Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Europejskie puchary w wykonaniu polskich drużyn. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=989)

dynek.pl 01.08.2008 09:31

jest juz podzial na grupy (co to ma wspolnego z losowaniem ?):

Strefa środkowo-wschodnia

Grupa 1

Drużyny rozstawione:
VfB Stuttgart 1893
FC Zürich
Grasshopper-Club Zurych
FC Slovan Liberec
FC Vaslui

Drużyny nierozstawione:
LECH POZNAŃ
SK Sturm Graz
MŠK Žilina
Győri ETO FC
Metalurgs Lipawa

Grupa 2

Drużyny rozstawione:
Dnipro Dniepropietrowsk
FK Austria Wiedeń
Hertha BSC Berlin
FK Moskwa
Debreceni VSC
SV Austria Salzburg

Drużyny nierozstawione:
BSC Young Boys Berno
AC Bellinzona
LEGIA WARSZAWA
NK Interblock (Ljubljana)
Sūduva Marijampolė
WIT Georgia Tbilisi

To co Legia znowu zagraz Austria ? Juz mi nawet jako beztronnemu kibicowi niechce sie tego ogladac. Dawniej w pucharach to bylo fajne, ze sie dostawalo rywala z roznych regionow kontynetu. Gdyby nie ten debilny podzial regionalny to Legia czy lech moglyby poznac rywala sposrod 31 roznych druzyn - na pewno bylo by ciekawiej.
Lech wlasciwie z kazdym poza Stuutgartem moze powalczyc, a Legii chyba pozostaje tylko Debrecen i ta nieszczesna Autria, moze Dnipro skoro Belchatow im 3 gole rok temu strzelil.

Snakes 01.08.2008 09:37

Lech jak nie wyolosuje VFB Stuttgart ,z reszta rywali moze smialo osiagnac sukces
Legia jak nie wylosuje Herthy albo Dnipro

-Goral- 01.08.2008 09:51

Zajebiście

Nareszcie jakiś postęp i trochę sensowniejszy podział na strefy geograficzne.

Z naszej do północnej powędrowało Rennes a w przeciwną stroną Metalurgs Liepava z Łotwy.
Jest w miarę teraz sprawiedliwie.

Wizard 01.08.2008 11:13

Barcelona....

Edit: Sorry, pomylilem tematy :P

sandomingo 01.08.2008 11:48

Punkty do rankingu UEFA zbiera się bodajże dopiero od I rundy UEFA - czyli Legia i Lech musiałyby przejść kolejnego rywala a Wisła Beitar żeby myśleć o zdobywaniu punktów. Żadne rundy przedwstępne nie liczą się do rankingu.
Nie trzeba przypominać jakie drużyny czekają na nierozstawionych (czyli na wszystkich potencjalnych uczestników z Polski) w I rundzie UEFA.

South 01.08.2008 12:05

mogą na siebie trafić Lech i Legia ?

Dani 01.08.2008 12:05

jest jakieś vide na uefa.com z losowaniem uefa

Verter 01.08.2008 12:13

http://www.uefa.com//live/competitio...raw_basic.html

edyt: Grasshopper no to przejść i w nastepnej rundzie będzie ciekawiej ;)
o Legia do Moskwy :)

Ojtioo 01.08.2008 12:16

South - nie mogą ;)
Losowanie: http://video.uefa.com/MultimediaFile...001B000V02.asx

saklak1906 01.08.2008 12:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez South (Post 577588)
mogą na siebie trafić Lech i Legia ?

Nie, w tej rundzie nie moga grac ze soba kluby z jednego kraju

Eustachy 01.08.2008 12:19

udane losowanie Lecha.
Wg mnie, sa faworytem do awansu.

Legia tez nie najgorzej, ale ich szanse na awans sa chyba mniejsze, niz w przypadku Leszka.

edycja : sprawdzilem, ta Moskwa zajmuje obecnie 13 miejsce w lidze, czyli identycznie jak Gomel, no tyle ze liga troszeczke lepsza :)

63624 01.08.2008 12:21

Legia z Moskwą, a Lech z Konikami Polnymi z Zurychu.

sandomingo 01.08.2008 12:22

Legia i Lech mają duże szanse na awans. Szkoda tylko że rewanże grają na wyjeździe. Niemniej w obydwu wypadkach wydają się być faworytami w tych dwumeczach.

spidey 01.08.2008 12:22

Ups chyba będzie nas bolało... :D

piter116 01.08.2008 12:22

Lech i Legia nie trafili najgorzej jak mogli, w przeciwieństwie do Wisły :)

kreseq 01.08.2008 12:24

Magiel bedzie w Moskwie srooogi...malo dostac a najlepiej remisik lub 0:1 i u siebie przejechac bo jest szansa...tylko taka.
Leszek swietnie wylosowal bo koniki sa do przejscia.

Nergal 01.08.2008 12:26

Jak dla mnie Lech jest faworytem, trochę gorzej Legia bo ruscy to ruscy i może nie być różowo jeśli forma nie pójdzie w górę patrząc z perspektywy wczorajszego meczu.

w0lno. 01.08.2008 12:29

Czyli jeśli Lech, bądź Legia wygra to jest już w fazie grupowej!?

Bobic 01.08.2008 12:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez w0lno. (Post 577628)
Czyli jeśli Lech, bądź Legia wygra to jest już w fazie grupowej!?

Nie!! Jest jeszcze jedna runda:P

spidey 01.08.2008 12:32

Info o FK Moskwa z wiki.
Cytat:

Zespól od niedawna wspiera też Oleg Deripaska, najbogatszy Rosjanin. Szacuje się, że na sezon 2008 w budżecie klubu zarezerwowano równowartość 35 mln USD
Jesteśmy milion lat wstecz...

EDIT: Pociesza jedynie, że w tym sezonie FK Moskwa zajmuje 13 miejsce w lidze i spisuję się bardzo słabo.
Na 15 spotkań zdobyło 16 pkt.
Liga ma 16 zespołów.

Aro1234 01.08.2008 12:32

No i Lech fajnie trafił... Legia w sumie też nienajgorzej. Pasuje trzymać kciuki :)

dynek.pl 01.08.2008 12:32

Lech ma szanse.

w0lno. 01.08.2008 12:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bobic (Post 577629)
Nie!! Jest jeszcze jedna runda:P

Ale jak my wygramy z Beitarem to conajmniej jesteśmy w fazie grupowej PUEFA, czy też nie? Jakie to zawiłe wszystko... Szkoda, że dla polskich drużyn faza grupowa PUEFA to szczyt marzeń.

EDIT: Ehh... myślałem, że jak przejdziemy żydków to już jesteśmy w grupie. Jak zawsze jestem optymistą, to teraz wszystko widzę w ciemnych barwach :(. Wejście do tak upragnionej fazy grupowej będzie według mnie graniczyło z cudem. Obym się mylił.

saklak1906 01.08.2008 12:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez w0lno. (Post 577643)
Ale jak my wygramy z Beitarem to conajmniej jesteśmy w fazie grupowej PUEFA, czy też nie? Jakie to zawiłe wszystko... Szkoda, że dla polskich drużyn faza grupowa PUEFA to szczyt marzeń.

Nie bedziemy grac w III rundzie kwalifikacyjnej do PUEFA

sandomingo 01.08.2008 12:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spidey (Post 577631)
Info o FK Moskwa z wiki.

Jesteśmy milion lat wstecz...

35 milionów dolców to plus minus 2 razy więcej niż Legia czy Wisła. A jednocześnie mniej niż Beitar :) także to nie musi być wielka drużyna. Zwłaszcza jeśli Jopik jest w formie z EURO.
Ale to FK od kilku lat chce się przebić do ścisłej czołówki i nie bardzo im wychodzi, także spoko, dacie radę.

gdsmk 01.08.2008 12:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 577648)
35 milionów dolców to plus minus 2 razy więcej niż Legia czy Wisła. A jednocześnie mniej niż Beitar :) także to nie musi być wielka drużyna. Zwłaszcza jeśli Jopik jest w formie z EURO.
Ale to FK od kilku lat chce się przebić do ścisłej czołówki i nie bardzo im wychodzi, także spoko, dacie radę.

Dacie rade ? Ogladales wczoraj mecz z Homelem :D ?

Ale spoko, mogl byc Stuttgart, takze jak sie Urban zepnie to moze zbierze eLke do kupy i cos powalczycie, bo szanse sa. Szczegolnie z Jopem w obronie.

Chociaz jest taka prawidlowosc, ze jak Polska druzyna gra w pucharach przeciwko druzynie z Polakiem w skladzie, to on przewaznie strzela im gola - przykladow nie trzeba mnozyc, bo kibice z Warszawy na pewno pamietaja takiego jednego.

A Wisle strzelali juz Hajto, Olisadebe, Sagan...

Uran235 01.08.2008 12:52

Lech wylosował przyzwoicie, drużyna jak najbardziej w zasięgu, może nawet Lech jest tu delikatnym faworytem. Natomiast Legia raczej za dużychszans nie ma, przynajmniej w obecnej formie, pamiętajmy, że FK Moskwa, choć nie jest w wybitnej formie, to jest w trakcie sezonu.

Ogryzek 01.08.2008 12:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 577625)
Magiel bedzie w Moskwie srooogi...malo dostac a najlepiej remisik lub 0:1 i u siebie przejechac bo jest szansa...tylko taka.
Leszek swietnie wylosowal bo koniki sa do przejscia.

A ja uważam odwrotnie - FK Moskwa po 15 kolejkach zajmuje 13 miejsce i gra ostatnio naprawdę słabo. Przegrali ostatnio u siebie bezdyskusyjnie z CSKA 3-0 (jeśli dobrze pamiętam) Ich zmartwienie to nie spaść z ligi a nie puchar UEFA.

Bądźmy szczerzy - Homel wice mistrz z poprzedniego sezonu - w tym rozbity i bez formy broni się przed spadkiem (słabsi nawet od Soligorska!) a FK Moskwa identycznie... walka o przetrwanie.
Los nad wami czuwa:D

Ale i tak życzę powodzenia z Rosjanami i gratuluje wygranej nad Homlem!

djjamajczyk 01.08.2008 12:56

Los nie był w tym roku łaskway. :P
większe szanse wg. mnie ma Legia , bo FK Moskwa ma ogromne problemy w lidze i pomimo tego ze jest bogatsza jest jak najbardziej w zasięgu stołecznych (jesli zagrają rzecz jasna lepiej niż ez Homlem :D ) .
a Lech... na mój nos bezie bardzo cięzka przeprawa bo Grashooper jst naprawdę solidnym europejskim zespołem -> wiele razy LM (pamiętam że raz prawie wyszli z grupy) , przeprawa przez Intertoto (dla nas rzecz Impossible ).
Wydaje mi się że Legia przejdzie kacapów , a Lech musi mieć ogromego farta zeby ich wywaiić z UEFA.

spinnaker 01.08.2008 12:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 577645)
Nie bedziemy grac w III rundzie kwalifikacyjnej do PUEFA

A to czasem nie jest tak że będziemy grać w pierwszej rundzie już samego pucharu a 2 runda to faza grupowa ? Już mi się wszystko miesza.

Snakes 01.08.2008 12:58

A ja sadze ze o Legia gorzej wylosowala, bo FK Moskwa jest w pelni sezonu

Vinci 01.08.2008 13:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez djjamajczyk (Post 577675)
a Lech... na mój nos bezie bardzo cięzka przeprawa bo Grashooper jst naprawdę solidnym europejskim zespołem -> wiele razy LM (pamiętam że raz prawie wyszli z grupy) , przeprawa przez Intertoto (dla nas rzecz Impossible ).
.

Tamte czasy minęły bezpowrotnie - po złotym okresie Ligi Mistrzów los rzucił ich na Wisłę Płock. Również na tym etapie rozgrywek Pucharu UEFA. Mało brakło, a sam Jeleń by ich wtedy wysadził z rozgrywek. To, że przeszli dalej było zasługą jedynie stronniczo sędziującego arbitra.
Uważam, że Lech ma spore szanse na awans i mógł gorzej wylosować.

Eustachy 01.08.2008 13:17

Zgadzam sie z Vincim. Sam pamietam, jak w Zurychu Jelen nie wykorzystal karnego, a w rewanzu sedzia nie uznal prawidlowo zdobytego gola dla ploczczan. A chyba kazdy sie zgodzi, iz obecny Lech to jednak lepsza ekipa, niz owczesna Wisla Plock.

Ps. Peszko bedzie dobrze pamietal tamta konfrontacje i pewnie wlasnie od niego Smuda sprobuje na poczatek wysepic pare informacji

djjamajczyk 01.08.2008 13:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vinci (Post 577701)
Tamte czasy minęły bezpowrotnie - po złotym okresie Ligi Mistrzów los rzucił ich na Wisłę Płock. Również na tym etapie rozgrywek Pucharu UEFA. Mało brakło, a sam Jeleń by ich wtedy wysadził z rozgrywek. To, że przeszli dalej było zasługą jedynie stronniczo sędziującego arbitra.
Uważam, że Lech ma spore szanse na awans i mógł gorzej wylosować.

Zgadzam się że mogli gorzeh wylosowac ( Sttutgart i nie byłoby tej dyskusji) , ale Wisła vs. Zurych to tez dawne czasy niestety.
Trzeba miec na uwadze że Szwajacarzy przebrnęli Intertoto .
Zobaczymy na 1. meczu jak pójdzie Poznaniaką , zycze im wygranej na dobra naszej kopanej :P

Robert_wislak 01.08.2008 13:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 577248)
Gratulacje dla Lecha....przeciwnik trudniejszy niz Nasz.

PS: Czy tylko ja uwazam ze komentator meczu Leszka byl cholernie dobry :) ?

Też to zauważyłem, to chyba jego debiut był bo oglądam mecze prawie zawsze i nigdy go nie słyszałem. Ale jest całkiem niezły.

A Legia z FK Moskwa nie wygra, jak dalej będzie taka atmosfera na trybunach... gdzie Ci piłkarze czują pomoc kibiców?...ale dobra, nie mój problem.

For_FuN_ 01.08.2008 14:17

Bardzo kiepskie losowanie...i Legia, i Lech pozegnaja sie z P. UEFA(patrzac na to z jakimi amatorami odpadali w ostatnich latach...). Wczoraj gra obu tych ekip pokazuje, ze to chyba szczyt mozliwosci przejsc druzyne z Bialorusi i z Azerbejdzanu. Ja jestem pesymista.

Ogryzek 01.08.2008 14:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 577731)
Bardzo kiepskie losowanie...i Legia, i Lech pozegnaja sie z P. UEFA(patrzac na to z jakimi amatorami odpadali w ostatnich latach...). Wczoraj gra obu tych ekip pokazuje, ze to chyba szczyt mozliwosci przejsc druzyne z Bialorusi i z Azerbejdzanu. Ja jestem pesymista.

Szcególnie gra Lecha pokazuje.... co pokazuje? - Lech zagrał dobry dwumecz z Azerami.

To nie jest żaden szczyt - mecze będą ciężkie ale rywale w zasięgu jak najbardziej!

Oress 01.08.2008 14:34

Ludzie co wy piszecie, obydwa zespoły mogły wylosować dużo lepsze zespoły a wylosowały typowych średniaków, szczególnie takimi są Szwajcarzy, którzy są zdecydowanie w zasięgu Lecha.

Marcin(L) 01.08.2008 15:08

Co wy piszecie? Legia "wydaje się być" faworytem? Chyba nie wiecie co to jest FK Moskwa... Niestety będzie bardzo ciężko, wypada powalczyć, Lech za to trafił bardzo dobrze, Zurich przypominam do UEFA dostał się w tym roku tylnymi drzwiami (przez intertoto)... Mają szansę.

Co do Wisły to niestety po raz kolejny bez szans:(
Znowu można odłożyć marzenia na kolejny rok...

Snakes 01.08.2008 15:10

Ja stawiam na Lecha ,bo przynajmniej bylo widac jakas mysl i jakosc w grze u Pyr .Jesli ten element druzyna opanuje to naprawde mozna grac z kazdym

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:45.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl