![]() |
Ja pierniczę, może wysłać by tego Rumuna i naszych skautów na "dietykę" do tej laski http://deser.pl/deser/1,111858,14169...#BoxSlotII3img
Komedia elbląsko - rumuńska dnia dzisiejszego :) |
Nasi juniorzy młodsi zostali mistrzami Polski - ciekawe czy którykolwiek w jakiejś tam przyszłości zostanie piłkarzem pierwszego zespołu Wisły?
Któryś z kolegów pisał że nie opłaca się Szachtarowi szkolenie młodzieży (co i tak robi) bo i tak żaden z nich nie może się przebić do składu i że podobnie nie warto szkolić w Wiśle. http://www.eurofutbol.pl/news/713261...-w-Szachtarze/ Owszem, jak będziemy po 10 mln euro płacić za piłkarzy jak Ukraińcy:) A na razie taki Przybecki i Piatek w Zagłębiu a my będziemy podniecać się czy Macedończyk podpisze z nami kontrakt. Kilka klubów polskich pozyskało piłkarzy z ligi macedońskiej (tak mi się wydaje) i jakoś nie kojarzę żeby któryś z nich zrobił karierę. Kojarzy ktoś? Jakoś tytuł najlepszego piłkarza ligi macedońskiej nie przemawia do mnie. To nie liga Serbska czy Chorwacka. |
Cytat:
Filmiki na Youtube zamieścił użytkownik o nazwie "sorinely007": http://webcache.googleusercontent.co...%2Fsorinely007 jak widać zostały one dzisiaj usunięte, oczywiście przez złośliwego agenta, a nie przez Oproiescu: http://www.youtube.com/user/sorinely007 Tylko zastanawia mnie jedna rzecz? Dlaczego niejaki Oproiescu Sorin używał w 2009 roku na forum Yahoo, nicka o nazwie "sorinely007"? http://groups.yahoo.com/group/seria1...age/1005?var=1 Wchodzimy teraz na profil "sorinely007": profiles.yahoo.com/sorinely007, a tam zdjęcie człowieka testowanego przez Wisłę: http://profiles.yahoo.com/sorinely007 Niezły agent z tego Sorina, nie ma co, agent 007. |
Cytat:
|
Myślałem, że załatwienie transferu Niemca po znajomości było szczytem absurdu osiągniętego przez nasz klub. Jeszcze 2 dni temu jeśli ktoś opowiedziałby to co się dzisiaj dzieje to zostałby wyśmiany. Okazuje się, że granice absurdu można przesunąć do kosmicznego poziomu i zasponsorować studentowi z poczuciem humoru wakacje w Grodzisku. Mam tylko ogromną nadzieje, że sytuacja się nie powtórzy i za kilka dni nie zostaniemy uraczeni jeszcze większym kabaretem. Niedługo niejaki Vidliczka będzie uznawany za wirtuoza footballu w porównaniu do zawodników Wisły jak tak dalej pójdzie...
|
Cytat:
|
On pewnie w tym wywiadzie powiedział 1 prawdziwe zdanie, ze musi zarabiać!
Każdy musi! K4millo gratulacje! |
oj, coś czuje że ten komedio dramat może nie miec happyendu i derby krakowa będą tylko w tym sezonie....
|
Ten kapitan Vardaru Skopje moze przekonac do siebie nasz sztab. Najlepszy pilkarz tamtejszej ekstraklasy. Kapitan swojego zespolu. Moze waleczny, nie jakas ciota za przeproszeniem.
Bo wlasnie u nas w klubie powinni wieksza wage przykladac do tego jaki charakter ma zawodnik... |
Mnie oburza jedno, ze klub ma czarno na białym, ze ktoś ich dyma bez mydla, a nie podejmuje żadnych decyzji! Przecież te testy powinny natychmiast sie skończyć z dniem dzisiejszym. Bedzie zabawnie jak gość jutro zagra w sparingu.jeszcze te farmazony w wywiadzie i jestem w stanie uwierzyć, ze rzeczywiście mu dodają otuchy w Wisle, w Grodzisku. Facet ma pewnie zajebisty ubaw teraz w hotelu i opowiada znajomym na fb i skypie. Moze warto uderzyć pięścią w stół wreszcie na to co sie dzieje
|
K4millo świetna robota! Najpozytywniejsza wiadomość tego okienka transferowego. Być może uratowałeś Wisłę przed zakontraktowaniem jednego kulawca mniej! Gratuluję.
|
Biorę wolne w robocie i jadę jutro do Grodziska na testy. Kończę własnie wrzucać z moim "menago" filmiki z orlików gości podobnych posturą do mojej.
Cytat:
|
Ja pierdylę. Polak kłamstwo czuje na odległość. Polak może być od razu policjantem ,prokuratorem ,sędzią i katem. Złapany-oskarżony-winny-powieszony. Dajmy szansę mylić się ludziom. Dopiero na końcu ich osądźmy (jeżeli musimy bo nas coś ciśnie). Ktoś ,kiedyś powiedział - "...jesteś bez winy - rzuć w winnego kamieniem..." A tak swoją drogą śmieszni Ci domorośli "Sherlockowie Holmesowie"...
|
Patrzcie na to, rumun w 2010 roku pracował w nowojorskim parku rozrywki Six Flags:http://pl.wikipedia.org/wiki/Six_Flags
http://img545.imageshack.us/img545/8015/fkv9.jpg |
Cytat:
|
Jutro wielki dzień. Sorin pokaże się na boisku - mysle, ze gdyby byla transmisja live to biłaby rekordy popularnosci.
Az dziwne, ze zadna TV nie zdecydowala sie w ostatniej chwili na poakzywanie sparingu w Bydgoszczy. Qrwa, jeszcze taka mysl mnie naszla, ze moze oni kręcą jakiś film - coś na wzór "Goal"-a :D |
Oj tam oj tam. Chłopak po prostu naoglądał się tego filmu wis.la/y8jwl Zobaczycie, za jakiś czas nakręcą o nim film i będą pisali książki i wszyscy będą wyśmiewali Wisłę, że go skreśliła tak jak Łks Paulinho :lol:
|
Cytat:
|
Haha, z tego Sorina, to prawdziwy jajcarz. Zemsta agenta...tyle, ze filmik jest w sieci od 2011r. Pomijajac juz ten fakt, to gdzie on gral? gdzie mozna znalezc film z jego gra? jego statystyki, itd? Zdjecia ze spotkan czy cokolwiek innego potwierdzajacego, ze kiedys uprawial pilke nozna zawodowo? Pomijam juz fakt, ze w Rumunii nikt o nim nie slyszal. Odpowiedz jest prosta...facet w 2011 stworzyl siebie jako pilkarza, zalozyl profil na wikipedii i stworzyl kompilacje z cudzych zagran(rok pozniej ja poprawil). Od tamtej pory probuje nabrac kolejne kluby na swoje CV, ale jak widac w treningach wychodzi, ze to amator. Wystarczy wykonac kilka maili i telefonow, zeby zweryfikowac bzdury, ktore opowiada. Widac, ze facet przestraszyl sie konsekwencji prawnych(tyle, ze chyba nie zdaje sobie sprawy, ze slady w sieci - IP zostawia). Chce pogratulowac jeszcze raz Kapce, a takze Bednarzowi, bo zachowuja sie bardzo profesjonalnie...wierzac samemu pilkarzowi, a nie faktom, ktore sie im przedstawia. Brawo!
|
Cytat:
To bylo dobre. Sorry za szczerosc ale w naszym klubie to pracuja niezle buce. |
Cytat:
Swoją drogą, czapki z głów przed naszym rumuńskim przyjacielem, bo fantazji i rozmachu mu nie brakuje. To jest materiał co najmniej na ciekawy dokument, jeśli nie na pełny metraż. |
Cytat:
|
Obecnie władze klubu to jeden wielki kabaret i wstyd na całą Polskę. Bednarz - nie masz jaj, by zatrudnić choćby Demjana? Bo na to wychodzi że nie...
I powtarzam po raz pięćdziesiąty od ostatniego roku i 3 miesięcy - takiej polityki transferowej jak Bednarz nie można prowadzić. |
Wiadomosc ta obiegla juz wieksze polskie portale internetowe. Smieja sie z naszego klubu od Wodzislawia po Gdansk. Wstyd jak chvj ze takie osoby jak Zdzisek pracuja u nas w klubie. Wstyd.
|
Cytat:
Trochę mi gość przypomina Rémi GAILLARD'a i puchar Francji (?) http://www.youtube.com/watch?v=5TaecFvNiqo Polot podobny tyle ze Remi nie robi tego dla kasy/nie naciąga na kasę. |
Cytat:
|
Nie sadzilem ze dożyje czasu gdzie poprostu wstyd mi za Wisłe.Duet Kapka-Bednarz osmiesza ten klub ,nie potrafiac wydac nawet oswiadczenia zeby zachowac twarz.
I gdzie ten scouting ,obserwacje.Wyszlo ze bierzemy gosci na podstawie Youtube co juz nas osmiesza, a Zdzisek nawet tego nie potrafi ,wiec zaprasza studenta. Najgorsze ze przez tego ubeka Wisla traci za kazdym razem kiedy on "zadziala" ,bo on poprostu nienadaje sie nawet na sprzatacza dywanow a co dopiero dyrektiora.Gdzie szambo,a gdzie perfumeria. co za wstyd. |
W zaistniałej sytuacji nie dało się wydać oświadczenia, żeby zachować twarz. Mleko się rozlało.
Inna sprawa. Nigdzie nie jest napisane o sprowadzaniu Oproiescu na podstawie youtube. Jest jedynie mowa o wideo, a to mogą być zupełnie inne nagrania (np. dvd od managera) nie mające nic wspólnego z tym co widzieliśmy na youtube. Problem tkwi w tym, że gość na pierwszy rzut oka wygląda na totalnego ogóra, który nic w karierze nie osiągnął i nie grał w żadnym poważnym klubie. Kompromitacją jest branie kogoś takiego na testy. No ale po transferze Burdenskiego nic już nie powinno nas dziwić. |
Cytat:
Czyli bierzemy wszystko na klatę. Tymczasem u nas pełna spychotechnika. Nasz Prezes zupełnie się nie przejął a szef skautingu odpowiedział: Dajcie mi spokój, oglądałem video. Przecież jak nie będzie dobry to go nie zatrudnimy, bez obaw. Moim zdaniem faktyczny problem polega na tym że amatorów mamy nie po jednej a po obu stronach barykady. Nie daj boże do tego manager jest profesjonalistą i zatrudniamy takich Jovanic'ów na pęczki. |
Jak nie masz kasy to do Prady idziesz przymierzyć, po oglądać, z ciekawości sprawdzić zawrotne ceny...a ubrać kierujesz się do lumpeksu.
Przekopujesz sterty szmat i fajansów z nadzieją znalezienia czegoś wyjątkowego, wiesz że to możliwe jednak graniczy to z cudem. W ostateczności wychodzisz z kolejną szmelcówą. Są i jednak plusy, za taką cenę można parę razy w niej oblecieć lub wyjebać na śmietnik bez żalu. |
Po tej całej nagonce goscia przetestuja, dadza mu zagrac te 45 minut i niedługo odesla z powrotem bo nie beda chcieli sie osmieszac podpisujac kontrakt - tak mi sie wydaje, nawet jak cos tam pokaze.
|
Cytat:
Serio - rozwala mnie fantazja, co niektórych którzy myślą, że gość będzie świetny albo nawet coś pokaże. :haha: jest szansa, że on nigdy nie kopnął piłki. to tak jakby wziąć do pierwszego składu Wisły juniora. |
Cytat:
|
Cytat:
Nawet się nie dziwię Bednarzowi, że po pytania o rumuna wysyła do Kapki, przeca to teraz nowy dyro sportowy ^^ a działania podejmowane przez Zdzicha, są nawet nie absurdalne, a wręcz tragiczne!!! więc jak narzekaliśmy na pracę Jacka i wytykaliśmy mu transfer chociażby Fredriksena (tylko ostatni czas) tak teraz zobaczymy nowe standardy absurdu. |
Ha ha ha :)
Jeszcze się okaże iż zwyczaje panujące w piłce juniorskiej u nas - czyli przyjmowanie przez znajomości, weszły offem do piłki seniorskiej. Mamy tak niski poziom sportowy ze zatrudnić możemy praktycznie każdego byleby się nam kasa zgadzała :) Stąd Smuda zaklepał miejsce dla syna kolegi, Zdzisiu na prośbę agenta ciągnie za uszy amatora z Rumunii a Stjepanovic jest prawie pewny angażu - manago się dogadał, nie może być inaczej :) Czeski film. |
co do Rumuna:
widomo przyciął w chuja, teraz sie tłumaczy bo prawda zawsze wyjdzie, ale takim typkom jak on własnie tego było potrzeba. Odstrzelimy go czy nie to nie moja decyzja, ale jesli go odstrzelimy to on juz bedzie miał wpis w CV ze był w Wiśle Kraków i jakis Sturm Graz czy Wardar Skopje moze sie na taki manewr złapać, w koncu wykonał go chyba w innych klubach. Tylko tak jak pisze, na testy nie jest sie tak łatwo dostać jak kazdy tutaj myśli, wiec ciekawi mnie jakim cudem zrobił to Rumun. Albo Kapka ma z nim jakies powiązanie, albo na serio on szuka piłkarzy na Fieldoo.com. Szkoda ze nie na naszej klasie... a co do Makedończyka to musze jakis filmik ogladnac, ale teraz strach sie bac, czy to FAKE czy Legit. Jedna rzecz mi w tym playmakerze tylko nie pasuje : gra z nr 17 na plecach.... E:stjepanovic - pomocnik rumun - pomocnik burdenski - pomocnik brazylijczyk od clebera - pomocnik jeden z murzynow - pomocnik + brazylijczyk napastnik +murzyn napastnik + murzyn obronca podpiszmy 4 srodkowych pomocnikow. A co! |
Jestem ciekawy, czy wystawią dzisiaj tego Rumuna. Jeśli nie,to po 3-dniowym trzymaniu go na obozie, będzie to wyglądało niestety na grubszą sprawę niż zwykłe frajerstwo Kapki. Na coś bardziej śmierdzącego.
|
Uwaga, uwaga, po moich wczorajszych informacjach, że Oproiescu faktycznie mógł występować w klubie Politehnica Timisoara (http://www.renasterea.ro/stiri-sport...u-la-drum.html) (i co z tego, że to IV-ligowy klub, kontynuujący tradycje prawdziwej Politehniki Timisoara, a nie tej "przyszywanej" a'la Zawisza-Hydrobudowa ;) ), teraz kolejne ślady tego, że Oproiescu mógł w przeszłości mieć coś wspólnego z graniem w piłkę. Kolejne tropy prowadzą do Realu! Znaczy się IV-ligowego Realu Dragşina z okolic Timisoary ;)
http://sporttim.ro/fotbal/dragsina-s...rundei-a-xii-a http://sporttim.ro/fotbal/dumbravita...-sparge-gheata |
Cytat:
A może brak funduszy? A może za tym wszystkim stoi Smuda? Kto był winny zatrudnienia w klubie Frederiksena? |
z tego co czytalem to Probierz
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:09. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl