Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

wiselka34 01.10.2009 16:40

A czy to wazne jakie beda krzeselka ?? Wiadomo ze skladane sie mniej brudza ale chyba sie nic niestanie jak chodziaz raz na rok beda je czyscic :D:D Szkoda tylko ze bedzie szczelina miedzy D, E a C na drugim pietrze naroznikow bo mozna by podciągnąc do rowna ze starymi trybunami i byloby super;p;p

wooojo 01.10.2009 17:42

1 Załącznik(ów)
Od jakiegoś czas nurtuje mnie czemu wykopy nie są prowadzone w tym miejscu ( jak zaznaczyłem na focie ) dlaczego nie do samej ścianki szczelinowej od strony murawy, przecież to spora odległość. Orientuje się ktoś ?

rafalek 01.10.2009 18:16

Popatrz gdzie są filary narożników. Po prostu trybuna będzie do miejsca, gdzie jest wykop - tam gdzie zaznaczyłeś będzie przerwa.

MatMario 01.10.2009 18:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 799336)
Popatrz gdzie są filary narożników. Po prostu trybuna będzie do miejsca, gdzie jest wykop - tam gdzie zaznaczyłeś będzie przerwa.

A jakie te filary mają związek z tym gdzie będzie trybuna? trybuna będzie BLŹNIACZA z wyłączeniem miejsca na okrąglak do trybuny C tutaj to wygląda tak:

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...1058725316.jpg

Czemu tego jeszcze nie odkopali nie wiem, mogę się domyślać że czekają aż ten beton zaschnie gdyż był zalewany z tego co pamiętam w ostatniej kolejności. Mogę sie mylić, ale zapewen będzei to odsłoniete w późniejszym terminie

wooojo 01.10.2009 18:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 799343)
Jaka przerwa?

Trybuna będzie do zielonej kreski :
http://i34.tinypic.com/242zhgi.jpg

Chyba że projekt się zmienił, ewentualnie nie zrozumiałem Twojego przekazu..

No właśnie trybuna będzie do tej zielonej kreski, a przynajmniej powinna być , dlatego właśnie zastawiam się dlaczego tam nie kopią .

Gordian 01.10.2009 18:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 799343)
Jaka przerwa?

Trybuna będzie do zielonej kreski :
http://i34.tinypic.com/242zhgi.jpg

Chyba że projekt się zmienił, ewentualnie nie zrozumiałem Twojego przekazu..

@ na wszystko przyjdzie pora.

a może po prostu w tym miejscu nie potrzeba wykopu? Może tam nie będzie piwnic, a jedynie wyleją jakieś płytkie fundamenty? Może po prostu wykopią później? Nie znam się na tym i szczerze mało mnie to interesuję. Dajmy sobie na wstrzymanie i nie komentujmy każdego dołka czy każdej górki jaką zrobią robotnicy.

Pero 01.10.2009 19:12

Może po prosty w tym miejscu ścianka nie jest jeszcze odpowiednio wyschnięta

royalmichael 01.10.2009 21:51

Czyli jednak między drugim piętrem narożnika a D i E będzie dziura. Szkoda, nie widzę przeszkód by aż do najwyższych rzędów na D i E dociągnąć narożnik.
Ale tam coś jednak będzie, nawet schody są zrobione
http://img41.imageshack.us/i/rendernaronik4.png/http://img41.imageshack.us/img41/204...ernaronik4.png
tylko co?

peterwislak 02.10.2009 21:57

dziala wam kamerka na A i B???

PhantomRanger 02.10.2009 22:24

Narożniki powoli nabierają kształtu z czego można się tylko cieszyć :) Już nie moge się doczekać kiedy wrócimy na stare śmieci. Wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej.

saklak1906 02.10.2009 23:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez peterwislak (Post 799628)
dziala wam kamerka na A i B???

Nie bardzo, caly czas mam ten sam obraz o swicie a i z C tez caly czas to samo.:-/ :-/

peterwislak 03.10.2009 19:12

moze cos naprawia kamerke bo brak obrazu wiec postep:D

crazykaro 03.10.2009 19:38

Co wam nie działa? Aktualny zrzut z kamerek 2 i 3:

http://kamery.2012.org.pl/images/kra...ualny_1024.jpg

http://kamery.2012.org.pl/images/kra...ualny_1024.jpg

Kamerka z A/B też nie mi nie działa ale nigdy mi nie działała, tylko nie wiem dlaczego:-/

Arapaho 03.10.2009 20:29

Kamerka na A/B od od kilku dni nie działa i o to chłopaki pytają. Kamerki 2 i 3 miały tylko chwilowy "przestój"

peterwislak 03.10.2009 20:39

a przydalo by sie zeby ja naprawili bo ciekawe rzeczy sie tam dzieja i jest na zywo a to duzy plus

F_A_B 04.10.2009 14:54

Z tego co widać prace na trybunie wschodniej idą dosyć sprawnie. Czy w ogóle jest w planach, że powrócicie na stare śmieci w rundzie wiosennej ? W końcu jaki problem jest grać przy budowanej 1 trybunie zachodniej. Zakładam, że za pół roku wschodnia będzie ukończona i pozostaną prace wykończeniowe, zaplecze itp.

Adrian_Suvalkai 04.10.2009 16:00

Nie, granie w rundzie wiosennej przy Reymonta nie będzie możliwe.

rafalek 05.10.2009 18:57

Czy wylewanie tego betonowego daszku nad C zostało już ukończone? CZy długo będzie jeszcze to rusztowanie tam stało?

Markus 05.10.2009 19:31

Prace na stadionie postępują w widoczny sposób, chciałbym wierzyć, że zdążą na czas.

Mam jeszcze pytanie do zorientowanych - skoro wedle harmonogramu murawa ma zostać położona najpóźniej do kwietnia, a co za tym idzie, nie będzie mógł "na środku" obiektu stać żaden sprzęt, bo zostałaby zniszczona i skoro będą już wowczas gotowe aż 3 trybuny, jakaż to nieprzekraczalna przeszkoda uniemożliwi granie Wiśle meczów na Reymnota już w maju? Bo czegoś tu nie rozumiem.

3 trybuny gotowe, murawa położona, ogrodzenie oddzialające wykańczaną 4 trybudnę można postawić i nadal nie da się grać? Co będzie to uniemożliwiać?

trofeo 05.10.2009 19:46

Może brak zaplecza (szatni, oświetlenia, ławek rezerwowych itp itd). Uprzedzajac Twoje porównanie do Lubina to tam jednak sytuacja z zapleczem wyglada inaczej.

Markus 05.10.2009 20:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez trofeo (Post 800756)
Może brak zaplecza (szatni, oświetlenia, ławek rezerwowych itp itd). Uprzedzajac Twoje porównanie do Lubina to tam jednak sytuacja z zapleczem wyglada inaczej.

Wszystkie te sprawy na pewno można jakoś rozwiązać i to podejrzewam, znacznie mniejszym kosztem, niż strata na biletach wynikła z gry w Sosnowcu. Szczególnie kwestię tymczasowych ławek rezerwowych :). Warszawa znalazła na to jakieś rozwiązane, gdy będzie tam wyburzana jedyna obecnie czynna trybuna, wraz z całym tym zapleczem.

Przypominam - w kwietniu ma być już murawa, gotowe 3 trybuny, żadnego cieżkiego sprzętu w okolicy płyty boiska - to nie są warunki, w których przy odrobinie organizacyjnego wysiłku nie można rozgrywać meczów!

Zwierze 05.10.2009 20:42

Dodam jeszcze oświetlenie które pewnie kosztuje dużo a poza tym jak to teraz zainstalować?

Markus 05.10.2009 20:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zwierze (Post 800782)
Dodam jeszcze oświetlenie które pewnie kosztuje dużo a poza tym jak to teraz zainstalować?

Zakładając, że to jeden z tych powodów - w maju oświetlenie nie będzie przecież aż tak potrzebne. Inaczej - przy odrobinie dobrej woli i tą sprawę dogadując się z PZPN-em można załatwić. To nie wydaje się powodem, który musi wszystko zablokować aż do połowy czerwca.

Zwierze 05.10.2009 20:51

Myślę że nie jedyny ale pozbierając wszytko do kupy wychodzi tego dużo.
Wydaje mi się że jakby była szansa na grę na Wiśle to byśmy grali a tak to może też czas miał jakiś wpływ bo wiadomo jak jest pusty stadion to mają większe pole manewru
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 800794)
Znając sprawność organizacyjną i profesjonalizm polskich urzędników, planistów, a nawet budowniczych, oraz ich skłonność do maksymalnego ułatwiania sobie życia kosztem różnych innych spraw i wydajności pracy, wcale nie jestem tego taki pewien.

I o to mi właśnie chodziło. Moja myśl była bardziej skierowana w kierunku kierownictwa klubu które jakby była tylko taka możliwość stanęłoby na głowie żeby grać przy Reymonta

LukL 05.10.2009 20:56

W normalnym kraju i normalnej lidze, można by uzyskać zgodę na rozegranie kilku ostatnich meczy bez sztucznego oświetlenia. O ile dobrze pamiętam dwie ostatnie kolejki poprzedniego sezonu odbyły się za dnia, więc w praktyce pod tym względem nic nie stoi na przeszkodzie. A jeśli już, to nikt nie będzie wchodził w koszty by instalować tymczasowe oświetlenie na 2-3 mecze.

Markus 05.10.2009 20:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zwierze (Post 800788)
Wydaje mi się że jakby była szansa na grę na Wiśle to byśmy grali

Znając sprawność organizacyjną i profesjonalizm polskich urzędników, planistów, a nawet budowniczych, oraz ich skłonność do maksymalnego ułatwiania sobie życia kosztem różnych innych spraw i wydajności pracy, wcale nie jestem tego taki pewien.

U nas nie myśli się jak najlepiej coś zrobić, tylko jak najlżej.

KOMINEK 05.10.2009 21:07

Dla mnie byłoby super gdyby, chociaż ostatni mecz sezonu można by było zagrać na Reymonta a potem na rynek marsz :-)

saklak1906 05.10.2009 21:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 800797)
Dla mnie byłoby super gdyby, chociaż ostatni mecz sezonu można by było zagrać na Reymonta a potem na rynek marsz :-)

To by bylo cos pieknego zaingurowac rozgrywki na R22 swietujac(mam nadzieje bo to jeszcze nic pewnego) mistrzostwo.
Zadne mecze towazyskie nie daly by tyle frajdy jak koronacja na wyremontowanym- przebudowanym stadionie.

Bronowianin 05.10.2009 21:40

Cytat:

Ale patrząc realnie takie coś niestety nie byłoby możliwe. Z prostego i zarazem kuriozalnego powodu (z punktu widzenia tych, którym zależy na dobru Wisły i Krakowa) - wcześniejsze oddanie do użytku obiektu, czy choćby umożliwienie gry na nim z udziałem publiczności zamiast od czerwca, to od początku maja 2010 r. pociągnęłoby za sobą większe koszty i przynajmniej minimalną modyfikację harmonogramu prac. Na zrobienie czegoś takiego miasto w życiu by się nie pokwapiło, nie lobbowałyby za takim rozwiązaniem też władze klubu. Potwierdzeniem tego jak "zależy" im na Wiśle i wizerunku Krakowa jest to, że gramy w Sosnowcu...

Co do tego marszu na rynek po ostatnim meczu sezonu to też radziłbym puki co studzić marzenia o tym, bo przypominam że mamy dopiero początek sezonu i droga do ewentualnego tytułu mistrzowskiego jeszcze bardzo daleka, a przed nami mnóstwo trudnych spotkań - w dodatku wszystkie na wyjeździe. Ale jeśli udałoby się nam w tym sezonie zdobyć tytuł, to na rynek szlibyśmy z Dworca Głównego po wyjściu z pociągu relacji Sosnowiec-Kraków... Patrząc na działania miejskich władz nie mamy się co łudzić nawet tym, że na wiosnę zagościmy na Suchych Stawach, a co do powrotu na R 22 to miejmy nadzieję, że nastąpi on przynajmniej w przewidywanym terminie, czyli od początku sezonu 2010/2011...

crazykaro 05.10.2009 21:52

Cytat:

A ja wolę wejść na nowy, całkowicie skończony stadion na puchary:-D

Mam tylko nadzieję że że ceny biletów nie pójdą w góre. W końcu będzie trzeba zapełnić 33 tys siedzeń :-p

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:55.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl