![]() |
Nie wiem, jak Wy, ale ja mam wrażenie, że od następnego sezonu na pozycji DP-ŚP pierwszym wyborem będzie Brlek. Chłopak porządnie przepracuje okres przygotowawczy, poduczy się języka, zyska pewność siebie i wykorzysta swój (moim zdaniem bardzo wysoki) potencjał. A w najbliższych meczach należy spróbować wystawić Urygę na środku obrony, bo tam powinien odnaleźć się lepiej, niż w środku pola, gdzie ewidentnie brakowało mu zwrotności i tego "błysku"
|
A ja wierzę,że Wisła będzie zupełnie inna niż teraz, oby tylko Wdowczyk popracował nad motoryką i taktyką i będzie dobrze.Oczywiście liczę na wzmocnienia do pierwszej 11
|
Cytat:
3. Wisła Kraków 6 13 4 1 1 10-6 2 0 1 4-3 2 1 0 6-3 Za Skorży: 2. Wisła Kraków 6 16 5 1 0 14-3 3 0 0 10-2 2 1 0 4-1 Po przejęciu Wisły przez TF: 1. Wisła Kraków 6 15 5 0 1 8-2 3 0 0 5-0 2 0 1 3-2 |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ktoś tu chyba nie ogląda meczów... Denis reguluje tempo, rozdziela większość piłek. Nie umie zagrać dobrego krosa, ale poza tym ma wszystko, żeby w parze z Mąką stanowić solidną podstawę naszej gry ofensywnej.
|
Cytat:
Wiadomo, że można spekulować nad składem Wisły, ale po kilku wzmocnieniach i braku utraty kluczowych zawodników jest szansa w końcu sensownie powalczyć o TOP3. Przy składzie typu: [bramkarz] (Miśkiewicz) - Jović (Bartosz), Głowacki, Guzmics/[obrońca], Sadlok/Pietrzak - Mączyński ([defensywny pomocnik]), Brlek (Popović) - Małecki/Sarki (o ile w ogóle będzie "żył" i zostanie), Wolski (Boguski), Guerrier/Bałaszow - Ondrasek/Brożek (Drzazga). Po "/" walczący o miejsce w składzie. W "()" zmiennik. Bramkarz koniecznie. Obrońca koniecznie, bo nie wiadomo co z Głowackim, czy Guzmicsem po EURO. Ew. na środku mógłby zagrać Sadlok, a na lewej Pietrzak. Defensywny pomocnik. Skrzydłowy, bo nie wiem czy Sarki i Bałaszow długo u nas pograją. Jeden czy w ogóle zacznie z powrotem grać na poziomie z meczu, w którym doznał kontuzji, a drugi czy dostanie konkretną szansę na wykazanie się. Dodatkowo zostają nam zawodnicy typu Buchalik, Uryga, Czekaj czy inny Cywka. Jest dobrze, o ile uda się zostawić Wolskiego <3 |
Cytat:
|
Cytat:
Smuda miał tak naprawdę 13-1-0, (na tym etapie 6-1-0 br.11-6), a w 15 kolejce przegrał z Zagłębiem (mecz z 3 kolejki był grany jako ostatni o ile pamiętam przez strajk przeciwko Dziurowiczowi). A Skorża przegrał po raz pierwszy dopiero w swojej 27 kolejce. Oby Wdowczyk poprawił wynik Maćka:) |
Cytat:
I możliwe, że tak będzie jak wróci Mąka, a przed Nimi Wolski w idealnym ustawieniu. Na meczu z Górnikiem graliśmy trójką w obronie, a Pietrzak/Jovic zawieszenie pomiędzy obroną/pomocą. Może, ze jest to trening ustawienia gdzie brak typowego defensywnego pomocnika i ten problem rozwiązuje się przez 5 obrońców wchodzących w linie/lub Pietrzak schodzący do środka w linie z Mączyńskim i Popovicem. Po przejściu do ataku mamy bardzo zagęszczony środek (3 środkowych i ktoś z dwójki z obrony) pola lub przy zejściu do skrzydła gdzie można przy takim ustawieniu zrobić szybko przewagę. Mączyński wydolnościowo wyglądał nieźle, tak samo Jovic. Do tego Jovic w ataku jest dużo lepszy niż w obronie, nie ma się co oszukiwać. Problemem tego jest tylko zbyt mala liczba doświadczonych obrońców do grania na środku przy kartkach/kontuzjach. |
Trzeba sobie powiedziec wprost. Wdowczyk ratuje nasz klub przed równią pochyłą która była do momentu jego przyjscia.az strach pomyslec na którym miejscu bylibysmy teraz ... walka o utrzymanie z Górnikami była by nie mała. urataował( 8 pkt przewagi nad spadkie to sporo) nas przed I ligą i daje nadzieje na przyszły sezon. wiadomo jaką trener ma przeszłosc ale swoje odpokutował. miejmy nadzieje ze uda sie utrzymac skład(czyt.Wolski,Mąka,Zdenek) zrobic 2-3 mocne transfery i nastepny sezonn walka o cos wiecej niz I ósemka!
do zoba na meczu! |
Wygląda to trochę podobnie jak u sąsiadki kiedy przychodził Zieliński. Nabili wtedy sporo punktów w rundzie finałowej, a od nowego sezonu zaczęli piąć się w górę. Czy sytuacja się powtórzy?
Wtedy sąsiadka po rundzie finałowej miała 36 punktów. Ciekawe ile my będziemy mieli? Jest szansa na 39 |
Na razie Wdowczyk niewątpliwie sprawdził się. Odmienił pozytywnie drużynę, dotarł do zawodników, umie ich ustawić, "poprawiać". Gdyby przyszedł wcześniej, a nie Pawłowski, z pewnością gralibyśmy o puchary.
Zobaczymy, czy latem wykupią mu Wolskiego (koniecznie powinni, nawet dużym kosztem) i pozwolą stopniowo przebudowywać i dalej ulepszać drużynę jakimiś transferami. Oby. |
Trzeba pochwalić prace trenera, wyglądają nasi zawodnicy jak wojownicy w końcu a nie jak panienki.
Ciekawy jestem po okresie przygotowawczym jak będzie wyglądać Wisła. Zawodnicy tacy jak Bałaszow, Brlek, Drzazga, i brak Maki nie pokazali jeszcze w pełni swoich możliwości. Jeśli Ci zawodnicy w komponują się w obecny skład będzie bardzo dobrze. Okienko zimowe można już trochę podsumować BYŁO W 100% trafione zakupy. Skład odmłodzony z dużym potencjałem będzie dobrze Panowie Wiślacy i Panie |
Cytat:
|
Cytat:
|
Popovic jest cieniutki mi sie jego gra nie podoba nic nie wnosi do druzyny poza chamskimi faulami na przeciwniku, powinuen grzac lawe a w poniedzialek za niego wystapic Maczynski.
|
Cytat:
Popovic probuje być caly czas pod gra,gra typowa 6... Wygląda zdecydowanie najlepiej od czasu przyjścia do klubu.. A kto ma za niego grac? kto? Maczynski? Ten sam Maczynski ktory ma 4 miesieczna kontuzje i dopiero co wszedł w treningi na 100%.. Gosciu weź ochlon... |
Gościu chłonne jak widze kupe jaka on gra. No i co z jego gry wynika,wielkie nic, od momentu jego przyjscia nie zobaczylem ani jednej jego ciekawej akcji a jego wybicie z rzutu roznego przed pole karne przeciwnika w jednym z meczow i umozliwienie kontry to byl juz geniusz w jego wykonaniu a mial byc liderem druzyny w zamian za Stylica. Wole sto razy Maczynskiego po pol rocznej przerwie niz slabego Popovica. A wiesz czemu wyglada najlepiej bo przyszedl Wolski i rozgrywa pilke i ciagnie gre druzyny jak nie bylo Wolskiego to nie umial nic zrobic zawiazac zadnej ciekawej akcji a po to zostal sprowadzony zeby zastapic Stylica.
|
To chyba wg Ciebie Popović to zawodnik który miał zastąpić Štilicia. To są zupełnie inni zawodnicy.
|
Po to zostal sprowadzony przeciez i przez ta jego nieporadnosc gra wygladala fatalnie jakby nie przyszedl Wolski to dalej by sie tego ogladac nie dalo.
|
Od przyjścia Wdowczyka, Popović gra bardzo, ale to bardzo dobrze.
|
a słabo za Wdowczyka grają Guzmics i Sadlok,
takie tykające bomby, Rysiek jak się nie ogarnie to jeszcze na Euro nie pojedzie :) |
Czy ja wiem, Sadlok gra na swoim standardowym poziomie. Gumiś... on chyba za bardzo w głowie ma euro, strasznie zdekoncentrowany jest.
|
Czy ja wiem ... Gumiś zawsze schodzi do boku, tam gdzie ma być Saldok. Tak bylo z Ruchem, gdzie nie trafił w piłkę, tak było ostatnio z Łęczną. To Pan Sadlok czasami nie wraca do obrony. Stąd są błędy Gumisa, który łata dzirę po Macieju.
|
Z Zabrzem zajebał tylko i wyłącznie ze swojej winy. On z resztą od zawsze miał problem z koncentracją - jego pierwsze derby, powód, dla którego musiał odejść z Węgier...
|
Ale sorry, złe wybicie na rożnego, to nie to samo co podanie to napastnika... rożnego można wybić, to jest zupełnie inna akcja.
|
Cytat:
Bardzo wiele złego zrobiły prześmiewcze teksty "Weszło!" w którym (byle dowalić Wiśle) przedstawiano Denisa jako następcę Stilicia. Ci mniej rozgarnięci to łyknęli i - niestety- tak na długo zostanie w ich umysłach. Popović to świetny piłkarz, wyciągnięty za grosze. Efektywny, nie efektowny. Klasyczny środkowy pomocnik, dawny łącznik. Do tego wyciągnięty za grosze. |
Niech on tylko karnych nie strzela. Dwa karne (Korona i Łęczna) strzelone na hiper mega farcie ze tylko sami bramkarze wiedza jak tego nie obronili. Juz pomijam to ze Denis strzela jakieś 1.5 metra o słupka , ale posyłanie piliki na najlepszej dla bramkarza wysokości (metr od ziemi) to kryminał.
|
Cytat:
|
Bardziej tu pasuje ...tylko że one "MU" wpadają ......
Według mnie on karne strzela dramatycznie . |
Co z tego, ze fuksem trafia jak nie ma w tym zadnej pewnosci ze trafi nastepnym razem, moze sie uda moze nie, jakby byl taki swietny to bysmy z zaglebiem wygrali a nie zremisowali.
|
Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=CZWK6WF55F4 |
Cytat:
|
Jesteście niesamowici. Nie macie się do czego przypierdzielić, bo wyniki mamy ostatnio wręcz kosmicznie dobre, patrząc na resztę sezonu, to wsiadacie na chłopa, że strzela karne tak, że bramkarze mogą(!) je obronić... Rozumiałbym to, gdyby dwa razy z rzędu spartolił ten stały fragment gry, ale tak się nie stało. Też wolę strzały w stylu Ondraszka, ale Paweł nauczył mnie, że można to robić o wiele gorzej i w dodatku później nie umieć odbudować morale przez resztę meczu.
Nie wiedzieć czemu bardziej niż Wam ufam Wdowczykowi, który Popovicia do tych karnych desygnuje. Cóż, być może jestem idiotą. Ale Wdowczyk pokazał, że potrafi stworzyć zespół z drużyny, w której przez większą część sezonu każdy biegał sobie tam gdzie mu pasowało. Ba, ten sam trener potrafi przygotować różne opcje taktyczne i rotuje składem, dbając o to, aby nie było przesadnego kręcenia nosem na ławce rezerwowych. Więc jeśli Wdowczyk ustala, że to Popović ma egzekwować rzuty karne, to nie będę z tym polemizował (przynajmniej dopóki nie spartoli ich dwa razy z rzędu, bo przestrzelone zdarza się każdemu na o wiele wyższym poziomie rozgrywek niż Ekstraklasa). Sorry chłopaki. |
^^ ... kij się zawsze znajdzie
|
Od tego "dobrobytu" znowu w dupach zaczyna się przewracać. Ale będą jęki przy 1 porażce :D
|
"Sworzniem między nimi stał się zaś Denis Popović. Słoweniec w obu spotkaniach należał do trójki najaktywniejszych piłkarzy na boisku. Swojego partnera z formacji, Rafała Boguskiego, dwukrotnie przewyższył liczbą zagrań oraz podań. Pomagał jednak też w obronie. W środowym spotkaniu z Górnikiem Łęczna, to właśnie on spośród piłkarzy Wisły zapisał się najlepszym rezultatem przechwytów (23). " za ekstraklasa.org
|
Cytat:
|
Nie wiem jak u Was, ale ja denerwuję się od momentu gwizdnięcia karnego do momentu aż piłka zatrzepocze w siatce... Nie ma znaczenia kto strzela, bo każdy w każdej chwili spudłować może.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:30. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl