![]() |
W czołowych klubach ekstraklapy jak ktoś zarabia 10 - 20 k zł miesięcznie, to jest uważany za wolontariusza, który gra za pół darmo :))
|
na ten moment to jedyne co nam zostaje cieszyć się, że z Wisłą są łączeni wogule tacy piłkarze jak Stilic czy ten Macedoczyk a nie sami 4ligowcy i ogórki z youtube
|
A ta bałkanska przybłęda odcierpiała wogóle karę nałożoną przez PZPN?
|
Cytat:
|
Stilic ? jesli Wilka sprzedadzą to być może sprowadzą Semira, który nie miał miejsca w Karpatach (13 druzyna w lidze Ukraińskiej)
Do Lecha raczej Bośniak nie pójdzie bo mają Hammalainena,Linettyego czy Drygasa na tej pozycji |
"Rzecznik prasowy Białej Gwiazdy Adrian Ochalik nie potwierdził jednak zainteresowania Semirem Stiliciem pod Wawelem. - Nic mi nie wiadomo, by piłkarz ten miał do nas trafić. Nie mam też żadnych informacji o rzekomych testach, jakie mielibyśmy przeprowadzić z jego udziałem - oznajmił w rozmowie z portalem SportoweFakty.pl."
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...w-wisle-krakow |
Kurcze a kumpel Smudy w końcu na jaką pozycje został ściągnięty ? Ponoć to ofensywny pomocnik który grał jako defensywny w Magdeburgu. Generalnie jak Stilić miałby przyjść to wypadało by poszukać klubu dla Łukasza.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
No to sie wyjasnilo ze Stilicem i przy okazji ze Stjepanovicem. Wisla chciala Macedonczyka na testy, a on przyjechal tu podpisac kontrakt (czyli mozna powiedziec, ze typowe nieporozumienie za kadencji Jacka Bednarza) stad jego nieobecnosc w sparingach. Plotka ze Stilicem to zapewne starszak na Stjepanovica.
|
^^Sek w tym, że kwoty podane przy Sikorskim czyli 50tys euro rocznie jak na piłkarza w Ekstraklasie to są bardzo małe zarobki.
|
Skąd wzięliście kwotę 20.000 zł? Ja "gdzieś" słyszałem, że zarabiał ok. 5.000 ZŁOTYCH miesięcznie. Biorąc pod uwagę, że np. Kosa grał za 2 tysiące, nietrudno mi jest uwierzyć, że Sikor zarabiał 5 tysów.
|
|
I ktoś mi powie że w polsce nie ma utalentowanych młodych zawodników.. a wystarczy tylko poszukać..
http://sport.wp.pl/kat,32272,title,N...wiadomosc.html |
Cytat:
|
^^ Statystyki to nie wszystko. ;)
|
Widział ktos już ten artykuł ze Smudą w którym twierdzi że Cupiał obiecał mu 7 transferów gdzie na początku sam mówił że obiecał mu tylko 3- 4....
|
Bo to promcja jest: 3 piłkarzy i 4 studentów na doczepkę za darmoszkę.
|
Cytat:
|
Cytat:
Według danych gazetowych typu fakt/ps to wyglądałoby to mniej więcej tak: Genkov - 350 tys Iliev - 350 tys Sobolewski -tu nie wiadomo Pareiko - 200 tys Jaliens - 400 tys Sikorski - 100-200 tys Tu masz linki do dwóch artykułów, w których są przedstawiane zarobki m.in w Wiśle: wis.la/sqxts wis.la/vk9sc Żebyś się nie przemęczył to zacytuje to co najistotniejsze: Gazeta zestawiła jedenastu najbardziej przepłacanych piłkarzy ekstraklasy. Do składu trafiło czterech zawodników Śląska Wrocław, jeden Zagłębia Lubin i aż sześciu wiślaków: Łukasz Garguła (110 tys.), Radosław Sobolewski, Siergiej Pareiko (obaj 83 tys.), Kew Jaliens, Arkadiusz Głowacki (obaj 100 tys.) i Osman Chavez (60 tys.). W nawiasach przedstawione pensje MIESIĘCZNE. Artykuł z 4 grudnia 2012 r. Co się tyczy Sikorskiego: W czym Sikorski się wyróżnia wśród ligowców? Mimo faktu występowania (bo przecież nie grania) na pozycji środkowego napastnika, nie strzelił on gola od 35 SPOTKAŃ ,a konkretnie od 10 maja 2011 roku. Zarobki? W Bayernie 5-6 tysięcy euro, w Polonii 40-50 tysięcy złotych, w Wiśle 20 tysięcy złotych, wszystko oczywiście miesięcznie(nie znalazłem danych co do zarobków w Górniku). Poza tym oczywiście premie, wyjściówki, dodatki…całkiem nieźle, prawda? To teraz pomnóż sobie 20 tys * ok. 4,5 i wychodzi 90 tys + premie i dodatki. I co wychodzi między 100-200 tys euro???? Nie ma także pewności że Kosa dostawał tylko 1,5 tys bo są to tylko jego słowa. Nikt z klubu ani tego nie potwierdził ani nie zaprzeczył, ale skoro ponoć Burliga dostaje 12 tys to nie chce mi się w to wierzyć. Oczywiście są to tylko przypuszczenia, bo NIKT ani z dziennikarzy, ani z nas nie może wiedzieć ile kto zarabia, bo nikt nie ma dostępu do ich kontraktów. Więc jak widzisz nie wziąłem sobie tych kwot ,,z dupy'' tylko z dostępnych arktykułów, o których napisałem na początku ale niestety nie raczyłeś przeczytać mojego postu ze zrozumieniem przed robieniem wycieczek personalnych w moim kierunku. |
Cytat:
|
[QUOTE=kolarz90;1320727]
To teraz pomnóż sobie 20 tys * ok. 4,5 i wychodzi 90 tys + premie i dodatki. I co wychodzi między 100-200 tys euro???? To raczej trzeba podzielic na dzisiiaj - 20 tys zl = 4600 E - czyli rok 55 000 Euro |
Was z tym pajacem totalnie popier*oliło? Już mamy gwiazdeczkę na ofensywnym pomocniku (wiadomo o kim mowa), a chcecie kolejną? Za te wypowiedzi w mediach, za debilizm podczas fetowania vice-mistrza?
Z resztą po co się produkuję, i tak do nas nie przyjdzie. Za frytki i piwo nie zagra. Gdzieś tam zawsze istnieje jasna strona mocy. |
Mnie irytuje, ze w tej lidze próg wejścia do gry o puchary i mistrzostwo jest tak niski, a mimo to Wisła nic nie robi aby sie w ta walkę ponownie włączyć. Nie wiem czy im sie wydaje, ze tu potrzeba bóg wie jakich wzmocnień żeby coś osiągnąć, dać radość kibicom i zapełnić ten stadion i odpuszczają walkowerem. A prawda jest taka, ze wystarczyłoby kilka solidnych wzmocnien, spokojna praca Smudy i spokojnie można bić sie o pudło. Ta liga jest tak slabiutka, ze każdy moze wygrać z każdym i naprawdę niewiele potrzeba aby zwiększać swoją sile i szanse na określone miejsce w tabeli.
|
Czas ucieka, a wzmocnień brak. W klubie chyba głęboko wierzę, że nowi zawodnicy po dwóch gierkach treningowych wkomponują się w "taktykę" Franciszka Smudy.
|
To już się nie nazywają "testy" tylko "zaproszenia" hahahahhahaha http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ila_jose_romo/
|
ten Wenezuelczyk to potwierdzenie słów Bednarza, że w klubie będzie 3/4 BARDZO DOBRYCH POLAKÓW do 1/4 OBCOKRAJOWCÓW.
Bednarz albo kłamie, albo nie ma na nic wpływu i nie wie co się dzieje. |
Cytat:
Koncepcja Bednarza wypełnienia składu "młodymi Polakami" poszła się .... w momencie zatrudnienia naszego znakomitego i jedynego treneiro. Tym bardziej, że mister C. nie zamierza nas kredytować, co w kontekście kary umownej z PFRON w wysokości 110 baniek jest jak najbardziej zrozumiałe i logiczne. Chyba :) Dodałbym jeszcze że koncepcja Jacka B. poszła się paść także z powodów Zdzichowych, który dorobić musi, a kontakty wśród menagerów jutuba i studentów na wakacjach w Londynie ma poootężne. Stąd Maki, Wacławczyki czy inne Wszołki oglądać można będzie tylko w tielewidieniju cbdu |
Z tego Wenezuelczyka nic nie będzie widzieliście ten filmik z nim:) są na nim głw. piłki do najbliższego i początki akcji, które zapoczątkowuje podaniem do najbliższego np. na skrzydło, po czym następuje 10 podań i bramka i to jest jego udział w akcjach bramkowych:D
|
Ten Wenezuelczyk ma dopiero 19 lat i grał w lidze o zupełnie innej charakterystyce, niż nasza. Może by coś było, gdyby Wisła była klubem, gdzie się PLANUJE... a jak ma być zawodnikiem na już, to szczerze wątpię... Tutaj parę słów o tym graczu: http://krotkapilka.pl/artykul,testy_z_atestem_3,806
Jest też trochę o tym, kogo testuje Zawisza. Generalnie słabiutko w tym sezonie w Ekstraklasie z transferami - wszyscy łapią grajków bez kontraktu, nawet Legia drożej sprzedała niż kupi. Bida. |
Cytat:
Bednarz powiedział, że chcą spowodować aby proporcje (bardzo dobrych) Polaków w składzie były 3/4 do 1/4 obcokrajowców. Nie jest powiedziane, że ten proces będzie do końca wcielony w życie -tzn czy w Wiśle zobaczymy bardzo dobrych Polaków :) Jednak popatrzymy na aktualną kadrę Wisły: Bramkarze: Miśkiewicz, Bieszczad, Kocoń Obrońcy: Głowacki, Burliga, Czekaj, Uryga, Nalepa, Stolarski, Bunoza, Jovanović, Chavez. Pomocnicy: Garguła, Małecki, Wilk, Buras, Szewczyk, Chrapek, Sarki, Burdenski, Eduardo(?) Napastnicy: Boguski, Ceni(?) Nie liczę Lecha, Kościelniaka, Żemło, Downara-Zapolskiego. Bo oni raczej do kadry się nie załapią. 23 zawodników: 16 Polaków 7 zagranicznych W przybliżeniu proporcja są 70% do 30%. Pomijam fakt, że to raczej nie są ''bardzo dobrzy'' Polacy :) |
Należy pamiętać że trzeba się pozbyć graczy którzy nic nie wnoszą wręcz osłabiają Wisłę a więc:
Bramkarze: Bieszczad, Kocoń Obrońcy: Czekaj, Bunoza, Jovanovic Pomocnicy: Garguła, Wilk, Buras, Szewczyk, Burdenski Napastnicy: Boguski Czyli kolejnych 11 zawodników do wymiany....:-) |
kto to jest Burdecki i jeśli masz na myśli Burdenskiego dlaczego sądzisz że on nic nie wnosi widziałeś go ?
|
sorry ale zawodnik z 4 ligi niemieckiej powinien co najwyżej podać piłki w Wiśle Kraków a nie grać w pierwszej drużynie... no chyba że my szykujemy drużynę na 1 czy 2 ligę to co innego...a tak na marginesie - najpierw testowaliśmy i przestaliśmy bo kompromitacja, teraz zapraszamy na nie wiadomo co, ciekawe co będzie później jak się znów okaże że te zaproszenia to jedna wielka kompromitacja już i tak słabiutkiej i mizernej Wisły.
|
Bunoza jest tak ruchliwy jak moja babcia, popełnia koszmarne błędy przez które traciliśmy błędy. ten niemiec to do podawania piłek a nie do gry.
|
No Błaszczykowksi chlopak z 4 ligi podawał u nas piłki i do dziś podaje w Borussi tak ?
|
Cytat:
Wilk troche obnizyl loty, ale jak wiekszosc za Kulawika czy Probierza... Ale zostawia wiele serca na boisku i duzo czarnej roboty odwala.. |
Ile miał Kuba lat jak do nas przyszedł 19 -20 a ile ten ma - 25, jeśli sie nie mylę, także z tym porównaniem idealnie trafileś...
|
Cytat:
Burdenski to ile 2-3 mecze w pelnym wymiarze zagral? To juz by Brozia z Garbarni wzieli ktory byl krolem strzelcow 2 ligi zachodniej w tamtym sezonie... |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:42. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl