Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

tomasz_19 28.06.2010 19:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 922760)
Ja przepraszam, ale takimi postami to się ośmieszasz i sam sobie przeczysz. Bo niby zapierasz się rekami i nogami, że nie szukasz lansu i poklasku na forum (razem z masiosem czy jak mu tam), ale z drugiej strony wstawiasz takie kfiatki. które jasno można zrozumieć "Haha, jestem zajebisty, wiem coś! Może Wam powiem...? A moze lepiej nie? Proście mnie to może akurat będę tak fany i napiszę..."

Wiesz i chcesz to pisz, wiesz i nie chesz to nie pisz, ale daruj nam takie posty. Bo tym samym skazujesz wszystkich na lawinę pytań, próśb i błagania Waszego kółeczka adoracyjnego. Bo cżłowiekowi gorzej się robi jakmusi się przez to przebijać.

Albo załóżcie temat "My, nasze info i nasi fani" i kto będzie chciał będze sobie wchodził, a kto nie to nie będzie skazany na przebijanie się przez te setki bzdurnych postów.

PS. Pzepraszam modów za off top, ale już nie mogę :-/

wyluzuj :) akurat na tym topicu mogą pisać co chcą byle by za bardzo nie odlatywali :)

Bekas 28.06.2010 19:35

ZBYMAK: Jestem pod wrażeniem, ludzie nie chcą nazwiska, a chcą zgadywać kto to może być. To oznacza, że wierzymy Twoim informacjom i delektujemy się transferem :) Powiedz coś więcej, ale tak, żeby nie psuć od razu niespodzianki.
1). Czy według Ciebie wydaje się być to dobry transfer ?
2) I czy , skoro dziś o tym piszesz, jest duża szansa jutro na konferencję?
3). I co z Marcelo?

Acapelo 28.06.2010 19:37

2mozesz tez napisac ile na tm jest wyceiniany ten obronca:) okolo oczywiscie... np 1 mil 2 mil 500k

przemek1902 28.06.2010 19:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 922759)
nie czytasz w ogole TWSD... napisali wyraźnie, że obrońcy będą zagraniczni... <rotfl>

Nie najeżdzaj na mnie, nie siedze caly dzien na ABG, byc moze przeoczylem tekst o zawodnikach niepolskich ktorzy sa przymierzani do Wisly. Przepraszam Panie Tomaszu, mea culpa...

KOMINEK 28.06.2010 19:39

Cytat:

Ja przepraszam, ale takimi postami to się ośmieszasz i sam sobie przeczysz. Bo niby zapierasz się rekami i nogami, że nie szukasz lansu i poklasku na forum (razem z masiosem czy jak mu tam), ale z drugiej strony wstawiasz takie kfiatki. które jasno można zrozumieć "Haha, jestem zajebisty, wiem coś! Może Wam powiem...? A moze lepiej nie? Proście mnie to może akurat będę tak fany i napiszę..."

Wiesz i chcesz to pisz, wiesz i nie chesz to nie pisz, ale daruj nam takie posty. Bo tym samym skazujesz wszystkich na lawinę pytań, próśb i błagania Waszego kółeczka adoracyjnego. Bo cżłowiekowi gorzej się robi jakmusi się przez to przebijać.

Albo załóżcie temat "My, nasze info i nasi fani" i kto będzie chciał będze sobie wchodził, a kto nie to nie będzie skazany na przebijanie się przez te setki bzdurnych postów.

Modzi nie tylko rozumieją ale i popierają Twoje stanowisko

maci0s 28.06.2010 19:40

Wyjątkowo ( ponieważ pośrednio dotknęła postem też mnie) zgadzam się ze Żmijką...
Nie o to chodzi by pół forum pisalo "proszę powiedz" a drugie pół zgadywało...

Bekas 28.06.2010 19:41

Cytat:

Żmijko - to temat s-f i najlepsze miejsce na takie "gdybanie". Czy wierzymy czy nie - Zbymakowi, Maci0sowi - to jest nasza sprawa. I zwróć uwagę, ze jak sie okazalo, ze wypuszczanie informacji nie jest dobre dla klubu to koledzy sie potrafili powstrzymać, a i wiekszosc forumowiczów prosiło o nie podawanie nazwisk aż do chwili większej pewności.

Acapelo 28.06.2010 19:41

dawaj jakies namiary zbymak bo sie zesikam, powiedz chociaz czy to jakis leszcz jest czy co?

63.5 Kg 28.06.2010 19:42

No to sie zaczelo...:rotfl:

tomasz_19 28.06.2010 19:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez przemek1902 (Post 922769)
Nie najeżdzaj na mnie, nie siedze caly dzien na ABG, byc moze przeoczylem tekst o zawodnikach niepolskich ktorzy sa przymierzani do Wisly. Przepraszam Panie Tomaszu, mea culpa...

przecież nic do Ciebie nie mam człowieku wyluzuj :) ja też myślisz, że nie mam nic innego do roboty tylko tu siedzieć? po prostu przeczytałem newsa i tyle :P i nie wylatuj do mnie z jakąś łaciną i do tego zagraniczną :P

zbymak 28.06.2010 19:45

Dla dobra negocjacji i brakujacego 20% do zalatwienia sprawy wstrzymam sie z podaniem nazwiska.

KOMINEK 28.06.2010 19:45

Koniec, koniec, koniec. Jak chcecie to piszcie na privy - tu nie jest skrzynka kontaktowa. Jak ktoś ma jakieś informacje i uważa, że to klubowi nie zaszkodzi niech daje, ale koniec z listami życzeń. Bany czekają.

Acapelo 28.06.2010 19:46

no ino powiedz czy dobry

Acapelo 28.06.2010 19:48

pewnie nie wiesz czy dobry, wiec pewnie ktos malo znany w Polsce

Wasiu 28.06.2010 19:49

http://www.brila-fm.net/index.php?op...825&catid=3825

Zeby zluzowac troche zbymaka, macie tutaj tekst o Makinwie. Co prawda sprzed 2 dni i wiele nowego nie ma to jednak mozna angielski podszlifowac :P.
Orientuje sie ktos moze ile placa w Grecji, w takie Larissie np? Kryzys porzadnie na zarobki pilkarzy wplynal czy raczej przeszedl niezauwazalny ?

bridgeburner 28.06.2010 19:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wasiu (Post 922784)
http://www.brila-fm.net/index.php?op...825&catid=3825

Zeby zluzowac troche zbymaka, macie tutaj tekst o Makinwie. Co prawda sprzed 2 dni i wiele nowego nie ma to jednak mozna angielski podszlifowac :P.
Orientuje sie ktos moze ile placa w Grecji, w takie Larissie np? Kryzys porzadnie na zarobki pilkarzy wplynal czy raczej przeszedl niezauwazalny ?

Żuraw w Larissie zarabiał koło 600 k E za sezon gry
więc z przebiciem Wisły kłopotów nie będą mieli
Pytanie na ile mają taka ofertę a na ile to jest gra żeby Wisła zwiekszyła pensje
W mojej opinii Makinwa nie jest wart takiego kontraktu ale moge sie mylić

63.5 Kg 28.06.2010 19:56

Nie jest zaklepany.
Jest napisane ze 80 %...

CZekamy cierpliwie i tyle...

klubus 28.06.2010 19:58

sory jeśli to było ale czy ten ''zaklepany'' zawodnik kiedy ma być przedstawionY?

willow 28.06.2010 20:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 922778)
Koniec, koniec, koniec. Jak chcecie to piszcie na privy - tu nie jest skrzynka kontaktowa. Jak ktoś ma jakieś informacje i uważa, że to klubowi nie zaszkodzi niech daje, ale koniec z listami życzeń. Bany czekają.

Stary, jak Cię proszę!
Banować możesz jakby to było w temacie polityka transferowa!
Tu jest s-f! To do cholery o czym tu mają ludzie pisać? O filmach s-f?
Dajże sobie na wstrzymanie z tymi ciągłymi groźbami...

bridgeburner 28.06.2010 20:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 922798)
ale wlasnie po to do cholery zostal stworzony ten temat. mozemy tak w kolo macieju...

No dobrze ale czym innego jest transferowe nawet s-f
gdzie przypominam , że s jest skrótem od science
a czym innym przebijanie sie przez 2 strony postów w stylu
Zbymak napisz coś bo sie zesram czy coś w tym klimacie
Miejmy troche szacunku dla samych siebie

tomasz_19 28.06.2010 20:44

mam nadzieję, że nie ściągniemy kogoś jego pokroju :D

http://www.youtube.com/watch?v=SPJLV...eature=related

tomasz_19 28.06.2010 21:15

dla zniecierpliwionych http://wislaportal.pl/news.php?id=18014

Chlopek123 28.06.2010 21:18

http://tsw.com.pl/news/We-wtorek-bedzie-ciekawie-317

Ma ktos jakąś opinie na temat tsw.com.pl bo ja nie bardzo znam ich "dokonania" ??

tomasz_19 28.06.2010 21:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Chlopek123 (Post 922849)

Ma ktos jakąś opinie na temat tsw.com.pl bo ja nie bardzo znam ich "dokonania" ??

ściemniacze podobnie jak wisla-online :)

Żmijka 28.06.2010 21:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez przemek1902
Takie pytanko mam - jak to bylo w poprzednich latach, jak Wisla byla na zgrupowaniach - nowi zawodnicy byli prezentowani w Krakowie czy na miejscu w jakimś hotelu? Nie potrafie w tej chwili sobie przypomnieć konkretnego przypadku.

Zalezy. Jak był czas to konferencja odbywała się w Krk po czym chłopina jechał na zgrupo. Ja nie to info na oficjalnej i nikt poza nii chłopa nie widział.

Na zgrupowaniu w jakimś hotelu to co najwyżej moga zaprezentować kogoś kolegom z drużyny :) bo innym to raczej słabo.

EDIT: sorry, małe zamieszanie. Miałam zaznaczona " " i źle pokasowałam.

maci0s 28.06.2010 21:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 922844)

"If i were a rich man.... " ;-)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 922851)
Zalezy. Jak był czas to konferencja odbywała się w Krk po czym chłopina jechał na zgrupo. Ja nie to info na oficjalnej i nikt poza nii chłopa nie widział.

Na zgrupowaniu w jakimś hotelu to co najwyżej moga zaprezentować kogoś kolegom z drużyny :) bo innym to raczej słabo.

Żmijka to na pewno ja sie o to pytałem???? Kiedy??

tomasz_19 28.06.2010 21:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maci0s (Post 922852)
"If i where a rich man.... " ;-)

tak klasyczny przykład trybu warunkowego :P

KOMINEK 28.06.2010 21:40

Dziś tylko pousuwałem posty niedotyczące w żadnym razie transferów Wisły tylko tematu moderowania bądź próśb do innych osób na forum. Jeśli ktokolwiek przekroczy przepisy jutro będą miesięczne bany.

a dla tych, co mają jakiekolwiek wątpliwości, co do słuszności mojego postępowania dedykuje post, który tu przed chwilą usunąłem

wislakrakow124 napisał(a):
chociaz Wisla mi humor poprawia bo dziewczyna tylko wkur..

rafalek 28.06.2010 22:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Chlopek123 (Post 922849)

Napiszę tak - piszę dla tej strony. W zeszłym letnim okienku transferowym ostro podpadliśmy opinii publicznej, ponieważ zatrudniony podczas poprzedniej władzy "dziennikarz" wymyślał jakieś z kosmosu informacje transferowe. NIestety nie mogliśmy go usunąć ani nic z nim zrobić, ponieważ nie było go na liście użytkowników. Jednak przyszedł czas na zmiane grafiki i systemu, wszystkie konta trafił szlag i sie go pozbyliśmy. Aby uzupełnić naszą ekpię zatrudniliśmy naszego starego znajomego, Perka - autora tego tekstu. Ma on rzeczywiste kontakty w klubie i jego informacje są najprawdopodobniej prawdziwe - aczkolwiek, jak wiadomo, zawsze się może coś zmienić. On pisze tylko wtedy, gdy jest czegoś pewny na przynajmniej 95%.
Więc wypraszam sobię insynuacje, jakoby jesteśmy ściemniaczami. Nasz serwis jest 4 nieoficjalnym serwisem Wisły - zaraz po TWSD, Wislaportal i Wislasoccer - a może nawet przed tym ostatnim.

Przepraszam za OT

Co do naszej polityki transferowej - mnie bardzo ucieszył powrót Żurawia, jutro najprawdopodobniej będzie Milinković - kto mógłby być tym drugim? Makinwa? Durovski? Nie wiem.

Junior_Battle 28.06.2010 22:08

obrońca;)

10 znakow

PANDEM0NIUM 28.06.2010 22:11

http://www.youtube.com/watch?v=y0gyOc5KbFs

Czy tylko mi ten chłopak przypomina Żurawskiego z wersji z Lecha?
To nie jest typowy skrzydłowy. Klasyczna 10 jak w morde strzelił.
Jak by go się udało pozyskac to chyba sie napije:)

krzysztofff 28.06.2010 22:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PANDEM0NIUM (Post 922891)
http://www.youtube.com/watch?v=y0gyOc5KbFs

Czy tylko mi ten chłopak przypomina Żurawskiego z wersji z Lecha?
To nie jest typowy skrzydłowy. Klasyczna 10 jak w morde strzelił.
Jak by go się udało pozyskac to chyba sie napije:)

ja bede pil tydzien....

wislakrakow124 28.06.2010 22:24

sry moj blad!!! dzieki TSW06!!

wracajac do Milinkovica to po tych filmikach widac ze ma duzy potencjal w odbiorze pilki jak i takze w jej dokladnym podawaniu!! Szybki dobry technicznie zawodnik az dziw bierze ze moze zostanie Wislakiem

TSW06 28.06.2010 22:28

generalnie bardzo się zdziwiłem że Milinković jest nazywany w tsw.com.pl lewym obrońcą. jak dla mnie jest to typ zawodnika ofensywnego, kreującego grę z genialną techniką. Taki Stilić z pierwszego sezonu w amikach.
priorytet jak dla mnie

Angmir 28.06.2010 22:30

Milinkovic na tych filmikach wyglada ok, z tym ze podobny można by zmontować o każdym - Filip Burkhart w ostatnich meczach Ary mial kilka takich dryblingow ze messi sie może uczyć :) Żeby ocenić czyjes umiejętności trzeba po prostu zobaczyć co najmniej 2-3 CAŁE mecze danego zawodnika, najlepiej w momencie kiedy mówi sie o nim że jest w gazie.

Na tych filmikach widać przedewszystkim ze :
a) Liga Serbska to dno - graja tam wielkie talenty, ale 0 organizacji gry w obronie kopanka jak w 3 lidze, obrońcy kryja jak na starych filmach z jat 90 i co i rusz są sytuacje sam na sam.
b) Liga słowacka - lepiej z dyscyplina taktyczna słabiej z umiejetnosciami pilkarzy.

Nauczmy sie doceniac naszą ligową kopankę.

A tak wogóle to nie neguję że jest to ciekawy zawodnik, z tym ze wogóle nei widze u niego takiej agresji w grze która u bocznego pomocnika jest bardzo pożądana. Chłopakowi bliżej do Stilicia - opanowany nienaganny technicznie ale i "miękki". Nam potrzeba skrzydłowego z "depnięciem". Takiego jak Kosa czy Peszko - grajacego chaotycznie, szarpiacego - takiego który potrafi nieobliczalnym rajdem zrobić coś z niczego, poderwać zespół do walki kiedy reszta drużyny gra zbyt statycznie. Mamy już w kadrze jedengo bardzo dobrego bocznego pomocnika, o dobrej wrzutce, dryblingu i technice (serio tak uważam :) ) na imeię mu Wojtek. Niestety Wojtek to też typ technika purytysty unikającego kontaktu fizycznego, i moło dynamicznego, z tąd nigdy nie bedzie on spełniał takiej roli jak Błaszczu czy Kosa kiedyś.

Milinkowić IMHO to kolejny Stilić - dobry na środek jako defensywny rozgrywający - z tego co widać na filmikach - To nie jest typowy Boczny Pomocnik. Peszki z niego nie będzie.

TSW06 28.06.2010 23:39

przejrzałem profile Oremusa i Strinicia i jeśli mieliby podpisać kontrakt z Wisłą to ja jestem całkowicie ZA
http://transfermarkt.de/de/ivan-stri...ler_39799.html
Strinić ma 23 lata grał regularnie w lidze chorwackiej i strzelił 4 bramki, natomiast Oremus
http://transfermarkt.de/de/mirko-ore...ler_46424.html
Oremus rozegrał 26 spotkań strzelił 1 bramkę i zaliczyl 2 asysty
co do Braza - byłoby dobrze go pozyskać, ale już bez wypożyczeń itp ale na stałe.

koyoot 29.06.2010 00:02

Angmir powiem o Milinkovic`iu tak: to co jest na tych filmikach to ledwo 25% tego co on NAPRAWDE potrafi:). Tak naprawde ciezko zaklasyfikowac tego pilkarza na ktorejkolwiek konkretnej pozycji bo na boisku jest wszedzie. Podaje, strzela, dosrodkowuje, rzuca prostopadle pilki, wdaje sie w pojedynki 1 na 1, odbiera pilki czesto zmienia skrzydla, lub nawet pozycje. To jest taki pilkarz jakiego naprawde dawno nie bylo w naszym klubie. 22 lata dopiero ma a wierzcie mi wylowilismy prawdziwa perelke, ktora wystarczy doszlifowac.

zbymak 29.06.2010 00:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 922945)
Angmir powiem o Milinkovic`iu tak: to co jest na tych filmikach to ledwo 25% tego co on NAPRAWDE potrafi:). Tak naprawde ciezko zaklasyfikowac tego pilkarza na ktorejkolwiek konkretnej pozycji bo na boisku jest wszedzie. Podaje, strzela, dosrodkowuje, rzuca prostopadle pilki, wdaje sie w pojedynki 1 na 1, odbiera pilki czesto zmienia skrzydla, lub nawet pozycje. To jest taki pilkarz jakiego naprawde dawno nie bylo w naszym klubie. 22 lata dopiero ma a wierzcie mi wylowilismy prawdziwa perelke, ktora wystarczy doszlifowac.

Tylko odpady chcą sciągać do klubu?:lol:

Sopranos 29.06.2010 07:37

Jest jakaś konferencja zaplanowana na dzisiaj?

Pablo84 29.06.2010 07:41

Nie sądzę , w końcu klub nie poda informacji o konferencji "za pięć 12".

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:30.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl