyłącznie za strzelone bramki rozliczać NIE MOŻNA! Owszem, jest to czynnik b.ważny (logika podpowiada że najważniejszy). Lecz zastanówmy się, czy to wina Genkova, że Wisła gra takim ustawieniem jakim gra, oraz że nie ma tej "11"-tki w naszej ekipie, który wykańczałby akcję skrzydłowych, Meliksona + zgrań od Genkova? No właśnie. Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
2.09.2011 Polska 1-1 Meksyk 5.06.2011 Polska 2-1 Argentyna Wisła: 8.05.2010 Legia 0-3 Wisła 26.10.2008 Legia 2-1 Wisła 27.04.2008 Legia 2-1 Wisła 1.10.2006 Legia 1-1 Wisła 13.05.2006 Legia 1-2 Wisła W 7 kolejnych meczach na Łazienkowskiej Paweł Brożek strzelił 9 bramek. |
Ja nadal zaluje, ze Paweł Brozek został sprzedany - przynajmniej jego mogli zostawic bo w Turcji za duzo nie gra. Moze marnowal wiele sytuacji ale kiedy musial strzelic by wynik byl dobry to strzelal. Dalej ma to swietne dochodzenie do pilki. Wszyscy mowia, ze dla Lewandowskiego nie ma alternatywy a ja mowie, ze jest w postaci Brozia
|
Cytat:
Taki, można powiedzieć, smerf maruda. Oczywiście, to może być tylko plotka, nie mniej osoba, która to mówiła, wydaje się być wiarygodna. No i też nie wiemy, czy Turcy nie postawili warunku, że to ma być pakiet... Co nie zmienia faktu, że chiałbym kiedyś zobaczyć na boisku duet Brożek - Genkov. |
Niestety to jest prawda. Ja pamiętam Brożka wiecznie niezadowolonego. Machającego rękami z wiecznymi pretensjami. Pamiętam Brożka , który na pewno nie walczył tak jak Genkov. Brożek nie jest stworzony po prostu do systemu gry z jednym napastnikiem.
|
Cytat:
|
ehhhh ....a wlasnie wymodzilem konkretnego posta na tem temat w innym watku , czy moderator nie moglby jakos zadbac o to zeby nie bylo dublowania rozmow w innych watkiach ?
reasumujac , genkpow to znacznie lepszy pilkarz niz brozek , a reszta nargumantacji tutaj: http://wislakrakow.com/forum/showpos...postcount=4970 |
Cytat:
Paweł Brożek to nie jest jakiś Zahorski czy Krzywicki, żeby oceny wystawiać mu po jednym świetnym meczu (gol + powinna być asysta). Policz sobie, ile goli strzelił w:
Do tego jeszcze dolicz asysty, jeśli łaska. Chłopak grał po kontuzji i na blokadach przez ponad pół roku, stracił formę i długo się odkręcał. Ale to nie jest jakiś ogórek, żeby pisać w stylu: "jeden mecz mu wyszedł". Nie, nie jeden i nie gra w reprezentacji przypadkowo. Próby udowadniania, że Genkov jest "inny" czy "lepszy" ( :lol: ) - OK, jeśli to wam poprawi samopoczucie. Ale nie próbujcie umniejszać klasy Pawła, skoro już nie "psuje atmosfery" w Wiśle. Ta psuje się sama, szczególnie jeśli nie ma komu skierować piłki do bramki... Tak więc: jeśli nie macie co zrobić z roznoszącą Was frustracją - idźcie na spacer. |
Rozmowa o wyższości Brożka nad Genkowem jest bez sensowna z jednego powodu - Brożka sprzedaliśmy za 2 miliony Euro, Genkow przyszedł za darmo. Jesli Wisla chcialaby zatrzymac Pawła, na pewno musiała by mu zaproponować wyższą pensje niz TSvetanowi..
Możemy w sumie pogadac tez o tym czy lepiej by bylo zeby Błaszczu grał u nas zamiast Małeckiego albo Marcelo zamiast Chaveza... |
Cytat:
Jeśli chce się grać na kilku frontach to i tak trzeba mieć co najmniej 3 napastników na dobrym poziomie. Ja osobiście żałuje że nie udało się nam ściągnąć Andre Alvesa przydałby się taki południowiec do ataku. Mieliśmy chociażby przykład jak Ailton zrobił różnice. |
Wiecie co sie dzieje z Sebastianem Leszczakiem??
W ostatnim meczu chłopaka nawet na ławce rezerwowych nie było,jakaś kontuzja czy co?? |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:11. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl