Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

polska.mysl.szkoleniowa 08.12.2010 17:12

Lubiłem go bardzo. W ogóle Pogoń miała w latach '90 kilku ciekawych zawodników. Olo, Drumlak, Majdan, był tam taki fajny napastnik nie pamiętam nazwiska, który strzelał gole, a nikt go nigdy nie wziął do dobrego klubu (Dymkowski może się nazywał? nie pamiętam..).

aNouc 08.12.2010 17:36

Był tam taki fajny napastnik, który strzelał gole :)
A kolega ma auto, które jeździ ;) takie buty.. Nie ma to tamto, rozbawiłeś mnie ;)))

Feniks1983 09.12.2010 11:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez polska.mysl.szkoleniowa (Post 1023326)
Lubiłem go bardzo. W ogóle Pogoń miała w latach '90 kilku ciekawych zawodników. Olo, Drumlak, Majdan, był tam taki fajny napastnik nie pamiętam nazwiska, który strzelał gole, a nikt go nigdy nie wziął do dobrego klubu (Dymkowski może się nazywał? nie pamiętam..).

Tak tak zapewne chodzi Ci o Roberta Dymkowskiego. W 2002 roku przeszedl do Widzewa i strzeli 6 bramek w 25 meczach.Potem byla jeszcze Arka ale juz bez sukcesow.

A co do Ola to bardzo go lubilem i uwazalem go za jeden z lepszych transferow do Naszej Wiselki. Pamietam jak sie emeocjonowalem czy przyjdzie do Nas czy nie. Szkoda tylko ze tak pozniej sie stalo jak sie stalo.

Syn Kangura z 1984 09.12.2010 18:21

http://www.weszlo.com/news/5974

tofik 09.12.2010 18:27

Czemu weszło pisze w liczbie mnogiej kto u niego w końcu był ? :D

fox mulder 09.12.2010 18:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1023674)
Czemu weszło pisze w liczbie mnogiej kto u niego w końcu był ? :D

Korespondencja z Eindhoven
Tomasz Ćwiąkała, Paweł Muzyka

el Nuero 09.12.2010 18:34

Artykuł utrzymany w miłym tonie, jakby nie był "produkcji" Weszło. Wypada tylko pogratulować Marcelo. Chłopak ciężko pracował, trenował, miał swoje marzenia i "krok po kroku" starał się je realizować. Niech mu się w tym PSV wiedzie jak najlepiej! Obyśmy jak najwięcej takich profesjonalistów mili w drużynie...

medyk 09.12.2010 18:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Syn Kangura z 1984 (Post 1023671)

Cytat:

I pomyśleć, że jeszcze rok temu, kiedy wymieniał się koszulkami z rywalami, do kasy Wisły musiał wpłacać 150 złotych. Dziś w sklepie Nike w Eindhoven dostaje wszystko za darmo. Niedawno podpisał kontrakt reklamowy, stając się twarzą tej firmy w Holandii. – Mimo że Marcelo trafił tu ze słabej ligi, szybko zrobiło się o nim głośno - przyznaje Henk Van Schuppen z gazety „Tubantia”.
troche żenada.. nie wiedziałem tego..

Cytat:

Na wstępie trzeba coś zrobić z infrastrukturą. Boisko, na którym trenują juniorzy jest tak nierówne, że aż wstyd. Żal chłopaków, że muszą ćwiczyć w takich warunkach. Mam nadzieję, że przyjście Maaskanta i Valckxa przyspieszy rozwój klubu – liczy Brazylijczyk.
trudno się nie zgodzić..

Wojtas 09.12.2010 21:43

Marcelo to zawsze by dla mnie super gosc i niech mu sie wiedzie jak najlepiej.

Nie chce gloryfikowac,ale zauwazcie ze jak jest jakis wywiad z pilkarzem ktory od nas odszedl ,to zawsze mowi ze my kibice bylismy najlepsi.:)

swoja drogą zycie bez korków na uicach jak w Eindhoven,wyobrazacie sobie tak w Krakowie ? :D

PM 09.12.2010 23:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1023746)
swoja drogą zycie bez korków na uicach jak w Eindhoven,wyobrazacie sobie tak w Krakowie ? :D

Zasadniczo, poza ciszą i spokojem, Kraków nie ma czego zazdrościć Eindhoven :) Nie zostajemy na pewno w tyle ;]

el Nuero 09.12.2010 23:23

Mały drobny szczegół

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PM (Post 1023772)
...Kraków nie ma czego zazdrościć Eindhoven :)

Jednego "szczegółu" na pewno tak. W Eindhoven Liga Mistrzów częściej bywa niż w Kraku (Riley - ja cię uduszę!). Życzę Marcelowi, aby w tej LM grywał jak najczęściej i miał z tego wiele satysfakcji. :-D

emjot 09.12.2010 23:57

szacun dla Marcelo.

mr_kwolf 09.12.2010 23:59

Spoko, ale dalej niektórzy będą wmawiać że Marcelo nie chciał odejść tylko zły Basałaj go wypchnął na siłe bo zobaczył miliony euro od PSV.

brylant17 10.12.2010 09:52

mr_kwolf Ja nie jestem zły, Marcelo po prostu był za dobry na tą ligę.Co do felietonu weszło widać,że chłopak ma poukładane w głowie nie udrze sodówka do głowy,nie szasta kasą, nie gwiazdorzy.Szanuję i lubię Marcelo bo to fenomenalny piłkarz który trafił się nam raz na kilka lat(shit czego muszą nam się trafiać tacy piłkarze, raz na kilka lat? Kuba,Marcelo ? może teraz Cikos )Może za nie sezon, ale za 2-3 pewnie pójdzie do Wielkiego klubu(morze się rozmarzam, ale jest u niego realne), tak samo jak gra w reprezentacji Brazylii stoi przed nim otworem,on to powoli osiągnie.Jedynie niepokoi mnie ta koszulka PSV :P :D

Marszałek 10.12.2010 11:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez medyk (Post 1023679)
troche żenada.. nie wiedziałem tego..

..

Nie trochę tylko żenada i to wielka.

dj_ibutti 10.12.2010 11:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1023873)
Nie trochę tylko żenada i to wielka.

Każdy klub w naszej (i nie tylko pewnie) ma takie regulacje. Inaczej po każdym meczu musieliby kupować nowy komplet koszulek. Dlatego też, jak któryś kopacz daje koszulkę kibicowi to musi ją potem odkupić.
Co więcej, są też koszulki stricte "klubowe", których w ogóle nie wolno dawać ;) (tak się tłumaczyli na meczu z koszykarkami, gdy grali np. z numerem 82 bez nazwiska).

Feniks1983 10.12.2010 12:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1023879)
Każdy klub w naszej (i nie tylko pewnie) ma takie regulacje. Inaczej po każdym meczu musieliby kupować nowy komplet koszulek. Dlatego też, jak któryś kopacz daje koszulkę kibicowi to musi ją potem odkupić.
Co więcej, są też koszulki stricte "klubowe", których w ogóle nie wolno dawać ;) (tak się tłumaczyli na meczu z koszykarkami, gdy grali np. z numerem 82 bez nazwiska).

Hmm jesli jest tak jak piszesz to po co jest to szumne zmienianie co jakis czas sponsora technicznego skoro pilkarze sami musza sobie kupowac koszulki? Czyli z tego wychodzi ze jak teraz Naszym sponsorem jest Adidas to jest to reklama tylko dla tej firmy i kasa na dzialanosc klubu bez sprzetu? Jesli tak jest to lepiej niech co sezon zmieniaja firmy a pilkarze sami sie beda zrzucac na koszulki i marke w jakiej beda grac no bo w sumie co za roznica? Kurde gdzie my zyjemy...

Titto 11.12.2010 20:02

Błaszczykowski w końcu zagrał dobry mecz. Kilka naprawdę zajebistych akcji lewą stroną i asysta przy golu Kagawy (?) W każdym razie bardzo ładną zrobił akcje przy drugim golu.
Wg. mnie piłkarz meczu.

dj_ibutti 11.12.2010 20:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Feniks1983 (Post 1023905)
Hmm jesli jest tak jak piszesz to po co jest to szumne zmienianie co jakis czas sponsora technicznego skoro pilkarze sami musza sobie kupowac koszulki? Czyli z tego wychodzi ze jak teraz Naszym sponsorem jest Adidas to jest to reklama tylko dla tej firmy i kasa na dzialanosc klubu bez sprzetu? Jesli tak jest to lepiej niech co sezon zmieniaja firmy a pilkarze sami sie beda zrzucac na koszulki i marke w jakiej beda grac no bo w sumie co za roznica? Kurde gdzie my zyjemy...

Nie. Klub dostaje kilka kompletów (chyba po 3 każdego koloru, na zawodnika, tak było kiedyś). Natomiast na pewno piłkarze za nadliczbowe czyt.rozdane płacą. Info z pierwszej ręki, od jednego z zawodników.

cozymodo 13.12.2010 08:37

Ciekawe .... ciekawe ....

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

adamd303 13.12.2010 09:06

Pamiętam że kiedyś kwota za koszulkę wynosiła 500 zł. Było to gdy trenerem był Skorża grał Kosowski a Wisła grała w strojach Umbro. Czcionka Umbro była bowiem zastrzeżona i każdorazowe jej użycie wymagało (teoretycznie) zgody Umbro. Pamiętam że wtedy spotkałem po jakimś meczu Kosowskiego na BP koło makro i dawałem mu za meczowa koszulkę 1000, powołując sie nawet na wspólnych znajomych. Zbył mnie jakimś banałem i tematu nie było. Dziwie sie nie chciał sie dogadać bo w łatwy sposób przyrobiłby troche kaski a ja koszulkę i tak zdobyłem i to nie jedną (do dzisiaj zresztą chodze w takowych na mecze).

WISŁAZWE 13.12.2010 13:21

Takie pytanie mam, bo nie za bardzo szczerze mówiąc zorientowany jestem albo przegapiłem tą informację od kiedy Marcin Kuźba jest skautem w naszym klubie ??

mic 13.12.2010 13:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1024733)
Takie pytanie mam, bo nie za bardzo szczerze mówiąc zorientowany jestem albo przegapiłem tą informację od kiedy Marcin Kuźba jest skautem w naszym klubie ??

I skad nagle 11 skautow ? Bo bylem pewny ze jest tylko Zdziuchu

brylant17 13.12.2010 14:44

On skautem? :shock: Ja już wolę Cantoro i Clebera :P i Ciekawe skąd się wzięło 11 skautów...

arti 13.12.2010 15:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1024740)
On skautem? :shock: Ja już wolę Cantoro i Clebera :P i Ciekawe skąd się wzięło 11 skautów...

Dlaczego? Nie jest powiedziane, że będzie gorszy od C&C... Nie jest też oczywiście powiedziane, że będzie lepszy...

Feniks1983 13.12.2010 15:49

Ja szczerze mowiac tez dotad zylem w niewiedzy. Ale moze Kuzba sie sprawdzi w tej roli. Nalezy sie zreszta cieszyc ze taka siatka wkoncu jest budowana. C&C tez maja dolaczyc. A propo w artykle na WSD nie ma nic o Csaplarze. Czy On nadal jest naszym scoutem? I czy jesli jest to On miedzy innymi penetruje te nizsze ligi??

JrQ- 13.12.2010 16:32

Cytat:

A propo w artykle na WSD nie ma nic o Csaplarze. Czy On nadal jest naszym scoutem?
Może po prostu nie dziala on na szczeblu centralnym ;)

Uran235 13.12.2010 16:34

O 11 skautach było już w Cafe Futbol powiedziane. Natomiast Marcin Kuźba to faktycznie nowość, ale jak dla mnie super sprawa. Zawsze darzyłem tego gracza sympatią. Piłkarzem jak na nasze warunki był bardzo dobrym, liznął trochę światowych realiów w Grecji i Francji, a i z rodzimymi powinien być w miarę na bieżąco. Wieści o Cantoro też odbieram bardzo pozytywnie.

wislak68 13.12.2010 17:37

Widać że tym Kuźbą zaskoczeni są wszyscy. Tak samo jak tym że z teamu zniknął Józek Csaplar i Branco. Ciekaw jestem czy skład teamu jest aż tak wielką tajemnicą że nie można by go podać np: na stronie oficjalnej?

Karherop 13.12.2010 18:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 1024763)
O 11 skautach było już w Cafe Futbol powiedziane. Natomiast Marcin Kuźba to faktycznie nowość, ale jak dla mnie super sprawa. Zawsze darzyłem tego gracza sympatią. Piłkarzem jak na nasze warunki był bardzo dobrym, liznął trochę światowych realiów w Grecji i Francji, a i z rodzimymi powinien być w miarę na bieżąco. Wieści o Cantoro też odbieram bardzo pozytywnie.

bardziej liznął w Szwajcarii niż Francji

ktoś kto twierdzi że Kuźba nie może byc dobrym skoutem niech poda mi chociaz JEDEN poważny argument przeciw jego osobie . Btw Kuźba wywodzi się z najlepszej szkółki piłkarskiej w Polsce ( albo jednej z najlepszych ) - szkółki Gwarka Zabrze .

wkońcu mamy zalążki fajnej siatki skoutów , ale przydało by się aby byłyich nazwiska na stronie , no chyba że klub ma w interesie ich trzymać incognito

niestety tak naprawde działania konkretnego skouta należy rozliczać po okresie min 3-4 lat
no chyba że przez ten okres nikogo do klubu nie sprowadzi to będzie troche podejrzane :p

PS. Osoba Kużby mnie zaintersowała ostatnio przy okazji projekcji filmu z discovery historia , bądz co bądz nie był naszym wybitnym zawodnikiem , a zaszczycił swoją osobą to spotkanie . Można domniemywać że juz od tego czasu pracuje w siatce skoutów .

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:56.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl