![]() |
Miał być bojkot, miał być protest i co? Mecz kadry to przecież najlepszy moment, można było go olać, można było pokazać całej Polsce swoje zdanie. Pięknie się Warszawiaczki popisują, nie ma co. Najpierw wciągają z Lechem całą Polskę w protest, a później oklaskują ładnie i grzecznie reprezentację i pakują kasę Grzesiowi do kieszeni.
A na nowy sezon zróbmy kolejne milczące protesty. Tylko cichutko, żeby nikt nie usłyszał. I ciekaw jestem, co treneiro Franciszek powie, gdy przegramy 0-3 z tym 2-3 garniturem. |
Cytat:
|
Cytat:
rzygać się chce :-/ |
|
Cytat:
Żenada, jeszcze Szpaku orgazmu dostanie z powodu tych fajnych, grzecznych kibiców. Czekam na oklaski po meczu dla Smudy, Grzesia i Donalda. Aha i jeszcze "nic się nie stało" :rotfl: |
Ale mnie Smuda wku*wia z tymi zmianami a raczej z ich brakiem.
"ładna zabawa publiczności .."-Szpakowski |
OMG, 65 minuta i nie oddalismy celnego strzalu na bramke :D...
P.S - Bogu dzieki, ze 99% spoleczenstwa ma w 4 literach jakis smieszny protescik w imie dziwnej sprawy. |
Mam dość Smudy panowie... Powołuje Wilka kolejny raz i jak się okaże nie zagra ani minuty. W czym chłopak jest gorszy od Murawskiego albo kogoś innego? Dla mnie jest obecnie najlepszym defensywnym pomocnikiem w Polsce i na środku pomocy dał by rady. Szlak mnie trafia takie powoływanie. Chłopak by przywalczył , nabrał doświadczenia a tu tak go trzyma. Zszedłbym z tej ławki na jego miejscu.
|
Trzy mankamenty trenera Smudy
1. umilowanie do pewnych pilkarzy - przez co inni nie dostaja powolania 2. nie potrafi w odpowiednim momencie zrobic zmiany - po kiego tak długo z nimi czeka dzisiaj. 3. jak sie wypowiada przed kamerami to strasznie kaleczy nasz jezyk |
Szpaku z Trzeciakiem oglądają chyba mecz w pesie. ŻENADA
|
Czerwona kartka dla abidala wg Szpaka. No ten gość mnie rozwala.
|
k.urwa Szpaku i te jego gatki o wspaniałej atmosferze już mnie nawet nie smieszą ...
|
Po cholere te zgrupowania i sparingi skoro żadnych zmian i testowania nie ma?
A Brozio nie wejdzie dopóki faworyt trenera czyli Lewandowski bramy nie strzeli. |
Chciałbym wiedzieć co biorą Szpakowski i Trzeciak. Ja się czuję jakby mnie ktoś wkręcał. Widzę co innego, a oni nawijają o czym innym.
|
ja .......e, jakbym wyłączył obraz i słuchał samej fonii, to bym pomyślał, że rozpierdalamy podstawową Francję. Dawno nie byłem świadkiem takiego kiczu.
|
KU*WA MAĆ!!!!!! o jakim oni "fanatstycznym dopingu" pie*dolą od półtorej godziny?! Szpakowski pajacu...
|
Ale mamy ser szwajcarski z tyłu.
UFFF!! Nareszcie gwizdnął, zlitował się :D |
Zmiany Smuda, zmiany...gra siadla, a ten zamiast zmienic kilku pilkarzy, to czeka do koncowych minut. Pawlowski na boisko? Kto to jest? Matuszczyk za skrzydlowego? O co chodzi? My bronimy czy gonimy wynik :D? Dyzma mnie poprostu oslabia. Jedno jest pewne, z taka gra czekaja nas 3 porazki za rok.
|
Jedyne dobre rozwiazanie na teraz to gra 2 napastnikami - w tym Brozio wysuniety a Lewandowski z tyłu za Pawłem jak w Borussi za Lucasem - tutaj z Trzeciakiem sie zgadzam. Jezeli nadal Smuda bedzie grał z 1 napastnikiem to nigdy z ta kadra dobrze nie bedzie + oczywiscie zmiany w odpowiednim momencie bo dzisiaj postapił jak Amator
|
Murawski , Lewandowski czemu oni grają.
Jodłowiec jesteś zajebisty :D |
Czy tylko ja miałem wrażenie, że dzisiejsza publika, komentarz i ta cała otoczka były USTAWIONE? Komplet ludzi mimo ogólnokrajowego protestu, jakiś rwany pseudo-doping, meksykańska fala, zero reakcji stadionu na "PZPN, PZPN...", słyszalny momentami doping 15-osobowej francuskiej grupy i to wszystko okraszone komentarzem pt."TO JEST WŁAŚNIE ATMOSFERA KTÓREJ OCZEKUJEMY", "GDYBY NIE CI KIBICE TO PORAŻKA BYŁA BY DUŻO WYŻSZA"...
to jest jakiś ....a DRAMAT |
Komentarz tych dwóch błaznów doprowadzał do szaleństwa! Francuzi grali na pół gwizdka, teraz się będziemy jarać ale jak był by to mecz o stawkę to trójkolorowi by nas pogonili parę do zera.
|
Wszystko co można o tym meczu powiedzieć napisałem już wcześniej - boki dobre, środek żałosny. Dodam tylko jeszcze, że gra 2 napastnikami czyli zdjęcie Lewandowskiego ze szpicy, przesunięcie go w tył i postawienie na niej Brożka/Jelenia/Sobiecha dało by dużo lepsze rezultaty jeżeli chodzi o bramkostrzelność naszej kadry.
|
Cytat:
Ufff, już myślałem że jestem pojeb..... Miałem dokładnie tak samo. Widziałem olewających Francuzów w rezerwowym składzie i naszych miotających się bez żadnej myśli między nimi i słyszałem że jest pięknie. Słyszałem jakieś żenujące próby dopingu ( sporadyczne i na ogół mizerne) i słyszałem, że kibice są świetni. Intensywnie zacząłem się zastanawiać czy coś ze mną nie tak. Uspokoiłeś mnie - nie jestem sam ! |
Decyzje Smudy były dziś żenujące, ściąga najlepszego ofensywnego zawodnika na boisku w osiemdziesiątej którejś tam minucie przy stanie 0:1 i...wprowadza w jego miejsce defensywnego pomocnika, parodia! Co śmieszniejsze, w ostatnich minutach meczu przeprowadza typowe taktyczne zmiany dokonywane w celu...utrzymania wyniku!
Moim zdaniem mamy naprawdę niezłych piłkarzy, którzy odpowiednio ustawieni mogliby ugrać lepszy wynik od przykładowo kadry grającej na E2008. Sęk w tym, że zamiast trenera mamy partacza i nic z tego nie będzie, nie ma sensu się nawet łudzić. Ale Smuda to nic w porównaniu do Szpaka i Trzeciaka, którzy dziś po prostu odpłynęli. To niewiarygodne, że mecze kadry narodowej komentuje gość, który o piłce nie ma żadnego pojęcia, kompletnie jej nie czuje, jest totalnie niekompetentny i oderwany od rzeczywistości... |
Jak pierwsza połowa była świetna, choć pechowa - tak druga połowa tradycyjna. Czyli tragiczna. Nasi biegali i się patrzyli, a Francuzi grali w piłkę. Różnica co najmniej jednej klasy. Mogli nam wlepić z 3 gole co najmniej, uratował nas Szczęsny i litościwość Trójkolorowych.
Nie mamy środka defensywy, środka pola i środkowego napastnika. Pardon, to ostatnie mamy ale Smuda daje mu 4 minuty. Nie mamy też trenera, bo to co robi selekcjoner na ławce to tragikomedia. Wojtkowiak-Jodłowiec na stoperze? Równie dobrze może być Mateusz Kowalski z Wojtkiem Szalą. Nie mamy stoperów, wygląda to fatalnie. Przy czym o dziwo to Wojtkowiak jest z tego duetu mniej słaby. Natomiast zupełny dramat jest w środku pola. Dudka z Murawskim nie istnieli w tym meczu. Co gorsza, nas selekcjoner nie reagował, mając na ławce Czarka Wilka i przede wszystkim Matuszczyka. Matuszczyk w te parę minut dał więcej zespołowi niż Dudka przez 90. Smuda ściąga z boiska Mierzejewskiego i Błaszczykowskiego, a trzyma prawie do końca tragicznego dziś Obraniaka. Nie wiem, ile musiałbym wypić i wypalić, by podjąć takie decyzje. Wielkie dzięki dla Francuzów, że zagrali na poważnie. Pokazali, że oczywiście jesteśmy w ciemnej d.pie. Mecz z Argentyną nie był miarodajny. Dziś przyszła bolesna weryfikacja. PS. Szpaku z Trzeciakiem w życiowej formie - Lewandowskiego mylą z Jeleniem ("Irek"), piep.ą głupoty o statystykach "Tygodnika Kibica" oraz "nie mamy nic przeciwko temu" (by Polska strzeliła gola), natomiast poinformowanie kto wchodzi na boisko jest już poniżej ich godności. W nagrodę należy im się solidarnie po palcu Arboledy. |
Co do cholery jasnej na boisku robi ten poznański gladiator
http://img850.imageshack.us/img850/1060/rafal2.jpg który od 60 minuty stosuje "pressing Iwańskiego"? Nosz k.... ja naprawdę nie wymagam od Smudy operowania procesami myślowymi na jakimś nie wiadomo jakim wysokim poziomie, ale nawet prosty chłop jak on powinien zauważyć że facet przestał grać i nie ma siły. |
Broziu Dyzmie swoją bramką uratował 4 litery z Argentyną i teraz on go w 87 minucie wpuszcza????? ? Prosty człowiek ten Dyzma i tyle.W końcówce jakby nam wbili 2-3 bramki to nie powinniśmy miec pretensji.
Takich ze trzech murzynków co gra we Francji bym do Wisełki sprowadził,wtedy LM nasza !! |
Rozjebało mnie stwierdzenie Szpaka - "trener Smuda powinien pomyśleć nad ...." noż kuwa równie dobrze mógł powiedzieć " trener Smuda powinien zacząć lewitować".
|
" to wyglada jak mecz o stawke" :rotfl::rotfl::rotfl:
Dobrze ze Zuraw przynajmniej ogladal ten sam mecz co ja |
Cytat:
|
Cytat:
EDIT: Flamengista - w sumie masz rację. Francuska defensywa grała na najwyższym poziomie rw88 - coś w tym jest. Choć to, że Francja mogła pykać na stojąco i mimo to zmuszać Szczęsnego raz po raz do interwencji upatruje bardziej w słabości naszej obrony a nie w jakimś szczególnym zmyśle taktycznym. Nie było tam przecież rozrywającej obronę klepki gdzie zawodnicy faktycznie stoją a piłka chodzi, nie było wielu rajdów skrzydłem i podania na dobrze ustawionego napastnika. Były za to podania przechodzące przez nasz środek obrony jak przez masło...na takim poziomie faktycznie zbytnio ruszać się nie trzeba, żeby tych obrońców 'nowocześnie' wyciągnąć z pozycji bo zwyczajnie nie było takiej potrzeby. |
Cytat:
Grali mądrze taktycznie, trzymając wynik. Tak gra drużyna turniejowa w meczu grupowym ze słabszym przeciwnikiem - oszczędzając siły na prawdziwe wyzwania w fazie pucharowej. Dlatego sądzę, że ten mecz jednak był dobrym przedsmakiem tego, co nas czeka na Euro. Tak z nami będą pogrywać liderzy naszej grupy, prawdopodobnie w 2 meczu (tym "o życie"). |
Gdybym zobaczył taki mecz w naszym wykonaniu na euro 2012 to będę zadowolony.
Troche emocji, jakieś okazje, pare ładnych dla oka zagrań - przynajmniej nie wyglądalismy jak traktorzyści, nad którymi Lineker zastanawiał się jak tak słąbo grająca drużyna mogła zakwalifikować się na mundial (2006 r.). Szkoda, ze Smude nie spróbował ustawienia Lewandowskiego z Brożkiem - tu może jest jeszcze większy potencjał w ofensywie. Srodek obrony jak był słaby tak będzie - niewiele tu można zmienić. |
Cytat:
To jest czynnik określający poziom motywacji, koncentracji drużyny na najwyższym poziomie, a nie to ile biegają. Teraz nie liczy się aż tak wytrzymałość i przebyte w nogach kilometry, tylko głównie szybkość i technika. I dlatego może wielu się wydawać, że wyglądało to tak, że naszym się chce, a tamci biegają mniej, to się mniej starają. Takie myślenie jest błędne, nasi biegają więcej, bo muszą tym nadrabiać kolosalne braki taktyczne (Smuda) i spore różnice w wyszkoleniu technicznym, cała filozofia. Cytat:
A i kolejny raz warto wskazać bardzo dobrą postawę Mierzejewskiego, bodaj jedyny zawodnik (Kuba raczej robił więcej wiatru, niż konkretu), który miał umiejętności do tego, żeby indywidualnie dryblować Francuzów, cały czas pod grą, kreatywny, strzelał, podawał, żywe srebro. W tej formie Obraniaka bije na głowę. |
Cytat:
Owszem, można. Ustawić defensywnego pomocnika o krok przed dwójką w środku, tak by asekurował łajzę, która się zagubiła. |
Ten mecz ostatecznie mnie przekonał: jesteśmy ogórkami na poziomie Walii, Austrii czy Finlandii. Jeszcze nie na poziomie Estonii czy Mołdawii, ale już za Bośnią (daleko), Węgrami, Białorusią.
|
Gramy bez trenera. Jest potencjał ale nie ma kto tego poskładać i ustawić, o zmianach nie wspomnę bo to kpina. Cała 2 połowa to żenada, selekcjoner nie reaguje i ze zmianami czeka do 86 minuty, przecież to jest sabotaż. Dyzma won!
|
Cytat:
Sęk w tym, że mamy aktualnie naprawdę fajny potencjał do wykorzystania i naprawdę żal będzie to roztrwonić i skończyć turniej jak zawsze, czyli 3-4 miejscem w grupie... |
Meczyk nawet w porządku. Główny mankament - zmiany. Dlaczego Smuda czekał tak długo, skoro widział że przegrywamy? Tego nie wiem. Ale coś się dzieje, przynajmniej gramy podobnym ustawieniem, więc jest szansa na zgranie. Wojtek Szczęsny - klasa!
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:50. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl