![]() |
Cytat:
|
Spokojnie dodać można Bunozę (do kontuzji też sobie radził, nie gorzej od Jaliensa); Sobolewskiego i Wilka.
Odjąłbym Boguskiego - nikt nie wie kiedy dojdzie do siebie, potencjał KIEDYŚ miał, ale teraz to musi przejść chociaż raz pełny okres przygotowawczy. Dopiero potem może udowadniać czy po kontuzjach jest nadal piłkarzem na miarę Wisły. Na pewno nikt nie może stwierdzić jaki poziom prezentuje i czy w ogóle jest w stanie nawiązać walkę o miejsce w składzie. Stawiam z kolei na Ilieva w ciemno - wiem ,to pewne ryzyko ale Maaskant wyraźnie powiedział że bardzo na niego liczą. Sam sztab szkoleniowy planuje że będzie miał silną pozycję w drużynie. Czyli na dzień dzisiejszy mamy do szerokiego składu (2 bramkarzy i 16 graczy z pola): Pareiko, Jaliens, Chavez, Lamey(??) Sobolewski, Wilk Melikson, Małecki, Iliew Genkow Ławka: Jovanic, Kirm, Paljic, Bunoza, Potrzebujemy nadal napastnika, środkowego pomocnika (zastąpiłby w skałdzie Jirsaka czy Siwakova którzy się kompletnie nie sprawdzają albo ich już niei ma), lewego i prawego obrońcy, może jeszcze jednego stopera. Przy czym najpilniejsze potrzeby to lewy obrońca, środkowy pomocnik i napastnik. LO, bo tam mamy tylko Paljicia a on nie ma docelowo grać na lewej obronie; ŚP bo potrzebujemy kogoś takiego do bardziej ofensywnego ustawienia, w Wiśle nikt nie potrafił dobrze grać na tej pozycji (Jirsakowi zdarzył się jeden dobry mecz na rundę, to stanowczo za mało), napastnik bo w razie braku Genkova... no wszyscy wiemy :) Ci trzej zajmują LO miejsce paljicia w 1 skłądzie, ŚP gra zamiennie z Wilkiem zależnie od taktyki a napastnik o pierwszy skład rywalizuje z Genkowem. W tedy mamy 18 zawodników, jeśłi przyjdzie jeszcze prawy obrońca i stoper to będzie 20 nazwisk które zapewniają jakiś solidny poziom, spokojną głowę Maaskantowi na wypadek kartek, kontuzji, gry co 3 dni etc. Według forumowych plot do środy miałyby się pojawić 3 nowe nazwiska - liczę więc że to będą klasowi zawodnicy na te 3 brakujące pozycje. |
Cytat:
Mila grał cały sezon i był czołową postacią ligi,a o gargule mówiło się tylko w kontekscie,że wisełka płaci tyle kolesiowi co wychodzi raz na pół roku na boisko(dzięki bogu nie płacimy mu tyle ile ma w kontrakcie,bo nie gra).Czy ja mówie o graczach typu Kadlec ? Rzeczywiście świetny zawodnik,nie stac nas,ale jak już tak się chwalicie,że czarnogóra i bułgaria gwiazdy jak Berbatov czy Vucinic,to teraz popatrz,że z naszej ligi aktualnie wypływa dużo więcej takich gwiazd,na Lewego czy Błaszczykowskiego też by nie było stac pepików,mówisz,że czesi nie osiągalni,dziwnym trafem Legia sprowadziła króla strzelców ich ligi,w dodatku za grosze,nie mówiłem,że nie chce wzmocnien z ligi serbskiej,wyraźnie podkreśliłem,że nie jestem za wzmocnienia,z Bułgarii i Czarnogóry,a za wzmocnienia z np. serbii czy czech,słowacji,czy nawet chorwacji bo tam graczy lepszych jest po prostu więcej.Zanev wyceniony na 550k,Gal 500,więc bez rewelacji,oczywiście nie oceniam przydatności po wartości na transferze,ale np.taki Iliev kosztuje tam 1.5 mln. i nie trzeba było za niego płacic.Czołowe klubu ligi bułgarskiej są słabsze od naszych czołowych drużyn popatrz gdzie zaszedł rok temu mistrz polski,a mistrz bułgarii odpadł na przedbiegach.A do czołowych drużyn serbskich mam na myśli Partizana i Crvene finansowo nam troche brakuje,ale awans do LM pomoże nam to oczywiście nadrobic.Ranking lig ? Litości..równie dobrze możesz patrzec na ranking Fifa,przed polską jest np. Uganda,tylko dlatego,że ona ogrywa wyspy świętego tomasza i dostaje za to tylko samo punktów co my za ogranie np . Norwegii.Liga Izraelska ? nawet Melikson powiedział,że tam grają tylko 3 drużyny poziomowi reszty dużo brakuje do nas,zaraz się jeszcze okaże,że azerzy mają lepszą lige.HEDu piszesz,,nie to co Lamey'' powiedz mi na jakiej podstawie oceniłeś chłopa po kur/a meczu z drużyną A-klasy ? -_- Soriano oczywiście nie ta liga,ale ten Despotovic to już cel osiągalny,topowy strzelec segunda division,Ljuboji tak samo nie oceniajcie,bo nie wiadomo co pokaże,cv bynajmniej ma najlepsze w lidze. Co ja pieprze ? Poczytaj forum kibiców Borussi,ma reputacje jak Lamey,którego wszyscy skreślili zanim na boisko wybiegł a teraz piszą,że jest do dupy po meczu z a-klasą.Tak jak mówię stac nas na graczy z SŁOWACJI,CHORWACJI,CZECH czołowych graczy,zabrze było stac na Jeża ? Było,Legia ma Hubnika ? Ma. Vrdoljaka wytargali z czołówki ligi chorwackiej też,więc nie mówcie,że to są rzeczy nie realne,tymbardziej,że my gramy w LM a Legia rok temu grała jedynie w Ekstraklasie.I Ljuboja to nie jest wyjątek bo wszyscy to powtarzają,że coraz więcej takich graczy będzie do Polski przychodzic,rzebyście nie pomyśleli,że znowu bym chciał jakąś gwiazde. |
Zanev wyceniony na 550k,Gal 500
Nie sugeruj sie cenami z TM, tam Szczęsny ( podst GK Arsenalu ) kosztuje 2mln euro tyle co Kirm:-) |
,,oczywiście nie oceniam przydatności po wartości na transferze,ale np.taki Iliev kosztuje tam 1.5 mln. i nie trzeba było za niego płacic'' O to mi chodziło.:) .
|
Bułgaria 17.875
Chorwacja 16.124 Polska 15.916 Słowacja 14.499 Serbia 14.250 Trzeba też dodać że w zeszłym sezonie Bułgaria uzbierała o 0.125 punktów więcej niż Polska. Także to nie prawda że gorzej sobie radziły Bułgarskie kluby w pucharach. Dodatkowo liga Serbska i Słowacka znacznie odstają od Bułgarskiej. Serbska to wogóle dla mnie jest przereklamowana bo nie licząc dwóch-trzech klubów to reszta jest na poziomie Polonii Bytom. |
Lameya nie ogladalem nigdzie bo nie mial wystepow w Leicester, a wczesniej go nie znałem. Zaneva znam lepiej bo akurat Litex czy CSKA Sofia to moje jedne z bardziej ulubionych klubow "zasciankowych". Ale to pewnie plotka z tym ze sie nim interesujemy.
w ogole jeszcze kto porownuje Mile do Garguły? cały sukces Śląska opierał się na Mili i wcześniej Kazmierczaku a więc są to topowi pomocnicy naszej ligi. Co sezon Mila gwarantuje Śląskowi ok 10 asyst i do tego tez 5 bramek (w poprzednim sezonie 11 asyst, 6 bramek), wiec czy Garguła grając tyle co on zrobiłby taki wynik? Nie. I to w Śląsku, a nie Wiśle która ma lepszych piłkarzy. Najlepszy sezon Garguły czyli 06/07 (bardzo dawno temu) to 7 bramek i 13 asyst więc sezon konia, a w innych sezonach? Nic, tak jak Matusiak. Mila trzyma poziom i w klasyfikacji kanadyjskiej co sezon jest w czołówce. |
Więc skoro go nie oglądałeś i nie znałeś to się nie wypowiadaj na temat jego przydatności drużynie do czasu,aż przepracuje okres przygotowawczy i zagra w meczu w pełnym wymiarze czasowym,ja go nie oglądałem/nie znałem i się na razie nie wypowiadam :) Co do Mili zgadzam się w 100%,Garguła na chwile obecną jest od niego dużo słabszy,w dodatku Mila gra w słabszym zespole,w Wiśle przypuszczam,że może nie miałby tylu bramek,ale liczba asyst na pewno byłaby jeszcze większa niż w WKSie.Mila nie ufa śląskowi przez te nachalne próby ściągnięcia cetnarskiego,dlatego się waha,tyle,że powiedział,że odejśc może jedynie do Wisły,Lechii,bądź wyjechac.Więc szansa sprowadzenia całkiem spora i przypuszczam,że opcja garguła i dopłata mogłaby się udac,ewentualnie coś koło 800k.
|
Albo miałby więcej w Wiśle bo grałby z lepszymi piłkarzami. Tego się nie dowiemy do czasu gdy Sebek nie przeszedł by do Wisły :)
|
Cytat:
|
Aha, tego nie wiedziałem:-) dzięki za info
|
Cytat:
|
hmmm, nie wiem, czy jest sens dyskutować o Mili
wymiana Garguła <-> Mila byłaby super i jeszcze finansowo byśmy zaoszczędzili :) |
Przecież wiadomo, że to użytkownicy z danych krajów dają na forum propozycję zmiany ceny danego zawodnika i moderator danego działu akceptuje to bądź nie. A zmian dokonują, albo co pół roku, albo przy okazji transferu danego zawodnika.
Co do Mili to oprócz JW chce go ktoś jeszcze, więc sądzę, że cenę ładnie za niego podbiją. Jakby jeszcze Wisła się włączyła do walki o niego to może bańka pęknie :D Pan na T. z Gdańska też może zostać przechwycony. PS. Jak chcecie zobaczyć jakie propozycje zmian cen piłkarzy Wisły są na forum to jest odpowiedni temat. http://www.transfermarkt.de/de/markt...23_seite6.html Najwięcej powinien stracić Jaliens: 2.500.000 € --> 1.750.000 € Zaś najwięcej zyskać co nie będzie zaskoczeniem Melikson: 700.000 € --> 2.000.000 € |
Cytat:
|
nie wypowiadam się o przydatności,po prostu twierdze,że są lepsi od nich których możemy sprowadzic :D i dokładnie to raczej sci-fi,pare stron dyskusji o gościach z komentarza pod wywiadem ze stanem.. Co do transfera to macie panowie racje.Lech przed wejsciem do Le był wart 18 po jakieś 29,więc jak weszlibyśmy do LM to zwyżka też by była ogromna,więc nie ma co się tym aż tak przejmowac.Mila do KSP nie przejdzie bo nie chce więc nie ma tematu,zostaje w śląsku,wisła,lechia,zagranica i tyle w temacie S.Mila.
|
Cytat:
LOL człowieku ty cały czas sam sobie przeczysz. Skoro nie wypowiadasz się o przydatności i nie znasz ich jako piłkarzy i nie wiesz jak grają - to skąd możesz wiedzieć czy możemy ściągnąć lepszych ? :rotfl: |
Cytat:
Sergei Pareiko 900.000 € -> 1.300.000 € Milan Jovanic 500.000 € -> 350.000 € Michal Czekaj 100.000 € -> 250.000 € Kew Jaliens 2.500.000 € -> 1.600.000 € Gordan Bunoza 650.000 € -> 700.000 € Mateusz Kowalski 250.000 € -> 100.000 € Lukasz Burliga 150.000 € -> 100.000 € Michal Nalepa 50.000 € -> 150.000 € Osmán Chávez 900.000 € -> 1.300.000 € Maor Melikson 700.000 € -> 2.800.000 € Lukasz Gargula 1.000.000 € -> 350.000 € Daniel Brud 50.000 € -> 150.000 € Cezary Wilk 625.000 € -> 1.050.000 € Radoslaw Sobolewski 800.000 € -> 450.000 € Patryk Malecki 1.800.000 € -> 2.300.000 € Tomas Jirsak 625.000 € -> 550.000 € Michal Chrapek 125.000 € -> 175.000 € Dragan Paljić 550.000 € -> 650.000 € Mikhail Sivakov 250.000 € -> 450.000 € Andraz Kirm 2.000.000 € -> 2.600.000 € Rafal Boguski 1.000.000 € -> 550.000 € Tzvetan Genkov 800.000 € -> 1.400.000 € Michael Lamey 900.000 € -> 650.000 € Ivica Iliev 1.500.000 € -> 1.200.000 € Andy Rios 500.000 € -> 250.000 € Maciej Zurawski 525.000 € -> 200.000 € Nourdin Boukhari 475.000 € -> 250.000 € Wojciech Lobodzinski 525.000 € -> 150.000 € Serge Branco 450.000 € -> 100.000 € Erik Cikos 550.000 € -> 600.000 € :D:D no grubo grubo :D |
Dobry patent na pozyskanie piłkarza. Np mamy upatrzonego grajka x w kraju y. Klub z nie chce go sprzedać . Namawiamy x aby ten naubliżał, najlepiej jakieś grupie etnicznej ten zostaje zawieszony na kilka miesięcy i klub macierzysty jest zmuszony go do odsprzedania.
A tak na poważnie jeśli Jovanović uda się pozyskać no to obronę mamy prawię całą. |
Cytat:
|
Cytat:
Liczę, że kogoś Maaskant włączy z MESY do pierwszej drużyny i da więcej szans. Okazje będą |
http://www.wislaportal.pl/news.php?id=20300
po Stanie , rozmowy potwierdza sam zainteresowany :) Fajnie jakby przyszedł. Nie było by już problemu z tym, że w ataku mamy samego Genkova :P |
baro1995 - nie chce mi sie do wszystkiego co napisales odnosic, bo widac, ze nie wiesz o czym piszesz ale jedno skomentuje:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Pan baro1995 właśnie zyskuje słabą reputacje na forum. Przecież 16-latkowie powinni mieć już trochę rozumku. |
Cytat:
Ale masz rację - powinienem napisać "stabilnym, ligowym" :) |
Ivica Iliev 1.500.000 € -> 1.200.000 €
Dziwne, przecież pomimo wieku to król strzelców ligi serbskiej :| |
Cytat:
|
No ale żeby była tendencja spadkowa ? i w końcu to nie jest typowy napastnik , tylko skrzydłowy
|
Cytat:
Kiedyś miał świetne rzuty wolne i znakomite asysty,dobry strzał z dystansu |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:29. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl