![]() |
Cytat:
|
Od dziecka się ich uczy kiedy mają uciekać ;)
|
To pisemko piłkarek z Kałuży lekko żenujące ale...
Dla mnie tak samo żenująca była postawa niejakiego Paulisty Jeana, który z powodu niezwrócenia mu przez klub kosztów bodajże biletu samolotowego do Brazylii chciał odmówić wyjazdu na mecz. A to był jakiś procencik w porównaniu do jego kontraktu. Także takie sytuacje zdarzają się wszędzie. To są wszystko najemnicy i tyle. |
Nie jest tajemnicą, że Cantoro i Frankowski robili podobnie...
|
Cytat:
lubię Twój humor dj_ibutti :) Saidi na pewno jest bardzo dobrym piłkarzem. Ale jest chyba nie do wyciągnięcia. |
- Prestiż mojej firmy jest narażony na ogromne straty, dlatego musieliśmy zareagować - przyznał prezes Cracovii i Comarchu, Janusz Filipiak. Dziś po południu w specjalnym oświadczeniu kapitan zespołu i rada drużyny poinformowała, że zawodnicy nie otrzymali wypłaty za ostatni miesiąc.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html mi się podoba :-) |
skoro tak piszemy o piłkarzach zza drugiej str Błoń to mam do was pytanie, potraktujcie je luźno :)
Bylibyście za takimi transferami z Cracovii do Nas? oczywiście tych najlepszych którzy mogli by nas wzmocnić, nie piszę że akurat teraz miałby przyjść ktoś z nich.. Chodzi mi o to czy bylibyście skłonni na takie "nawrócenie" ze starozakonnego na porządnego Krakusa :) hehe Tak czytam was i zacząłem się zastanawiać nad tym:) ps to tylko luźne dywagacje, wręcz z przymrużeniem oka ;) pozdro :) |
Cytat:
|
Nie. To kwestia godności Naszego klubu. I w drugą stronę każdy były piłkarz Wisły który szanował ten klub i Nas jako kibiców nigdy nie powinien przechodzić na drugą stronę Błoń.
|
To zależy
wiadomo, że kogos całującego herb- czy gadajacego głupoty( wide Slusarski czy Goliński przed majowym meczem ) to nie ale taki Saidi?? Czemu nie Tylko, ze on by w Krakowie potem życia nie miał |
Swoją drogą to wie ktoś czy Skrzyński usunął ten tatuaż z herbem Wisły ? Czy tylko się przebiera w kiblu? ;)
|
|
Cytat:
Klichowi by chyba połamali nogi i urwali siuraka jakby to zrobił. A inni-to nie wiem po co nam. Ogólnie to jestem zdania, że jak kopacz jest dobry i ma poukładane to nie ma sensu mu patrzeć tendencyjnie w cv. Ale ze względu na że tak powiem warunki zewnętrzne nie widzę w tej chwili możliwości transferu żadnego znaczącego gracza na linii Wisła-Cracovia. Co najwyżej 17-ty zawodnik w kadrze i do tego obcokrajowiec. Co do zachowania graczy Pejsów - jest dość bezmyślne jak dla mnie... Może ze 3 ma coś (większe pieniądze, lepszy klub) do ugrania jakby ich rozwiązano, ale taki Ślusarski, Radomski, Pawlusiński, Matusiak - to Pana Boga za nogi złapali przechodząc do KSC. Co do utrzymania - jestem zdania że z Szatałowem (niezłe osiągi w Bytomiu, osoba z kręgu Fryzjera) mają większe szanse aniżeli mieliby np. ze Stawowym, którego zatrudnienie byłoby moim zdaniem ich gwoździem do trumny. Jeszcze jedna kwestia - w weekend Jaga-KSC... z kim tu sympatyzować... Pejsy-wróg, ale jakby tak ugrali remisik to byłaby woda na nasz młyn:) |
Malecki,Bandrowski,Arboleda - zal komentowac... Proponuje jeszcze Reissa na trenera napastnikow :D Fuckt i wszystko jasne :D
|
Cytat:
|
Legia po prostu zaczęła imitować naszą strategię PR. Zapowiada wielkie transfery, których oczywiście nie będzie.
Kupno Mierzejewskiego, Bandrowskiego i Małeckiego? Proszę bardzo, nie ma zawodników na sprzedaż. Ale w ich wypadku oznaczałoby to konieczność wyłożenia ok. 10 mln €. Niemniej efekt już osiągnęli. O Legii jest głośno w mediach i o to chodziło. Co do Arboledy, to też szanse są nikłe, ale podoba mi się to: http://www.sport.pl/pilka/1,65050,86...rboledzie.html Cytat:
|
Cytat:
200tys euro może nawet więcej pewnie ktoś rzuci... |
Wisła Bandrowskiemu tez powinna kontrakt zaproponować
w najgorszym wypadku wyciagnie wiecej kasy od Lecha a w najlepszym bedzie z Wilkiem rywalizował jako nastepca Sobola |
Zgadzam sie z Podpalaczem Mostów - mało tego, powinniśmy pójść drogą Legii, i też wszystkim tym graczom zaproponować kontrakty :) A co..niech się dzieje.
A tak poza tym, to plotki transferowe Legii podobają mi się bardziej, niż plotki transferowe Wisły :) Skoro za Vdorljaka dali 1 mln EUR, skoro Polonia dała za Sobiecha 1 mln EUR, skoro my z Jirsaka daliśmy 700 tys EUR to pytanie, czy zawodnicy z "koncertu życzeń Legii" powinni być tańsi? Jedyny problem to pensja, bo nie wyobrażam sobie, ze np. Arboledzie dadzą 500 tys EUR kontraktu - to by całkowicie rozpieprzyło atmosfere w drużynie. Nie wiem jakie są pensje w Legii, ale np. w Wiśle nagle by się okazało, ze nowy Arboleda zarabia 2x wiecej niż Brożek, Małecki, Sobolewki a na 100% dwa razy lepszy nie jest (choć jest świetny, powiedzmy porównywalny do wymienionej trójki) |
Cytat:
|
Cytat:
Albo Arboleda wymięknie i zejdzie z oczekiwań finansowych do max. 250 tys. €, albo podpisze już w zimie kontrakt z nowym klubem. Może wtedy liczyć na pieniądze za podpisanie umowy i do tego znacznie wyższy kontrakt. Stawiam jednak na ten drugi wariant. Po prostu jest on bardziej prawdopodobny. |
Akurat Legia moze zaproponowac najwyzszy kontrakt w lidze. Wystarczy sobie przypomniec sprawe Muchy i pieniadze jakie dawalo ITI. Jesli beda chcieli wyciagnac Arbolede z Lecha, to wyciagna ;). Potem jest chyba Polonia i szalenstwa JW. Nastepnie Lech i dopiero potem my(chociaz to miejsce tez tak nie do konca, bo wiadomo, ze u nas sa te tzw. kontrakty motywacyjne). Napewno pod wzgledem placowym jestesmy obecnie malo konkurecyjni.
|
Wracając jeszcze do sytuacji u sąsiadki
tam jest jakis dziwny system W momencie przyjścia nowego trenejro i w miare poprawiającego sie stylu gry ( vide derby czy widzew ) pieprzą atmosfere w szatni blokując wypłaty, które tak czy inaczej bedą musieli przelać na konta grajków, jeśli tego nie zrobią przez 3 miesiące będą mogli wystąpić piłkarzyny do PZPNu o rozwiazanie kontraktu , a i tak pieniądze ściągną, najwyżej przez komornika. jeszcze to śmieszne oswiadczenie zawodników i wogóle kuriozalne profesorka w którym potwierdza fakt łamania prawa poprzez umyślne niewypłacanie kontraktów zawodnikom, przcież to jakiś prokurator powinien z urzedu się sprawie przyjżeć pozatym coś słyszałem o nowym zimowym zaciągu u nich, tylko jak jakikolwiek zawodnik podpisze kontrakt z takim nieobliczalnym pracodawcom dziwny klub , dziwni kibice , dziwni działacze |
witam.czy ktoś może się orientuje kiedy zostanie ogłoszony wynik przetargu na transmitowanie ekstraklasy na następne 3 lata?
|
Cytat:
|
Dzisiaj czytalem ze zostalo 2 telewizje TVN i Cyfra. Ekstraklasa moze teraz negocjowac z tymi firmami i moze anulowac rowniez przetarg. W artykule tym pisali, ze wynik przetargu poznamy prawdopodobnie na wiosne.
|
Mam nadzieję, że będzie to wciąż Cyfra... Najlepsze jest obecne połączenie: Cyfra+ i Orange. Dają radę, mimo iż często mam jakieś "ale" do "ekspertów" w C+, ale generalnie każdy może być zadowolony (kto widział, ten wie).
No zobaczymy, jakby nie było to Eklasa jest pożądanym produktem i niewątpliwie korzystnie ją mieć w swojej ofercie. |
a ajk to jest w tym przetargu podzielone ?
są jakies pakiety? |
Na Orange Sport następnego sezonu naszej piłki nie będzie ponieważ telekomunikacja nie przystąpiła do przetargu. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że bardzo prawdopodobne jest rozdzielenie Ekstraklasy na 2 platformy cyfrowe...to byłaby mega chvjnia. Tak to dokupowało się Orange za 10zl i oglądało się wszystko co sie chce
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Błagam, Cyfra ma wykupić wszystkie mecze...
|
Orange startuje razem z ITI, są w jednej drużynie. Wg mnie pójdzie walka na wykończenie,bo C+ bez polskiej ligi leci, a N także bez czegoś nowego co jej przysporzy abonentów padnie. Orange sport bez polskiej piłki nie ma racji bytu. Tak więc walka musi iść niezła i coś czuje,że kasa będzie większa niż szacuje Ekstraklasa. Zwycięzca poza prestiżem i prawem do pokazywania spotkań naszej kopanej długo będzie lizał rany. Wygra ale pewnie zadłużony będzie po uszy. Dlatego uważam,że prawa będą podzielone, bo ich odsprzedaż pozwoli choć trochę ewentualnemu zwycięzcy złapać oddech.
A tak swoją drogą tyle kasy za pokazywanie takiego......:) |
Jak Polsat wystartuje razem z C+ to pozamiatane. Nsport i Orange są za ciency w uszach.
|
Ale czy to jest normalne, żeby oglądać naszą ekstraklasę będzie trzeba miec 2 platformy cyfrowe! Czy kogś przypadkiem tu nie poje..ło?
|
Cytat:
ja sam zdecydowanie czesciej ogladam na C+ polską lige niz zagraniczne spotkania. |
Cytat:
Jakby nie było, poziom żenujący, ale sentyment jest i długo pozostanie. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie ma takiej opcji zeby N padlo ;] Nawet nie wygrywajac przetargu na Ekstraklase, trzeba nie miec zielonego pojęcia piszac takie bzdury :))
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:46. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl