Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Grisza1 26.06.2013 20:07

Ja pierniczę, może wysłać by tego Rumuna i naszych skautów na "dietykę" do tej laski http://deser.pl/deser/1,111858,14169...#BoxSlotII3img

Komedia elbląsko - rumuńska dnia dzisiejszego :)

Ogryzek 26.06.2013 20:16

Nasi juniorzy młodsi zostali mistrzami Polski - ciekawe czy którykolwiek w jakiejś tam przyszłości zostanie piłkarzem pierwszego zespołu Wisły?

Któryś z kolegów pisał że nie opłaca się Szachtarowi szkolenie młodzieży (co i tak robi) bo i tak żaden z nich nie może się przebić do składu i że podobnie nie warto szkolić w Wiśle.
http://www.eurofutbol.pl/news/713261...-w-Szachtarze/

Owszem, jak będziemy po 10 mln euro płacić za piłkarzy jak Ukraińcy:)

A na razie taki Przybecki i Piatek w Zagłębiu a my będziemy podniecać się czy Macedończyk podpisze z nami kontrakt. Kilka klubów polskich pozyskało piłkarzy z ligi macedońskiej (tak mi się wydaje) i jakoś nie kojarzę żeby któryś z nich zrobił karierę. Kojarzy ktoś? Jakoś tytuł najlepszego piłkarza ligi macedońskiej nie przemawia do mnie. To nie liga Serbska czy Chorwacka.

K4millo 26.06.2013 20:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez adam24 (Post 1319816)

Z tego Rumuna jest niezły bajkopisarz, że niby agent zamieścił dla zemsty te kompilacje na Youtube...

Filmiki na Youtube zamieścił użytkownik o nazwie "sorinely007":
http://webcache.googleusercontent.co...%2Fsorinely007

jak widać zostały one dzisiaj usunięte, oczywiście przez złośliwego agenta, a nie przez Oproiescu:
http://www.youtube.com/user/sorinely007

Tylko zastanawia mnie jedna rzecz? Dlaczego niejaki Oproiescu Sorin używał w 2009 roku na forum Yahoo, nicka o nazwie "sorinely007"?
http://groups.yahoo.com/group/seria1...age/1005?var=1

Wchodzimy teraz na profil "sorinely007": profiles.yahoo.com/sorinely007, a tam zdjęcie człowieka testowanego przez Wisłę:
http://profiles.yahoo.com/sorinely007

Niezły agent z tego Sorina, nie ma co, agent 007.

JEDREK76 26.06.2013 20:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez K4millo (Post 1319837)
Z tego Rumuna jest niezły bajkopisarz, że niby agent zamieścił dla zemsty te kompilacje na Youtube...

wis.la/ro12o

jak widać zostały one dzisiaj usunięte, oczywiście przez złośliwego agenta, a nie przez Oproiescu:
wis.la/wx9k0

Tylko zastanawia mnie jedna rzecz? Dlaczego niejaki Oproiescu Sorin używał w 2009 roku na forum Yahoo, nicka o nazwie "sorinely007"?
wis.la/ipt4v

Wchodzimy teraz na profil "sorinely007": profiles.yahoo.com/sorinely007, a tam zdjęcie człowieka testowanego przez Wisłę:
wis.la/vjvtz

Heh chyba powinni Cię w klubie zatrudnić, a wypier...ć wreszcie raz na zawsze kapusia Kapkę.

santiago_1986 26.06.2013 20:28

Myślałem, że załatwienie transferu Niemca po znajomości było szczytem absurdu osiągniętego przez nasz klub. Jeszcze 2 dni temu jeśli ktoś opowiedziałby to co się dzisiaj dzieje to zostałby wyśmiany. Okazuje się, że granice absurdu można przesunąć do kosmicznego poziomu i zasponsorować studentowi z poczuciem humoru wakacje w Grodzisku. Mam tylko ogromną nadzieje, że sytuacja się nie powtórzy i za kilka dni nie zostaniemy uraczeni jeszcze większym kabaretem. Niedługo niejaki Vidliczka będzie uznawany za wirtuoza footballu w porównaniu do zawodników Wisły jak tak dalej pójdzie...

santiago_1986 26.06.2013 20:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez K4millo (Post 1319837)

http://webcache.googleusercontent.co...%2Fsorinely007

http://www.youtube.com/user/sorinely007

http://groups.yahoo.com/group/seria1...age/1005?var=1

http://profiles.yahoo.com/sorinely007

On ma po prostu poczucie humoru - trochę specyficzne, ale jednak.

domin_czyzyny 26.06.2013 20:52

On pewnie w tym wywiadzie powiedział 1 prawdziwe zdanie, ze musi zarabiać!
Każdy musi!

K4millo gratulacje!

wiertar 26.06.2013 20:56

oj, coś czuje że ten komedio dramat może nie miec happyendu i derby krakowa będą tylko w tym sezonie....

Mario Nh 26.06.2013 21:03

Ten kapitan Vardaru Skopje moze przekonac do siebie nasz sztab. Najlepszy pilkarz tamtejszej ekstraklasy. Kapitan swojego zespolu. Moze waleczny, nie jakas ciota za przeproszeniem.

Bo wlasnie u nas w klubie powinni wieksza wage przykladac do tego jaki charakter ma zawodnik...

nesta 26.06.2013 21:22

Mnie oburza jedno, ze klub ma czarno na białym, ze ktoś ich dyma bez mydla, a nie podejmuje żadnych decyzji! Przecież te testy powinny natychmiast sie skończyć z dniem dzisiejszym. Bedzie zabawnie jak gość jutro zagra w sparingu.jeszcze te farmazony w wywiadzie i jestem w stanie uwierzyć, ze rzeczywiście mu dodają otuchy w Wisle, w Grodzisku. Facet ma pewnie zajebisty ubaw teraz w hotelu i opowiada znajomym na fb i skypie. Moze warto uderzyć pięścią w stół wreszcie na to co sie dzieje

_ukoL 26.06.2013 21:32

K4millo świetna robota! Najpozytywniejsza wiadomość tego okienka transferowego. Być może uratowałeś Wisłę przed zakontraktowaniem jednego kulawca mniej! Gratuluję.

thechris 26.06.2013 21:34

Biorę wolne w robocie i jadę jutro do Grodziska na testy. Kończę własnie wrzucać z moim "menago" filmiki z orlików gości podobnych posturą do mojej.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1319785)
A czym się różni Oproiescu od Burdenskiego niby ? Obydwaj cieniasy i amatorzy , tyle, że ojca jednego Franek zna i się dostał bez testów, a drugi musi kombinować :)

Otoczką Panie, otoczką. W naszej sytuacji - kiedy nie mamy profesjonalnych piłkarzy - otoczka jest o tyle ważna, że można stwarzać pozory profesjonalizmu gdzie indziej. Teraz zesrało się również to.

ikarsu 26.06.2013 21:53

Ja pierdylę. Polak kłamstwo czuje na odległość. Polak może być od razu policjantem ,prokuratorem ,sędzią i katem. Złapany-oskarżony-winny-powieszony. Dajmy szansę mylić się ludziom. Dopiero na końcu ich osądźmy (jeżeli musimy bo nas coś ciśnie). Ktoś ,kiedyś powiedział - "...jesteś bez winy - rzuć w winnego kamieniem..." A tak swoją drogą śmieszni Ci domorośli "Sherlockowie Holmesowie"...

zibi7 26.06.2013 22:15

Patrzcie na to, rumun w 2010 roku pracował w nowojorskim parku rozrywki Six Flags:http://pl.wikipedia.org/wiki/Six_Flags

http://img545.imageshack.us/img545/8015/fkv9.jpg

leyzer87 26.06.2013 22:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ikarsu (Post 1319852)
Ja pierdylę. Polak kłamstwo czuje na odległość. Polak może być od razu policjantem ,prokuratorem ,sędzią i katem. Złapany-oskarżony-winny-powieszony. Dajmy szansę mylić się ludziom. Dopiero na końcu ich osądźmy (jeżeli musimy bo nas coś ciśnie). Ktoś ,kiedyś powiedział - "...jesteś bez winy - rzuć w winnego kamieniem..." A tak swoją drogą śmieszni Ci domorośli "Sherlockowie Holmesowie"...

Mówisz to na poważnie? Szczerze mówiąc to gdybym był pewien, że za słowa jakie mi przyszły na myśl, kiedy przeczytałem to, co napisałeś, nie dostał bym bana, to ogarnął byś się natychmiastowo... Pomyśl junior użytkowniku, zanim napiszesz coś tak naiwnego raz jeszcze.

dynek.pl 26.06.2013 22:18

Jutro wielki dzień. Sorin pokaże się na boisku - mysle, ze gdyby byla transmisja live to biłaby rekordy popularnosci.
Az dziwne, ze zadna TV nie zdecydowala sie w ostatniej chwili na poakzywanie sparingu w Bydgoszczy.
Qrwa, jeszcze taka mysl mnie naszla, ze moze oni kręcą jakiś film - coś na wzór "Goal"-a :D

Spokolokoełrokoko 26.06.2013 22:18

Oj tam oj tam. Chłopak po prostu naoglądał się tego filmu wis.la/y8jwl Zobaczycie, za jakiś czas nakręcą o nim film i będą pisali książki i wszyscy będą wyśmiewali Wisłę, że go skreśliła tak jak Łks Paulinho :lol:

Kocur 26.06.2013 22:20

Cytat:

Zdzisek, weź się może w końcu do pracy a nie filozuj na forumce.

For_FuN_ 26.06.2013 22:23

Haha, z tego Sorina, to prawdziwy jajcarz. Zemsta agenta...tyle, ze filmik jest w sieci od 2011r. Pomijajac juz ten fakt, to gdzie on gral? gdzie mozna znalezc film z jego gra? jego statystyki, itd? Zdjecia ze spotkan czy cokolwiek innego potwierdzajacego, ze kiedys uprawial pilke nozna zawodowo? Pomijam juz fakt, ze w Rumunii nikt o nim nie slyszal. Odpowiedz jest prosta...facet w 2011 stworzyl siebie jako pilkarza, zalozyl profil na wikipedii i stworzyl kompilacje z cudzych zagran(rok pozniej ja poprawil). Od tamtej pory probuje nabrac kolejne kluby na swoje CV, ale jak widac w treningach wychodzi, ze to amator. Wystarczy wykonac kilka maili i telefonow, zeby zweryfikowac bzdury, ktore opowiada. Widac, ze facet przestraszyl sie konsekwencji prawnych(tyle, ze chyba nie zdaje sobie sprawy, ze slady w sieci - IP zostawia). Chce pogratulowac jeszcze raz Kapce, a takze Bednarzowi, bo zachowuja sie bardzo profesjonalnie...wierzac samemu pilkarzowi, a nie faktom, ktore sie im przedstawia. Brawo!

Mario Nh 26.06.2013 22:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1319857)
Qrwa, jeszcze taka mysl mnie naszla, ze moze oni kręcą jakiś film - coś na wzór "Goal"-a :D

:haha:
To bylo dobre.
Sorry za szczerosc ale w naszym klubie to pracuja niezle buce.

Krotochwila 26.06.2013 22:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zibi7 (Post 1319855)
Patrzcie na to, rumun w 2010 roku pracował w nowojorskim parku rozrywki Six Flags:wis.la/jwsws

Nie wiem czy wszyscy zdają sobie z tego sprawę ale jesteśmy świadkami powstawania legendy! Będziemy to wspominać latami, chyba, że Kapka z Dyzmą mają jeszcze coś w zanadrzu.
Swoją drogą, czapki z głów przed naszym rumuńskim przyjacielem, bo fantazji i rozmachu mu nie brakuje. To jest materiał co najmniej na ciekawy dokument, jeśli nie na pełny metraż.

JEDREK76 26.06.2013 22:40

Cytat:

Zdzisiu przestań p.i.e.r.d.o.l.i.ć bo gdyby nie Ten domorosły "Sherlock Holmes" to pewnie byście wspólnie z twoim kumplem po budowlance zakontraktowali tego emerytowanego studenciaka z kraju Drakuli, tak jak Burdenskiego. Bogu dziękuj, że są tacy Kibice jak K4millo, którzy cię przed tą wtopą uratowali i pamiętaj cierpliwość Kibiców ma też swoje granice.

bonawentura 26.06.2013 22:42

Obecnie władze klubu to jeden wielki kabaret i wstyd na całą Polskę. Bednarz - nie masz jaj, by zatrudnić choćby Demjana? Bo na to wychodzi że nie...

I powtarzam po raz pięćdziesiąty od ostatniego roku i 3 miesięcy - takiej polityki transferowej jak Bednarz nie można prowadzić.

Mario Nh 26.06.2013 22:48

Wiadomosc ta obiegla juz wieksze polskie portale internetowe. Smieja sie z naszego klubu od Wodzislawia po Gdansk. Wstyd jak chvj ze takie osoby jak Zdzisek pracuja u nas w klubie. Wstyd.

Lukasz 26.06.2013 22:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krotochwila (Post 1319863)
Swoją drogą, czapki z głów przed naszym rumuńskim przyjacielem, bo fantazji i rozmachu mu nie brakuje. To jest materiał co najmniej na ciekawy dokument, jeśli nie na pełny metraż.

OT/
Trochę mi gość przypomina Rémi GAILLARD'a i puchar Francji (?) http://www.youtube.com/watch?v=5TaecFvNiqo

Polot podobny tyle ze Remi nie robi tego dla kasy/nie naciąga na kasę.

nesta 26.06.2013 23:00

Cytat:

Patrzcie na to, rumun w 2010 roku pracował w nowojorskim parku rozrywki Six Flags:http://pl.wikipedia.org/wiki/Six_Flags

Haha coraz weselej.. I jaki szczery, ze od tej pory bedzie chodził na próby :lol: wszystko sie zgadza

Wojtas 26.06.2013 23:00

Nie sadzilem ze dożyje czasu gdzie poprostu wstyd mi za Wisłe.Duet Kapka-Bednarz osmiesza ten klub ,nie potrafiac wydac nawet oswiadczenia zeby zachowac twarz.
I gdzie ten scouting ,obserwacje.Wyszlo ze bierzemy gosci na podstawie Youtube co juz nas osmiesza, a Zdzisek nawet tego nie potrafi ,wiec zaprasza studenta.

Najgorsze ze przez tego ubeka Wisla traci za kazdym razem kiedy on "zadziala" ,bo on poprostu nienadaje sie nawet na sprzatacza dywanow a co dopiero dyrektiora.Gdzie szambo,a gdzie perfumeria.

co za wstyd.

Arked 26.06.2013 23:28

W zaistniałej sytuacji nie dało się wydać oświadczenia, żeby zachować twarz. Mleko się rozlało.

Inna sprawa. Nigdzie nie jest napisane o sprowadzaniu Oproiescu na podstawie youtube. Jest jedynie mowa o wideo, a to mogą być zupełnie inne nagrania (np. dvd od managera) nie mające nic wspólnego z tym co widzieliśmy na youtube.

Problem tkwi w tym, że gość na pierwszy rzut oka wygląda na totalnego ogóra, który nic w karierze nie osiągnął i nie grał w żadnym poważnym klubie. Kompromitacją jest branie kogoś takiego na testy. No ale po transferze Burdenskiego nic już nie powinno nas dziwić.

Lukasz 26.06.2013 23:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1319875)
W zaistniałej sytuacji nie dało się wydać oświadczenia, żeby zachować twarz. Mleko się rozlało.

Ależ dało się. Wystarczyłoby aby ktokolwiek - czyli Zdzisiu, powiedział wprost - testujemy teraz piłkarzy niekoniecznie z mocną przeszłością. Trzej testowani kandydaci reprezentują podobny poziom sportowy. Odnośnie Oproiescu - wiemy dokładnie co to za chłopak, mamy świadomość iż jest to amator ale z racji na silne rekomendacje managera zdecydowaliśmy się sprawdzić jego umiejętności.

Czyli bierzemy wszystko na klatę. Tymczasem u nas pełna spychotechnika. Nasz Prezes zupełnie się nie przejął a szef skautingu odpowiedział: Dajcie mi spokój, oglądałem video. Przecież jak nie będzie dobry to go nie zatrudnimy, bez obaw.

Moim zdaniem faktyczny problem polega na tym że amatorów mamy nie po jednej a po obu stronach barykady. Nie daj boże do tego manager jest profesjonalistą i zatrudniamy takich Jovanic'ów na pęczki.

Dariook 27.06.2013 06:09

Jak nie masz kasy to do Prady idziesz przymierzyć, po oglądać, z ciekawości sprawdzić zawrotne ceny...a ubrać kierujesz się do lumpeksu.
Przekopujesz sterty szmat i fajansów z nadzieją znalezienia czegoś wyjątkowego, wiesz że to możliwe jednak graniczy to z cudem. W ostateczności wychodzisz z kolejną szmelcówą. Są i jednak plusy, za taką cenę można parę razy w niej oblecieć lub wyjebać na śmietnik bez żalu.

mitmichael 27.06.2013 06:19

Po tej całej nagonce goscia przetestuja, dadza mu zagrac te 45 minut i niedługo odesla z powrotem bo nie beda chcieli sie osmieszac podpisujac kontrakt - tak mi sie wydaje, nawet jak cos tam pokaze.

jad 27.06.2013 06:30

Cytat:

Patrzcie na to, rumun w 2010 roku pracował w nowojorskim parku rozrywki Six Flags:wis.la/jwsws

Kapka to czytał, ale zasugerował się zdaniem poniżej tego, które zaznaczyłeś.

Serio - rozwala mnie fantazja, co niektórych którzy myślą, że gość będzie świetny albo nawet coś pokaże. :haha: jest szansa, że on nigdy nie kopnął piłki. to tak jakby wziąć do pierwszego składu Wisły juniora.

Watts 27.06.2013 06:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jad (Post 1319881)
zasugerował się zdaniem poniżej tego, które zaznaczyłeś.

Może to była ta słynna rekomendacja menedżera, na którą klub powołuje się w oświadczeniu. Pasowałaby do spreparowanych filmów.

cfa 27.06.2013 07:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1319876)
Ależ dało się. Wystarczyłoby aby ktokolwiek - czyli Zdzisiu, powiedział wprost - testujemy teraz piłkarzy niekoniecznie z mocną przeszłością. Trzej testowani kandydaci reprezentują podobny poziom sportowy. Odnośnie Oproiescu - wiemy dokładnie co to za chłopak, mamy świadomość iż jest to amator ale z racji na silne rekomendacje managera zdecydowaliśmy się sprawdzić jego umiejętności.

Czyli bierzemy wszystko na klatę. Tymczasem u nas pełna spychotechnika. Nasz Prezes zupełnie się nie przejął a szef skautingu odpowiedział: Dajcie mi spokój, oglądałem video. Przecież jak nie będzie dobry to go nie zatrudnimy, bez obaw.

Moim zdaniem faktyczny problem polega na tym że amatorów mamy nie po jednej a po obu stronach barykady. Nie daj boże do tego manager jest profesjonalistą i zatrudniamy takich Jovanic'ów na pęczki.

Przyznam szczerze, że przez długi czas zastanawiałem się czemu wszyscy tak psioczą na Zdziśka. Teraz już wiem jak to z nim jest. Jakiś czas po przeczytaniu książki Iwana tłumaczyłem sobie, że Kapka miał etat w służbach, ale specjalnie nic tam nie działał. Teraz już wiem, że gośc ma duże wtyki w środowisku i nawet jego działania są na wzór lat komunistycznych.
Nawet się nie dziwię Bednarzowi, że po pytania o rumuna wysyła do Kapki, przeca to teraz nowy dyro sportowy ^^ a działania podejmowane przez Zdzicha, są nawet nie absurdalne, a wręcz tragiczne!!! więc jak narzekaliśmy na pracę Jacka i wytykaliśmy mu transfer chociażby Fredriksena (tylko ostatni czas) tak teraz zobaczymy nowe standardy absurdu.

Lukasz 27.06.2013 08:56

Ha ha ha :)

Jeszcze się okaże iż zwyczaje panujące w piłce juniorskiej u nas - czyli przyjmowanie przez znajomości, weszły offem do piłki seniorskiej. Mamy tak niski poziom sportowy ze zatrudnić możemy praktycznie każdego byleby się nam kasa zgadzała :)

Stąd Smuda zaklepał miejsce dla syna kolegi, Zdzisiu na prośbę agenta ciągnie za uszy amatora z Rumunii a Stjepanovic jest prawie pewny angażu - manago się dogadał, nie może być inaczej :)

Czeski film.

szprotson 27.06.2013 08:59

co do Rumuna:
widomo przyciął w chuja, teraz sie tłumaczy bo prawda zawsze wyjdzie, ale takim typkom jak on własnie tego było potrzeba. Odstrzelimy go czy nie to nie moja decyzja, ale jesli go odstrzelimy to on juz bedzie miał wpis w CV ze był w Wiśle Kraków i jakis Sturm Graz czy Wardar Skopje moze sie na taki manewr złapać, w koncu wykonał go chyba w innych klubach. Tylko tak jak pisze, na testy nie jest sie tak łatwo dostać jak kazdy tutaj myśli, wiec ciekawi mnie jakim cudem zrobił to Rumun. Albo Kapka ma z nim jakies powiązanie, albo na serio on szuka piłkarzy na Fieldoo.com. Szkoda ze nie na naszej klasie...

a co do Makedończyka to musze jakis filmik ogladnac, ale teraz strach sie bac, czy to FAKE czy Legit.

Jedna rzecz mi w tym playmakerze tylko nie pasuje : gra z nr 17 na plecach....

E:stjepanovic - pomocnik
rumun - pomocnik
burdenski - pomocnik
brazylijczyk od clebera - pomocnik
jeden z murzynow - pomocnik

+ brazylijczyk napastnik
+murzyn napastnik + murzyn obronca

podpiszmy 4 srodkowych pomocnikow. A co!

rozarian 27.06.2013 09:09

Jestem ciekawy, czy wystawią dzisiaj tego Rumuna. Jeśli nie,to po 3-dniowym trzymaniu go na obozie, będzie to wyglądało niestety na grubszą sprawę niż zwykłe frajerstwo Kapki. Na coś bardziej śmierdzącego.

Adasss 27.06.2013 09:28

Uwaga, uwaga, po moich wczorajszych informacjach, że Oproiescu faktycznie mógł występować w klubie Politehnica Timisoara (http://www.renasterea.ro/stiri-sport...u-la-drum.html) (i co z tego, że to IV-ligowy klub, kontynuujący tradycje prawdziwej Politehniki Timisoara, a nie tej "przyszywanej" a'la Zawisza-Hydrobudowa ;) ), teraz kolejne ślady tego, że Oproiescu mógł w przeszłości mieć coś wspólnego z graniem w piłkę. Kolejne tropy prowadzą do Realu! Znaczy się IV-ligowego Realu Dragşina z okolic Timisoary ;)
http://sporttim.ro/fotbal/dragsina-s...rundei-a-xii-a
http://sporttim.ro/fotbal/dumbravita...-sparge-gheata

WISŁAZWE 27.06.2013 09:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1319866)
Bednarz - nie masz jaj, by zatrudnić choćby Demjana?

A może brak funduszy?
A może za tym wszystkim stoi Smuda?

Kto był winny zatrudnienia w klubie Frederiksena?

tommiyacht 27.06.2013 09:38

z tego co czytalem to Probierz

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:09.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl