Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

Ogryzek 25.07.2010 21:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MCX (Post 944100)
I odmawiają wejścia na boisko w barwach klubu za który "daliby się pokroić" ?

Karę poniósł - Klub, Właściciel, Prezes i Trener dali mu szansę!

Tylko mściwi kibice nie chcą (niektórzy). Jak kolejny raz zgrzeszy pożegna się z klubem.
(Ty nigdy nie nawaliłeś? Nikt ci nie dał szansy?)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 944071)

Co wy tak bronicie tego Małeckiego? Przeciętny piłkarz, podejmuje często złe decyzje w grze, dośrodkowania Alvareza przy tych huraganach Małeckiego to był miodek.

Żaden miodek!
Alvarez - 1 asysta a Małecki parę razy dośrodkował celnie, więc nie przesadzaj. Jakby nie było, w zeszłym sezonie w punktacji kanadyjskiej był drugi, zaraz po Brożku. Brozek 10 goli i 11 asyst, Mały 8 goli i 10 asyst. Dlatego szkoda takiego piłkarza. To nie Pan Balon Alvarez (dośrodkowania) tylko lepszy kopacz. Dlatego go szkoda.

picasso 25.07.2010 21:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 944116)

Żaden miodek!
Alvarez - 1 asysta a Małecki parę razy dośrodkował celnie, więc nie przesadzaj. Jakby nie było, w zeszłym sezonie w punktacji kanadyjskiej był drugi, zaraz po Brożku. Brozek 10 goli i 11 asyst, Mały 8 goli i 10 asyst. Dlatego szkoda takiego piłkarza. To nie Pan Balon Alvarez (dośrodkowania) tylko lepszy kopacz. Dlatego go szkoda.

nie bronię ani jednego,ani drugiego,ale Mały musi mieć więcej asyst i bramek od Alvareza z tej prostej przyczyny,że gra z przodu i to są jego podstawowe zadania.Pablo przede wszystkim grał w defenstwie i trudno od niego wymagać strzelania bramek.on miał zapobiegać ich utracie.

MCX 25.07.2010 21:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 944116)
Karę poniósł - Klub, Właściciel, Prezes i Trener dali mu szansę!

Tylko mściwi kibice nie chcą (niektórzy). Jak kolejny raz zgrzeszy pożegna się z klubem.
(Ty nigdy nie nawaliłeś? Nikt ci nie dał szansy?)

Dali mu szansę, bo co mieli zrobić? Wyrzucić go ot tak i jeszcze wypłacić zapewne spore odszkodowanie za rozwiązanie kontraktu? Wisły na to nie stać. To był podstawowy powód.

A drugi to tak jak mówisz, też uważam, że Małeckiemu należy się szansa. Jest młody, grał w reprezentacji młodzieżowej, zadebiutował w dorosłej. Coś tam potrafi, jak będzie nad sobą pracował to może być z niego przyzwoity piłkarz.

Chodziło mi tylko o to, że w mojej subiektywnej opinii nie jest to człowiek, który dałby się za Wisłę pokroić. Nie wyobrażam sobie, żeby zawodnik, który ma Wisłę w sercu odmówił wyjścia na boisko w jej barwach. I nie ważne czy była to 45 czy 70 minuta, czy mecz o mistrzostwo z Legią, czy sparing z Hannoverem.

biziu25 25.07.2010 21:34

Mały jest młody i głupi, ale jako piłkarz powinien mieć już poukładane w głowie i wiedzieć co chce w życiu osiągnąć.
Szkoda mi go bo naprawdę w ostatnim sezonie ciągną grę Wisełki, każda jego akcja była ciekawa, ale przeszkadza mi to jego ciągłe narzekanie na kumpli z drużyny. Ja na miejscu BC bym go nie wywalał z drużyny i dał mu szansę kolejną...

IncognitoTSW 25.07.2010 21:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez picasso (Post 944130)
nie bronię ani jednego,ani drugiego,ale Mały musi mieć więcej asyst i bramek od Alvareza z tej prostej przyczyny,że gra z przodu i to są jego podstawowe zadania.Pablo przede wszystkim grał w defenstwie i trudno od niego wymagać strzelania bramek.on miał zapobiegać ich utracie.

To samo chciałem odpowiedzieć, ale mnie ubiegłeś - więc tylko się pod tym podpisuje.

Wojtas 25.07.2010 22:39

Cikos wyglada na twardego goscia i nawet jak mu tam Maly powiedzial czy cos pokazał to jemu to zapewne zwisa.

Za drugim razem on opitoli Malego.Wyglada mi na goscia ktory nie da sobie w kasze dmuchac.takch nam potrzeba.

laxa 26.07.2010 07:42

Cleber chce szukać talentów dla Wisły Kraków

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

brylant17 26.07.2010 07:49

Mam nadzieje, że przywiezie nam drugiego Marcelo i dwóch pozostałych których ma na oku powodzenia Clebi :)

flamengista 26.07.2010 08:26

W wywiadzie z prezesem Basałajem, przeprowadzonym przez GW znalazłem taki fragment:

Cytat:

Piłkarze zawodowi otrzymują bardzo duże pieniądze i za to muszą dawać z siebie wszystko. Nie tylko na boisku, także w różnych działaniach klubu. Nie będziemy tolerować zawodników, którzy np. machają rękami, ze wszystkimi dyskutują, zamiast pracować z pokorą, albo obrażają się na kolegów, trenera, kibiców czy klub. To samo dotyczy trenerów i pracowników w klubie.

(...)

[o Małeckim] Ściągnąłem go do Wisły, gdy miał 13 lat. Czuję się za niego trochę odpowiedzialny. Rozmawiałem z nim 50 minut. Zapytałem: "Kim chcesz być?". Potem sam wybrał sobie wysoką karę finansową. Warunkiem było też przeproszenie trenera, zawodników i kibiców. Powiedziałem mu, że jak nie będzie miał ambicji być lepszym, czyli np. zagrać z Wisłą w Lidze Mistrzów czy we Włoszech lub Hiszpanii, to zostanie tym, kim jest teraz - niesfornym i niespełnionym, a niedługo zapomnianym zawodnikiem.
http://www.sport.pl/sport/1,65025,81...as=3&startsz=x

pchelas 26.07.2010 08:30

Bardzo mi się podoba ten wywiad- szczególnie fragment o szkoleniu i akademii piłkarskiej. Tego nam trzeba!

tomasz_19 26.07.2010 08:51

"Piłkarze zawodowi otrzymują bardzo duże pieniądze i za to muszą dawać z siebie wszystko. Nie tylko na boisku, także w różnych działaniach klubu. Nie będziemy tolerować zawodników, którzy np. machają rękami, ze wszystkimi dyskutują, zamiast pracować z pokorą, albo obrażają się na kolegów, trenera, kibiców czy klub. To samo dotyczy trenerów i pracowników w klubie." Cytat z wypowiedzi Pana Basałaja... oj wszedł im mocno za skórę sz. p. M. xD

SpoXsteR 26.07.2010 12:26

Wilk i Rios zaprezentowani

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...aprezentowani/

R33 26.07.2010 12:55

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

I elegancko ;) .

QBAS 26.07.2010 13:32

Miło czytać wywiady naszych nowych zawodników. Z tego co mówią, są ambitni i powinni ostro walczyć o miejsce w składzie. Wszystko zweryfikuje czas, ale na dzień dzisiejszy prezentują się nieźle.

Ogryzek 26.07.2010 17:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 944274)
W wywiadzie z prezesem Basałajem, przeprowadzonym przez GW znalazłem taki fragment:

http://www.sport.pl/sport/1,65025,81...as=3&startsz=x

Wywiad ciekawy. Oby Basałaj zrealizował to co zapowiada.

A co do Patryka
Patryk sam wybrał sobie wysoką kare finansową i obiecał poprawę a niektórzy ciągle wyciągają stare gnioty.... żeby mu dokopać. Tylko po co. Znowu nawali i go nie będzie. Po co znowu kwiki na forum? Nudzicie się bez ciągłych afer? Sam Basał wyraźnie powiedział co o jego zachowaniu myśli i dał mu ostatnią szansę.

A co do Alvareza,
Oczywiście że urugwajski Rzeźniczak (Alvarez) miał mniej szans na asysty, ale jakość jego dośrodkowań to poziom Rzeźniczaka z Legii. (Kto ogląda polską ligę ten wie) Rzeźniczak ma ciąg na bramkę jeszcze większy niż Pablo i równie żałosne dośrodkowanie. Ten sam poziom sportowy.
Na naszym forum Alvarez to wręcz mityczna postać u niektórych (pewnie tych co meczy nie oglądają). Gdybym nie widział wszystkich jego meczy w zeszłym sezonie to może łyknął bym te kity że to najlepszy prawy obrońca w lidze.
A dyskusja dla przypomnienia - dotyczyła tego że kolejny "znawca" chciał pokazać że strata Małeckiego to nic w porównaniu z stratą Alvareza (żeby jak zwykle ośmieszyć Patryka). Ja odpowiem w ten sposób - nie zdziwię się jak taki Cikos po 5 meczach w lidze będzie miał więcej asyst niż Alvarez przez cały sezon. (Wystarczą mu 2) :)

1q2 26.07.2010 17:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 944618)
A co do Alvareza,
Oczywiście że urugwajski Rzeźniczak (Alvarez) miał mniej szans na asysty, ale jakość jego dośrodkowań to poziom Rzeźniczaka z Legii. (Kto ogląda polską ligę ten wie) Rzeźniczak ma ciąg na bramkę jeszcze większy niż Pablo i równie żałosne dośrodkowanie. Ten sam poziom sportowy.
Na naszym forum Alvarez to wręcz mityczna postać u niektórych (pewnie tych co meczy nie oglądają). Gdybym nie widział wszystkich jego meczy w zeszłym sezonie to może łyknął bym te kity że to najlepszy prawy obrońca w lidze.
A dyskusja dla przypomnienia - dotyczyła tego że kolejny "znawca" chciał pokazać że strata Małeckiego to nic w porównaniu z stratą Alvareza (żeby jak zwykle ośmieszyć Patryka). Ja odpowiem w ten sposób - nie zdziwię się jak taki Cikos po 5 meczach w lidze będzie miał więcej asyst niż Alvarez przez cały sezon. (Wystarczą mu 2) :)

U niektórych może mityczna ale niektórzy to w ogóle przechodzą samego siebie, do znudzenia podkreślając brak dośrodkowania ,tak jak by to była priorytetowa cecha.Może zaczniemy rozliczać bramkarza z gry głową albo napastnika z odbioru piłki przeciwnikowi?

Ja rozumiem że klasowy obrońca powinien o wiele lepiej dośrodkowywać ale m in przez to że Alvarez tego nie potrafił to grał w Wiśle a nie w Milanie

Co śmieszniejsze Baszczu też kompletnie nie miał dośrodkowania a nie słyszałem żeby mu ktoś non stop wypominał - co więcej to czepianie się Alvareza jest tylko dlatego że brał on często udział w akcjach ofensywnych(w przeciwieństwie do Baszcza).Gdyby się nie angażował to nie było by problemu;)

Ja jestem zdania że i Baszczu(jeden z moich ulubionych Wiślaków) i Alvarez dobrze radzili sobie w defensywie i Cikos będzie musiał się nieźle napocić by im dorównać.

Ogryzek 26.07.2010 17:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 944629)
U niektórych może mityczna ale niektórzy to w ogóle przechodzą samego siebie, do znudzenia podkreślając brak dośrodkowania ,tak jak by to była priorytetowa cecha.Może zaczniemy rozliczać bramkarza z gry głową albo napastnika z odbioru piłki przeciwnikowi?

Ja rozumiem że klasowy obrońca powinien o wiele lepiej dośrodkowywać ale m in przez to że Alvarez tego nie potrafił to grał w Wiśle a nie w Milanie

Co śmieszniejsze Baszczu też kompletnie nie miał dośrodkowania a nie słyszałem żeby mu ktoś non stop wypominał - co więcej to czepianie się Alvareza jest tylko dlatego że brał on często udział w akcjach ofensywnych(w przeciwieństwie do Baszcza).Gdyby się nie angażował to nie było by problemu;)

Ja jestem zdania że i Baszczu(jeden z moich ulubionych Wiślaków) i Alvarez dobrze radzili sobie w defensywie i Cikos będzie musiał się nieźle napocić by im dorównać.

Dyskusja o Alavarezie (czytałeś uważnie mojego posta to wiesz) wzięła się stąd że kolejny "znawca" chciał przychłostać Małeckiego Alvarezem, że tak powiem. Nie do mnie pij:)
(Nie zacząłem - ale musiałem obalić ten argument, żeby pokazać iż Małecki więcej znaczył niż Alvarez w zeszłym sezonie dla gry Wisły)

Mnie też to nudzi. Zwłaszcza odmitologizowanie i walka z zabobonem:D
(Tak półżartem)

LooNatyk 26.07.2010 18:28

Baszczu, to Baszczu i jemu dorownac trduno, ale Alvarezowi trudno dorownac nie bedzie. I sadze, ze Cikos sobie poradzi.

Na razie na tle slabego, bo slabego rywala, ale wypadl dobrze.

IncognitoTSW 26.07.2010 19:43

No tak, Małecki to ma naprawdę piękne dośrodkowania. Zwłaszcza jak potrafi 10 razy na mecz posłać piłkę 40 metrów do góry, spadającą jak kamień w dół. Poziom światowej piłki

Ogryzek 26.07.2010 19:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 944726)
No tak, Małecki to ma naprawdę piękne dośrodkowania. Zwłaszcza jak potrafi 10 razy na mecz posłać piłkę 40 metrów do góry, spadającą jak kamień w dół. Poziom światowej piłki

Ale i tak lepsze od Alvareza. Chyba że dalej chcesz zaprzeczać faktom.

Małecki jest słaby w tym elemencie, ale Alvarez to pobił rekordy najgorszych dośrodkowań.

IncognitoTSW 26.07.2010 20:00

Jak lepsze, to nie wiele. Alvarez to piłkarz defensywny więc u niego to nie jest taka okropna wada, ale Małecki jako, że często gra na skrzydle - to powinien mieć co najmniej dobre dośrodkowanie. Tak jak Łobodziński powinien jako tako dryblować i biegać, a nie tylko czasem dośrodkować na głowę.

_ukoL 26.07.2010 20:17

Czas pokaże jak daleko w karierze piłkarza zawodowego zajdzie Patryk Małecki.

mitmichael 26.07.2010 20:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 944737)
Jak lepsze, to nie wiele. Alvarez to piłkarz defensywny więc u niego to nie jest taka okropna wada, ale Małecki jako, że często gra na skrzydle - to powinien mieć co najmniej dobre dośrodkowanie. Tak jak Łobodziński powinien jako tako dryblować i biegać, a nie tylko czasem dośrodkować na głowę.

Ani Lobodzinski, ani Małecki nie sa zawodnikami pokroju Kuby Błaszczykowskiego czy Kamila Kosowskiego, ktorzy na prawde maja swietne dosrodkowania. Ci zawodnicy pokazywali wszystkie umiejetnosci jakie powinien miec boczny pomocnik. Czasami tam jakies przebłyski maja (Małecki kiwajacy obroncami Legii w koncowce porzedniego sezonu i swietnie dosrodkowywujacy) ale to i tak za mało jak na takich zawodnikow. Małecki zamiast wydzierac sie na wszystkich powinien trenowac te dosrodkowania bo co Broziowo czy Zurawiowi z podan, po ktorych pilka albo przelatuje koło nich albo leci w hektary.

Awe 26.07.2010 20:37

Akurat dośrodkowanie Łobo ma lepsze od Kuby (przynajmniej za czasów jego gry w Wiśle). O wszystkim innym szkoda gadać.

BRTS39 26.07.2010 20:45

Prezentacja druzyny bedzie na Orange Sport info ?

maaarcin 26.07.2010 20:50

żadna prezentacja nie jest planowana, jutro odbędzie się tradycyjna sesja dla fotografów. z prezentacją niewiele to ma wspólnego

BRTS39 26.07.2010 20:53

Gosciu w OSI zachaczył o ten temat i mówił ze zamiast tego jest prezentacja Riosa i Wilka. Pewnie przez to zasugerowałem sobie że moze jutro tez transmituja. Dziekuje za odpowiedź

biziu25 26.07.2010 21:27

o której będzie sesja? szkoda że nie będzie jakiejś oficjalnej prezentacji dla dziennikarzy i chociaż kilkudziesięciu kibiców...może bym się załapał;-)

kolarz90 27.07.2010 09:43

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ciowa_druzyny/
Pawełek przyszalał :)

Kluvi 27.07.2010 09:47

Pawełek jak Papaj wyszedł na tym zdj :D tylko mu fajki brak i szpinaku :D:D

BRTS39 27.07.2010 09:53

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/filemanager/se5.jpg - niezłe zamieszanie.

A Pawełek jest niezły goscu, zaraz tu padne ze smiechu..

iiYama 27.07.2010 09:55

Mariusz dałeś czadu :lol:

tomasz_19 27.07.2010 10:01

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/filemanager/se6.jpg

Co się stało Mariuszowi!?

BRTS39 27.07.2010 10:02

Stara sie zwrócić na siebie uwage zeby go na bramkę wzięli:D

M89 27.07.2010 10:17

http://www.otofotki.pl/img9/obrazki/bv4510_Popeye.jpg

WiślakMyślenice 27.07.2010 10:19

http://www.otofotki.pl/img9/obrazki/bv4510_Popeye.jpghttp://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/filemanager/se6.jpg

PS: ZNAJDŹ RÓŻNICĘ :D

wolfy 27.07.2010 10:40

No to chyba Mario ma nową ksywę - Papaj:D

W moim prywatnym rankingu zdjęć wiślackich przebił pobieranie krwi od Clebera:>

JrQ- 27.07.2010 10:44

W kasku też mu do twarzy: http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/w...2199787626.jpg

tofik 27.07.2010 10:55

Czekamy na dwie szpanerskie kotwice na przedramionach :)

jason wiślak 27.07.2010 10:58

Super ta sesja zdjęciowa....Zespół prezentuję się znakomicie...:D Chłopaki w nowych strojach, na nowym stadionie z nowymi kolegami wyglądają lepiej niż REAL:P yeah

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:31.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl