Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

HEDu 02.04.2010 16:49

ale Cetnarski nie jest złym rozgrywającym... duzo widzi i jest młody.

Dean 02.04.2010 16:52

No, i jeszcze Nowakowi kończy się umowa i myślę, że jego transfer Wisły jest niemal pewny.:)
Cetnarski, właśnie Nowak, Kosowski, Białkowski --> byłby powód do radości :D

IncognitoTSW 02.04.2010 19:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 879876)
ale Cetnarski nie jest złym rozgrywającym... duzo widzi i jest młody.

Ja też dużo widzę i jestem młody. Ale to nie powód do transferu.Cetnarski nie zagrał jeszcze ani jednej dobrej rundy/serii meczów w Bełchatowie. Czasem jakieś przebłyski ma tylko

fanKA92 02.04.2010 19:49

Cetnarski? Okey. Ale najpierw pozbądźmy się cały czas kontuzjowanego Guły (bardzo lubię tego piłkarza, ale przyszedł nie w miejsce Szymka, a Dawidowskiego...) i Jirsaka, któremu nie idzie wgl (tez chłopaka lubię, ale ile mozna? Co ma jakiś przebłysk, to zaraz dół). Nie mówiąc o tym, że mamy Krzysia Mączyńskiego i może pasuje mu dac w końcu szanse oraz sprowadzony Issa Ba, który sobie radzi bardzo dobrze jak na to co widzimy teraz.

Mi tez nie pasowało takie pozbycie się Niedzielana. Co do Ba i Guły- nie wiem, ja takiego wrażenia nie odnoszę i mam nadzieję, że Issa będzie hasał w środku pola dalej (czasem tylko szybciej). A Garguła- jak wyzdrowieje, to pewnie wejdzie (bo przecież nie "wróci") do składu. Na razie to ja chcę by Łukasz wyzdrowiał w pełni w końcu.

willow 02.04.2010 19:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanKA92 (Post 879940)
Cetnarski? Okey. Ale najpierw pozbądźmy się cały czas kontuzjowanego Guły (bardzo lubię tego piłkarza, ale przyszedł nie w miejsce Szymka, a Dawidowskiego...) i Jirsaka, któremu nie idzie wgl (tez chłopaka lubię, ale ile mozna? Co ma jakiś przebłysk, to zaraz dół). Nie mówiąc o tym, że mamy Krzysia Mączyńskiego i może pasuje mu dac w końcu szanse oraz sprowadzony Issa Ba, który sobie radzi bardzo dobrze jak na to co widzimy teraz.

Pomny doświadczeń z Niedzielanem, którego uważam bezmyślnie się pozbyliśmy, dajmy Gargule czas na dojście do siebie. Myślę, że już dość pochopnych decyzji transferowych, zarówno w jedną, jak i drugą stronę.
Mam dziwne wrażenie, że Kasperczak zrobi z Ba prawoskrzydłowego, wtedy Garguła - daj Boże, żeby wrócił do formy - grałby środkowego razem z Sobolem. Sobol spokojnie jeszcze ze 2-3 lata pociągnie, z jego płucami jak miechy...

Sancezz 03.04.2010 08:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kluvi (Post 879860)
http://www.transfermarkt.de/de/danny...ler_26854.html

chłop wolny a my nic nie robimy ;/ a Sobol ma już swoje lata...

http://mlspopolsku.com/2010/03/17/da...-z-d-c-united/

Cytat:

Szkoda ze autor nie wspomnial o pozaboiskowych wybrykach I klopotach Daniela. On potrzebuje pomocy, bo juz od nadmiaru kasy w mlodym wieku najzwyczajniej odbila mu szajba.
Michael de Leeuw
http://transfermarkt.de/de/michael-d...er_110906.html

piłkarz, który rok temu miał podobny dorobek w 2. holenderskiej gra teraz w CSKA Moskwa, Keisuke Honda

tomasz_19 03.04.2010 09:32

jestem ciekaw czy 2 liga holenderska jest słabsza od naszej buraczanej "ekstraklasy" bo w tamtym sezonie ten zawodnik http://transfermarkt.de/de//leistung...eler_5021.html strzelał bramkę za bramką, dokładnie 25 trafień... w tym sezonie w Eredivisie strzelił jak do tej pory 8 bramek co i tak jest świetnym wynikiem... w czerwcu kończy mu się kontrakt, ciekawe czy skusił by się ofertą z mistrza polski i okazją gry w lidze mistrzów?

AYALA 03.04.2010 10:16

tu bym w tych Reprezentantów do lat 15 zainwestował, za 3-4 lata kilku z nich napewno sie przebije do seniorskiej piłki i .Tak robi Wenger w Arsenalu od lat.Skoro nie ma wielkich pieniędzy na transfery to trzeba inwestowac w młodzież.http://www.90minut.pl/news/119/news1...-Bialorus.html

pawelwislak 03.04.2010 10:34

Jak dla mnie zakontraktowanie Szeteli było by prawdopodobnie jednym z największych transferów Wisły, ale bądźmy realistami czy zawodnik o takich predyspozycjach chciałby przyjść do naszej buraczanej ligi szczerze wątpię przecież jakby on zobaczył nasze boiska treningowe to by dostał ataku śmiechu i mógłby zejść z wyczerpania

cfa 03.04.2010 11:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 880089)
tu bym w tych Reprezentantów do lat 15 zainwestował, za 3-4 lata kilku z nich napewno sie przebije do seniorskiej piłki i .Tak robi Wenger w Arsenalu od lat.Skoro nie ma wielkich pieniędzy na transfery to trzeba inwestowac w młodzież.http://www.90minut.pl/news/119/news1...-Bialorus.html

Arsenal ma akademie swoją więc tam są większe szanse na to żeby "wyprodukować" piłkarza, a u nas nawet nie ma porządnej bazy treningowej.

massoud 06.04.2010 21:33

nie wiem kto to jest, ale kupujcie tego Messego :)

Sancezz 08.04.2010 16:27

Arsenal ma akademie piłkarską, Barcelona, Bayern, Ajax, PSV i wiele wiele innych klubów ją posiada. W Polsce tego nie ma... nie ma też co biadolić, bo dużo piłkarzy z tych klubów nie przebija się do pierwszych składów swoich druzyn i duzej części z nich kończą się kontrakty i odchodzą za DARMO...

To jest tak jak z chęcią posiadania dziecka. Zrobisz sobie swoje zdrowe i się cieszysz, jestes dumny... ale niektórzy nie moga mieć dziecka z rożnych losowych biologicznych przyczyn.. wtedy wyjściem jest adopcja..
do you know what i mean?

Pan Jotka 08.04.2010 16:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sancezz (Post 882256)
Arsenal ma akademie piłkarską, Barcelona, Bayern, Ajax, PSV i wiele wiele innych klubów ją posiada. W Polsce tego nie ma... nie ma też co biadolić, bo dużo piłkarzy z tych klubów nie przebija się do pierwszych składów swoich druzyn i duzej części z nich kończą się kontrakty i odchodzą za DARMO...

To jest tak jak z chęcią posiadania dziecka. Zrobisz sobie swoje zdrowe i się cieszysz, jestes dumny... ale niektórzy nie moga mieć dziecka z rożnych losowych biologicznych przyczyn.. wtedy wyjściem jest adopcja..
do you know what i mean?

Sancezz.... Jestem na tym forum od kilku lat. Takie frazesy w stylu:wiele klubow pilkarskich posaida akademie albo pilkarze odchodza za darmo sie ludziom przejadly. My sowje, madre postulaty i te sprawy a Wisla do dzisiaj nie ma jednego porzadnego boiska treningowego. Z tego co pamietam to byla akcja w 2003 roku: kto pije Lecha pomaga Wisle. Polegalo to na tym, ze kupowales specjalnie oznakowane butrelki a 5gr od butelki lub puszki szlo na budowe boiska treningowego Wisly. Brakujaca kwote miala doplacic Kompania Piwowarska. I wiesz co gdzie sa pieniadze? Bo ja tez nie wiem. Nie ma boiska, nie ma kasy, mlodzi kopia na klepichu zwanym szumnie-Stadion lekkoatletyczny. Taka rzeczywistosc forumowa zanim rozpedzisz sie z pisaniem tutaj kolejnych zlotych rad.
PS. Wpisujacy sie uzytkownicy INNi niz sancezz niech takze to maja na uwadze!

Acima 08.04.2010 19:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sancezz (Post 882256)

http://www.akademia.legia.com

Pozdrawiam serdecznie

qchar90 08.04.2010 23:38

http://sport.wp.pl/kat,1726,title,Ru...wiadomosc.html

moze tak Rafałem Grzelakiem sie zainteresowac

Pan Jotka 09.04.2010 14:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qchar90 (Post 882414)
http://sport.wp.pl/kat,1726,title,Ru...wiadomosc.html

moze tak Rafałem Grzelakiem sie zainteresowac

Miałeś chamie złoty róg. Mam nadzieję, że sprawa Grzelaka to będzie ostrzeżenie przed kolejnymi piłkarzami, aby się naprawdę zastanowić zanim sie zmieni klub, anie patrzeć tylko na kasę!!! Wiedział , że właściciel to zwykły pojeb to po co się pchał? tAk jak Gancarczyk ze Śląska. Dostał więcej-a teraz nie wiadomo czy za tydzień Józef W. nie każe mu siedzieć w rezerwach jak Polonia nie wygra w najbliższym meczu.

massoud 12.04.2010 11:25

LISTA MŁODYCH I BRAMKOSTRZELNYCH ZAWODNIKÓW Z (NIEKONIECZNIE) SŁABSZYCH LIG

Milos Lacny - Słowacja, MFK Ružomberok, 22 lata, 184 cm, napastnik, 12 goli w słowackiej ekstraklasie

Fernando Uribe Himcapie - Kolumbia, Once Caldas, 22 lata, 181 cm, napastnik, 7 goli w kolumbijskiej ekstraklasie (system wiosna - jesień)

Javier Hernández Balcazar - Meksyk, Deportivo Guadalajara, 21 lat, 173 cm, napastnik , 10 goli w meksykańskiej ekstraklasie, na dzisiaj król strzelców

Pablo Daniel Zeballos Ocampos - Paragwaj, Cerro Porteño, 24 lata, 178 cm, napastnik, 8 goli w paragwajskiej ekstraklasie w 2010, na dzisiaj król strzelców

Diego Tardelli Martins - Brazylia, Flamengo RJ, 25 lat, 179 cm, napastnik, 19 goli w brazylijskiej ekstraklasie, król strzelców w 2009

Henrikh Mkhitaryan - Armenia, Metalurg Donetsk (Ukraina), 21 lat, napastnik, 9 goli ukraińskiej ekstraklasie, strzelec nr. 4 w obecnym sezonie

Andriy Yarmolenko - Ukraina, Dinamo Kijów, 20 lat, 187 cm, napastnik, 7 goli w ukraińskiej ekstraklasie

Alexander Gerndt - Szwecja, Gefle IF, 24 lata, napastnik, 5 goli w szwedzkiej ekstraklasie, jak narazie król strzelców

Vladimir Sergeevich Dyadyun - Rosja, Spartak Nalchik, 21 lat, 180 cm, napastnik, 4 gole, strzelec nr 2 w rosyjskiej ekstraklasie

Marius Silviu Alexe - Rumunia, Dinamo Bukareszt, 20 lat, pomocnik, 6 goli w rumuńskiej ekstraklasie

Liviu Adrian Ganea - Rumunia, Astra Ploiesti, 176 cm, 22 lata, napastnik, 11 goli w rumuńskiej ekstraklasie, jak narazie wice-król strzelców

JEST SPORO WISIENIEK DO WYBORU - HENIU, ZDZISIU, DZIAŁACZE, PRZYJRZYJCIE SIĘ I NIECH WRESZCIE DO WAS DOTRZE, ŻE W WIŚLE NIE MA NAPASTNIKA.

brylant17 13.04.2010 18:53

To może być transferowy hit - Wisła i Legia walczą o wybitnego reprezentanta Polski

Cytat:

To może być największy transferowy hit następnego sezonu. Legia Warszawa i Wisła Kraków przymierzają się do pozyskania Michała Żewłakowa. Według greckiego dziennika "Goal News" oba polskie kluby złożyły już obrońcy Olympiakosu Pireus ofertę przejścia.

Żewłakow do Polski miałby wrócić za darmo, bo po sezonie kończy mu się kontrakt. Olympiakos jeszcze nie zdecydował czy chciałby skorzystać z przysługującego mu prawa automatycznego przedłużenia umowy.

Greckie media od początku sezonu spekulują, że kapitan reprezentacji Polski wróci niedługo do ojczyzny. Początkowo jako miejsce powrotu wskazywano Polonię Warszawa, ale wobec ostatnich kłopotów klubu z Konwiktorskiej, ten kierunek przestał być realny.Michał Żewłakow w reprezentacji Polski rozegrał 94 mecze i jest członkiem "Klubu Wybitnego Reprezentanta".

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

i się zaczeło

sessegnon 13.04.2010 19:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez massoud (Post 883474)
Javier Hernández Balcazar - Meksyk, Deportivo Guadalajara, 21 lat, 173 cm, napastnik , 10 goli w meksykańskiej ekstraklasie, na dzisiaj król strzelców

Diego Tardelli Martins - Brazylia, Flamengo RJ, 25 lat, 179 cm, napastnik, 19 goli w brazylijskiej ekstraklasie, król strzelców w 2009

Andriy Yarmolenko - Ukraina, Dinamo Kijów, 20 lat, 187 cm, napastnik, 7 goli w ukraińskiej ekstraklasie

Z tymi trzema zawodnikami to chyba jakies kpiny...Juz nie wspominajac Hernandeza, ktory przeszedl do Manchesteru Utd, bo to parodia.

tomasz_19 13.04.2010 21:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez massoud (Post 883474)
LISTA MŁODYCH I BRAMKOSTRZELNYCH ZAWODNIKÓW Z (NIEKONIECZNIE) SŁABSZYCH LIG

Milos Lacny - Słowacja, MFK Ružomberok, 22 lata, 184 cm, napastnik, 12 goli w słowackiej ekstraklasie

Fernando Uribe Himcapie - Kolumbia, Once Caldas, 22 lata, 181 cm, napastnik, 7 goli w kolumbijskiej ekstraklasie (system wiosna - jesień)

Pablo Daniel Zeballos Ocampos - Paragwaj, Cerro Porteño, 24 lata, 178 cm, napastnik, 8 goli w paragwajskiej ekstraklasie w 2010, na dzisiaj król strzelców

Henrikh Mkhitaryan - Armenia, Metalurg Donetsk (Ukraina), 21 lat, napastnik, 9 goli ukraińskiej ekstraklasie, strzelec nr. 4 w obecnym sezonie

Alexander Gerndt - Szwecja, Gefle IF, 24 lata, napastnik, 5 goli w szwedzkiej ekstraklasie, jak narazie król strzelców

Vladimir Sergeevich Dyadyun - Rosja, Spartak Nalchik, 21 lat, 180 cm, napastnik, 4 gole, strzelec nr 2 w rosyjskiej ekstraklasie

Marius Silviu Alexe - Rumunia, Dinamo Bukareszt, 20 lat, pomocnik, 6 goli w rumuńskiej ekstraklasie

Liviu Adrian Ganea - Rumunia, Astra Ploiesti, 176 cm, 22 lata, napastnik, 11 goli w rumuńskiej ekstraklasie, jak narazie wice-król strzelców

JEST SPORO WISIENIEK DO WYBORU - HENIU, ZDZISIU, DZIAŁACZE, PRZYJRZYJCIE SIĘ I NIECH WRESZCIE DO WAS DOTRZE, ŻE W WIŚLE NIE MA NAPASTNIKA.

Twoja radosna twórczość, czyli coś w stylu kopiuj i wklej bez zastanowienia mnie przeraża.... większość z tych zawodników których wymieniłeś leje na Wisłę zimnym moczem... a już podanie króla strzelców ligi brazylijskiej to jakaś kpina... weź się ogarnij.

Sancezz 16.04.2010 12:51

Wisła powinna postarać się o Tomasa Micole z Banika Ostrava, jakiegoś bramkarza, któremu również kończy się kontrakt np. Carlos z Rio Ave. I mając nadzieję, że Garguła, Paweł Brożek i Boguski dojdą do optymalnej formy, to taki skład powinien wystarczyć na osiągnięcie jakiegoś sukcesu. Oczywiście pozyskując pewną liczbę zawodników, trzeba się też z taką liczbą pożegnać...
Oczywiście pozyskanie Artura Sobiecha, było by świetnym ruchem, ale na to nie liczę

tofik 16.04.2010 12:59

A ja uważam, że powinniśmy ponownie się postarać o Urugwajczyka Stuaniego, który miał przyjść w pakiecie z Alvarezem. Pewnie nie jest zainteresowany grą w 2 lidze włoskiej. Dodatkowo dobre słowo od samego Alvareza mogłoby zdzialać dużo. Obecnie jest najlepszym strzelcem Segunda Division z 15 golami.

Marcin_fan 16.04.2010 14:07

A ja Wam powiem że chce żeby do Wisły w lecie przyszło 2, 3 zawodników którzy będą w stanie niemal od razu wejść do pierwszej 11 ;] i jeszcze najlepiej żeby to byli Polacy... Edit: a ten Stuani to faktycznie niezły pomysł...

Tasio1906 16.04.2010 14:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 885417)
A ja uważam, że powinniśmy ponownie się postarać o Urugwajczyka Stuaniego, który miał przyjść w pakiecie z Alvarezem. Pewnie nie jest zainteresowany grą w 2 lidze włoskiej. Dodatkowo dobre słowo od samego Alvareza mogłoby zdzialać dużo. Obecnie jest najlepszym strzelcem Segunda Division z 15 golami.

Ciekawy pomysł z tym Stuanim, tylko są 2 "ale", czy zawodnik chciałby grać w Wiśle i czy Wisłe stać na jego zakup...

HEDu 16.04.2010 19:33

bardzo ciekawa propozycja:) napastnik:) lub prawy pomocnik. tego potrzebujemy. wiem, że to niemożliwe sciagnac króla strzelców 2 holenderskiej, no ale nie takie gwiazdy mozna wyciagnac z tej ligi (Tschibamba).

JrQ- 16.04.2010 20:35

Stuani to teraz jest poza naszym zasięgiem, trzeba było go razem z Alvarezem sprowadzić, teraz to już za późno ;)

tofik 16.04.2010 20:57

Dlaczego za późno ? :) Równie dobrze on przejdzie gdzieś na zasadzie wolnego transferu. Na pewno z ciekawością sprawdzę, jak się losy tego gracza potoczą po tym sezonie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 885493)

bardzo ciekawa propozycja:) napastnik:) lub prawy pomocnik. tego potrzebujemy. wiem, że to niemożliwe sciagnac króla strzelców 2 holenderskiej, no ale nie takie gwiazdy mozna wyciagnac z tej ligi (Tschibamba).

Myślę, że są w zasięgu Wisły jak najbardziej. Kilka(naście?) stron wczesniej podawałem również gracza z tej ligi. Plet z 20 golami w tym momencie 4 na liście strzelców. To już drugi jego sezon w tym na prawdę prowincjonalnym słabym klubiku - SC Telstar, gdzie jest najlepszym strzelcem. Bardzo młody zawodnik o ciekawej charakterystyce, takiego typowego sępa nie mamy no i 1.93 wzrostu również pozwala mu walczyć w powietrzu z każdym obrońcą.
http://transfermarkt.de/en/glynor-pl...ler_80073.html
Jak to śpiewają w Polsacie, wystarczy chcieć :) Bo u nas może by kasa się znalazła, ale zarządzają takie betony(odnoszę się do całej ligi), że głowa boli. Dupska im się nie chce ruszyć i poszukać kogokolwiek.

tomasz_19 17.04.2010 08:31

ściągnięcie tej dwójki (Plet, de Leeuw) staje się powoli mało realne, a to dlatego, że z roku na rok potwierdzają swoje nieprzeciętne umiejętności i skauci z różnych lig w tym holenderskiej ekstraklasy śledzą z uwagą ich poczynania i zapewne zaproponują im dobre kontrakty w lecie, które bądźmy szczerzy my nie mamy szans im zaproponować, trzeba było się wcześniej zastanowić nad ich ściągnięciem, a nie teraz jak są gwiazdami 2 ligi holenderskiej, która jak już wcześniej napisałem jest nieustannie penetrowana przez mocniejsze kluby niż Wisła.

Sancezz 17.04.2010 16:04

A ja uważam, że jak się złoży konkretną ofertę de Leeuw'owi, Plet'owi czy Micoli i Proschwitz'owi (moim zdaniem 4 najlepszych zagranicznych kandydatów do gry w Wiśle), to jest szansa na zakontraktowanie, ale to trzeba już teraz dać im do zrozumienia, że są potrzebni w tym klubie.

Maciuś 17.04.2010 20:22

Za co ich sprowadzisz skoro nie ma nawet 200 tys. euro na bramkarza i napastnika.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:45.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl