Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Przygotowania piłkarzy Wisły Kraków do sezonu: obozy, sparingi itp. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3140)

arti 28.06.2017 21:03

Niestety potwierdzają się moje przewidywania co do pozostania Buchalika (nie zagrałby z wojniczem i dziś mając w perspektywie możliwość połamania się i pozostania na lodzie).
Tak więc cała nadzieja w Hiszpanie.

Merkury 28.06.2017 21:29

Po tym sparingu z bardziej wymagającym przeciwnikiem odżyły na nowo stare grzechy w grze zarówno ofensywnej jak i defensywnej. Odnoszę takie wrażenie, że przy naszych obecnie możliwościach finansowych i "klasie" sprowadzanych zawodników Wisła nie będzie grała lepiej, widać że pewnych rzeczy Ci zawodnicy starzy czy nowi nie przeskoczą.
Dla mnie pierwszym do odstrzału po tym spotkaniu powinien być Stlić, w tej formie jego miejsce powinno być poza kadrą I zespołu, zresztą podobno w tym okienku mamy się z nim pożegnać.
Co do zawodników testowanych i tych, których zakontraktowaliśmy żaden na dzień dzisiejszy nie wniósł wartości dodanej do drużyny.
W planach są dalsze transfery oby coś z nich wypaliło in plus.

ashkeczup 28.06.2017 21:36

Przysięgam, że po 10 słowach posta powyżej, nie sprawdzając wcześniej kto jest jego autorem byłem pewien, kto go napisał.

Dariook 28.06.2017 21:51

Podobnie. Przypomniały mi sie 2tys co jedna parowa musi wplacic na akademie.

nesta 28.06.2017 21:56

Będą ludzie z tego Halilovica. Już po kilku kontaktach z piłką było widać, że nie uczył się piłki u nas.

crux.a 28.06.2017 21:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1473588)
Podobnie. Przypomniały mi sie 2tys co jedna parowa musi wplacic na akademie.

Merkury! Przegrałeś zakład? To miej jaja. Albo miej jaja napisać, że masz to w dupie i się nie poczuwasz, bo dwa tysie piechotą nie chodzą. Przynajmniej będzie wiadomo, co sądzić. Ignorowanie przypomnień nie wzbudza zaufania do Ciebie.

Myślę też, że przesadzasz z pesymizmem.

X-Ray 28.06.2017 22:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 1473573)
Ma juz 21 lat i trudno powiedzieć na ile on jeszcze może pójść w górę.

Też mi się wydaje, że w trochę złą stronę klub idzie. - 21 lat to za stary zawodnik, powinni szukać młodszych.

El'kabat 28.06.2017 22:18

Halilović na 1 rzut oka na pewno duży plus. Ale jeżeli 46 to Kostal, to brać gościa. Ten cały Mamed przy nim wyglądał jak piłkarz z innej ligi.

Defensywa fatalnie, Llonch klasa.

Co do Carlitosa to dziś miał ciężko, ale myślę, że mogą z niego być ludzie.

s1mone 28.06.2017 22:39

Wynik trochę wstyd, ale trzeba pamiętać, że to jedynie sparing.

Ja się wstrzymam z oceną graczy czy też zespołu do meczów o punkty.

PS Psy szczekają a RB9 nadal lutuje :D:D:D

Fugiel 28.06.2017 22:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1473579)
I ty jesteś kibicem Wisły ? mam pewne wątpliwości :shock:

Masz racje nie jestem.

Karherop 29.06.2017 05:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1473595)
Wynik trochę wstyd, ale trzeba pamiętać, że to jedynie sparing.

Ja się wstrzymam z oceną graczy czy też zespołu do meczów o punkty.

PS Psy szczekają a RB9 nadal lutuje :D:D:D

W styczniu przegraliśmy z nimi 0-2 wiec jest progres.

Wynik takich spotkan to sprawa drugorzędną.

Ale po tym co gral Stillic nie zdziwilo mnie że zepsul karnego. Nie poznaję tego gościa. Gra o dwa tempa wolniej niz kiedyś.

Ciekawe czy do sobotniego sparingu zostana z nami testowani. To chyba jasne że w obliczu mozliwego przyjscia Wojtkowskiego angaz dostanie max 1 z 2 testowanych. Stawiam na Kostala.

wiesniak842 29.06.2017 05:46

Wlasnie. Sparingu nie widzialem. Ten Kostal to na jakiej pozycji gral, na skrzydle czy w srodku?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saymon (Post 1473604)
Jako lewoskrzydłowy

Dzięki.

saymon 29.06.2017 07:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1473603)
Wlasnie. Sparingu nie widzialem. Ten Kostal to na jakiej pozycji gral, na skrzydle czy w srodku?

Jako lewoskrzydłowy

luke1906 29.06.2017 09:46

A ten Wojtkowski co niby ma przyjść to kto to w ogóle jest?

X-Ray 29.06.2017 09:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez luke1906 (Post 1473605)
A ten Wojtkowski co niby ma przyjść to kto to w ogóle jest?

Bardzo zdolny młody zawodnik RB Lipsk, 19 latek, grywał w zespole rezerw, dwa razy powołany do seniorów.

zim zum 29.06.2017 10:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez X-Ray (Post 1473606)
Bardzo zdolny młody zawodnik RB Lipsk, 19 latek, grywał w zespole rezerw, dwa razy powołany do seniorów.

To jakim cudem nagle ląduje u nas ?

Heero 29.06.2017 10:35

Jest po długiej kontuzji (złamana noga), a Lipsk rozwiązuje drużynę juniorów.

MaThEuS 30.06.2017 15:20

To już stało się tradycją. Kolejny rok z rzędu Wisła Kraków odwiedzi stadion w Kalwarii Zebrzydowskiej aby rozegrać przedsezonowy sparing.

Rywalem Białej Gwiazdy będzie zespół Puszczy Niepołomice.

4 lipca, godzina 17:30, stadion MKS przy ul. Mickiewicza 16

ZAPRASZAMY!

kristos 30.06.2017 17:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Merkury (Post 1473584)
Po tym sparingu z bardziej wymagającym przeciwnikiem odżyły na nowo stare grzechy w grze zarówno ofensywnej jak i defensywnej. Odnoszę takie wrażenie, że przy naszych obecnie możliwościach finansowych i "klasie" sprowadzanych zawodników Wisła nie będzie grała lepiej, widać że pewnych rzeczy Ci zawodnicy starzy czy nowi nie przeskoczą.
Dla mnie pierwszym do odstrzału po tym spotkaniu powinien być Stlić, w tej formie jego miejsce powinno być poza kadrą I zespołu, zresztą podobno w tym okienku mamy się z nim pożegnać.
Co do zawodników testowanych i tych, których zakontraktowaliśmy żaden na dzień dzisiejszy nie wniósł wartości dodanej do drużyny.
W planach są dalsze transfery oby coś z nich wypaliło in plus.

Ty jesteś ,jakiś pojeb totalny,czy turbo debil nawiedzony ?
Chcesz oceniac drużyne po 90 minutach gry w trakcie przygotowań do sezonu?
Jedno co moge ci doradzic -daj sie zbadac ,byle szybko.

Ma_niek 30.06.2017 17:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ma_niek (Post 1473319)
Ja sie wcale nie zdziwie jak buchalik zostanie u nas.

No to ten...

Toeju 01.07.2017 10:56

Kiko testuje 5-3-2, z wahadłowymi.. o ile dobrze pamiętam taki system gry nie sprawdził się za Wdowczyka.

brylant17 01.07.2017 12:03

Tylko,że wtedy graliśmy m.in z Mójtą/Pietrzakiem teraz inni piłkarze

czaro 01.07.2017 12:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Toeju (Post 1473787)
Kiko testuje 5-3-2, z wahadłowymi.. o ile dobrze pamiętam taki system gry nie sprawdził się za Wdowczyka.

Bo Wdowczyk ułożył ten system pod Mójtę ;)

A pisząc serio, to chyba nie do końca mamy (nie będziemy mieć?) zawodników pod taką grę. Rozstrzygnięcie pozostawiam ekspertom, ale po mojemu mielibyśmy problem w pomocy.
Wahadłowymi byliby Sadlok i Cywka - jeszcze jak cię mogę (na rezerwie Bartosz i Arsenic), ale w środku - wobec odejścia Brleka i Mąki - wyrwa. Nie wyobrażam sobie, żeby sam Llonch to wszystko ogarnął, bo Stilic będzie przecież stał w miejscu. Dodam też, że w tym ustawieniu odnalazłby się Boguski, ale Małeckiego nie jestem już taki pewien. A Patryk to jeden z naszych najlepszych piłkarzy, który rozstrzygnął na naszą korzyść przez ostatnich 1,5 roku wiele spotkań - nie możemy sobie pozwolić na niezagospodarowanie jego potencjału. No i zostaje też pytanie, czy nasi napastnicy do tego się nadają.

Toeju 01.07.2017 12:36

Oglądał ktoś dzisiejszy sparing? Jak to wyglądało? Z relacji na fb wyczytałem, że chwalili Kostala..

piotrek06 01.07.2017 13:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1473794)
bo Stilic będzie przecież stał w miejscu.

Po tym co w zeszłym sezonie pokazał Semir i po tym co pokazuje w sparingach to nie ma szans na pierwszy skład a gdyby nie sentyment i wiara w to że w końcu wróci "dawny Stilic" to nawet na ławkę by się mógł nie łapać.

mitmichael 01.07.2017 13:08

Dobry pokaz Kostala, Halilovic takze kolejny swietny wystep, tego pierwszego podpisac szybko i na obu bedzie mozna niedlugo niezle zarobic bo widac, ze maja to cos. Dzisiaj juz o wiele lepiej to wygladalo niz w ostatnim sparingu, po kolejnych przygotowaniach powinno byc jeszcze lepiej. Pierwszy mecz juz za 13 dni wiec malo czasu na przygotowania zostalo

TYSIAC906 01.07.2017 13:08

fajnie to wyglądało, Odra 5 klas niżej. (mimo tego, ze to tylko druzyna z zaplecza) Nowi zawodnicy raczej na plus, Lopez ma straszne parcie na strzelanie. Najfajniej wygląda testowany Kostal

Karherop 01.07.2017 13:09

Błagam Kiko, żadnego 3-5-2 czy tam 5-2-3. Wdowczyk juz sie na tym przejechał, a i kilku poprzedników poległo.

Byla dzis sytuacja że naszych (z bramkarzem) było na własnej polowie 7 (!) przy wyprowadzaniu piłki. Ilosc rywali na na naszej połowie oscylowala w granicach 0.

Nie dość że to ultra defensywna taktyka, to jeszcze taka w ktorej w defensywie chlopaki nie wiedza co maja grac. Dubluja pozycje. Widac to bylo tez w ofensywie. Kiko nie idz tą drogą.

Dobrze ze w 2 polowie wróciliśmy do "normalnego" systemu gry. I niech tak pozostanie.

A co do oceny "nowych":

Kostala niech podpisują. Gral bardzo inteligentnie, przebojowo i nie boi się strzelać. Znowu byl jednym z najlepszych na placu.

Lopez zdecydowanie na plus. Szybki, dobry technicznie choc dzisiaj rozregulowany celownik.

AS82 01.07.2017 14:06

Ponoć zrezygnowaliśmy z dalszego testowania Momcziła Tsvetanova

UcheJ 01.07.2017 14:32

Kostal ++
Carlitos++
Halinowic +
Arsenic ++
Bramkarz +
Stilic - -
Ondrasek -

Choc jeden mial asyste a drugi bramke to wygladali fatalnie... jestem przerazony ich forma jak by stracili umiejetnosci pilkarskie...

Toeju 01.07.2017 14:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1473808)
Ponoć zrezygnowaliśmy z dalszego testowania Momcziła Tsvetanova

I dobrze, w meczu z Rakowem słabiutko wypadł.

Merkury 01.07.2017 15:17

Szczerze to z tych wszystkich nowych zawodników najlepiej na tle beniaminków I ligi prezentował się dotychczas przebywający na testach sportowych 21-letni Słowacki pomocnik.

tas de fleia 01.07.2017 15:54

Kostal faktycznie bardzo fajnie się pokazuje. Szybki, przebojowy, niezłe skrzydło. Lopeza nie ocenię bo początku nie widziałem. Natomiast na mnie duże wrażenie robi Halilović. Bardzo mobilny, świetny przegląd pola i długie rozegranie, ale przede wszystkim to prowadzenie piłki, którego się nie da nauczyć. Jeśli go nie zjedzą fizycznie to będzie wzmocnienie. No i chyba więcej by mógł dać bardziej z przodu, ale to już nie mnie ingerować.

UcheJ 01.07.2017 16:32

Mam pytanie czy Halinović chyba zawsze grał jako 10 a nie 8 zgadza się??

czaro 01.07.2017 16:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez UcheJ (Post 1473812)
Choc jeden mial asyste a drugi bramke to wygladali fatalnie... jestem przerazony ich forma jak by stracili umiejetnosci pilkarskie...

Ondrasek z każdą rundą gra coraz słabiej, przy czym wydaje mi się, że on to widzi i próbuje zmienić. Ciekawi mnie (niczego nie zarzucam, ani nawet nie zakładam, po prostu nie wiem), czy ktoś ze sztabu poświęcił mu więcej uwagi i spróbował pomóc.

s1mone 07.07.2017 19:53

Ale pasztet zagraliśmy z tym Zagłębiem.

Mimo wszystko mogą być plusy. Po czwartej bramce przeszliśmy z 3-5-2 na 4-4-2 :D

Ja rozumiem sparing ale i tak wynik masakra. Mam nadzieję, że w lidze zobaczymy inny zespół, bo inaczej cieńko to widzę:(

maciekkk 07.07.2017 20:19

Jedna rzecz bardzo mi się w oczy dzisiaj rzuciła. Brożek, który nowego chłopaka - Wojtkowskiego dwukrotnie mocno zrugał. Ja rozumiem, gdyby Paweł był w mega formie, strzelał na potęgę itd. Ale w tej sytuacji, teraz kiedy, strzela marne 4 gole na sezon i ogólnie widać, że jest pod formą, je.bać nowego gracza, który jako jeden z niewielu próbuje coś zagrać niekonwencjonalnie... no nie może tak być...

WioReXXX 07.07.2017 20:42

Jak co runde przypomne wyniki Maaskanta na zgrupownaiu w Hiszpani w sparingach przed runda wiosenna, po ktorej zdobylismy Mistrzostwo:

Wisła - Aalesunds 0:2
Wisła - Valerenga 0:4
Wisła - Molde 0:2

crux.a 07.07.2017 20:44

Panie i panowie, bez paniki. Widzieliśmy sparing, ale nie wiemy, jakie był założenia. Wiemy natomiast, jakie nie były. Otóż NA PEWNO nie było założenia, żeby starać się za wszelką cenę ten mecz wygrać.

Gucio25 07.07.2017 20:45

Dziwne, że Halilović grał 8ke, a Brlek 10tke.. Halilović brał piłkę i ciągnął z nią do przodu, przez co Brleka nie było widać totalnie. Jak dla mnie, powinni grać odwrotnie, Chorwat fajnie, aktywnie, myślę że jest potencjał. Wojtkowski co wszedł, to widać, że się starał i kilka fajnych piłek zagrał, dawałbym mu szanse na gre. Carlitos szacuneczek za bramke - ilu naszych graczy by trafiło w tą piłkę przy bramce? :D i do tego brawo za nieustanny pressing z przodu.. może okaże się niezłym napadziorem.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:29.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl