Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

Teqcontroller 21.08.2011 19:14

Tak szczerze to on sie już sam zamotał , i nie wie co mówi.

wonski_eNHa 21.08.2011 19:26

Kosa i Żurawski w większości swoich wypowiedzi podkreślają, że 'ich' Wisła zwyciężała by w dzisiejszej lidze bez problemu, a każdy dobry występ Białej Gwiazdy zakończony pozytywnym wynikiem jest dziełem przypadku, a raczej słabej gry rywala... wręcz beznadziejnej. Trzeba się z tym pogodzić. Obaj panowie nie potrafili wprowadzić Wisły do LM, wyszedł im w pucharach jeden sezon (dzięki chłopaki, było pięknie) i dlatego ich boli, że oni jako 'legendy' z 'wielkiej Wisły', która wygrywała w słabej lidze 4-5:0 nie awansowali, a Wisła rzemieślników i kilku indywidualności Maaskanta ma ogromną szanse to zrobić... Drugą rzeczą, której nie mogą przełknąć to ilość zagranicznych piłkarzy... chcieli by za nich, a nie zauważają wyraźnej przewagi naszych zawodników nad nimi (w aktualnej formie/wieku). Mogliby posypać głowy popiołem i realnie oceniać potencjał Wisły, jej piłkarzy i trenera.

radek2323 21.08.2011 19:31

wonski_eNHa - dokladnie mysle tak jak Ty,nic dodac nic ujac

JrQ- 21.08.2011 20:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1151245)
Musze Kamila poprosic o numery lotka - skoro wie, ze Apoel wygra 2-0 to moze mi zdradzi na najblizsze losowanie?

on powiedział, że typuje 2-0, więc bez zbędnej napinki
ja tam nic złego w ich wypowiedziach nie widzę
Wy to każde krytyczne zdanie jakoś dziwnie bierzecie do siebie...

Cytat:

(ale chyba tego zartu nie załapałes)
to jakiś czerstwy ten "żart"
na tym polega typowanie, że podaje się wynik na czuja, a nie, że się wie

mitmichael 21.08.2011 20:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1151311)
on powiedział, że typuje 2-0, więc bez zbędnej napinki
ja tam nic złego w ich wypowiedziach nie widzę
Wy to każde krytyczne zdanie jakoś dziwnie bierzecie do siebie...

Wiem, przeciez sie nie napinam. Powiedzial, ze Apoel wygra 2-0 wiec zazartowalem, ze skoro tak dobrze jest poinformowany to moze o innych rzeczach tez wie (ale chyba tego zartu nie załapałes)

Smyrgu 22.08.2011 09:11

powiedział ze APOEL wygra 2:0...czyli kibicuje cypryjczykom jakby kibicował Wisle powiedzial by ze wygramy 1:0i to Wisla bedzie w LM..temu z Legii sie nie dziwie ze takie rzeczy wygaduje ale ze były Wiślak, ktory tak naprawde najlepsze czasy pod wzgledem pilkarskim mial w naszym klubie to dla mnie lekkie zaskoczenie aczkolwiek ma do tego calkowite prawo....co nie znaczy ze mamy to tolerowac na przyszlosci u mnie Kosa jest wyoutowany i zawsze gdyby mu przyszlo przyjsc na R22 powinien dostac miejscowke w sektorze dla gosci...co to ma byc , to jest sport to jest rywalizacja albo sie kibicuje tym albo tamtym...licze ze tym razem nie bedziemy klepac po plecach tylko kopniemy w dupe i obiektywizm nie ma tu nic do rzeczy...bo zaden z kibicow Bialej Gwiazdy przed jutrzejszym spotkaniem nawet Ci najbardziej obiektywni nie mowią ze wygra przeciwnik...

eMAGieIKa 22.08.2011 09:48

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html

baro1995 22.08.2011 10:10

Kosowski na prawdę powinien się już zatkać bo odkąd wrócił do Polski robi z siebie totalnego pajaca w mediach.
http://www.weszlo.com/news/7615-Zebr..._nabiegalismy_
http://www.weszlo.com/news/7601-Kosa...ales_w_Anglii_
:D

brylant17 22.08.2011 10:34

Mam gdzieś krytykę kosy gmocha i wszystkich którzy mówią, że Wisła przegra a co będzie(wiadomo, że będzie :))awansujemy do LM ? co wtedy powie Kosa i Gmoch? awansowali fuksem?

mitmichael 22.08.2011 11:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eMAGieIKa (Post 1151582)

I juz bzdury wygaduje bo APOEL nie byl lepszym zespolem. Posiadanie pilki tylko i wylacznie mial lepsze od Nas - nic wiecej. Niech sie Kosowski Bełchatowem zajmie a nie Wisla i Apoelem

Feniks1983 22.08.2011 11:37

Wszystko pięknie i fajnie ale po co się tak głowić Nad wypowiedziami osób, które na ten moment w żaden sposób nie są związanie z Wisła lub nawet nie były?

Ciastek1 22.08.2011 12:18

Może i Kosa chciałby Wisłę w LM ale ja sądzę , że facet ma żal do klubu , że go nie zatrudnili po powrocie do Polski .Dodatkowo te jego wypowiedzi jeszcze przed pierwszymi meczami eliminacji LM , że dzisiejsza Wisła jest najsłabszą w erze Cupiała .Jestem nawet w stanie uwierzyć , że awans Apoelu jest mu na rękę bo w przeciwnym razie okaże się , że ta niby najsłabsza Wisła wreszcie awansowała do LM a inne składy naszpikowane "gwiazdami" w eliminacjach LM serwowały nam kompromitujące klęski .

baro1995 22.08.2011 12:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ciastek1 (Post 1151704)
Może i Kosa chciałby Wisłę w LM ale ja sądzę , że facet ma żal do klubu , że go nie zatrudnili po powrocie do Polski .Dodatkowo te jego wypowiedzi jeszcze przed pierwszymi meczami eliminacji LM , że dzisiejsza Wisła jest najsłabszą w erze Cupiała .Jestem nawet w stanie uwierzyć , że awans Apoelu jest mu na rękę bo w przeciwnym razie okaże się , że ta niby najsłabsza Wisła wreszcie awansowała do LM a inne składy naszpikowane "gwiazdami" w eliminacjach LM serwowały nam kompromitujące klęski .

Dokładnie,też tak sobie myślałem,Kosa najpierw gadał o tej słabej Wiśle,a teraz jakby Wisła awansowała wyszedłby na zazdrosnego i zakompleksionego emeryta.

karas1983 22.08.2011 12:30

Cytat:

Z Kosą w składzie NIGDY nie poniesliśmy żadnej klęski a raczej odnosilismy sukcesy:rotfl:

Teqcontroller 22.08.2011 12:30

Cytat:

Nic dodać , nic ująć , prawda według mnie w 100 %.

Ciastek1 22.08.2011 12:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez karas1983 (Post 1151708)
Z Kosą w składzie NIGDY nie poniesliśmy żadnej klęski a raczej odnosilismy sukcesy:rotfl:

Czytanie ze zrozumieniem się kłania .

Marszałek 22.08.2011 14:46

A czemu to Kosowski ma mieć żal do klubu?Zalega mu z kasą czy jak?Żal za to,że się wypromował ,że miał szanse na to grając w Wiśle?O co chodzi. Wielki grajek,któremu wszyscy na złość robili i nie poznali się na jego "talencie".

kamanwislak 22.08.2011 20:55

Dziś w rama III Rundy Krakowskiego Pucharu Polski Oldboje Wisły pokonali na wyjeździe Słomniczankę Słomniki 2:1

Skład : Wisła: Łaciak - Cleber, Nawrocki, Bukalski (68' Kusto), Kowalik, Kulawik (70' Kuźba), Szymkowiak, Janik (87' Włodarz), Marzec, Kmiecik (46' Węgrzyn), Goł

Gole: Gołoś , Marzec

Byłem , widziałem. Mecz nawet dobry . Wiślacy grali bardzo uważnie w obronie , gdy wywalczyli piłkę spokojnie ją rozgrywali. Pierwsza bramka to przepiękne prostopadłe podanie Szymka z własnej połowy do Konrada , ten był szybszy niż obrońca , minął bramkarza i strzelił. Druga to przyjęcie piłki na 20m przez Marca , strzał w okienko. Bramka dla Słomnik padła to miękkiej wrzutce w pole karne gdzie zawodnik został bez krycia i po strzale głową pokonał Łaciaka.

jcts 22.08.2011 21:11

hehe, jeszcze przyjdzie nam grać za rok w PP z Oldboyami Wisły :D

Mateusz91 23.08.2011 08:04

Co robą w tej drużynie Ci, którzy 20 czerwca 1993 roku sprzedali Wisłę na rzecz Legii (0:6 po totalnym daniu dupy - dla przypomnienia Wislakom urodzonym 20 lat temu i później)?

Co robi ta łajza Łaciak, który najpierw wielce kreował się na hool'sa Wisły, po czym jak zabrały się za niego żydy to zmarszczył tolanie dupę bijąc nawet z żydami z ekipy blaty ...

Co robi Węgrzyn wyciągający Cracovię z III ligi do I ?

Adam.M79 23.08.2011 10:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mateusz91 (Post 1152359)
Co robą w tej drużynie Ci, którzy 20 czerwca 1993 roku sprzedali Wisłę na rzecz Legii (0:6 po totalnym daniu dupy - dla przypomnienia Wislakom urodzonym 20 lat temu i później)?

Co robi ta łajza Łaciak, który najpierw wielce kreował się na hool'sa Wisły, po czym jak zabrały się za niego żydy to zmarszczył tolanie dupę bijąc nawet z żydami z ekipy blaty ...

Co robi Węgrzyn wyciągający Cracovię z III ligi do I ?

Co do sprzedania meczu Legii, byłem na meczu wściekłem się strasznie, ale kto personalnie był w to umoczony, czy wszyscy czy tylko paru nie wiem nie wypowiadam się. Rober W. też mi się w tej drużynie nie podoba, ale tak naprawdę wtedy handlowali na potęgę wszyscy, więc pytanie czy dałoby się sklecić skałd z tych no nigdy nie kupili bądź nie sprzedali. A Węgrzyn? Odkąd to Węgrzyn jest presona non grata w Wiśle???? Zagrał w Cracovii kiedy już w Wiśle i tak go nikt nie chciał, nie jest wychowankiem Wisły, przed nami grał lata w Hutniku, a w trakcie gry w Wiśle dał nam dużo radości. Mało tego jak mam nadzieję każdy pamięta jego gra w Cracovii nie została nigdy uznana za zdradę, nikt na niego nigdy nie najeżdżał ani nie gwizdał. Więc polecam chłodny okład na rozpalone, zapewne od temperatury i emocji związanych z wieczornym meczem, głowy. A dla olbojów szacun i gratulacje.

funkykoval 23.08.2011 10:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1151791)
A czemu to Kosowski ma mieć żal do klubu?Zalega mu z kasą czy jak?Żal za to,że się wypromował ,że miał szanse na to grając w Wiśle?O co chodzi. Wielki grajek,któremu wszyscy na złość robili i nie poznali się na jego "talencie".

Dokładnie tak Marszałku.
Kamil Kosowski wrócił do Polski po Cypryjskich wojażach, w Bełchatowie wg źródeł internetowych ma kontrakt w granicach 100 tys. euro, ciekawe czy dlaej uważa, że to za mało na frytki/pampersy ???
Od Wisły zażądałby conajmniej 2 razy więcej, więc jego żałosne wypowiedzi tylko pogrążają go w moich oczach, bo swego czasu piłkarzem był przednim, ale rozmienił swój talent na coraz większe drobne.
PS a wjakim języku z nimi porozmawiał, bo wywiad po angielsku udzielony przez kośe obśmiało już weszło.....

hawaiisurfer 23.08.2011 11:21

Wypowiedź Kosy na temat meczu apoel-wisła:

http://sport.interia.pl/raport/wisla...ia-dla,1684427,

jak chorągiewka ;)

JrQ- 23.08.2011 11:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hawaiisurfer (Post 1152498)

jak chorągiewka ;)

on zawsze mówił, że kibicuje Wiśle, więc WTF?

mitmichael 23.08.2011 11:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hawaiisurfer (Post 1152498)

jak chorągiewka ;)

A wczesniej mowil co innego ehm..

Rob_Zombie 23.08.2011 12:14

Mówił że przewiduje awans Apoelu, nie że im kibicuje. Nie ma sprzeczności.

hawaiisurfer 23.08.2011 12:45

Owszem, ale czy nie zauważyliście, że chce się w ten sposób "odkupić" u nas, kibiców. Dlatego śmieszy mnie wywiad, w którym nagle AŻ TAK "słodzi" całej Wiśle.

eye63 23.08.2011 13:43

Gdyby "słodził", to by powiedział, że rozjedziemy APOEL. Jak na razie nie powiedział nic sprzecznego - uznaje, że obecna Wisła jest słaba i w pewien sposób ma rację, bo mamy szansę na LM, gdyż gramy z APOEL-em, nie z Barceloną czy Realem - na które trafiała ta "mocna" Wisła.

Druga sprawa, jemu ewidentnie nie było po drodze z Cupiałem, szacunek i może nawet część serca wiślackiego, ale to wszystko kończyło się jeśli przychodziło do biznesu. Jakby jednak nie patrzeć, te pół rundy, które praktycznie zapewniło nam mistrzostwo i jak wiele radości, bo gra radowała oko, przegrał u nas za 7 tys. miesięcznie. Stąd znając jego "finansowe" akcje - czyli niemal w każdym klubie jakaś wojenka, wliczając K'lautern, mógł kiedyś przez niego przemówić żal.

W konfrontacji z Cypryjczykami jak dla mnie - po prostu jasno stawia sprawę, piłkarsko lepszy APOEL, w sercu Wisła. Nie "słodzi", mówi racjonalnie i może nawet prawdziwie. Dla kolegi wyżej są tylko dwie opcje: 1) Kosowski za APOEL-em - skandal, judasz, obciąć mu cohones, 2) Kosowski za Wisłą - "słodzenie" itd. Niby po co ma słodzić? Co angaż chce tu dostać? Na cholerę mu "odkupienie" u nas? Sprawa jest jasna, był - grał nieźle, za to szacunek - ale kiedyś poszedł za kasą (co się jednak Wiśle zwróciło w pewien sposób), a za drugim razem pokłócił się o kasę. Czy to z głupoty, czy z głupoty Cupiała - mniejsza z tym. Fakt, faktem - w Wiśle był sobie taki piłkarz jak Kamil Kosowski, trochę dobrego dzięki niemu przeżyliśmy, on trochę dobrego zyskał dzięki nam, zatem ucinając - neutralny piłkarz i fajnie, że czasem pomyśli i powie coś dobrego o Wiśle, zamiast obrazić się i kibicować Cypryjczykom.

Karherop 23.08.2011 15:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eye63 (Post 1152616)
. Fakt, faktem - w Wiśle był sobie taki piłkarz jak Kamil Kosowski, trochę dobrego dzięki niemu przeżyliśmy, on trochę dobrego zyskał dzięki nam, zatem ucinając - neutralny piłkarz i fajnie, że czasem pomyśli i powie coś dobrego o Wiśle, zamiast obrazić się i kibicować Cypryjczykom.

zgadzam się z całą wypowiedzią kolegi , z tym że Kosa to nie tyle neutralny piłkarz co wieloletni kapitan Wisły . Przypomnicie sobie kto ciągnął Wisłę do boju z opaską kapitańską w legendarnych juz spotkaniach z Schalke czy Parmą .

Jak już pisałem wcześniej . Kosa tonuje nastroje , być może chce nawet wprowadzić troche pychy do zespołu APOELU . Gość jest już sporo po 30-stce i podchodzi do wielu spraw mniej emocjonalnie niż kibice na forum . Oleju w głowie przypuszczam że też ma więcej niż jego w większości małoletni krytykanci .

Wszystko to w myśl że lepiej się pozytywnie zaskoczyć , niż negatywnie rozczarować . Przydało by się to większości kibiców Wisły , bo nie ulega wątpliwości że każdy inny wynik niż nasz awans będzie na forum traktowany jak śmierć kogoś bliskiego . Nawet nie chcę sobie tego wyobrażać ...

BiałaGwiazda 24.08.2011 12:21

Wypowiedź Iwana na temat wczorajszego meczu:

Cytat:

- APOEL zmiażdżył Wisłę - mówi Andrzej Iwan w rozmowie z Futbolnews.pl. Były reprezentant Polski i gracz Wisły przyznaje, że "polska piłka mocno poszła w dół w ostatnich latach" i poprzednie ekipy Wisły awansowałyby do LM. Iwan zwraca uwagę też na pewne wątpliwe decyzje trenera Maaskanta.

- Po pierwszym meczu apetyty mocno się zaostrzyły. Ale Wisła nie awansowała. Dlaczego? Odpowiedź jest krótka: umiejętności. APOEL zmiażdżył Wisłę - przyznaje Iwan. Były gracz Wisły nie chce szukać analogii z meczem z Panathinaikosem, w którym kluczowa bramka też padła w 87. minucie. - Trzeba pamiętać, ile wtedy drużyna Engela stworzyła sytuacji. Ile okazji nie wykorzystał wtedy Marek Zieńczuk, a przecież był jeszcze nieuznany gol Marka Penksy - mówi.

Iwan przyznaje, że obecna Wisła miała dużo bardziej sprzyjające warunki, by awansować. - Dzięki reformie Platiniego obecny rywal był słabszy niż wcześniejsi. Dlatego Wisła Kasperczaka czy Engela bez problemów by awansowały - mówi, przypominając drużynę z lat z 2002-03 i 2005-06.

Iwan dodaje, że obecny zespół pod wodzą Roberta Maaskanta zrobił duży krok do przodu, ale wciąż brakuje choćby stylu. - Aby go mieć, trzeba po prostu umieć grać w piłkę. Walka i pojedyncze indywidualne akcje nie zawsze wystarczą. Szczególnie, gdy zabraknie szczęścia - mówi wprost.

Wielu kibiców zastanawiało się, czy Robert Maaskant słusznie postąpił, wystawiając Cwetana Genkowa (zero goli, zero asyst w tym sezonie) kosztem Davida Bitona (trzy trafienia w Ekstraklasie). - Wielu mówi, że Biton to nie jest brylant techniczny, ale przecież Genkow też nim nie jest. Ja do składu Wisły wstawiłbym Bitona kosztem Genkowa. Ale już w Kielcach było widać, że z APOEL to Bułgar zagra, bo Biton z Koroną wystąpił niemal pełne 90 minut - podkreślił Iwan.

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html

wiśnia 24.08.2011 17:37

zaraz po Kronice,w tematach dnia będzie Basałaj

ItaloPolak 24.08.2011 17:46

Turecka federacja zdyskwalifikowała Fenerbahce Stambuł z Ligi Mistrzów. Wyglada na to ze Brozkowie i nasz były kapitan Arek Głowacki jednak zagrają w Lidze Mistrzów. Ale to nie jest jeszcze na 100% pewne.

Źródło: tureckie media (Hürriyet)

Gervas 24.08.2011 18:02

Tematy dnia, szybki skrót, pisane ze słuchu:

Pierwsze pytanie o meczu:
Basałaj: Widziałem ze APOEL był lepszy, ale bramka Czarka pozwoliła nam uwierzyć
Białoński: Inter wygrał z Barceloną grając anyfutbol, podoba mi sie ze Wisla buduje zespół i kiedys bedzie cos znaczyc

jakie pieniądze straciła Wisła?
Basałaj: pieniądze nie są najważniejsze, szkoda kibiców, gramy w LE
Białoński: W LE mamy też fajne zespoły, popatrzmy na zeszły rok i karabach a tegoroczny występ, 5 zwyciestw

Ciągle o kasie
Białoński: Na przykładzie Lecha widzimy ile zarobił na LE, około 4mln euro, Wisła mogła w LM koło 10mln euro, ale i tak właściciel bedzie zadowolony z 4 mln euro i wzmocni zespół w zimie

Stadion, kiedy?
Basałąj: 30 września ma byc oddana, połowa października otwarta, na pierwszy mecz w LE nie bedzie otwarta ale mam nadzieje że bedzie 1600 miejsc z przepisów UEFA

Cytuje Wilka o 100% danych z siebie, czy taka przepaść jest?
Basałaj: APOEL był budowany 3 lata, ma podobny budżet, nie grają tam praktycznie cypryjczycy, u nas budowa trwa i efekty przyjda później
Białoński: Porównajmy skład z Karabachem z obecnym zespołem, zawodnicy wnieśli nową jakość i są perspektywy

Panatinaikos
Białoński: Wtedy byli lepsi zapwodnicy np Kalu Uche, ale trzeba dac czas holendrom

arti 24.08.2011 18:03

Pozytywne, racjonalne parę minut.
Basałaj, Białoński (GW), dziennikarz TV Kraków.
Można było odnieść wrażenie, że Basałaj rozumie, że potrzeba chwili czasu żeby zbudować drużynę na LM.
Jeśli to prawda,a nie tylko pozerstwo tj. szansa.
Teraz akcent na wygranie kolejnego MP i kolejną szansę za rok...

baro1995 24.08.2011 18:09

RM chciał przed sezonem sprowadzić Tomasza Frankowskiego,transfer został zablokowany przez Cupiała,podobno sytuacja co z Baszczyńskim,który na razie prezentuje najrówniejszą i najwyższą formę w Polonii,podobnie z resztą jak Franek w Jadze..
Info by Fakt

eye63 24.08.2011 21:56

Tędy czy owędy - Brożki w Lidze Mistrzów - onet

karas1983 25.08.2011 21:40

Siwakov w belgijskim średniaku:

http://www.eurofutbol.pl/news/323040...-zmienil-klub/

PvD 25.08.2011 22:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1154114)
Pozytywne, racjonalne parę minut.
Basałaj, Białoński (GW), dziennikarz TV Kraków.

jeśli mnie pamięć nie zawodzi to redaktor Białoński już od dawna nie reprezentuje GW tylko redakcję sportową Interia.pl

W GW natomiast jest Błoński Robert

Mateusz91 26.08.2011 07:41

Szacunek dla trenera Skorży. Po raz kolejny pokazał on - i chyba nikt w to już nie wątpi, że jest bardzo dobrym trenerem.

A jeśli ktoś ma do niego "ale" o bluzę z (L), to proponuję najpierw przypier.... się do kilku graczy oldboyów Wisły (niektórzy są nadal jej pracownikami), którzy warszawskiej drużynie 20 czerwca 1993 dali dupy na 0-6.

JrQ- 26.08.2011 10:20

nikt nie ma do niego pretensji o Legię
ja mu dziękuję za to co zrobił u nas, bo warunków to on do pracy zbyt nie miał

a co do jego warsztatu, to z pewnością jest jeden z lepszych polskich trenerów, tyle że ma kilka cech, które mu uniemożliwiają trenowanie zespołu poziom wyżej jak Legia, czyli nas :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:51.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl