Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

KoPer 13.12.2010 18:12

Ja osobiście Kuźbe w ostatnim czasie widziałem jak się kręcił po klubie ale nie przychodziło mi do głowy, że to w roli scouta ...

amauri1990 13.12.2010 18:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak68 (Post 1024778)
Widać że tym Kuźbą zaskoczeni są wszyscy. Tak samo jak tym że z teamu zniknął Józek Csaplar i Branco. Ciekaw jestem czy skład teamu jest aż tak wielką tajemnicą że nie można by go podać np: na stronie oficjalnej?

Branco... Czy może Junco? ;)

wislak68 13.12.2010 18:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez amauri1990 (Post 1024795)
Branco... Czy może Junco? ;)

Wydawało mi się że Branco mu było ale nie będę się upierał. Najważniejsze że wiemy o kogo chodzi :>.

lucas1906 13.12.2010 19:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1024791)
PS. Osoba Kużby mnie zaintersowała ostatnio przy okazji projekcji filmu z discovery historia , bądz co bądz nie był naszym wybitnym zawodnikiem , a zaszczycił swoją osobą to spotkanie . Można domniemywać że juz od tego czasu pracuje w siatce skoutów .

Mnie też dało to do myślenia jak zobaczyłem go na projekcji filmu ;)

Uran235 13.12.2010 19:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1024791)
bardziej liznął w Szwajcarii niż Francji

W Szwajcarii więcej grał, więcej skorzystał jako piłkarz, ale wiedzy o futbolu na pewno więcej zebrał we Francji, która słynie z wyłapywania talentów i ich kształcenia, Kuźba musiał tam to i owo zobaczyć na własne oczy i nie jednej rzeczy doświadczyć, w końcu sam tam trafił jako młody talent "z nikąd".

Żmijka 13.12.2010 19:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lucas1906 (Post 1024813)
Mnie też dało to do myślenia jak zobaczyłem go na projekcji filmu ;)

Ale tu akurat nic dziwnego, on cały czas mieszka w Krakowie, syn trenuje w Wiśle ... osiadł w Krakowie na stałe.

WiślakMyślenice 13.12.2010 20:03

Bramka z Lazio w Krakowie i to uczucie, że 1/4 nasza... ehh ;(

laxa 14.12.2010 12:54

Dzisiaj Kuba kończy 25 lat

http://www.90minut.pl/kariera.php?id=6381

Marszałek 14.12.2010 13:14

Im więcej scautów tym lepiej,bo oznacza to więcej oczu i uszów, które patrzą słuchają i oceniają. Oznacza to także więcej osób jeżdżących po różnych wiochach,zadupiach. Do oceny końcowej tego co scauci zbiorą są chyba inne osoby. 11 osób to żaden szał. I tak w tym względzie jesteśmy sto lat za Murzynami więc cieszy,że w ogóle coś jest w kierunku scautingu robione. Pozostaje mieć nadzieje,że z każdym rokiem nasz scauting będzie się rozrastał,udoskonalał a za kilka lat powinny być już tego jakieś śladowe efekty. Bo jak to ma być działanie doraźne, tu i teraz to szkoda czasu.

FraMat 14.12.2010 14:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 1024825)
Ale tu akurat nic dziwnego, on cały czas mieszka w Krakowie, syn trenuje w Wiśle ... osiadł w Krakowie na stałe.

syn Kevin?
Jakoś tak ze świętami mi sie skojarzyło
:rotfl:

z tej strony http://www.weszlo.com/news/4584 O tym, że Matuszczyk dał synu na imię Lennox Lewis

Cytat:

Marcin Kuźba nazwał swojego syna Kevin. Kevin Kuźba. :) A Grzegorz Kmiecik nazwał syna Maddox (jak adoptowany dzieciak Angeliny Jolie). Maddox Kmiecik.

WiślakMyślenice 14.12.2010 15:51

Cytat:

Maddox
Kuwa, naprawdę chyba dziecka nie kocha. Nazwał go jak jakiś nawóz...

felipe 15.12.2010 20:58

Kuba Błaszczykowski w wyjściowej jedenastce Borussi w Sevilii.
Mecz o awans, warto patrzeć :)

Blaszczu16 16.12.2010 10:56

Kontynuując wątek głupich imion to jest szansa, że w Reprezentacji Polski zagra Messi... Smolarek Messi, bo tak nazwał swojego syna Ebi...

tomasz_19 16.12.2010 10:59

jak zagrał wczoraj Błaszczu? nie miałem okazji oglądać... czy miał udział przy którejś z 2 bramek? odp.

akakiusz 16.12.2010 11:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1025647)
Kontynuując wątek głupich imion to jest szansa, że w Reprezentacji Polski zagra Messi... Smolarek Messi, bo tak nazwał swojego syna Ebi...

Nie nazwał....

TeeS 16.12.2010 11:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1025647)

A na Placu Czerwonym to te rowery kradną, a nie rozdają. Poza tym wszystko się zgadza.
Syn Smolarka ma na imię Mees (imię holenderskie), a nie Messi.

pozdrawiam

Fuks 16.12.2010 11:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1024992)
Im więcej scautów tym lepiej,bo oznacza to więcej oczu i uszów, które patrzą słuchają i oceniają. Oznacza to także więcej osób jeżdżących po różnych wiochach,zadupiach. Do oceny końcowej tego co scauci zbiorą są chyba inne osoby. 11 osób to żaden szał. I tak w tym względzie jesteśmy sto lat za Murzynami więc cieszy,że w ogóle coś jest w kierunku scautingu robione. Pozostaje mieć nadzieje,że z każdym rokiem nasz scauting będzie się rozrastał,udoskonalał a za kilka lat powinny być już tego jakieś śladowe efekty. Bo jak to ma być działanie doraźne, tu i teraz to szkoda czasu.

Był ostatnio taki wykład dla trenerów przeprowadzony z Holendrami, Małopolski Zw. Piłki Nożnej organizował, przyjechał gość od szkolenia młodzieży z Ajaxu, był Maaskant. I ten typ z Ajaxu opowiadał jak to u nich wygląda. Że w obrębie 50 km dookoła Amsterdamu jest kilkuset (tak, KILKUSET na 50 km dookoła miasta) skautow 'przetrzepujących" teren, sprawdzają dosłownie każdego, w kazdej szkole, na kazdym boisku, jak ktos tylko chce grać w piłke to oni o nim wiedzą. Jak mają po 7 czy tam 10 lat te dzieci to jest taka wstępna selekcja, wybierają 30 i ich prowadzą. Rocznie przynajmniej 2 wchodzi do składu pierwszej druzyny.

Jak była rozmowa o tym jaki budżet na to jest, to oni tam mają 5 mln euro w samym Ajaxie tylko na wyszukiwanie młodych talentów. Jak mu tłumaczyli, że cały związek (tu nie wiem czy PZPN czy MZPN) przeznacza u nas na to 50 tys zł, to nie był w stanie zrozumiec o czym sie do niego mówi, i dopytywał czy napewno wiemy co on miał na myśli .Przeliczyli mu to na euro i tłumaczyli że u nas na wszystkie kluby jest taka kwota. Bardzo długo mu to zajeło zeby to przyjąc do wiadomości.

Była tez mowa ze wszelkie formy treningu w Polsce są zacofane, to że do druzyn polskich nie wchodzą wychowankowie ma wpływ na chęć grania w piłke, ze coraz mniej tych chętnych.

Fajne spotkanie ogólnie.

Wojtas 16.12.2010 23:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fuks (Post 1025659)
Jak była rozmowa o tym jaki budżet na to jest, to oni tam mają 5 mln euro w samym Ajaxie tylko na wyszukiwanie młodych talentów. Jak mu tłumaczyli, że cały związek (tu nie wiem czy PZPN czy MZPN) przeznacza u nas na to 50 tys zł, to nie był w stanie zrozumiec o czym sie do niego mówi, i dopytywał czy napewno wiemy co on miał na myśli .Przeliczyli mu to na euro i tłumaczyli że u nas na wszystkie kluby jest taka kwota. Bardzo długo mu to zajeło zeby to przyjąc do wiadomości.

e.

5 mln Euro tam tylko Ajax,a u nas 10 tys Euro

tak w sumie na trzezwo popatrzec na tą dysproporcje i naklady w obu panstwach to ja tez bym sie zaczal zastanawiac jak to wogole mozliwe ze u nas ta mlodziez jescze w tą piłke kopie.

xanti1906 18.12.2010 10:56

Wczoraj Adam Kokoszka zamawiał u rodziców w cukierni ciasta na swoje wesele :)

K4millo 18.12.2010 11:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez xanti1906 (Post 1026187)
Wczoraj Adam Kokoszka zamawiał u rodziców w cukierni ciasta na swoje wesele :)

mam nadzieję, że przygotujecie mu same zakalce!

thebo4 18.12.2010 12:47

A tak w ogóle to co się podziało z Kokoszką? gra czy na ławie gdzieś siedzi?

polska.mysl.szkoleniowa 18.12.2010 14:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez K4millo (Post 1026203)
mam nadzieję, że przygotujecie mu same zakalce!

Ja trochę nie rozumiem tej nienawiści do Adasia, niechęć jeszcze bym zrozumiał, ale nienawiść? We współczesnym futbolu liczą się atmosfera w szatni, stan konta i możliwości promocji. Aha, jeszcze Bóg dla Arboledy. A przywiązanie do barw, honor, stara szkoła? Ktoś jeszcze o tym pamięta? Nie chcę uprawiać relatywizmu, ale dziwne, że z kilku graczy robicie tzw. "judaszy", a wielu, którzy do sprawy podchodzili zupełnie tak samo, tylko odchodzili w innych okolicznościach było wdg. Was w porządku.

Ale kontynuując dowcip - proponuję dwuwarstwowy tort próżniowy, w sensie: goście zjadają pierwszą pokrywę ciasta i ich oczom ukazuje się wielki lukrowany napis: KOKOS TY ***** he he he

mic 18.12.2010 14:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez polska.mysl.szkoleniowa (Post 1026242)
Ja trochę nie rozumiem tej nienawiści do Adasia, niechęć jeszcze bym zrozumiał, ale nienawiść? We współczesnym futbolu liczą się atmosfera w szatni, stan konta i możliwości promocji. Aha, jeszcze Bóg dla Arboledy. A przywiązanie do barw, honor, stara szkoła? Ktoś jeszcze o tym pamięta? Nie chcę uprawiać relatywizmu, ale dziwne, że z kilku graczy robicie tzw. "judaszy", a wielu, którzy do sprawy podchodzili zupełnie tak samo, tylko odchodzili w innych okolicznościach było wdg. Was w porządku.

Ale kontynuując dowcip - proponuję dwuwarstwowy tort próżniowy, w sensie: goście zjadają pierwszą pokrywę ciasta i ich oczom ukazuje się wielki lukrowany napis: KOKOS TY ***** he he he

Mowienie ze chce sie odejsc, wiecej zarobic to jedno - i taki jest zawsze los pilkarza, kazdy bedzie chciec odejsc, grac za granica za lepsze pieniadze. Ale robienie z siebie wielkiej gwiazdy, plakanie do gazet jaka to Wisla jest be, bo on wielka gwiazda, bijacy kazdego obronce umiejetnosciami - a musi siedziec na lawie - to drugie. Byle jak najdalej od Wisly

Poza tym gdzie tutaj nienawisc ?

PS. Adasia :lol:

K4millo 18.12.2010 14:55

@polska.mysl.szkoleniowa gdzie ty nienawiść widzisz to ja nie wiem...

Żmijka 18.12.2010 15:33

Ale to w sumie w pore zamawia te ciasta, ślub w Święta :lol:

picasso 18.12.2010 17:15

no chłopaki,trzeba mu rogi doprawić....wyruchał to co jest dla nas najważniejsze,można wyruchać teraz najważniejsze dla niego

7 kotów 18.12.2010 17:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez picasso (Post 1026294)
no chłopaki,trzeba mu rogi doprawić....wyruchał to co jest dla nas najważniejsze,można wyruchać teraz najważniejsze dla niego

Jak mu chcesz wyruchac konto bankowe ?

tomasz_19 18.12.2010 17:57

Kuba dziś dał dobrą zmianę w meczu z Eintrachtem, tylko szkoda, że Barrios nie wykorzystał jego podania w ostatnich minutach meczu...

HEDu 18.12.2010 18:14

a Kosa juz gra w Apollonie, dla tych pismakow ktorzy gadali ze jest na wylocie z klubu... aktualnie wygrywaja 2-1 z Larnaką

ŁukaszTS 18.12.2010 20:30

A co powiecie o Grzegorzu Kaliciaku grał u nas kilka lat a teraz siedzi u mnie w domu, jakie macie opinie na jego temat?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:03.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl