![]() |
Ogarnijcie sie ludzie , wy wierzycie w to co TM piszę ? jeśli tak to gratulacje , co do Garguły , to ile on musi przepracować okresów przygotowawczych żeby dojść do formy ? w zimie przepracował , i każdy widział jak grał.
|
Gargułe powinni sprzedać wraz z Jirsakiem i kupic pomocnika z prawdziwego zdarzenia ,do gry obok Meliksona
|
A ja radzę się ogarnąć i nie wydawa jakichś pochopnych wniosków, jestem pewien że jeżeli Trener zdecyduje że Garguła do niczego się już nie nadaje oddamy go tam gdzie go będą chcieli (Śląsk np.) A jeżeli Maskant uzna że jest wartościowy to na pewno nie zrobi tego z dobroci serca, tylko dlatego że rzeczywiście prezentuje dobry poziom.
Osobiście uważam ze to już koniec Garguły w Wiśle, ale nie ze względu na poziom sportowy tylko wysoki kontrakt i kontuzje. |
Garguła na 9 bramek w ostatnim sparingu miał chyba z 6 asyst ;)
|
Cytat:
|
Akurat ten sparing nic nie mówi. Widać na skrócie, że przeciwnicy żadnego poziomu nie reprezentowali, bramkarz wypuszczał proste piłki, a jak jakąkolwiek złapał to rozlegały się brawa.
Dajmy jeszcze czas Łukaszowi, może naprawdę przepracowany w pełni okres przygotowawczy mu pomoże. Bądź co bądź, zawodnik kontuzjogenny. |
No forum Jagiellonii ktoś rzucił info że mają jednego gracza wypożyczyć od nas. Mówi się że to prawdopodobnie będzie Boguski.
|
Boguś by się przydał, choćby do samej rywalizacji w składzie.
Ciekawe ile prawdy w tym transferze Jaovanovicia. Gościu tez podobno zawieszony za śpiewanie obraźliwych piosenek i teraz niewiedzą czy zawieszenie obowiązuje też za granicą. ; ) |
Cytat:
Biała kuli wrózki, zdolności jasnowidzcze, czy może polaczkowe peirdolenie o Szopenie? |
Cytat:
Przeciez to była A-klasa! Nawet ja tam parę asyst i jedną bramkę strzeliłem... :D |
Nie chodzi mi o dosłowność. Skąd Teqcontroller niby ma wiedzieć, że Guła nie złapie formy, i że jednak nie przełoży się ten dobry występ na mecze o stawkę...? ;)
|
Cytat:
Garguła zagrał w tym sezonie jakiś DOBRY mecz ? Ile on okresów musi przepracować żeby coś z niego było ? jeszcze jak dojdzie nowy środkowy pomocnik to Garguła pewnie długo nie powącha pierwszego składu. Edit: Przepracował okres ? TAK. Pokazał coś na wiosnę ? NIE. Podawać piłkę do najbliższego to chyba każdy umie. |
Cytat:
Można co najwyżej spekulować, albo oszacować stosunek "ceny do wartości". Czyli i le nas kosztuje i co nam za to daję. A tu już niestety wypada wyjątkowo blado. |
A stąd, że trenował regularnie od zimy a na wiosnę i tak była lipa.
Rozumiem, że Garguła grał dobrze w Bełchatowie wieki temu ale zrozumcie - po kontuzji to już nie jest ten sam zawodnik. Równie dobrze możemy kupić jakiegoś młodzika, choćby Olkowskiego czy jak mu jest Z GKSu na prawą obronę i liczyć na to że odpali - prawdopodobieństwo takie same. Podobnie, niestety, sytuacja wygląda z Boguskim. Pobiegał po górach i już mu kolano spuchło. Organizmu nie oszukasz, kropka. Bardzo szanuję obu, szczególnie szkoda mi Boguskiego, ale chyba tylko solidnie przepracowany okres przygotowawczy + równie solidna gra na jakimś półrocznym wypożyczeniu, np. w Śląsku może im dać m miejsce w naszym składzie. My nie potrzebujemy zawodników którzy może odpalą - na 20% - potrzebujemy graczy bardzo dobrych i wybitnych w stosunku do polskiej ligi, reszta musi się ogrywać na wypożyczeniach. Garguła grywał przecież od jesieni zeszłego roku. Nie pokazał nic. Skąd nagle miałby osiągnąć życiową formę? |
Alberman jest podobny z twarzy do Guardioli.Myśle że byłaby to alternatywa dla Jirsaka i Garguły z których nie ma pożytku.Gule bym dał jednak jeszcze pół roku a Tomasa już teraz sprzedał.
Co do tych asyst Garguły w Sławkowie to Panowie bądżcie poważni,zawodnicy w A-klasie chodzą codziennie często do ciężkiej fizycznej pracy na 8-10 godzin a potem dopiero na trening. |
Ja Wam tylko przypomnę Niedzielana i jego grę w Wiśle po kontuzji. A co później się stało? Reszta jest tu zbędna...
|
Cytat:
Bo ja osobiście nie widzę żadnych przesłanek ku temu, choć oczywiście życzę mu jak najlepiej. Według mnie obaj do sprzedania lub wypożyczenia. |
Cytat:
|
Cytat:
Ale z punktu widzenia sportowego i ekonomicznego jaki to ma sens? Gość kosztuje nas potężne pieniądze, nie ma żadnych przesłanek, że wróci do formy, a na jego miejsce można znaleźc lepszych na dziś. Sorry, nie widzę sensu dalszego trzymania Guły w zespole. Nie jesteśmy kliniką rehabilitacyjną. Nie za taką kasę. |
Cytat:
Ten sparing byl tylko na rozbieganie. |
Wracając jeszcze do tematu Guły - jestem przekonany, że jego pobory można by dać komuś innemu, kto prezentuje poziom Meliksona. Czysty biznes.
|
Wiem, że nie było co się spodziewać niczego wielkiego z ich strony. Chcę powiedzieć, że nie ma co wyciągać żadnych wniosków po tym spotkaniu.
|
Jeśli dojdzie jeszcze ew. dwóch Serbów, to Wisła będzi "małą Jugosławią" :)
Już są przecież: Jovanic, Iliev, Paljic, Bunoza i Kirm. |
Dać jeszcze pół roku Gargule na odblokowanie się żeby się nie powtórzyła sytuacja z Niedzielanem, a potem sprzedać. To będzie chyba najlepsza opcja i w zamian kupić kolejnego Maora :)
|
Dawać szanse to można Bogusiowi, bo ten już U NAS pokazywał co potrafi, a Garguła? Grał dobrze w Bełchatowie - tak w Bełchatowie, którego nikt nie bierze na poważnie i nie wiadomo jak będzie grał w zespole na który wszyscy w lidze się spinają! Jak mówił Tom Al nie potrzebujemy zawodników którzy wypalą na 20% tylko takich, co stanowią wzmocnienie NA JUŻ (poza tym Guła nie ma 20 lat, żeby go trzymać i liczyć, że odpali ze względu na przyszłe zyski). Ja bym go oddał nawet za darmo, byleby tylko zejść z wysokiego kontraktu.
|
Cytat:
|
Garguła, proszę przejdź do Śląska :)
Po co nam Garguła? my nie mamy czasu na to, żeby się gościu obudził i zaczął GRAĆ. a kontrakt ma po prostu ogromny, jak na jego aktualne możliwości i jego pozycję w drużynie. Niech odchodzi nawet za darmo do Śląska. willow dobrze gada :) |
W kadrze Leo to chłopak był znany z tego, że się rozgrzewał :D bo jego wyróżniających występów w reprze nie widziałem za wiele.
|
Coś z tymi Serbami może być na rzeczy, gdyż bramkarz Wisły Jovanic wspominał, iż niedługo będzie to Serbski klub. Może zawodnicy wiedzą więcej, albo to był tylko żarcik
|
Porównanie Garguły - Jirsak:
Jirsak - 27 lat, 19 meczów w lidze, 1 bramka, 3 asysty, 1143 minut, 4 żółte kartki. Garguła - 30 lat, 14 meczów w lidze, 0 bramek, 1 asysta, 714 minut, 0 kartek. Do tego Jirsak zarabia ~150 tys. euro, Garguła ~350 tys. euro. Jirsak cały sezon bez kontuzji, Garguła na początku sezonu wypadł na 9 kolejek. Garguły się pozbyć, Jirsaka można zostawić - lepszego rezerwowego za takie pieniądze raczej nie znajdziemy. Warto też dopisać: Sivakov w Cagliari zarabia podobno koło 300 tys., u nas Wilk zarabia mniej więcej tyle samo co Jirsak. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:25. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl