Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Jak? Gdzie? Kiedy? (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Bilety (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1565)

Jot 20.08.2011 11:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ceniu (Post 1150504)
jak nie na kartę to na co?

Na jajco.
Bilet zostaje wbity w system na bramkach wejściowych a twój chip na karcie jest tylko do niego dopasowany.

LanceTS 20.08.2011 20:16

To się spytaj kogoś na Wiśle to wszyscy powiedzą, że bilet jest nabijany na KK. A to czy na bramkach jest chip, a w karcie jakiś kod, czy na odwrót to chyba nikogo nie interesuje. Ważne, że bilet (chip, kod czy ch.j wie jak to się nazywa) jest nabity na KK, na którą się wchodzi.

Edit/ Równie dobrze można powiedzieć że nie ma już biletów bo bilet to dokument, a dokument jest czymś rzeczywistym. A ty przecież dostajesz tylko potwierdzenie zakupu, a nie bilet.

1906 20.08.2011 20:26

Siemka!
Są jeszcze karnety na C?

h3po4 20.08.2011 21:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LanceTS (Post 1150779)
To się spytaj kogoś na Wiśle to wszyscy powiedzą, że bilet jest nabijany na KK. A to czy na bramkach jest chip, a w karcie jakiś kod, czy na odwrót to chyba nikogo nie interesuje. Ważne, że bilet (chip, kod czy ch.j wie jak to się nazywa) jest nabity na KK, na którą się wchodzi.

Edit/ Równie dobrze można powiedzieć że nie ma już biletów bo bilet to dokument, a dokument jest czymś rzeczywistym. A ty przecież dostajesz tylko potwierdzenie zakupu, a nie bilet.

Właśnie nie, Karta kibica jest wbijana na system i tak to działa.
Przykład prosty jak kupujesz bilet na kartę kibica po czym ją zgubisz i wyrobisz na nowo to biletu nie musisz kupować ponownie. Jest jeszcze jeden dowód na to ale to zachowam dla siebie żeby nie robić kłopotu osobą sprzedającym bilety w strefie kibica.

Pozdrawiam

Jot 20.08.2011 22:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LanceTS (Post 1150779)

Ktoś puścił famę o nabijaniu biletu na kartę a wy niektórzy łyknęliście to jak młode studentki (nie obrażając młodych studentek). Zresztą post nade mną wyjaśnił wszystko, a ostatnie zdanie to potwierdza. Po co komuś robić problemy...
Młody jesteś, ogarniesz temat to zrozumiesz... Nikogo na Wiśle nie muszę się pytać, wystarczy, że wiem.

LanceTS 21.08.2011 12:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jot (Post 1150861)
Ktoś puścił famę o nabijaniu biletu na kartę a wy niektórzy łyknęliście to jak młode studentki (nie obrażając młodych studentek). Zresztą post nade mną wyjaśnił wszystko, a ostatnie zdanie to potwierdza. Po co komuś robić problemy...
Młody jesteś, ogarniesz temat to zrozumiesz... Nikogo na Wiśle nie muszę się pytać, wystarczy, że wiem.

Jeszcze napisz ile będę musiał mieć lat, zeby to zrozumieć, jakie IQ i ile cm wzrostu. Najważniejsze jest to, że żeby wejść na mecz trzeba mieć KK, bo bez niej nie kupi się biletu. A jak pisałęm to gdzie jest nabijany chip, bilet czy kod, dane czy co tam jeszcze chcecie to nikogo tak na prawdę nie interesuje. Bez odbioru.

genesis 21.08.2011 17:56

Jakby bilet był nabijany na KK w sensie dosłownym to nie dałoby się prowadzić sprzedaży internetowej. A tak przykładając na bramce kartę ona się łączy z systemem i sprawdza czy na dany mecz i sektor został przez użytkownika KK wykupiony bilet ew karnet.
Jedyne co jest w systemie "nabite" to powiązanie danych użytkownika (pesel) z numerem chipu karty.

Jot 21.08.2011 20:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LanceTS (Post 1151034)
Jeszcze napisz ile będę musiał mieć lat, zeby to zrozumieć, jakie IQ i ile cm wzrostu. Najważniejsze jest to, że żeby wejść na mecz trzeba mieć KK, bo bez niej nie kupi się biletu. A jak pisałęm to gdzie jest nabijany chip, bilet czy kod, dane czy co tam jeszcze chcecie to nikogo tak na prawdę nie interesuje. Bez odbioru.

Najpierw nabierz zamiast siana oleju do głowy fanatyku i dopiero określaj się fanatykiem, a jak nie masz o czymś pojęcia to nie zabieraj głosu. Posłuchaj starszego i spokorniej, a czasami wytęż umysł to pogadamy kiedyś na poważniejsze tematy.

maniak4 23.08.2011 16:01

Panowie mam pytanie mianowicie kupiłem dziś Bilet na C5 i wiem że na tej trybunie mogę stanąć gdzie chce.Lecz czy mogę sobie iść na przykład na trybunę C4.

PAC 23.08.2011 16:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maniak4 (Post 1152725)
Panowie mam pytanie mianowicie kupiłem dziś Bilet na C5 i wiem że na tej trybunie mogę stanąć gdzie chce.Lecz czy mogę sobie iść na przykład na trybunę C4.

Możesz chodzić po całym sektorze.

Pismejker 23.08.2011 16:27

Jakieś informacje na temat biletów z Lechią? Tzn jak się rozchodzą?

didzej132 23.08.2011 16:53

Jak było to sorki ale nie przeglądałem tematu ,
Wiadomo ile kibiców z Gdańska przyjedzie ? I jak idze sprzedaż biletów na mecz z Lechią ??

maniak4 23.08.2011 19:05

Ja byłem dziś Koło 13 kupowałem to zastały tylko bilety na C5 i C1 z całego sektora C przynajmniej tak Pani mówiła która sprzedawała Bilety

didzej132 23.08.2011 22:14

JEST MOŻLIWOŚĆ KUPIENIA BILETU DLA KOLEGÓW JAK NIE MAM ICH KK ?? PILNE!!!

wiem że było dużo razy wałkowane ale już nawet nie wiem , bo z FC jak się bierze to nie trzeba dawać KK tylko poprostu nabijają

LanceTS 23.08.2011 22:34

Oficjalnie nie, jednak paru osobom podobno udało się kupić.

Wiślak z Azorów 23.08.2011 22:34

/\/\ nie. Musisz mieć ich KK

Semper Fidelis 1985 24.08.2011 11:40

Jest jakaś kolejka? Bo jadę za chwilę po bileciki na Lechijke

jaszczur90 24.08.2011 12:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Semper Fidelis 1985 (Post 1153742)
Jest jakaś kolejka? Bo jadę za chwilę po bileciki na Lechijke

Po wczorajszym meczu 'kibice sukcesu' odpuszczają pewnie sobie lige :lol:

adikos1906 24.08.2011 13:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jaszczur90 (Post 1153783)

I dobrze. Ci co mają być to będą.

Wiślak-1990 24.08.2011 13:04

Zależy dla kogo dobrze.

art 24.08.2011 13:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez adikos1906 (Post 1153827)
I dobrze. Ci co mają być to będą.

Ludzie kasa jest potrzebna, 12k na meczach ligowych to za mało, żeby myśleć o budowaniu wielkiego jak na Nasze warunki klubu przecież. Znowu nie róbcie się tacy wielcy fanatycy, że kliku pikników więcej nie jest godnych przebywania na tym samym stadionie co Wy.

Semper Fidelis 1985 24.08.2011 14:04

Kolejki brak, 11tys krzesełek zajętych (karnety + bilety)

WISŁAZWE 24.08.2011 14:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jaszczur90 (Post 1153783)

Żartujesz prawda ?
Przecież w lidze też są wspaniałe mecze Legia przyjedzie, nawet Lech ze swoim super snajperem - to trzeba zobaczyć koniecznie!

Co tam spotkania z Zagłębiem, Lechią czy tam ŁKS-em Łódź!
Najbliższy komplet to co pierwszy mecz LE ?

heoij 24.08.2011 16:30

W październiku otwierają cały stadion na 33 tys. i bez tych "kibiców sukcesu" jak mówicie nie zapełnicie całego stadionu, klub też raczej nie będzie zadowolony z frekwencji jak fanatyczni wypełnią stadion tylko w 12 tys. a 21 tysięcy miejsc będzie wolnych.

canarinhos 24.08.2011 16:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Semper Fidelis 1985 (Post 1153875)
Kolejki brak, 11tys krzesełek zajętych (karnety + bilety)

Sprzedanych jest ok 8000 karnetow. Czyli sprzedano 3000 biletow na Lechie.

Wiślak-1990 24.08.2011 16:45

No bo Pan Tusk zrobił akcję na całą Polskę że na naszych stadionach jest niebezpiecznie i ludzie nie przychodzą. Mi się wydaję że o 12 w południe jest bardziej niebezpiecznie na mieście niż na stadionie.A tak teraz całkiem na serio to ja nie mam pojęcia dlaczego na mecze Mistrza Polski przychodzi tak mało ludzi, to jest coś niebywałego jak dla mnie.Na beniamnika Bundesligi potrafi przyjść 70 tys ludzi, wiem że to drużyna ze stolicy ale ich jest tam tyle, a gości było bodajże 6tys. Nie wiem czemu u nas nie możemy tych 20 tys w meczu ligowym uzbierać, ceny są w porządku.

felipe 24.08.2011 16:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1153893)
Co tam spotkania z Zagłębiem, Lechią czy tam ŁKS-em Łódź!
Najbliższy komplet to co pierwszy mecz LE ?

Oczywiście. Jest to normalne, praktykowane u nas od lat. Po co szydera skoro takie sa realia i tego typu posty nic nie zmienią? A juz na pewno nie zmuszą nikogo do przyjścia na Lechię czy inny ŁKS, umówmy się... Jak ktoś chce wpaść 2-3-4 razy w roku na Wisłę to logiczne że wybierze mecz z Legią, Amiką, ew. Sewillą czy innym PSV w LE. Ja juz sie z tym dawno pogodziłem, bo każdy robi co uważa. Najlepiej zamiast na kibicach z E skupmy się na swoim C, bo pierwsza lepsza ekipa przyjezdna nas zagłuszy.

palikot 24.08.2011 17:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hubert.fan (Post 1154029)
W październiku otwierają cały stadion na 33 tys. i bez tych "kibiców sukcesu" jak mówicie nie zapełnicie całego stadionu, klub też raczej nie będzie zadowolony z frekwencji jak fanatyczni wypełnią stadion tylko w 12 tys. a 21 tysięcy miejsc będzie wolnych.

No to w takim razie czyja to wina? Ultrasów klubu, czy kibiców sukcesu, że mają Wisłe w dupie?
Może myślenie Ci podpowiada, ze kibic sukcesu to koles który przychodzi jak jest sukces, a jak go nie ma to już nie przychodzi? Może warto by ludzi przyzwyczajać do chodzenia na każdy mecz, a nie traktować jak klientów oferując dobry produkt, jak wiadomo, że coś może nie wypalić i produkt straci wartość(czyli sukces)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wiślak-1990 (Post 1154050)
No bo Pan Tusk zrobił akcję na całą Polskę że na naszych stadionach jest niebezpiecznie i ludzie nie przychodzą. Mi się wydaję że o 12 w południe jest bardziej niebezpiecznie na mieście niż na stadionie.A tak teraz całkiem na serio to ja nie mam pojęcia dlaczego na mecze Mistrza Polski przychodzi tak mało ludzi, to jest coś niebywałego jak dla mnie.Na beniamnika Bundesligi potrafi przyjść 70 tys ludzi, wiem że to drużyna ze stolicy ale ich jest tam tyle, a gości było bodajże 6tys. Nie wiem czemu u nas nie możemy tych 20 tys w meczu ligowym uzbierać, ceny są w porządku.

Dziwne, że na Apoelu, Legii derbach Amice jest bezpiecznie a na Lechii, Zagłębu już nie...
Prawda lezy w tym co napisałem... zajawiać ludzi na fanatyzm od małego, jak w Anglii... pokolenia rodzin mają na honorze kibicowanie i sa z tego dumni, u nas sie lansuje "produkt" "klientów" którzy z klubem nie maja wiele wspolnego, bo są tylko marionetkami i łudzi się, że oni wypełnią stadion... tak jak produkt opakuje się w "medialne" w "bogate" wydarzenie typu Apoel Legia derby Amika.

DysoN 24.08.2011 18:14

Bylem dzis o 16 kupic bilet. Przy kasach oprocz mnie nie bylo w tej chwili zadnych innych kupujacych. Dziewczyny z okienek potwierdzily ze bilety sprzedaja sie slabo :(

Vinci 24.08.2011 18:35

Pamiętacie może lub słyszeliście, do kiedy ma trwać sprzedaż karnetów na ten sezon? Czy po meczu z Lechią będzie można jeszcze je nabyć?

pietrasxd 24.08.2011 21:46

Pytanie z pozoru banalne, ale chciałbym mieć pewność: czy mogę kupić komuś bilet, posiadając jego kartę kibica..?

felipe 24.08.2011 21:49

Owszem, banalne. Odpowiedź - możesz.

Wiślacki Barwałd 25.08.2011 07:59

A wie ktoś ile można się spodziewac kibiców Lechii?

alarazboy1 25.08.2011 08:47

sądze że max 15 tys...do tej pory sprzedało się okolo 3 tys biletów+8tys karnetów....trochę mało;(

rafil 25.08.2011 12:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wiślacki Barwałd (Post 1154368)
A wie ktoś ile można się spodziewac kibiców Lechii?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez alarazboy1 (Post 1154379)
sądze że max 15 tys...do tej pory sprzedało się okolo 3 tys biletów+8tys karnetów....trochę mało;(

15 tys. Lechii to mało? :D

wanol 25.08.2011 12:31

Żeby móc przyjąć taką liczbę gości nasz stadion musiałby mieć pojemność ok 300000 miejsc ;)

staszek001 25.08.2011 12:38

Pozasportowe przyczyny słabej frekwencji to przede wszystkim wina:
* cen, bo przy wzroście podaży cena musi spaść. Sam stadion nowych kibiców przyciągnął niewielu.
* dystrybucji biletów. Ci którzy chodzą tylko na puchary zakup biletu kojarzą z kolejkami. Brak możliwości płacenia kartą lub przez internet pozostawiam bez komentarza. Obowiązek posiadania KK, choć niezależny od klubu, też nie pomaga.
* dojazdu. Brak parkingów, brak dodatkowej komunikacji miejskiej. Korki w okolicy stadionu. Dodatkowo kibic z poza Krakowa musi przyjechać specjalnie po bilet, najlepiej parę dni wcześniej żeby mieć pewność, że na ulubiony sektor dostać bilet.

DysoN 25.08.2011 12:54

To mozna odwrocic: skoro nowy stadion nie przyciagnal wielu nowych kibicow to po co opuszczac cene? Chodza wierni kibice i tak placa tyle ile klub chce

Sprzedaz przez net jest od dawna zapowiadana, to faktycznie da impuls dla ludzi spoza Krakowa by przyjechac na mecz bo nie musza albo przyjezdzac specjalnie po bilet albo przyjezdzac 2h przed meczem by zdazyc na czas kupic bilet.

Co do parkingu to racja ale nawet gdyby parking by byl to i tak waskim gardlem bedzie wyjazd/dojazd ze stadionu. W zasadzie 90% samochodow i tak musi wyjechac z Reymonta albo w kierunku aleji albo do skrzyzowania z Piastowska i tak czy owak ruch tam sie bedzie blokowal.

staszek001 25.08.2011 14:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DysoN (Post 1154537)
To mozna odwrocic: skoro nowy stadion nie przyciagnal wielu nowych kibicow to po co opuszczac cene? Chodza wierni kibice i tak placa tyle ile klub chce

Po pierwsze: więcej kibiców to lepsza atmosfera i kibice bardziej zadowoleni.
Po drugie przy odpowiedniej, niższej cenie, można by zwiększyć przychód.

Cytat:

Sprzedaz przez net jest od dawna zapowiadana, to faktycznie da impuls dla ludzi spoza Krakowa by przyjechac na mecz bo nie musza albo przyjezdzac specjalnie po bilet albo przyjezdzac 2h przed meczem by zdazyc na czas kupic bilet.
Irytuje mnie, że wdrożenie tak prostej rzeczy, który tak naprawdę jest produktem z półki, przewyższa możliwości klubu. Dla mnie jest to kompromitacja. Ile jeszcze mamy czekać?

Cytat:

Co do parkingu to racja ale nawet gdyby parking by byl to i tak waskim gardlem bedzie wyjazd/dojazd ze stadionu. W zasadzie 90% samochodow i tak musi wyjechac z Reymonta albo w kierunku aleji albo do skrzyzowania z Piastowska i tak czy owak ruch tam sie bedzie blokowal.
Podziemny parking przy muzeum narodowym i darmowy przejazd tej jeden przystanek tramwajem rozwiązałby problem nie tylko kibiców Wisły. Miasto niestety straszy prywatnych inwestorów (patrz parking pod placem na groblach)

maniak4 25.08.2011 18:29

Będzie jakieś oficjalne info odnośnie biletów??

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:02.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl